Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
-
Eşimin ssn numarası 10. Günde geldi.
-
Merhaba, 12 ekim 2024 günü New york JFK dan giriş yaptım, ancak hala Ssn gelmedi, 18 ekim de hackensack ssn ofise gittim, daha herhangi bir işlem görülmüyor, başlatılmamış dedi oradaki kişi (2 saat sıra bekledim bu arada), ds 260 formunda eve istediğimi iletmiştim, uscis ten bakılıyor mu bilmiyorum ama GC ödememi de 25 eylülde yapmıştım, ancak online access code gelmemişti, dün ona tekrar başvurdum, acaba SSN için yapmam gereken ama yapmadığım birşey var mı? Yardımınızı rica ediyorum
-
@sznpln orada görevli madem başlatılmamış ise başlatıverseydi. Bizim oğlanın hemen benim 3üncü eşimin 4üncü seferde geldi SSN. Bazen bu tür sıkıntılar yaşanıyor. Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama birkaç yere daha gidin. Eğer NJ taraflarında ise Bridgewater SSA ofisini tavsiye ederim. Randevusuz gidebilirsiniz. Gayetde yardımseverler.
Selamlar
-
Ben de hem green carddan hem de ssn’den muzdaribim. ABD’ye girişim 26 Eylül. Ertesi gün GC için ödeme yaptım. 27. günde bulunduğum yerdeki postaneye geldi fakat gönderen yer adresi eksik girdiği için (USCIS’te adres tam yazılı olmasına rağmen) bana teslim edilemeden geri döndü. Sistem üzerinden tekrar başvuru sağladım bakalım ne zaman sonuçlanır. 30 Eylül’de bi ssa ofisine gittim başvuru yaptım 2 hafta içinde geleceğini söylediler ama gelmedi. 2. başvurumu da 18 Ekim’de yaptım görevli ilkinin postada kaybolmuș olabileceğini söyledi. Numaramı öğrenebilir miyim diye sorduğumda maalesef hayır yanıtını aldım. Aradan 12 gün geçti ve hala daha gelmedi. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum geleli 34 gün oldu ve hiçbir şey yapamadan günler geçiyor. 3. başvurum için tekrar gideceğim gerçekten çok sıkıldım artık.
-
@tugceayilmaz 3. Başvurudan önce önerim başka bir ssa ofise gidip önce numarayı öğrenmeye çalışmanız. Giriş yaptıktan 3-4 gün sonra direk gidip ikinci başvuruyu yapmış olmanız işleri biraz daha karıştırmış olabilir ki araya haftasonuda girmiş o dönemde çok çabuk davranıp yeni başvuru yapmışsınız. Bence yeni başvurudan önce ssa ofise gidip numaranızı öğrenmeye çalışın eğer numaranızı söylerlerse ardından durumu anlatın ve sistemde ne durumda gözüktüğüne göre hareket edin derim
-
@tugceayilmaz Merhabalar, maalesef gönderiyi ulaştıramama durumu çok sık yaşanıyor. Benim de başıma geldi, adresiniz uzun olabilir sığmamış olabilir, sistemden anlaşılır şekilde kısaltmayı deneyin. Bazen de posta memuru teslim etmiyor, canları öyle istiyor. Muhakkak USPS Informed Delivery'ye üye olun ve green cardın, ssnin size geleceği günü görebilirsiniz, o gün posta kutusunun önünde nöbet tutun, yapacak bir şey yok.
-
@tugceayilmaz GC gelince SSN o zamana kadar gelmemişse tekrar SSA ofise gidip Green Cardınızı gösterip SSN i öğrenin. Oğlumun ilk seferde benim üçüncü seferde eşimin 4.ncü seferde geldi SSNler.
-
Merhaba taşındığım binada tek internet sağlayıcı nexgen adlı firma ve internetten başvururken ssn numarasını mecbur kılıyor. Ben de ssn numaramı verdim ama şuan doğru mu yaptım dolandırılır mıyım gibi sorular geliyor aklıma. Ssn bu tarz abonelikleri açarken veriliyor mı ABD’de? Herhangi bi sorun yaşar mıyım?
-
@horizon59, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
Merhaba taşındığım binada tek internet sağlayıcı nexgen adlı firma ve internetten başvururken ssn numarasını mecbur kılıyor. Ben de ssn numaramı verdim ama şuan doğru mu yaptım dolandırılır mıyım gibi sorular geliyor aklıma. Ssn bu tarz abonelikleri açarken veriliyor mı ABD’de? Herhangi bi sorun yaşar mıyım?
Merhaba, ABD’de bu tür utility abonelikleri SSN ile işlem yapıyorlar. Sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum, SSN ile ilgili tereddütleriniz varsa SSN’inizi equifax, experian vb. uygulamalardan freeze edip kendiniz kullanacağınız zaman aktif hale getirebilirsiniz.
-
Merhaba!
-
@omerjackyilmaz green cardi görmek isteyeceklerdir.
-
@omerjackyilmaz, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
Merhaba!
-
@omerjackyilmaz, içinde söyledi: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu
Merhaba, A-number (Alien Number) ile Green Card henüz onaylanmadan SSN alınabilir mi? İlginç bir soru olmuş olabilir fakat eşimin A-Number’ı sistemde var fakat onay almadı henüz. SSN office gittiğimizde A-number söyleyip SSN alabilir miyiz merak ediyorum.
@omerjackyilmaz Merhaba, acikcasi imzaniz olmadigi icin tam olarak baglaminiz nedir anlamiyorum. Fakat her turlu yesilkart surecinde olan insanlar Alien Registration Number (A-Number) alir.
Sorunuza gelecek olursam, esiniz SSN alma talebinde bulunduysa ulkeye giristen kisa bir sure sonra (genelde 11. is gunu gibi) adrese teslim edilir. Tipik olmayan bir sekilde, bir SSN ofisine gidip elinizdeki vize ile ve A-number ile isterseniz belki (altini ciziyorum) size numarayi soylerler. Sadece numara isinize yarayacaksa bu yontemi degerlendirebilrisiniz ama dedigim gibi yaygin degil ve ofistekilerin kafasini karistiran bir durumdur, mumkunse iki hafta bekleyin. Ayrica bazi islemler icin sadece numara yetmez, karti da gostermek gerekir, bilginize... Kisissel olarak bu sureyi beklemenizi oneririm, cunku derdini anlatamayinca yanlislikla tekrar ssn istegi yapilip surecin limboya girdigi oluyor.
Eger siz zaten bu sureyi beklediyseniz ofise mutlaka gidin cunku bazen de talep edilse bile ssn atama islemi baslatilmiyor o dosya icin, tekrar basvurmak gerekir. -
@lumos vallahi nj de 5 ofis gezdim cliftondaki abi söyledi pazartesi gelir gelmez basvurdum salı akşami assign edilen numarami ogrenmistim
-
@lumos 👍
-
Merhaba, dün göçmen vizeyle ABD'ye girdim. pasaport kontrolünün ardından geçtiğim odadaki görevli SSN için SSA'ya gidip başvuru yapmam gerektiğini söyledi. Bugün SSA'ya gittiğimde ise ülkeye yeni girdiğim ve immigration ofisin henüz işlemlerimi yapmadığı, 1 ay sonra tekrar gelmem gerektiği söylendi.
- DS260'ı doldururken SSN talebinde bulunmuş olmalıyım. Ama net olarak da hatırlamıyorum. bu forma tekrar ulaşabileceğim bir platform var mıdır? Formda talep ettiysem adresime gelmesini bekleyebilirim. Uğraşmamış olurum.
- SSA'ya gidip başvuruda bulunmak için geçmesi gereken bir süre var mıdır? Ona göre yarın gidip farklı ofisleri deneyebilirim.
-
@Ceycey-0 ben direk havalimanindan cikar cikmaz pazartesi yeni basvuru yaptim ertesi gun numarayi ogrendim sali ,cuma gunu kart elimdeydi.
-
@horizon59
Merhaba bir elektirik, gaz, internet, telefon hattı gibi yerlerde bu SSN bilgisini isteyebiliyorlar. Bende bazı kurumlara vermek zorunda kalmıştım. Bir sorun teşkil etmez. "ssn freeze" @deebee arkadaşımızın önerisinide düşünebilirsiniz. Ama unutmayın freeze ettiğinizde credit history'de freeze oluyor. Kurumsal firmalara paylaşmak konusunda sorun yaşacağınızı sanmıyorum. Fakat iş başvurusu konuları sıkıntılı. Ben kendimden örnek verirsem. İş başvurları sırasında genellikle GC ve SSN gibi bilgiler işe alınma kabul ediltiksen sonra istiyorlar yada güvenlik soruşturma adımına geldiğinizde isteniyor. Ama bazı kurumsal firmalar iş başvuruusu (Walmart, DolarFree v.b.) bazen başvuru aşamasında da isteyebiliyorlar. Burada bilginizi paylaşırken nereye neşekilde verdiğinize dikkat edin. Bir walmart'a başvururken verirseniz sorun olmaz yada doordash'a onlar kurumsal genelde iyi korunur o bilgiler. Fakat bir tayland'lı chen amcanın dükkanına iş başvurusu yaparken isterse yada mail ile bir iş var ilgileniyorsan bu bilgileri ver gibi bir şekilde istenirse bye bye diyebilirsin. Mail yolu ile iş imkanları çok geliyor. ilgilendiğini belirttin mi senden hemen GC 'nin ve SSN resimlerini göndermeni istiyorlar. Sakın gönderme. -
@yusufalak walmart bile olsa ssn vermeden background check yapabilirler.Hicbir sekil vermeyin kanunda walmart ta chen amcanin dukkanida esit.Ise almadigi surece vermeyin ssn inizi hicbir sekilde yoksa leak da caniniz yanar duzeltemezsiniz
-
@yusufalak GC veya Driver license fotokopilerini vermenizde bir sakinca yok. Onemli alanlari kapatip tarayip gonderebilirsiniz. Kurumlar genelde SSN in son 4 hanesini isterler bunda da bir sakinca yok. Isim soyisim MMDD seklinde dogum bilgisi ve SSN son 4 hane verilebilir. Recruiterlarin bu bilgilerle basvurunun tekil olup olmadigini kontrol ettikleri bir sistem var. Onun icin istiyorlar.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
20
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum