@serensan
I-129 onaylandıysa,
https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/emergency-requests/
sayfasında açıklandığı şekilde başvuru yaparsanız, en yakın boşluğa verebiliyorlar.
Iyi aksamlar benim iki sorum daha olacak. Askerlik kismini babam icin nasil doldurmaliyim?
Malatya 2. Ordu Komutanligi
Muhafiz Birligi
Er (18 ay)
Bir diger sorum da amerikada yasayan ‘step daughter’ icin ‘other relatives’ secmek dogru olur mu?
Simdiden tesekkurler
@merhan bana bugünde bilgi güncellemesi olmadı. Şuan bir sorun olup olmadığı konusunda endişeliyim. Mail gönderdim işlem sürecinde diye cevap aldım.
@ihavedreamed merhaba b1/b2 vize görüşmelerinde askerlik ile ilgili tarafınıza bir soru gelmez merak etmeyin sizlerde bahsedip gereksiz diyalogları girmeyin bence daha çok gecmis seyahatleriniz ve planlanan.abd seyahati, işiniz, okulunuz kim ile nereye gideceğiniz veya ne yapacaginiz ile ilgili sorular gelir, bol şans
@mesut1905 Bana da vizeyi alabileceğim söylendi o yüzden arada kaldım . Red alırsam diye . Teşekkür ederim cevabınız için .
Merhaba 20 Temmuz da başvuru yapmıştım bugün bana da mail geldi. Biraz kafam karıştı, velayeti bende olan kızım için başvuruda bulunmuştum evraklara mahkemeden alınan velayet kararının aslı gibi bir şey var. E devletten aldığım nüfus kayıt örneğinde velayetle ilgili açıklama var yine de mahkemeden belge almam gerekli mi? Ve daha önce deneyimleyen arkadaşlar evrakları gönderirken çocuktan sorumlu ebeveynin maddi durumunu ispatlar belge eklediniz mi? Teşekkür ederim
@T-C-Kubilay-Dikici insallah canım çok teşekkür ederim. Eğer ret alirlarsa greencard haklari var onun için başvuru yapacağım
Bence simdi goruyorum. Cevaplanmadigina gore kimse görmemiş olabilir.
@utkuakaevren 25bin kere gittim. les bir yer.
Daha önce mart ayında Türkiyede B1/B2 vizesine başvurdum ve vize reddi aldım. Aralık ayı sonu Ocak ayı başı gibi kanada torontoya gitmeyi planlıyorum. Kanada'da turist olarak bulunurken Amerika vizesi alan var mı?
Süreç nasıl ilerliyor, yine 10 senelik mi veriliyor? Vizeyi 1 hafta içerisinde alabilir miyim?
@Meriç-Buğra-Beyoğlu hocam deneyin tabi sizin kararınız.
biz bilemeyiz, vize memurunun takdiri tamamen.
x ülkesinden red alip y ülkesinden onay alanlar çok var.
merhaba ben de J1 Intern vizesiyle yeni Amerika'dan döndüm ve pasaportumda 2 yıl kuralı var, ama turist vizesine başvurmak istiyorum. Sorun olmaz değil mi?
Merhaba ben eşim ve çocuğum geçen yaz turist vizesi ile Amerika’ya giriş yaptık , daha sonra turist vizesi (6ay) biterken f1 öğrenci vizesine başvurduk , o evrede sponsorluk teklifi geldi ama pek de ne kadar süreceği belli olmayan bir süreçti , biz de Türkiye’ye donmeye karar verdik. Öğrenci vizesi çıkmıyor askıda kaldık zannediyorduk ki meğer son bir hafta içinde onay almışız.30 temmuzda giriş yaptıysak 25 temmuzda Türkiye’ye dönüş yaptık. Biz artık turist vizemizi yakmış mı oluyoruz? Tekrar giriş yapmak istediğimizde f1 başvurusu mu yapmamız gerekiyor , ve çıkma olasılığı gerçekten dusuk mu ? Green card çekilişi çıktığında herhangi bir sorun yaşanır mı? Uzun oldu biraz ama pek bilgi alamadım bu konularda ..
Merhaba, ben Amerika vatandaşı olarak annem ve babamın turist vizesi görüşmesi için davetiye yazacağım ancak herhangi bir kesinleşmiş geliş tarihi yok. Vize başvuru formunu doldururken bir tarih belirtmiştik ama vize randevusu o tarihten sonrasına verildiği için o da geçerliliğini kaybetti teknik olarak. Sorum şu, davetiye mektubunda bir tarih belirtmem gerekiyor mu illaki? Ve ayrıca annem ve babam için ayrı ayrı mı davetiye yazmalıyım?
Şimdiden çok teşekkür ederim!
@serensan
I-129 onaylandıysa,
https://tr.usembassy.gov/visas/nonimmigrant-visas/emergency-requests/
sayfasında açıklandığı şekilde başvuru yaparsanız, en yakın boşluğa verebiliyorlar.
@marinesubby merhabalar alabildinizmi çocuk için vizeyi
merhaba sorunuza yanıt alabildiniz mi ben de aynı işlemi yapmak istiyorum ama uyarı beni endişelendirdi
@ahmetselim02
Merhaba bu islemi yaptiniz mi?
Sonuclari nasil oldu?
Merhaba herkese
Amerika'ya girişte 6 ay verilen oturumun süresi doluyor. Bir 6 ay daha uzatmam lazım ve bu konuda yardıma ihtiyacım var. Hangi siteden ve nasıl bir gerekçe göstermeliyiz uzatabilmek için. Şimdiden teşekkür ederim.
@ozkan8158, içinde söyledi: B1-B2 vizesiyle oturum uzatma
Merhaba herkese
Amerika'ya girişte 6 ay verilen oturumun süresi doluyor. Bir 6 ay daha uzatmam lazım ve bu konuda yardıma ihtiyacım var. Hangi siteden ve nasıl bir gerekçe göstermeliyiz uzatabilmek için. Şimdiden teşekkür ederim.
Abi forumda bu konuyla ilgili başlıklar var zaten. Ve siz sadece soru sormak için foruma giriyorsunuz. Yaşadığınız deneyimleri 3-5 cümleyle yazsanız, belki birilerinin işine yarar.
merhaba ne konuda deneyim kazandiysam elbette paylaşmaya hazırım ama sorunuzu anlamadım. soru sormak icin giriyorum ve forum siteleri de bu gibi meselelere de hizmet eder. aramızda her konuda deneyimli ve yıllarca amerika da yasayan insanlar var ben de deneyim kazandıkça paylasirim elbette. bilgi paylasilirsa anlamlı olur.
Teşekkür ederim.