Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

@melisbasdurmus Sizi etkilememesi lazim, yalnizca hali hazırda USCIS'e iletilmiş başvurularla ilgili diye anlıyorum ben haberi.

Diger yandan konuyla ilgili American Immigration Lawyers Association de üyelerine haber gecmis.

Ozetle, FBI kontrolleri için daha önce sunulmuş olan parmak izleri, görünüşe göre artık yeterli sayılmıyor. Beklemede olan başvuruların neredeyse tamamı için parmak izlerinin yeniden sunulması gerekecek ve bu aşamanın ne kadar zaman alacağı belirsiz. Bir de yemin törenleri halihazırda planlanmış olan vatandaşlık başvuru sahipleri bu durumdan muaf tutulabilirmiş.

• @Sono sanırım bu kategoridekileri etkiliyor

• Henüz interview olmayanlar
    • RFE bekleyenler
    • Güvenlik kontrolünde olanlar
      Benim dosya onaylandı kartlar postaya verildi , ceremony için tarih bekliyorum,Memur dosyanın Bona fide olduğunu söyledi ,sanırım kapsamlı incelemeden geçmiş ..tabi ne olacağını yinede bilemeyiz 🤔

• Göçmenlik sitemi karmakarışık şuan 75 ülkeden olanlar vs işler iyice yavaşladı daha önce yazdığım gibi en zor ve sıkıntılı göçmenlik sürecindeyiz bakalım nasıl olacak.

• Merhaba. Vatandaslik surecini Avukat ile yapmak daha mi dogru? Yoksa kendimiz USIC uzerinden yapmak mi dogru?

• @ONDI, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Merhaba. Vatandaslik surecini Avukat ile yapmak daha mi dogru? Yoksa kendimiz USIC uzerinden yapmak mi dogru?

Eger surecinizde avukat yardimi gerektirdigini dusundugunuz bir durum yoksa, yani basvuru kriterlerini net sekilde sagliyorsaniz USCIS uzerinden kendiniz yapabilirsiniz. Forumda neredeyse herkes kendi yapiyor. Bu basliktaki bilgileri okuyup, sorunuz olursa yine bu baslik altinda sorabilirsiniz. Imzanizi duzenlerseniz, destek almaniz kolaylasir.

• @melisbasdurmus Green Card i GC li olan esiniz sayesinde alma durumunuz varsa esinizin ki de incelenebilir diye aciklama vardi.

• ⭐⭐

@Seher-Ertaş-Karaaslan Ben de aynı şekilde mülakatı geçmiştim, ve dosyam yemin töreni için yönlendirilmişti.

Benden 2 hafta önce Salı günü mülakata giren arkadaşım, cuma günü yemin ederek vatandaş oldu. Benim neredeyse 6 ay olacak 🙂

• @Edelweiss çok uzun bir süreç , sizde isim değişikliği varmiydi? Benim dosyam Dallas’ta sizin ki hangi eyalet?

• @arnblt tesekkür ederim, direkt cekilisle kazandım ya 2026 kazananıyım dedim acaba bizlerde mi vereceğiz tekrar merak ettim.

• @Ryback tesekkurler

• ⭐⭐

@Seher-Ertaş-Karaaslan Evet isim degisikligi vardi. Benim dosya da Santa Ana, CA'da.

• @Seher-Ertaş-Karaaslan
    Mülakatta neler sorulmuştu acaba?

• @Space34 100 sorudan 6 soru sordu hepsini bildiğim için daha fazla soru sormadı, reading ve writing 2 cümle verdi ..writing ilk cümleyi hatalı yazmisim 2. Bir cümle daha söyledi onu yazdım..N-400 formundan have you ever ile başlayan sorularından sordu ..ve diğer doldurduğumuz kişisel bilgileri sordu...sonra geçtiğimi söyledi.. sadece 15 dk sürdü..slmdl oath ceremony için gün bekliyorum

• @Seher-Ertaş-Karaaslan ozman size vatandaşlık mülakatı üzerinden sorular geldi sanırım . Koşullu greencard kaldırma başvurunuz için soru sorulmadımı?

• @Space34 Eşim ve kızım disarida bekledi ama onların çağırmaması bir yana, evlilik ile ilgili tek bir soru bile sormadı sadece dosyamızın Bona fide olduğunu söyledi .. zaten sadece N-400 için interview gelmişti memur bekleyen diğer dosyanızda var onu da onaylıyorum dedi ..şükür ki bize denk gelen memur iyiydi..darısı tüm bekleyenlere inşallah ,I-751 dosyası için biz 2 yıl bekledik

• @Seher-Ertaş-Karaaslan çok sağolun açıklamalar için 🙏🏼

• Soyle bir durum geldi basimiza bilgisi olan varsa sevinirim: esim ben ve oglum n400 gonderdikten sonra biometrikler verildi ve bekleme sureci basladi. Esim bu arada uscis teki hesabindaki e-posta adresini guncelledi, baska bir adres yapti. Dun bana ve ogluma bir update e-postasi geldi , esime gelmedi. Update yazisi onemli degil, dosyaniz islemde diye. Garip olan esim eski e-posta adresi ile girdiginde ilk green card islemlerinin oldugu dosya cikiyor ve n400 bilgisi yok. Update ettigi ikinci mail adresi ile girince n400 dosyasini goruyor . Iki hesap olusturmus anlasilan siste. Fikri olan var mi , nasil bir yol izleyelim. Halen mulakat icin tarih bekliyoruz bu arada.

• ⭐⭐

@cnpist, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Dun bana ve ogluma bir update e-postasi geldi , esime gelmedi. Update yazisi onemli degil, dosyaniz islemde diye.

Bu kısmı anlayamadım. Gelen yazıda tam olarak ne yazıyor?

Gelen kağıtları kaybetmeyin. Durumu ve maillerinizi kontrol etmeye devam edin.

USCIS sisteminde hesap/eposta yönetimi her zaman sorunsuz değil. Herkese tavsiyem süreci basit tutun, sonradan eposta değişikliği yapmayın mecbur değilseniz.

• @cnpist uscis sayfasindaki virtual assistant yardimiyla bilgi alin hatta gercek kisi ile iletisime gecmeye calisin. Ben farkli konular icin boyle destek almistim

• ⭐⭐

@Edelweiss, içinde söyledi: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

House Rep’e mail attım, bir kaç saat içinde benim adıma USCIS’e başvurabilmeleri için Privacy Release Form doldurmamı istediler. Formu doldurup gönderdim. Bu gece 10’da USCIS’den “We have taken an action on your case” diye bir e-mail aldım. Web sitesine girip incelediğimde başvuru durumumun değiştiğini gördüm. Bu olumlu bir gelişme mi yoksa değil mi acaba? Artık oath ceremony will be scheduled yazmiyor.

732c4e1e-7351-49e5-baf7-4cecd3bbfb34-image.jpeg

Bugün sabah USCIS dosya durumunu güncelledi ve yemin töreni için tarih belirledi. 16 Haziran’da yemin törenine katılacağım. House Rep’e ulaşmamin bir faydası oldu ki bilmiyorum ancak göndermiş olduğum e-mailin ardından çok kısa süre içerisinde yemin töreni için tarih alabildim.

Bekleyen diğer arkadaşlar için de en kısa sürede yemin töreni tarihlerinin belirlenmesini temenni ediyorum.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

118

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.1k

| | | |