Arkadaşlar bende mülakat için mail atmıştım bana da 19 Kasım için mülakat vermişler cn 18xx .Darısı hepimize umarım
hukukveonline
@hukukveonline
hukukveonline tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
Arkadaşlar interneti anca ayarlayabildiğimden yazma fırsatım olmamıştı a itibarıyla Chicagoya giriş yaptım çarşamba günü gelmiştim.giriş işlemlerim taş çatlasa 20 dakika sürdü kimse yoktu önce green card yazan yazıyı takip ettim sonra oradaki personele sorunca o kısmın aslında green carda halihazırda sahip olanlar için olduğunu visa kısmına geçmem gerektiği söylendi o kısma geçtim hiç sıra yoktu memur otomatik kapıyı açtı eliyle buyrun işareti yaptı geldim nedem gelmiştiniz diye sordu green card için dedim baktı pasaportuma nasıl yani dedi anlayamadım bi sessizlik oldu sarı zarfım var falan dedim green card ile geldim vizem var dedim pasaportta diğer sayfayı açtı gc vizeme bakıp tamam anlıyorum dedi yine sessizlik oldu
sarı zarfı gösterdim bunu size vermem gerekiyor dedim aldı bu ne için diyince az bi telaş olmaya başladım çünkü memur hiç anlamıyormuş gibi davranıyordu üstündeki talimatları okuyunca paketi açtı belgelere baktı tamam dedi pasaportuma imza attı bi de kaşe bastı 2 numarayı takip edin dedi önce valizlerimi aldım 2 numaralı alana geçtim kimse yoktu (1 numaralı alanda sıra çoktu) yine bi memur buyrun dedi bende pasaportu verdim green card mı dedi içine bakıp.ardından birine seslendi bi tek ne yapacağız ki şuan dediğini anlayabildim
1 numaralı sırada xray araması vardı beni oraya aldı herkesi bekletti önce sen koy dedi valizimi aldım xraya koydum diğer taraftan geri aldım hiç açtırmadılar ne valizimi ne çantamı soranda olmadı çıkışı takip edin demişlerdi tam valizleri alıp ilerlemeye başlarken o memur bakar mısınız dedi döndüö welcome to usa dedi bende kolay gelsin dedim selamlaştık çıkışı takip ettim bu kadar kolay olacağını sanmıyordum taş çatlasa 20-25 dk sürmüştür.herkes olaydan habersiz gibi davranıyordu o beni biraz şaşırttı bu arada cd yi size vermem gerekiyormuş dedim uzattığımda aldı bu ne için ki boşver gerek yok dedi arkadaşlar cd ile hiç ilgilenmiyorlar benim sarı zarfın bile ne anlama geldiğini anlamadılar bu beni şaşırttı onum dışında aksanından dolayı anlamadığım o memur bana 2 ay gibi bi süre içinde green cardımın geleceğini söyledi başka bi işleme gerek var mı dediğimde yok hayır hoşgeldiniz dedi.Burada kafamı birisi karıştırdı arkadaşlar yardımcı olur musunuz ssn için sadece beklememiz mi gerekiyor yoksa şuan gidip bi başvuru vs işlemi mi yapmam gerekiyor bana burada gidip başvurman gerekli dediler ben öyle olmadığını biliyorum ama emin olmak istedim yapmam gereken tek şey şuan adresime ssn ve green card gelmesini beklemek değil mi
Bir de green cardın durumunu takip etmek için usps sitesine giriyorum ama çok fazla detay var takip edeceğim posta kodunu bilmiyorum bunları nasıl öğreniyorsunuz başlıkta okudum evet ama benim soruma yanıt olmadı postayı takip etmek için adresimi teyit etmeleri gerekiyormuş omay kodu 10 gün içerisinde adrese geliyormuş falan sitede böyle diyor ben mi yanlış bakıyorum ben ev sahibi ya da kiracı değilim kimliğimi doğrulayamıyorum ve bu olmadanda bana kargom/postam hangi aşamada söylemiyor üstelik posta numaramda yok bunu açıklayabilecek birisi var mı en kötü siteden bakmak yerine gelmesini bekleyeceğim
Detay konuları yaşadıkça anlatacağım arkadaşlar ama şuan için naçizane tavsiyem internet işini acilen çözün numara alacağım ama adres gerekliymiş fatura teyir vs gerekiyor birinden rica etmem gerek yoksa alamıyorum ve burada tekseniz dışarı çıkmak kesinlikle bi erişim gerektiriyor internet işini mutlaka önplana alın
-
RE: DV (Green Card) Çekilişinin Durdurulma Kararı (Aralık 2025)Gündem içinde yayımlandı
Çarşamba gününe bende Chicago'ya uçacağım her giriş yapan gibi bende deneyimlerimi iletmeye çalışacağım arkadaşlar böylelikle gün gün gelişmeleri öğrenmiş oluruz pazar pazartesi salı neredeyse her gün uçuşu olan var güncel şekilde gün gün öğreniriz gelişmeleri
-
RE: Adres Kaniti (Proof of Address)Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
arkadaşlar rental insurance ile 7 dolara sigorta yaptırıp bankaya gittiğimde kabul ettiler ekstra belge istemediler green card ve bu belge ile kolaylıkla hesap açabildim bankadan hesap döküm özeti aldım bu belgelerle state id için de deneyeceğim işe yararsa onu da bilgilendiririm
-
RE: DV2026 (2026 Green Card Lotosu) AşamalarıGreencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
@Emre-Kurtulmuş böyle bir cevap işe yaramayacağı gibi üslubunuzda çok yanlış yorum yaparak vaktinizi boşa harcamasaydınız keşk,binlerce yorumluk onlarca başlıklı konuda yeterli vaktimizle bu kadar öğrenebiliyoruz bulamayınca ,güncel bir başlık altında bulamadığımızı belirterek dile getiriyoruz biraz daha anlayışlı olmanız dileğiyle...
-
RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
arkadaşlar geçen gün bi karışıklık oldu adresime ssn geldi dediler ama düzeltmek istiyorum misafir olduğum tanıdıklarım yanlış anlamışlar henüz ssnim gelmedi 24 aralıkta giriş yapmıştım 1 aya doğru ilerliyoruz 28 i gibi giden kişilere ve 9 ocaktı sanırım o tarihte giden arkadaşlarımızın ssn numaraları gelmiş kendilerini tebrik ederim benimki henüz gelmedi bazı arkadaşlarda benimle aynı durumdalar bugün ssa ofisine gitmeyi düşünüyorum süreç normal evet ama 1 aya yaklaşması bana çok geciktiğini düşündürmeye başladı ofise gidip yeni bi şeyler öğrenirsem sizlere de aktaracağım green card ise 22 aralıkta ödeme yapmıştım hala ücret ödemenizi aldık olarak görülüyor. uzun süredir durağan hissediyorum yeni gelişmeler yaşayıp mutlu oluruz umarım.
-
RE: Yeşil Kart'ın Adresinize Ulaşmasını Nasıl Takip Edersiniz?Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
@hukukveonline GÜNCELLEME 11 gün sonra mailed aşamasına geçti
-
RE: DV2026 Sohbet OdasıYeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
@koray2831 açıklanacak bültenle neleri öğreneceğiz bununla ilgili yazıyı nereden okuyabilirim 2026 aşamalarında bulamadım belki gözümden kaçmış olabilir teşekkür ederim şimdiden
️ -
@aysegul çok teşekkür ederim ayşe hanım her soruya tam cevap veriyorsunuz gerçekten.Ben tamamını altın olarak göstereceğim banka hesap özetini, o zaman dolara çevirmeme gerek yok altın hesabımı gösterip konsolosluğa kolaylık olması açısındanda dolar karşılığını kendim belirteceğim ,altın olarak kalsın o zaman.Bozdurmak bile masraf çünkü

hukukveonline tarafından gönderilen son iletiler
-
@hukukveonline green card’ım adresime teslim edildi arkadaşlar 24 aralıkta ilk girişimi yapmıştım
-
@hukukveonline GÜNCELLEME 11 gün sonra mailed aşamasına geçti
-
arkadaşlar rental insurance ile 7 dolara sigorta yaptırıp bankaya gittiğimde kabul ettiler ekstra belge istemediler green card ve bu belge ile kolaylıkla hesap açabildim bankadan hesap döküm özeti aldım bu belgelerle state id için de deneyeceğim işe yararsa onu da bilgilendiririm
-
@ATS16 state id için sormuştum
-
wise uygulamasındaki hesap döküm özeti adres kanıtı için geçerli olur mu bunu deneyen oldu mu acaba, bankaya ve kuruma göre değişiyor ama deneyen varsa bilgilendirebilir mi
-
evet hocam haklısınız .o yüzden arkadaşlar posta ve paket kısmına ayrı ayrı bakarak kontrol ederseniz daha güvenli olur
-
arkadaşlar 24 aralıkta giriş yapmıştım bugün benimde produced aşamasına geçmiş inşallah en kısa sürede herkes teslim alır. bu arada posta değil package olarak bakmamız gerektiğini söyleyen arkadaşa teşekkür ederim dalgınlığıma gelmiş bi müddettir posta kısmına baktığımı fark ettim düzeltme için teşekkürler.
-
RE: Social Security Number (SSN) ve BasvurusuVergi Sistemi içinde yayımlandı
arkadaşlar bugün ssn için posta ofisine gittim (1 aydır gelmiyor)oradakilere durumu anlattım onlar da bana bir şey yapamayacaklarını bunu sosyal güvenlik ofisine sormam gerektiğini söylediler ben de ardından sosyal güvenlik ofisine gittim oradaki kadına sistemde bir numara olup olmadığını sordum sistemde numara olduğunu ama bana veremeyeceğini söyledi neden veremiyorsunuz dedim kart yenileme başvurusu yapmanız lazım dedi ben de bunu sistemden bakarsanız öğrenebileceğimi ,bunu başkalarının yapabildiğini duydugumu söyledim o bana ısrarla hayır dedi birazda tersleyip bağırdı gibi oldu arkadaşları dahil hepsi ona baktı gereksiz bir çıkış yaptı nedenini anlayamadım sonra biraz sakin şekilde tekrar hayır veremem dedi randevu alıp kartınızı yenilemeniz lazım dedi ben de buna neden gerek olduğunu sordum sadece beklemem gerekiyordu dedim o da bunu bilmediğini bildiği tek şeyin yeniden başvuru yapmam gerektiği olduğunu söyledi halihazırda bir aydır bekliyordum zaten üstüne en erken randevunun martta olduğunu söyleyince baya bir modum düştü resmen 2 ay daha beklemem gerektiğini söylüyor. ofisleri arayıp randevu var mı diye öğrenmek istiyorum ama İngilizce bilmediğim için ofisleri fiziken ziyaret etmem gerek numaramı alabilene kadar farklı ofislere gideceğim.sistemden numarayı söyleseler yeterli ama onu da söylemiyorlar velhasıl birisi bunu kabul edene kadar ofis gezeceğim. bir arkadaş ssa sitesindem ertesi güne bile randevu bulunabileceğini söyledi ama
bir türlü bahsettiği yeri bulamadım giriş yapmamı istiyor login üzerinden orası da benden ssn veya vergi numarası istiyor zaten onu öğrenmeye çalışıyorum demek ki buradan ilerlemeyeceğim diyerekten ümidi kestim bakalım neler yaşayacağım gelişme oldukça paylaşırım umarım benle aynı süreci yaşamazsınız be yazdıklarım faydalı olur arkadaşlar.ekstra : müşteri hizmetlerindeki memur bana postanın adresimize geldiğini ama teslim edilemediğini söyledi her gün evde birisi var ve dört gözle postayı bekliyoruz böyle bir şeyin olduğuna inanmıyorum ve bir de posta kutusu var zaten posta kutusuna atarsa nasıl teslim edememiş olabilir posta kutusuna atması gereken bir şeyi birinin teslim almamış olması bana inandırıcı gelmedi zaten kendisi de söyledi posta yolu ilgili bir problem yaşanmış olma olasılığı çok yüksek usps fazlasıyla hata yapıyor daha önce sürekli yaşanan bir olay dedi
-
@rasitcenngiz evet hocam çok haklısınız cevabınız için teşekkür ederim yarın tekrardan ofise gidip ısrarla numaramı öğrenmeye çalışacağım biraz başlarından savıyorlar ama yarına öğrenmeyi planlıyorum sonrasında dediğiniz gibi numarayı bilmek en önemli olanı banka hesabı vs için acilen gerekli aynı zamanda state id çıkaracağım ilk sorulan soru ssn numaranız nedir oluyor. gelişme oldukça bildireceğim umarım faydam dokunur
-
arkadaşlar ilk girişimden itibaren 28 gün oldu ofise gideceğimi söylemiştim şimdi yazma fırsatım oldu sosyal güvenlik ofisi aşırı kalabalıktı birkaç farklı ofise gitmiştim durum hepsinde aynı neyse 2 saat gibi bir süre sıra bekledikten sonra sıram geldiğinde İngilizcede bilmediğim için bana refakat eden arkadaşımla beraber officer’ın yanına gittik. Translate’ten hazırladığım metni telefonumdan göstermek istedim daha önce okumuşlardı bu sefer hiç bakmadı bile arkadaşıma direkt olarak bir numara verdi bu numarayı arayıp size bir sosyal güvenlik numarası verip verilmediğini öğrenebilirsiniz dedi kestirdi attı o gün çoğu kişi ilgilenmediklerini söyleyerek sitem ediyordu zaten.açıklama yapmaya fırsatım olmadı Forum’dan da bildiğim üzere telefondan sosyal güvenlik ofisine ulaşmak çok zor ama yine de çıkar çıkmaz hemen denedim bir şekilde bağlandım telefondaki hanımefendi bana bir sosyal güvenlik numarası atanmadığını söyledi en yakın tarihli randevuların bana en yakın merkezlerde mart ayından başladığını söyledi baya bi gerildim açıkçası çünkü zaten 1 aydır bekliyorum 2 ay daha sadece randevu için beklemek baya kötü hissettim randevu seçtik hala açıklıyorum gelmesi gerekliydi süreç nasıl ilerlemiş falan diye soruyorum yani hiç mi bi gelişme olmamış direkt başvurum mu yokmuş ortada onu sordum en son bi anda dedi ki aa sizin numaranız var numara atanmış dedi nasıl yani dedim neden gelmiyor onu sordum adresinize gelmiş siz teslim almamış olarak gözüküyorsunuz dedi bu çok zor çünkü her gün tüm günüm bunu beklemekle geçiyordu zaten , sonrasında kendisi de söyledi bazen hata olabiliyor muhtemelen bizim hatamız dedi randevu verdi 6 şubata yine de çok kötü hissediyorum çok uzun sürdü çünkü ve ardından yarın şubeyi kontrol edin dedi orada zarfınızı bulamazsanız 6 şubatta randevu için gelmeniz gerekecek dedi kısacası hiç güzel olmayan bir sürece daha girmiş oldum yeni gelişme olursa bildiririm
düzenleme:green card hala ödeme alındı olarak gözüküyor ve ssn adresime hiç gitmemiş kargolamamışlar ama numara verilmiş bu nasıl oluyor anlamadım ayrıca telefondan numarayı da söylemiyorlar ofisten istedim orda da vermediler önce teyit edin numaradan dedi kadın enteresan yönlendirmeler yaşanıyor şuan için