Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @akara çok teşekkürler

• Merhaba Onur bey,
    Georgia ehliyet sınavı için dökümanlarınızı ve varsa çıkmış soruları gönderebilir misiniz?

• ⭐⭐⭐⭐

@Fatih-özkök, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Merhaba Onur bey,
    Georgia ehliyet sınavı için dökümanlarınızı ve varsa çıkmış soruları gönderebilir misiniz?

Get a (Class C) License in Georgia

Getting Your Secure ID

Georgia DDS Permit Practice Test

• Selamlar, Eğer bir sorun çıkmazsa 15ekimde ist>paris>atlanta>miami aktarmalı uçuşum var. Yazılım müh. mezunuyum, 23 yaşındayım, ingilizcem iyi. Daha önce work and travel yaptığımdan SSN banka hesapları, kredi skoruna sahibim. Şöyle ki miami yazılım sektörü anlamında farklı şehirlere (austin, sf vb.) kıyasla o kadar elverişli değil ama burada başlamak istiyorum. Bu süreçte miami istemiyorum diye düşünürsem eyalet/şehir değiştirebilirim. Başta airbnb veya otel(extended da olur) sonrasında miami'de sürdürebileceğimi düşünürsem tek kişilik stüdyoya çıkmayı düşünüyorum. bununla ilgili kafama takılan bir sürü soru var;

1-Aktarmalı olarak geldiğimde sarı zarfı atlantada mı teslim edeceğim yoksa gideceğim yer olan miami de mi teslim etmeliyim? (sorun olacağını sanmıyorum ama genede aktarmalı uçuş)

2-Ev adres tanıdık konusunda miami' de kimseyi tanımıyorum ve başta texas'a gidecekken değişikliğe karar verdim ve girişte bu konuda nasıl davranmalıyım? (arkadaşım teksasta ve yeni adresini versem problem olur mu? ssn tekrar almayacağım zaten sadece gc oda postalansa yeterli?) (sanal po box aracı şirketler vb. bunun olduğunuda okudum)

3-Başlangıç olarak miami özelinde nereden airbnb otel vb. tutulması sizce mantıklı? şu kısımlar hakkında olumlu yorumlar aldım. Sonrasında kiralayacak olursam stüdyo vb. için? (coral gables, miami beach, boca raton, delray beach) (önerilere açığım)

4-Green Cardın basımı için verdiğim adresi basılıp yola çıktıktan sonra değiştirebiliyor muyum?

5-GC için verdiğim adreste konaklamak durumunda mıyım? (atıyorum bir adres verdim ve arkadaşım diyelim/ bu olay için texası yazabilir miyim?)

• ⭐⭐⭐⭐

@savageandtipsy

1. atlantada sizden alırlar
    2. texasdaki adres hala güvenilirse bırakın kalsın miami olmasına gerek yok , ancak yeni ssn alın eskisinin üstüne authorization ibaresi vardır işverenler kabul etmez fiziki ssn görmek istediklerinde
    3. değiştirebilirsiniz ama çok tavsiye etmem bazen siz değiştirsenizde eski adrese gittiği vs olduğunu deneyimlerde okudum karışıklık olabiliyor. Ancak tabii ki o adrese artık erişim vs yoksa değiştirin girişte
    4. değilsiniz

• Merhaba arkadaşlar. Yorumlara bakıyorum, herkesin SSN ve GC gelmiş neredeyse. Bizim GC 3 hafta sonunda geldi, 8 temmuzda Florida ya geldik. SSN hala gelmedi. Bu ne saçma bir sistem kiminin ki 10 günde gelmiş kiminin ki 1 ayda. SSA ofisine de gittik, yeni başvuru açarsanız yoldaki SSN iptal olur bekleyin dediler, 6-8 haftayı buluyormuş gelmesi. Ne yapmalıyım sizce?

• ⭐⭐⭐

@Eagle2015 Kolay degil tabii, ama surec degiskenlik gosterebiliyor. SSA ofisten kontrol ettiler mi? Kesin basvurunuz var mi? Bazen DS-260 surecinde aday talep etse de sistemde hata oluyor, eski mesajlarda bahsettim, o konuya dikkat edin. Eger sisteme gore bakildiginda basvurunuz varsa bekleyeceksiniz, maalesef bu konuda yapilacak bir sey yok. GC niz ile bir cok seyi yapabilirsiniz, SSN gelince geriye donuk guncellenebiliyor, bilginize. Mesela ise baslayip, maasinizi SSN kartinizi beyan ettikten sonra geriye donuk alabilirsiniz, bankaya sonra bildirebilirsiniz gibi. Umarim kisa surede gelir.

• @lumos

Merhaba; kendim ile alakalı bir soru sormak istiyorum müsait olup cevaplarsanız çok sevinirim. Kasım ayı sonunda New York üzerinden amerikaya ilk girişimizi gerçekleştireceğiz ve 1 hafta hem gezip hem araştırmalar yapıp döneceğiz. Kesin taşınmamızı mart nisan gibi ayarlıyoruz. Bu gidişimizde banka hesabı açabiliriz diye düşünüyorum oldu da kredi kartınıda halledebildik. SSN olmadan kredi skoru oluşmaz diye okumuştum. Tanıdığıma ssn ve green card giderse bu süreçte mobil uygulamadan vs bir şekilde ssn bildirimi yapıp kredi skorunu oluşturabilir miyim? Yoksa bankaya ssn bildirimi için fiziken mi gitmek gerekir? Bu durumda nisan ayını beklemek gerekecek

• ⭐⭐⭐⭐

• Selam arkadaşlar,
    29 Ağustos’ta Austin/Round Rock bölgesine taşındık. İlk 1 ayı tamamladık ve yaşadıklarımızı, gözlemlerimizi ve masrafları sizinle paylaşmak istiyorum. Belki buraya yeni gelecek olanlara fikir olur.

✈️ Geliş & Yerleşme

Uçaktan indiğimizde forumdan tanıştığım Emre sağ olsun bizi aldı.
    Evi Türkiye’den tutmuştuk, direkt eve geçtik.
    İlk gün hemen temel alışverişimizi yaptık.

🏠 Ev & Eşyalar

Aldıklarımız: L koltuk, yatak (bazası yok hâlâ yerde 😅), 58” TV, TV ünitesi, mutfak gereçleri, robot süpürge, havlu-paspas vb.
    Harcama: 1750–2000 $ (ufak tefeklerle 2300 $ civarı).
    İlk kira, depozito ve faturalar derken başlangıçta ciddi nakit çıkışı oldu.

📄 SSN & Ehliyet

SSN kartlarımız 1,5–2 haftada geldi.
    SSN’den sonra ehliyet sürecine girdim:
    → kurs & sertifika
    Easy Texas Drivers Ed → sertifika
    Ücretsiz IMPACT eğitimi → sertifika
    DPS’ten randevu (tavsiyem sabah 7–8 gibi siteyi yenileyin, erken tarih çıkıyor).
    Evraklarda bazen “1 ay burada yaşaman gerek” diyen memur oluyor ama başka memur kabul edebiliyor.
    Randevu günü geçici ehliyet verdiler, kart 2 hafta içinde geldi.

📱 Telefon & İnternet

Telefon hattı için tavsiyem: ilk gün acele etmeyin. Önce dinlenin, sonra operatörlere tek tek bakın.
    Biz T-Mobile aldık, çok iyi değil çok kötü de değil.
    Ev interneti: Apartmanda AT&T vardı, 60 $’lık plan aldık. İlk ay 100 $ gibi fazla alıyorlar ama sonra faturalardan düşüyor.

🛒 Market & Alışveriş

Hemen dibimizde H-E-B var, hep oradan alışveriş yapıyoruz.
    Costco’ya gitmedik, Walmart fiyat olarak H-E-B ile benzer.
    İlk ay eşya + mutfak + gıda derken harcama biraz yüksek oluyor.

🚗 Araç & Ulaşım

Geldikten 2 gün sonra 2005 model Prius aldım → 5800 $ (vergiler dahil).
    Sigorta: 600 $ civarı.
    Lastikleri yeniledim, 4 lastik masrafı toplamda 700 $.
    Pazartesi yağ değişimine gideceğim (4000 mile yaptım, eski yağa güvenmiyorum).
    Yanlışlıkla 2–3 kere ücretli yola girdim, fatura bekliyorum 😅
    Benzin fiyatları: 1 galon 2,40–2,98 $ arasında değişiyor (1 aydır gördüğüm aralık).

💼 İş Deneyimi

Doordash & Uber Eats dışında driver işi fena değil, diğer platformlar hep beklemeye aldı.
    Sadece Doordash geçici ehliyetle başvurmak mümkün, onay 2–3 gün sürdü.
    Şu ana kadar 119 saat → 1900 $ kazandım (benzin hariç).
    İlk haftalarda düşük ücret, zamanla ufak artış oluyor.
    Açıkçası masa başı işten sonra çok yorucu ama yapacak bir şey yok.

🏥 Sağlık & Hamilelik

Eşim için Medicaid reddedildi, CHIP kabul edildi.
    İlk muayene Lone Star üzerinden oldu, bu ay yeni randevu var.
    Evraklarda çok hata yapıyorlar, isim-soyisim karışıklığı bile olmuş. Biraz uğraştırıyor yani.

💵 Bütçe & Harcamalar

Amerika’ya 14.500 $ ile geldik.
    İlk ay kiralar, faturalar, eşyalar derken para hızla eridi.
    Doordash/Uber Eats gelirleriyle toparlamaya çalışıyoruz.
    Tavsiye: İlk ay beklenenden fazla harcama çıkıyor, hazırlıklı olun.

👥 İnsanlar & Gözlemler

İnsanlar genel olarak çok saygılı, yardımsever.
    Trafikte kurallara uyuluyor, çok rahat.
    Sadece bir tartışma yaşadım (küfürleşmeye kadar gitti ama Amerikalı değildi 😅).
    Bölge çok yeşil, huzurlu.

✅ Genel olarak ilk ay yorucu geçti ama aynı zamanda alışma sürecinde çok şey öğrendik. Buraya gelmeyi düşünenlere tavsiyem: sabırlı olun, ilk aylarda masrafları göze alın, işler zamanla yoluna giriyor.

• @evrentnrkl

Hayırlı olsun deneyiminiz, Türkiyede iken nasıl kiralama yaptınız zillow mu birde? Alıştıkça kolaylaşacaktır umarım.

• @Nacrumates teşekkür ederim. Emlakçı Ferda hanım aracılığıyla

• @evrentnrkl
    Bizim gideceğimiz eyalet virginia. Siz emlakçıyı nereden nasıl bulmuştunuz peki? Bizde gitmeden kiralama yapabilirsek çok iyi olacak.

• ⭐⭐

@evrentnrkl evini gelmeden nasıl tuttuğunuz konusunda biraz daha bilgi verirmisiniz ? İngilizce seviyeniz nasıl ?

• @Nacrumates
    Zillow uygulamasından evlere bakıp mesajlaşabilirsiniz. Kredi skoru olmadan bazıları vermiyor ama kabul eden de olur.

• @T-C-Kubilay-Dikici selamlar 🖖
    Emlakçı aracılığıyla bulduk. Bir kaç kez emlakçının isminden forumda geçirdim tekrar bilgi vereyim. Zillow üzerinden evlere bakıyorduk zaten kafamızda bir fikir oluşmuştu ardından forumda ve bir kaç facebook grubunda ismini duyduğum Ferda hanımı takibe aldım instagram üzerinden 10-15 gün işlerini takip ettim sonra kendisine yazdım ve bize yardımcı oldu.

• @evrentnrkl Hayırlı olsun yeni hayatınız. Biz geleli nerdeyse 3.5 ay oldu SSN hala gelmedi, GC 1. Ayın sonunda geldi ama SSN hala gelmedi. Siz başvuru mu yaptınız yoksa DS-260 formunu doldururken işaretlediğiniz için otomatik olarak mı geldi. Biz DS-260 da doldurduğunuz halde gelmedi. SSA ofisinden randevu aldık.

• Arkadaslar merhabalar. 3 temmuz gunu turkiyeye 20 gunlugune bir tatile gitmistim ve 23 temmuz gunu geri dondum. Az once cbpden bir email aldim ve mailde soyle yaziyor Our records show your admission will expire within the next 10 days. Bu ne anlama geliyor ben giriste greencardimi gostermistim. Kiz arkadasimla beraber giris yaptim ve o ESTA ile giris yapti. Kayitlarda bir karisiklik olmus olabilir mi? Bir sorun yasar miyim? Ne yapmam gerekiyor? Tesekkurler

Bir ekleme kiz arkadasimin most recent i94 u 2024 yili yani gecen seneki. Kiz arkadasim greencard ile girmis ben ESTA ile girmis oldum acaba?

• ⭐⭐

@Hope-Breaker E-postanin gercekten cbp'den geldigine emin misiniz? Eger oyleyse derhal aramanizda fayda var.

• Merhaba arkadaşlar. 8 Temmuzda Amerikaya giriş yaptık, 1 ay sonra GC lar geldi. Ama SSN ler hala gelmedi. Bu kadar sürmesi normal mi? Bir de DS260 formunu tekrar açma şansımız var mı ? SSN kutucuğunu işaretleyip işaretlemediğimi hatırlamıyorum.

Benzer Başlıklar

• 2182
  • 132
  • 24
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

121

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |