• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Pamulak Manobo
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 2
    • Takipçiler 0
    • Konu 1
    • İleti 18
    • En İyi 9
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

Pamulak Manobo

@Pamulak Manobo

63
    İtibar
    67
    Profil Görüntülemeleri
    18
    Takipçiler
    2
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Pamulak Manobo Takip etme Takip Et

Pamulak Manobo tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2022 Mülakat Deneyimleri

Mulakat ve süreçle ilgili deneyimim.

2021 mayısta kazandığımı öğrendiğimde, Antalya da kendime yeni bir hayat kurmayı planlıyordum. Henüz Türkiye ile mısır arasındaki proplemler yuzunden vize sorunu nedeniyle çalsitigim tekneden, isten ayrilmak zorunda klamistim. Zaten covid hayatı durdurmuştu. Hareket Alanımı kısıtlıyor, Beklentilerimi düşürüp mutavizi bir hayata başlamak istiyordum. Green card talihlisi olunca, tüm planlar değişti. Sadece aklımdan bir an önce çıksın diye ds260 formunu ilk bir kaç gün içerisinde tekrar tekrar kontrol ederek doldurdum ve gönderdim. Artık sadece Green card sürecine odaklandım. Yorucu uzun bir süreç. Telegram gurubunu takip etmek günlük rutinim oldu. Başlarda yüksek beklenti içinde oldum. Ancak süreç ilerledikçe olur yada olmaz 50/50 modundaydım hep. Bu sürede ingilizcemi geliştirmeye çalıştım. Duoalingoyu bitirdim. Hemen her gün bir saat ten fazla ingilizce konuştum. Anlamasamda gazete vs sesli okumalar yaptım. Ve Green card sonucu ne olursa olsun ingilizcem baya gelişti. Büyük bir artıydı. Ds260 formunda da eklediğim gönüllü olarak köpek barınağında ara ara hep çalıştım. Süreç uzadıkça maddi ve manevi muazzam bir baskı , stres oluştu. 3 yıl önce bıraktığım sigaraya tekrar başladım. Gurupta okuduğum sağlıkla ilgili bilgiler , diploma vs stresimi arttırdı. Şu olur mu bu olurmu endişesi. Ve sonunda mülakat emaili geldi.

Hemen sağlık muayenesi için randevu aldım. Ankaraya git gel yapmamak için Ankara'daki bir arkadaşım 7 günlük bir otel ayarladı. Madi hotel ruzgarlıda . Ankaranın tarlabaşısı gibi bir yer. Ucuz bir otel. 28 temmuza sağlık randevusu 1 ağustos mülakat randevusu. 20 gün önce dolar hesabıma 15400 dolar yatırdım. Ankaraya geldiğimde de 42 bin TL. Sağlık muayenesinden önce 27 temmuzda iş bankasi meşrutiyet şubeden banka dokümanlarını aldım. Ertesi günü muayene için uganlara gittim. Bina dışarıdan fena gözükmüyor. 4 . Kata çıkınca merdiven altı bir muayene izlenimi verdi bende. Sorarak 45 numara Dr Mehmet ugan yazan gecekondu tarzı çelik kapıdan içeri girdim. Banko daki görevliler yardım sever ve ilgililerdi. Ds260 barkodlu sayfayı ve pasaportu verdim. Sırayla çağıracaklarını söylediler. Kalabalık olduğu için , kaçak organ nakilleri yapılan yere benzeyen penceresiz ve karanlık bekleme salonuna aldılar. Sırayla çağırdılar. Kan almak için düzen laboratuvara yönlendirdiler. Düzen laboratuvar uzay mekiği gibi geldi bana vızır vızır çalışıyorlar. Ve steril bir ortam. 47 dolar ödeme yaptım Kan için. Sonrasında tekrar uganalara çıktım. 310 dolar ödedim. Ve muayeneye geçtim. Doktor ugan bey çok sakin biri. Ben çok heyecanlı ve tedirgindim. Ugan bey binlerce kez baskalarina sordugu soruları banada otomatik olarak sordu. Bende deneyimlerde okuduğum için sorup sormadığına bakmadan otomatik cevaplar verdim. Bir iğne yaptı. Ertesi gün gelip dosyamı dört de aldım. Ve aynı gün resim çektirdim. Sadece mülakatı beklemek kalmıştı.

Cumartesi Ankara kalesi koç müzesi ve Anadolu müzesini gezdim. Pazar günü dinlenerek geçirdim. 1 agustos Pazartesi sabahı 6 ta kalktım. Önceden hazırladığım ana dosyalar ve destekleyici belgelerle erkenden elcilege gittim. Orda benim gibi mulakata gelen Anne ve kızı vardı. Kendileriyle beraber bi kaç yüzmetre ilerde kahvaltı yaptık. Ve eğlenceli matrak bir sohbet oldu. 7;30 elçilik önüne geldik. Elçiliğin önü fabrika izlenimi verdi bana. Led tabelada sulukule ( ben öyle okudum) yazıyordu. Arabalar park etmesin diye babalar vardı. kapatmışlar ön tarafı. İçerik girmek istedik. Sabah sabah ne işini var modunda güvenlikten ikaz vari bir ses geldi yukarlardan. Kırmızı çizgide bekleyin diye. Sıraya geçtik Anne ve kız ilk sırada 2. Sırada ben . Sonradan arkası halk ekmek kuyruğu gibi oldu. Ve bir ses geldi bizi içeri davet ettiler. Nükleer kimyasal vs saldırılara karşı üzerimizden yara bandı benzeri bir şeyle sürterek örnek topladılar. Elimde poşeti ve yeni aldığım küçük kutudaki ataçları çöpe attılar. İçeri sağsalim girdik. Numara verdiler. İlk çağırmada evrak teslimi yaptım. Bana mülakatı nasıl yapmak istersin diye sordular. İngilizce biliyorum ancak Türkçe yapmayı tercih ederim dedim. 2. Çağırmada 330 odalar nakit ödeme yaptım. 3. Çağırmada mülakat için gittim. Hispanik oldugunu tahmi ettigim hanımefendi ile mülakat Türkçe başladı. Otomatik sorular. Nereye gidicen. Us da bulundun mu hiç. Yurtdışında yaşadın mı. Nerde kalacaksın. Burda ne is yapıyordun. Çocuk var mı. Us de ne is yapmayı düşünüyorsun. İngilizce biliyormusun. Ve son olarak ingilizce olarak orda ne iş yapacaksın diye sordu. Banka ve diploma ile ilgili hiç bir şey sormadı. Vizem onaylandı.
      Açık öğretim lisesi mezunuyum. Diploma kayıp olduğun için apostilli trasnskripli diploma örneğini , e devlet ten mezuniyet belgesi
      Son 25 günde 15400 dolar ve son 4 günde 42 bin TL yatırdım.

@gucarslan'a teşekkür etmek istiyorum. Çok klişe bir kelime teşekkür. Sevgi ve saygıyla selamlıyorum seni @gucarslan. Emeği geçen tüm arkadaşlara teşekkür ederim. Çok yorucu ve yıpratıcı bir süreç oldu. Umarım herkes vizesine kavuşur. Kalın sağlıcakla

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Ilk giriş deneyimim

Istanbul havalimanından sabah 6:35  şikago ya gitmek üzere ayrıldım. Harç pulu ödememek için ısrar ettim, almadılar. Thy Seyahati iyi geçti. Şikago saati ile sabah 9:50 de o hare havalimanına indim. Ucretsiz internet var " BOINGO HOTSPOT" .Terminal içinde iyi çekiyor , dışarı adım atınca  kesiliyor. O yuzden , beni almaya gelen kişiyle kısa  bir iletisim kopukluğu oldu. Güvenlik ten geçiş , çok Rahat oldu. Us vatandaşı , olan olmayan herkes aynı sırada bekledi. Önümde bekleyen Türk Kadına , neden geldin, nerde kalacaksın vs sorular sordu . Bana sıra gelince , immigration vizesini görünce , sarı dosyayı sordu. Green Kartım geç gelebilir dedi. Bu vizeyle bir yıl daha seyahat edebilirsin dedi. Adres değiştirmedim.  Odaya almadılar. Memur kendisi bi brõsùr doldurdu. Ilerde Ayak ustu başka bi memura verdim. Başka hiç bi deneyim vs olmadan dışarıya ilk adîmı attım.

Yolculuk içinde yayımlandı
      Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Tam Bir yıl oldu. Bir yıl keşefetmekle geçti. 6 farklı eyalet te 10 günden fazla kaldım. Işçi olarak 4 farklı işverenle çalıştım. Bu bir yılın çoğu TX da geçti. Özellikle Austin nın bir köyü. Şu anda Philadelphia dayım. TX dan sonra buranın havası biraz hasta etti. Ama bir süre burda kalıcam. Uzun süreli İlk büyük şehir deneyimim Denebilir. Iş deniyimi olarak Elektrik şirketinde çalıştım ( wew.workaway.www de evinde kaldığım kişinin eski ortağının şirketi). Şirket sahibi Meksika kökenli bir Amerikalı. Akraba taullaktıyla beraber bir kaç eyalete gittik . Sahada çalışanlar içinde kaçak olmayan iki kişiden biriydim. Diğeri Meksika kökenli Amerikalı biriydi. Sonra kaldığım evin çevresinde iki farklı şirkette inşaat işleri yapan iş verenlerle çalıştım. Sonra sında elektrik IBEW 520 AUSTIN union( sendika 4 yıllık süre sonunda lisanslı elektrikçi olunabiliniyor. Ve kesin gatantili işler var. Asla işziz kalmazsınız Ve birçok Sağlık sigortası vs artı imkanları var sendikanın) aracılığıyla Tesla giga da taşeronunda çalıştım. Ve en berbat deneyimimdi. 2 ay günde 2 saatten fazla araba sür. 3-5 bin mil yap. Aldığın para da asgarî ücret. Sonra gurupta bir arkadaşımızın "Angi LEADS " den bahsetmeiyle Angi ile çalışmaya başladım. Türkiye deki ahşap inşaat deyimimin olması burda yine benzer İşler de calışmamın cesaretiyle Aylık 650 $ ödeyerek Angi ile çalışmaya başladım. Yaklaşık iki ay Tx da Angi ile devam ettim. Müşteri Mesafeleri birbirine çok uzakta olduğu için, büyük şehre geldim Philadelphia. Para kazanma konusunda ilk çalıştığım şirket te 200 $ günlük ile çalıştım. O sayede Arabamı Kredi kartı ehliyet vs bir çok şey artı , Türkiye deki banka kredi borcunu sıfırladım. Şu anda yine para yok. Ama bana müthiş bir esneklik sağladı Kendi işimi yapmak. Kendi işinizi yapın derim. Temizlik olur şu olur bu olur vs . Artık hangisini gözünüze gestirebiliyorsaniz. . AYDA sadece eğer çalışma saatine vurursak 40 saat çalışmadım. Saatleri hemen hemen kendim belirledim. Müşteri memnuniyeti olursa zincirleme oluyor. Ortalama ölüsü 2500 $ . Başta para kazanma olarak bakmadım. Halada öyle. 4000 $ dan fazla takım aldım zamanla. Store kiraladım. Extra olarak Uber vs yapabilir. Artı olarak Akşam 6 dan sonra düzenli bir işte de çalışılabilinir. Ama Uber lift yapmadım. Sadece bir iki gün dordahs. Oda pişman oldum. Kendi işinizi yaparsanız bence Herşey den tatmin duygusu yaşarsınız buda sizi motive eder.Bu arada bir yıl boyunca hiç kira ödemedim. Couchsurfing ve workaway sitelerini kullandım. Ve yeni keşfettiğim Trustedhouse var. Bu uygulamaları Kullanmanın tek tez avantajı, konfor alanını kaybetmek , ve zamanının önemli bir bölümünü başkaları için harcamak. Ama avantajlarına gelince iş bulmaktan , İngilizce geliştirmeye , kültürü öğrenmeye kadar sayılamayacak katkısı oldu ve oluyor hala.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: [Arşiv] DV2022 (2022 Green Card Lotosu) Aşamaları

En uzun yıllarımdan bir yıl oldu. Askerde bile bu kadar boğulan bir zaman geçirmedim. Vizeyi aldım ve amerikdayîm. Numarası Ben den çok daha õnde olanların, ve diğer tüm gidemeyenler için umarım hayırlısı olur. Her ne kadar dv sureci için kurulan bi gurub olsada , derin bir bağ oluştu. Umarım yollarımız kesişir , yaşananları hep yaad ederiz.
      Gucarslan , crazycells ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Texsas ehliyet deyimim
      22 kasımda en yakınımdaki ofise randevusuz gittim. (21130 US-59 Suite J, New Caney, TX 77357, Amerika Birleşik Devletleri)
      Kimse olmamasına rağmen randevu olmadigi için , yardimci olmadilar. En azından eksik evrağım var mı diye 2. Kez ricada bulundum, yine yardımcı olmadılar.
      Ertesi gün Thanksgiving olduğu için 28 kasıma başka bir ofise randevu aldım saat 12 öğlen. 28 kasımda sabah erkenden gittim. Daha öncesinde Amerikada anne olmak you tube (

) kanalında denilenler doğrultusunda online eğitim ve testi geçmiştim. Sadece driver test için ofise gittim. Ofistekiler o kadar yardım ettiler ki , randevu saatinden 4 saat erken gelmeme rağmen hemen işleme aldılar. Ve sonrasında driver test school aramaya başladım. Daha henüz hiç bir yer açık olmadığı için google dan sırayla aradım. Cevap veren kimse olmadı. En sonunda , SAENZ DRİVİNG school cevap verdi. ( 9030 North Fwy # 107, Houston, TX 77037, Amerika Birleşik Devletleri) saat 11 için randevulaştık. Bir saat erkenden gittim . Kurs etrafında pratik yaptım. 11 de teste başladık. O kadar rahat , stressiz oldu ki. Kesinlikle tavsiye ederim. Sınav bitince direk ofise gittim. Ve ehliyet serüveni 4.5 saatte bitti.
      75 $ driver test
      35 online exam , kurs
      44 department office

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • ASU ONLINE UNIVERSITE Uber

ASU online universitye Kabul edildim. Acik ogretim lisesi diplamasini ve transcript Kabul edildi. Uber Diamond surucusu oldugum surece Uber odemesini yapacak.

Eğitim içinde yayımlandı
      Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo

@steward59 O zaman önce dosyayı gönderenlere bi öncelik verildi. Numara sıralamasının pek bir anlamı yoktu

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: Amerika'da yaşadığınız güvenlik sıkıntıları

PA Plymouth Meeting1.5 yildir kiraldigim storage unit soyuldu. Hirzislar baska bi unit kiralayip ertesi gun sabah 6 da binaya girmisler. Seyyar mediven kullanarak islerine yarayacak bolumlere bakmislar. Benden baska kisilerde magdur ama onlar ugrasmak istemedi. Ben polisi aradim. Bi kisim malzemeyi , kiraldiklari bolume koymuslar . onlari polis esliginde teslim aldim. Ilk kiraligimda icerdeki malzemenin 2 bin dolar civarinda tuttugunu ona gore sigorta odemesi yapmistim. Tabii sonra 10 bin dolara yakin malzeme oldu zamanla. Yani isin Maddi durumu o kadar etkilemedi ama polis detectives vs allabullak etti beni.
      Tavsiyem degerli hic bir sey storega unite koymayin. Isin Maddi kismindan cok psikolojik boyutu daha yipratici

Bireysel ve Siber Güvenlik içinde yayımlandı
      Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

AAA çekici deneyimim
      Bir hafta önce dealer den en erken muayene randevusu aldım 5 Aralık günü için. Aracım fazla yağ koymamdan dolayı sarsılıyor tabi bunu öğrenmek baya pahalıya patladı. Arada süre olduğu için Arabayı kullanmaya devam ettim. Hatta pep boys a yağ değişimi yaptırdım. Kesinlikle tavsiye etmem. Aracın alt motor koruyucusunu yerine takmadılar. Vida eksik felan dediler. Bende vida alıp gelicem dedim.
      Almadım motur korumasını. Vidaları aldım geldim. Kullanmadılar vidaları. Tamam yerine taktık dediler. Maalesef araç hala sarsılıyordu. Tx dan Pa ya gelirken de aynı arıza vardı. Bende " araç salıya kadar dayanır dedim"
      Bugün Aracım çalışamaz hale geldi. Arabayı götürmek istediğim servis dealer 10 mil mesafedeydi.
      Araç ciddi şekilde arızalı olmasına rağmen AAA clup member çekici üyeligim sadece 7 mil mesafeyi karşılıyordu. Bende riske girerek aracı servise kadar sürerim dedim. 6.7 milde araçtan dumanlar gelmeye , direksiyon dönmemeye başladı. Mecburen aracı kenara çektim.
      İlk aracım olduğu için adeta hunharca davranmış gibi oldum araca. Araç bilgim az olduğu için çok pahalıya bazı şeyleri öğrenmiş olduk . Umarım unutmam. Kesinlikle Araca yağ Eklerken FAZLA koymayın.
      Aracın başına gelen sorunların sebebi fazla yağ koymam oldu. Araç zaten eski 2011 model. Bu Araca 3. Kez yağ doldurmam. Ve üçünde de sanırım yağı fazla koydum. Çünkü arabada oluşan arıza hep aynıydı. Araç sarsılıyordu.
      AAA clup member üyeligimi 100 mile çıkardım. 10 dolar karşılığında.
      Araç şu anda servis te. Bakalım ne masraf çıkacak. Araç modeli 2011 Audi 155 bin mil.

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: ABD'de Araba Sigortası

PENNSYLVANIA ARAÇ SIGORTASINI BILDIRMEME CEZASI 612$
      ARALIK AYINDA ALDIĞIM ARACA " BRISTOL WEST " SIGORTASI YAPILDI. ARADAN BIR AY GEÇMEDEN GEICO SIGORTASI YAPTIM. EV ADRESIME BIR SÜRE SONRA BIR POSTA GELDI. PENNSYLVANIA DEPARTMENT OF TRANSPORTATION DAN EV ADRESIME BIR POSTA GELDI. YENI SIGORTANIZI BIZE BILDIRIN DIYE. HIÇ CIDDIYE ALMADIM. ÇÜNKÜ AYNI GÜN SIGORTA YAPMISTIM. YANI OTOMATIK OLARAK SIGORTA ŞIRKETI BILDIRIM YAPAR SANDIM. ARADAN BIR SURE DAHA GECTI BEN YINE SIGORTA SIRGETIMI DEĞIŞTIRDIM. SONRA BANA BIR POSTA DAHA GELDI. SIGORTA BILDIRIMI YAP AKSI HALDE PLAKA 3 AY ASKIYA ALINACAK ARACI KULLANAMAZSINIZ DIYE , 1 NISANA KADAR SURE VERDILER. BENDE ARTIK OLAY CIDDIYE BINDI DIYEREK DEN DMV OFISINE GITTIM. "BIZ BURDA BUNLARLA ILGILENMIYORUZ" 25 CIVARINDA ŞIRKET ISMI YAZILI LISTE VERDI. TABI BEN O LISTEYI DE DIKKATE ALMADIM. GUVENMEDIM ORDA YAZILAN ŞIRKETLERE. KENDIM ONLINE OLARAK EN SON KI SIGORTA ŞIRKETININ BELGESINI penndot un SISTEME YÜKLEDIM. 29 MARTTA BANA BIR POSTA DAHA GELDI. PENNSYLVANIA DEPARTMENT DAN " SIGORTA BELGEM KABUL EDILMEDI. ÇÜNKÜ. " ILK SIGORTA ŞIRKETI ILE SON SIGORTA ŞIRKETI ARASINDA KALAN ZAMAN 31 GÜNÜ GEÇMIŞ. Anladigim "YANI IKINCI SIGORTA ŞIRKETININ BELGESINI SUNMAM GEREKIYOR MUŞ". BEN BU SON POSTAYI 11 NISANDA ELIME ALDIĞIM IÇIN ARTIK " 500 $ cıvıl penalty in lieu financial responsibility suspension " ve artı " financially responsibility ( insurance) restoration fee" 112 $ online olarak ödedim. IKINCI sigorta şirketinin bilgilerini siteme yükledim. Ne olacağını bilmiyorum bekleyeceğim. Ama 12 ayda sadece bir kere para karşılığında Plakanın askıya alınması engellenebilirmis. VE SIGORTA ŞIRKETLERININ SIGORTA IPTALINI BILDIRME ZORUNLULUĞU VAR. AMA SIGORTA YAPTIKLARINI BILDIRME ZORUNLUĞU YOKMUŞ .

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo

Pamulak Manobo tarafından gönderilen son iletiler

@MySea, içinde söyledi: Amerika'da yaşadığınız güvenlik sıkıntıları

@Pamulak-Manobo Cok gecmis olsun! Bu gibi kiralamalarda sigorta limitini yuksek tutmak gerekiyor.

Evet sigorta sadece 2 bin odedi. Mahkeme den kagit geldi. Sogortanin odemedigi Kalan kismi saniktan tahsil edip bana verebileceklerini soylediler. Fatura vs gibi seyler sordular. Dedim ugrasmak istemiyorum , herhangi bi talebim yok dedim.

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo

PA Plymouth Meeting1.5 yildir kiraldigim storage unit soyuldu. Hirzislar baska bi unit kiralayip ertesi gun sabah 6 da binaya girmisler. Seyyar mediven kullanarak islerine yarayacak bolumlere bakmislar. Benden baska kisilerde magdur ama onlar ugrasmak istemedi. Ben polisi aradim. Bi kisim malzemeyi , kiraldiklari bolume koymuslar . onlari polis esliginde teslim aldim. Ilk kiraligimda icerdeki malzemenin 2 bin dolar civarinda tuttugunu ona gore sigorta odemesi yapmistim. Tabii sonra 10 bin dolara yakin malzeme oldu zamanla. Yani isin Maddi durumu o kadar etkilemedi ama polis detectives vs allabullak etti beni.
      Tavsiyem degerli hic bir sey storega unite koymayin. Isin Maddi kismindan cok psikolojik boyutu daha yipratici

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • ASU ONLINE UNIVERSITE Uber

ASU online universitye Kabul edildim. Acik ogretim lisesi diplamasini ve transcript Kabul edildi. Uber Diamond surucusu oldugum surece Uber odemesini yapacak.

Eğitim içinde yayımlandı
      Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: Uber ve Lyft Şoförlüğü

2023 Aralikta Uber yapmaya basladim. Yeni arac aylik 850 $ odemesi var. O yuzden el destek amacli Ubere basladim. Sigorta GEICO sirketi Uber yaptigim icin sigortayi IPTAL edeceklerini soylediler. Bende PROCRECCIVE Ile calismaya basladim. Ilk olarak debit karti ile odeme yaparsam 407 $ dediler. Ve snapshot cihazi gonderdiler surus performansina bakmak icin. 6 ayin sonunda aylik 570 $ yapacaklarini soylediler.

Ulaşım içinde yayımlandı
      Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: ABD'de Araba Sigortası

PENNSYLVANIA ARAÇ SIGORTASINI BILDIRMEME CEZASI 612$
      ARALIK AYINDA ALDIĞIM ARACA " BRISTOL WEST " SIGORTASI YAPILDI. ARADAN BIR AY GEÇMEDEN GEICO SIGORTASI YAPTIM. EV ADRESIME BIR SÜRE SONRA BIR POSTA GELDI. PENNSYLVANIA DEPARTMENT OF TRANSPORTATION DAN EV ADRESIME BIR POSTA GELDI. YENI SIGORTANIZI BIZE BILDIRIN DIYE. HIÇ CIDDIYE ALMADIM. ÇÜNKÜ AYNI GÜN SIGORTA YAPMISTIM. YANI OTOMATIK OLARAK SIGORTA ŞIRKETI BILDIRIM YAPAR SANDIM. ARADAN BIR SURE DAHA GECTI BEN YINE SIGORTA SIRGETIMI DEĞIŞTIRDIM. SONRA BANA BIR POSTA DAHA GELDI. SIGORTA BILDIRIMI YAP AKSI HALDE PLAKA 3 AY ASKIYA ALINACAK ARACI KULLANAMAZSINIZ DIYE , 1 NISANA KADAR SURE VERDILER. BENDE ARTIK OLAY CIDDIYE BINDI DIYEREK DEN DMV OFISINE GITTIM. "BIZ BURDA BUNLARLA ILGILENMIYORUZ" 25 CIVARINDA ŞIRKET ISMI YAZILI LISTE VERDI. TABI BEN O LISTEYI DE DIKKATE ALMADIM. GUVENMEDIM ORDA YAZILAN ŞIRKETLERE. KENDIM ONLINE OLARAK EN SON KI SIGORTA ŞIRKETININ BELGESINI penndot un SISTEME YÜKLEDIM. 29 MARTTA BANA BIR POSTA DAHA GELDI. PENNSYLVANIA DEPARTMENT DAN " SIGORTA BELGEM KABUL EDILMEDI. ÇÜNKÜ. " ILK SIGORTA ŞIRKETI ILE SON SIGORTA ŞIRKETI ARASINDA KALAN ZAMAN 31 GÜNÜ GEÇMIŞ. Anladigim "YANI IKINCI SIGORTA ŞIRKETININ BELGESINI SUNMAM GEREKIYOR MUŞ". BEN BU SON POSTAYI 11 NISANDA ELIME ALDIĞIM IÇIN ARTIK " 500 $ cıvıl penalty in lieu financial responsibility suspension " ve artı " financially responsibility ( insurance) restoration fee" 112 $ online olarak ödedim. IKINCI sigorta şirketinin bilgilerini siteme yükledim. Ne olacağını bilmiyorum bekleyeceğim. Ama 12 ayda sadece bir kere para karşılığında Plakanın askıya alınması engellenebilirmis. VE SIGORTA ŞIRKETLERININ SIGORTA IPTALINI BILDIRME ZORUNLULUĞU VAR. AMA SIGORTA YAPTIKLARINI BILDIRME ZORUNLUĞU YOKMUŞ .

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo

@selamibasaran en kaputu açtığım d kayış kopmuştu. Sanırım kopuk kayışla 5-6 km aracı sürmüş oldum. Kayış kopuk olduğu içinde aracın diğer aksamları sanırım çalışmadi. Soğutucu ikaz lambası yandı. Akü lambası yandı. Radyo ekran kapandı. Ama araç zorda olsa çalışıyordu. Ki çekici aracı sürerek kamyona yükledi. Tabi araç çalışırken su gibi yağ akıyordu. Bakalım ne sonuç çıkacak

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo

AAA çekici deneyimim
      Bir hafta önce dealer den en erken muayene randevusu aldım 5 Aralık günü için. Aracım fazla yağ koymamdan dolayı sarsılıyor tabi bunu öğrenmek baya pahalıya patladı. Arada süre olduğu için Arabayı kullanmaya devam ettim. Hatta pep boys a yağ değişimi yaptırdım. Kesinlikle tavsiye etmem. Aracın alt motor koruyucusunu yerine takmadılar. Vida eksik felan dediler. Bende vida alıp gelicem dedim.
      Almadım motur korumasını. Vidaları aldım geldim. Kullanmadılar vidaları. Tamam yerine taktık dediler. Maalesef araç hala sarsılıyordu. Tx dan Pa ya gelirken de aynı arıza vardı. Bende " araç salıya kadar dayanır dedim"
      Bugün Aracım çalışamaz hale geldi. Arabayı götürmek istediğim servis dealer 10 mil mesafedeydi.
      Araç ciddi şekilde arızalı olmasına rağmen AAA clup member çekici üyeligim sadece 7 mil mesafeyi karşılıyordu. Bende riske girerek aracı servise kadar sürerim dedim. 6.7 milde araçtan dumanlar gelmeye , direksiyon dönmemeye başladı. Mecburen aracı kenara çektim.
      İlk aracım olduğu için adeta hunharca davranmış gibi oldum araca. Araç bilgim az olduğu için çok pahalıya bazı şeyleri öğrenmiş olduk . Umarım unutmam. Kesinlikle Araca yağ Eklerken FAZLA koymayın.
      Aracın başına gelen sorunların sebebi fazla yağ koymam oldu. Araç zaten eski 2011 model. Bu Araca 3. Kez yağ doldurmam. Ve üçünde de sanırım yağı fazla koydum. Çünkü arabada oluşan arıza hep aynıydı. Araç sarsılıyordu.
      AAA clup member üyeligimi 100 mile çıkardım. 10 dolar karşılığında.
      Araç şu anda servis te. Bakalım ne masraf çıkacak. Araç modeli 2011 Audi 155 bin mil.

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo

@steward59 O zaman önce dosyayı gönderenlere bi öncelik verildi. Numara sıralamasının pek bir anlamı yoktu

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo

Tam Bir yıl oldu. Bir yıl keşefetmekle geçti. 6 farklı eyalet te 10 günden fazla kaldım. Işçi olarak 4 farklı işverenle çalıştım. Bu bir yılın çoğu TX da geçti. Özellikle Austin nın bir köyü. Şu anda Philadelphia dayım. TX dan sonra buranın havası biraz hasta etti. Ama bir süre burda kalıcam. Uzun süreli İlk büyük şehir deneyimim Denebilir. Iş deniyimi olarak Elektrik şirketinde çalıştım ( wew.workaway.www de evinde kaldığım kişinin eski ortağının şirketi). Şirket sahibi Meksika kökenli bir Amerikalı. Akraba taullaktıyla beraber bir kaç eyalete gittik . Sahada çalışanlar içinde kaçak olmayan iki kişiden biriydim. Diğeri Meksika kökenli Amerikalı biriydi. Sonra kaldığım evin çevresinde iki farklı şirkette inşaat işleri yapan iş verenlerle çalıştım. Sonra sında elektrik IBEW 520 AUSTIN union( sendika 4 yıllık süre sonunda lisanslı elektrikçi olunabiliniyor. Ve kesin gatantili işler var. Asla işziz kalmazsınız Ve birçok Sağlık sigortası vs artı imkanları var sendikanın) aracılığıyla Tesla giga da taşeronunda çalıştım. Ve en berbat deneyimimdi. 2 ay günde 2 saatten fazla araba sür. 3-5 bin mil yap. Aldığın para da asgarî ücret. Sonra gurupta bir arkadaşımızın "Angi LEADS " den bahsetmeiyle Angi ile çalışmaya başladım. Türkiye deki ahşap inşaat deyimimin olması burda yine benzer İşler de calışmamın cesaretiyle Aylık 650 $ ödeyerek Angi ile çalışmaya başladım. Yaklaşık iki ay Tx da Angi ile devam ettim. Müşteri Mesafeleri birbirine çok uzakta olduğu için, büyük şehre geldim Philadelphia. Para kazanma konusunda ilk çalıştığım şirket te 200 $ günlük ile çalıştım. O sayede Arabamı Kredi kartı ehliyet vs bir çok şey artı , Türkiye deki banka kredi borcunu sıfırladım. Şu anda yine para yok. Ama bana müthiş bir esneklik sağladı Kendi işimi yapmak. Kendi işinizi yapın derim. Temizlik olur şu olur bu olur vs . Artık hangisini gözünüze gestirebiliyorsaniz. . AYDA sadece eğer çalışma saatine vurursak 40 saat çalışmadım. Saatleri hemen hemen kendim belirledim. Müşteri memnuniyeti olursa zincirleme oluyor. Ortalama ölüsü 2500 $ . Başta para kazanma olarak bakmadım. Halada öyle. 4000 $ dan fazla takım aldım zamanla. Store kiraladım. Extra olarak Uber vs yapabilir. Artı olarak Akşam 6 dan sonra düzenli bir işte de çalışılabilinir. Ama Uber lift yapmadım. Sadece bir iki gün dordahs. Oda pişman oldum. Kendi işinizi yaparsanız bence Herşey den tatmin duygusu yaşarsınız buda sizi motive eder.Bu arada bir yıl boyunca hiç kira ödemedim. Couchsurfing ve workaway sitelerini kullandım. Ve yeni keşfettiğim Trustedhouse var. Bu uygulamaları Kullanmanın tek tez avantajı, konfor alanını kaybetmek , ve zamanının önemli bir bölümünü başkaları için harcamak. Ama avantajlarına gelince iş bulmaktan , İngilizce geliştirmeye , kültürü öğrenmeye kadar sayılamayacak katkısı oldu ve oluyor hala.

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Texsas ehliyet deyimim
      22 kasımda en yakınımdaki ofise randevusuz gittim. (21130 US-59 Suite J, New Caney, TX 77357, Amerika Birleşik Devletleri)
      Kimse olmamasına rağmen randevu olmadigi için , yardimci olmadilar. En azından eksik evrağım var mı diye 2. Kez ricada bulundum, yine yardımcı olmadılar.
      Ertesi gün Thanksgiving olduğu için 28 kasıma başka bir ofise randevu aldım saat 12 öğlen. 28 kasımda sabah erkenden gittim. Daha öncesinde Amerikada anne olmak you tube (

) kanalında denilenler doğrultusunda online eğitim ve testi geçmiştim. Sadece driver test için ofise gittim. Ofistekiler o kadar yardım ettiler ki , randevu saatinden 4 saat erken gelmeme rağmen hemen işleme aldılar. Ve sonrasında driver test school aramaya başladım. Daha henüz hiç bir yer açık olmadığı için google dan sırayla aradım. Cevap veren kimse olmadı. En sonunda , SAENZ DRİVİNG school cevap verdi. ( 9030 North Fwy # 107, Houston, TX 77037, Amerika Birleşik Devletleri) saat 11 için randevulaştık. Bir saat erkenden gittim . Kurs etrafında pratik yaptım. 11 de teste başladık. O kadar rahat , stressiz oldu ki. Kesinlikle tavsiye ederim. Sınav bitince direk ofise gittim. Ve ehliyet serüveni 4.5 saatte bitti.
      75 $ driver test
      35 online exam , kurs
      44 department office

Pamulak Manobo
      Pamulak Manobo