Viyana Mülakat Deneyimi
Merhaba, viyana mülakatı hakkında yaşadığım süreci anlatacağım. Dosya taşımak için mail([email protected]) attım. Mailin içeriği;
Konu: TRANSFER DV2025 CASE TO (Vienna, Austria) / (SURNAME, Name) / CN : 2025EUXXXXX
Case Number : 2025EU000XXXXX
Principal Applicant Name : SURNAME, Name
Preference Category: DV Diversity
Date of Birth : MM/DD/YYYY
Dear Officer,
I kindly request your assistance to transfer my case into (Vienna, Austria).
My address will be: XYZ
Kind regards,
SURNAME Name
Not: Taşınmasının teyidi için bir iki hafta sonra dosyam taşındı mı transfer oldu tekrar mail attım.
(aynı maile Konu: Case Number: 2025EUXXXXX Location of interview
Dear Sir/Madam,
Could you please provide me about information regarding the location of my interview?)
Cut-off olunca 2nl almadan mülakat tarihimi öğrenmek için kcc'ye mail attım.
Not: 2nl baya geç geldi. (mülakattan 3-5 gün önce) Mailin içeriği;
Konu: CN: 2025EUXXXXX
Dear Sir/Madam,
I would like to ask whether my DV case is ready to be scheduled for an interview.
Thank you for your time and assistance.
Case Number : 2025EU000XXXXX
Principal Applicant Name : SURNAME, Name
Preference Category: DV Diversity
Date of Birth : MM/DD/YYYY
Mülakat tarihimi öğrendikten sonra mail yoluyla ([email protected]) ulaştım ve yakın bir tarihe sağlık görüşmesi ayarladım. (çalışma saatleri: 09.00-11.00)
Dosyam hakkında viyana konsolosluğundan gelen maili ([email protected]) tarih ve saat olarak onaylamamı söylediler ve maile dönüş yapıp onayladım.
Ulaşım, havalimanından itibaren toplu taşıma kullandım. Google Maps toplu taşıma seferlerini net ve doğru gösteriyor, gittiğim yerlere ulaşım sıkıntısı yaşamadım.
Sağlık Görüşmesi
Sağlık görüşmesi şu şekilde geçti.(görüşme günü ve saati: 27haz 09.00)
Talep Edilen Belgeler
1-Pasaport
2-Sağlıkla ilgili belgeler (antikor testi, aşı kartı, ameliyat vb.)
Görüşmeden önce bir form doldurdum, (kişisel bilgiler, cn vb.) fotoğrafımı çekti, sonrasında kan ve idrar tahlili alındı. Ödemeyi yaptım.(nakit 415euro) Bir süre bekledikten sonra hemşire tarafından basitçe alerjin, hastalığın, kullandığım ilaç var mı gibi sorular soruldu. Bundan sonra görevli röntgen çekilmeye nasıl gideceğimi ve sağlık sonuçlarımı mail ile göndereceklerinden bahsetti. Sonrasında doktor tarafından kısa bir şekilde sırt dinleme, refleks testi gibi toplamda 2dk kontrol yapıldı ve bitti. Röntgen çekilmeye gittim ve 20dk sonra işim bitti. (giriş yaparken bankomattan ortadaki seçenek)
Vize Görüşmesi
Güvenlik kontrolünden geçtikten sonra ilk vezneye çağrılıp belgelerimi teslim ettim. (görüşme günü ve saati 1tem 13.00)
Talep Edilen Belgeler
1- Pasaport (varsa eski ve geçerli amerikan vizeli pasaport)+
2- Formül A (doğum kaydı)
3- Adli Sicil (police report)
4- Diploma (en yüksek mezun olunan) ve fotokopisi
5- 2 5x5 fotoğraf (son 6 ayda çekilmiş)
6- Finansal Döküman (banka sirküleri)
Not: Yanımda Ds-260 inceleyip yaptığım hataları düzeltmek için hazırladığım kağıdı da verdim.
Evrakları verdikten sonra başka bir vezneden (nakit 330dolar) ödeme yaptım. Biraz bekledikten sonra görüşme için çağrıldım. Yemin ettim. Sorulan Sorular;
1-Evli misin?
2-Çocuğun var mı?
3-Nereye gideceksin?
4-Tanıdığın var mı?
5-Çalışıyor musun?
6-Ne iş yapmayı düşünüyorsun?
Ve bu şekilde 2 dk falan konuşarak rahat bir şekilde görüşmem bitti. Ertesi gün gelen mail doğrultusunda pasaportumu teslim aldım ve sürecim bu şekilde son buldu. Süreçte yaşanabilecek durumlar için de (Not:) şeklinde bıraktım.
+Dipnot: Pasaportun göçmen vizesi basımı için; en az 8 ay ABD'ye giriş için en az 6 ay geçerli olması gerekiyor. Yeşil Pasaport ile Avusturya girişi için en az 3 ay geçerliliği olması gerekiyor. Bu yüzden çift pasaport kullandım. Giriş ve çıkış yeşil, (fazla süresi kalmamıştı) vize basımı yeni bordo.
Özellikle @gucarslan ve @ATS16, sonrasında foruma katkı vermiş olanlara teşekkür ederim.