• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. aysthehk
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    A
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 17
    • En İyi 4
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

aysthehk

@aysthehk

15
    İtibar
    79
    Profil Görüntülemeleri
    17
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum MA Yaş: 32

aysthehk Takip etme Takip Et

aysthehk tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Arkadaslar selam, Ben Massachusetts icin cok bir bilgi gormedim. Yaklasik uc sene oldu tasinali. Bu tarafi dusunen arkadaslar icin bir ornek olsun ben de katkida bulunmak isterim.

2 Kisi icin;
      Kira 2+2 ( NH yakin oturuyoruz, oldukca Kuzeyd. Boston`a yaklasik 35 dk trafiksiz yolda) 2635 $ - depozito 500$ ( Mustakil ev tutarsaniz genelde bir kira oluyor min)
      Kiracı Sigorta 200$ ( kesinlikle daha ucuza da yaptirabilirsiniz biz oncesinden bir talihsizlik yasadik bu sebeple yuksek tutuyoruz.)
      Elektrik min 140 $
      Su 40-60$
      İnternet 65 $
      Telefon 140 $ / 3 Kişi
      New England bolgesinde en taze ve uygun urunleri biz Market Baskette buldugumuz icin genelde orayi kullaniyoruz ve Costco uyeligimiz de mevcut. ortalama 90$ haftalik markete gidiyor ayda ya da 1.5ayda bir Turk Marketine ugruyoruz ki en cok parayi orada harciyoruz diyebilirim, el yakiyor 🙂 Akliniza takilan bir sey olursa eklemeler yapabilirim.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      A
      aysthehk
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

herkese tekrar selamlar, 21 Mart 26 dosya yuklendi. 17 Nisan 26 da biometrics icin ofise gittim. Bekleme surecindeyim belki birilerine yardimci olur diye sureci yazmak istedim. Umarim herkesin kolaylikla ilerler ve biter. Benim MA Lawrence ofisine bagli, arastirmalarimiz bir seneyi bulacagi yonunde ama benim yine de icim rahat sanki bir anda hizlanacak gibi geliyor.

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      A
      aysthehk
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

merhaba , ilgili basligi bulamadim o sebeple buraya yazmak istedim. greencardli es uzerinden gc mulakati hakkinda herhangi bir baslik var mi? yaklasik 2.5 yildir esim icin bekliyoruz. sonunca tarih neredeyse gunceli yakali umuyorum herkes rahatlikla bu surecleri atlatir 🙂

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      A
      aysthehk

Arkadaslar selam,

Esim icin F2A surecindeyiz ve ben henuz vatandas degilim benim greencardim uzerinden baslattik. Bugun USPSden gelen bildirimlerde esimin adina I-387 yazan bir zarf gelecegini gorduk, henuz elimize ulasmadi ama acikcasi anlamadik.O kodla herhangi bir form ne USCIS sayfasinda var ne de baska bir sistemde. Bunu sekilde bir form alanlar oldu mu? Avukata da yazdik. Bekliyoruz. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

A
      aysthehk

aysthehk tarafından gönderilen son iletiler

herkese tekrar selamlar, 21 Mart 26 dosya yuklendi. 17 Nisan 26 da biometrics icin ofise gittim. Bekleme surecindeyim belki birilerine yardimci olur diye sureci yazmak istedim. Umarim herkesin kolaylikla ilerler ve biter. Benim MA Lawrence ofisine bagli, arastirmalarimiz bir seneyi bulacagi yonunde ama benim yine de icim rahat sanki bir anda hizlanacak gibi geliyor.

A
      aysthehk

arkadaslar tekrar merhaba, neredeyse butun basligi okudum ama tam bir yanit bulamadim soruma o sebeple yazip sormak istedim. N-400 online file surecinde Have you EVER been arrested, cited, detained, or confined by any law enforcement officer, military official (in the U.S. or elsewhere), or immigration official for any reason, or been charged with a crime or offense, or notified that you were being investigated for a crime? sorusuna eger trafik polisi tarafindan durdurulup herhangi bir ceza almadan salindiysaniz ama RMVde bunun icin bir kayit no varsa yes mi demeliyiz? Kayit no aciklamasini de asagida paylasayim daha net olmak acisindan. Biraz kafam karisti herhangi bir tutuklama durumu ya da ceza kesilmedi. simdilik seni uyariyorum. bir daha durdurursam ceza yazarim demisti. Durdurma sebebi de 25lik yerde 41 ile surmem. Her seyi detaylica yazip 100% durust olmak istiyorum fakat bu biraz ekstrem geldi emin olamiyorum. Surecimi uzatmasindan da cekiniyorum acikcasi. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
      image.png

A
      aysthehk

Arkadaslar selam,

Esim icin F2A surecindeyiz ve ben henuz vatandas degilim benim greencardim uzerinden baslattik. Bugun USPSden gelen bildirimlerde esimin adina I-387 yazan bir zarf gelecegini gorduk, henuz elimize ulasmadi ama acikcasi anlamadik.O kodla herhangi bir form ne USCIS sayfasinda var ne de baska bir sistemde. Bunu sekilde bir form alanlar oldu mu? Avukata da yazdik. Bekliyoruz. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

A
      aysthehk

@Karagoz acikcasi planim simdi W2lar gelecek 2025 i yapip basvuracagim en fazla kaynim 710 dolar olur diye dusunuyorum

A
      aysthehk

@arnblt soyle ki o donemde kontratta yoktum ama arkadaslarim adimi posta kutularina yazmisti greencardim gelecek diye. ama ilk kira kontratimi 2022Nisanda baslatabildim kendi basima. hala kararsizim basvuru konusunda. bir de biraz evvel toren iptalleri adli bi baslik okudum. Her sey durulsun oyle mi basvursam diye dusunuyorum bi yandan ama basvurumu hizlica yapmak istememin asil sebebi esimin suanki surecte greencard mulakatini bekliyor olmamiz. ona yardimci olur diye dusunuyorduk bu surecte vatandas olursam diye.

A
      aysthehk

@Karagoz Henuz basvurmadigim icin ret yemedim. Re entry Permit de mevcut Nisan 2022 oncesinde onun etkisi olmaz mi

A
      aysthehk

Arkadaslar merhaba, tecrubeleri olan arkadaslara ozellikle danismak isterim. Lottery ile 2021 Martinda Greencardim onaylandi. ama 6 ayi gecmemek kaydiyla uc kere giris cikis yaptim ve bu surecte I-131 Formum da onaylanmisti tabi sonra Nisan 2022de Amerikaya temelli yerlestim I-131 formu ben girdikten yerlestikten sonra geldi hic kullanma firsatim olmadi. Uzun lafin kisasi Aralik ayi itibariyle 5 yil dolmasina 3 ay kaldigi icin basvurumu yapacaktim ama oncesinde avukata danismak istedim. Avukat Uzun seyahatlerinizin N-400 basvurusunda sorun olabilecegini dusunuyoruz bu sebeple Aralik 2025'te basvurmanizi onermeyiz. Bu konuda sizlerle detayli gorusmemiz gerekmektedir. Size kendi ekibimizden bir arkadasimizla bir consultation gorusmesini dusunmenizi oneririm diyerek konuya girdi ve beni asiri gerdi. Giris cikis tarihlerimi ve kac gun US disinda oldugumu da asagi yazdim, sizler ne dusunuyorsunuz. cok kararsiz kaldim. Avukata ihtiyac var mi emin olamiyorum her seferinde avukata binlerce dolar dokup avukatin pesinde ne oldu ne oldu diye kosmaktan da yoruldum acikcasi 🙂 Simdiden herkese tesekkur ederim.
      3/5/2021 NO Turkey Ilk Giris
      3/19/2021 7/16/2021 NO Turkey 119 Days
      7/24/2021 10/16/2021 NO Turkey 84 Days
      10/19/2021 4/2/2022 NO Turkey 165 Days
      8/5/2023 8/11/2023 NO Turkey 6 Days
      3/31/2024 4/4/2024 NO Turkey 4 Days
      7/17/2025 7/26/2025 NO Turkey 9 Days

A
      aysthehk
    • RE: Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Arkadaslar selam, Ben Massachusetts icin cok bir bilgi gormedim. Yaklasik uc sene oldu tasinali. Bu tarafi dusunen arkadaslar icin bir ornek olsun ben de katkida bulunmak isterim.

2 Kisi icin;
      Kira 2+2 ( NH yakin oturuyoruz, oldukca Kuzeyd. Boston`a yaklasik 35 dk trafiksiz yolda) 2635 $ - depozito 500$ ( Mustakil ev tutarsaniz genelde bir kira oluyor min)
      Kiracı Sigorta 200$ ( kesinlikle daha ucuza da yaptirabilirsiniz biz oncesinden bir talihsizlik yasadik bu sebeple yuksek tutuyoruz.)
      Elektrik min 140 $
      Su 40-60$
      İnternet 65 $
      Telefon 140 $ / 3 Kişi
      New England bolgesinde en taze ve uygun urunleri biz Market Baskette buldugumuz icin genelde orayi kullaniyoruz ve Costco uyeligimiz de mevcut. ortalama 90$ haftalik markete gidiyor ayda ya da 1.5ayda bir Turk Marketine ugruyoruz ki en cok parayi orada harciyoruz diyebilirim, el yakiyor 🙂 Akliniza takilan bir sey olursa eklemeler yapabilirim.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      A
      aysthehk

merhaba , ilgili basligi bulamadim o sebeple buraya yazmak istedim. greencardli es uzerinden gc mulakati hakkinda herhangi bir baslik var mi? yaklasik 2.5 yildir esim icin bekliyoruz. sonunca tarih neredeyse gunceli yakali umuyorum herkes rahatlikla bu surecleri atlatir 🙂

A
      aysthehk

Arkadaslar merhaba, benim de bu surecle ilgili kafami karistiran bir durum var. Greencardimin uzerinde rResident Since 5 Mart 2021 tarihi mevcut ama ben 6 ayi gecmeyecek sekilde giris cikis yaparak 2 Nisan 2022 tarihinde Amerikaya temelli tasindim. Nisan 2022den itibaren de sadece iki defa 6sar gun olmak uzere Turkiyeye gorev vesilesiyle giris-cikis yaptim. Greencardimi baz alirsam Ocak 2026da erken basvurumu yapabiliyorum fakat greencardimin ustundeki tarihi mi yoksa temelli tasinma gunum uzerinden mi hesaplamam gerek emin olamiyorum. Hangisini baz almaliyim sizce? Yoksa direkt avukatla mi yurutmeliyim sureci? Simdiden tesekkur ederim yorumlariniz icin.

A
      aysthehk