Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Merhaba taşındığım binada tek internet sağlayıcı nexgen adlı firma ve internetten başvururken ssn numarasını mecbur kılıyor. Ben de ssn numaramı verdim ama şuan doğru mu yaptım dolandırılır mıyım gibi sorular geliyor aklıma. Ssn bu tarz abonelikleri açarken veriliyor mı ABD’de? Herhangi bi sorun yaşar mıyım?

• @horizon59, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba taşındığım binada tek internet sağlayıcı nexgen adlı firma ve internetten başvururken ssn numarasını mecbur kılıyor. Ben de ssn numaramı verdim ama şuan doğru mu yaptım dolandırılır mıyım gibi sorular geliyor aklıma. Ssn bu tarz abonelikleri açarken veriliyor mı ABD’de? Herhangi bi sorun yaşar mıyım?

Merhaba, ABD’de bu tür utility abonelikleri SSN ile işlem yapıyorlar. Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, SSN ile ilgili tereddütleriniz varsa SSN’inizi equifax, experian vb. uygulamalardan freeze edip kendiniz kullanacağınız zaman aktif hale getirebilirsiniz.

• Merhaba!

• ⭐⭐

@omerjackyilmaz green cardi görmek isteyeceklerdir.

• @omerjackyilmaz, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba!

• ⭐⭐⭐

@omerjackyilmaz, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba, A-number (Alien Number) ile Green Card henüz onaylanmadan SSN alınabilir mi? İlginç bir soru olmuş olabilir fakat eşimin A-Number’ı sistemde var fakat onay almadı henüz. SSN office gittiğimizde A-number söyleyip SSN alabilir miyiz merak ediyorum.

@omerjackyilmaz Merhaba, acikcasi imzaniz olmadigi icin tam olarak baglaminiz nedir anlamiyorum. Fakat her turlu yesilkart surecinde olan insanlar Alien Registration Number (A-Number) alir.
    Sorunuza gelecek olursam, esiniz SSN alma talebinde bulunduysa ulkeye giristen kisa bir sure sonra (genelde 11. is gunu gibi) adrese teslim edilir. Tipik olmayan bir sekilde, bir SSN ofisine gidip elinizdeki vize ile ve A-number ile isterseniz belki (altini ciziyorum) size numarayi soylerler. Sadece numara isinize yarayacaksa bu yontemi degerlendirebilrisiniz ama dedigim gibi yaygin degil ve ofistekilerin kafasini karistiran bir durumdur, mumkunse iki hafta bekleyin. Ayrica bazi islemler icin sadece numara yetmez, karti da gostermek gerekir, bilginize... Kisissel olarak bu sureyi beklemenizi oneririm, cunku derdini anlatamayinca yanlislikla tekrar ssn istegi yapilip surecin limboya girdigi oluyor.
    Eger siz zaten bu sureyi beklediyseniz ofise mutlaka gidin cunku bazen de talep edilse bile ssn atama islemi baslatilmiyor o dosya icin, tekrar basvurmak gerekir.

• Yasaklı

@lumos vallahi nj de 5 ofis gezdim cliftondaki abi söyledi pazartesi gelir gelmez basvurdum salı akşami assign edilen numarami ogrenmistim

• Merhaba, dün göçmen vizeyle ABD'ye girdim. pasaport kontrolünün ardından geçtiğim odadaki görevli SSN için SSA'ya gidip başvuru yapmam gerektiğini söyledi. Bugün SSA'ya gittiğimde ise ülkeye yeni girdiğim ve immigration ofisin henüz işlemlerimi yapmadığı, 1 ay sonra tekrar gelmem gerektiği söylendi.

1. DS260'ı doldururken SSN talebinde bulunmuş olmalıyım. Ama net olarak da hatırlamıyorum. bu forma tekrar ulaşabileceğim bir platform var mıdır? Formda talep ettiysem adresime gelmesini bekleyebilirim. Uğraşmamış olurum.
    2. SSA'ya gidip başvuruda bulunmak için geçmesi gereken bir süre var mıdır? Ona göre yarın gidip farklı ofisleri deneyebilirim.
  • Yasaklı

@Ceycey-0 ben direk havalimanindan cikar cikmaz pazartesi yeni basvuru yaptim ertesi gun numarayi ogrendim sali ,cuma gunu kart elimdeydi.

• ⭐⭐

@horizon59
    Merhaba bir elektirik, gaz, internet, telefon hattı gibi yerlerde bu SSN bilgisini isteyebiliyorlar. Bende bazı kurumlara vermek zorunda kalmıştım. Bir sorun teşkil etmez. "ssn freeze" @deebee arkadaşımızın önerisinide düşünebilirsiniz. Ama unutmayın freeze ettiğinizde credit history'de freeze oluyor. Kurumsal firmalara paylaşmak konusunda sorun yaşacağınızı sanmıyorum. Fakat iş başvurusu konuları sıkıntılı. Ben kendimden örnek verirsem. İş başvurları sırasında genellikle GC ve SSN gibi bilgiler işe alınma kabul ediltiksen sonra istiyorlar yada güvenlik soruşturma adımına geldiğinizde isteniyor. Ama bazı kurumsal firmalar iş başvuruusu (Walmart, DolarFree v.b.) bazen başvuru aşamasında da isteyebiliyorlar. Burada bilginizi paylaşırken nereye neşekilde verdiğinize dikkat edin. Bir walmart'a başvururken verirseniz sorun olmaz yada doordash'a onlar kurumsal genelde iyi korunur o bilgiler. Fakat bir tayland'lı chen amcanın dükkanına iş başvurusu yaparken isterse yada mail ile bir iş var ilgileniyorsan bu bilgileri ver gibi bir şekilde istenirse bye bye diyebilirsin. Mail yolu ile iş imkanları çok geliyor. ilgilendiğini belirttin mi senden hemen GC 'nin ve SSN resimlerini göndermeni istiyorlar. Sakın gönderme.

• Yasaklı

@yusufalak walmart bile olsa ssn vermeden background check yapabilirler.Hicbir sekil vermeyin kanunda walmart ta chen amcanin dukkanida esit.Ise almadigi surece vermeyin ssn inizi hicbir sekilde yoksa leak da caniniz yanar duzeltemezsiniz

• @yusufalak GC veya Driver license fotokopilerini vermenizde bir sakinca yok. Onemli alanlari kapatip tarayip gonderebilirsiniz. Kurumlar genelde SSN in son 4 hanesini isterler bunda da bir sakinca yok. Isim soyisim MMDD seklinde dogum bilgisi ve SSN son 4 hane verilebilir. Recruiterlarin bu bilgilerle basvurunun tekil olup olmadigini kontrol ettikleri bir sistem var. Onun icin istiyorlar.

• Merhabalar, Türkiyedeyken Immigrant Fee ödemesini yaptık ve 1 hafta önce Amerikaya giriş yaptık. Şu an ev tutmak için vs SSN numaramıza ihtiyacımız var. Acaba SSN numaramızı öğrenmemizin bir yolu var mı?

• ⭐⭐⭐⭐

@Ben-Batur ssa ofise gidip sözlü olarak öğrenmeyi deneyebilirsiniz. Bir kaç güne büyük ihtimalle elinizede ulaşmış olur ssniniz

• @Ben-Batur ssa ofise gidip isteyiniz. Tabi durumunuzu net bir sekilde anlatarak deneyin. Bizim SSN gelme surecu 4 kez basvuru sonucunda tamamlandi. Sistem bazen problemli olabiliyor. Ama oglumun SSN 10 gun icinde gelmisti. Gorevli muhtemelen numarayi verecektir. Biz durumumuzu D.C de gorevliye anlattik. Basvuru belgelerimizi de gosterdik. Bana bir kalem verdi. Onundeki ekrani bana dogru cevirip dikkatlice yaz dedi. Galiba resmi bir dokuman veremedikleri icin bu yolu secti. Kolay gelsin size.

• @Ben-Batur SSA ofise gidip sorabilirsiniz ama yerden yere gore degisiyor soyleyip soylememe durumlari. Genellikle ekranda gorebiliyor olsalar bile soylemiyorlar en ufak seyden bile kuskulanirlarsa.

• Arkadaslar merhaba benim bugün ssn nim geldi Social Security yani bu çalışma karti mi oluyor bunun dışında baska bir çalışma kartı geliyormu adrese ?

• ⭐⭐⭐⭐

@atilla-04 başka kart gelmeyecek bu karttan başka, bu sizin çalışma izniniz. SSN numaranizin gizliliği önemli, güvenmediğiniz kişi veya kurumlar ile kesinlikle paylasmamaniniz gerekir. Olası bir kimlik hırsızlığı ile karşılaşmanız halinde sonucu caninizi bir hayli sıkabilir. Telefon, gas, elektrik gibi özel kurum aboneliklerinde kurumun kendisine ibraz edilmesinde sorun yok. Dokuz haneli numaranızı ezberlemenizi tavsiye ederim, kartın kendisini yanınızda taşımaniza gerek yok. Şimdiye kadar benden sadece kredi kartı talebi esnasında kartın orijinalini ibraz etmemi istedi banka.

c5ecd094-188f-4776-920f-ff23659e5386-image.jpeg

• @ATS16 ama kağıt parçası gibi birşey böyle mi oluyor ben bizim kimliklerimiz gibi kart sanıyordum çalışmak için bunu gösteriyorum yani doğrumu be banka hesabı açarken bunu inraz etmemi istemezler mi

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

133

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |