Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Washington DC partial year tax correction question..

Vergi Sistemi
1 1 31 1

• You Merhaba, 2016 da DC'ye taşındım, 2017 Kasım'da da DC ehliyeti aldım.2018'in ilk/ikinci ayında da DC'den New Yorka'a taşındım, sonra iş için oradan da Chicago'ya taşındım.
    Bu arada elimde New York ve Chicago için imzaladığım ev leaseleri, New York adresimin üstünde olan paystublar ve hatta o zaman proofof income için aldığım "New York ofisinde çalışıyor" belirten yazı var. Bu iki eyaletin de vergisini ödedim TurboTax üzerinden ve elimde de belge var. Fakat Washigton DC "ehliyetin benim üzerimdendi ,full residemtinsin" diyor .Ve bir background check yapıyor şu an, 2018 için bana elimizdeki bilgi doğru mu diye. Ona göre benden vergi isteyecek.
    Bu durumu çözecek muhasebe uzmanı ya da yönlendireceğiniz Hukukçu var mı ?
    Tüm bilgiler bana yardımcı olabilir.
    Teşekkür ederim.

Benzer Başlıklar

• 'Tax Refund' için ABD'de banka hesabımın olmaması ve IRS çekini TR'ye göndertmek

Vergi Sistemi
    1
    0 Oy
    1 İleti
    164 Bakış
    emrecayrE
    Merhabalar,2023 yazında work and travel programına katıldım ve w2 formum geç de olsa şu an elime geçti fakat Abd'deki banka hesaplarım kapanmış durumda. 2 gündür internette araştırıyorum ve birçok yöntem gördüm fakat hiçbiri sağlıklı değil. Tax refund için çeşitli siteler mevcut ve arkadaşlarımın en çok kullandığı site freetaxusa buraya mesaj gönderdiğimde çek olarak alabileceğimi adresi türkiye olarak veremeyeciğimi söylediler. Diğer sitelere çok fazla güvenemedim en az kesinti yapan ve arkadaşlarımın da kullandığı bir site olduğu için.Online banka hesabı açmayı veya diğer banka hesaplarıma girmeyi denedim fakat telefon numaram da kapandığı için yapamadım. Paypal ile de hesap açamıyorum fakat payoneer ile denediğimde banka hesabı açtım sanırım ama tam çözemedim bana ait mi vesaire routing ve account number var fakat emin olamadım. ırs in sitesine baktığımda çekleri yurtdışına yolluyorlar fakat sitelerde bunu tercih etmiyorlar. Daha önce böyle bir durumla karşılaşan oldu mu herhangi bir çözüm yolu izleyebilir miyim ? Teşekkürler.
  • ABD vergilendirme (progressive tax, credit/deduction calculations)

Taşındı Vergi Sistemi
    1
    2 Oy
    1 İleti
    258 Bakış
    hasbelkaderH
    Yillik odenecek vergi hesabi yapilirken tax bracket in nasil kullanildigini ve odenecek vergiden deductible ve credit lerin nasil dusuldugunu net bir sekilde anlatan bir video tesadufen youtube da karsima cikti. Anlatim dili ingilizce ama ingilizcede problem yasayanlar da sanirim yapilan hesaplamalardan neyin ne oldugunu cikartabilir. https://www.youtube.com/watch?v=f0TIwsVHH88
  • Guncel "Tax Credit" Listesi

Taşındı Vergi Sistemi tax vergi return iade
    28
    11 Oy
    28 İleti
    1k Bakış
    MySeaM
    @DrOetker Hocam sizin durum biraz karisik. Missouri eyaleti tum eyalet disinda kazanilan geliri vergilendiriyor. Kansas eyaletinde calistiginiz icin Kansas eyaletinde non-resident statusunde olacaksiniz ve o sekilde vergi kesilecek sizin paychecklerden. Missouri eyaletinde resident olacaksiniz ama Missouri eyaleti, Kansas City de calisanlar icin 1% gelir vergisi istiyor. Ayrica, Missouri eyaleti icin MO W4C formunu doldurmaniz gerekiyor ki, bu sayede paycheckinizden Missouri icin de gelir vergisi kesintisi olmasin. Isyeriniz buyuk ihtimalle biliyordur. Sene sonunda tax return yaparken, tavsiyem once Kansas icin non-resident olarak sonra da Missouri icin resident olarak yapin. Bir muhasebeci veya tax office ile yapsaniz daha iyi olabilir. Kolay gelsin! :)
  • Tax return W-2, Vergi formu

Taşındı Vergi Sistemi
    413
    1
    0 Oy
    413 İleti
    33k Bakış
    ayvalik10A
    https://www.youtube.com/watch?v=_KDwzvszqG0
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k