• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. duzmuhendis
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    D
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 2
    • İleti 44
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

duzmuhendis

@duzmuhendis

16
    İtibar
    70
    Profil Görüntülemeleri
    44
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

duzmuhendis Takip etme Takip Et

duzmuhendis tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Ben birçok kez amerika vizesi aldım. İlk vizem 13 yaşımdaykendi. Ailem kendisine vize alırken bana da almışlardı, ama o zaman onlara 10 yıllık bana tam 18 yaşımda bitecek şekilde vize vermişlerdi. Çok hatırlayamıyorum ama o zaman bile ailemin benim yerime cevap vermesine izin vermeyip benim vizem için benimle konuşmuştu mülakat memuru.

Sonra 18 yaşımda, öss sınavından bir süre sonra yazın gezmeye gideriz diye tekrar başvurdum. Ama liseden yeni mezun olmuşum, sınav sonuçları henüz belli değil. Direk Red verdiler.
      Bir sonraki sene üniversiteye devam ederken, yazın dil kursu ayarladık. Dilk ursu için öğrenci vizesi aldım. 3 aylık öğrenci vizesi verdiler. Gittim geldim. Öğrenci vizesinde bütün belgelere baktılar.
      Bu süreçte ailem amerikaya yerleşti. Kardeşim vatandaş, annem ve babam turist vizesiyle giriş çıkış yaparak orda yaşamaya başladılar. Ben de üniversiteye devam ediyordum. Turist vizesine başvurdum. Hesabımda da 5 bin dolar gibi bir para vardı.

Mülakat şöyle geçti;
      Memur: Neden gidiyorsunuz?
      Ben: Geçen yıl dil kursuna gittim, ama buradaki okul ile alakalı dönmem gerektiği için erken dönmek durumunda kaldım ve gezemedim. Bu sene gezmeye gitmek istiyorum.
      M: NAsıl gezeceksin? Paran var mı?
      B: Evet var, şu kadar para ayırdım gezmek için.
      M: Sen öğrenci değil misin, nerden bu kadar paran var?
      --Buraya kadar mülakat çok ciddi ve memeur çok ters konuşuyordu. --
      B: Ben voleybol oynuyorum, ordan biraz para kazanıyorum, kazandığım paraları da biriktirdim(Tabii ki o kadar para kaznmadım voleyboldan anca harçlığım çıkıyordu, Ama öyle söyledim.)
      M: Aaa ben voleybol çok severim. Smaçör müsün. Güzel smaç basıyor musun? Ne güzel bravo sana.... (Bura da kadının tavrı bir anda döndü, sanki başka biri geldi)
      Ve vizeniz onaylandı dedi. 10 yıllık turist vizesi verdi.

O yaz amerikaya tatile gittim geldim. Bu süreçte ailemin giriş çıkış sorun olmaya başladığı için, amerikadan çıkmadılar ve out of status oldular. 1 sene sonra da ben amerikada bir üniversiteden burs aldım ve orada okula devam etmeye karar verdim. Tekrar yeni bir öğrenci vizesine başvurdum.
      Yine öğrenci vizesinde, burs belgeleri, bunun harici burs olmazsa masraflar nasıl ödenecek bir sponsor yazısı vs ve diğer öğrenci vize belgelerine baktı ve 5 yıllık vize verdi. Tabii öğrenci vizesi 5 yılda okulsa okuduğunuz ve aynı enstütede kaldığınız sürece geçerli. Bu arada turist vizemi de iptal etmediler. Kaldı o.

Ama ben amerikada okurken pasaportumu kaybettim. Dolayısıyla turist ve öğrenci vizem gitti. Yazın sadece öğrenci vizemi yeniletebildim. Turist için zamanım yoktu.

Mezun olup Türkiye'ye döndükten 6 ay sonra tekrar turist vizesine başvurdum. Bu arada çalışıyorum ama sonuçta yeni mezun bir mühendisim. Öyle aman aman bir param yok. Yine de elimde ne var ne yok topladım gittim.
      Memur: Neden gideceksin?
      Ben: Ben seviyorum orayı, arkadaşlarım da var arada görüşmek istiyorum.
      Memeur: Tamam vizen onaylandı.
      Hiç bir belgeme bakmadı.
      10 yıl sonra vizem bitti ve soyadım değiştiği için yeniden geçen yıl başvurdum. Bu arada annem babam vatandaş oldu. Ben amerikada iki doğum yaptım. Doğumlardan kaynaklı red alır mıyım diye çok çekindim. Bir de ailemden dolayı doldurulmuş bir I-130 formu var aile üzerinden Green Card için.
      Memur: Gitme amacanız ne?
      Ben: Ailem Orda, ziyarete gidiyoruz her yıl. Bu yaz da gideceğiz o yüzden.
      Memur: Oooo ne çok vizeniz varmış. Bir de pasaport mu kaybettiniz?
      Ben: Evet, 12 sene önce flndı, amerikada pasaportumu kaybettim.
      Memur: Vizeniz onaylandı.

Benim hiç bir mülakatımıda işim, ne kazandığım vs sorulmadı. Zaten hepsini formda giriyoruz ama sözlü mülakatlarım da 5 dakikayı geçmedi.
      5 sene önce eşim de başvurduğunda bir sürü belge götürdü, kendi şirketi vardı ama ona da hiç bişey sormamışlar. O yüzden sanrım kararsız kaldıkları profillerde daha sorguluyorlar. Bir de tedirgin olmamak, kendinden emin olmak gerekiyor.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      D
      duzmuhendis
    • RE: ABD'de Trafik Kazasi Yapmak

Merhabalar,
      3 ay önce eşimle ufak bir kaza yaptık. Kırmızı ışıkta sağa dönecektik, öndeki araç biraz gidip tekrat durdu. O sırada eşim de öndeki arabayı gitti zannetmiş sola bakarak ilerlerken öndeki araca çarptık. Ama zaten kırmızı ışıkta beklediğimiz için hızımız 10 mph değildi bile belki. Biz amerikaya tatil için gelmiştik, araba da babamın arabası, sigorta vs hepsi babamın üzerine. Babam geldi hemen kaza yerine anlaşma teklif etti istemedi adam. Sonra polis vs.
      Polisin gelmesini 25 dk bekledik. Polis gelince bizi bir marketin otoparkına aldı olayı anlattık. Sonra karşı taraf demiş ki eşimin boynu ağrıyor. Polis de ambulans çağırdı baktılar hastaneye gidin dediler. Ama biz polisi beklerkenki 45 dklık süreçte hiç birley yapmadılar ya da söylemediler ağrı ile ilgili. Ayrıca arka koltukta 6-8 yaşlarında oğulları çocuk koltuğu olmadan oturuyordu, Allah korusun çarpmadan bişey olsa önce arkada oturuan çocuğa olmaz mı?
      Çarptığımız araba çok eski. Arabayı baştan alsak 1000 dolar yapmaz. Her yeri vuruk çırık zaten. Bunu bildikleri için de sigortayla ilerlemek istediler.
      Dün sigortadan yazı gelmiş 103 bin dolar istiyorlarmış😅Doktora giitmişler, disk kayması varmış, epidural yapılmış vs vs. Yani bu bana tam anlamıyla dolandırıcılık gibi geliyor. Sigorta öder mi ödemez mi bilmiyoruz ama öderse babamın pirimler aratacak. Bunu da istemiyorum. Sigorta Ödemezse ne olacak, biz Türkiyedeyiz bize ulaşabilecek mi? Biz bunu şikayet edebiliyor muyuz? Sonuçta kamera kayıtları var, belki de bilerek durdu, öyle bile olsa biz suçluyuz evet ama belde disk kayması dediğiniz şey de o kadar hızla çarpmayla olmaz. Bunu expertler anlayamıyor mu? Biz nasıl bir yol izlemeliyiz bu konuda ne yapabilirz hakkımızı aramak için?

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      D
      duzmuhendis
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@u2rem sanırım konsolsosluğun her işlem için belli günleri var. Ben kızıma pasaport almak için randevu alırken sadece çarşamba ve perşembe günleri ve öğlen saatine randevu veriyordu. Ve hep pasaport alacak, yenileyecek veya kayıp başvurusu için gelmişti kişiler. Green Card için de belki salı gününü ayırmışlardır.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      D
      duzmuhendis
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@mesut1905 merhaba. Ben 1 ay önce başvuru yaptım. Bir arkadaş sayesinde 1 ocak 2025’ten 29 mart 2024’e çektik randevuyu.

D
      duzmuhendis
    • RE: Florida

@HockeyUmpire2 merhabalar, biz de floridaya yeni geldik. Pompano Beachteyiz. Çocukların okulu için voca raton tarafında ev arayışındayız ancak çok pahalı. O yüzden acaba jacksonville, orlando ytaraflarına mı yerşeksek diye de düşünüyoruz. Siz jaksonvillde mutlu musunuz? Bizim önceliğimiz çocukların okulu, büyük kızım eylülde anasınıfına başlayacak. Jacksonvillede okullar nasıl? İş imkanı da orada daha çok sanırım.

Florida içinde yayımlandı
      D
      duzmuhendis
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

@tufank teşekkürler detaylı açıklamanız için. Biz de paralelde E2 başvurusu yapacağız, Amerika'da bekleme süremizde kaçak duruma düşmemek için. Sizin yazınızdan anladığım EB2-NIW için de turist vizesiyle gittikten minimum 60 gün sonra başvurun diyorsunuz değil mi riski daha az gibi. 2023 şubatı alıyorsa bekleme süresi yine 1 yıl gibi EB2 için Amerika'da da o zaman.
      Teşekkürler.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      D
      duzmuhendis
    • RE: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

@denizci10 merhaba. Serdar Bey hangi firma için çalışıyor? Numarasını ben de alabilir miyim?

Yolculuk içinde yayımlandı
      D
      duzmuhendis

@mesut1905 evet başvuru tek kişi için.

D
      duzmuhendis

duzmuhendis tarafından gönderilen son iletiler

@EasternStar merhaba. Evet emlakçının adını paylaşabilirseniz onunla da görüşebilirz. Sitenin adı ne peki? Bölgesine bakalım.

D
      duzmuhendis

@EasternStar soturdukları sitenin adı nedir acaba? Biz satın almak için bir ev bakıyoruz. İnternetten bir bakalım bölgeye.

D
      duzmuhendis

@EasternStar evet bocanın okulları iyi ama yine de bazı bölgelerde okullar 4-5 puan diyor. 8-9 luk okulların bölgesine bakınca da ev fiyatları aşırı yükseliyor. Acaba çocuğumu kendim okula götürüp getirsem, evimin uzağındaki okula kayıt ettirebiliyor muyum bilginiz var mı?

D
      duzmuhendis

@HockeyUmpire2 merhabalar, biz de floridaya yeni geldik. Pompano Beachteyiz. Çocukların okulu için voca raton tarafında ev arayışındayız ancak çok pahalı. O yüzden acaba jacksonville, orlando ytaraflarına mı yerşeksek diye de düşünüyoruz. Siz jaksonvillde mutlu musunuz? Bizim önceliğimiz çocukların okulu, büyük kızım eylülde anasınıfına başlayacak. Jacksonvillede okullar nasıl? İş imkanı da orada daha çok sanırım.

D
      duzmuhendis

Merhaba, bir yakınımın cuma sabah ankarada vize görüşmesi var. Ben ülke dışında olduğum için krndisini götüremiyorum. Öne çekmeye de çalıştım ancak çekemdim. Birkaç arkadaşa sordum o gün müsait değillermiş. Kendisi de evden kendi kendine gidemez görüşmeye. Yakınımı mülakata götürüp eve geri getirecek bir transfer hizmeti veren bir şirket var mıdır?

D
      duzmuhendis

Merhaba, DS-160 Formunu dolduralı 2 ay oluyor. O zaman formun tamamını çıktı almamışım. Şimdi de kontrol amaçlı başvuruyu görüntülemek istedim ancak sadece Confirmation Page'e erişebiliyorum. Retrieve dediğimde ya Confirmation PAge Göster ya da yeni başvuru yap diye iki seçenek çıkıyor. Ama ben direk yeni başvuru yap seçeneğini seçip DS-160 numaram değişsin istemiyorum. Başvuru formunun içeriğini nasıl görebilirim? Yeni başvuru yap dediğimde direk form numarası değişir mi, yeni başvuru formunu değitirip onaylayınca mı değişir?

D
      duzmuhendis

@mesut1905 evet başvuru tek kişi için.

D
      duzmuhendis
    • RE: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

@Meletios52 hamile misniz diye sorarsa yalan söylemeyin. Ama sordurtmamaya çalışın. Bol kıyafet giyin.
      Bu arada ıçuşta rapor istiyorlar diye yazmış yukarıdaki arkadaş ama ona da kimse bakmadı benim. Çok hamilelik belli olmuyorsa kimse rapor istemiyor.
      Endişe etmeyin sadece kendinizden emin olun ve doğum için geldiğinizi söylemeyin. Belli etmeyin hamileliği. Kolaylıklar dilerim.

D
      duzmuhendis

@mesut1905 merhaba. Ben 1 ay önce başvuru yaptım. Bir arkadaş sayesinde 1 ocak 2025’ten 29 mart 2024’e çektik randevuyu.

D
      duzmuhendis
    • RE: Turist vizesi ile ABD de Doğum, sağlık raporu?

@Meletios52 hangi eyalete gidiyorsunuz? ben ilk doğumumda new yorka gittim. 28 haftalıktım hiç belli olmuyordu.hiç sorun yaşamadım.
      2. doğumumda floridaya gittim. O zaman da 33. haftalık hamileydim, yanımda da büyük kızım vardı, 2,5 yaşında. Büyük kızım vatandaş olduğu için bizi vatandaş bölümünden aldılar. Bana yine hiç birşey sormadılar. Üzerimde bol bir sweat ve çapraz taktığım karnımı kapattığım orta boy bir çantam vardı. Hamile olduğunu anlamazlarsa sorun olmaz ancak anlarlarsa kapıdan çevrilme ihtimaliniz yüksek. Florida girişlerde daha rahat oluyor. Son olarak da vize görüşmenizde de gebelikten hiç bahsetmeyin. Sağlıkla doğsun bebeğiniz.

D
      duzmuhendis