DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @gucarslan ve @birdimus peki,

    1. AIS üzerinden Türkiye'de oluşturduğumuz vize randevusunu herhangi bir adrese mail atarak taşıtmamız mı gerekiyor (KCC'ye mail atmak gibi), yoksa alternatif ülkeye dair AIS'ten veya kendi sisteminden yeni bir başvuru mu oluşturmamız gerekiyor?
    2. Sıfırdan yeni bir DS-160 formu doldurmamız gerekiyor mu?
    3. DS-160'ta yer alan konsolosluk seçimi kısmını nasıl güncelleyeceğiz? Ben İstanbul'u seçmiştim, formu açtırmam mı gerekir yoksa bunu göz ardı mı etmeliyim? Formu açtırmam gerekiyorsa bunun için nereyle/kiminle iletişime geçmeliyim?
    4. Kuveyt oturum izni vs. istiyor mu? Kendilerine önceden mail atıp sormalı mıyım sizce yoksa direkt sistem üzerinden randevu mu oluşturmalıyım?

  • @ugurbocegi merhaba, 1. ve 3. Sorularınıza net birşey söyleyemem ama bildiğim kadarıyla sıfırdan bir başvuru yapmanız gerekiyor. 2. Soru da bununla ilgili zaten. Yani Kuveyt ile Türkiye arasında başvuru transferi yapamazsınız diye biliyorum.

    1. Soru için oturum iznine gerek yok. Kuveyt ile herhangi bir bağınızın olmasına gerek yok yani. Şubat ayında öyleydi.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugurbocegi ais üzerinden aldığınız bir randevuyu, yine ais üzerinden aynı ülkedeki farklı bir konsolosluğa aldırabilirsiniz. istanbul'dan ankara'ya gibi..
    başka bir ülke için, başka bir ds160 doldurup, yine ücret ödeyip, yine ais kaydı yapmalısınız.

    doldurulmuş bir DS160 formunda işlem yapamazsınız..
    forma açtırma vb gibi..
    bu formu DS260 ile karıştırmayın.


  • @gucarslan son bir sorum daha olacak, benim için gerçekten önemli. Acil vize talebim reddedildi, şimdi Kuveyt'teki ABD konsolosluğuna B1/B2 vizesi almak için başvurmayı düşünüyorum. Ancak hali hazırda DV2025 talihlisiyim. Olur da Kuveyt'teki ABD konsolosluğu vize reddi verirse DV vizemi de başka bir ülkeden almak istediğimde bu vize reddi şüpheli karşılanır mı? Yani "daha önceden TR'den değil Kuveyt'ten almayı denemiş red yemiş, o halde biz de DV vizesini vermeyelim neden Türkiye'den almıyor" diye düşünürler mi? Sh*pping olarak değerlendirirler mi öyle bir şüphe çeker mi yani? DV benim için daha önemli tabii, B1/B2'yi, Kuveyt'e taşımalı mıyım sizce yoksa hiç riske atma mı dersiniz?


  • @ugurbocegi göçmen vizeleriyle göçmen olmayan vizeler tamamen farklı kategorilerdedir ve birbirlerini etkilemez.
    göçmen olmayan vizeyi verecek memurun baktığı nokta = bu kişi ülkesine dönecek mi?

    göçmen olan vizeyi verecek memurun baktığı nokta = bu kişi abdde yaşayacak mı.

    ds260'i doldurduysanız vize kabulu almanız çok sıkıntılı. Doldurmadiysanız tekrar deneyebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ugurbocegi sorularınız ilgili başlığın konusu değil.
    asıl amacınız dosya taşımaksa ya da aos ise bunu ilgili başlıklarda sorup cevap beklemelisiniz.
    bu başlıktaki sorunuz detaylıca cevaplandı diye düşünüyorum.


  • şuan en mantıklı ülke neresidir? randevu sırası 3-4 aydan az olan ve türkiyeden vizesiz gidilip gitmesi ucuz olan. karadağ sırbistan azerbaycan vb

  • ⭐⭐⭐

    @forgondor hiç bir ülke doğum ülkeniz / ikamet adresinizin olduğu yer kadar mantıklı bir seçim olamaz. zaten tavsiye edilen de bu. Başka ülkede yaşıyor, öğrenim görüyor veya çalışıyorsanız tabi ki o ülkede mülakata girmeyi isteyebilirsiniz. Ortada çok geçerli bir sebep yok ise turist vizesi ile başka bir ülkede mülakata girmek bence çok sağlıklı değil. Forumda randevu tarihini geriye çekme hizmeti mevcut. ilgili başlık .


  • @forgondor eger ki neden yasadiginiz ulkeden almadiniz sorusuna mantikli cevap verebiliyorsaniz,her yerden alabilirsiniz b1i.


  • @tufank, içinde söyledi: Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

    @forgondor hiç bir ülke doğum ülkeniz / ikamet adresinizin olduğu yer kadar mantıklı bir seçim olamaz. zaten tavsiye edilen de bu. Başka ülkede yaşıyor, öğrenim görüyor veya çalışıyorsanız tabi ki o ülkede mülakata girmeyi isteyebilirsiniz. Ortada çok geçerli bir sebep yok ise turist vizesi ile başka bir ülkede mülakata girmek bence çok sağlıklı değil. Forumda randevu tarihini geriye çekme hizmeti mevcut. ilgili başlık .

    kız arkadaşım davet ediyor ve 1 yıl bekleyemez. İkamet olarak doğrudan onun adresini gircem zaten.

  • ⭐⭐⭐

    @forgondor gerekçeniz bu ise o zaman kolaylıklar diliyorum. Abd B1/B2 vizesinde , iş ve sağlık amaçlı ziyaret dışında davet diye bir durum söz konusu değil. Hele ki potansiyel göçmenlik durumu söz konusu ise bu ziyareti belirtmeniz size avantaj değil dezavantaj sağlar.


  • @forgondor kiz arkadasi daveti Ve bekleyemez = potansiyel gocmen.
    %99 red sebebi direk.


  • @charon, içinde söyledi: Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?

    @forgondor kiz arkadasi daveti Ve bekleyemez = potansiyel gocmen.
    %99 red sebebi direk.

    k1 istemiyor 3 ay içinde evlenme kararı alamayız diye. Amerika ne tuhaf ülke her yolu tıkıyor. Nerede kalacağım belli zaten kız amerika vatandaşı. Hiç aklıma gelmemişti negatif etkileyeceği


  • @forgondor gocmen olmayan vizelerin kurali bellidir ;
    Bu kisi ulkesine Geri donecek mi?
    Kiz arkadas abd vatandasi.
    Hele ki basvuran genc bir erkekse gecmis olsun.
    Schengen gibi abi davetiyem var,sikinti olmaz olayi yok abdde. Kurallari farklidir


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

98
Çevrimiçi

43.8k
Kullanıcı

4.5k
Konu

441.6k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum