konu altında çok fazla mesaj yaptı hepsini okuyamadım ancak şu şekilde bir bilgi vermek isterim. Malum şahısın aldığı bootcamp amerikaya göçen başka bir insanın firması muhtemelen. Orda bir dümenler çevirip para bulmaya çalışan tayfadan ve yazılım eğitimi en uygunu bu iş için. Eğitmenlerin çoğu kendisi bile yazılımcı değil sadece sürekli aynı tutorialları yaptırıyor. 100 bin dolarlar da hayal haliyle. Peki bu maaşı nasıl alıyor ya da aldığını söylüyor diyorsanız bu tarz merdiven altı bootcampler genelde öğrencilerine sahte cv hazırlayıp mülakatları geçmesini sağlıyor. Linkedin ve github ı olmayan yazılımcı mı olur sizce? İşe başladığında 6yıl tecrübeli olarak gösterdi kendini muhtemelen çünkü linkedini o şekildeydi işe girince kapattı direk.
forgondor tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek HazırlıklarBilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
-
RE: DV2026 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@hasnotben fotoğrafçıya çektirdim greencard diyip ama bu olmaz diyenler oldu. hem arkaplan hafif lila hem de sol ve sağ omuz hizalı değil.
-
RE: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek HazırlıklarBilişim Teknolojileri içinde yayımlandı
@pionerrUsa, içinde söyledi: Amerika'da Yazılım Geliştiricisi Olarak İş Aramak ve Yapılabilecek Hazırlıklar
Selam arkadaslar. Buraya yeni uye ve yeni bir QA Bootcamp mezunu olarak sunu soylemem gerekir. Cok kirli bir cark bu qa ve bootcamp isi. Sadece bitirmek yetmiyor. bitirdikten sonra sahte cv sart diyorlar. yapmazsan arayan olmaz diyorlar. kac yil diyorsun 6 yildan asagisina telefon bekleme diyorlar. bu sadece qa degil cyber security, salesforce ve digerleri icinde gecerli. belki duymussunuzdur bootcamp bitirip is bulup 4 ay sonra sebepsiz ayrilanlar oluyor aslinda sebepsiz degil adam isi bilmiyor 6 yil deneyimli diye aliniyor bakiyorlarki trash bu adam isten cikariliyor. nereden baksan kepazelik. ha bu arada soylemeden gecmeyeyim interview den gecmek icinde kopya cekiyorlar. 5 arkadas bootcamp sinifi ayarlaniyor ya da zoom meeting uzerinden yardim alarak interview yapiyorlar. bu asamayi da boyle geciyorlar yapmayanlar da bu kurslara para kazandiran enayiler oluyor(benim gibi). mobile applikasyoncu bir arkadas gecenlerde bu sekilde interview gecti mesela hicte utanmiyorlar yani yedirebiliyorsaniz kendinize yapin yoksa cok buyuk problem. qa olanlara sorun yuzde 100 herkes bunu bilir ama kesinlikle yapmamislardir(koca bir yalan). linkdn leri kontrol edin is ararken herseyleri meydanda ise girdiklerinde hepsini sileceklerdir.. hadi kolay gelsin.
aynısını yazdım. mühendislik geçmişi olmayıp kafası bu işe iyi basmayanlar asla bulamaz sahte cv olmadan. maalesef bootcamp olayı yüzde 90 böyle dönüyor. bu insanları şikayet etsek dert etmesek dert. bu şekilde m8 lere biniyor bazıları. Üni sınavında 10 matematik sorusu yapamamış amerikada yazılımcı olmuş yersen
forgondor tarafından gönderilen son iletiler
-
@hasnotben fotoğrafçıya çektirdim greencard diyip ama bu olmaz diyenler oldu. hem arkaplan hafif lila hem de sol ve sağ omuz hizalı değil.
-
RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme DetaylarıZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
merhaba turist vizesi randevum çarşamba günü. Geçen haftalarda fotoğraf çektirmiştim aşağıdaki şekilde 1 adet gc başvurusu için dijtal talep ettim.
3 adet de basılı aldım vize randevusu için onun arkaplanı beyaz.(Sanırım programdan kaldırmış.) bu fotoğraf sorun yaratır mı acaba?
-
@T-C-Kubilay-Dikici doğal beyaz arkaplan mı olması gereklidir yoksa bilgisayar üstünden arkaplanı beyaz yapabilir mi?
-
@minnesota bu fotoğrafı turist vizesinde de kullandım çarşamba randevum. umarım sorun çıkmaz

-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
çarşamba vize görüşmem var. maddi durumumu nasıl kanıtlayabilirim? mobil bankacılık olur mu yoksa illa şubeye mi gitmem gerekir? 5 bin dolar (tl olarak) nakit 5 bin dolarlık da hisse senedi var.
-
RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİZiyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
merhabalar. 9 ekim 2024'e vize randevum vardı. DS160'da gidiş tarihimi güncelledim vize randevum tarihim 2 hafta sekmiş otomatik 23 ekime. bunun nedeni nedir acaba? yarın gitsem almayacaklar mı şimdi?
-
merhabalar, birkaç ay önce turist vizesi için randevu almıştım. gidiş tarihi olarak randevu tarihihinden birkaç ay sonrasını yazmıştım ds160 formuna. ancak bir gün şans eseri işe giderken ekimde boş slot gördüm ve ocak ayında miamiye gitmeyi planlıyorum. Randevuya girmeden önce DS-160 güncellemem gerekecek galiba. Acaba nasıl güncelleyebilirim?
Ayrıca vize için fotoğraf çektireceğim. Bu çektirdiğim fotoğrafı dijital olarak alıp DS160 ve greencard başvurusu için de kullanabilir miyim? -
turist vizesi randevum var 9 Ekim'de. ocakta 7-10 günlük seyahat planlıyorum ancak yeşilkarta da başvuracağım. turist vizesinde kullanacağım fotoğrafı dijital olarak alıp yeşilkart başvurusu için de kullanabilir miyim bilginiz var mıdır?
-
RE: Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
@charon, içinde söyledi: Başka ülkeden B1/B2 alabilir miyiz?
@forgondor kiz arkadasi daveti Ve bekleyemez = potansiyel gocmen.
%99 red sebebi direk.k1 istemiyor 3 ay içinde evlenme kararı alamayız diye. Amerika ne tuhaf ülke her yolu tıkıyor. Nerede kalacağım belli zaten kız amerika vatandaşı. Hiç aklıma gelmemişti negatif etkileyeceği
-
RE: Rushvisasnow Danışmanlığın Göçmen Olmayan Vize Randevularını Öne Alma HizmetiAmerikan Vizeleri içinde yayımlandı
son durum nedir? program kesinlikle 3 ay içine randevu bulabilir diyebilir miyiz?