Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Kullandığım reçeteli ilacımı fark etmeden fazla doz aldım ve kaza yaptım. Kazada kimseye bir şey olmadı ama araçlar zarar oldu. Gelen polis ekibi, kendimde olmadığımı anlayınca beni tutukladı. 12 saat nezarette kaldım. Kan örneği de alındı. Kan örneğinde kullandığım ilaçlar dışında bir şey çıkmayacak ama çok gerginim. Öncelikle evlilik yolu ile Green Card almıştım, 2 yıl geçiciydi, kalıcı için, geçen yıl Mart ayında başvurdum, Covid'den sanırım, herhangi bir dönüş olmadı. Vatandaşlık başvurusu yapmaya hazırlanıyordum, bu olay oldu.

    Tamamen, korkudan öldüğüm için yazıyorum. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan arkadaş yazabilir mi? Ehliyetimi tamamen kaybeder miyim? Avukat tutacağım yarın. 10 gün içerisinde yargıca, Plea hakkımı kullanacağım.

    Göçmenlik durumum için daha endişeliyim.

    Var mıdır konu hakkında görmüş, geçirmiş olan?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @emma-doo, içinde söyledi: Alkol veya ilaç etkisindeyken araç kullanmak (DUI)

    Kullandığım reçeteli ilacımı fark etmeden fazla doz aldım ve kaza yaptım. Kazada kimseye bir şey olmadı ama araçlar zarar oldu. Gelen polis ekibi, kendimde olmadığımı anlayınca beni tutukladı. 12 saat nezarette kaldım. Kan örneği de alındı. Kan örneğinde kullandığım ilaçlar dışında bir şey çıkmayacak ama çok gerginim. Öncelikle evlilik yolu ile Green Card almıştım, 2 yıl geçiciydi, kalıcı için, geçen yıl Mart ayında başvurdum, Covid'den sanırım, herhangi bir dönüş olmadı. Vatandaşlık başvurusu yapmaya hazırlanıyordum, bu olay oldu.

    Tamamen, korkudan öldüğüm için yazıyorum. Bu konuda herhangi bir bilgisi olan arkadaş yazabilir mi? Ehliyetimi tamamen kaybeder miyim? Avukat tutacağım yarın. 10 gün içerisinde yargıca, Plea hakkımı kullanacağım.

    Göçmenlik durumum için daha endişeliyim.

    Var mıdır konu hakkında görmüş, geçirmiş olan?

    geçmiş olsun. ehliyet ve cezai işlemler yönünü diğer arkadaşlara bırakıyorum.

    Ama alkol veya başka bir madde bağımlısı olmadığınız için ve ayrıca kazada can kaybı da yaşanmadığı için göçmenlik süreçleri açısından bir problem olacağını sanmam, şu başlıkta daha önce bir yazı paylaşılmıştı, direkt alıntılıyorum:

    @filth_grinder, içinde söyledi: Adli sicil kaydindaki suclar ve Gocmen Vize gorusmesi

    Soyle bir yazi var yukaridaki durumla alakali. Californiali bir avukat abimiz sitesinde paylasmis. Faydali olabilir;

    --Alinti--

    Driving under the influence (DUI) of alcohol is a serious crime. If you have a DUI on your record, you may be wondering how it will affect your green card application and whether you will be approved for your green card.

    Drunk driving, by itself, is usually not grounds to deny an applicant a green card. However, in certain circumstances, drunk driving can result in inadmissibility on health-related or criminal-related grounds.

    When considering whether your DUI will disqualify you on health-related grounds, it is important to note that the United States Citizenship and Immigration Services (“USCIS”) treats alcoholism and alcohol use disorders (abuse or dependence) as a physical or mental disorder. Applicants with a physical or mental disorder will only be inadmissible if they exhibit harmful behavior associated with their disorder that has posed or is likely to pose a threat to the property, safety, or welfare of the alien or others.

    During your green card application process, you will be medically evaluated for disorders, including alcoholism, and any associated harmful behavior. Driving a vehicle while under the influence of alcohol does qualify as an associated harmful behavior. Therefore, if you are evaluated and found to be an alcoholic or have an alcohol use disorder, the DUI in conjunction with the disorder may amount to a health-related ground for inadmissibility.

    If you fail to report alcohol-related driving incidents during your medical evaluation, the incident will likely be revealed in your criminal record anyway. In such a case, an immigration officer may require a re-examination if you have a significant criminal record of alcohol-related driving incidents, including:

    One or more arrests or convictions for alcohol-related driving incidents while your driver’s license was suspended, revoked, or restricted at the time of the arrest due to a previous alcohol-related driving incident.
    One or more arrests or convictions for alcohol-related driving incidents where personal injury or death resulted from the incident.
    One or more convictions for alcohol-related driving incidents where the conviction was a felony in the jurisdiction in which it occurred or where a sentence of incarceration was actually imposed.
    One arrest or conviction for alcohol-related driving incidents within the preceding five years.
    Two or more arrests/convictions for alcohol-related driving incidents within the preceding ten years.
    After the re-examination, the immigration officer may find you inadmissible on health-related grounds.

    The second way a DUI may affect your green card application is based on criminal-related grounds for inadmissibility. If the DUI is categorized as a crime involving moral turpitude, you will be deemed inadmissible. A crime involving moral turpitude (“CIMT”) generally involves conduct that violates accepted moral standards. Driving under the influence, by itself is not a CIMT, nor will multiple convictions of driving under the influence amount to a CIMT.

    However, the Board of Immigration Appeals (“BIA”) has found DUIs to be crimes involving moral turpitude when the DUI was coupled with knowingly driving on a suspended or revoked license. The BIA has ruled that a person who drives while under the influence and knowing that he or she is prohibited from driving, commits a crime that is contrary to accepted moral standards. Thus, the element that transforms a DUI into a CIMT is the offender’s knowledge that he does not have the privilege to drive. It is the deliberate and knowing disregard for the law that brings the offender’s conduct outside the confines of accepted moral standards and subjects the applicant to criminal-related grounds of inadmissibility.

    --Alinti--


  • @emma-doo Oncelikle gecmis olsun! Burada sizin durumunuzda ince bir detay var ve bence bir avukata ihtiyaciniz olacak.

    DUI (driving under influence) sadece alkol ve uyusturucu kullanimini kapsamaz, ayni zamanda sizin bir makina veya motorlu arac kullaniminizi etkileyebilecek tum madde ve ilaclari kapsar. Sizin receteli ilacinizin uzerinde veya prospectusunda "makina veya motorlu arac kullanmayin" diye uyari varsa (ki sizi bu kadar etkiledigine gore buyuk ihtimalle vardir), bu durumda DUI kapsamina girer.


  • @MySea ben de aynisini düşünüyorum


  • @emma-doo Bende bu işten başınızın ağrıycağını ( ceza vs.), fakat göçmenlik ve vatandaşlık sürecinizde problem olmayacağını düşünüyorum. İlacı kasıtlı olarak değil, hata sonucu fazla doz aldınız sonuçta ve bir daha tekrarlanmayacağını düşünebiliriz. Geçmiş olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @emma-doo çok geçmiş olsun


  • Merhaba, DUI Arrest olduğumdan avukat tuttum. Yukarıda da bazı arkadaşların dediği gibi, alkolden ve uyuşturucu ile aynı sınıfta yargılanıyor. Ne olursa olsun sizin sorumluluğunuzda, etkisi altındayken araba kullanmanız. Lakin alkol ve uyuşturucu Felony diye geçerken, reçeteli ilaç altında kaza yapan Misdemeanor olarak yargılanıyor Daha az ceza alma durumu var. Hala kan sonuçlarını bekliyoruz. Kan sonuçları çıkınca belki dava düşebilir diyor avukatım ama bence düşmeyecek, ceza puanı alacağım en azından.

    Göçmenlik ve vatandaşlık kısmı zaten tek sıkıntım şu an. Yaşayıp göreceğiz. Umarım etkilenmez.

    Cevaplar için çok teşekkür ederim.


  • Cok gecmis olsun, umarim basiniz cok agrimadan atlatirsiniz durumu.


  • ABD’de kesinlikle alkollü araç kullanmayın, çok az içtim bir şey olmaz demeyin, yakalanırsanız direkt jail’e atıyorlar, 1-2 gün içinde salıyorlar ama bitmiyor, her türlü mahkemeye çıkıyorsunuz. Avukat masrafı ceza derken baya pahalıya mal oluyor. Artı hapis ortamını görünce benim ne işim var ki burada diyebilirsiniz ve moraliniz bozulabilir, oraya düşmek istemezsiniz, iç çamaşırınız dahil her şeyi çıkartıp turuncu pijama giyiyorsunuz. Bir yakınımın başına geldi ordan biliyorum.


  • Burda polis durduk yere çevirme yapmıyor evet, ama aklınıza gelemeyecek herhangi bir sebepten çevrilebilirsiniz de (hız limitini aşmak, kazaya karışmak, arabada olan ve dışarıdan farkedilen bir sorun, arabanın muayene tarihinin geçmesi etc.)


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum