DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba arkadaşlar,
    Ben bu sene Nisan ayında Amerika'ya giriş yapmış 2017 talihlisiyim.Eylül ayına kadar Şikago da yaşıyordum bir rakım sebeplerden ötürü kısa bir süre için dönmem icap etti.
    Başlıkta duruma gelecek olursam; ben giriş yaptığımın 2. Haftası işe bulup başladım çok şükür.İşteki ortamdan pek memnun olmadığım için uber a başvurdum her nasılsa kabul edildim 🙂 Hertz den araba kiralayıp ubera başladım.
    2.ay arkadan biri çarpıp kaçtı o zamana kadar hayatımda hiç böyle bir durum yaşamamıştım sistem Türkiye de işliyor gibi düşündüm kafaö rahat bir şekilde arabayı değiştirdim ama karşı tarafın bilgileri olmadığı için polis raporu olsa dahi hasarı benim ödemem gerektiğini öğrendim. 100-200$ iş için 760$ gibi bir para ödedim.Haliyle sonrası için herşeyi öğreniyorsunuz.
    Ağustos ayı içerisinde 2 kez kaza daha yaptım bunlardan 1. Si (muhtemelen) sarhoş bir adamın kırmızı ışıkta beklerken arkadan vurmasıydı ki tampon kırıldı. 2. Si yolda giderken yolun sağında park etmiş arabanın kontrolsüz bir şekilde çıkmasıyla arabanın arka yolcu tarafından çarpması ki bu baya hasta sebep olmuştu lakin 2 sinde de benim suçum yok.
    Eylül'de Türkiye'ye döndüm.Ekim ayında adresime fatura gelmiş 3300$ lık (höh dedim!) Hertz ten aradılar 1000$ Deductible ödemeniz gerekli dediler.ben de durumu anlattım ve belgelerimistedimmmail attılar.Maildeki evraklarda sadece arkadan çarpan araba var diğer yok(iş garipleşti) uber La görüşmem gerektiğini söylediler.Daha sonra uber La iletişime geçtim onlar da james river adında bir şirkete yönlendirdi.
    Sigorta şirketine durumu anlattım,ödemem gerektiğini söyledi ama diğer kazayı söylemedim sadece eveaklara göre haklı olduğumu anlattım sürekli belirli sebeplerle ödemem gerektiğini söylediler.Görüşmeler skype üzerinden olduğu için tam olarak anlayamadığımı maille durumumun için geçerli prosedürü anlatan şartnameyi istedim ama bana başka birşey attılar.Attıkları belgede tam da durumumu anlatan bir durum söz konusu ve ödemenin karşı taraftan alındığı yazıyor.Yani ödememem gerektiği.
    Bende durumu mail yoluyla tekrar anlattım bu sefer durumu sürecin devam ettiğini eğer karşı taraftan para alabilirlerse ödeme yapacaklarını söylediler.( ki bu çok saçma )
    Ben de maille bu durumda ödeme yapmamın saçma olacağını ki ödemeyi alırlarsa bana veya Hertz e ödeyeceklerini bilemeyeceğimi ilettim.
    Konuştuğum şahıs siz bilirsiniz bu ora alınamayabilir dedi.Ben de tekrar mail atmadım.
    Türk bir arkadaşıma danışdım durum çok saçma sen hiç bir şekilde para ödememelisin dedi ve avukata git dedi.Ben de 1000$ a artı bir maliyet olmasını istemiyorum bu sebeple Facebook şatafatında da burada da bilgisi olanlardan yardım talep ediyorum.
    Şimdiden teşekkürler:)
    Not: telefondan yazıyorum konu bütünlüğü açısından ve imla hatalarından dolayı affınıza sığınıyorum 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Maalesef konu hakkinda bilgi sahibi degilim ama belki suradaki bilgiler yardimci olabilir:
    https://www.esurance.com/info/car/car-insurance-deductibles-the-basics


  • @crazycells Haksız sebeple istenen Deductible içinde söyledi:

    Maalesef konu hakkinda bilgi sahibi degilim ama belki suradaki bilgiler yardimci olabilir:
    https://www.esurance.com/info/car/car-insurance-deductibles-the-basics

    Teşekkür ederim ilginiz için bunu fb sayfasında da paylaştılar lakin Türkiye'de site açılmıyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aliarmgn

    o halde soyle aktarayim sayfada yazilanlari:

    Certain coverages come with deductibles that you can choose. A deductible is a payment you'll need to make out of pocket before your coverage kicks in. We'll explain what your deductible represents, when you'll need to pay it, and how to set your own at a level that's right for you.

    a quick deductible debriefing
    In case you're new to car insurance deductibles or just want a refresher, let's first reestablish what they do. Your deductible is the out-of-pocket amount you agree to pay when you file a car insurance claim. Depending on the coverages you add to your policy, you could have one or several deductibles. And not all coverages have deductibles.

    In general, the higher you set your deductible, the lower the cost of the coverage. That's because you're assuming more of the financial risk with a higher deductible.

    Deductibles are typically selected with comprehensive coverage, collision coverage, and auto loan/lease (gap) coverage. In some cases, you'll also choose a deductible on personal injury protection coverage and on uninsured/underinsured motorist coverage.

    Your liability coverages will have limits, but no deductibles.

    How a deductible can work
    If you're found at fault in a car accident and you have comprehensive and collision coverage, the first portion of your vehicle repairs are covered by your deductible — everything above that amount (and below the actual cash value of your car) is picked up by your insurer.

    So if you're in a collision that causes $5,000 of damage to your car and you have a $500 collision coverage deductible, you'll pay the first $500 and your insurer will pay $4,500 after that (assuming your car's worth more than $5,000). But if your bill is $490, you'd cover it all.

    do you have to pay your deductible if you’re not at fault?
    It depends on how quickly and easily fault is determined after the accident.

    If the investigation takes a while and you'd like to get your car fixed in the meantime, you may need to pay your deductible out of pocket. If another driver's deemed at fault after you pay your deductible, we may embark on a process called subrogation.

    Through subrogation, one insurer receives money from another insurer in order to reimburse you, the policyholder. If this process is successful, your deductible may be refunded.

    Glass damage
    Your comprehensive coverage may have a caveat for glass damage. If your windshield or a window breaks, you may not need to pay a deductible for us to help you get it fixed.

    Car theft
    Because vehicle theft falls under the umbrella of comprehensive coverage, you'll need to pay your deductible to get a cash settlement when the car isn't found. The value of the car at the time of the theft, or what we call its actual cash value, will be the amount of your settlement (minus deductible). This way you can buy a new or used car of roughly the same value.

    If your stolen car is found and there's damage, comprehensive can help cover the cost of repairs, and you'll pay your deductible as you normally would.

    Uninsured and at-fault drivers
    When you add collision coverage to your policy, a collision deductible waiver allows you to skip the deductible when you're struck by an uninsured driver. If the deductible waiver's available, it's also required when you add the coverage to your policy.

    saving money without compromising coverage
    Insurance is largely a matter of risk. The more financial risk you assume through higher deductibles and lower coverage limits, the lower your monthly premium will be. But choosing low deductibles and high coverage limits offer maximum peace of mind in case you're involved in an accident.


  • Tesekkurler:) @crazycells


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

41.4k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum