• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. savageandtipsy
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 21
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

savageandtipsy

@savageandtipsy

12
    İtibar
    101
    Profil Görüntülemeleri
    21
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

savageandtipsy Takip etme Takip Et

savageandtipsy tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Viyana Mülakat Deneyimi

Merhaba, viyana mülakatı hakkında yaşadığım süreci anlatacağım. Dosya taşımak için mail([email protected]) attım. Mailin içeriği;

Konu: TRANSFER DV2025 CASE TO (Vienna, Austria) / (SURNAME, Name) / CN : 2025EUXXXXX

Case Number : 2025EU000XXXXX
      Principal Applicant Name : SURNAME, Name
      Preference Category: DV Diversity
      Date of Birth : MM/DD/YYYY

Dear Officer,
      I kindly request your assistance to transfer my case into (Vienna, Austria).
      My address will be: XYZ
      Kind regards,
      SURNAME Name

Not: Taşınmasının teyidi için bir iki hafta sonra dosyam taşındı mı transfer oldu tekrar mail attım.

(aynı maile Konu: Case Number: 2025EUXXXXX Location of interview
      Dear Sir/Madam,
      Could you please provide me about information regarding the location of my interview?)

Cut-off olunca 2nl almadan mülakat tarihimi öğrenmek için kcc'ye mail attım.
      Not: 2nl baya geç geldi. (mülakattan 3-5 gün önce) Mailin içeriği;

Konu: CN: 2025EUXXXXX

Dear Sir/Madam,

I would like to ask whether my DV case is ready to be scheduled for an interview.
      Thank you for your time and assistance.

Mülakat tarihimi öğrendikten sonra mail yoluyla ([email protected]) ulaştım ve yakın bir tarihe sağlık görüşmesi ayarladım. (çalışma saatleri: 09.00-11.00)

Dosyam hakkında viyana konsolosluğundan gelen maili ([email protected]) tarih ve saat olarak onaylamamı söylediler ve maile dönüş yapıp onayladım.

Ulaşım, havalimanından itibaren toplu taşıma kullandım. Google Maps toplu taşıma seferlerini net ve doğru gösteriyor, gittiğim yerlere ulaşım sıkıntısı yaşamadım.

Sağlık Görüşmesi

Sağlık görüşmesi şu şekilde geçti.(görüşme günü ve saati: 27haz 09.00)

Talep Edilen Belgeler
      1-Pasaport
      2-Sağlıkla ilgili belgeler (antikor testi, aşı kartı, ameliyat vb.)

Görüşmeden önce bir form doldurdum, (kişisel bilgiler, cn vb.) fotoğrafımı çekti, sonrasında kan ve idrar tahlili alındı. Ödemeyi yaptım.(nakit 415euro) Bir süre bekledikten sonra hemşire tarafından basitçe alerjin, hastalığın, kullandığım ilaç var mı gibi sorular soruldu. Bundan sonra görevli röntgen çekilmeye nasıl gideceğimi ve sağlık sonuçlarımı mail ile göndereceklerinden bahsetti. Sonrasında doktor tarafından kısa bir şekilde sırt dinleme, refleks testi gibi toplamda 2dk kontrol yapıldı ve bitti. Röntgen çekilmeye gittim ve 20dk sonra işim bitti. (giriş yaparken bankomattan ortadaki seçenek)

Vize Görüşmesi
      Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ilk vezneye çağrılıp belgelerimi teslim ettim. (görüşme günü ve saati 1tem 13.00)

Talep Edilen Belgeler
      1- Pasaport (varsa eski ve geçerli amerikan vizeli pasaport)+
      2- Formül A (doğum kaydı)
      3- Adli Sicil (police report)
      4- Diploma (en yüksek mezun olunan) ve fotokopisi
      5- 2 5x5 fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş)
      6- Finansal Döküman (banka sirküleri)
      Not: Yanımda Ds-260 inceleyip yaptığım hataları düzeltmek için hazırladığım kağıdı da verdim.

Evrakları verdikten sonra başka bir vezneden (nakit 330dolar) ödeme yaptım. Biraz bekledikten sonra görüşme için çağrıldım. Yemin ettim. Sorulan Sorular;
      1-Evli misin?
      2-Çocuğun var mı?
      3-Nereye gideceksin?
      4-Tanıdığın var mı?
      5-Çalışıyor musun?
      6-Ne iş yapmayı düşünüyorsun?

Ve bu şekilde 2 dk falan konuşarak rahat bir şekilde görüşmem bitti. Ertesi gün gelen mail doğrultusunda pasaportumu teslim aldım ve sürecim bu şekilde son buldu. Süreçte yaşanabilecek durumlar için de (Not:) şeklinde bıraktım.

+Dipnot: Pasaportun göçmen vizesi basımı için; en az 8 ay ABD'ye giriş için en az 6 ay geçerli olması gerekiyor. Yeşil Pasaport ile Avusturya girişi için en az 3 ay geçerliliği olması gerekiyor. Bu yüzden çift pasaport kullandım. Giriş ve çıkış yeşil, (fazla süresi kalmamıştı) vize basımı yeni bordo.

Özellikle @gucarslan ve @ATS16, sonrasında foruma katkı vermiş olanlara teşekkür ederim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      S
      savageandtipsy
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Merhaba yazılım müh. bölümünden mezun oldum. Eyalet olarak aklımda ciddi olarak florida (miami, orlando) ve emin olmamakla beraber texas (houston ve çevresi buralara gittim) var, buralar hakkında neler düşünüyorsunuz önerileriniz var mıdır? Onun dışında şuralarada baksan iyi olur dediğiniz bir yer var mı?(sadece bu alanda çalışmayı düşünmüyorum) Ayrıca San Francisco(wat için) ve New Yorka (gezmek için) gitmiştim. Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum, İyi forumlar.

Eyaletler içinde yayımlandı
      S
      savageandtipsy
    • RE: DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

@Flight101 aynısını düşündüm ve bir mail daha geldi. Forumdan araştırdığım kadarıyla olana kadar maillere devam edeceğim. Doğru officer ile denk düşene kadar. Bilerek saçma sapan geçiştirme mailleri atıyorlar. Son olarak farklı mailden deneyeceğim taşımazlarsa forumda biri bu şekilde taşımış.

S
      savageandtipsy

Merhaba aklıma takılan iki soru vardı. Ben çocukluktan bu yana tün gerekli aşıları oldum gözüküyor, bunları ailem çocuğunuzun sağlık karnesi diye bir kitapçığa (şuanki haliyle eski ve yıpranmış bir döküman) yazdırmışlar. Ancak düzgün bir formatta olmadığı için bunu sağlık ocağına gidip e nabıza yada sistemlerine girmelerini istedim ama e nabıza giremeyeceklerini kendi sistemlerine işleyip bunları tarihleriyle beraber düzgün bir şekilde döküman olarak çıktısını verebileceklerini söylediler ve bu şekilde aşı ismi, olunduğu tarihi düzenli bir şekilde kitapçıkta bulunan tüm aşıları geçirttim ve imza kaşe attırdım. (sadece covid ve menengokok aşısı var e nabızda) 2 doz covid oldum 2021de. Hatırlatma dozunu yapamayacaklarını ülkede aşı bittiğini söylediler bunun için (dosyamı viyanaya taşıdım) orada olmam gerekli mi? (forumda paylaşılan ücretsiz covid aşısı yapan yere giderim hala hatırlatma dozu gerekli ise. Hala bir gereklilik mi?). İkinci sorum bu aşıları gösterip türkiyede antikor testini yaptırmalı mıyım? (Bir hastahaneye gidip bu aşıların bulunduğu antikor testini yaptırmak) yoksa direkt bu dökümanı (2 adet çıkarttırdım bu belgeden) ingilizceye kendim çevirsem yeterli mi? (Buraya belgeyi ve kitapçığın örneklerini ekleyeceğim. )img1.jpeg img2.jpeg

S
      savageandtipsy

@nimetullah2727 Email spam klasörünü kontrol et.. Orada da yoksa KCC'ye bana email gelmedi hala bekliyorum, bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz yaz.

İyi günler

S
      savageandtipsy

savageandtipsy tarafından gönderilen son iletiler

merhaba bir dalgınlık ile uscis e ödemeyi yaptıktan sonra hesap oluşturduğum için hesabıma dosyamı bağlarken sorun yaşadım. (OAC) online access code a ulaşamadığım için bağlayamadım. Bununla ilgili hesabı bağlamak için bu koda nasıl erişebilirim?

S
      savageandtipsy
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Selamlar, Eğer bir sorun çıkmazsa 15ekimde ist>paris>atlanta>miami aktarmalı uçuşum var. Yazılım müh. mezunuyum, 23 yaşındayım, ingilizcem iyi. Daha önce work and travel yaptığımdan SSN banka hesapları, kredi skoruna sahibim. Şöyle ki miami yazılım sektörü anlamında farklı şehirlere (austin, sf vb.) kıyasla o kadar elverişli değil ama burada başlamak istiyorum. Bu süreçte miami istemiyorum diye düşünürsem eyalet/şehir değiştirebilirim. Başta airbnb veya otel(extended da olur) sonrasında miami'de sürdürebileceğimi düşünürsem tek kişilik stüdyoya çıkmayı düşünüyorum. bununla ilgili kafama takılan bir sürü soru var;

1-Aktarmalı olarak geldiğimde sarı zarfı atlantada mı teslim edeceğim yoksa gideceğim yer olan miami de mi teslim etmeliyim? (sorun olacağını sanmıyorum ama genede aktarmalı uçuş)

2-Ev adres tanıdık konusunda miami' de kimseyi tanımıyorum ve başta texas'a gidecekken değişikliğe karar verdim ve girişte bu konuda nasıl davranmalıyım? (arkadaşım teksasta ve yeni adresini versem problem olur mu? ssn tekrar almayacağım zaten sadece gc oda postalansa yeterli?) (sanal po box aracı şirketler vb. bunun olduğunuda okudum)

3-Başlangıç olarak miami özelinde nereden airbnb otel vb. tutulması sizce mantıklı? şu kısımlar hakkında olumlu yorumlar aldım. Sonrasında kiralayacak olursam stüdyo vb. için? (coral gables, miami beach, boca raton, delray beach) (önerilere açığım)

4-Green Cardın basımı için verdiğim adresi basılıp yola çıktıktan sonra değiştirebiliyor muyum?

5-GC için verdiğim adreste konaklamak durumunda mıyım? (atıyorum bir adres verdim ve arkadaşım diyelim/ bu olay için texası yazabilir miyim?)

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      S
      savageandtipsy
    • RE: DV2025 Mülakat Deneyimleri

Viyana Mülakat Deneyimi

Merhaba, viyana mülakatı hakkında yaşadığım süreci anlatacağım. Dosya taşımak için mail([email protected]) attım. Mailin içeriği;

Konu: TRANSFER DV2025 CASE TO (Vienna, Austria) / (SURNAME, Name) / CN : 2025EUXXXXX

Dear Officer,
      I kindly request your assistance to transfer my case into (Vienna, Austria).
      My address will be: XYZ
      Kind regards,
      SURNAME Name

Not: Taşınmasının teyidi için bir iki hafta sonra dosyam taşındı mı transfer oldu tekrar mail attım.

(aynı maile Konu: Case Number: 2025EUXXXXX Location of interview
      Dear Sir/Madam,
      Could you please provide me about information regarding the location of my interview?)

Cut-off olunca 2nl almadan mülakat tarihimi öğrenmek için kcc'ye mail attım.
      Not: 2nl baya geç geldi. (mülakattan 3-5 gün önce) Mailin içeriği;

Konu: CN: 2025EUXXXXX

Dear Sir/Madam,

I would like to ask whether my DV case is ready to be scheduled for an interview.
      Thank you for your time and assistance.

Mülakat tarihimi öğrendikten sonra mail yoluyla ([email protected]) ulaştım ve yakın bir tarihe sağlık görüşmesi ayarladım. (çalışma saatleri: 09.00-11.00)

Dosyam hakkında viyana konsolosluğundan gelen maili ([email protected]) tarih ve saat olarak onaylamamı söylediler ve maile dönüş yapıp onayladım.

Ulaşım, havalimanından itibaren toplu taşıma kullandım. Google Maps toplu taşıma seferlerini net ve doğru gösteriyor, gittiğim yerlere ulaşım sıkıntısı yaşamadım.

Sağlık Görüşmesi

Sağlık görüşmesi şu şekilde geçti.(görüşme günü ve saati: 27haz 09.00)

Talep Edilen Belgeler
      1-Pasaport
      2-Sağlıkla ilgili belgeler (antikor testi, aşı kartı, ameliyat vb.)

Görüşmeden önce bir form doldurdum, (kişisel bilgiler, cn vb.) fotoğrafımı çekti, sonrasında kan ve idrar tahlili alındı. Ödemeyi yaptım.(nakit 415euro) Bir süre bekledikten sonra hemşire tarafından basitçe alerjin, hastalığın, kullandığım ilaç var mı gibi sorular soruldu. Bundan sonra görevli röntgen çekilmeye nasıl gideceğimi ve sağlık sonuçlarımı mail ile göndereceklerinden bahsetti. Sonrasında doktor tarafından kısa bir şekilde sırt dinleme, refleks testi gibi toplamda 2dk kontrol yapıldı ve bitti. Röntgen çekilmeye gittim ve 20dk sonra işim bitti. (giriş yaparken bankomattan ortadaki seçenek)

Vize Görüşmesi
      Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ilk vezneye çağrılıp belgelerimi teslim ettim. (görüşme günü ve saati 1tem 13.00)

Talep Edilen Belgeler
      1- Pasaport (varsa eski ve geçerli amerikan vizeli pasaport)+
      2- Formül A (doğum kaydı)
      3- Adli Sicil (police report)
      4- Diploma (en yüksek mezun olunan) ve fotokopisi
      5- 2 5x5 fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş)
      6- Finansal Döküman (banka sirküleri)
      Not: Yanımda Ds-260 inceleyip yaptığım hataları düzeltmek için hazırladığım kağıdı da verdim.

Evrakları verdikten sonra başka bir vezneden (nakit 330dolar) ödeme yaptım. Biraz bekledikten sonra görüşme için çağrıldım. Yemin ettim. Sorulan Sorular;
      1-Evli misin?
      2-Çocuğun var mı?
      3-Nereye gideceksin?
      4-Tanıdığın var mı?
      5-Çalışıyor musun?
      6-Ne iş yapmayı düşünüyorsun?

Ve bu şekilde 2 dk falan konuşarak rahat bir şekilde görüşmem bitti. Ertesi gün gelen mail doğrultusunda pasaportumu teslim aldım ve sürecim bu şekilde son buldu. Süreçte yaşanabilecek durumlar için de (Not:) şeklinde bıraktım.

+Dipnot: Pasaportun göçmen vizesi basımı için; en az 8 ay ABD'ye giriş için en az 6 ay geçerli olması gerekiyor. Yeşil Pasaport ile Avusturya girişi için en az 3 ay geçerliliği olması gerekiyor. Bu yüzden çift pasaport kullandım. Giriş ve çıkış yeşil, (fazla süresi kalmamıştı) vize basımı yeni bordo.

Özellikle @gucarslan ve @ATS16, sonrasında foruma katkı vermiş olanlara teşekkür ederim.

S
      savageandtipsy

Merhaba birkaç sorum olacaktı dosya açtırmak ile ilgili, önceden sormuştum bazılarını ama önemsiz olduklarını biliyorum, bazı hatalar daha fark ettim, bunlar dahilinde mülakat verildiğinde açtırıp düzeltme yapmalı mıyım?

1. DS formunu okuldan mezun olmadan önce doldurumuşumtum ve primary occupation kısmına okuduğum bölümü yazmışım, student yazmam gerekirken, (şuan da çalışmıyorum)*
      2. Kendi soyismimde ingilizce olmayan karakter olduğundan Ç - C , İ - I yazamadım, (anne-baba dahil)*
      3. Anne Kızlık Soyadı,
      4. Alien Registartion number -> YES ama No olmalıydı,
        şimdiden teşekkürler
      S
      savageandtipsy

Merhaba viyanaya görüşme için gittiğimde yeşil pasaport kullanacağım ve geçerlilik tarihi azaldığı ve tekrar yenileyemediğim için aklıma bir soru takıldı. Şöyleki eğer doğru hesaplayabildiysem randevu tarihi haziran ayı gibi gelirse yaklaşı 4 ay gibi bir geçerliliği kalmış oluyor pasaportumun, konsolosluk vizeyi basarken pasaportun kalan bu süresine bakıyor mu? (2-3-4 ay kalması gibi sürelere) Viyana dönüşünde bordo çıkartıp 2 pasaport ile girmeyi düşünüyorum abd'ye. (girerken 6 aydan fazla geçerliliği olan pasaport istediği yükümlülüğünden dolayı kafama bu takıldı, sonuçta aktif olan pasaport ve geçerli vize barındıran süresi bitmiş pasaport şeklinde iki pasaportla girişte sorun yaşamamıştım önceden) Vize basımında da böyle bir süre mevcut mu, ona göre Schengen vizesi yada hong kong u deneyeceğim. Bir kere daha benzer bir soru sormuştum şimdiden bordo çıkartıp iki pasaport geçerli pasaport olayını, geçerliliği azaldığından ve artık yeşil pasaport gereksinimlerini karşılamadığımdan iptal etme durumlarından dolayı o işe girişmedim. Şimdiden teşekkürler.

S
      savageandtipsy

Selamlar aklıma takılan bir soru var. Şöyleki vize görüşmesine viyanada gireceğim ve şuan yeşil pasaportum var, haziranda mezun olduğum için ve ailemden dolayı yeşil pasaport sahibiyim, ancak bu ekimin sonunda pasaportumun geçerliliği bitiyor ve tekrar alamıyorum (şartlardan biride hala öğrenci olmak). Görüşmem için viyanaya girişte 90 gün geçerliliği olan bir pasaporta sahip olmak gerekiyor ve tahminimce bu süre zarfında sağlık ve vize görüşmesine sıramdan dolayı yetişeceğini düşünüyorum, ancak vize basımı 6 aydan kısa olan bir pasaporta basılır mı, yada basılınca Türkiye'ye döndüğümde bordo pasaport çıkartıp çift pasaport sahibi olmam (birinde göçmen vizesi, diğeri şuan geçerli olan pasaport şeklinde) gc vizesi için bir sorun teşkil eder mi? Çünkü abd ye girişte 6 aylık pasaport geçerliliği olması gerekiyor diye biliyorum. Şimdiden teşekkürler. (öncesinde buna benzer bir durumu turist vizesinde yaşamıştım ve sorun olmamıştı, turist vizemin basılı ve geçerli olduğu eski pasaport ile yeni pasaportumla giriş yapmıştım abdye. )

S
      savageandtipsy
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Merhaba yazılım müh. bölümünden mezun oldum. Eyalet olarak aklımda ciddi olarak florida (miami, orlando) ve emin olmamakla beraber texas (houston ve çevresi buralara gittim) var, buralar hakkında neler düşünüyorsunuz önerileriniz var mıdır? Onun dışında şuralarada baksan iyi olur dediğiniz bir yer var mı?(sadece bu alanda çalışmayı düşünmüyorum) Ayrıca San Francisco(wat için) ve New Yorka (gezmek için) gitmiştim. Öneri ve fikirlerinizi bekliyorum, İyi forumlar.

Eyaletler içinde yayımlandı
      S
      savageandtipsy

@nimetullah2727 Email spam klasörünü kontrol et.. Orada da yoksa KCC'ye bana email gelmedi hala bekliyorum, bana [email protected] adresinden ulaşabilirsiniz yaz.

İyi günler

S
      savageandtipsy

Merhaba @gucarslan hocam, size sormak istediğim iki soru var bana daha öncede yardım etmiştiniz, şimdiden bu konu içinde yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. (full name in native language kısmında türkçe alfabeden harfleri Ç ve İ yazamadığımda, ds260 ı böyle submit etmiştim ve büyük bir sorun teşkil etmediğini bu yüzden dosyamı açtırmam gerekmediğiyle ilgili) Şimdide şöyle sorularım var, were you issued Alien registration number a YES diyip number sorusuna DO NOT KNOW işaretlemek oldu. Bu numberdan aldım mı hatırlamıyorum, evet dememin doğru olmadığını düşünmeye başladım (abd ye WAT için gitmiştim, SSN var ama bundan emin değilim), bir tane daha hatam var anne kızlık soyadını şuanki soyadı yazmışım, totalde bu 3 hata için (dosyamı viyanaya taşımıştım, mülakat tarihi belli olunca, dosyamı açtırıp düzeltme yapmalı mıyım? (şimdiden çok teşekkürler)

S
      savageandtipsy

Merhaba aklıma takılan iki soru vardı. Ben çocukluktan bu yana tün gerekli aşıları oldum gözüküyor, bunları ailem çocuğunuzun sağlık karnesi diye bir kitapçığa (şuanki haliyle eski ve yıpranmış bir döküman) yazdırmışlar. Ancak düzgün bir formatta olmadığı için bunu sağlık ocağına gidip e nabıza yada sistemlerine girmelerini istedim ama e nabıza giremeyeceklerini kendi sistemlerine işleyip bunları tarihleriyle beraber düzgün bir şekilde döküman olarak çıktısını verebileceklerini söylediler ve bu şekilde aşı ismi, olunduğu tarihi düzenli bir şekilde kitapçıkta bulunan tüm aşıları geçirttim ve imza kaşe attırdım. (sadece covid ve menengokok aşısı var e nabızda) 2 doz covid oldum 2021de. Hatırlatma dozunu yapamayacaklarını ülkede aşı bittiğini söylediler bunun için (dosyamı viyanaya taşıdım) orada olmam gerekli mi? (forumda paylaşılan ücretsiz covid aşısı yapan yere giderim hala hatırlatma dozu gerekli ise. Hala bir gereklilik mi?). İkinci sorum bu aşıları gösterip türkiyede antikor testini yaptırmalı mıyım? (Bir hastahaneye gidip bu aşıların bulunduğu antikor testini yaptırmak) yoksa direkt bu dökümanı (2 adet çıkarttırdım bu belgeden) ingilizceye kendim çevirsem yeterli mi? (Buraya belgeyi ve kitapçığın örneklerini ekleyeceğim. )img1.jpeg img2.jpeg

S
      savageandtipsy