• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Emirhan Baydur
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 16
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 26
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Emirhan Baydur

@Emirhan Baydur

2019'dan beri aslında sadece duyduğum ama 2020'den beri hayalim olan US yolculuğu için DV GC sürecine ilk kez 2022 Ekiminde başvurmuştum. HNBS yediğim ilk yıldan sonra 2023 Ekimindeki başvurumu 2024 Mayısında Randomly Selected olarak okuduktan sonra sonu ne olursa olsun bir süreç başlamış oldu. Dosya numaramın yüksekliği nedeniyle elimden geleni yapmaya çalıştığım bir süreç olacak. Şuanda normalde Bilgisayar Mühendisliği(2. sınıfa geçtim) öğrencisiyim. Sürecimi başarılı tamamlayamazsam diyerek üniversiteyi de çöpe atmıyorum. Sürecim bu şekilde ilerlemekte. Tüm yaşadığım deneyimleri forumda düzgün bir şekilde de paylaşmak istiyorum. Herkesin deneyimleri için çok teşekkür ederim.
    Edit: Dosyamı Varşovaya taşıdım.
    Edit: Dosyamı Varşovadan Viyanaya taşıdım.

24
    İtibar
    204
    Profil Görüntülemeleri
    26
    Takipçiler
    16
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Yalova (Üniversite için Zonguldaktayım.) Yaş: 23

Emirhan Baydur Takip etme Takip Et

Emirhan Baydur tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

Merhabalar, erasmus+ kazanan öğrenci olarak kendimden başka bir deneyim görmediğim için bir süreç paylaşmak istiyorum. Mart 2024'te Erasmus+ sınavında başarılı olarak projeye seçildim sürecimi 2025 bahar dönemi olarak dünüyorum yani 2025 şubat-temmuz ayları arasında yapılacağını düşünüyorum. Kesin olan bir şey yok çünkü şuanda ne üniversiteden kabul mektubu aldım ne de konsolosluktan polonya vizesi aldım. Her şeyi alsam bile polonyada mülakat ne zaman gelecek o da belli değil sonuçta bana verecekleri vize temmuz ortasına kadar geçerli olacak belki ben eylül başı randevu alabileceğim. Her neyse kısaca planladığım sürecimden bahsetmiş olmak istedim. Aldığım mailde Dosyamın Ankara'dan Varşovaya KCC aracılığı ile taşıma işlemime KCC'den olumlu yanıt aldım. Sizlere attığım mailin örneğini paylaşmak isterim.

örnek mailim.png

Burada ne vizemden ne kabul mektubumdan ne de oturumumdan bahsettim. Sadece erasmus+ öğrencisi olacağımı ve dolayısıyla orada olacağımı bunun önemli olduğunu belirttim. paylaştığım pdfler 1 tanesi kazandığım üniversite olan(WSB University) erasmusu kazandıktan sonra bana attığı hoşgeldin boşgittin maili, diğeri de onlara kabul mektubumu hazırladınız mı diye sorduğumda bana hazırlamadıklarını ama en kısa sürede hazırlayacaklarını merak etmemem gerektiğini söyledikleri bir mail.

KCC'nin bana attığı maili de paylaşmak isterim:
      poland (2).png

Kısacası eğer benim gibi üniversite öğrencisi ve erasmus yapan arkadaşlar varsa bu yöntemi denemeleri faydalı olabilir. Tabi polonyaya taşındı diye olumlu bir sonuç alacak halimiz yok ama denemeden ne görebiliriz. Herkesin sürecinde başarılar diliyorum.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Forum sayfalarında gezen arkadaşlara bilgi olması amacıyla 2024 Temmuz ayında Thailand Bangkok Konsolosluğu da ülkeye giriş yaptığını belirten damgalı pasaport resmiyle dosya taşımayı kabul etti, keza Malezya'dan da alanlar var. Umarım gelecek sene de kabul ederler. KCC aracılığıyla taşıdığımız dosyalarımıza mülakat oluşturulup oluşturulmayacağı kesin olmadığı için önerim CN numarası 5K'dan yüksek ancak 20K'lardan az olan arkadaşların dosyalarını bu tarz 3. dünya ülkelerine taşımaları en azından 2024'te oturumsuz sadece ülkede bulunma şartıyla taşıdıklarını biliyoruz. 2025 mülakatları başladığında dosyasını taşıyıp mülakat alanların mülakat deneyimleri çok renkli olacağa benziyor.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

KCC gerçekten kanuna uygun çalışıyor kanun çıkmadan önce 2 kez attığım dosya taşıma mailime polonyada erasmus+ ile üniversite öğrencisi olacağımı belirtmeme rağmen cevap gelmemişti ama şuanda ne söylenirse söylensin taşıyorlar. Tek cümle yeterli herhalde ...'nedeninden o ülkede bulunacağım ve tüm sorumluluğu kabul ediyorum. İnşallah bu taşıma işlemlerinde sorun yaşamayız. 2025 Deneyimlerinde dosyamı şuraya taşımıştım ancak bana mülakat vermediler veya mülakattan önce bana oturum belgeni gönderin dedi diye dönüşler almazsak kanun sayesinde çok rahat bir şekilde mülakat alıcaz gibi duruyor. İnşallah diyelim.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Herkesin ekimde başlayacak sürecinde şimdiden kolaylıklar diliyorum. Ben greencard sonucumu öğrenmeden önce Polonya Erasmusu kazanmıştım. Halen daha dosyalarımı toplama aşamasındayım. Şuanlık bir sorun gözükmüyor ancak yine de ilerleyen süreçte bir sorunum olmazsa 2025 Şubat-Mart arası bir tarihte Polonyada olacağım tahminimce. Burada bunu belirtmemin sebebi benzer şekilde Erasmusla yurt dışında hali hazırda olup herhangi bir avrupa ülkesine veya özellikle Polonyaya davasını aktaran olmuş veya olması için plan yapan biri varsa iletişimde bulunmak. Tabi aynı zamanda forum için de vaka örneği olabilir.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

@rasitcenngiz sureciniz icin hayirli olur umarim. bu bilgiyi burada paylastiginiz icin tesekkurler bir kursun da ben attim bakalim johannesburg'a tasimak icin sizinkiyle ayni olmamakla birlikte uslubu benzer bir sekilde.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Herkesin sürecinde başarılar dileyerekten,
      Bugün bir kurşun daha attım Erasmus+ sürecimi göze alarak KCC ile Warsaw'a taşıdığım dosyamı Warsaw'ın Rusya ve Ukrayna vatandaşlarına verdiği hizmetten dolayı iş yükü yoğunluğu nedeniyle Vienna'ya taşımak için tekrar KCC ile iletişime geçtim. İş yükünden kastım 27.500 olarak açıklanan haziran ayı visa bullettinde maksimum 22.000'lere kadar mülakat tarihi verdiğini görmemi kastediyorum.

Basit bir metin ve iş yoğunluğundan bahsettim. Güncellemeyi bu iletinin altına yapacağım. İyi forumlar.

Güncelleme:
      KCC dosya transferimi kabul etti dosyamı Warsaw'dan Vienna'ya taşımış oldum. Bakalım neler göreceğiz.

• Bunu neden yaptın zaten polonyaya almışsın diyebilirsiniz fakat bir yandan şöyle düşündüm kcc aracılığı ile polonyanın hızı iyi olursa hızlı bir şekilde tekrar oraya aktarabileceğimi düşünüyorum zaten erasmus+ sürecimi bahane ederek dosyamı transfer etmiştim.
      Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur
    • RE: DV2024 (2024 Green Card Lotosu) Aşamaları

Son dağıtımda(31 Mayıs Dağıtımı) Varşova'dan 2nl maili alan biri varsa bana özelden ulaşabilir mi?

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Merhabalar değerli forum üyeleri veya bir gün bu aşamalardan geçmeyi düşünen ve bu satırları okuyan hayaldaşlarımız,
      Öncelikle herkesin sürecinde bolca şans ve başarılar diliyorum. Yazımda imla kurallarına pek bir uyum sağlayamayacağım rahatsız olanlar için şimdiden özürlerimi dilemek isterim.
      Kısaca kendi sürecimi buraya aktarmak okurlara yardımcı olabilecek, onlara dokunabilecek bir yanlar olabileceği fikri ve belkide en çok fazlaca düşünmekten beynimin kevgire döndüğü sürecimi güncellemek için yazıya alıyorum. (Bir seçenek daha var olur da vize randevumdan sonra issued olduğum haberimi aldığımda sürecimden detaylıca bahsederken o heyecanla bazı şeyleri atlamamak ve buradan bir takım şeyleri çekebilmek ki çok da objektif olarak yakın olmayan bu seçenek umarım tüm ihtimalleri deler)
      Arkadaşlar öncelikle greencarda 2. kez başvurmuştum Mart ayında okumakta olduğum üniversitede erasmus sınavına girmiştim ve sanırım nisan gibi erasmus polonya üzerinden bir üniversiteyi kazanmış bulundum arada bolca geçen sıkıntılı süreç sürekli mailleşmeler bilenlerin anlayacağı berbat dosya doldurma işlemlerinden sonra karşı üniversiteyle ve kendi üniversitemle bir sıkıntı olmadan işlemlerimi tamamladım. Polonyadaki üniversitem 1 martta başlıyor ve 31 temmuzda bitiyor. Bilmeyenler için tam şuanda 31 Mart'a kadar açıklanmış olan MÜLAKAT ALABİLİR CN NUMARASI 13.000 şeklinde aşağıdanda göreceğiniz gibi numaram 24binlerde bunu bir yana bırakalım erasmus için olmasına gerek yok vfsglobale işi düşmüş olanlar bilirki vize işlemlerinden soğutmak ne kelime neredeyse hayattan soğutacak cinste bir erasmus vize arayışım bu satırları yazdığım dakikalarda dahi hala kafamda henüz vize randevusu dahi edinemedim 1 marta kadar bunları halletme çabasındayım; diyelim ki bunları halletmiş bulundum ve bir şekliyle işlemler bitti Polonyada okula gittim diyecek olabilirsiniz neden GC kazanmışken farklı bir ülkeye gitme gereksinimi duydun açıkçası vfsglobalin berbatlığını birkaç şekilde duymuştum vizelerin zor edinilmesinden de haberim vardı ve bu yüzden ilk açıklandığı an aklıma gelen tek plan oldu bu da erasmus vizesi elde etmek nedeni ise uzun bir süreye yayılacağının garanti olması her neyse bu Cut-off olmuş CN numarasının yavaş artışı da süreçte büyük bir zorluk yani sonuçta alabileceğim maximum vize tarihi okulun biteceği 31 temmuzdan taş çatlasın 1 hafta sonrası olabilir e peki bu sürece kadar CN cut-off olsa bile belki randevu bulamama durumunda ne yapıcam bir belirsizlik daha ama yılmak yok sürece devam, Öncelikle sonraki sene veya senelerden okuyacaklar için şunları kesinlikle söylemeliyim ben ekonomik durumumdan ve yeşil pasaport barındırmamamdan ötürü bu sıkıntılara girdim bu iki sıkıntınız yoksa şunları öneririm asla avrupa tarzı ülkelerden vize randevusu planlarınızın(özellikle lanet olası vfsglobal'e burdan seeelamlarımı iletiyorum) yolunda gideceğini kafanızda belli bir kademenin üstünde kodlamayın çünkü işler asla beklenen veya planlanan gibi gitmiyor kafanızı 3. dünya ülkelerinden vizesiz randevu kabul eden ülkelere yönlendirin okuduğum deneyimler bundan memnun olanların bu riske atılmaya değeceği yönünde; BU ARADA karman çorman olan yazım sürecin karmaşıklığıyla doğru orantılı olsa gerek şimdi yazdıklarımı bir düşündüm de NEYSE konuya devam yeşil pasaport sahibiyseniz bunun değerliliğini bilin ve buna göre davranın tabiki dosyanızı taşıma planlarınızı aşırı kolaylaştırır.) Ben şuanda belirsizliklerin içinde bir süreç yürüten yüzlerce binlerce dv dosyasından biriyim ve şimdilik yazacaklarım bunlar umarım iyi yönde gelişmeleri tekrar yazıya geçirebilirim hepinize iyi forumlar

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Emirhan Baydur tarafından gönderilen son iletiler

Merhabalar, Mülakat yerim viyanada ve en az 2-3 ay sonra olacağını düşünüyorum ancak erasmus dolayısıyla şimdiden avrupaya giriş yapmak zorundayım. Anlayan arkadaşların yardımcı olması çok iyi olur. Aşağıya 2 hafta önce yaptırdığım antikor testimi bırakıyorum bu antikor testi eksik midir? antikor testi sonuçlarına göre olmam gereken aşılar hangileridir ve bu antikor testi sonucundan çıkmayan olmam gereken aşılar hangileridir.
      Aile hekimim bunların bulunmadığını söyledi.

Antikor test sonucuma göre:
      Anti HBs - Pozitif(63.85)
      Anti HIV - Negatif(0.27)
      HBsAg - Negatif(0.20)
      Anti HCV - Negatif(0.12)
      VDRL-RPR - Negatif(0.11)
      Varicella zoster virus(VZV) Ig G - Pozitif (16.72)
      Varicella zoster virus(VZV) Ig M - Ara Değer(10.49)
      Kızamık Ig M - Ara Değer(10.64)
      Kızamık Ig G - Negatif(7.48)

Bu soruyu sormamın sebebi birkaç gün sonra uçak biletimin bulunması elimden geldiğince hızlı şekilde bulabildiğim aşıları olmak istiyorum. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Merhabalar bir sorum olacak mülakatta göstermemiz gereken para varlığımızı banka hesap dökümü olarak gösteriyoruz çoğumuz ben mülakat alabileceğim tarihlerde avrupada olacağım ve türkiyeye de dönme imkanım olmayacak dolayısıyla bankamdan imzalı sirkülerli alamayacağım internet üzerinden online belgeleri kabul ediyorlar mı ya da bu konuda bilgisi olan varsa bana nasıl bir yol izlememi tavsiye eder
      not: 1 martta polonyaya gideceğim 14 ağustosa kadar da dönemeyeceğim
      not: vadeli mevduat olarak birikimim mevcut

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur
    • RE: Sayılarla DV2025

24500lerin cut off olması ağustos öncesi için olası mıdır acaba bu aralıkla ilgilenen ve araştırma yapan birisi varsa çok teşekkürler.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Merhabalar değerli forum üyeleri veya bir gün bu aşamalardan geçmeyi düşünen ve bu satırları okuyan hayaldaşlarımız,
      Öncelikle herkesin sürecinde bolca şans ve başarılar diliyorum. Yazımda imla kurallarına pek bir uyum sağlayamayacağım rahatsız olanlar için şimdiden özürlerimi dilemek isterim.
      Kısaca kendi sürecimi buraya aktarmak okurlara yardımcı olabilecek, onlara dokunabilecek bir yanlar olabileceği fikri ve belkide en çok fazlaca düşünmekten beynimin kevgire döndüğü sürecimi güncellemek için yazıya alıyorum. (Bir seçenek daha var olur da vize randevumdan sonra issued olduğum haberimi aldığımda sürecimden detaylıca bahsederken o heyecanla bazı şeyleri atlamamak ve buradan bir takım şeyleri çekebilmek ki çok da objektif olarak yakın olmayan bu seçenek umarım tüm ihtimalleri deler)
      Arkadaşlar öncelikle greencarda 2. kez başvurmuştum Mart ayında okumakta olduğum üniversitede erasmus sınavına girmiştim ve sanırım nisan gibi erasmus polonya üzerinden bir üniversiteyi kazanmış bulundum arada bolca geçen sıkıntılı süreç sürekli mailleşmeler bilenlerin anlayacağı berbat dosya doldurma işlemlerinden sonra karşı üniversiteyle ve kendi üniversitemle bir sıkıntı olmadan işlemlerimi tamamladım. Polonyadaki üniversitem 1 martta başlıyor ve 31 temmuzda bitiyor. Bilmeyenler için tam şuanda 31 Mart'a kadar açıklanmış olan MÜLAKAT ALABİLİR CN NUMARASI 13.000 şeklinde aşağıdanda göreceğiniz gibi numaram 24binlerde bunu bir yana bırakalım erasmus için olmasına gerek yok vfsglobale işi düşmüş olanlar bilirki vize işlemlerinden soğutmak ne kelime neredeyse hayattan soğutacak cinste bir erasmus vize arayışım bu satırları yazdığım dakikalarda dahi hala kafamda henüz vize randevusu dahi edinemedim 1 marta kadar bunları halletme çabasındayım; diyelim ki bunları halletmiş bulundum ve bir şekliyle işlemler bitti Polonyada okula gittim diyecek olabilirsiniz neden GC kazanmışken farklı bir ülkeye gitme gereksinimi duydun açıkçası vfsglobalin berbatlığını birkaç şekilde duymuştum vizelerin zor edinilmesinden de haberim vardı ve bu yüzden ilk açıklandığı an aklıma gelen tek plan oldu bu da erasmus vizesi elde etmek nedeni ise uzun bir süreye yayılacağının garanti olması her neyse bu Cut-off olmuş CN numarasının yavaş artışı da süreçte büyük bir zorluk yani sonuçta alabileceğim maximum vize tarihi okulun biteceği 31 temmuzdan taş çatlasın 1 hafta sonrası olabilir e peki bu sürece kadar CN cut-off olsa bile belki randevu bulamama durumunda ne yapıcam bir belirsizlik daha ama yılmak yok sürece devam, Öncelikle sonraki sene veya senelerden okuyacaklar için şunları kesinlikle söylemeliyim ben ekonomik durumumdan ve yeşil pasaport barındırmamamdan ötürü bu sıkıntılara girdim bu iki sıkıntınız yoksa şunları öneririm asla avrupa tarzı ülkelerden vize randevusu planlarınızın(özellikle lanet olası vfsglobal'e burdan seeelamlarımı iletiyorum) yolunda gideceğini kafanızda belli bir kademenin üstünde kodlamayın çünkü işler asla beklenen veya planlanan gibi gitmiyor kafanızı 3. dünya ülkelerinden vizesiz randevu kabul eden ülkelere yönlendirin okuduğum deneyimler bundan memnun olanların bu riske atılmaya değeceği yönünde; BU ARADA karman çorman olan yazım sürecin karmaşıklığıyla doğru orantılı olsa gerek şimdi yazdıklarımı bir düşündüm de NEYSE konuya devam yeşil pasaport sahibiyseniz bunun değerliliğini bilin ve buna göre davranın tabiki dosyanızı taşıma planlarınızı aşırı kolaylaştırır.) Ben şuanda belirsizliklerin içinde bir süreç yürüten yüzlerce binlerce dv dosyasından biriyim ve şimdilik yazacaklarım bunlar umarım iyi yönde gelişmeleri tekrar yazıya geçirebilirim hepinize iyi forumlar

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhabalar, aklımda olan bir kaç soruyu sizlere iletmek için bu satırları döküyorum başlayayım:
      Öncelikle sorumun daha anlaşılır olması için örnek bir tarih belirtiyorum ki aslında bu benim için muhtemel bir tarih:

• 1 Eylülde greencard kazananı olarak ilk kez ülkeye giriş yapıyorum, üniversite okuduğum için ve bilgisayar mühendisliğinde kalan 2 yıllık sürecimi bitirmek istediğim için hemen re entry permit hazırlıklarına girişiyorum, Sorular şimdi başlıyor:
        1- Re-Entry-Permity başvurusu yapabilmek için elimde greencard'ım olmak zorunda mı ülkeye girdikten sonra belli bir süre sonra bu kartın elde edildiğini duydum çünkü. Yoksa ülkede olduğum an belgeleri doldurmaya başlayabilir miyim?
        2- Anladığım kadarıyla başvurudan sonra kesinlikle ülkede kalmamı gerektirecek bir biometric süreci var ben bu süreci de atlattıktan sonra acilen üniversiteye dönüş yaptığımı düşünürsek yaklaşık 40 gün ila 60 gün arası kadar ülkede bulunma imkanı sağlayabilirim bunun üstü sıkıntıya sokar beni uzun tuttum; 2 . sorum bu süre benim bu evraksal işlemleri tamamlamam için tahmini bir kestirimle yeterli olur mu?
        3- Yine örneğin biometrici 10 kasımda verip ülkeden çıkışımı yapıp üniversiteme döndüm ve ilerleyen aylarda bu re-entry-permit vizem onaylandı ben de konsolosluğa gelmesini istemiştim, elime ulaştı üniversitem 2 yılın sonuna gelmeden bitti ve bende atlayıp ülkeye kalıcı yerleşmeye gittim burada benim greencardımın çoktan iptal olmuş olma olasılığı nedir? Yani bu geri dönüş vizesinin gelme süresinin uzunluğu sürecinde hiç ülkeye giriş yapmamak greencardımı kaybettirebilir mi?
        4- Re entry permit ne kadar süreliğine çıkar ve başvurduğum gün baz alınarak mı bu izin çıkar yoksa belli bir işlem gerçekleştiği günden baz alınarak mı bu süre eklenir.
        5- 6 ayda bir gir çık mevzusu aslında ne işe yarıyor zaten re-entry-permite başvurmuşsam ciddi bir planlama yüzünden gitmişimdir her 6ayda bir girmesem de greencardımın tehlikeye girmesi saçma geliyor böyle bir şey varsa biraz daha açıklayıcı şekilde anlatır mısınız nedenini?
        6- Tüm bu işlemler bittikten sonra ülkeye kalıcı yerleşmeye döndüğümde yine çok çok acil bir durumdan kaynaklı tekrar geri dönüş vizesine başvuru yapılabiliyor mu yani başvuru için bir sınırlama var mı?

Biraz uzun oldu ama buraya kadar okuyup sorulara cevap verme girişiminde bulunan herkese kalpten teşekkür ederim. Hepsi kaç aydır(ve halen) düşündüğüm planlamaya çalıştığım süreçler bir ton belirsizlikle birlikte yine de planlama yapmak zorunluluğunu hissediyorum. Herkese süreçlerinde bolca şans diliyorum.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Merhabalar, DS-260 formumu incelerken farkettim aile bilgilerinde annemin soyismini şuanki soyismi olarak girmişim kızlık soyadını değil yani. Bunu mülakat aldığımda mı değiştirmeliyim veya bunu alırsam mülakatta mı belirtmeliyim önerisi olan olursa çok müteşekkir olurum. İyi forumlar.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Merhabalar, şuanlık bülteni bulamadım da EUROPE için en son 6000'di diye hatırlıyorum. Yükselme oldu mu? Gidişat durgun mu gidiyor yoksa ilk aylar için. Teşekkürler.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

Forum sayfalarında gezen arkadaşlara bilgi olması amacıyla 2024 Temmuz ayında Thailand Bangkok Konsolosluğu da ülkeye giriş yaptığını belirten damgalı pasaport resmiyle dosya taşımayı kabul etti, keza Malezya'dan da alanlar var. Umarım gelecek sene de kabul ederler. KCC aracılığıyla taşıdığımız dosyalarımıza mülakat oluşturulup oluşturulmayacağı kesin olmadığı için önerim CN numarası 5K'dan yüksek ancak 20K'lardan az olan arkadaşların dosyalarını bu tarz 3. dünya ülkelerine taşımaları en azından 2024'te oturumsuz sadece ülkede bulunma şartıyla taşıdıklarını biliyoruz. 2025 mülakatları başladığında dosyasını taşıyıp mülakat alanların mülakat deneyimleri çok renkli olacağa benziyor.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

KCC gerçekten kanuna uygun çalışıyor kanun çıkmadan önce 2 kez attığım dosya taşıma mailime polonyada erasmus+ ile üniversite öğrencisi olacağımı belirtmeme rağmen cevap gelmemişti ama şuanda ne söylenirse söylensin taşıyorlar. Tek cümle yeterli herhalde ...'nedeninden o ülkede bulunacağım ve tüm sorumluluğu kabul ediyorum. İnşallah bu taşıma işlemlerinde sorun yaşamayız. 2025 Deneyimlerinde dosyamı şuraya taşımıştım ancak bana mülakat vermediler veya mülakattan önce bana oturum belgeni gönderin dedi diye dönüşler almazsak kanun sayesinde çok rahat bir şekilde mülakat alıcaz gibi duruyor. İnşallah diyelim.

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur

@atibaba hayirli olsun. Ben de viennaya taşıdım dosyayı umarım oturum isteme gibi bir durumlari olmaz. dv25 mülakatlari baslayinca birinin deneyiminden ogrenicez isteyecek mi istemeyecek mi...

Emirhan Baydur
      Emirhan Baydur