• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Musician_Turk
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    M
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 0
    • Konu 0
    • İleti 45
    • En İyi 8
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Musician_Turk

@Musician_Turk

14
    İtibar
    49
    Profil Görüntülemeleri
    45
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Musician_Turk Takip etme Takip Et

Musician_Turk tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: B1/B2 Ziyaretçi Vizeleri Mülakat Deneyimleri ve Görüşme Detayları

Ankara'da 22 Eylül'de yaptığım görüşme içeriğini paylaşıyorum,

Gergin ve kalabalık bir grupla yeni yapılmış konsolosluk binasının giriş katında oluyor bütün her şey. Dışarıdaki güvenlik noktasında randevunuzdan en az yarım saat önce bulunmanızı tavsiye ederim. Ben orada iken görevli yarım saat sonra randevusu olanları anons etti! Dışarıda ki güvenlik noktasında avuç içiniz süprüntü örneği ve pasaportunuz alınıyor. Akabinde ana binaya yönlendiriliyorsunuz. Her şey ana binaya ulaştığınızda gireceğiniz kapının 10 metre ötesinde gelişiyor.

Size tavsiyem, başvuru tarihinizde çekilmiş fotolara ek olarak yeni fotoğraf çektirerek gitmeniz olur. İlk girişte Ds-160 formunuzu inceleyen bayan dikkatli şekilde fotoğrafın güncelliğini kontrol ederek yenisi çekilip gelin diyebiliyor. Bu bir çok kişinin başına geldi!! Ardından sizin pasaportunuzu kontrol edip dikkatlice kontrol edildiğiniz bölüme ( vezneye ) yönlendiriliyorsunuz, burada pasaportunuz alınıyor inceleniyor, hangi dilde mülakat yapacağınız soruluyor ve buna göre sıra numaranız veriliyor. Ardından artık son aşamaya geçiyorsunuz. Buraya kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar bekliyorsunuz ve beklerken her şey gözünüzün önünde oluyor. Büyük bir salonda bölmelerde gelişen olayları izleyebiliyorsunuz. Ben gittiğimde son kararı veren bir bayan üç erkek görevli vardı ve maalesef bu bayan genelde ret verdi. 20 dakika kadar bekledikten sonra sıra bana geldi ve sarışın, gözlüklü, 40 yaş civarı olan görevliyle mülakatımı yaptım. Görevli benden daha heyecanlıydı desem abartmış olmam))) çok ciddiyim. Çünkü ben kendimi de şaşırtacak kadar sakindim.
      İlk sorusu (K.G) : Daha önce Amerika'da bulundun mu?
      (B) : Hayır, bulunmadım... Bu soruyu bana formaliteden sorduğuna ve cevapların doğru olduğunda sorulara verdiğimiz cevabı algılamak için sorulduğuna eminim!
      (KG) Ne yapmaya gidiyorsun?
      (B) : Gezmeye, (göz temasından hiç kaçmadan doğrudan hiç uzatmadan) Nereye, kadar kalacaksın falan bile demedi.
      (KG) : Daha önce yurt dışına çıktın mı? Evet (E yani der gibi gözlerimi pörtleterek başımla onayladım) Bir sürü ülke gezilmiş, bir çok Schengen vizesi ile dolu idi pasaport... Bence bu soru da formalite sesinizi analiz edip doğruluğunuza önündeki ekrandan bakıyor aynı zamanda vucut dilinizi kontrol ediyor.
      (KG) Evli misin?
      (B) : Evliyim. Hemen sol elime baktı, ben de neye bakıyorsun der gibi sol elime baktım yüzük yok... "Hiç takmam çünkü takı takamam" Neden yüzüğün yok demedi. Ben hala rahattım.
      (KG) : Eşin seninle gelecek mi?
      (B) : Hayır, gelmeyecek. Neden diye sormadı!
      (KG) : Çocuğunuz var mı?
      (B) : Hayır yok.
      (KG) : Ne iş yapıyorsunuz?
      (B) : Milli eğitim Bakanlığına bağlı bir müzik okulum var, müzik öğretmeniyim.
      (KG) : Önündeki işlemi bitirdi tamamen bana dönüp, bence kişisel son sorusunu sordu: Ne tür müzik öğretiyorsunuz?
      (B) : Batı müziği dedim ve o anda bana vizenizi bir hafta içinde teslim alacaksınız dedi. Teşekkür ettim vezneden ayrıldım. Hiç bir evrak vs. ne verdi ne de bu mülakatta benden istedi. Koca dosyayı boşuna taşıdım./
      Orada gördüğüm kadarıyla tutarlı bir duruşa ve hikayeye sahip herkese verdiler diyebilirim. Heyecanlı ve yüksek sesli konuşanlar, gereksiz ayrıntıya girenler maalesef alamadı. Kişisel tecrübemi ve fikirlerimi paylaştım. Bu arada ben gerçekten turist olarak gidip fırsat buldukça gezme amacıyla başvurmuştum.
      Umarım az da olsa fayda sağlarım. Her şey gönlünüzce olsun. Başarılar dilerim.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      M
      Musician_Turk

@Programmer bence çok önemli bir ayrıntı. Bazıları vardı bekleme esnasında o kadar gergindi ki sanki hayatı buna bağlıymış gibi davranıyordu. Maalesef belki de bağlıydı!

M
      Musician_Turk

@Aykut5935 Tebrikler, şansın bol olsun.

M
      Musician_Turk
    • RE: ABD Vatandaşı ile Amerika'da evlenip Green Card almak

@frida_beau Teşekkür ederim, umarım bu bekleyiş uzun sürmez.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      M
      Musician_Turk
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

@FiveHN Teşekkür ederim bilgilendirme için.

M
      Musician_Turk

@EfeNevada Sizin süreç fantastik şekilde hızlı gelişmiş.
      Biometrics Appointment:11/29/23
      I130&I485 Approval:12/07/23

şansınız bol olsun ve sürekli olsun.

M
      Musician_Turk
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ankara'da yaptığım vize görüşmesi 2 dakika kadar sürdü.

1. Seyahat Amacım (Gezmek)
      2. Daha önce Yurtdışına çıktınız mı? ( E herılt bakışlı tabi )Ama nereye gittin falan demedi
      3. Çocuk durumu (yok)
      4. Evlilik durumu ( evet)
      5. Eşiniz gelecek mi? ( Hayır) hızlıca sol elime baktı göz ucuyla ama yüzük yoktu, neden yok diye sormadı! Cevabı takı takamıyorum idi))
      6. Meslek bilgisi (MEB'e bağlı bir müzik okulumun olduğunu söyledim)
      7. Artık zaten kararını vermiş ve son tuşuna basmış bir şekilde ne tür müzik öğretiyorsunuz dedi (Batı Müziği dedim)

Hiç bir evrakı istemedi ve ben tamamen formaliteden oraya gittiğimize inanıyorum.

Vizenizi onayladım haftaya teslim edilmiş olur dedi. Teşekkür ettim. Daha önce onlarca kez yurtdışına çıkmış ve aktif uzun süreli Schengen vizesine sahibim.

Herkese bol şans dilerim...

M
      Musician_Turk

@Muhtaradana Teşekkür ederim.

M
      Musician_Turk

Musician_Turk tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?

Öyle değil demek ki artık, Uscis sitesinden bana kartın basıldı yazıyor ben oradaki takip numaramla USPS sisteminde ki hesabımı da kullanarak gönderilen zarfı görüyorum ve bu zarf SSN zarfı! Oradan geliyor, tekrar gönderim tarihini teslim tarihini kontrol ediyorum her şey uscis sistemiyle uyuşuyor. Sanırım bir süre bekleyeceğiz. Teşekkürler vaktiniz için.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      M
      Musician_Turk

O uygulamada sadece interview'e kadar güncel sonraki hiç bir aşama mevcut değil. Uscis sitesinde Card Was Delivered To Me By The Post Office ibaresi benim kafamı karıştırıyor, bahsettiği kart SSN kartı mı değil mi! Çünkü takip numarasıyla bana ulaşan kart SSN kartı. Süreç böyle mi oluyor sadece bunu merak ediyorum. VAktinizi alıyorum teşekkür ederim

M
      Musician_Turk

@Vildan-0 Merhaba Vildan hanım, Uscis'in sitesinde case approved yazıyor card üretildi ibaresi ve takip numarası var fakat tanımladıkları kargodan sadece yeni SSN kartı geldi kagıt olan! Önce onu yollayıp ardından greencard gönderiliyor sanırım. Doğru mudur?

M
      Musician_Turk

@Karagoz Cevap için teşekkür ederim, o zaman işlem süreci normal seyrinde.

M
      Musician_Turk

Merhaba arkadaşlar, Amerika'da yeşilkart başvurum onaylandı ve Uscis sayfamda CAse Closed ve "Card Was Delivered" şeklinde bir ibare olmasına rağmen Usps takip numarasından da teyit edebildiğim ve elime ulaşan tek kart Social Security kartımın güncellenmiş versiyonu. Önce o geldi ama Greencard ortada yok bu durum normal mi yakında zamanda durumu deneyimlemiş ya da işlemleri bilen bir arkadaşım bilgilendirirse çok sevinirim teşekkürler.

M
      Musician_Turk

@trainee var maalesef

M
      Musician_Turk

@EfeNevada Sizin süreç fantastik şekilde hızlı gelişmiş.
      Biometrics Appointment:11/29/23
      I130&I485 Approval:12/07/23

şansınız bol olsun ve sürekli olsun.

M
      Musician_Turk

@trainee Bence arayıp bilgi almaya çalışın. Hepsi birlikte gittiği için cevapların aynı anda gelmesi gerekiyordu diye düşünüyorum. Siz dosyayı gönderirken G-1445 e-Notification of Application formu gönderdiniz mi?

M
      Musician_Turk

@trainee Benim ilk gönderdiğim I-485 ve diğer formlardan aylarca haber çıkmayınca tekrar göndermiş ve bir kaç hafta içinde evraksal geri dönüş olmuştu! İlk yolladığım klasör ne oldu bilen yok, Kayıp! Siz de benzer bir durum yaşayabilirsiniz.

M
      Musician_Turk

Merhaba, Son aylarda Nevada'dan başvuru yapmış, çalışma izni ya da başka evrakı gelen var mı? Sistem de süreçler uzamış görünüyor.!

M
      Musician_Turk