Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @Sono cok tesekkurler . Ilginc bir durum olmus onlarinki de, hos bu sene hersey bir garip ya, neyse .. tekrar tesekkurler cevap verdiginiz icin.

• ⭐⭐⭐

@cnpist Sizin süreç ne zaman baslamisti? Nasil ilerledi tarihsel olarak? Bir de hangi FO bakıyor dosyanıza?

• @Sono 16 Ekim dosya yuklendi, 17 Ekimde biometrik randevusu icin tarih verdiler . 5 Kasim da biyometrik verdik . Oglumuz Montereyde, onun biyometrik randevusu bizden 1-2 gun sonra oldu. Biz Santa Ana dayiz , Kaliforniya oglanda Monterey CA . Ayni eyalet ama FO lar degisik. O okulda oldugu icin adres farkli , FO!lar farkli .

• herkese tekrar selamlar, 21 Mart 26 dosya yuklendi. 17 Nisan 26 da biometrics icin ofise gittim. Bekleme surecindeyim belki birilerine yardimci olur diye sureci yazmak istedim. Umarim herkesin kolaylikla ilerler ve biter. Benim MA Lawrence ofisine bagli, arastirmalarimiz bir seneyi bulacagi yonunde ama benim yine de icim rahat sanki bir anda hizlanacak gibi geliyor.

• Merhabalar , pazartesi benim Dallas’ta interview vardı , N-400 ve I-751 memur geçtiğimi söyledi şimdi oath ceremony için tarih verilmesini bekliyorum ama online statüm halen değişmedi

• ⭐⭐

@Sono Benim dosya unutuldu sanirim. Donunce USCIS'i arayip hatirlatma yapmam lazim

• Arkadaslar merhaba.
    Naturalization surecine baslayacagim.
    Ama 1 ay icinde tasinmam gerekiyor.Ayni eyalet icinde yarim saat uzakta bir yere tasinacagim.

Sizce su an basvurumu yapmamda bir sakinca var mi ?
    Yoksa tasindiktan sonra mi sureci baslatmaliyim ?

• ⭐⭐⭐

@Edelweiss Yalnizca bir arkadasin surecinin eskisi gibi 4-5 ay içerisinde tamamlandigini gorduk biz de. Onun disinda cogunluk aylardır mülakat bekliyor. Mülakati geçip, yemin bekleyen bir tek sizi biliyorum. Ama cogunluk bir seyleri beklemeye devam ediyor.

• @Seyfi-Tonguc, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Arkadaslar merhaba.
    Naturalization surecine baslayacagim.
    Ama 1 ay icinde tasinmam gerekiyor.Ayni eyalet icinde yarim saat uzakta bir yere tasinacagim.

Sizce su an basvurumu yapmamda bir sakinca var mi ?
    Yoksa tasindiktan sonra mi sureci baslatmaliyim ?

Ayni eyalette oldugunuz surece bir sakincasi yok. Basvurabilirsiniz.

• ⭐⭐

@Sono USCIS'e web sitesi uzerinden mesaj gondermistim bu hafta, dun donus yaptilar su sekilde:

Thank you for your inquiry dated April 22, 2026.

Your application information has been entered into the system which schedules applicants for oath ceremonies. Oath ceremony appointments are scheduled as slots become available. Once you have been scheduled for your ceremony, you will receive an Oath Ceremony Appointment Notice to appear at a certain date, time, and location.
    Once scheduled, you may view and print a copy of your oath ceremony appointment notice within your USCIS online account. After you log in to your USCIS online account, go to the MyAccount menu and select Home to find your case card. Select the Documents tab to view or print your official appointment notice from USCIS. You must take the Oath Ceremony Appointment Notice and photo ID to your appointment. Please review the notice for any instructions regarding the Naturalization Ceremony.
    Further information regarding naturalization ceremonies is available at www.uscis.gov/us-citizenship/naturalization-ceremonies.

Please Note: Extended absences outside of the United States may affect your ability to naturalize. USCIS policy requires that an applicant for naturalization must have resided continuously in the United States up to the time of naturalization. For more information on the Continuous Residence requirement, go to www.uscis.gov/policy-manual/volume-12-part-d-chapter-3.

If you need more assistance with your case, you can send USCIS Contact Center a secure message from your USCIS online account inbox located under the MyAccount menu. If you are having technical issues with accessing your account, go to my.uscis.gov/account/v1/needhelp to submit a request for assistance.

If you haven’t done so already, visit myaccount.uscis.gov to sign up for a USCIS online account where you can explore filing online, send us secure messages through your account inbox and get instant updates on the status of your case. If you have any other questions, please visit the USCIS Contact Center, where you can access our online tools 24/7.
    If you move, you must update your address in the USCIS online account within 10 days, or you can download Form AR-11, Alien’s Change of Address Card at uscis.gov/addresschange to submit a paper copy.
    This mailbox is not monitored for incoming messages. Please do not reply to this message.

• ⭐⭐⭐

@Edelweiss Sanirim California ve Texas'da asiri yavas ilerliyor süreçler. Onun etkilerini goruyoruz gibi.

Reddit'de biri FL - Miami, digeri de NJ - Newark FO'da iki DV2020 talihlisinin süreçlerinin vatandaşlıkla noktalandigini okudum. Florida'daki dosya olağan sekilde akmış, Newark'da ise başvuru sahibi House Rep'e ulaştıktan sonra süreç hizlanmis gibi.

Miami, Florida; 7 Aralik 2025'de başvuru, 2 Mart 2026'da mülakat daveti, 20 Nisan 2026'da mülakat ve 24 Nisan 2026'da yemin töreni.

Newark, New Jersey: Temmuz 2025'de başvuru, Kasim 2025'de Aralik 2025 sonu icin mülakat daveti, mülakattan bir gun once mülakat iptali, Ocak 2026'da house rep'e ulaşip USCIS hakkinda şikayet oluşturma, hemen akabinde Mart 2026 sonu icin mülakat tarihi verilmesi ve Nisan 2026'da yemin.

• ⭐⭐

@Sono Az evvel House Rep'e e-mail attim. Umarim sureci bir an evvel hizlandirip, sonuclandirir. Artik aradan cikarip rahatlamak istiyorum. Gereginden fazla uzadi. 1 ay icinde notice alacagima dair beyanlari da bir kac kez dogru cikmadi. Secimler oncesi umarim Rep bir aksiyon alir ve bir an evvel tamamlarim sureci.

• ⭐⭐

House Rep’e mail attım, bir kaç saat içinde benim adıma USCIS’e başvurabilmeleri için Privacy Release Form doldurmamı istediler. Formu doldurup gönderdim. Bu gece 10’da USCIS’den “We have taken an action on your case” diye bir e-mail aldım. Web sitesine girip incelediğimde başvuru durumumun değiştiğini gördüm. Bu olumlu bir gelişme mi yoksa değil mi acaba? Artık oath ceremony will be scheduled yazmiyor.

732c4e1e-7351-49e5-baf7-4cecd3bbfb34-image.jpeg

• Burasi da aslinda bir nevi Turkiye gibi adamin oldugunda bir tusla islerin bir anda hizlaniyor 🙂 Kendin basvurun icin arasan kapi duvar muhatap bulamiyorsun bilgi alip dogru duzgun konuscak ama house rep direk tikanmis konularda devreye girdiginde direk tikanmis su borusuna dokulen sivi misali tum tikanmis noktalar bir anda acilmis oluyor 🙂

• @AE123 bizim house rep de yasa tasarısı vermiş çoğunluğu Müslüman olan ülkelerden göçmenlik durdurulsun diye şim bu adama benim işi hallet desem nasıl olur acaba 😃

• @patron3535, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@AE123 bizim house rep de yasa tasarısı vermiş çoğunluğu Müslüman olan ülkelerden göçmenlik durdurulsun diye şim bu adama benim işi hallet desem nasıl olur acaba 😃

Isler hizlanicagina daha da yavaslayabilir 🙂

• ⭐⭐⭐

@Edelweiss

Bu güncelleme sadece size mahsus degil. Birkac gun once oath ceremony will be scheduled olan ya da oath scheduled olan dosyaların bir cogu "Case Is Still Being Processed By USCIS" olarak güncellendi. Bence sistemsel bir durum, dosya özelinde onemli bir gelişme degil.

Bu arada House Rep'e ulaşarak cok iyi etmişsiniz. Surecinizi hizlandiracaktir.

• @Edelweiss Benim dosyada da aynı tarihte aynı güncelleme oldu..sanırım sistemsel bir durum

• ⭐⭐⭐

@Seher-Ertaş-Karaaslan Dun CBS'de ozel bir haber cikti konuyla ilgili. Ozetle USCIS, bekleyen tum başvuruların yeniden güvenlik taramasina alinmasini istemiş. 27 Nisan ve oncesini kapsıyor bu durum.

"Last week, U.S. Citizenship and Immigration Services distributed internal guidance instructing its officers to resubmit pending applications for different immigration benefits, including asylum, green cards and U.S. citizenship, to enhanced FBI background checks, the documents show."

USCIS officers were directed to re-submit fingerprint-based screenings if the FBI information for the cases in question was received before April 27. Officers were told the resubmissions are not necessary if they intend to deny an application.

• @Sono bu sadece vatandaşlık için mi? örnek veriyorum şuan amerikadayız green cardla. tekrar güvenlik kontrolü mü yapılacak. anlamadım kbakmayın 🙂

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |