@gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
-
kasımda trump gidici, texas ı bile kazanamaz , durum vahim onlar için
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
Lütfen bilen biri cevaplarsa yardımcı olursa çok memnun oluruz
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2024 Sohbet Odası
-
@Erhan-2 gidenlerin yuzde kacinda 500k vardir bilemedim. Hadi 100k fln deseniz tamam. O da ilk etapta evimi kurdum, is buldum derken yetmeyecek bir tutar mi

-
@cttl adam yalan yanlis mi konusuyor,otelin geceligi arabanin kirasi McDonald's fiyatlari hep belli ,abd de kiralar aile icin en uzbe yerde 1800 den baslar bunun insurance premium mu car lease payment i wireless I para para para ... dil bilmeyen kultur bilmeyen 2 cocuklu 40 yasini gecmis biri nasil yapacak hele cogununda es dost network olmadigini dusundugunde ... soyleyin bakalim degerli goruslerinizi bekliyorum
-
@Henry-bloor
İşte bu polemiğe girmek istemiyordum..Ama cevap vereyim.
O sizin bildikleriniz ve yaşantınız.
Fazla tevazu nasihat getirir demişler.
İnsanları salın lütfen. Sizin bildikleriniz kanun değil. Siz de otorite değilsiniz. Nasihatleriniz önemli değil. Yaşlarınız önemli değil.
Böyle mi konuşayım?
500bin dolar demiş birisi. Yok 1 milyon dolar..İnsanların lütfen hevesini, heyecanını kırmayın. Siz asgari yaşam koşulunda yaşıyor olabilirsiniz. Mutsuz olabilirsiniz. Ama başkası o asgari yaşam koşulunda çok mutludur.
Tamam amerikayı kendinize göre çözmüş olabilirsiniz. Ama sadece kendinize göre olur.
Lütfen çoluklarınıza çocuklarınıza yakınlarınıza saklayın nasihatlerinizi..
Kimsenin daha gitmeden özellikle forum ortamında alacağı olumsuz yorumlara ihtiyacı olmayacaktır.. -
@cttl aslinda olumsuzluk asilamak degil de bir nevi clickbait videolara inanan ”amerikaya her giden direkt altina son model araba lüks villa cekiyor“ diye dolasan arkadaslara itafen yapilmis bir yorum diye düsünüyorum ben. Yani okudugumu anladigim kadariyla böyle anladim

-
@cttl vallahi beyfendi benim tuzum kuru istedigim evidence alirim istegim iside kurarim cevrem de var kulturumde ama ben yogurdum eksi diyen biri degilim her zaman derim immigration olayi cyclical dir diye mesela 2001 de master yada bir sekilde burada duran adam hicbirsey yapamadi ondan sonra hersey kolaydi yada 2008 2010 arasi gelenler is guc bile kuramadilar tr ye gelip akademisyen oldular 2020 ler covid ve asylum dan dolayi turist vizesini bile 3 yilda veriyorlar sistem tukandi. Bu donemlere takilan sikintili yasadi sureci ama bu donemin disindakiler evde aldi arabada aldi amerikali kanadali vesaire oldular.Vallaha sabaha kadar bende desem sizde deseniz bos is ekonomi pahalilik icin indeed den mock cv ile is basvurusu kovalayip apartments.com dan kiralik ev booking.com dan otel budget/sixt/enterprise dan da araba kiralmayi bakin.Kusura bakmayin ama jfk den flushing e 60 dolara Uber cagirdiysam kusura bakmayin bes parasiz egitimsiz dili olmayan biride zor tutunur.Allah herkse guc kolaylik versin.
-
@Didem-G bu olay tamamiyle sizin durumunuzla ve beklentinizle alakalı bir durum. Biz san franciscoya geldiğimizde cebimizde 20bine yakın bir miktar vardı ama şöyle bir etken vardı çalışacağımız yer belliydi yani işimiz hazırdı diyebilirim. Onun için bu miktar evimizi tutmaya, eşyaları tamamlamaya vs yetti.
Gidip yerleşeceğiniz yerdeki duruma göre yanınızda bulunması gereken miktarı sizin belirlemeniz lazım yani bizim arabaya ihtiyacımız olmayışı, işimizin hazır oluşu nedeniyle yanımızdaki miktar fazlasıyla yetti ancak sizin yerleşeceğiniz bölgede araba şarttır, iş bulmanız zaman alacaktır vs noktalarında birikiminizi bir süre cepten yiyecekmiş gibi hesaplamanız lazım -
@cttl "500bin dolar demiş birisi." bunu diyen benim.. bunu okuyunca çok güldüm....bence siz oradaki 500K' ya çok takılmışsınız, aslında anlatmak istediğim bir özelliğiniz ve üst seviye ingilizceniz yok ise burda işiniz çok zor, hemen hemen herşey malesef hayal kırıklığı.........
-
@Erhan-2 Erhan bey merhaba çok çabalıyoruz randevu almak için ve stresli bir süreç. olurda gelirsek gerçekten pişman olurmuyuz
-
@cttl Merhabalar, bahse konu üye hatırladığım kadarıyla DV2023 talihlisiydi ve ben kendisini engellemeden önce ne mülakat deneyimi paylaşımı vardı ne de imzası. Forumdaki üyelere bir faydası olması adına daha yaşadığı süreci paylaşmaktan imtina eden kişileri görmezden gelebilmek için engellemek güzel bir yöntem.
-
Sayın @Erhan-2, turistik bir seyahatten öteye gitmemiş deneyiminize istinaden fazla iddialı konuşmak yerine mülakat deneyiminizi paylaşmaya ne dersiniz?
2 aydır bulunduğunuz ülke ile alakalı yaşamış olduğunuz dar bir lokasyona istinaden çok iddialı konuşmak yerine göçmenliğe ilk adımını atacak üyelere ne gibi tavsiyeleriniz vardır?
500K dolar demişsiniz, sanırım söz gelimi dediniz lakin mübalağanın da bir sınırı vardır. Zor olacak diyorsunuz, zaten zor olacağını herkes biliyor lakin gerçek anlamda göç etmemişken dediğiniz fiyatın %5'i ile hayat kurabilen üyeler var, ayrıca bu şekilde mübalağa sınırlarını zorlayarak ileti yazmak pragmatik bir yaklaşım mıdır ?
Hemen hemen benzer zamanlarda ayak basmış olduğumuz bu ülke ile alakalı ben hala daha buradaki hayatı öğrenmeye çalışırken (belki on seneler alacak) siz nasıl bir deneyim yaşadınız da bu kadar keskin bir yargıda bulunabiliyorsunuz. Nasıl bir hayatı terk edip geldiniz ki ABD'de buna benzer bir düzeni kurmak bu meblağlara denk geliyor. Bu minvaldeki yazıları 2 haftalık, 2 aylık turistik tecrübeyle 40 yıldır orada yaşıyormuş gibi paylaşmak doğru bir yaklaşım mı?
-
Bu ileti silindi! -
@Revolter "turistik bir seyahatten öteye gitmemiş deneyiminize" çok iddialı bir cümle...........
-
@Erhan-2 Ne kadar süredir yerleşik bir göçmensiniz? Ev tutmaya çalışıyorum şu sıralar, iş için eyalet değiştirdim ve edindiğiniz tecrübeleri eğer paylaşırsanız benim gibi birçok üyenin faydasına olacağı kesin.
-
@cemal1153 pişman olurmusun olmazmısın orasını biz bilemeyiz, senin neleri bırakıp geleceğin ile ilgili bir durum.
-
Bu ileti silindi! -
@Erhan-2 burda hiç bir konuda birikimim yok hep dolandirildim 14 yaşından beri mobilya işi ile uğraşıyorum emekli olmam gereken yerde halen SGK bilmem ne borcu var diye eve tebligat geliyor.... Sıkıntılar dağ gibi
-
@Revolter kredi puanınız ve gelir belgeniz yok ise ev tutmanız çok zahmetli olacaktır.
-
@Emre-Kurtulmuş evet herkesin dinamikleri farkli. Birikimle gitmek kesinlikle guvenli bir yerde tutar insani. Herseyin en iyisi olsun, Turkiye’de ki imkanlarim hemen amerika’da da kurulsun kafasiyla olunca tabi ki bazi seylere yetismek mumkun olmayabilir. Bence orada hayat kurmaya calisirken ilk etapta birileri tecrubesi ile destek oluyorsa bu paradan da kiymetli, insan 1-0 onde basliyor.
-
@cttl Türkiye deki insanların yani hepimizin hatası Amerika yı filmlerdeki gibi sanıyoruz ve Türkiye deki yaşam koşullarından kaçıp gidince ABD de ekmek elden su gölden çaba göstermeden yaşayacağımızı hayal ediyoruz , bu kadar büyük hayallerle gidince hayal kırıklığı da o kadar büyük oluyor. ben kendi adıma söylüyorum , ilk gittiğimde bu hataya düştüm ve mutsuz oldum , şimdi green card çıktı ve ilkinde yaptığım hatayı yapmamak için kendimi en kötüye hazırlamak için elimden geleni yapıyorum. Hangi işe başlarsak başlayalım hangi ülkeye gidersek gidelim, büyük beklentiler ,her şey çok güzel olacak kafa yapısıyla gidersek karşılaştığımız bütün sorunlarda ^^ben bunun için mi geldim^^ diyeceğim.
. Benim şu anki düşüncem: tatlı hayalleri düşünmek yerine en kötüye hazırlanmak , o zaman yaşayacağımız sorunlar da aaa bak güzel şeylerde oluyormuş diyip oradan mutluluk çıkarabiliriz. Umarım yanılmam. -
@Erhan-2 zahmetli ama imkansiz degil. Istek, ne kadar emek verildigi, tanidik olup olmamasi onlarin destegi vs. Herkes icin durum bambaska olur. Gitmeden ev tutabilen de var. Kefil tanidigi olup daha kolay tutan da. Herkesin sartlari bambaska.
Benzer Başlıklar
133
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.1k