Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhabalar, benim de Green Card'ım bir türlü gelmedi... Ekim sonu ödemeyi ve ilk girişimi yaptım, SSN iki hafta sonra geldi. 7 Ocak'ta biyometrik randevusu geldi ve ona da gittim. 7 Ocak öncesi "Card is being produced" olarak gözüken durum, 7 Ocak sonrasından bu yana "Case ise being actively reviewed by USCIS" olarak gözüküyor. Süreç toplam 90 günü geçti. 120 gün dolana kadar beklemeli miyim yoksa USCIS ile irtibata mı geçmem daha uygun?

• @nazlihande Nazlı Hanım, bir süre daha sabırla bekleyin derim maalesef ki süreç ülkenin resmi kurumlarında çok yavaş ilerliyor. SSN'iniz geldiyse çalışmaya ya da iş başvurularına başlayabilirsiniz. Gelmediyse de bir SSA ofise gidip SSN'inizi öğrenebilirsiniz.

• @nazlihande, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhabalar, benim de Green Card'ım bir türlü gelmedi... Ekim sonu ödemeyi ve ilk girişimi yaptım, SSN iki hafta sonra geldi. 7 Ocak'ta biyometrik randevusu geldi ve ona da gittim. 7 Ocak öncesi "Card is being produced" olarak gözüken durum, 7 Ocak sonrasından bu yana "Case ise being actively reviewed by USCIS" olarak gözüküyor. Süreç toplam 90 günü geçti. 120 gün dolana kadar beklemeli miyim yoksa USCIS ile irtibata mı geçmem daha uygun?

Merhaba, sizin süreciniz 7 Ocak’ta randevunuzla yeniden başlamış, 7 Ocak’tan sonra ortalama 40-45 gün içinde gelmesi gerekiyor. Biraz daha süresi var.

• @nazlihande, içinde söyledi: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Merhabalar, benim de Green Card'ım bir türlü gelmedi... Ekim sonu ödemeyi ve ilk girişimi yaptım, SSN iki hafta sonra geldi. 7 Ocak'ta biyometrik randevusu geldi ve ona da gittim. 7 Ocak öncesi "Card is being produced" olarak gözüken durum, 7 Ocak sonrasından bu yana "Case ise being actively reviewed by USCIS" olarak gözüküyor. Süreç toplam 90 günü geçti. 120 gün dolana kadar beklemeli miyim yoksa USCIS ile irtibata mı geçmem daha uygun?

Merhaba

Sizin biyometrik randevunuz site üzerinden mi geldi yoksa mail olarak mı? Mail yoluyla geldiyse USCIS kullanıcı kısmından da randevuyu görüntüleyebildiniz mi?

Ben de benzer durumdayım, 120 gündür "Card is being produced" olarak gözüküyor, hala biz cevap vermediler, herhangi bir mail de almadım.

Teşekkürler

• @Can-Uğur-0 çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Çalışabileceğime sevindim. Beni acayip geriyordu bu durum. İçim rahatladı, sağ olun

• @erenotti Şu an Türkiye'deyim, SSN kartımı alabilmiştim. Biraz daha bekleyeyim o halde çok teşekkür ederim görüşünüz için.

• @deebee Anladım, dediğinize göre 10-15 güne gelmesi lazım. 1 ay kadar daha bekleyeyim o halde herhangi bir şey yapmadan önce. Teşekkür ederim.

• @Srmpd Ben ilk verdiğim adresimi havaalanında değiştirmiştim. SSN yeni verdiğim adrese, USCIS postası ilk verdiğim adrese gitmiş aşırı saçma bir durum. İletişimde olduğum için haber verdiler gidip aldım. USCIS sitesinde herhangi bir bilgi görmemiştim ama özellikle girip baktım mı inanın hatırlamıyorum. Verdiğiniz tüm adresleri kontrol edin derim.

• ⭐⭐⭐⭐

@nazlihande

Biyometrik randevusuna çağrılmanız ve katılmış olmanız sürecinizi sıfırlamış durumda, biyometrik randevu tarihine müteakip 120 güne kadar bulabilir permanent resident kartınızın adresinize gelmesi.

Pasaportunuzdaki göçmen vize imzanizdaki ABD’ye ilk giriş tarihi doğru ise 27.10.2025 tarihine kadar permanent resident kart yerine geçiyor zaten. Sabırla beklemekten ve 120 gün içerisinde gelmez ise tekrar en yakın USCIS ofisi ile görüşmenizi tavsiye ederim.

• @ATS16 Çok teşekkür ederim bilgiler için. Biraz daha sabredeceğiz anlaşılan.

• Herkese merhabalar. Green card’larımız elimize ülkeye girişten 56 gün sonra ulaştı.
    UCSIS Fee ödemesi: 2 Aralık 2024
    ABD’ye giriş: 16 Aralık 2024
    Basılma tarihi (produced): 4 Şubat 2025
    Postalanma (mailing): 6 Şubat 2025
    Ulaşması: 7 Şubat 2025

• Merhaba arkadaşlar, Amerika'da yeşilkart başvurum onaylandı ve Uscis sayfamda CAse Closed ve "Card Was Delivered" şeklinde bir ibare olmasına rağmen Usps takip numarasından da teyit edebildiğim ve elime ulaşan tek kart Social Security kartımın güncellenmiş versiyonu. Önce o geldi ama Greencard ortada yok bu durum normal mi yakında zamanda durumu deneyimlemiş ya da işlemleri bilen bir arkadaşım bilgilendirirse çok sevinirim teşekkürler.

• @Musician_Turk SSN'in gelmesi bazen cok hizli olabiliyor zira siradan bir yazicidan basiyorlar. Hemen gonderiyorlar. Green Card ise yogunluga gore 5 gun ile 1 ay arasi bir zamanda gelmesi normal. "Card was delivered" demesi de sasrtici degil, bazen USPS'e verdiklerinde oyle yazabiliyor. USPS local ofisinize sorabilirsin.

• @Karagoz Cevap için teşekkür ederim, o zaman işlem süreci normal seyrinde.

• Selamlar, az önce uscisten mail aldim ve kartimin basiminin tamamlanip postaya verildigini ögrendim sürecimin özetini paylasiyorum;

Uscis fee ödeme tarihi: 19 Ekim 2024
    Abd ilk giris: 17 Ocak 2025
    Ssn teslim tarihi: 5 Subat 2025
    Case was procuded: 7 Subat 2025
    Card Was Mailed To Me: 13 Subat 2025

• Arkadaşlar merhaba, Amerika’ya 7 ocakta giriş yaptım havalimanında parmak izi vs. Alınmadı ve havalimanında adres değişikliği yaptım sonrasında immigrant fee ödemesi yapmadan önce uscis hesabı açtım ve hesap üzerinden adresimi havalimanında verdiğim adresle online olarak güncelledim kartım adresime dün postalandı kısa bir yol göstermesi adına sizinle paylaşıyorum.

7 Ocak ABD Giriş
    9 Ocak immigrant Fee ödemesi
    7 Şubat Car is being produced
    12 Şubat Card Was mailed to me

• Selamlar, ben uscis fee ücretini Abd'ye giriş yapmadan bir gün önce 16 ocak 2025 tarihinde yatırdım. Uscis e giriş yapıp "my account" a tıkladığımda "profile ve inbox" gözükmüyor. Aynı durum eşimin hesabı için de geçerli. Daha önceden bu sorunu yaşayan kişilere ulaşmaya çalıştım içlerinden bir arkadaş 2 yıldır burada olduğunu ve kontrol ettiğinde onda da aynı sorunun devam ettiğini söyledi. Uscis sayfasına girdiğimde "verify your identity" yapamıyorum anasayfaya geri yönlendiyor. "add a case to your account" yapmak istediğimde ise de online access code istiyor ve bu kod tarafıma iletilmedi. Mail atarak bu kodu almaya çalışmama rağmen geri dönüşlerinde hep aynı maili atıyorlar ve sorunum çözülmüyor. Call center aramayı denedim fakat canlı hatta bağlanmayı beceremedim. Sonuç olarak hesabımda profil ve gelen mesajları görüntüleyemiyorum. Eğer bir biyometrik planlandıysa onu da görüntüleyemiyorum. Benimle aynı zamanda giriş yapan forumdan iki arkadaşın kartları "was mailed" olmuş bile. Ben "Case Status Online" üzerinden kontrol ettiğimde hala "Immigrant Visa Fee Payment Received" olarak gözükmekte. Başka türlü gelen bir bilgiye ulaşamıyorum. Bu sorunla alakalı geçmiş iletilere baktığımda sorunun çözümüne dair bir paylaşım göremedim veya kaçırdım. Bilen birileri yardımcı olursa çok sevinirim. @crazycells

• @Tolga-Ozkan merhabalar. Aynı sorunu biz de yaşadık, koda ulaşmaya çalıştım- sisteme eklemeye çalıştım ancak bunlara ihtiyaç yokmuş. Konuyla ilgili lumos şu şekilde bilgilendirmişti.

852d0ca8-7e61-469a-aeed-51605c8f6e1a-image.png

Kartınızın adresinize gelmesini https://egov.uscis.gov/ sitesinden kontrol edebilirsiniz, biz öyle yaptık.
    Girişiniz 17 Ocak. Bizim 56 gün sürdü gelmesi. SSN'leriniz ancak ulaşmıştır diye düşünüyorum.

90 gün içerisinde teslim edilmez ise iletişime geçmenizi naçizane tavsiye ederim.

• @Vildan-0 Merhaba Vildan hanım, Uscis'in sitesinde case approved yazıyor card üretildi ibaresi ve takip numarası var fakat tanımladıkları kargodan sadece yeni SSN kartı geldi kagıt olan! Önce onu yollayıp ardından greencard gönderiliyor sanırım. Doğru mudur?

• ⭐⭐⭐⭐

@Musician_Turk

Sistemin verdiği IOE ile başlayan numaraları Case Tracker for USCIS & NVC aplikasyonunu indirerek her bir kişi için uygulamaya girerek kart basım sürecini takip edebilirsiniz. Sadece kart basım sürecini takip edebiliyorsunuz, kargo sürecini takip edemiyorsunuz. “We mailed your new card” mesajını uygulamada gördükten sonra postacının yolunu gözleyebilirsiniz 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

126

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |