Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @patron3535 Uscıs web sitesini kontrol ettim vatandaşlık için Dallas 9 ay , I-751 29.5 ay ama vatandaşlık başvurusu ile daha hızlı ilerler demişlerdi , bilemiyorum çok fazla belirsizlik var

• @Seher-Ertaş-Karaaslan hakkında hayırlısı olsun combo interview alırsanız belki ve süreci kısaltmış olursunuz ama bunda da bir standart yok gibi n400 e girip diğerini bekleyenler var 751 onaylanmadan yemin edemiyorsunuz oradaki memurlar ikisini aynı anda görüyor ve süreci öylemi ilerletiyor bilemiyorum yada dosyalar ayrı memurlara mı düşüyor acaba tek celsede çıkarmak en iyisi olur

• Herkese merhaba.
    I-751 dokumanim onaylandiktan sonra N-400 surecine baslamak istedim. Case'i online dolduruyorum. Aklimi kurcalayan birkac nokta var. Yardimci olmak isteyen olursa sorularim soyle:
    1- Evlilik cuzdanimizi tekrar yuklememizi istiyorlar. Elimde 2022 yilinda NVC surecini yonetirken Turkiye'den yeminli tercumana cevirttigim dokumanlar var. Bunlari kullanabilir miyim? 2022'den kalmasi ve Turkiye'den almis olmam bir sorun yaratabilir mi?
    2- 2023 yilinda kirmizi isikta gectigim icin trafik kazasi yapmistim. Polis gelmis, tutanak tutmus ve ticket yazmisti. Ticket'i 3 gun sonra odemistim. Sigorta sureci yaklasik 1 sene surdu ve o da sonrasinda kapandi. Her hangi bir tutuklanma ya da dava olayi olmadi. Polisin tuttugu tutanakta karsisi icin hafif yaralanma notu tuttu. Bu ticketimi ' have you ever been arrested, cited, detained or confined by any law enforcement officer, military official or immigration official by any reason, or been charged with a crime or offense or notified that you were being investigated crime? ' kisminda soylemek istedim. Daha sonrasinda formu doldurmaya devam ettigimde ek bir kisimda trafik cezalari olan bir kisim gordum. Ancak orada eger uyusturucu veya alkol influenci'i altinda degilseniz paylasmak zorundasin degil diyor. Bu kirmizi isik mevzusunu iki yerde de paylasmali miyim, sadece trafik cezalari bolumune mi koyayim yoksa sadece ilk sorunun altina mi?
    3- SSS kaydimi Amerika'ya girdikten 46 gun sonra yapmisim. Bunu simdiye kadar fark etmemistim bile. Yasalar geregi 30 gun icinde yapmam gerekiyormus. Burada bir sikinti olur mu?
    4- Formu online dolduruyorum. Son ek dokumanlar kisminda benimle alakali olmayan cok fazla soru var ve belgeler yuklememi istiyor. ( cocuk yardimi yapiyor musun, tutuklandiysan belgeler, tutuklanmadiysan da belgeler vs. seklinde) Buralari direct pas mi gececegim? Daha sonrasinda hata veriyor burayi bos birakmak impact olabilir case'iniz icin diye?
    Herkese tesekkurler.

• DV2021 talihlisi olup vatandaslik surecini baslatan var mi aramizda? Ve/veya yakin zamanda vatandaslik mulakati alan?

• @Fethi-Çağlar DV2007 olarak süreci başlattım 😁 tabi geç oldu biraz ama bu sene en zor sene herhalde vatandaş olmak için mülakat girip geçip 1 sene yemin bekleyen var nasıl iş hakkımızda hayırlısı

• arkadaslar tekrar merhaba, neredeyse butun basligi okudum ama tam bir yanit bulamadim soruma o sebeple yazip sormak istedim. N-400 online file surecinde Have you EVER been arrested, cited, detained, or confined by any law enforcement officer, military official (in the U.S. or elsewhere), or immigration official for any reason, or been charged with a crime or offense, or notified that you were being investigated for a crime? sorusuna eger trafik polisi tarafindan durdurulup herhangi bir ceza almadan salindiysaniz ama RMVde bunun icin bir kayit no varsa yes mi demeliyiz? Kayit no aciklamasini de asagida paylasayim daha net olmak acisindan. Biraz kafam karisti herhangi bir tutuklama durumu ya da ceza kesilmedi. simdilik seni uyariyorum. bir daha durdurursam ceza yazarim demisti. Durdurma sebebi de 25lik yerde 41 ile surmem. Her seyi detaylica yazip 100% durust olmak istiyorum fakat bu biraz ekstrem geldi emin olamiyorum. Surecimi uzatmasindan da cekiniyorum acikcasi. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
    image.png

• @aysthehk, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

arkadaslar tekrar merhaba, neredeyse butun basligi okudum ama tam bir yanit bulamadim soruma o sebeple yazip sormak istedim. N-400 online file surecinde Have you EVER been arrested, cited, detained, or confined by any law enforcement officer, military official (in the U.S. or elsewhere), or immigration official for any reason, or been charged with a crime or offense, or notified that you were being investigated for a crime? sorusuna eger trafik polisi tarafindan durdurulup herhangi bir ceza almadan salindiysaniz ama RMVde bunun icin bir kayit no varsa yes mi demeliyiz? Kayit no aciklamasini de asagida paylasayim daha net olmak acisindan. Biraz kafam karisti herhangi bir tutuklama durumu ya da ceza kesilmedi. simdilik seni uyariyorum. bir daha durdurursam ceza yazarim demisti. Durdurma sebebi de 25lik yerde 41 ile surmem. Her seyi detaylica yazip 100% durust olmak istiyorum fakat bu biraz ekstrem geldi emin olamiyorum. Surecimi uzatmasindan da cekiniyorum acikcasi. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
    image.png

Evet diyebilirsiniz. Polis durdurdu, 25 mil hiz siniri olan yerde biraz uzerinde gidiyodum (41 le gidiyordum demenize gerek yok elinizde oyle bir evrak yokken), uyari verdi diyebilirsiniz. Ufak bir hiz cezasi vardi bende, sorun olmadi. Bir kerede uyari almistim yanlis yerden dondugum icin, onuda soylemistim, sorun olmadi. Ne olduysa soylemek en dogrusu.

• @aysthehk, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

arkadaslar tekrar merhaba, neredeyse butun basligi okudum ama tam bir yanit bulamadim soruma o sebeple yazip sormak istedim. N-400 online file surecinde Have you EVER been arrested, cited, detained, or confined by any law enforcement officer, military official (in the U.S. or elsewhere), or immigration official for any reason, or been charged with a crime or offense, or notified that you were being investigated for a crime? sorusuna eger trafik polisi tarafindan durdurulup herhangi bir ceza almadan salindiysaniz ama RMVde bunun icin bir kayit no varsa yes mi demeliyiz? Kayit no aciklamasini de asagida paylasayim daha net olmak acisindan. Biraz kafam karisti herhangi bir tutuklama durumu ya da ceza kesilmedi. simdilik seni uyariyorum. bir daha durdurursam ceza yazarim demisti. Durdurma sebebi de 25lik yerde 41 ile surmem. Her seyi detaylica yazip 100% durust olmak istiyorum fakat bu biraz ekstrem geldi emin olamiyorum. Surecimi uzatmasindan da cekiniyorum acikcasi. Yorumlariniz icin simdiden tesekkur ederim.
    image.png

Her seyi yaz. $500 altindaki cezalarda belge sunmak zorunda bile degilsin ama varsa sunabilirsin. Durustluk testi gibi dusun, endiselenme.

• Onceki aylarada bakacak olursak trend olarak sureler uzuyor ve bekleyen sayisinda artis var.

For the Month of January 2026
    Form Number Description Forms Received Approvals Denials Pending Pending Avg. Processing Time
    N-400 Application for Naturalization 46,385 32,862 4,970 630,860 198,235 7.8

image.png

• n400tracker.com diye bir site yaptım. Giriş-çıkış tarihlerinizi girerek, ne kadar zamanınız kaldığını ve seyahat edecekseniz ne zaman dönmeniz gerektiğini görebiliyorsunuz. Umarim isinize yarar. Kendim için yapmıştım. Sonra siteye çevirdim.

• ⭐⭐

@Edelweiss, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@Sono Selamlar. Bugün USCIS benim dosyayı guncelledi ve tekrar schedule edilecek diye düzenledi.

February 2, 2026
    Oath Ceremony Will Be Scheduled
    We placed you in line for your oath ceremony and will send you a notice for Receipt Number IOEXXXXXX, with the date, time, and location of your oath ceremony. You should receive your notice within 30 days of its mailing date. Please follow the instructions in the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.
    Current as of today at 2:46 p.m.

03/30/2026 itibariyle hala bir gelisme yok. Mulakata girdigim 10 Kasim tarihinin uzerinden nereyse 4.5 ay gecti.

• ⭐⭐⭐

@Edelweiss İnanılmaz. 120 günlük süreyi fazlasıyla aşmış, bence bi avukat ile görüşme vakti gelmiş gibi.

Fakat hem sizin sürecinizden, hem de mülakat bekleyenlerden anladığım şu ki, kesinlikle işlemler ilerlemiyor. Özellikle DV kökenliler için. Umarım yanılırım ama uzun bir süre böyle gidecek gibi.

• ⭐⭐

@Sono Evet, gercekten cok can sikici. Bu haftasonu 3 haftalik bir Turkiye tatilim var. Tatil donusu house rep. ile iletisime gecmeye calisacagim. Faydasi olur mu sizce?

• @Edelweiss 1 sene sonra yemin töreni alan var şuan hiçbirşey şaşırtıcı değil gerçekten. Bu tür durumlar için bir avukatın paylaşımı vardı mahkeme açıp mahkemeyi kazanmışlar hakim sormuş neden 120 günde süreci bitirmediniz diye kem küm etmişler detaylı araştırma yapıyoruz vs diye hakim kabul etmemiş orda yemin ettirtip vatandaş yapmış başvuranı demek hakimlerin böyle bir yetkisi var

• ⭐⭐

@patron3535 su an Türkiye’ye gidiyorum. 3 haftaya dondugumde arayışlara girmeyi düşünüyorum açıkçası.

• ⭐⭐⭐

@Edelweiss

Bizim DV2021 sureci de cok sikintili ilerlemişti, avukatlardan yardim almistik. Göçmenlik isinin doğasında avukatlarla calismak var aslinda. Gonul ister ki hic olmasın ama bence gerektiğinde yardımlarına başvurmak sart.

Ben yabancı forumlarda da DV kökenli olup vatandaşlık alanlar ile rast gelmiyorum uzun suredir. Asiri yavas mi ilerliyor, yoksa tamamen durduruldu mu anlamak mümkün degil. Bu cevaplar icin avukat olsun, House rep olsun mutlaka adim atmak lazim bence.

Bu arada ben de 3 haftaligina Türkiye tatilindeydim. Keyifli zamanlar dilerim.

• ⭐⭐

@Sono Cok tesekkurler. Haklisiniz, doner donmez house rep ile iletisime gececegim. Belki secimler oncesi son bir kiyak yapar 🙂 Umarim tatiliniz keyifli gecmistir. Ben Turkiye'yi cok cok pahali buldum 2 yil oncesine kiyasla

• ⭐⭐⭐

@Edelweiss Cok tesekkurler, gecti diyebilirim. Pahalılıklar bir tarafa, sizin de keyif alacaginizi dusunuyorum cunku Turkiye, hepimiz icin konfor alanı bence.

Bu arada size iyi bir haberim var. DV2020'lerden bir arkadasimizin sureci olumlu tamamlanmış. 10 Aralik'ta başvurmuşlar aile olarak, 2 Ocak'ta biyometrik verilmiş. 11 Mart'ta da 9 Nisan icin mülakat tarihi almışlar. Mülakatı da başarıyla geride bıraktıktan sonra, 13 Nisan'da esi icin 28 Nisan'a, kendisi icin de 5 Mayıs'a yemin töreni verilmiş.

• @Sono merhabalar, hangi eyalet acaba , biz de hala mulakat bekliyoruz ama ses seda yok 🙂

• ⭐⭐⭐

@cnpist Kendisi ve eşi Florida’da, kızı ise Texas’da. İsin garip tarafı, kendilerine yemin töreni için tarih verilse bile kızının dosyasında biyometrikten bu yana herhangi bir değişiklik olmamış.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

113

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |