DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Arkadaşlar selam, Cuma günü yani 14 Haziran’da USCIS Call Center’ı aradım, süreçle ilgili update var mı sormak istedim, malum 16 Nisan’da biyometriği verdiğimden beri dosyamda hareket yok. Call Center’daki çalışan, dosyanız 12 Haziran’da review edilmiş dedi, yani bir memur girmiş, bakmış, ya da işlem yapmış bilemiyorum ama sonuç yok.
    Ayrıca congresswoman’a email yolladım, derdimi anlattım, bana cevap yolladılar; cevapta size şu haliyle yardımcı olamayız, expedite (yani hızlandırma) talep ediyorsanız bu kapsama girdiğinizi kanıtlamalısınız minvalinde bir mektup yollamışlar, ayrıca bir ek dosyaya da bilgileri tekrar yazıp kendi formatlarında talepte bulunmamı istediler. Bunun yanı sıra, USCIS Call Center’daki çalışan da bana 19 ayı geçmeyen AOS dosyalarını expedite kapsamına almıyoruz dedi….olayın saçmalığına bakar mısınız.

    Kimseyi panik yapmak istemem ama münferit, avukat, danışman her kimle çalışıyorsanız, ve biyometrik sonrası 2 ayı geçen bir bekleme süreniz varsa bence bir müdahalede bulunmakta yarar var. CEAC verilerine baktığımda şunu net görebiliyorum, Ağustos randevuları planlandı, dosya taşımaya çabalayan ve taşıyan arkadaşların vizeleri de eklenecek, özetle bu kota bu sene 30 Eylül’e kalmadan (hatta geçen seneki 7 Eylül’e bile kalmadan) daha da erken dolacak gibi görünüyor.


  • @erenotti insanın sinir sistemini çok zorluyor. Allah size sabır versin. Çok emek verdiniz İşşallah emekleriniz karşılığını alırsınız.


  • @Hasan-Bilgin-1 Onay yada Mulakat kararlari biz DV kazananlari icin Field Office tarafindan veriliyor . Dosyanin durumuna , gereksinimine , is yogunluguna vs gore . DV Dosyalarinda cogunlukla Mulakat yapmayi esas liyorlar , fakat dedigim gibi az da olsa bizlere mulakatsiz onay gelebiliyor . Dosyaniz Tampa Field Office e gitmistir myhtemelen , gidip gitmedigi bilgisini USCIS e telefon ederek de alabilirsiniz . Tampa cok yogun bir Ofis degil , hatta benim tecrubem DV konusunda pek deneyimli bir Ofis de degil gibi . Gecen sene ilginc tecrubelerimiz olmustu . Insallah kisa surede Mulakat alirsiniz . Bol Sans


  • Geçen sene talihlilerinden hatta Yeşlkart forumda da üye olan çok sevgili bir arkadaşımızın dosyası NBC'de görüldü ve aşırı hızlı onaylandı diye biliyorum. NBC da dosya görüyor anladığım kadarıyla. Emin olmamakla beraber bu da benim bildiğim


  • @erenotti yönlendirici yorumlarınız için teşekkür ederim. ☺️ 2 ay ı geçen süre; parmak izinden sonra mı dosyanın lockbox tarafından teslim alındığı tarih mi?Hangi tarihi değerlendirmem gerekir ?


  • @Map Biyometrik sonrasını kastetmiştim. İletimde düzelttim teşekkürler.


  • tekrar selam arkadaşlar,

    daha önce de sormuştum ama sanırım pek gören olmadı. bir daha sorayım istedim, benim biyometrik randevum 29 mayıstaydı. ama uscis hesabımda (ve lawfully) 8 haziranda biyometrik işlendi. gerçek verdiğim tarih mi yoksa uscis'te görünen tarihi mi göz önüne almamız lazım? arada bir 10 gün oynuyor da. fikri olan var mı?

    sevgiler herkese


  • @Sini-sini Selamlar bu dönemde upload lari geç yaptılar sizin işlemleriniz zaten sürüyor dolayısı ile parmakizini verdiğiniz tarihi baz almaniz gerektiğini düşünüyorum. Biz de 05/14 te verdiğimiz halde parmak izini 05/31 de upload oldu 06/12 de de approved


  • @Sini-sini Hizlica Field Office e gitmis ve oradan gelmistir Onay . Bakiniz NBC kendisi soyle der : DV cases are initially identified by the Lockbox. When the Lockbox identifies DV cases, a coversheet is placed on the file indicating to NBC that the application is a DV case. As these cases are received at NBC, they are sorted and shipped immediately to the Field Office with jurisdiction. Interviews for these cases are manually scheduled by the Field Office with jurisdiction as soon as possible. @Hasan-Bilgin-1. Hatta birde ekleme yapayim Dosyalar NBC den Field Office e ortalamada 11 gunde gider .


  • @Sini-sini Mulakat ve Biometrics tarihinin birbiri ile baglantisi yok . Farkli birimler farkli surecler isletiyor . Yani Parmak izi vermis yada vermemis olmaniz Mulakat tarihinizi etkilemez olumlu yada olumsuz olarak . Parmak izi vermedende mulakat alabilirsiniz bu sebeple vermis olmanizin yada hangi tarihte sistemde update edilmis olmasinin bir dezavantaji yok sizin icin .


  • @Figen cevaplarınız için çok çok teşekkürler Figen Hanım. Ben de Lawfully App'te yapay zekaya sorduğumda Uscis hesabınızda görünen tarihin bir bağlayıcılığı yok demişler. Asıl baz almamız gereken tarih randevumuzun tarihi, sistem bazen geç ya da karışık ilerleyebilir demiş.


  • @Güvenç, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak

    @Sini-sini Selamlar bu dönemde upload lari geç yaptılar sizin işlemleriniz zaten sürüyor dolayısı ile parmakizini verdiğiniz tarihi baz almaniz gerektiğini düşünüyorum. Biz de 05/14 te verdiğimiz halde parmak izini 05/31 de upload oldu 06/12 de de approved

    bunu yeni gördüm, çok teşekkürler cevabınız için. biraz fazla aynı konuyu soruyorum gibi oldu, kafamı kurcalamıştı çünkü.


  • @Figen Dosyam field office ulaşmış mı USCIS call center dan bilgi almaya çalışacağım. Verdiğiniz çok kıymetli bilgiler için teşekkür ederim.


  • @Sini-sini Bu insanı deli eden bekleme sürecinde o kadar normal ki hocam.Sabirla ve metanetle herkesin guzel sona ulaşmasını dilerim.


  • @Redbeard merhaba, thy nin yuzde 50 indirimli oldugu ile ilgili bir link varmi? Ben ne zaman baksan hep ayni? Bende Kasimda TR ye gidip gelmeyi dusunuyorum. Size de surecinizde iyi sanslar dilerim.


  • @Hasan-Bilgin-1 merhaba Hasan bey Uscis call center ile iletişime geçip bilgi alabildiniz mi? bilgi paylaşımı yapıyorlar mı?


  • @Güvenç çok haklısınız. umarım dediğiniz gibi olur ve hepimiz emeklerimizin karşılığını alırız.


  • @AYSY33 Thy'nin resmi sitesi üzerinden iletiyi yazdığım gün indirim vardı. Ben yakalar yakalamaz açıkçası bileti o gün aldım. (riskli bir şekilde) Görür görmez de foruma yazdım. Öyle resmi bir indirim kampanyası vb. değildi. indirim denk geldi sanırım. Bilginize...


  • @Redbeard evet sizin yazdığınız gün bende baktım THY web sitesinden. ABD çıkışlı, İstanbul varışlı, round trip bilet fiyatı yaklaşık USD 600 idi kişi başı 🙏🏻


  • @ATS16 benim geliş tarihim belli olmadığından en azından kaçırmamak için 800 Küsür USD'ye %100 iade'li o gün bilet aldım. İadesiz alsaydım yalan söylemeyeyim ya 640 yada 700'e bitirecektim işi.. Kısmetimiz yüksek fiyatlı olan oldu 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

71
Çevrimiçi

43.7k
Kullanıcı

4.5k
Konu

440.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum