• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ercan Geçgin
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Profil
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 2
    • İleti 130
    • En İyi 47
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

    Ercan Geçgin

    @Ercan Geçgin

    78
    İtibar
    155
    Profil Görüntülemeleri
    130
    İleti
    1
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Bursa Yaş: 36

    Ercan Geçgin Takip etme Takip Et

    Ercan Geçgin tarafından gönderilen en iyi iletiler

    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

      👉🏼 Merhaba arkadaşlar. Uzun ve stresli bir sürecin ardından vizemizi aldık. Şimdi daha zorlu süreçler bizi bekliyor.

      👩🏼⚕ UNGANLAR (28 Temmuz 2023, 09:25) 👨🏼⚕
      Ben, eşim ve 3 yaşına basmak üzere olan kızım için önceden herkes adına tek tek muayene randevusu aldım. 9.25’te başlayan randevumuz için tam zamanında orda olmuş olduk. Binaya giriş yapıp 4. Kata çıktık.

      • Pasaportlar
      • Herhangi birimizin DS-260 Formu (Üzerinde AA ile başlayan barkodun olduğu sayfa)
      • Çocuğun aşı kağıdı
      • Ben ve eşim için Covid-19 aşı Kartı

      İstenen bu belgeleri verdim ve işlemlerimiz başladı. Tek tek çağırıp hemen önlerinde bulunan sandalyeye oturmamız istendi ve ateşimiz ölçülüp webcam ile fotoğraflarımız çekildi.
      Ardından biraz daha işlem yapıp bize birtakım belgeler vererek
      3. kata gitmemiz, orada bazı tetkiklerin olacağı ve çağrılacağımız söylendi.
      3. kata çıkıp bekledik ve tek tek kan alımı, akciğer röntgen çekimi için çağrıldık. (Çocuk için bu aşamada herhangi bir tetkik yapılmadı.)
      Yaklaşık 1 saat süren tüm bu işlemlerden sonra 12’de muayene için gelmemiz istendi.

      12’de tekrar gelip 4. Katta sıramızı beklemeye başladık. Bir süre sonra beni çağırdılar. Girişteki maskelerden takıp içeri girmem ve muayene odasında üstümü çıkarıp oraya bıraktıkları maske malzemesinden yapılma bir kıyafet giymem istendi. Duvarda nasıl giyeceğinize dair afiş var.
      Güler yüzünü esirgeyen ve yılların yorduğu bir hanımefendi doktor gelip genel muayene ve kontrol yaparken seri soru bombardımanına tuttu. (Verem oldunuz mu? Kullandığınız ilaç var mı? Kronik rahatsızlığınız var mı? Psikolojik rahatsızlığınız var mı? Kimseye veya kendinize zarar vermek istediniz mi?... gibi)
      Büyük çoğunluğuna hayır dediğim sorulardan sonra 3 aşı yaptı ve o sırada nereden mezun olduğuma dair bir iki kişisel soru sordu.
      Eşim çağrıldı ve aynı süreçlerden geçerken 4 aşı yapıldı ve ona da birtakım sorular soruldu. Yalnız eşim çıkarken omzundan eline kadar akan kanın farkına ben vardım, canım benim. 1 hafta sonra bile morluk var aşı yerinde. Uzaktan eğitimle mezun olan hemşir/e(ler) bu kadar acemi olabilir miydi, bilemiyorum.

      Çocuk çağrıldı ve yanında eşim refakat etti. Genel muayeneden sonra 2 aşı yapıldığı söylendi. Tüm aşıları tam olmasına rağmen yine de suçiçeği ve başka bir aşı yapıldı. Ardından ağlayarak içeri giren canımın içi kızımı alıp ödemeleri yaptım. Baştan sona tüm bu işlemler için kartla yaklaşık 23.000 TL ödemiş oldum.

      13.30 gibi buradaki tüm işlemlerimiz bitti. Cumartesi günü (29 Temmuz) saat 11’de kapalı zarflarımızı alabileceğimiz söylendi. 1 hafta sonra mülakatımın olduğunu ve 3 Ağustos Perşembe günü alıp alamayacağımı sorunca sorun olmadığını ve alabileceğimi söylediler.

      🇺🇸 MÜLAKAT (4 Ağustos 2023, 08:00)
      Mülakat sabahı elçilik binasının yan tarafına aracı park ettikten sonra elçilik önünde bekleyen insanların arasına biz de katıldık.
      Çok geçmeden 7:45 ve 8:00 saatlerinde mülakatları olanlar sıraya girsin dendi. Camekan arkasındaki polisler ön tarafta bulunan kapağı kaldırıp pasaportları bırakmamızı istedi. Ardından randevuları kontrol edip sol taraftaki kapıdan giriş yapabileceğimizi söyledi. Oradaki sıraya geçtik. X-ray bulunan giriş kısmında havaalanındaki gibi her şeyimizi kutuya bırakmamız istendi. Çocuk için getirdiğim poğaçayı ve belgelerin bulunduğu poşeti çöpe atmam istendi. Nihayetinde poşet ve poğaça ile kim bilir hangi tehlikeli maddeler yapılır. Oksijen ve Hidrojen gibi maddeler bir araya gelince nasıl alakasız Su maddesini üretiyorsa poşet ve… neyse konuyu bulandırmadan, içeri girdik. Uzun yolu geçtik ve soldaki kapıdan girdik. (ki bu uzun yol Greencard sürecine göre çok kısa ve rahat yürünebilir bir yoldu.)

      İçeride sol taraftaki gişelere gidip pasaportları verdik ve bize üzerindeki etiketler ve sıra numarası ile geri verdiler. İleri tarafta çocuk oturma alanı ve çizgi film açık olan bir TV vardı. Numaramız gelince ödeme bölümüne geçip pasaportları uzattım. Kişi başı 330 dolar olan vize ücretini TL olarak kredi kartından geçmek istediğimi söyledim. Bu da kişi başı –o günkü kura göre- 9.240 TL olduğunu söyledi. Benim ücreti geçti ve kartın bloke olduğunu söyledi. Geriye tek kartım ve 2 ödeme kalmıştı. İki ücreti bir karttan toplamda geçebilir misiniz? Diye sordum fakat bunun mümkün olmadığını söyledi. 2. Vize ücretini geçti ve diğer kart da bloke oldu. Bu talihsizlikten sonra kart kalmayınca bana, üzerine miktar yazdığı belli bir kart verdi ve parayı getirmemi istedi.

      Para bulmak için dışarı çıktım ve hemen elçilik önündeki bankamatikten bir miktar para çektim ve daha fazlasını vermedi. Arabayla ATM’ler bölgesine gidip nakit avans çekebileceğim kartları boşaltıp döndüm. Kısaltarak anlattığım bu süreçte küçük çaplı bir kalp krizi geçirmiş kadar olduk. Aynı zamanda içerde eşimin aklında deli sorular ve kaygı x 10 vardı. Bunu da düşünerek acele edip parayı hallettikten sonra döndüm ve fazla bekletmeden içeri alındım. Görevli beyefendi hemen gişeye yönlendirdi ve ödemeyi yaptım ve her pasaportun içine dekontlar iliştirilerek geri verildi.

      Belgeleri teslim aşamasında camekanın arkasındaki beyefendinin söylediği belgeleri tek tek hazırlayıp uzattım.

      • Pasaportlar
      • Aile Cüzdanı ve eşlerden ikisi için birer fotokopisi
      • Diplomalar ve fotokopileri (Sadece asil talihli)
      • Vukuatlı nüfus örneği (e-Devlet)
      • Arşivli adli sicil kaydı (e-Devlet)
      • Banka dökümü (Asil talihli)
      • Unganlarda her birimiz için verilen toplam üç kapalı zarf
      • 5x5 cm ebatında her birimiz için 2’şer biyometrik fotoğraf
      • Askerlik durum belgesi (asil talihli)

      Hepsini tek tek inceleyip hazırladığı 3 ayrı dosyaya her birimiz için yerleştirdi.
      Çiftlerden herhangi bir tarafta daha önce evlenme – boşanma olup olmadığını sordu. Mülakatı hangi dilde yapmak istediğimizi sorunca Türkçe olmasını istedim. Ais kaydını sordu yaptığımı söyledim. mülakatı beklememiz için ekranları takip etmemiz gerektiğini söyledi.

      Aradaki başka bir görevliye sorunca 19 ya da 20. Bölümlerden birinden çağrılacağımız söylendi. Orada oturup beklerken mülakata sırayla çağrılan ve sorulan soruları duyabiliyorduk. O aşamada kabul gören, ret yiyen ve belge eksikliğinden AP’ye kalanlar gördük. Mülakat görüşmesini cam arkasında küçük bir bölümde öylece ayaküstü yaptıklarını bizzat görünce öğrenmiş oldum. Elbette öncesinde kırmızı halı serip tüm elçilik görevlilerinin beni karşılamasını da beklemiyordum, ama görüşme stili sürpriz oldu. ABD’ye gidecek olanları daha ne kadar sürpriz beklediğini düşünmeye başladım.

      Sıramız geldiğinde hemen ilgili bölüme geldik. Karşımızda kibar bir beyefendi vardı ve önünde bize ait belgeleri incelerken sorular sordu ve enerjik ve pozitif yüklü beyefendinin aksine bir omzunu duvara dayayıp oldukça bıkkın görünen ve yüz ifadesinde sonbaharın düşen yapraklarının hüznü olan tercüman hanımefendi soruları tercüme etmeye çalışırken kendimin de gayet tabi bu biçimde bir tercüman olabileceğimi düşünürken sorulara Türkçe cevap vermeye başladım.

      Diplomaları incelerken başta ilahiyat lisans diplomamı sonra da önlisans web tasarımı ve kodlama diplomamı görünce ‘Hmm Fantastic!’ dedi. Belgeleri teslim alan ilk beyefendi diğer önlisans ve yüksek lisans e-Devlet çıktılarımı almadı. Aynı zamanda ev tapusunu da almadı.

      Mülakatı gerçekleştiren beyefendi şu şekilde sorular sorup cevaplar aldı:

      • Nerede yaşayacaksınız?
        • New Jersey
      • Orada tanıdık birileri mi var?
        • Evet
      • Ne iş yapacaksın?
        • Bilgisayar teknolojileri konusunda çalışacağım.
      • Daha önce evlenip boşanma oldu mu?
        • Hayır
      • Çocuk kaç yaşında?
        • Üç
      • Ah! Benim de!
        • 🙂 🙏🏼
      • Vize onaylandı. PTT gelecek 🙂
      • Teşekkürler. 🙂 🙂 🙂

      .
      .
      🔦 ÖNERİLERİM:

      • Unganlara giderken yukarda verdiğimi yazdığım belgeleri bir dosyaya koyun, ne olur ne olmaz diye getirdiğiniz belgeleri ayrı bir yere koyun ki fazla karışmasın.
      • Unganlara kan tahlilleri getirmeyin. (Neden kan tahlili getirdiğim genel muayenede soruldu kronik rahatsızlığmdan dolayı getirdiğimi söyledim. Eşime de neden istemediğimiz halde bunları getiriyorsunuz diye negatif tavırla sorulmuş.)
      • Unganlarda tahlillerden yaklaşık bir buçuk saat sonra gelmemiz istenmişti. O süreçte ‘Monpöti Kruvasan’ adındaki işletmeye 10 dk yürüyerek gidebilir, Fransız müziği eşliğinde kahvaltınızı yapabilirsiniz. Farklı kahvaltı menüleri var ve her biri 2 kruvasan ve çay içeriyor. Fiyatlar da uygun.
      • Güven colorda 5x5 cm biyometrik fotoğraf çektirdik. 4 adet 160, 8 adet 200 tl ve dijitali e postanıza atıyorlar. Hızlı ve güzel çekimler yapılıyor. Kredi kartı geçmiyor, nakit veya ibana istiyorlar. Hemen iki dükkan yanında V. Milör’ün tavsiye ettiği ‘Mutlu Lokantası’ var. 2 defa gitsek de yemek nasip olmadı çünkü bir defasında kapalıydı. 2. Gidişimizde henüz 16 olmadan yemeklerin bittiği söylendi. Onun hemen yanında ev yemekleri yapan bir yerde oturup yemek yedik ve güzeldi.
      • Mülakat için gittiğinizde defalarca tavsiye edildiği gibi dolar veya tl nakit ile gidin. Dolar daha iyi olur. İlla ki benim gibi kartla gidecekseniz kişi başı bir kredi kartı bulunsun. Her birinin limiti hazır, e-ticarete ve yurt dışı kullanıma açık olsun.
      • Mülakat için götürdüğünüz belgeleri ayıklayın. Yukarda istendiğiniz yazdığım belgeleri bir poşet dosyaya koyun, ne olur ne olmaz diye getirdiklerinizi ayrı bir poşet dosyaya koyun ki işlemler tıkırında yürüsün. Ben istenilen her belgenin nerede olduğunu bildiğimden hızlı bir şekilde telaş yapmadan hazırlayıp verdim. Poşet girişte polis tarafından çöpe attırılıyor ama poşet dosyalar ile götürürseniz problem olmaz.
      • Pozitif olun, ret de olsa kabul de görseniz hayat devam ediyor. Ret de olsa sizi kimse daha kötü bir hayatın içine sürüklemiyor, mevcut hayatınızı yaşamaya devam ediyorsunuz; fakat umuyorum ki bu süreci stresle bekleyen tüm talihliler bir şekilde vizelerini alıp umdukları hayatan fazlasını yaşasınlar.

      İlgili platformlarda desteklerini esirgemeyen @gucarslan beyefendiye, @cerkezkizi09 hanımefendiye ve tüm grup üyelerine destekleri için şükranlarımı sunuyorum.
      Esenlikle kalınız. 🙏🏼

      cat

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: [Arşiv] DV2023 (2023 Green Card Lotosu) Aşamaları

      Greencarda başvurduğum zamanı hatırlıyorum. Eşime şöyle duvara geç dedim bir başvuru var fotoğraf çekeceğim, öylece çektim. Kızımız o vakit 1 yaşında. Onu da buzdolabının önüne çektim bana bak derken o ne olduğunu anlamadan benim tost makinesinden hallice telefonumla onu da çektim. Eşim ne olduğundan habersiz başvuruyu yapmaya başladım. İlk başvurumdu, şansımı denemek adına başvuru yapmıştım. Şimdi ciddi ciddi gideceğiz. Yazı turada bile sürekli tersini çıkaracak kadar şanssız biriydim. Sanırım kızımızın şansı idi bu. Her şey yolunda giderse ona güzel bir miras kalacak, bize de inanılmaz deneyimler.

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

      @serel Airbnb ile ev kiraladım ki bahsettiğim sigorta online ve esnek oluyor.
      Yani şöyle ki herhangi bir ev kiralamış olup olmamanıza bakmaksızın bu sigortayı yapabiliyorsunuz, online olarak adres giriyor, sonra bunun çıktısını alabiliyorsunuz. Hatta online olarak adresi tekrar değiştirip farklı adresle de çıktı alabilirsiniz.

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

      @serel rica ederim, bizim de işimizi çok gördü. Adres prof olmadan hiçbir şey yapamadık, bununla banka hesabı açınca işler yürümeye başladı.

      Buyrun biz burdan yaptık:

      Toggle

      Hiçbir teminat seçmeden ilerleme yaparsanız düşük çıkar. Bize 6.25 usd olarak çıktı.

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

      @ozanurgun, içinde söyledi: Adres Kaniti (Proof of Address)

      herkese merhaba en kolay ve tamamen yasal olan dmv ve bankanin kabul ettigi bir adres kaniti var “rental insurance”. Herhangi bir sigorta firmasindan (pa eyaleti icin en dusuk liberty fiyat verdi 5 dolar) sigortanizi bulundugunuz adres icin yaptirin otel kabul edilmeyebilir. Sigortaya esiniz varsa esinizi de ekletin sigorta policesi zaten kanit oluyor dmv ve banka direk kabul etti. Isiniz bitince sigorta acentesini arayip sigortanizi iptal ettirin 5 dolara adres kanitiniz hazir. Ikinci kanit icin ise telefon faturanizdaki mailing adres bilgilerini duzenleyin ve ciktisini alin ikinci proof da hazir. Elektrik ve su faturasini bir ay beklemenize gerek.

      Hocam tekrar çok teşekkür ederim, BOF banka hesabı açtık 🙂

      Arkadaşlar ben de bu şekilde yaptım 6.25 dolara sigorta yapıp poliçeyi indirip yazdırdım ve Bank of Americaya gittim, adrese proof kabul edildi. En hızlı yol bu gibi, aynısını yapmanızı tavsiye ederim 🙂

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: ABD ve Kahve Bağımlılığı Üzerine

      Epeydir bu başlığın öylece duruyor olduğunu fark edince kahveyi seven biri olarak muhabbeti uzatmak istiyorum.
      Bunun için bir kısmınızın da duymuş olduğu 'Americano' isminin hikayesi ile başlayalım:

      "Americano’nun menşei kesin olarak bilinmemekle birlikte çoğu kişinin anlattığı bir hikaye vardır.

      Birçok kaynak, Americano’nun ortaya çıkışını II. Dünya Savaşı’na bağlar. Hikayeye göre o yıllarda kahve, askerler için çok önemli ve gereklidir. Hatta kayıtlar bir askerin yılda 14-15 litre kahve tükettiğini söyler.

      İtalya’da bulunan Amerikan askerleri evlerinde alışık oldukları kahveyi bulamazlar ve espresso kahveden o kadar nefret ederler ki, onu daha az acı ve daha lezzetli hale getirmenin bir yolunu ararlar. Espressoyu sıcak suyla seyrelterek daha içilebilir hale getirirler ve adı da anlaşılabileceği gibi “caffè Americano” olur.

      Bu isim, İtalyanlar tarafından alaycı olarak “Amerikalıların içtiği kahve” şeklinde yorumlanarak verilmiştir.

      Gerçekte, bu isimli kahve daha önce ortaya çıkmış olabilir. 1920’lerin sonunda, bir yazar “americano” içen karakterler hakkında yazmıştır. Ancak bu kahvenin nasıl yapıldığından bahsetmemiştir."

      Bilgi kaynağı ve Americano ile ilgili daha fazla bilgi için buyrunuz.

      Kültür ve Hobi içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

      @tolgasatir, içinde söyledi: Ucak Yolculugu ve Ucak Bileti

      @Ercan-Geçgin eğer aynı havayolu ile devam edecekseniz bagajlarınız bağlanacaktır kontuarda teyit etmenizde fayda var bagaj etiketinden bile anlaşılır örneğin saw (sabiha gökçen)- blg(belgrad-jfk (new york) üst üste yazılıysa bagaj baglıdır ancak sadece belgrad yazıyorsa bagajı belgraddan alıp kontuardan vermeniz gerekiyor demek

      Etiket ayrıntısını verdiğiniz için teşekkür ederim 🙂 Evet oradan anlaşılacaktır, eğer aktarmalı uçuş tercih edersem ayrıca kontuarda teyit edeceğim, sağ olun.

      Yolculuk içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: [Arşiv] DV2023 Mülakat Deneyimleri

      @brcnl1822 Tebrik ederim. Sancılı ve heyecanlı bir süreç olmuşa ama finalde hikayenizin güzel son bulmasına sevindim, bol şans dilerim 🙂

      Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

      @serel rica ederim ne demek 👍🏼

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: New Jersey

      @supertramp Evet aile olarak geleceğiz ve Kasım ayı gibi gelmeyi düşünüyoruz. Önerileriniz için çok teşekkür ederim, inceleyip düşünebiliriz. İşin doğrusu NJ eyaletine bizi bağlayan kesin bir sebep yok, sadece ilk adres olarak orayı verdik fakat farklı alternatifler neden olmasın 🙂

      New Jersey içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin

    Ercan Geçgin tarafından gönderilen son iletiler

    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

      @serel rica ederim ne demek 👍🏼

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

      @bozyuruk NJ için de aslında geçici mahiyette bir A4 kağıdı verdiler lakin bazı uygulamalara kayıt olmak istediğimde kart şeklinde ehliyet okutmam gerekiyor. Umarım kısa sürer kartın gelişi.

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

      @serel rica ederim, bizim de işimizi çok gördü. Adres prof olmadan hiçbir şey yapamadık, bununla banka hesabı açınca işler yürümeye başladı.

      Buyrun biz burdan yaptık:

      Toggle

      Hiçbir teminat seçmeden ilerleme yaparsanız düşük çıkar. Bize 6.25 usd olarak çıktı.

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

      @knnrn eyaletlere göre epey farklılık varmış demek ki. NJ ağır geldi bana

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

      @kaanvercetti verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Ben de sabırla beklemeye koyulayım o zaman 🙂 Hemen basıp vermeleri harika olurdu. Burada belge döküman işleri çok ağır işliyor gibi. Türkiye’de 2 gün sürmeyen pasaport teslimi için bile takip yapılabiliyor. Burada başvuru yapıp bekliyorsun kim öle kim kala.
      Greencard için de 3 haftayı geçti bekliyoruz bakalım

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

      Arkadaşlar ehliyet sınavını geçtikten ne kadar süre sonra ehliyetiniz adrese geldi?

      Bunu takip etmenin yolu var mıdır?

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Uber ve Lyft Şoförlüğü

      @kaanvercetti Teşekkür ederim hocam.
      Uber driver için zamanında Türkiye’den üye olmaya çalışıp yarım bırakmıştım. Şimdi Nj’de üyelik yapmaya çalışınca Türkiye’de gibi devam etmeye çalışıyor, Papara hesabı, sabıka kaydı falan istiyor, ABD usulü nasıl ilerleyeceğimi bulamadım 🙂

      Ulaşım içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Uber ve Lyft Şoförlüğü

      @ayvalik10 teşekkür ederim.

      Ulaşım içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

      @serel Airbnb ile ev kiraladım ki bahsettiğim sigorta online ve esnek oluyor.
      Yani şöyle ki herhangi bir ev kiralamış olup olmamanıza bakmaksızın bu sigortayı yapabiliyorsunuz, online olarak adres giriyor, sonra bunun çıktısını alabiliyorsunuz. Hatta online olarak adresi tekrar değiştirip farklı adresle de çıktı alabilirsiniz.

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

      @aslisirin tebrik ederim ve paylaşım için teşekkür ederim. Ben yakın zamanda Lodi DMV’de yazılı sınava girdim ve 50 soru soruldu, Sizin girdiğiniz yer neresiydi? Yarısını sormuşlar, bu kadar mı değişir yerden yere 🙂
      Bir de için 20 iş günü içinde gelir dendi ve bu süre epey fazla geldi bana.

      Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      Ercan Geçgin
      Ercan Geçgin