Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Amerika içinde H2b vizesinden F1 vizesine geçmek istiyorum. Vizenin kabul oranı nedir sizce ve vize kabul edilirse ülke dışına çıkmak mümkün müdür?
    Şimiden teşekkürler.


  • Merhabalar ben gecen sene eylul ayinda 2022 amerikaya geldim j1 vizesi ile 1 yillik ascilik staj programima haliyle bizim vizemizde 2 years rule var waiver yani agustos ayinda ben kaldirilmasi icin talepte bulundum ekim 3 de ise change of statumu gerceklestirdim avukat araciligiyla bugun 20 aralik 2023 ve avukat beni arayip uscis dosyani incelemey aldi guncel I20 ve Waiver onay kagidini istiyor dedi I20 okuldan alirim problem yok dedim ama Waiver onay kagidini alamam dedim sonra bana department of statuye mail at onlar sana problem yoktur diye mail atsinlar bunu dosyaya ekleriz dediler ocak 21 e kadar cevap vermemiz gerekiyormus ben bugun mail attim ama ne zaman doneceklerini bilmiyorum eger o zamana kadar department of statu bana donmezse ve F1 im bir karara aciklanir red yersem o durumda ne yapacagim belki 2 sonra waiverim onaylanacakti buna itiraz edebiliyor muyum ya da o zaman ki statum ne olacak hemen out of statuye mi dusecegim bilgilendirirseniz cok sevinrim avukat da cok bisey bilmiyor arafta kaldim su anda


  • Merhaba,

    Konuyla ilgili birçok video izledim ama sizlere danışmadan sonlandırmak istemedim bu konuyu...

    Şubat 2024'te kısa bir süre turistik amaçlı ABD 'de olacağım ve 10 yıllık vizem de Mart 2024 itibariyle bitmiş olacak.

    Yabancı dil okuluna yazılmak , turistik vizemi uzatmak vb bir çaba için çok mu geç kaldım?

    Teşekkür ederim şimdiden.


  • @Damla merhaba Damla,
    Status değişikliği ile ilgili izlediğim videolarda f1 in bir statü olduğu, vize olarak görülmeyebileceğinden ötürü ; ABD'den çıkarsan , dönüşünde sıknıt oluşacağı anlatılıyor.
    Youtube'da "statü değişikliği " videolarını incelemeni tavsiye ederim.
    Uzman değilim ama belki oradan sen de bir bilgiye ulaşabilirsin, ben de hep kendi kendime araştırıyorum sürekli...


  • @Ozan-Özçam, içinde söyledi: Change of Status (I-539 Gocmen Olmayan vizeyi uzatma ya da degistirme)

    Merhabalar ben gecen sene eylul ayinda 2022 amerikaya geldim j1 vizesi ile 1 yillik ascilik staj programima haliyle bizim vizemizde 2 years rule var waiver yani agustos ayinda ben kaldirilmasi icin talepte bulundum ekim 3 de ise change of statumu gerceklestirdim avukat araciligiyla bugun 20 aralik 2023 ve avukat beni arayip uscis dosyani incelemey aldi guncel I20 ve Waiver onay kagidini istiyor dedi I20 okuldan alirim problem yok dedim ama Waiver onay kagidini alamam dedim sonra bana department of statuye mail at onlar sana problem yoktur diye mail atsinlar bunu dosyaya ekleriz dediler ocak 21 e kadar cevap vermemiz gerekiyormus ben bugun mail attim ama ne zaman doneceklerini bilmiyorum eger o zamana kadar department of statu bana donmezse ve F1 im bir karara aciklanir red yersem o durumda ne yapacagim belki 2 sonra waiverim onaylanacakti buna itiraz edebiliyor muyum ya da o zaman ki statum ne olacak hemen out of statuye mi dusecegim bilgilendirirseniz cok sevinrim avukat da cok bisey bilmiyor arafta kaldim su anda

    Bunu Muslu Hukuk Bürosu sorularınızı cevaplıyor bölümüne yeni konu başlığı açarak sorarsanız daha iyi olur.


  • @Selin-1
    F-1 için yasal statünüz devam ettiği sürede başvurmanız yeterli. Başvurunuz devam ederken statünüz bitebilir. Uzatmaya ihtiyacınız yok. Bu durumda USCIS size daha erken statü verebilir. USCIS ve DHS'in sitesinden daha detaylı bilgiye ulaşmanız mümkün.
    Başvurunuzun USCIS tarafından gün içinde teslim alınması için internet sitesinden başvurabilirsiniz.

    "If your nonimmigrant status is unexpired at the time of filing the application to change status to F-1 nonimmigrant, and you otherwise remain eligible for a change of status, you are not required to obtain status all the way up to the date that is 30 days before your program start date (“bridge the gap”). Even if USCIS processing times cause a delay in your program start date and your DSO must defer your start date until the next academic term or semester, you are not required to file any additional applications to maintain your status. If approved, your change of status to F-1 will be effective as of the date of adjudication. "


  • @seckinkurt ÇOK teşekkür ederim.


  • I extended my i94 for 3 times and I left the country when it was still on pending. Can I visit is again? If yes when?


  • Dil kursu öğrenci vizesinden i-539 form ile turiste geçmek istiyorum. J 1 den F1’e geçerken aileden birisi sponsor olduğu için banka hareketlerine çok dikkat ettim Şimdi tekrar turiste geçmek için sponsor mektubu göstermek istiyorum aileden biri finansal Konusunda yardım ediyor şeklinde. Daha önce yapan oldu mu? Dokümanını göster nasıl bir mektup yazmalı?


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

72
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum