• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Türkü PIRNAR
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 0
    • Takipçiler 1
    • Konu 0
    • İleti 15
    • En İyi 3
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

Türkü PIRNAR

@Türkü PIRNAR

4
    İtibar
    136
    Profil Görüntülemeleri
    15
    Takipçiler
    0
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Türkü PIRNAR Takip etme Takip Et

Türkü PIRNAR tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Green Card sahiplerinin ABD dışında Kalış Süreleri

Hepinize merhaba, biz ailecek gc sahibiyiz 4 sene us dışında kalmıştık.
      Gc süremizin bu ay dolduğu için hızlıca ı-90a başvurduk. Biometc randevu tarihimiz geldi ve onun için amerikaya gelmeye çalıştık. Ülkeye girişte dikkat ettiklerimi size aktarmaya geldim.
      -öncelikle doldurumuz formları gürmükteki polisler göremiyor. Biz söyleyince elimizdeki kağıtları çıkartıp okumaya başladılar

• bize iyi/kötü polis gibi bir şey yapmaya çalıştılar. Önce birimizi bir polis çağırıp azarladı bağırdı. Sonra dördümüzün yanına başka bir polis gelip neden us a 10 senedir yerleşmediğimizi ve 4 senedie girmediğimizi tek tek sorgulamaya başladı. Biz de anlattık. Sonra üstleri gelip ya sizi mahkemeye yollayacağız siz ama mahkemeyr çıkmadan usa i terk ederseniz bir daha giremezsiniz falan dediler ya da isteyerek şu an gc nizi terk edin sonra turist vizesi ya da geri dönen gc ye başvurursunuz. Biz istemedik başka yolu yok mu falan dedik 1 saat konuşmaların ardından final warning diyerek bizi saldılar. Gc lerimiz hala bizde, re entry permit bakacağız ya da artık bir sonraki girişte kesin yerleşmemiz için bizi uyardılar
      Tüm Göçmen Kategorileri İlgilendiren İşlemler içinde yayımlandı
      Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR

@ozmell evet 4 sene boyunca hiç girmedik. 2020 öncesi 6 ayı geçirmeden giriş çıkış yapıyorduk ancak 2020-2024 arası giriş yapamadık. Re entrye başvuramamıştık o zamanlar. Şimdi iste 4 sene ülkeye giriş yapmadan gc yenilemek için usa e giriş yaptık. Ama siz giremeyecekseniz bu yolu önermem. Kaybetme riski daha yüksek girişte almama riskleri de var. Biri yapmış ben de deneyeyim gibi düşünmenizi istemem. Girişte zorladılar baya. Eğer gelememe durumunuz varsa re-entry permite başvurmanızı tavsiye ederim.

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR

@ozmell evet biz covide kadar öyle yapıyorduk ancak covid sonrası hastalık vs derken giremedik. O yüzden de bizi ülkeye giriş sırasında kenara çekip uzun bir konuşma yaptılar. Sorun yaşamamak için giriş çıkış yapmak imkan ve zamanınız varsa en doğrusu. Biz 6 ayı 1 gün geçtiğimiz zamanda bile kenara çekmişlerdi. Aynı zamanda 6 ayı geçirdiğiniz her giriş-çıkışınızda sizi kenara çektiklerini sisteme işliyorlar. Biz 4 sene sonra giriş yaptığımızda (bu girişimizde) bize “sizi zaten 2020de uyarmışız. Neden zamanı geçirdiniz ve yerleşmediniz?” Dediler. Yani sisteme her geç girişinizi işliyorlar demek.
      Kısacası zorunda degilseniz bizim yaptıgımız gibi yapmayın 🙂 riskli bir durum biz şansımızı denedik ve şanslı çıktık sanırım çünkü yeni kartlarımız da basım aşamasındaymış şu an

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR

Türkü PIRNAR tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

@yellowstone merhaba, us deki bir arkadaşımızın adresini yazdık. Evet elimize ylaştı

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR

@ozmell evet 4 sene boyunca hiç girmedik. 2020 öncesi 6 ayı geçirmeden giriş çıkış yapıyorduk ancak 2020-2024 arası giriş yapamadık. Re entrye başvuramamıştık o zamanlar. Şimdi iste 4 sene ülkeye giriş yapmadan gc yenilemek için usa e giriş yaptık. Ama siz giremeyecekseniz bu yolu önermem. Kaybetme riski daha yüksek girişte almama riskleri de var. Biri yapmış ben de deneyeyim gibi düşünmenizi istemem. Girişte zorladılar baya. Eğer gelememe durumunuz varsa re-entry permite başvurmanızı tavsiye ederim.

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR

@ozmell evet biz covide kadar öyle yapıyorduk ancak covid sonrası hastalık vs derken giremedik. O yüzden de bizi ülkeye giriş sırasında kenara çekip uzun bir konuşma yaptılar. Sorun yaşamamak için giriş çıkış yapmak imkan ve zamanınız varsa en doğrusu. Biz 6 ayı 1 gün geçtiğimiz zamanda bile kenara çekmişlerdi. Aynı zamanda 6 ayı geçirdiğiniz her giriş-çıkışınızda sizi kenara çektiklerini sisteme işliyorlar. Biz 4 sene sonra giriş yaptığımızda (bu girişimizde) bize “sizi zaten 2020de uyarmışız. Neden zamanı geçirdiniz ve yerleşmediniz?” Dediler. Yani sisteme her geç girişinizi işliyorlar demek.
      Kısacası zorunda degilseniz bizim yaptıgımız gibi yapmayın 🙂 riskli bir durum biz şansımızı denedik ve şanslı çıktık sanırım çünkü yeni kartlarımız da basım aşamasındaymış şu an

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

Merhaba, bugün gc yenileme başvurusu için usa deki immigrant ofisinde biometric bilgilerimizi verdik. Ancak ben 5 ay sonra gep re entry permite başvuracağım. Size sorum şu; daha yeni yeni kartım için biometric vermişken re entry permit için biometriğe çağırılır mıyım?

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR
    • RE: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

@Lifepark-0 merhaba, ablam diş hekimi. Gc sahibiyiz. Usa yerleşmeye başlayacağız. Us de diş hekimliği yapman için iki sene okul okuman gerekiyor senelik ücreti 50.000 $ gibi ondan sonra sınavı geçmen gerekiyor ancak o şekilde yapabiliyorsun.

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR

@ATS16 biz ülkeye philadelphia int dan giriş yaptık. 3 saat sonra da aktarma uçağına bindik eğer aktarma gidecekseniz ilk gümrük kapısında mutlaka 4 saate yakın ara alın

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR

Hepinize merhaba, biz ailecek gc sahibiyiz 4 sene us dışında kalmıştık.
      Gc süremizin bu ay dolduğu için hızlıca ı-90a başvurduk. Biometc randevu tarihimiz geldi ve onun için amerikaya gelmeye çalıştık. Ülkeye girişte dikkat ettiklerimi size aktarmaya geldim.
      -öncelikle doldurumuz formları gürmükteki polisler göremiyor. Biz söyleyince elimizdeki kağıtları çıkartıp okumaya başladılar

• bize iyi/kötü polis gibi bir şey yapmaya çalıştılar. Önce birimizi bir polis çağırıp azarladı bağırdı. Sonra dördümüzün yanına başka bir polis gelip neden us a 10 senedir yerleşmediğimizi ve 4 senedie girmediğimizi tek tek sorgulamaya başladı. Biz de anlattık. Sonra üstleri gelip ya sizi mahkemeye yollayacağız siz ama mahkemeyr çıkmadan usa i terk ederseniz bir daha giremezsiniz falan dediler ya da isteyerek şu an gc nizi terk edin sonra turist vizesi ya da geri dönen gc ye başvurursunuz. Biz istemedik başka yolu yok mu falan dedik 1 saat konuşmaların ardından final warning diyerek bizi saldılar. Gc lerimiz hala bizde, re entry permit bakacağız ya da artık bir sonraki girişte kesin yerleşmemiz için bizi uyardılar
      Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR
    • RE: Green Card Yenileme ya da Degistirme (I-90 Kaybolma/Calinma veya I-751/I-829 Kosul Kaldirma)

Merhaba, 3yıldır usa giriş yapmamıştım. Gc sürem haziranda doluyor. Forumlarda okuduğum kadarıyla ve sizin yardımlarınız sayesinde gc yenilemem için 16.04’de I-90 formuna başvurdum. Dün 24.06’da biyometrik randevum geldi. Eğer gümrükten geçebilirsem biyometrik randevusuna gideceğim. Biraz risk aldık ailecek girişte kartımızı vs bile alabilirler ama şansımızı denemek istedik. Kapıdan geçerken yardımcı olabileceğini düşündüğünüz bilgiler varsa çok iyi olur 🙂
      Not: 6yıllık tıp farkültesini bitiyorum, transkriptimi alacağım yanıma ve USMLE (amerika tıp sınavı) belgesini alacağım. Annemin engellei belgesi var onu da alacağım belki bahane olarak kabul ederler?

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR
    • RE: SB-1 Returning Resident Visa (SB1 Geri Donen Gocmen Vizesi)

@SAVAS merhaba, I-90 formunu amerikaya gidip mi doldurdunuz acaba? Formu doldurduktan ne kadar süre sonra tarih verildi? Haziranda gc sürem bitiyor 3-4 yıldır okulum pandemi ve annemim engeli nedeniyle usa girişi yapamadım. Okul ve hastalık belgelerini yanımda götürmeyi düşündüm. I-90 formunu türkiyedeyken doldurup biyometrik tarihi verdiklerinde amerikaya giriş yapsam uygun olur mu sizce? Okulum haziran sonunda bitiyor o sıkıntım var. 4-6 hafta izin alabilirim okuldan ancak daha fazlası sorun yaratabilir. Usa giriş yapıp ı-90 formunu oradan mı doldurmalıyım sizce yoksa türkiyedeyken doldurup tarih gelince gitsem sorun yaşar mıyım? İntörn doktorum şu an amerika sınavlarına çalışıyorum aynı anda. Bir fark yaratacağını düşünüyorum bunun da .
      Yardımcı olursanız çok sevinirim

Diğer Kategorilerdeki Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR

Merhaba, öncelikle yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
      Haziran 2024’de süresi dolacak olan green cardım için usa yolculuk yapıp ı-90 formunu dolduracağım. (Tabi 3 senedir ülkeye girmediğim için kapıdan almalarını umarak)
      Ancak şöyle bir sorum olacak; formu doldurduktan sonra ortalama ne kadar süre içerisinde parmak izi vs için çağırıyorlar acaba? Bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi ona göre okulumdan izin alacağım da.

Türkü PIRNAR
      Türkü PIRNAR