• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Ceycey 0
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    C
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 3
    • Konu 0
    • İleti 75
    • En İyi 33
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Ceycey 0

@Ceycey 0

65
    İtibar
    340
    Profil Görüntülemeleri
    75
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Ceycey 0 Takip etme Takip Et

Ceycey 0 tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

Herkese Merhaba, bugün mülakatımız gerçekleşti ve vizemiz onaylandı.

29 Kasım Cuma günü Unganlar Sağlık kontrolümüz vardı. Saat 10'daki randevumuza tam zamanında gittik.
      Pasaport ve aşı kartlarımız istendi. Ardından Kan vermek ve röntgen için yönlendirildik.
      Bunların ardından yaklaşık 1buçuk saat sonra doktorla görüşmek için beklememiz söylendi. Unganlara çok yakın bir kafe var isterseniz orada vakit geçirebilirsiniz. Doktor görüşmemizde 4 aşı yapıldı. ve klasik sorular soruldu. Sigara içiyor musunuz? alkol kullanıyor musunuz? vs. vs. Toplam $775 ödendi.
      Çıkışta tahlillerimiz sonucunda bir daha gelmemiz gerekirse yarın öğlen 12'ye kadar aranacağımız söylendi. Bilgilerimiz elektronik olarak konsoloslukla paylaşılıyormuş. O sebeple, sonuçları almak için bir daha gitmemize gerek kalmadı. Bütün bu işlemler 3 saat kadar sürdü.

Bugün ise vize mülakatımız vardı.
      Önce en dışardaki görevliye pasaportlarımızı verdik. Sonra ismimiz okundu ve içeri geçtik. Güvenlik kontrolünde hiçbir elektronik alete izin verilmiyor. O sebeple her şeyi arabada bırakmıştık. sorunsuzca içeri geçtik. Görüşmelerin yapıldığı alana girdiğimizde ilk masada pasaportlarımız kontrol edildi. bir sıra numarası aldık ve evrak kontrolü için beklemeye başladık. Sıramız geldiğinde görevli kendi sırasına göre belgelerimizi istemeye başladı. İstenen belgeler:

1. Nüfus Kayıt örneği
      2. Adli sicil kaydı
      3. 2 adet fotograf
      4. CV
      5. Job offer sordu ama yok dedim. Tamam dedi
      6. Evlilik cüzdanın aslı
      7. Evlilik cüzdanının 2 adet fotokopisi
      8. Sağlık kontrolü sonucunu kendisi sistemde gördü

İsteme sıralaması tam olarak böyle olmayabilir ama istenen evraklar bunlardı.

İngilizce biliyor musunuz?
      Evet ama mümkünse Türkçe tercih ederim.
      Employment based olduğu için İngilizce konuşmanız beklenebilinir.
      Tamam sorun değil. öyle de olur.

Bunun ardından, evrak kontrolü için aldığımız sıra numarasının aynısıyla bu sefer mülakat için beklemeye başladık. Açıkçası bu tahmin ettiğimden uzun sürdü. Yaklaşık 1 saat sonra mülakat numaramız yandı.

Yemin eder misiniz?
      Ederiz.
      Parmak izinizi alabilir miyim?
      Evet
      Ne iş yapıyorsunuz?
      Daha önce farklı bir ülkede yaşadınız mı?
      Evet, öğrenciyken ABD
      Hangi Üniversite
      Eşinizle de orada mı tanıştınız?
      Nerede yaşamayı planlıyorsunuz?
      Orada akrabanız var mı?
      Yok
      Neden orayı tercih ettiniz?
      Her şeyiniz tam. Vizeniz onaylandı. 1 hafta içinde size ulaşır. İyi yolculuklar.

Böylece 8:15'teki randevumuz saat 11 gibi tamamlandı. Hiçbir ödeme talep edilmedi. Yanlışlık olmaması için çıkarken "ödeme yapmadan çıkıyoruz bakın. Emin misiniz?" diye bir kez daha sorduk. "Onaylandı denildiyse çıkabilirsiniz" denildi. Sürecin başından bu yana her adımda ödeme yapan bünyeler şaşırdı. 🙂 650 Metre ilerdeki Liva Pastanesinde güzel bir kahvaltı yapıldı.

Peki 2 kişilik bir aile olarak ilk günden bu yana bu iş için ne kadar harcadık?

1. Avukatlık ücreti: $5500
        Peşin olsaydı $5000. Ben işin takibini bırakmamaları için 2 taksitle ödedim $5500 oldu.
        Avukat ararken Chen, Ellis ve farklı birçok firma ile görüştüm. Kimilerinden ön değerlendirme aldım. Kimileriyle online görüşmeler de yaptım.
        Chen ve Elis dosyamı reddettiler. Ancak, EB1A'den beklenen kriteler çok açıktı. 10 kriterden en az 4'ünü karşılamak gerekiyordu ve ben karşıladığımdan emin olduğum için gelen olumsuz cevapları pek umursamadım. Bence onay alınması görece daha zor olan EB1A dosyalarını almayarak Kendi istatistiklerini yükseltmeyi tercih ediyorlar.
        En sonunda bir tavsiye ve online tanışma üzerine CamachoBridges ile çalışmaya karar verdim. Gayet memnun kaldım. Dosyanız hazırlanırken bence en önemli noktalardan birisi avukatınızla kuracağınız hızlı iletişim oluyor. David Bey'le biz tenis oynar gibi mailleşebiliyorduk. NVC sürecini kendim yürüttüm. Kendisiyle çalışmadık ancak, Hala gerektiğinde iletişim kurabiliyorum. Yani aslında ödemeyi bir kerede yapsaymışım da güzel hizmet alacakmışım. 🙂
        İyi bir göçmenlik avukatı arayanlar için: [email protected]
      2. Başvuru ücreti (PP): $3200
      3. DS260: $690
      4. Sağlık kontrolü: $775
      5. USCIS immigrant fee: $440 (Henüz ödenmedi. ABD'ye girmeden önce ödenecek)
        6: Toplam: $10,605

Bu süreçteki yoldaşlıkları için tüm forum ahalisine teşekkür eder, herkese en kısa zamanda güzel mülakatlar dilerim.

İş Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      C
      Ceycey 0
    • RE: ABD’de Bir İş Teklifi Gerektirmeyen Green Card Başvurusu (EB-2 veya NIW)

ne kadar masum bir soru değil mi? sebep. işte matbaanın bize geç gelmesi, sanata ve bilime gereken önemin verilmemesi falan. 🙂 bir süre sonra siz de bu durumu sorgulamanın anlamsızlığını kabulleneceksinizdir muhtemelen. ama o zamana kadar bu sorularınızı Ankaraya sorabilirsiniz isterseniz. 🙂

C
      Ceycey 0
    • RE: ABD-Türkiye Arası Para Transferleri

@onuru Evet doğru anlamışsınız. TEB'de bulunan TL ya da USD hesabınızdan BOFA ATM'sinden USD olarak çekebilirsiniz. İlla TL hesabı olacak diye bir şey yok. Bu bilgiyi resmi web sayfasında bulabilirsiniz. Ayrıca ben de bu şekilde çokça kullandım.

Türk Ekonomi Bankasi - Teb.com.tr

Yanlış yönlendiren kişiler için söylüyorum, lütfen emin olunmayan bilgi paylaşımında en azından küçücük bir "ben böyle biliyorum" ya da "emin olmamakla birlikte" gibi bir ibare koyunuz.

Bankacılık içinde yayımlandı
      C
      Ceycey 0

@pointcloud İnanılmaz ama tam AOS için artık bugün girişimde bulunmaya başlamışken az önce randevu mailini aldım. 4 Aralık. 🙂

C
      Ceycey 0
    • RE: Türkiye'den ABD'ye ev eşyalarının taşınması

Bu taşınma konusu sürekli gündeme geliyor. Evin tümünü mü götürsek? Sadece mutfak eşyalarını mı götürsek? vs. vs. Eğer bunca anıyı, arkadaşı, akrabayı geride bırakmak göze alındıysa eşyaları da geri de bırakmak göze alınmalı. Ben şu ana kadar eşya taşımanın mali açıdan mantıklı bir yöntemini görmedim. O sebeple, bir şeyleri götürme arayışının duygusal bir çaba olduğunu düşünüyorum. Önerim bu duygusal yük bir an önce kabullenilmeli. Aksi halde hem para vereceksiniz, hem de eşyalarınız elinize eksik gedik ulaşacak. Bunu eşyasını taşıtmış, bunu denemiş bir kişi olarak söylüyorum. Taşıttığınız firmadaki insanlar çok iyi niyetli, işlerini iyi yapmaya çalışan kişiler olabilir. Ama onlar taşınma sürecinin sadece bir kısmında yer alıyorlar. Sonra eşyalarınız farklı bir firmaya veriliyor. Gümrükte eşyalarınız açılıyor, kapatılıyor, paketlemeleri bozuluyor. Binlerce mil yol gidiyor.

Yolculuk içinde yayımlandı
      C
      Ceycey 0

randevu mailleri takip edilirken benden bahsedilmiş. Henüz randevu mailini almadım. beklemedeyim. Son zamanlarda takip ettiğim kadarıyla, randevu mailleri DQ sonrası 10. ayda gelmeye başlamıştı. Bu ay benim de 10. ayım. Bakalım bu ay randevu gelmezse randevu verme süreleri yine uzamaya başladı diye yorumlayabiliriz. bir haber alırsam buradan haberdar edeceğim. herkese selam eder iyi forumlar dilerim. 🙂

C
      Ceycey 0
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@onuru Hayırlı olsun. Göçmen vizeniz olduğu için bildiğim kadarıyla çıkışta harç pulu almanıza gerek yoktu. Gider ayak vatana ufak bir güzellik yapmışsınız 🙂

C
      Ceycey 0
    • RE: Employment Based - mulakat randevu tarihleri - gerceklesenler ve tahminler

@yunus-karataş

Anladığım kadarıyla avukatınız concurrent filing yapmış. Bu Amerika içindeyken vizeye başvuran kişiler için uygulanabilen bir yöntem. Eğer ABD dışındaysanız I-485 formunu doldurmak yerine avukatınız "CP" olarak bilinen konsolosluk sürecini başlatmalıydı. Bu süreçte I-140 onayı sonrasında dosyanız NVC'ye aktarılır ve NVC sizden gerekli dokümanları talep ederek sizi yönlendirir ve ensonunda Ankara'dan mülakatınızı ayarlar. Kısacası I-485'i doldurduysanız Ankara'dan mülakat gelmeyecektir size. Eğer ABD dışındaysanız düzeltmeniz gereken bir şeyler var gibi görünüyor. Avukatınızla görüşmenizi tavsiye ederim.

Not: Avukat değilim. Eksik ya da yanlış bilgi paylaşma ihtimalim her zaman olabilir. 🙂

C
      Ceycey 0

Merhaba, Amerika'ya girerken görevli memur benden sarı zarfı istemedi. benimkisi elektronik dosyaydı bu sebepten olabilir. Ama ben yine de hatırlattım sonrasında "evet verin" dedi kendisi. Ayrıca, SSN için benim SSA'e giderek başvuru yapmam gerektiğini söyledi. "bakın öyle değil bana otomatik gelmesi gerekiyor" dememe rağmen "hayır gitmeniz gerekiyor" diye ısrar etti. sonuç olarak bekledim ve kendisi geldi SSA'e gitmedim. yani sizin karşınıza da böyle iş bilmeyen memurlar çıkabilir. şaşırmayın.

C
      Ceycey 0

@justmansam
      8. Ayda DQ'yum Henüz randevu gelmedi.
      Her ne kadar kategoriler farklı olsa da anladığım kadarıyla mülakat için aynı sırayı bekliyoruz. O sebeple paylaşmak istedim.

C
      Ceycey 0

Ceycey 0 tarafından gönderilen son iletiler

• RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Herkese merhaba, sisteme girişte yaşadğım sorunla alakalı olarak bir yetkiliye ulaştım. Geçen hafta girişte yaşanan sorunlar üzerine sistemde iyileştirme yapmışlar. Ancak, şu an giremiyorsanız,48 saat sisteme ilişmeyeip kendi haline bırakacakmışız. Zaman her şeyin ilacı. 🙂 sonrasında internet geçmişini silerek sisteme girişi deneyebilirmişiz. Önemli bilgi, hiçbir şekilde Apple ürününden bunu denemeyecekmişiz. sistem sadece windows'u kabul ediyormuş. 48 sonra bendeki son durumla alakalı güncellerim burayı.

Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) içinde yayımlandı
      C
      Ceycey 0
    • RE: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

Ben de yeni rendevu sistemiyle alakalı sorun yaşayanlardanım. ödemeyi de yaptım. ama 3 gündür farklı zamanlarda, farklı bilgisayarlardan, farklı iplerden, farklı tarayıcılardan sisteme girsem de not found uyarısı alıyorum. Bunu yapan bir şirket olsa, bildiğiniz dolandırıcılık olur. paramızı verdik hizmeti alamıyoruz 🙂 bir önerisi olan varsa duymaktan mutlu olurum.

C
      Ceycey 0
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Tam olarak anlayamadım, hangi vizenizin geçerlilik süresi dolmuş?
      Gördüğüm kadarıyla 26 Ocak'ta girmişsiniz ülkeye. 11 iş günü içerisinde SSN'ınızın size ulaşması gerekir. henüz 11 iş günü tamamlanmamış. yakında SSN'iniz gelebilir. Bu süre dolduğu halde gelmezse bence farklı bir SSA ofisine gidip sorabilirsiniz.

Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      C
      Ceycey 0

@Manushaqe Aslında sorularınızın cevabı iletimde ve iletimin altındaki imzamda bulunuyor ancak, muhtemelen heyecandan kaçırdınız. Vize türüm EB1. Sarı zarfım vardı ve onu teslim ettim.

C
      Ceycey 0

Merhaba, Amerika'ya girerken görevli memur benden sarı zarfı istemedi. benimkisi elektronik dosyaydı bu sebepten olabilir. Ama ben yine de hatırlattım sonrasında "evet verin" dedi kendisi. Ayrıca, SSN için benim SSA'e giderek başvuru yapmam gerektiğini söyledi. "bakın öyle değil bana otomatik gelmesi gerekiyor" dememe rağmen "hayır gitmeniz gerekiyor" diye ısrar etti. sonuç olarak bekledim ve kendisi geldi SSA'e gitmedim. yani sizin karşınıza da böyle iş bilmeyen memurlar çıkabilir. şaşırmayın.

C
      Ceycey 0
    • RE: Social Security Number (SSN) ve Basvurusu

Merhaba, dün göçmen vizeyle ABD'ye girdim. pasaport kontrolünün ardından geçtiğim odadaki görevli SSN için SSA'ya gidip başvuru yapmam gerektiğini söyledi. Bugün SSA'ya gittiğimde ise ülkeye yeni girdiğim ve immigration ofisin henüz işlemlerimi yapmadığı, 1 ay sonra tekrar gelmem gerektiği söylendi.

1. DS260'ı doldururken SSN talebinde bulunmuş olmalıyım. Ama net olarak da hatırlamıyorum. bu forma tekrar ulaşabileceğim bir platform var mıdır? Formda talep ettiysem adresime gelmesini bekleyebilirim. Uğraşmamış olurum.
      2. SSA'ya gidip başvuruda bulunmak için geçmesi gereken bir süre var mıdır? Ona göre yarın gidip farklı ofisleri deneyebilirim.
      Vergi Sistemi içinde yayımlandı
      C
      Ceycey 0
    • RE: B2 turist vizesi ile 6 ay kalip 2. Giris

Merhaba, ben bu konuda bir sorun yaşamadım girişlerde. Sizin de yaşayacağınızı sanmıyorum.
      Ayrıca, bu durumu araştırdığımda bu durumun pratikte sorun yaratmadığını paylaşan birçok kişi de gördüm.
      Ama bilinmez tabii...

C
      Ceycey 0
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

@Ceycey-0 ev interneti yerine telefonun internetinden girince sayfaya ulaşabildim. Benzer sorunu yaşayan olursa bilgisine.

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      C
      Ceycey 0
    • RE: USCIS Immigrant Fee Ödeme (ekran görüntüleriyle)

Merhaba USCIS ödemesi yapmak için linke girdiğimde You don't have permission to access hatası alıyorum. Sayfa açılmıyor. bunu yaşayan var mı? ne yapmalıyım?

Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      C
      Ceycey 0

@onuru Hayırlı olsun. Göçmen vizeniz olduğu için bildiğim kadarıyla çıkışta harç pulu almanıza gerek yoktu. Gider ayak vatana ufak bir güzellik yapmışsınız 🙂

C
      Ceycey 0