Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• @MySea bahsettiğiniz 648 formunu bende araştırdım. Ancak, yaşlılık unutkanlığı kabul edilmiyor diye biliyorum

• @MySea
    Merhabalar, 65/20 exception yararlanilabilmesi icin, basvuru sahibinin 20 yillik bir LPR gecmisinin bulunmasi gerektigini biliyordum, bu sarti kaldirdilar mi acaba?

• @ugursway Evet haklisiniz. 20 yillik LPR olmasi gerekiyormus. Bu durumda tek istisna saglik raporu.

• Eşim DV yoluyla GC sahibi
    N400 formunu doldurduk.

• Green card
    • marriage Certificate
      Belgelerini yükledik. İnternette başkalarının başvuru sırasında TAX RETURN , child, birth certificate ve kendi birth certificate lerini yüklediklerini okuduk. bu belgeleri yüklemeye gerek var mı? yüklediklerini okuduk belgeleri yüklemeye gerek var mı?

Hangi belgeleri yüklememiz gerekiyor?

• @mkonca eger durumunuzda bir problem yoksa ekstra hicbir belge yuklemeyin. Ama giris cikislarda 6 ayi gecme gibi durumlar varsa bagliliginizi gostermek belge yukleyebilirsiniz.

• @arnblt giriş çıkışlarda hiç problem yok, 180 günün altında Türkiye'yede kalıyoruz, ama daha 5 yılı doldurmamıza 2 yıl var ne olur bilinmez, ben bugün eşimin ve benim geriye dönük 3 yıllık emekli maaş bilgilerini muhasebeciye gönderdim.
    İlginiz için çok teşekkür ederim

• @Vildan-Bek-0, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

@arnblt giriş çıkışlarda hiç problem yok, 180 günün altında Türkiye'yede kalıyoruz, ama daha 5 yılı doldurmamıza 2 yıl var ne olur bilinmez, ben bugün eşimin ve benim geriye dönük 3 yıllık emekli maaş bilgilerini muhasebeciye gönderdim.
    İlginiz için çok teşekkür ederim

Vergiye tabii olsun olmasin, kira geliri, gayrimekul satisi gibi banka hesabiniza girmis para varsa onlari da bildirin.
    Kalan 2 yiliniz icin, daha once dedigim gibi telefon hatlariniz adiniza olsun, kredi karti alin adiniza, kullanin. Araba aldiysaniz sizin uzerinize olsun, sigortasi falan. Hersey oglunuzun ustunde olmasin. Siz turist gibi gelip gidiyor gibi gorunmeyin.
    Kira kontratini ustunuze alin, siz oglunuzun yaninda degil, oglunuz sizin yaninizda yasiyor olsun. Sonucta onun isi var maasi var, onun durumu garanti.

• Merhabalar,

Ben 2019 aralik ayinda lottery'den greencardimi aldim, ilk girisimi yaptim ve bu tarihten itibaren 6 sene gecti
    Vatandaslik basvurum icin hazirlaniyorum ancak merak ettigim bir durum var bununla ilgili bilgi almak istemistim.

kisaca durumum su sekilde:
    -GC alali 6+ sene oldu
    -son 5 senede, 2.5+ sene(913 gun)'den daha fazla abd yasadim.
    -ABD disinda triplerimin hicbiri 180 gunu gecmedi

Ancak
    yaklasik son 1.5 senedir temelli abdde olsam da onceki gelislerim parca parcaydi.
    5-6 aylik kalislarim olsa da, bazi donemlerde 175 gun turkiye 5 gun usa 175 gun turkiye seklinde kalislarim da oldu.

Her seferinde 6 ay dolmadan abdye gir cik yapsam da, bu kisa kalislarim benim continuous residency'mi bozar mi?
    Basvurumu gondersem red gelir?
    Benzer sureci yasayan arkadaslar var mi?

Cok tesekkurler yardimlariniz icin

• ⭐⭐⭐

@ewredlgr Selamlar,

Sizin durumunuz USCIS memurlarının en çok dikkat ettiği "gri alanlardan" birine giriyor. Soyle ki, Physical presence sartini saglamis durumdasınız. Continous residency konusu ise daha cok ABD'yi ana vatanınız olarak korumak ve bu bağı koparmadiginizi gösteren bir unsur.

Teknik olarak 180 günü aşmadığınız sürece "otomatik" bir kesinti oluşmaz. Fakat USCIS memurlarının "Multiple absences of less than 6 months" (6 aydan kısa süren çok sayıda seyahat) durumunu inceleme yetkisi vardır.

Sizin 175 gun TR, 5 gun ABD seklinde olan seyahatlerinizden oturu memur, sizin ABD'ye girişlerinizi sadece "Green Card'ı korumak için yapılan kısa dokunuşlar" (touch-and-go) olarak görürse ve asıl yaşam merkezinizin Türkiye olduğuna kanaat getirirse, sürekli ikameti bozduğunuzu iddia edebilir.

O noktada yapacaginiz tek sey, durumun oyle olmadigini memura kanıtlamak. Bunu da O dönemde ABD'de bir evinizin (kira veya mülk) oldugunu, ABD gelir vergisi beyannamelerinizi yaptiginizi ya da ABD'deki banka hesaplarını aktif kullandiginizi göstererek yapabilirsiniz.

Ozetle N400 başvurusunu göndermenizde bir engel yok, ancak mülakata yukarıda anlattigim gri alanı giderecek sekilde girmeniz lazim.

• Cok tesekkurler cevabiniz icin oncelikle.
    Benim de arastirdigim kadariyla case'im gri bir alanda ve officer'in yorumlamasina cok acik.
    ancak ozellikle, yaklasik son 1.5 -2 senedir, surekli abbde duzenli bulunuyor ve calisiyor olmamin faydasi oluyormus bu yorumlamada.

Ote yandan, GCye sahip oldugum bu son 5 senelik periyodun bir kimsinda turkiyede ogrenciydim.
    Dolayisiyla ABD'de o donemlerde lease im yoktu.
    Ancak okullar online iken, pandemide gelip 6 ay ev tutup kalmisligim
    ve yine 6 ay, burda bir universitede exchange student olarak kalmisligim var o donemde.

Bunlar yardimci olur mu bilemiyorum..

• @ewredlgr, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Cok tesekkurler cevabiniz icin oncelikle.
    Benim de arastirdigim kadariyla case'im gri bir alanda ve officer'in yorumlamasina cok acik.
    ancak ozellikle, yaklasik son 1.5 -2 senedir, surekli abbde duzenli bulunuyor ve calisiyor olmamin faydasi oluyormus bu yorumlamada.

Ote yandan, GCye sahip oldugum bu son 5 senelik periyodun bir kimsinda turkiyede ogrenciydim.
    Dolayisiyla ABD'de o donemlerde lease im yoktu.
    Ancak okullar online iken, pandemide gelip 6 ay ev tutup kalmisligim
    ve yine 6 ay, burda bir universitede exchange student olarak kalmisligim var o donemde.

Bunlar yardimci olur mu bilemiyorum..

Acil vatandaslik ihtiyacin yoksa zorlama, 3 sene sonra basvur. Haaa, simdi basvurursan da bir sey olmaz. En fazla paran yanar. Sonra zamani gelince tekrar basvurursun.

• @ewredlgr benim fikrim başvurunda problem görünmüyor öğrencilik döneminde de tax return yaptınmı bilmiyorum varsa oda önemli destek olur son 5 sene için. Senin yerinde olsam denerim tek kaybın başvuru ücreti olur. Bu sene herhalde vatandaşlık alanlara yıldızlı pasaport vermeleri gerekir benim gördüğüm son 25 yıldaki en zor göçmenlik yılı diyebilirim görüşmeye girsek yemin ettirecekler mi oda belli değil. 75 ülke dediler diğerlerinin hızlanması gerekirken memurların da kafası karıştı herhalde.

• @ewredlgr eger son 2-3 seneniz burada gecti ise problem olmaz. Ama ilk senelerde Turkiyede is arayip ve calistiysaniz bu problem olabilir. Yani gorevli size niye burada aramadiniz diyebilir. Tabi buna bulamadim ve TR de de calismaya ihtiyacim vardi gibi cevaplar verilebilir. Durumunuzda pek problem yok gibi.

• 2020 senesinde ilk geldigimde calismistim ve taxreturn yapmistim. ancak aradaki yillarda yapmadim, cunku o senelerdeki tum gelirlerim, yasal esikten dusuktu. ogrenci oldugum icin gelirim yok gibi bir seydi.
    sonra tekrar 2024 ve bu sene 2025 icin taz returnumu yapiyorum.

ote yandan, diger bir sorum da, vatandaslik formunda where you have lived kisminda, bu 2 yillik daha cok trde kaldigim surede, arada gelip 1 haftalik airbnb adreslerimi yazmali miyim. obur turlu yaklasik 2 sene trde yasamisim gibi girmem gerekiyor...residency brake etmis gibi gozukur mu?
    1 haftalik kisa kalislarimi eklemeli mi bilemedim?

• @ewredlgr, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

2020 senesinde ilk geldigimde calismistim ve taxreturn yapmistim. ancak aradaki yillarda yapmadim, cunku o senelerdeki tum gelirlerim, yasal esikten dusuktu. ogrenci oldugum icin gelirim yok gibi bir seydi.
    sonra tekrar 2024 ve bu sene 2025 icin taz returnumu yapiyorum.

ote yandan, diger bir sorum da, vatandaslik formunda where you have lived kisminda, bu 2 yillik daha cok trde kaldigim surede, arada gelip 1 haftalik airbnb adreslerimi yazmali miyim. obur turlu yaklasik 2 sene trde yasamisim gibi girmem gerekiyor...residency brake etmis gibi gozukur mu?
    1 haftalik kisa kalislarimi eklemeli mi bilemedim?

tax returnun ne kadar onemli oldugu hep atlaniyor. 0 lira bile kazansan bunu bildirmek zorundasin.
    2024'ten itibaren 5 yili baslat. tax return vermedigin yillardan dolay %100 ret yersin. Hic deneme bile.
    airbnb'nin faydasi degil zarari olur, turist oldugunu soylemis olursun.

• Bu ileti silindi!

• anliyorum demek istediginizi, cok faydali olurdu tax return yapmis olsam, ancak yasal olarak zorunlu degildim, gelirim olmadigi ya da belitilen levelin altinda oldugu icin.

• @ewredlgr bu vatandaslik gorusmesinde bir standart olsa iyi olurdu ancak yok, yakin zamanda gorusmeye giren biri sadece green card kopyami basvuruya ekledim diye beyan etti soruda sorulmamis nerde calistin tax return vs gecmis mulakati cogunlukla gireceginiz field office ve memura gore sistem sekilleniyor gibi gorunuyor.

• Merhabalar , I-751 dosyamızı göndereli 20 ay , N-400 dosyamız da 7.5 ay oldu ..kızımın dosyasıda bana bağlı halen bir cevap yok …süreç normal mi?

• @Seher-Ertaş-Karaaslan uscis sitesinde form a göre ortalama süreler veriliyor netliğini bilmiyorum ama 28-30 ay gibi bir süreler gösteriyor

Benzer Başlıklar

• 9
  • 116
  • 5
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

129

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |