Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐

    @apostleoftruth, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar,

    Bugün doktor unganlarda muayenemiz vardı. Bende tecrübelerimi paylaşayım istedim belki faydası olur.
    Dün geceden özel aracımızla Ankara’ya geldik Mamak’da akrabımızda kaldık. Sabah 9.10 da olan randevumuz için 8.30 da oradaydık. İlk randevuyu alan arkadaşlar için erken gitmenin hiç bir faydası yok ama ilerleyen saatlerde randevusu olan arkadaşlar erken giderlerse çok büyük ihtimalle işlemlere hemen başlayabilirler buna çok kez şahit oldum. 11.00 randevusunun 9.30 da alındığını gördüm. Pasaportları teslim ettik fotoğrafları çekildik confirmation page çıktısını verdik (case numarasını istemelerine binaen) ve bizi 3. Kat düzen laboratuvarına yönlendirdiler. Sırasıyla kan idrar ve göğüs röntgeni çekildik ve evraklarımızla beraber yukarıya çıktık. 20 dk beklemeden sonra doktor hanımın yanına girdik. Daha sonradan alınan aşı kayıtlarının hiç bir etkisi yok sadece orijinal aşı belgelerini götürün arkadaşlar! 4er adet aşı olduk ve düzen laboratuvarına 861 doktor içinse 2058 tl ödedik. Çocuk yok. Sadece ben ve eşim içindi. Cuma günü muayene olanlar cumartrsi raporlarını alabiliyorlar bizde yarın alacağız inşallah.
    @apostleoftruth, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Evet değerli dostlarım geç yazıyorum kusuruma bakmayın. Günler ve günler öncesinden geri sayım başlamıştı bizler için. O kadar zor oluyor ki beklemek. Şu güne kadar şu olsa bu güne kadar şöyle vakit geçse diye 6 ayı yedik bitirdik. Hayırlısı ile geldi. Her evraktan Çifter Çifter götürdüm parayı bile nakit aldım yanıma banka kartı kredi kartı ile uğraşmamak için. Benden size tavsiye siz de kesinlikle öyle yapın. Sabahın 6.45 inde 7.30 randevusu için kapıda dikiliyor aç karna stresten defalarca sigara yakıyordum. 7.30 randevuları gelsin diyince en önde olduğum için sıraya yöneldim eşimle beraber ama İranlılar biraz size ters davranabiliyor sıra kapabilmek için. Tabi bu arada öyle belgelerle gelmişler ki insanlar ben elimdeki bir avuç dosyaya bakıyorum ve gülüyorum ya bende bi sıkıntı var ya onlarda diye. İçeri girdik sıra numaramızı almadan önce çok değişik bir aramadan geçtik. Ellerimize çok garip şeyler sürdüler. İçeride sıra numaramızı aldık, 200 😄 hemen numaramız yandı evrak teslimine gittik. Bu arada biraz içeriden bahsetmek gerekirse İstanbul başkonsolosluğundan çok ama çok daha güzel bir yer orası. Düz ayak aramadan girer girmez bankoların ordasınız ve İşlemleri yapmak için bekliyorsunuz, İstanbul’da ise çok korkunç bir kale sizi karşılıyor ve uzun yürümeler ve asansörden çıkmalar sonucu bir yere ulaşıyorsunuz. Neyse ilk numaramız yandı belgeleri verdik. Belgeleri alan bayan çok aceleci idi. Stresimize stres kattı. Bizden istenilen belgeler ;
    1- yeni ve eskiden vize vurulmuş pasaportlar
    2- adli sicil kaydı
    3- mali geçim kanıtları.
    4- evlilik cüzdanımız ve fotokopisi (bunun yanında sonradan evlendiğimiz için geçmişe dair WhatsApp görüşmeleri, fotoğraflar be e mailleşmelerimiz kanıt olarak sunuldu)
    5- nüfus kayıt örneği.( eşimin de ayrıca istediler yanımda götürmüştüm sizde götürün!!! Özellikle yeni evlenenler)
    6- 2 adet fotoğraf
    7- diploma Aslı ve iki fotokopisi

    Daha sonra geri döndük ve 10 dk sonra numaramız yandığında gidip 660 dolarımızı ödedik. Ve tekrar beklemeye başladık. Böyle bir bekleme Yok. Kalbim ağzımda atıyordu. Ne hikmetse eşim uyudu !! Çünkü ne olduğundan haberi bile yoktu. Her numara ‘dınnnn’ diye yandığında kalbim parlıyor kafam bi anda havays kalkıyordu. Bi 30 dk böyle bekledikten sonra sonunda numaramız yandı ve mülakata doğru gidiyoruz sanarken ilişkimizin geçmişine dair kanıtları sunmamız için çağırmışlar bizi.
    Ve geri döndük tabi hayal kırıklığı ile bir 20 dk sonra tekrar numaramız yandı ve işte o an. Yürürken kendimi çok küçük abd elçiliğini ise dev bir kale gibi hissediyordum. Ve o çok tatlı bayanı karşımızda gördük. O kadar güzel günaydın dedi ki tüm stresimizi herşeyimizi aldı götürdü. Nerede çalıştığımı ne zaman mezun olduğumu abd de nerelerde çalıştığımı nereye gideceğimi ve eşime ne iş yaptığını sorduktan sonraaaaa ‘VİZELERİNİZ ONAYLANDİ 5 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE TESLİM ALABİLİRSİNİZ’ dedi ve ben sırtımdan o an 6 ayın yükünü indirdim.

    Çıktığımızda şaşkındım bu sefer mutluluktan sigara içiyordum.

    Herşey çok güzel olacaktı... eğer bir de pasaportlar elimize ulaşsaydı!!! 😂😂

    Sorularınız varsa detaylı alabilirim dostlar.

  • ⭐⭐⭐

    @crknms, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Arkadaşlar merhaba ;

    31.10.2017' de sağlık raporu almak için Ankara'ya geldik. Sabah saat : 09:00'da olan randevumuza ( Ankara'nın şehir içi trafiğinden dolayı ) 09:15' te varabildik. Muayeneyi 4. katta olacaksınız, tahlil ve diğer tetkikler için 3. kata ineceksiniz.Gittiğimizde kimse yoktu hatta Dr. Bey de bizden 2-3 dk sonra içeri girmişti. Bankodaki hanımefendi bizden Pasaportlarımızı ve Case no'larımızı isteyip beklememizi söyledi. Daha sonra webcam'den hepimizin fotoğrafını çekti ( 3 kişiydik ). Saat : 09:35 gibi bizden daha sonra gelen birini aldılar öncelikle ( ama sebebini bilmiyoruz, çünkü sadece gc için gelmeyenler de mevcuttu ). Sonrasında ilk eşimi aldılar ( çekilişi asıl kazanan benim ). Eşim yaklaşık 15 dk sonra geldi. Sonrasında sırasıyla beni ve bebeğimi aldılar. Bebeğimizin 1 yaşına kadar yapılan tüm aşılarının yer aldığı aşı karnesini teslim ettik. Ben yanımda hamileyken 2 doz tetenoz aşısı olduğuma dair karnemi de götürdüm. Eşime, bana ve bebeğimize 2'şer aşı yapıldı. ( Grip, karma aşı bize ; Grip ve Hepatit A aşısı bebeğimize ). Muayeneler ve aşılar 3 kişi için 740 ( 280*2 yetişkin + 180 usd bebek için ) usd tuttu. Daha sonra tahlil için 3. katta yer alan düzen lab.'a yönlendirildik. ( 15 yaş altı için bu tetkikler yapılmıyor.

    Düzen lab.'da biraz daha hızlı ilerledi süreç. Önce kan alındı, sonra idrar tahlili en son olarakta röntgen için işlem yapılıyor.Burada da 2 kişi için tüm tetkilere 235 usd ödedik. 12:00 gibi işlemlerimiz bitmiş oldu. Ertesi gün saat : 16:00'da sonuçları alabileceğimizi ilettiler ve oradan ayrıldık.

    İstanbul'dan geldiğimiz için kalacağımız otele yöneldik. Otelin adı Best Hotel. Abd Konsolosluğu arka karşısında ve düzen lab.'a çok yakın mesafede yer alıyor. Bir gecelik konaklama fiyatı da 2 yetişkin 1 bebek için 210.-TL'ydi. Eski bir otel olmasının yanında, temiz ve ilgili bir personele sahip olduğundan ( ve de konumu itibariyle ) tercih edilebilir. Ertesi gün otelden saat : 13:00'da ayrıldık ( normal check out 12 olmasına rağmen anlayışlı davrandılar ). Söyledikleri saatte raporumuzu teslim alıp dönüş yoluna koyulduk. Haftaya Çarşamba ( 08.11.17 ) saat : 09:00'da mülakatımız var, umarız aksilik yaşamadan atlatabilir ve sizlerle sonucunu paylaşabilirim. Buraya kadar sabrederek okuduğunuz için teşekkürler 🙂 Herkese bol şans.
    @crknms, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Ve nihayet benim de mülakat tecrübemi yazacağım gün geldi. Bu sabah saat : 09:00 olan mülakatımız için 08:10'da konsolosluğun önünde yerimizi aldık. Bizim önümüzde sadece bir kişi bekliyordu. Çok fazla bekletmeden önce pasaportlarımızı isteyip fotoğraftan bizleri kontrol ettiler. Daha önceden de bahsedildiği üzere yanınızda telefon,çanta vs bulundurmayın almıyorlar. Bunu bilerek gittiğimiz için sadece bebeğimizin ihtiyaçlarını gidereceğimiz küçük bir çanta vardı yanımızda. Çantayı kendileri aldılar ve bebeğin ihtiyacı olduğunda gelip içerisinden istediğimizi alabileceğimizi söyledir. Teşekkür edip bekleme salonuna yöneldik. İçeride de pasaportlarımızı isteyip ne tür vize için geldiğimizi sorup sıra numaramızı verdiler. 207 🙂 08:22'de içerideydik. Beklemeye koyulduk.

    İlk numaramız yandığında evrakları teslim edeceğimiz bankoya yöneldik. Çok kibar ve ilgili bir bay personel karşıladı. Sakin bir şekilde hiç acele ettirmeden istediği evrakları vermemizi bekledi. Önce pasaportlarımızı sonra nüfus kayıt örneği ( asıl kazanan ve yanındakiler için de olacak şekilde ), Adli sicil kaydı ( arşiv kayıtlı ), Diploma aslı ve fotokopisi ( sadece talihliye ait olan ), gelir belgesi ( yanımızda tapu ve araç ruhsatı - kasko değerini gösteren belge de götürmüştük ama gerek yok dediler ) ve her talihli için ikişer adet fotoğraf istedi. PTT kaydı çıktısını da istemedi. Daha sonra tekrar numaramızın yanmasını beklemek üzere salona geçtik.

    İkinci kez numaramız yandığında ödeme işlemini gerçekleştirmek için bankoya yöneldik. Yanımızda her ihtimale karşı nakit vardı ancak Kredi kartı ile de ödeme yapılabildiğinden biz bu şekilde ödeme yapmayı tercih ettik. Artık son kez numaramızın yanmasını beklemeye başlayabilirdik. İşte asıl heyecan ya da stres adı her ne ise bu safhada kendini gösteriyor. ( en azından benim için durum böyleydi ).

    Son kez numaramız yandığında büyük bir heyecanla bankoda yerimizi aldık. Amerikalı çok pozitif bir hanımefendi karşıladı bizi 🙂 Öncelikle sağ elimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi. Sonrasında parmak izlerimiz alındı. Bebeğimiz için benim sol el parmak izimi tekrar aldı 🙂 Sonrasında Amerika'da nerede yaşayacağımız sordu. Boston şeklinde cevap verdik, gülümsedi ve eşim daha önce Boston'da 2 sene yaşadığından '' Okul için mi ? Boston'a gitmiştiniz '' diye sordu. Eşim de '' evet, okul için '' şeklinde yanıtladı.Bana ne iş yaptığımı sorduğunda; bebeğim küçük olduğu için şu an çalışmadığımı, mesleğimin bankacılık olduğunu söyledim. Gülümseyerek ok dedi 🙂 Eşime de aynı şekilde mesleğini sordu. Ve o sihirli sözcükler döküldü ağzından 🙂 '' Tebrikler, vizeniz onaylandı. 5 iş günü içerisinde seçmiş olduğunuz PTT adresine gönderilecek '' dedi. Teşekkür edip ayrıldık 🙂

    Yine de ne olur ne olmaz temkinliyim örneklerini forumdan okuduğum için. O vizeyi pasaportta görmeden kutlamalara başlamayacağım. Umarım dileyen herkes vizesine kavuşur. Darısı başınıza 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @Betfair39, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    1 Kasım sabah 6:30 da gittik konsolosluğun önüne eşimle beraber bizden başka kimse yoktu çevrede 7 gibi görevliler geldi karşıya geçip orada beklememizi söyledi.Bilginiz olsun emanetçi büfede 7:10 gbi açılıyor çantalarınızı kesinlikle içeri sokmuyorlar.Biz bunu bildiğimiz için hiç bir şey götürmemiştik emanete bırakılacak.Elimizde dosyalar ile 1. sıraya geçtik beklemeye başladık 7:30 gibi içeri aldılar ilk numarayı biz aldık ardından birinci kabine gidip evrakları verdik daha önce yurtdışında yaşadınızmı daha önce evlendinizmi gibi basit soruları sordu evrakları alan kişi.Sonra bekleme salonuna yönlendirdi 30 dakika bekledikten sonra numaramız tekrar yandı ve ödeme bölümüne geçip ücreti ödedik 2574TL tuttu 660$ karşılığı TL olarak ödedik.4 tl olması önemli bozuk para üstü veremiyorlar sanırım.Birebir vermeniz gerekiyor miktarı, ardından tekrar bekleme salonuna yönlendirdiler 9 gibi numaramız yandı çok tatlı güleryüzlü bir hanımefendinin olduğu yere yönlendirdiler önce yemin ettirdi bize sonrada işte ne zaman tanıştınız ne iş yapıyorsunuz gibi basit sorular sordu.Biz eşimle 10 yıldır beraberiz ama bu temmuzda evlenmiştik neden şimdi evlendinizi sordu bizde 10 yıl öncesinden fotoğraflar gösterdik çok teşekkür etti vizeniz onaylandı gidebilirsiniz amerikada size bol şans dedi.

  • ⭐⭐⭐

    @cycl, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba, benim mulakatim dundu. Burada daha once de bahsedildigu gibi iceri kesinlikle canta, telefon, anahtarlik vs alinmiyor. Ben bir yakinimla gittigim icin kendisine biraktim. Kapidaki guvenlik sizi iceri sokmadan pasaportunuzu alip, randevunuzun kacta oldugunu soruyor. Daha sonra evraklarinizi acmanizi soyluyor. Evraklari ufak bir bezle (sanirim kimyasal bir madde olup olmadiginin tespiti icin) kontrol ettikten sonra iceri alip xray'e yonlendiriyor. Buradan da gectikten sonra bekleme salonuna ilerleyip, pasaportunuzu hemen solda sira numarasi veren gorevliye iletiyorsunuz. Gorevlinin verdigi numarayi salondaki ekrandan takip ediyorsunuz. Once evrak teslimi icin numaraniz yaniyor. Benim evraklarimi teslim ettigim gorevli Turk'tu. Tek tek belgerimi istedi. Mailde yazilan belgeler disindaki belgeleri istemedi. Belgelerimi tek tek zarf dosyaya koymustum. Cikarip vermemi soyledi. Sonra tekrar bekleme salonuna yonlendirdi. Birkac dakika sonra odeme icin veznede numaram yandi. Odemeyi nakit ve dolar olarak yaptim. Kredi karti geciyor mu bilemiyorum. Sonra tekrar beklemeye basladim. Bunlarin uzerine, yaklasik 2,5 saat bekledikten sonra numaram yandi. Buradaki gorevli Turkce bilen bir Amerikali'ydi. Merhaba dedigi icin ben de mulakata Turkce devam ettim. Once sag elinizi kaldirip, burada vereceginiz bilgilerin dogru olduguna dair yemin edebilir misiniz dedi. Bunu tamamladiktan sonra parmak izimi aldi. Hemen onunuzdeki cihazda yapiliyor bu islem ve son derece basit. Evraklarimi incelerken, Nerede kalacaksiniz? Daha once gittiniz mi? Su anda ne is yapiyorsunuz? Turkiye'de nerede yasiyorsunuz? diye sordu. Bu sirada bilgisayara bir seyler yaziyordu. Kisa ve guleryuzlu cevaplar verdim kadin da ayni pozitiflikteydi. Toplam 5 dakikayi gecmedi. Vizeniz onaylandi. 5 gun icinde pasaportunuzu sectiginiz Ptt'den alabilirsiniz dedi. Icerde 10-12 kisi vardi toplamda ama 3 saat kadar konsolosluk icinde beklemis olduk. Sizin de ne olur ne olmaz planlamanizi buna gore yapmanizi oneririm. Herkese simdiden bol sans!

  • ⭐⭐⭐

    @Femini92, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba. Epey gecikmeli de olsa ben de tecrübelerimi paylaşmak istedim. 8 kasım saat 8’de idi randevum. Aracı yakınlarda bir sokağa bırakıp 7.30 gibi kapıdan girdik. Güvenliğe randevumuz olduğunu söyledik üstümüzü aradıktan sonra fotoğrafımızı kontrol etti ve bahçeye giriş yaptık. Bu arada konsolosluğun sadece Türkiye resmî sitesinde yazdığı gibi “Eğer başvuru sahibi baş örtüsü giymek zorunda ise, fotoğrafta iki kulak ve alın açıkça görünmeli” diye bir şart yok. Yüzünüze herhangi bir gölge düşmesin başörtünüz yüzünüzü kapatmadan yüzünüzün tamamını net şekilde göstersin, sıkıntı yok 🙂 İngilizce orijinal sitede örnek resim de var zaten. Güvenliği geçip binaya girince hemen girişteki masada oturan görevlilerden sıra numarası aldık ve bekleme alanına geçtik. Sanırım göçmen vize sırası 200’lerle başlıyor ve günde 10 mülakat yapıyorlar. Biz 4. Talihliydik. 204. Numarayı aldık. Sakindi, kalabalık yoktu hiç. Çocuklar için ufak bir kaç oyuncak koymuşlar ve televizyondan da TRT çocuk açmışlar. Yaklaşık yarım bekledikten sonra (bu esnada dosyamız çıkarılıp hazırlanıyor diye tahmin ettik) arka taraftaki bankoda bizim numaramız yandı. Zaten anladığımız kadarıyla ön bankolar diğer vizelere bakıyor ve 7 numaralı banko da ödemeleri alıyor. Her neyse. Bizden son mezun olduğumuz okula ait diploma, banka dökümleri, vukuatlı nüfus kayıt, arşivli adli sicil kaydı (polis belgesi) evlilik cüzdanı gibi belgelerimizi istedi. Nüfus kaydını mühürsüz ıslak imzasız olarak e devletten çıktı alıp verdik. Aracın ruhsatı ve değerini gösterir çıktıyı buna bakmazlar buna gerek yok diyerek almadı. Şaşırdık çünkü hiçbirşeyinizi satmayın herşey netleşmeden işinizden ayrılmayın vs diyorlardı. Paramız 2 kişi 15+5k hesabına göre ucu ucuna 20 bin $ oluyordu. Aha dedik mali durum eksik çıkacak şimdi. Ancak problem olmadı. 20.000$ dan 40.000 ₺ eksik olmuş oldu mali dökümlerimiz toplamı. Evrakları istedikleri sıra ile teker teker verdik. Evlilik yeni heralde GC çıktıktan sonra mı evlendiniz dedi. Evet dedik. Ama eski eşimdi.. hımm tamam bu daha iyi o zaman ama sorarlar bilginiz olsun. Tamamdır sıranız yanınca ödeme yapacaksınız dedi ve yine yaklaşık yarım saat bekledik. 7 numaralı bankoda sıramız yandı ve nakit olarak kişi başı 330$ ödedik. Dosyanız sizin olduğunuz bankolarda geziyor. Muhtemelen onu ve diğer evrakların hazırlanmasını bekliyoruz o aradaki sürelerde. Evrak teslim edilen para ödenen mülakat yapılan bankoların hepsi de aynı şekilde banka gişesi gibi. Parayı yatırdıktan Yine yaklaşık yarım saat sonra, Son olarak 3. Bankoda numaramız geldiğinde mülakat için bankoya gittik. Güler yüzlü bayan bir görevli nasılsınız diyerek başladı mülakatımıza. Vereceğimiz bilgilerin doğruluğu için yemin etmemizi istedi. Sağ elimizi kaldırarak yemin ederiz dedik. Parmak izlerimizi aldı ve belgelerimizi kontrol etmeye başladı. Muhtemelen bizden önce dosya eline geldiği için o sırada soracağı şeyleri hazırlamıştı zaten. Nerede çalıştığımızı sordu eşime ve bana. Neden ayrılıp neden evlendiğimizi sordu. Kısaca açıklamaya çalıştık ama mantıklı bulmadığından mı 🙂 yoksa Türkçesi yetmediğinden mi bilmiyoruz “anladım tamam ama anlamadım.” Dedi. ve bir tur da İngilizce geçtik üstünden. Tabi bizde bir telaş... İkna oldu mu olacak mı acep. Sonrasında tamam iyi açıklama dedi. Aralarda bilgisayara Notlar alıyor muhtemelen konuşmalarımız ile ilgili ve sonunda tebrikler vizesiz onaylandı 5 iş günü... bla bla bla. Saat 10.10 gibi işlemlerimiz bitmiş oldu böylelikle. Mülakatımız da 12-13 dk sürdü yaklaşık. 9’u akşamı pasaportlarınız postaya verildi diye bilgi geldi. 10’unda da vize basılmış halde pasaportla birlikte sağlık raporu fotoğraflar dahil verdiğimiz evraklar geldi. Çok şükür kazasız belasız tamamladık süreci. 19’unda giriş yapmayı düşünüyoruz. Beklemek gerçekten zor. Darısı tüm isteyenlere olsun 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @tırtık, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Selamlar herkese,

    Siteyi uzunca bir süredir pasif bir şekilde takip ediyoruz bilgi alıyoruz, artık bilgi ve tecrübe paylaşım sırası bize geldi. 🙂

    Randevu tarihimiz 5 Aralık Salı saat 8:30

    Unganlar ile görüşmemiz ise bu sabah idi, sizi ayrıntıya boğarak tecrübelerimizi anlatayım gidecekler şimdiden konuyu bilsinler; Sabah 9:40 randevusuna aksiliklerden dolayı 9:41 de girdik sorun olmadı tabiki, eğer çok ufak gecikme olursa sorun etmeyebilirler. Şansımıza bugün denetleme tarzı sürpriz bir durumun içindelerdi bekleme odasında bizden başka 3 kişi daha bekliyordu işlemler aksamıştı denetlemeden dolayı. Girer girmez bankodaki kibar hanımefendi geliş sebebimizi sordu döyledikten sonra pasaportlarımızı case number yazan kağıdı ek olarak varsa aşı kartı ve sağlık bilgisi içeren dökümanları istedi olanları teslim ettikten sonra beklemeye başladık oturup. Bir iki dakika sonra sırayla çağırıp bir webcam yardımı ile fotoğrafımızı çekip bir çıktı alıp çıktıya imza atmamızı istedi-ki çıktı ID card cinsinden bir şey, ne işe yaradığını anlatacağım.- Bizden sonra gelen bir beyefendinin işlemlerini yaptıktan sonra bir alt kattaki laboratuvara inmesini tetkikleri yaptırmasını söyledi ardından eşim bana bakıp biz niye boş boş bekliyoruz dedi biz de sorduktan sonra bizim de inebileceğimizi söyledi, eşim durumu farketmese boş boş bekliyorduk, demem o ki belge teslim işlemlerinden sonra alt kata gönderebilir eğer içeride hali hazırda birileri muayenede ise siz talep edip inip işlemlerinizi halledip zaman kazanabilirsiniz. Laboratuvara inerken size pasaportunuzu ve ID kartınızı veriyorlar geri onları ilgili bankoya teslim ediyorsunuz size beklemenizi söylüyorlar, oturduk. Birkaç dakika sonra çağırdılar beni bankoya ve 928.83 TL ücret ödeyeceğimi söylediler kart ile ödeme yaptım ardından tekrar bekledik aynı hızda başka biri çağırdı bizi ayrı ayrı ve bir tüp kan aldılar hemen ardından bir kap ve bir tüp verdiler idrar tahlili için onu da hallettikten sonra tomografi için çağrıldık ve o işlemi de bitirdikten sonra pasaport ve ID kartı geri verip tekrar unganlara çıkmamızı söylediler, ID kart ise kan, idrar ve tomografi işlemlerinin her birinin hemen ardından imza atılması için var, her işlem için ayrı imza kutucuğu var görevli hanımefendiler zaten imza alıyorlar sizden. Yukarı çıkıp beklemeye devam ettik çok fazla uzun olmayan bir süre içerisinde çağırdılar beni muayene için içeri, muayene odasına girdiğinizde ayakkabınızı çıkarmanız isteniyor, baskülde kilo kontrolünün ardından boyunuz ölçülüyor ve paravanın arkasına geçip sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde soyunup muayene önlüğünü giyip oturup beklemeniz isteniyor. Doktor hanım birkaç dakika sonra geldi bilgisayarda birkaç işlem yaptıktan sonra muayene için yanıma geldi uzanmamı istedi stetoskop ile muayene yaparken sorular sordu soruları liste halinde yazacağım, hemen öncedinde ise tansiyonumu ölçtü sonra oturmamı istedi sorular sorarak muayene ve tabii aşı işlemlerine devam etti, en son giyinebilirsiniz dedi ve masasına geçti. Kollarım ağrıyor hafiften halen. 🙂 Toplamda dört enjektör aşı yaptı, eşime üç enjektör.
    Sorular ise; Daha önce ameliyat oldun mu?
    Hastahanede yattın mı?
    Tansiyon sorunun var mı?
    Şeker sorunu var mı?
    Kanser oldun mu?
    Psikolojik tedavi gördün mü?
    İntihar eğilimin var mı?
    Ruh halin kötü mü?
    Verem oldun mu?
    Birini öldürme isteğin var mı?
    Su çiçeği oldun mu?
    Amerikada nereye yerleşeceksiniz?
    Kaçıncı başvurunuzdu?
    Talihli hanginiz?

    Hatırlayabildiğim sorular bu şekilde, ardından eşimin muayenesini bekledikten sonra ödeme için bankoya geçtim, 1944 TL ödemr yaptıktan sonra işlemlerimiz bitti, ek olarak ertesi gün 16:00-18:00 saatleri arasında sonuçları alabileceğimizi eğer bir sağlık sorunu var ise yarın sabah bizi arayacaklarını belirttiler. Unutmadan sağlık randevusu için immigrant seçimi yapmıştım diversity olmalıymış orada düzeltildi fakat aynı hatayı siz de yapmayın.

    Umarım bilgiler faydalı olur, görüşme tarihini bekliyoruz, umarım her şey yolunda gider. 🙂
    @tırtık, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Tekrardan merhabalar herkese,

    Sabah 07:00 civarı büyükelçilik önünde dikildik, tabi yağmur da cabası. Bekleyişe geçmeden önce karşıdaki büfeye emanetlerimi bıraktık.

    Öncelikle 7:30 ve 8:00 randevuluları aldılar içeri akabinde 8:30 randevuluları yani bizi de aldılar içeri, içeri girerken polis memuru herkese biyometriklerin gözlüksüz ve 5x5 olup olmadığını sordu, hepimiz uymuştuk buna, teker teker güvenlik kısmına aldılar montumu çıkardım ne olur ne olmaz diye kol saatimi evde bırakmıştım, herhangi bir elektronik cihazın yanımda olup olmadığı soruldu ki yoktu, eşimin cebinde standart lipstick şeklinde bir dudak nemlendiricisi vardı, artık o çöpte, onu dahi almadılar, belgelerimiz olduğu dosya ve montumuz x-raydan geçerken ben de metal dedektöründen geçtim ardından bir polis fiziksel olarak basit bir arama yaptı ardından açık hava bir bölümden geçerek bekleme salonuna girdik, bekleme salonunun girişindeki bankoya birer adet fotoğraf ve pasaportlarımızı verdim sıra numarası almak için, sıra numaralarımız ile pasaport ve fotoğraflarımız geri verildi ve oturup beklememiz söylendi, içerisi yavaş yavaş kalabalıklaşmaya başladı saat 8:15 civarında. 8:30 da belgelerimizi teslim etmek için sıra numaramız yandı, bankodaki Türk ve zannımca yeni başlamış olan bir hanımefendi sırayla belgelerimizi istedi istenilen bütün belgeleri eksiksiz teslim ettik. Bunlar; Tabii pasaportlar, ikişer adet özelliklerini hepimizin bildiği biyometrik, talihli ben olduğumdan sadece benim diplomam ve diplomamın fotokopisi, ikimiz için kırmızı mühürlü vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikimiz için arşivli adli sicil kaydı, evlilik cüzdanımızın aslı ve iki adet fotokopisi, unganlardan aldığımız zarflar (cdler ve kağıtları yanımıza almıştık ne olur ne olmaz diye fakat istenmedi), mali belge(banka hesap dökümü) ve 25 yaş aldında olduğum için Selective Service formunun imzalı hali. Belgelerin tesliminden yaklaşık 15 dakika sonra ödeme veznesinde sıra numaramız belirdi ve 660 Dolar nakit olarak ödedim ardından beklememiz söylendi.

    Saat 11:00 civarında artık sadece göçmen vizesi olanlar kaldık bekleme salonunda, diğer bütün vize türleri adayları işlemlerini halledip çıktılar, aynı dakikalarda görüşme bankosunda sıra numaramız belirdi hemen ışınlandık bankoya, görevli bey sağ elimizi kaldırıp tamamen doğruları söyleyeceğimize dair yemin etmemiz istedi, yemin ardından birkaç basit sordu herkese sorulan cinsten ve parmak izimi aldı ardından sistemde sorun çıktığını söyleyip beklememizi söyledi. Aynı şekilde başka birinde daha oldu ve o da beklemeye geçti.

    Herkes bittikten sonra işlemlerinden sorun çıkan son ikiliden bizi aldılar ve eşime DS-260 doldurmamışsınız denildi bizde hayır doldurduk hatta çıktısı da yanımızda dedik (yanınızda gerekli gereksiz her şeyi götürün kopyalarıyla) çıktıyı görmek istedi verdik 1 dakika sonra geri dönüldü ve sorunun çözüldüğü söylendi, ardından eşimin de parmak izleri alındıktan sonra "tebrikler, vizeniz onaylandı, iyi yolculuklar" denildikten sonra, sonrası malum 🙂

    Herkese bol şans 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @sorusuvar, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Herkese tekrar selam,

    Istanbul'a donus yolunda zaman olustu ve hizlica sizleri bilgilendireyim istedim.

    Yaziya baslamadan, oncelikle tum paylasimlari ve destekleri icin crazycells'e ve forumda paylasim yapan herkese cok tesekkurler.

    Bizim deneyimimiz soyleydi; sabah 09:00 da olan mulakatimiz icin esimle birlikte biraz aceleci davranip 08:05 de konsolosluk kapisindaydik. Ancak gittigimizde sadece 08:30 randevularini aliyorlardi. O yuzden karsi kaldirimda bir 15-20dk bekledik. (Heyecan yapip erken gitmeyiniz 🙂 )

    Akabinde 09:00 randevularinin siraya gecmesini soyledi guvenlik gorevlisi. Siraya girip, tek tek kontrolden gectik. Iceriye girer girmez bir masa var. O masadan pasaport ve fotografinizi gostererek bir sira numarasi aliyorsunuz ve bekleyis basliyor. Bugun konsoloslukta 11 Turk gocmen gorusmesi ve sanirim 10 kisi de iran dan gelen gocmen gorusmesi icin bekliyordu. Gocmen gorusmelerine bakan 2 desk var. Biri Iranlilarla, digeri Turklerle gorusuyordu. Iranlilarin sira numarasi 1-10 arasi iken Turklerin 200 ile basliyordu.

    Acikcasi biz tahminimizden baya bir fazla bekledik. Hatta beklerken diger gocmen vize adaylariyla epey bir konusma firsati yakaladik 🙂 08:35'de girdigimiz konsolosluktan 12:15 de ciktik.

    Diger gorusmelerde oldugu gibi once numaramiz yandi ve evraklarimizi teslim ettik. Evrak tesliminde bize surati asik siyah sacli bayan denk geldi 🙂 ama biz cok aldiris etmeden modumuzu bozmadan istedigi evraklari ilettik. Daha sonra hemen odeme yaptik. Odeme yaptiktan baya ama baya bir sonra vize gorusmemizi yaptik. Artik konsoloslukta sadece gocmen vize adaylari kalmisti. Gorusmeyi tatli ve pozitif bir esmer Amerikan bayanla gerceklestirdik. Bize ilk olarak adresini verdigimiz Amerika yasayan arkadasimizi sordu daha sonra esime akrabasi olup olmadigini sordu. Sonra ne is yaptigimiz ve sirketlerin isimleri. Akabinde ne zaman evlendigimizi ve nasil tanistigimizi sordu 🙂 zaten biz cevap verirken bir baktik turist vizelerimize "cancelled damgasi basiyor" 🙂 o an anladik olumlu gittigini 🙂 ve en son daha once TR disinda 1 yil ve daha uzun sure yasadiniz mi diye sordu ve tebrikler vizenizi onayliyorum dedi 🙂 bol sans diyerek bizi ugurladi.

    Artik vizemizi bekleme noktasina gectik. Umariz problemsiz bir sekilde icinde vize basili olarak pasaportlarimiz gelir bir an once 🙂

    Bu uzun bekleyiste nihayet sonuc almis olmak cok mutluluk verici. Bekleyen/isteyen herkes umarim eylul 2018 sonuna kadar vizelerine kavusurlar 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @sChAdOw, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Öncelikle emeği geçen başta crazycells olmak üzere tüm arkadaşlara geçen emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

    Cumartesi gecesi (02.12.2017) 2 gibi evden arabayla çıktık ankaraya doğru. 8'de tutuğumuz enerji etele geldik.

    Hemen kahvaltı edip 9 daki randevu için unganlara gittik.

    9 da kan tahlili, idrar tahlili, röntgen çekildi ve işlem yaklaşık 1 saat sürdü. Ödediğimiz ücret 2 kişi için 235 dolardı. Çocuğa işlem yapmadılar

    Pazartesi günü 10:30 da muayene için gelmemiz istendi.

    Pazartesi günü 10:30 da oradaydık. Önce muayene sonra 2 aşı oldum, eşime tek aşı vuruldu tetanoz koruması yüksek olduğundan.

    Biz muayeneden geçtik fakat çocuğumuzun soğuk algınlığı olduğundan geçemedi ve ona rapor alamadık. 3 hafta sonra onun için unganlara yine gideceğiz.

    2 kişi için muayene ve aşı ücreti 560 dolar verdik.(Muayene ve tahliller kişi başı toplam 400 dolar oluyor)

    Salı günü 9 olan randevumuza 8:30 da gittik ki iyiki öyle oldu çünkü daha öncesinde baya yağmur yağıyordu.

    9'a 10 kala içeri aldılar ve montumuzu, kemerimizi çıkarıp onları ve bizi x-ray'den geçirdiler.

    Bekleme odasına geçip sıra numarası aldık ve beklemeye başladık.

    Mülakat süreci 3 aşamalı oluyor.

    İlk aşamada evrakları verdik, eşim kapalı ve kulakları görünmediğinden bir kez daha foto çekildik migrosun yakınındaki fotoğrafçıdan.

    sonra ikinci aşamada para yatırdık 3 kişi için 990 dolar.

    Ve en heyecanlı üçüncü aşamayı beklemeye başladık.

    Saat 12'ye 20 kala numaramız yandı ve konsolosun yanına bankoya gittik.

    Önce hoşgeldiniz dedi sonra sağ eli kaldırıp bilgilerin doğru olduğunu teyit için yemin ettirdi.

    Nerede yaşamayı düşünüyorsunuz? dedi Houston dedik.

    Daha önce amerikaya geldiniz mi? dedi Hayır dedik.

    Sizin ve eşinizin vizesi onaylandı dedi. Çocuğunuzun sağlık raporu geldiğinde o da onaylanacak sorun yok dedi.

    Şuanda çocuğu iyileştirip 2-3 hafta sonra tekrar ankaraya unganlara gideceğiz.

    Eşimin pasaporta vize basmışlar, Benimkini bugün alacağız.

  • ⭐⭐⭐

    @mesaha, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar,

    Facebook Forumda tebrikleri kabul etmekle beraber doktor muayenesi ve konsolosluk mülakat deneyimlerimi detaylıca sizinle paylaşmak istedim:

    Öncelikle 4 kişilik bir aileyiz. 6 yaşının içinde bir kzım, 16 yaşının içinde bir oğlum var. Kızım 1.sınıf, oğlum 11.sınıfta okumakta. Eşim kamuda çalışan, kendim kamudan emekliyim.

    Konsolosluk randevu tarihimiz 7 Aralık 2017 saat 07:30'du. Doktor muayenesi için bu tarihe en makul tarih olan 4 Aralık 2017 saat 11:00'a randevu tesis ettik Dr.Unganların web sitesi üzerinden. Randevu tesis edilmesi esnasında belirtmiş olduğum e-mail adresine 2 Aralık tarihinde randevu hatırlatıcı başlıklı bir e-mail aldık. 2 Aralık günü ailemle şahsi aracımla Ankaraya vardık. Bir otele yerleştik. 3 Aralık Pazar günü havanın güzel olmasını değerlendirerek Atamızı istirahatgahı olan Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirdik. Greencard sürecinden daha heyecan verici ve duygu yüklü idi bu ziyeretimiz...

    Aynı gün Dr.Unganların muayenesine ön keşif yapmak aracımı nereye park ederim düşüncesiyle Kuğulu Park civarında uygun bir yer aradım ve en uygun yerin Dr. Unganlara çok yakın konumda olan otopark olduğuna karar verdim (Muayene günü 3 saat otoparkta kalarak 10 TL verdim).

    4 Aralık 2017 saat 10:40 itibarıyla otoparktaydık. 10:45 sularında muayenehanenin bulunduğu pasajın asansörle 4. katına çıktık. Asansörden indikten sonra Dr.Ungan isimli yazan kapı açtığınızda sekreterlerin olduğu desk ve önünde bekleme koltuklarının olduüu bir alana girmiş oluyorsunuz. Doğrudan deske yöneldik. Ve DV2018 talihlisi olduğumuzu belirterek randevumuz olduğunu açıkladım sekretere. Nazik bir şekilde karşıladıktan sonra benden pasaportlarımızı, case number'ımızı gösteren KCC mektubu ve varsa ibraz edebileceğimiz aşı kartlarımızı istedi. Hepsini her aile bireyi için hazırladığım dosyadan çıkararak sekretere verdim. Oturup biraz beklememizi istedi. Yaklaşık 5 dakika sonra ilk önce kızımı çağırarak deskin sol tarafında bulunan koltuğa oturmasını ve webcam aracılığı ile fotoğraf çekeceğini söyledi. Annesi kızıma yardım ederk fotosu çekildi. Ardından annesi, sonra oğlum ve en son ben aynı işlemi yaptık. Tekrar bekledik 10 dakika kadar. Fotoğrafların çekilmesi adınıza düzenlenen matbu bir form içinmiş. Üzerinde resminiz bulunan, asınıza düzenlenen bir alt katta bulunan Düzen Laboratuarında yapılacak olan kan, idrar ve röntgen tahlillerinin altında imza hanesine sahip bir form bu. Bu formu kızım için hazırlanmış olmasına rağmen, 6 yaşının içinde olduğu için tahlillerden muaf olduğu söylenerek tahlil ve röntgen yapılmadı kızıma. Alt katta bize verilen formlarla beraber Düzen laboratuarındaki sekreterlerin olduğu deske teslim ettik formları. Beklememizi ve sesleneceklerini söyledi. Bir kaç dakika sonra beni çağırarak Tahiller için ödeme yapmamı istedi. 3 kişi için 1.386,17TL olduğunu söyledi. Banka Kartımla ödeme yaptım. Tekrar beklemeye başladık 3 dakika sonra beni ardından eşimi ardından oğlumu kan alma odasına aldılar. Kan alma esnasında sizin için Dr. Unganlarda tanzim edilen formun kan alma kısmını imzalıyorsunuz. Ordan çıkarken WC'ye yönlendirerek idrar numune kutusunu elimize verdiler. WC çıkışında sizi bekleyen görevliye numuneyi verdikten sonra İdrar kısmını formda imzalıyorsunuz. Ardından desk önündeki bekleme koltuklarına geçtik. 5 dakika sonra röntgen bölümünden isimlerimiz okunarak sırayla göğüs röntgeni çektirdik ardında formun röntgen kısmını da imzalamış olarak tüm haneleri imzalamış olduk. Elimizdeki formlarla birlikte Düzen Laboratuarındaki işimizin bittiğini Dr. Unganlara çıkabileceğimiz söylendi. Formları Dr. Unganın sekreterine teslim ettik. Ve beklemeye başladık. Muayene günü Dr. Unganın eşi olmadığı tek olduğu için sanırım diğer bekleyen 7-8 kişiden dolayıda 25 dakika bekledik. Nihayet benim muayene odasına girmemi istedi asistan hanım. Muayene odasına kadar eşlik etti ve ayakkabılarımı çıkararak tartıda kilomu ardından da boyumu ölçerek forma kaydetti. Sonra açık tarafı öne gelecek şekilde iç çamaşırlar kalacak şekilde soyunarak verdiği önlüğü paravan arkasında giymemi ve muayene sedyesi üzerinde doktoru beklememi söyleyerek odayı terk etti. soyunup önlüğü giyerek sedye üzerinde birazda heycanlı bir şekilde doktoru beklemeye başladım. Doktor geldi ve sedyeye uzanmamı söyledi. Bir yandan da tansiyon aletini bileğime takarken daha önce cerrahi bir operasyon geçirip geçirmediğimi sordu. 2010 yılında Lomber Disk Henrisi ameliyatı olduğumu herhangi bir şikayetim olmadığını belirttim. Güzel dedi. Boynumda nodül kontrolü göbek bölgesinde elle kontrolünü yaptı. Ardından önden göğüs sırtımdan steteskop ile dinleme yaptıktan sonra paravanın dışına çıkıp tekrar elinde iki aşı enjektörü ile geri döndü. Sağ kolumdan iki aşıyı vakit kaybetmeden enjekte ettiı 🙂 sonra tamam giyinebilirsiniz diyerek paravanın arkasındaki masasına geçerken gözlük kullanıp kullanmadığı ne iş yaptığımı sordu. kullanmadığımı söyledim. işimi söyledim bir yandan giyinirken paravanın arkasında. Önlüğü ordaki çöpe atıyorsunuz. Masanın başına geldiğimde muayeneniz bitti bekleme odasında bekleyebilirsiniz dedi. Diğer aile bireylerim içinde aynı süreç yaşanmış. Sadece kızımın muayenesinde annesi yanında olmak kaydıyla sadece eksik gördüğü Grip aşısını kızıma uygulamış. Eşim kendisine 2 ayrı aşının ne olduğunu sormuş ve doktor 3'lü karma (Tdap,MMR,Varicella) ve Grip aşısı olduğunu açıklamış. Tüm aile bireylerinin muayenesi tamamlandıktan sonra saat 12:35 idi. Dr. Unganın sekreteri ödeme yapmak için 3.947,00 TL hesap çıkardı. Banka kartımla ödeme yapmak için muayene odası karşısında bulunan odada duran 2 adet pos cihazının olduğu yerde çekim işlemim başarısız oldu. Günlük limit limit hatası verdi. Vadesiz mevduat hesabımda yeterli bakiye olmasına rağmen her iki pos cihazından da aynı hatayı aldık. Sekreterde bu işe çok şaşırdı. Yarın nasıl olsa raporları almaya geleceksiniz o zaman deneriz dedi. ertesi gün 16:00-18:00 saatleri arasında raporlarımızı almak üzere Dr. Unganların muayenehanesinden ayrıldık. Çıktığımda bankamı arayarak bu limit hatasının sebebini öğrendim. Sebeb banka müşterilerinin her birinin günlük pos cihazından işlem yapabileceği üst limiti varmış ve benimkisi 5.000 TL imiş. Düzen Laboratuarına 1.386,17+Dr.Unganlara 3.974,00 toplamda 5.333,17 TL olunca günlük limiti aştığımı ve hatanın ondan kaynaklandığını anladım. Biz Muayenehaneden ayrıldıktan sonra sekreter benim adıma bankadan bilgi almış ve Kuğulu parkta kahvemi yudumlarken beni aradı ve biraz önce öğrendiğim bilgiyi benimle paylaştı. Ben de kendisine teşekkür ederek hatanın nerden kaynaklandığını ben de öğrendiğimi kendisine söyleyerek yarın görüşmek üzere diyerek kahvemi yudumlamaya devam ettim.

    Öğrendiğim kadarıyla ibraz edilen tüm aşı vs diğer sağlıkla ilgili belgeleriniz taranarak sistemlerine kaydediliyor bilginiz olsun. Dr. Unganlar daki maceramız ve tecrübelerimiz bunlar. Herkese bol şanslar dostlar... 🙂

    @mesaha, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaşlar,

    Konsolosluk tecrübeme gelince 7 aralık 06:15 te kalktık. Hava zifiri karanlık. Ankara'nın -3 derece havası ve şansımıza ince kar serpiştiriyordu ara ara. Konsolosluğa şahsi arabamla gitmedik. Tüm cep telefonlarını, yüzük, bozuk para madeni ne varsa otelde bıraktık. Taksi çağırdım ve 07:05 te konsolosluğun vize işlemlerinin yapıldığı millet kapısı dedikleri yerdeydik. Kahvaltı yapmamıştık. İçerde çocuklar bir şeyler atıştırsınlar diye kapının çaprazı yakınlarında olan büfeden su ve bisküvi tarzı şeyler aldım. Giriş kapısında bizden başka 2 aile daha vardı. Kırmızı bir çizgi vardı onun gerisinde beklememizi söyleyen bir görevli içeride su var ve içeriye yiyecek içecek sigara çakmak alınmayacağını tüm elektrik-elektronik malzemelerin alınmayacağını söyleyince aldıklarımı büfeciye geri götürüp çıktığımda alacağımı söyleyerek poşeti ona teslim ettim. 07:30 randevusu olanlardan ilk sırada biz vardık. Güvenlik kontrolü için giriş kapısına davet ettiler. Pasaport ve yanımda getirdiğimiz fotoları kontrol ettiler. Önce bir görevli montumuzun önlerini açtırarak bir kağıda sürülmüş üzerimizde kimyasal bir patlayıcı madde olup olmadığını anlamayı sağlayan sisteme ait olduğunu düşündüğüm bir sıvıyı hızlıca kıyafetlerimize sürdü. Ardından tek tek montlarımızı bant xray cihazına verdik üzerimizde ne varsa kemer vs kutuya koyduk ve vücut xrayinden geçtik. Oğlumun montunun iç cebinde lipstick tespit edilince çöpe attırdılar 🙂 sorunsuzca bekleme salonu içinde bir deske yönlendik. Yanımızda getirdiğimiz her bireye ait 2 şer adet 5×5 cm lik biyometrik foto kontrolünü tekrar yaptıktan sonra pasaportlarımızı istediler ve tracing number denilen bankoya davet edilen 2 adet numaramızı verdiler (200) idi. Ve bekleme salonuna ilk giren bizmişiz. Sütunun arkasında bulunan koltuklarda beklememizi söylediler saat 07:32 idi. İçeride sebil su var 2 adet tv ekranı. Birinde trt çocuk diğerinde cnn türk açıktı. Cnn de kudüs gerilimi alt yazısı vardı. Ve konsolosluğa giden yolların kapalı olmasını o zaman anladım. Abd büyükelçiliği önünde o gün protesto yapılacağını çok daha sonra öğrendim ve kapalı olması anlam kazandı o haberi okuyunca. Sanırım işlemleri yapacak görevliler henüz gelmemiş ya da hazırlık yapıyorlardı mesaiye başlamak için ki hiçbir ses ve yanan numaratör yoktu ortalıkta. Saat 07:55 gibi veznede bir bey yerini aldı. 08:12 de 10 numaralı bankodan 200 numarası yandı. Ailecek gittik. Aksanlı konuşmayan Türk bir bayan sırasıyla evraklarımızı istedi. İstenenler;

    1. Herkese ait 2 şer adet 5×5cm foto
    2. Asıl talihliye ait diploma aslı ve fotokopisi
    3. Pasaportlar
    4. Evlilik cüzdanı aslı ve 2 adet fotokopisi
    5. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi ( ben adliyeden ıslak imzalı ve kaşeli her aile bireyi için ayrı ayrı almıştım herhangi bir sürprizle karşılaşmamak garanti olsun diye her ne kadar edevletten alındığını bilmeme rağmen)
    6. Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği ıslak imzalı kaşeli nüfustan aldığım ve her aile bireyi için çoğalttığım fotokopileri
    7. Gelir beyanı evrakları (ben emekli olduğum için sgk dan aldığım emekli maaşımı gösteren yazıyı, eşimin gelirini gösteren maaş bordrosu icrası yoktur kaşeli imzalı, eşimin kendi kurumunda çalıştığına dair yazı, araç ruhsat fotokopisine zımbaladığım kasko değerini gösteren çıktı, evime ait tapu fotokopisi, bankadan aldığım son 4 aylık döküm banka görevlisi imza sirküleri de dahil (son bakiye 90.000 TL=22.900$))
      İstenen belgeler sırasıyla bunlar ve benim sunduklarım bunlardı. Benim ve aile bireylerimin ayrıca 2026 ya kadar geçerli ABD B1/B2 Turist vizemizde olması, sorunsuz giriş çıkış yapılmış ABD seyehati yapılmış olması da vizenin onaylanmasında önemli etken olduğunu değerlendiriyorum.

    Belgeleri teslim ettikten 15 dk sonra 200 tekrar yandı hemen gittim belgeleri alan bayan bana verilen 2 adet numaratörden birini benden almayı unuttuğunu vermemi rica etti. Güldüm kendi kendime uyanamamış hala diye 🙂 tekrar oturdum. 10 dakika sonra vezneden 200 yandı ödeme yapmak için kredi kartımı verdim. 1320 dolar çekildi 4 kişi için. Şifre girişi yapmadan tahsil edildi kredi kartımdan ve slibi verdi veznedar. Tekrar beklemeye devam 2 dk sonra uyanamayan görevlimiz tekrar 200 bastı. Bu sefer ödeme yapmadan önce size bilgilendirme formu vermeyi unutmuşum afedersiniz diyerek yaptığım ödemeden sonra verdiği notu okudum 🙂 (kısaca vizeniz onaylansada onaylanmasada iade yok diyordu) 08:48 de tekrar 200 yandı. Tüm aile bireyleri bankonun önünde yer aldık. Bu sefer genç bir kafın görevli aksanlı türkçesiyle günaudın dedikten sonra sağ elini kaldırarak söyleyeceklerinizin doğru olduğuna yemin edermisiniz diye sordu güleç yüzüyle. Biz de ederiz dedik. Hepimizin parmak izlerini istedi. Kızımın 6 yaşında olmasından dolayı asıl talihli olarak sadece baş parmak izini onun yerine ben verdim. Ardından bana ve eşime ne iş yaptığımızı sordu. ABD de nerde yaşamayı düşündüğümüzü sordu ve son soru olarak ABD de bir akrabanız veya tanıdığınız var mı? Diye sordu var bir arkadaşım dedim. Müsade isteyip 30 saniye sonra elinde
    Vizeniz onaylandı yazan matbu bir kağıt ile beraber vizeniz onaylandı diyerek güler yüzle evlilik cüzdanı ve diploma aslımı bana teslim etti. 5 iş günü içinde pasaportlarınıza vizeniz asılmış olarak belirlediğiniz ptt şubesine ulaşacak diyerek vedalaştık kendisiyle ve diğer bekleyenlerle vedalaşarak konsolosluktan ayrılıp saat 09:03 idi büfeye emanet ettiğim poşeti alıp karşısında bulunan simit dükkanına karnımızı doyurmak için attık kendimizi. Poğaçaları çok güzeldi bu arada tavsiye ederim. 🙂 11 Aralık 2017 itibarıyla istanbulda seçtiğimiz PTT şubesinden vizlerimiz işlenmiş ve ABD'ye girişte teslim edeceğimiz zarflarla beraber pasaportlarımızı teslim aldık. Tüm forum ve grup dostlarının darısı başlarına diyoruz. Sağlıcakla kalın... 🙏😊

    DV2018 (Case no: 4xxx)

    DS-260 Submit : 17.05.2017
    Muayene Tarihi : 04.12.2017
    Mülakat Tarihi : 07.12.2017
    Vize onayı : 07.12.2017
    ABD'ye son giriş : 04.06.2018

  • ⭐⭐⭐

    @uzay, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba, vizesini eşiyle almış bir kimse olarak sürecimi özetlemeyi isterim. Sevgili @crazycells 'in sabırlı, bilgili ve doğru yönlendirmeleri karşısında ise ne kadar teşekkür etsem az. Uzatmadan özetleyeyim: sürece bekar olarak başladım, formumu Mayıs ayı içerisinde bekar submit ettim, case number'ım 13xx idi. 2 Ekim 2017 tarihine mülakat verildi. Paralelde süren bir ilişkim vardı. Evlilik kararı kolay değildi. 5 düşünüp 3 karar verdik, öyle dedik böyle dedik, sonunda evlenmeye karar verdik. Mülakatıma gitmedim, aralarda konsolosluğa mail attım içimi döktüm, @crazycells 'e yazdım, foruma yazdım, neler yaşadım bir ben bilirim.

    Neler mi oldu? Mülakata (2 Ekim) 3 hafta kala evlilik kararı verilmişti, fakat biz o tarihe kadar 3 hafta içerisinde evlenip mülakat için gerekli evrakları da yetiştiremezdik, kendimizi de. Karalar bağladım, allara boyandım, kurudum yeşerdim, mülakata bekar gidip daha sonra mı eşimi ekletsem yahut mülakata hiç gitmesem mi, dedim durdum, 23 Eylül tarihli sağlık raporu randevum için Ankara'ya kalkıp her durumda gitsem ve raporumu alsam mı, risk nedir, diye sorular sordum kendime. Paralelde aileler ile tanışılıyor, 24 Eylül'de aileler arası söz yapılması planlanıyor, çalıştığım yerde işler çok yoğun ve ben de yeni sayılırım firmada ve elbette şirketim bilmiyor bu süreci. Eşim "sen kaç kendini kurtar beni sonradan ekleyebilirsek ekleriz ekleyemezsek kısmet "diyor, ben ise en doğrusu ne olur derdinde sağı solu tırmalıyorum. Velhasılı kelam ben 23 Eylül'de Ankara'ya muayeneye gitmemeye 22 Eylül cuma akşamı karar verdim, çıktım üzerine 2 bira içtim, o hafta 3 kilo filan vermişimdir düşünmekten. 2 Ekim mülakatıma da gitmedim. Karar vermek kararsızlıktan iyidir derler ya, yüzüme renk geldi. 24 Eylül'de sözlendim. 11 Kasım'a gün aldık nikah için. Bir yandan eşimin 1 aylık yurt dışı seyahati çıktı, nikah hazırlıkları için buralarda bir başına koşturan bir ben (kilo vermeye devam). Bu arada konsolosluğa attığım maillerden birine gelen cevabı aynen paylaşıyorum, faydalı olacaktır:

    "Gocmen vize gorusmenize katilamayacaksaniz randevu tarihi degisiklik talebinizi randevu gununuz gectikten sonra hizmet saglayici firmamiz CSC’ye https://ais.usvisa-info.com adresinden veya 0850 390 2884 numarali telefondan iletebilirsiniz. Talebiniz ofisimizle paylasilacak ve randevu degisikliginiz internet uzerinden yapilarak tarafiniza bilgi verilecektir. Ancak DV kategorisinde vizeler her ay kisitli sayida verilebilmektedir ve size sadece gorusme gununuzun oldugu ay bir vize numarasi rezerve edilir. Programin sonuna yaklastikca (Eylul 30) vize numaralari azalir ve yeni randevu taleplerine cevap verilemeyebilir"

    Ben Ekim ayı ortasında meraktan bu numarayı bir aradım (0850 390 2884). Kontrolünü yapalım dediler, yeni mülakat için bir engeliniz yok, not alayım dediler. 11 Kasım'da evleneceğimi, o tarih sonrası çağrılmak istediğimi, ama evlilik sonrası evrak toparlama işlemlerim de olacağı için bu genişlikte bir zamanın bana bırakılmasını talep ettiğimi söyledim, bunun notunu aldılar, bilgileri konsolosluğa ileteceğiz dediler, teşekkür ettim kapadım telefonu. İçime bir kurt düştü, acaba yeni tarih alma talebi mi iletildi benim adıma diye. Çünkü evlilik sonrası yapılacak prosedürel işler hiç kısa sürede halledilir işler değil, malum soyadım değişiyor, bundan sebep nüfus cüzdanı değişmeli ve ardından pasaport. Ve bunların hiçbiri kısa sürede olmuyor. İstanbul'daki nüfus müdürlüklerinden herhangi birine randevu almak üzere randevu hattını aradığımda 2017 sonuna kadar tüm randevuların dolduğu bilgisini alıyorum, içime kurtlar düşmeye devam ediyor. Bu arada bir detay daha: evlilik sonrası evlendiğinizin bilgileri belediyelerden nüfus müdürlüklerine gönderiliyor (ortalama 5-10 gün içerisinde), nüfusa randevu alabilen şanslı insanlardan iseniz, randevu için gittiğinizde geçici kimlik belgesi alıp o belgeyi kimlik yerine emniyetteki pasaport başvurusunda kullanabiliyorsunuz ama pasaportun yenilenip size ulaşması 5-7 gün. Hepsi gün. Hepsi zaman. Hepsi ömür törpüsü. Hepsi belirsiz. Diye diye düşünürken konsolosluktan gelen mail: 27 Kasım'a mülakat verilmiş! Benim kalkıp o numarayı aramam ve ortalığı habersiz ve şuursuz hareketlendirmem sebebiyle, nikahımdan tam 2 hafta sonrasına mülakat verildi. Ben tekrar eridim. O 2 haftada tüm bu işlemlerin yürümesi bayağı imkansızdı. 11 Kasım'da evlendik mi, evlendik. Balayına çıkmadık, şirkete yalan söylemeye devam. Nikah Cumartesi gerçekleşti. Pazar evlilik cüzdanının fotoğrafını çekip konsolosluğa ilettim eşim için de form açtılar, Pazartesi belediye ile görüştüm, nüfusa yalvardım, telefon görüşmeleri, eş dost derken, sonuç: Pazartesi günü hem belediyeden evraklarımı nüfusa göndertmiş, hem nüfustan randevusuz kimlik başvurusu yapabilmiş, hem aldığım geçici kimlik belgesiyle emniyete kapanmadan 5 dk evvel varmıştım, emniyette de o gün tüm gün ekranlar çalışmıyormuş, tüm türkiye'de bir sıkıntı varmış, ama son anda sistem çalıştı (16:57 filandır saat, bayağı son anda), pasaport başvurumu da yaptım ve gelecek günleri beklemeye koyuldum, evet hepsi 1 günde oldu, bayağı çılgınlık, bayağı başarı, bayağı şans, bayağı yorucu. Mülakata gittik, sıkıntısız rahat, ilişki kanıtları, fotoğraflar, whatsapp yazışmaları, bayağı titiz çalıştık ve ilişkimiz ya da evliliğimizle ilgili tek bir soru gelmedi! Kısmet. Hayırlı olsun dediler, duygularımız alınmış gibi çıktık mülakattan, neden bilmiyoruz. 🙂 Bu arada ne oldu peki? Şirket bir seyahat koydu yurt dışına, ve benim mülakatımdan 4 gün sonraya! Mülakatım sonrası ya pasaportum elime ulaşmamış olursa ne olur, benim adıma hızlıca schengen alınmış eski pasaportuma o arada, tüm ayarlamalar yapılmış, içim içimi yiyor. O pasaport konsolosluktan 3 gün sonra elime ulaşmazsa büyük bir yalanla ben gidemiyorum diyeceğim yine mecbur, çünkü eski pasaportuma iptal basılmış/delinmiş yurt dışına çıkamam, yenisi konsoloslukta. Ve ne oldu? Pazartesi mülakat, Çarş akşamı ptt'den gelen sms, Perşembe pasaportum ptt'deydi, gidip gönül rahatlığıyla aldım, Cuma da yurt dışına çıktım. Bayağı engelli, bayağı engelleri aşmalı geçen bir kaç ay. Perşembe pasaportumu aldım ya, bünye artık direnmeyi mücadeleyi bıraktı zaar, o akşam hayatımın en korkunç diş ağrısını yaşadım, tüm seyahat boyunca kutu kutu ağrı kesici içtim, dönüşte ateşlendim. Hayat sürprizlerle dolu arkadaşlar! 🙂 Bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Hepimizin hakkında hayırlısı ne ise, o olsun. Sevgiler.

  • ⭐⭐⭐

    @susam-hanım, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Herkese Merhaba
    Bugün Doktor raporlarımızı sorunsuz bir şekilde aldık 🙂 Kısaca anlatayım belki başkalarına da faydası olur.
    Cuma sabah 09:40 ta randevumuz vardı 09:00 da 4. kattaki Unganların oradaydık. Unganların sekreterya daki hanımlar çok kibar ve saygılıydı hemen evraklarımızı( Pasaport,case no olan çıktıları, varsa aşı kartları) alıp kayıt yaptılar. Ve 3. kattaki Düzen Laboratuvarına indik sıramız gelince ismimizle ve teker teker çağırdılar. Kan alındı,idrar alındı ve tekrar beklemeye başladık sonra röntgen çekmek için yine isimle çağırdılar.Bu tahlillerin hiç birini kızıma yapmadılar(13 yaşında) Röntgenden sonra ödeme yaptık, iki kişi için 352 Dolar karşılığı TL, Kredi kartıyla ödedik... Elimizde evraklarla tekrar Unganlara çıktık. Yine ayrı ayrı çağrdılar. Önce eşim girdi O çıktıktan sonra ben girdim. Mrs. Ungan o kadar çok soru sordu ki hatırlayabildiklerim: Kaç yaşındasın, ameliyat oldun mu,kaç doğum yaptın,şeker,kalp,tansiyon var mı,depresyon geçirdin mi,kullandığın ilaç var mı,dövme, piercing var mı,uyuşturucu kullandın mı, intihar eğilimin var mı.Kendine ya da başkasına zarar verdin mi . Ben de hem dövme hem piercing var. Hepsini görmek istedi.Kendine ya da başkasına zarar verdin mi diye sorunca benim 16-17 yaşındayken gençlik çılgınlığı kolumda birkaç çizik izi vardı, onları gösterdim.Mrs.Ungan sizi psikiyatr görsün dedi ve Prf.Dr. Bülent Çelikel 'e yönlendirdi. Benim için aynı gün 17:00 ye randevu alındı. Bu arada 4 tane aşı yaptı bana. Grip aşısı(influenza),su
    çiçeği(varicella),Tdap(boğmaca,difteri,tetanoz),MMR(kızamık,kabakulak,kızamıkçık).Ben çıktım kızımı çağırdılar. Yanında beni de. O'na da 3 aşı yapıldı ( grip,su çiçeği, menenjit). Sonra ödeme yaptık. Hepimiz için 860 Dolar karşılığı TL yi kredi kartı ile ödedik.Yarın (Cumartesi)13:30 a kadar raporunuzu alabilirsiniz dedi 17:00 de Pisikiyatra gittik ve çok hoş sohbetle yarım saat geçti. Bülent bey bence siz de bir sorun görmüyorum gayet iyisiniz dedi ve akşama raporu Unganlara göndereceğini söyledi.Tabii ki oradaki ödeme 400 TL...Cumartesi günü 11:30 gibi gittik ve raporumuzu sorunsuz bir şekilde aldık.Toplamda 5058 TL ödemiş olduk. Benim kanaatim sizin her şeyinizi önceden araştırıyorlar. Hastanede ki kayıtlar,yapılan tahliller,hastalıklarınız her şeyi zaten biliyorlar. Soruları da ona göre soruyorlar. Bana sorulan soruların hiç birini eşime sormamışlar. Nokta atışı sorular...Bu yüzden sırf bu yüzden asla yalan söylemeyin derim.Artık bizim için son adım Konsolosluk görüşmesi kaldı. 2 Ocakta 07:30 randevumuz var. 2018 in İlk randevusu.Yeni yıl yeni hayat. Herkese bol şans
    @susam-hanım, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Merhaba forum arkadaşlarım. Tecrübelerimizi paylaşmak istiyorum
    2 Ocak 2018 günü sabah 07:30 da konsolosluk randevumuz oldu.07:15 de Elimizde evrak çantasıyla konsolosluk önündeydik. Kapıdaki görevliler sadece evrakları alabileceğimizi evrak çantasını içeri sokamayacağımızı söyledi. Bizde büfeye bıraktık. Zaten telefon ,kol çantası gibi eşyaları arabada bıraktık.Güvenlikten geçerken elimize ve evrak dosyasının üstüne pamukla bir şey sürdüler, ne olduğunu bilmiyorum. Kemer saat mont şapka hepsini çıkarıp x-ray den geçirdiler ve biz de geçtik.Buna rağmen bir güvenlik de manuel arama yaptı..Bekleme salonunda bir masada pasaportları alıp kayıt yaptılar ve bize numara verdiler. Bekleme salonunda Dr Unganlarda karşılaşıp konuştuğumuz talihli aile de oradaydı. Banka da sıra bekler gibi numaranın yanmasını bekledik. Numaramız yanınca evrakları vermeye gittik.Asıl talihli olarak benden diploma aslını ve fotokopisini,Vukuatlı nüfus kayıt belgesini, 2 fotoğraf arşivli adli sicil kaydı(e-devletten indirmiştim ),Mali belgeler (bankadan hesap hareketlerini gösteren defter aldım 3 ay önce $ hesabı açmıştım,bankadan imza sirküsü almıştım ve fakat hiç birini almadılar.Üç kişi için 21.700 $vardı bankada bir de ayrıca başka bankaya 4000$ yatırmış ve deftere yazdırmıştım ama onu sonra çektim. O defteri de verdim, eşimin arsa tapusu vardı e-devletten çıkarmıştı onu da verdik), Evlilik cüzdan ve fotokopisi, Eski evliliğe ait boşanma belgesi, Dr Unganların verdiği sarı zarf ve pasaport.hatırladığım kadar bu belgeleri aldılar. Kızımdan (13 yaşında) çok az belge aldılar( Dr. raporu,2 resim, nüfus kayıt örneği,Ve bizim evlilik cüzdan fotokopisi,pasaport) Eşim DV 260 doldururken klavyenin azizliğine uğramış adresin birinde İstanbul Türkiye yazacağı yere İstanbul Zambia yazmış onu evraklarımızı alan kadına söyleyince güldü ve notunu aldı. Eşimden diploma istemediler,diğer belgelerin aynısını eşim için de verdik.Yerimize oturup beklemeye devam ettik. Unganlarda tanıştığımız aile önce girdi ve mutlu bir şekilde çıktılar vizeleri onaylanmıştı.Bu arada önde oturan genç bir kız vardı onunla sohbet ettik. Kız İranlı ama Türkiye'de yaşıyor, tüm ailesi burdaymış. Anestezi uzmanıymış. Bizden önce ödemesini yaptı sonra bizim numaramız yandı eşim kredi kartıyla üç kişi için 990$ ödedi.Tekrar beklemeye başladık. İranlı kız bizden önce mulakata girdi biz beklerken geldi ve reddedildiğini söyledi. Neden diye sorduk, gerekçe olarak belgenin birinde İran ismini, Başka birinde de Türk ismini yazdığını söylemişler.Çok moralim bozuldu. Bayağı gerildik,Numaramız yanınca gişeye gittik. Camekanın arkasında çok genç ve güzel bir kız merhaba nasılsınız diye karşıladı bizi. Önce sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Sonra parmak ve el izlerimiz alındı. Ne iş yaptığımızı Amerika'da nereye gideceğimizi, orada tanıdığımız olup olmadığını sordu ve ''Vizeniz onaylandı verdiğiniz PTT adresine gönderilecektir'' dedi. Orda eşime sarılıp öpmemek,bağırmamak için zor tuttum( Tabi ki dışarı çıkınca yaptım bunu). Ve evet bitmişti.... Salı günü mülakata girdik çarşamba günü mesaj geldi (o meşhur sarı zarf PTT kargoya verildi diye ) ve perşembe günü pasaportlar vize basılmış halde sarı zarfla beraber elimdeydi.. Aslında beklerken zaman çok yavaş ilerliyordu. Ama şimdi her şey o kadar hızlı gelişti ki hala inanamıyorum. Bütün bu süreci yaşayan insanlara sabır ve bol şans diliyorum. Umarım herkes bizim kadar sorunsuz alır.Ve ayrıca bu forumlarda sorularımıza cevap veren ve soru soran herkese çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde pek çok şeyi öğrendim. Sağ olun var olun

  • ⭐⭐⭐

    @mehmett, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Mülakat tarihimiz 8 Ocak olarak belli olduktan sonra doktor randevumuzu 18 Aralık Pazartesi için internetten oluşturduk. Haftasonunu Ankara'da geçirmek üzere 16 Aralık günü Bursa'dan kendi aracımız ile yola çıktık. Biz 4 kişilik bir aileyiz ve her aile bireyi için bir randevu saati aldık. İlk randevu saat 10.15'de idi. Biz saat 9:30'da Dr.Ungan'ın bekleme salonunda idik. Randevu saatini beklemeden direk evrak işlemlerini başlattılar. Bizden pasaportlarımız, Case Numaramızın yazılı olduğu randevu mektubu ve aşı kartlarını istediler. Daha sonra webcam ile sırası ile fotoğralarımız çekildi. Bizden beklememiz istendi. Bekleme salonu hemen hemen dolu idi ve ağırlık olarak İran vatandaşları vardı. Aşağı yukarı yarım saat bir beklemeden sonra ilk olarak beni çağırdılar. Bir görevli eşliğinde muayene odasına geçtik. Boyum ve kilom ölçüldü. Daha sonra bir önlük verilerek sadece iç çamaşırım kalacak şekilde soyunup önlüğü giymem istendi. Hazırlandım ve bir 10 dk. belkemeden sonra bayan Ungan muayene için geldi. Tansiyonum ölçüldü. Boğazıma baktı ve göğsümü dinledi. Bu esnada forumda daha önce de yazılan klasik soruları sordu. Su çiçeği geçirip geçirmediğimi sordu. Bu konuda net cevap istiyor 🙂 Daha sonra her iki koldan aşılarımı yaptı. Muayene bitince giyinip bekleme salonuna geçtim. Asıl talihli olan eşim çağrıldı. Eşime nereye gitmek istediğimiz, ne iş yaptığımız, gitme nedenlerimiz gibi bir dizi sorular da sormuş. Eşimin aşı kartı mevcut idi, onu kontrol ederek eksik aşılar yapılmış. Daha sonra 10 yaşındaki kızım ve 6 yaşındaki oğlum annesi refakatinde sırası ile muayeneye alındı. Aşıları yapıldı. Buraya kadarki işlemler için 3500 TL gibi bir rakamı kredi kartı ile ödedik (1 Dolar : 3.85 TL olarak hesaplandı). Daha sonra alt kattaki Düzen laboratuvarına yönlendirildik. 15 yaş altı çocuklar için Düzen lab.dan birşey gerekmiyormuş. Burada kayıt işleminden sonra eşim ve benden kan alındı, idrar numunesi verildi ve akciğer filmi çekildi. Bu işlemler için 1000 TL gibi bir rakam kredi kartı ile ödendi. Toplamda 4500 TL gibi bir ödeme yapmış olduk. Biz işlemler bittikten sonra Bursa'ya döneceğimiz için raporu alması için abimin ismini verdim. İşimiz bittiğinde saat 12:30 idi. Raporu henüz almadık ama bu saate kadar Unganlardan bir telefon almadığımız için sorun olmadığını düşünüyorum.
    Şimdi artık 8 Ocak tarihini beklemedeyiz.
    Merhaba arkadaşlar, 8 Ocak saat 9:00'daki mülakatımız için tekrar Ankara'ya doğru yola koyulduk. 7 Ocak gecesi Best Otel'de kaldık. Sabah evraklarımızı alıp 8:45 gibi konsolosluk önünde idik. Ankara düşündüğümüzden de soğuk idi ve sabah iki çocuk ile beraber kuyruğun en arkasında sıraya girdik. Epey bir beklemeden sonra sıramız geldi ve içeri girdik. 211 numara ile son sırayı aldık sanırım. Çünkü bizden sonra başka kimse yoktu. Yerimize oturduk ve 200'lü gişeleri takip ettik. Gişenin birisinden ayrılan insanlar sürekli asık suratlı, motivasyonları düşük, kafaları karışık bir şekilde tekrar yerlerine oturuyordu. Bu gişenin evrakları alan bayanın gişesi olduğunu farakettik. Psikolojik olarak kendimizi hazırladıktan sonra evrak teslimi için numaramız yandı. Evrakları tek tek istiyor, fazla evrak vermenizi istemiyor. Bizim vukuatlı nufüs kayıt örneklerinde verilen bir kağıt vardı, onu da vermiştik. O kağıdı bize gösterip bundan sonra istemediğim bir evrakı vermeyin dedi, ilk fırçamızı yemiş olduk. Daha sonra eşim Almanya doğumlu olduğu için Almanya'dan aldığımız doğum sertifikasını istedi. Onun dışında genel olarak verdiğmiz evrakları sıralarsak.
    -Eşim ve benim için nüfus müdürlüğünden alınmış nüfus kayıt örneği ve her aile ferdi için fotokopileri. -Evlilik cüzdanı ve iki adet fotokopisi,
    -E-devlet'den alınmış arşiv kayıtlı adli sicil belgesi
    -Diploma (orjinali ve fotokopisi, eşim doktora öğrencisi ve DS-260'da belirttiğimiz için öğrenci belgesi de almıştık, onu istemedi.)
    -Banka hesap kağıdı (TEB'den konsolosluğa vereceğimizi söyleyerek istemiştik, onlarda hazır bir format varmış ve ingilizce olarak şu şahsın bankamızda 21000$ parası vardır şeklinde bir evrağı imza sirküleri ile beraber vermişlerdi. Onun dışında biz eşimle beraber son bir yıllık maaş hareketlerimizi gösteren kağıtları da aldık ama istemedi. Eğer konsolos parayı yeterli bulmazsa başka gösterecek birşeyiniz varmı dedi. Bizde ev ve araba var dedik. Tapu ve ruhsat fotokopilerini istedi, ben araba ruhsatının fotokopisini verdim, evinkini heyecandan vermemişim.)
    -Sağlık Raporları
    -2'şer adet 5x5 fotoğraf
    Evrakları hazırlarken bize de kağıt sesinden rahatsız olduğunu ve evraklara dokunmayın şeklinde uyarı yaptı. Daha sonra iki kişi beklemeyin, biriniz gitsin dedi. Eşim kaldı ve eşime "yarn" ın türkçesi ne demiş. Eşim de iplik demiş. Eşim tekstil mühendisi bu arada, bunu neden sorduğunu çözemedik. Neyse işin en zor kısmı evrakların teslim süreciymiş:) Daha sonra 4 kişi için nakit olarak 1320 dolar ödedik. Artık mülakat için sıramızı beklemeye başladık. Mülakattan dönenler güler yüzlü bir şekilde birer birer ayrılırken sıra bize geldi. Çocuklar ile beraber sarışın bayanın karşısında idik. Sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Bize Amerika'da nereye gideceğimizi, tanıdık kimse olup olmadığını sordu. Eşim soruları cevaplarken kendisi bilgisayara birşeyler giriyordu. Indiana'ya gideceğmizi, orda arkadaşımız olduğunu ve yaşam şartları açısından uygun olduğunu söyledik. Güzel dedi ve tebrikler, vizenizi onaylıyorum dedi. O sözü duyunca boğazım düğümlendi, birkaç saniye ne diyeceğimi bilemedim, sonra teşekkür edip ayrıldık. Akşam eve dönünce CEAC Visa Status'den vize durumunu kontrol ettim ve Administrative Processing yazıyordu. Eyvah AP'ye kaldık dedim. Sonra dün öğlen kontrol ettiğimizde Issued yazıyordu ve derin bir oh çektik. Bu durum sanırım rutin olan birşey. Dün öğleden sonra postaneden gönderimiz ile ilgili mesaj aldık. Bugün de gönderinin ulaştığına dair mesaj geldi ve pasaportlarımızı vize basılı olarak aldık.
    Son olarak şunu söylemek istiyorum. Biz GC kazandığımızı öğrenince şimdi ne yapacağız diye interneti karıştırdık. Bir sürü danışmanlık firması sayfalarında sürecin çok zor olduğunu, en ufak bir hatada hakkınızı kaybedeceğinizi söylüyordu. Bu süreçte eski platformda @crazycells 'i tandık. Her soruya bıkıp usanmadan cevap veriyordu. Bizde kafamızdaki soruları sorduk ve her seferinde cevap verdi, şimdi de burdayız.Kendisine ne kadar teşekkür etsek azdır. İyiki varsın.
    Bundan sonra mülakata girecek arkadaşlara kolaylıklar diliyorum ve umarım herkes vizesini kolay ve rahat bir şekilde alır.

  • ⭐⭐⭐

    @Civil_Engineer, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Mülakat tarihimiz 3 ocak, 18 aralık günü sağlık raporu kısmını eşimle beraber hallettik. Ankara'da oturduğumuz için sabah 9:00'a randevumuzu aldık ve saat 8:45 gibi de Unganlardaydık. Unganların yeri oldukça merkezi Kuğulu Park'ın karşısındaki iş merkezinde 4. katta. Binanın altında dost kitabevi var. Sabah 8:45 gibi geldik ama daha açılmamıştı o yüzden yandaki bekleme salonunda bekledik. Saat 9'da pasaportlarımız ve dvlottery sayfasından aldığım çıktı ile girişimiz yapıldı. Fotoğraf götürmenize gerek yok orada webcam aracılığı ile resminiz çekiliyor. Daha sonra resminizin ve bilgilerinizin olduğu bir evrak oluşturulup imza atmanız isteniyor. İmza işlemini de hallettikten sonra 3. kattaki düzen laboratuvarına indik. Eşim ve benim toplam tahlil ücretimiz 907 TL tuttu. Kan ve idrar alındı daha sonra da akciğer filmimiz çekildi. İşlemlerimiz bittikten sonra tekrar 4.kata Unganların ofisine çıktık. Muayene sıram geldiğinde paravanın arkasına geçip hastane önlüğü giymem istendi tüm elbiselerinizi çıkartıp sadece önlükle kalıyorsunuz. Daha sonra doktor Handan Hanım geldi tansiyon ölçümü yapıldı. Uyuşturucu kullandınız mı? Herhangi bir yerinizde piercing yada dövme var mı? İntihar etmeyi düşündünüz mü? Birini öldürmeyi düşündünüz mü? Alkol sigara kullanır mısınız? Alkollü araç kullanıp ehliyetinize el konuldu mu gibi rutinleşmiş soruları sordu. Bunların hepsine hayır deyince de muayenem tamamlandı ve aşı kısmına geçildi 2 doz sol koldan 1 doz da sağ koldan olmak üzere 3 adet aşı yapıldı. Bu arada aşıyla alakalı herhangi bir belgemiz yoktu. Benden sonra eşim de aynı şekilde 3 aşı olmuş. Aşı ve muayene ücreti olarak Unganlara 1628 TL ödeme yaptık. Toplamda iki kişi aşı kartımız olmadan 2535 TL ödeyerek sağlık raporu kısmını tamamladık. Son aşama mülakat kısmı, umarım onu da kazasız belasız halledip vizemizi alıp deneyimlerimizi paylaşırız 🙂 Herkese bol şans 🙂
    Merhaba arkadaşlar PTT'den vize paketimi almış bulunuyorum. Mayıstan beri beklediğimiz süreç bugün sona erdi. Forumdaki herkese başta @crazycells ve @knnrn 'a çok teşekkür ederim. Bütün sorularımıza bıkmadan usanmadan büyük bir sabırla cevap verdiniz tekrar sağolun. Mülakattan çıkanlar bu sürecin en kolay kısmının bu olduğunu söylemişlerdi cidden de öyleymiş. Sabah randevumuz 8:00'deydi. 7:45 gibi 4 nolu kapıda sıradaydık. Randevu saatimiz geldiğinde herkes tek tek içeri girdi pasaport ve resim kontrolü yapıldı. Fotoğrafın 5x5 ebatında ve kurallara uygun olmasına çok özen gösteriyorlar. Fotoğrafını beğenmedikleri bir kaç kişiyi tekrar çekilmeleri için gönderdiler. İçeri hiç bir şekilde telefon poşet almıyorlar. Kemer ve araba anahtarı sorun olmuyor.
    İçeri girdikten sonra 204 nolu sırayı aldık ve beklemeye başladık. Green card için gelenleri odanın en sonundaki banklarda oturtuyorlar ve gişe işlemleriniz de arkada arada oluyor. İlk kez numaramız yandığında evrak için gişeye yöneldik. Bu arada forumda sıkça okuyorduk evrak alan kişinin biraz ters olduğunu cidden öyleymiş 🙂 Bizden önce de bir kişiyi fırçalamış 🙂
    Diplomanın aslı ve bir adet fotokopisi, Sağlık raporları, Vukuatlı nüfus kayıt örneği, Arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, 2 adet 5x5 fotoğraf, Evlilik cüzdanı ve iki adet fotokopisi, bankadan aldığım bir yıllık hesap dökümü ile beraber şubenin imza sirküleri ve tabiki pasaportlar.
    Evrakları teslim ettikten sonra numaramız bir kere daha yandı 330 dolardan 2 kişi için 660 dolar ödedik.
    3. kez yandığında ise parmak izlerimiz alındı, yemin ederek mülakata başladık. Mülakat çok kısa sürdü nereye gideceksiniz, ne iş yapıyorsunuz gibi kısa ve basit sorulardı biz de basit cevaplar verdik lafı çok uzatmadık. Tebrikler vizeniz onaylandı dedi ve teşekkür ederek ayrıldık. Daha önce forumda okuduğum durumlardan dolayı hala bir sıkıntı vardı içimde acaba AP durumu olabilir mi diye ama vizemi bugün postaneden alıp da sarı zarfı görünce büyük bir rahatlama geldi. Herkese bol şans. Umarım visa bulletin bu aydan itibaren hızlanmaya başlar ve nisan mayıs gibi current olur. Tüm bekleyenleri vizelerini almaları dileğiyle...

  • ⭐⭐⭐

    @Edelweiss, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Selamlar. Dün 10:40 gibi sağlık raporumu almak üzere Doctorun'daydim. Benden haric orada bulunan iki kişi daha vardı. Girişte sekretere pasaport ve davetiye mektubumu vererek kayıt yaptirdim. Sonrasında ise muayene için beni içeri aldilar. Söylenenlerin aksine Handan hanımı ben gayet ilgili ve güler yüzlü buldum. Sohbetle geçen 5 dakikalık muayenenin ardından 4 asi vurularak sekretere yonlendirildim. Burada da 280$ ödeme yaparak sonrasında kan, idrar tahlilleri ve göğüs röntgeni için bir alt kattaki düzen laboratuvarina yonlendirildim. İçerde çalışanlar dışında Türk olmayanların sayısı Türk olanlardan daha fazlaydı. 🙂 Pasaport ve üst kattan bana vermiş oldukları bir kağıt ile kayıt yaptırarak 117.5 dolar ödeme yaptım. Akabinde istenen tahlilleri ve göğüs röntgenini vererek bir üst kata çıkıp sağlık raporu sürecini sonlandirdim. 4 Ocakta görüşmem olduğunu belirterek 3 ocakta teslim alacağımı söyledim. Simdi heyecanla 4 Ocak'i bekliyorum. 🙂

    Selamlar 🙂 4 Ocak saat 09:00 da olan vize görüşmem için saat 07.30 gibi konsolosluk onundeydim. Vaktin erken olduğunu düşünerek biraz yürüyüp yiyecek birşeyler alarak vakit geçirdim. Tekrar konsolosluk önüne geldiğimde ön girişin arkasında yer alan 4. Kapıya yönlendirdiler. Sırada insanlar vardı ve yalnizca 8-8.30 arası randevuları alıyorlardı. Bu sırada telefon anahtar gibi eşyalarımı büfeye teslim ederek yaklaşık 25 dk beklemenin ardından sıraya dahil oldum. 15 20 dklik beklemenin ardından da içeri geçerek sıra numarası aldım ve heyecanla oturmaya başladım. 🙂 Turist vizesi için gelen insan çok olduğu için red alan sayısı da bir o kadar fazlaydı. Bu durumun benim için geçerli olmadığını bilsem de yine de heyecanima bir türlü engel olamadim. 🙂 İlk kez numaram yandığında yan tarafta yer alan vezneler den birine giderek oldukça guleryuzlu bir Türk bayana dosyalarimi teslim ettim. Sonrasinda ikinci kez numaram yandığında kasaya giderek 330$ odeme yaptım ve oturup beklemeye başladım. Evet artik o heyecanlı görüşme anı gelmişti ve ben bunun farkında değildim. Görüşmelerin yalnızca ön taraftaki yerlerden yapıldığını sanıyordum oysa ki benim numaram yine yan tarafta yanmıştı. Ben de dosya verme ya da evrak imzalama rahatlığı ile sakin bir sekilde oraya yoneldim. Karşımda sarışın ve mavi gözlü sempatik bir bayan vardi. Kafasını kaldırıp "Merhaba" dedi ama o da ne! Kendisi bir Amerikalıydı :))) hemen çark etti 🙂 Gergin ve heyecanlı olmam gerekirken çok ilginç bir şekilde rahat ve sakindim. Görüşmem yaklaşık 3 5 dakika surdu. Nerede okuduğumu ve ABD de nereye gidecegimi sordu. Sonrasında ise "Tebrikler! Vize başvurunuz onaylandi. İyi şanslar!" dedi. Zaman benim için 3 5 saniye durdu o an. O kadar mutluydum ki! Çok teşekkür ederim, sağolun diyerek ayrildim. 🙂 Pasaportum ulaştığında son durum hakkında da bu mesajı düzenler yine bilgi veririm. Bu süreçte desteğini aylarca esirgemeyen sevgili @crazycells e çok ama çok teşekkür ederim. İyi ki varsın! Herkese bu süreçte bol şans diler esenlikler dilerim. 🙂
    şans dilerim. 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ed48, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba herkese,

    Bu sabah 7.30 daki randevumuz için eşimle 7 gibi konsolosluğa gittik. 7.15-20 gibi içeri almaya başladılar. Güvenlik kontrolünde fotoğraflara bakıldı sonrası montlarımızın önünü açarak beklememiz söylendi. Sonra teker teker içeri aldılar. Pasaportumuza etiket yapıştırıp sıra numarası verdiler. Bizim numaramız 8.10 da yandı. Forumlardaki meşhur suratsız hanıma(biz güldürmeyi başardık) evrakları teslim ettik. Bahsedildiği gibi kağıt sesinden acayip rahatsız oluyor ve uyarıyo. Eşim elini kolunu oynattıkça 7 aylık mı gibisinden de espri yaptı 🙂 Bekleme yerinin sağ tarafındaki haritayla ilgilenince de hoşuna gitti genelde kimsenin dikkatini çekmiyor dedi 🙂 Yaklaşık 15 dakika bu bayanın yanında vakit geçirdik daha önce evlenip evlenmediğimizi sordu. Verilen numaralardan birini bu bayan aldı. 8.35'te 7 numaralı kasiyer bölümünde numaramız yandı. 660 doları nakit tam para olarak ödedik. Kısa süre sonra tekrar numaramız yandı. 5 soru soruldu- Amerika’da nerede yaşayacağımız ? Aile ve arkadaş olup olmadığı? Ne zaman evlendiğimiz? Ne zamandır tanıştığımız? Son olarak da eşime nerde çalıştığını sordu meşhur sarışın bayan 🙂 Sonrasında bana sizin turistik vizenizi iptal ediyorum artık başka vizeniz var tebrikler dedi ve o beklenen kağıdı uzattı 🙂 Biz mülakata çok yakın evlendiğimiz için aşırı tedirgindik ama herhangi bi sıkıntı yaşamadık çok şükür. Herkese bizimki kadar rahat bir görüşme dilerim 🙂 Burdan bilgi veren yardımcı olan herkese de ayrıca teşekkürler. Daha nice başlıklarda görüşmek üzere 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @strangereister, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Arkadaşlar herkese merhaba.

    Geçmiş zamanlarda buraları fazlaca okuyan biri olarak, 9 Ocak 2018 / 07.30 tarihli vize görüşmemizden olumlu sonuçla ayrılmış olduğumuzu belirtmek istiyorum. Facebook grubuna güzel haberi yazarak, akşam olanı biteni ayrıntılı bir şekilde yazacağımı belirtmiştim.

    Sağlık Raporu Alınan Tarih : 04.01.2018 / 09.00
    Vize Görüşme Tarihi : 09.01.2018 / 07.30

    4 kişilik aile, Talihli Anne. Çocuklardan biri 21 yaş üstü olduğu için haktan yararlanamıyor, diğeri ise 17 yaşında olduğu için bu haktan yararlanabiliyor. İlk başvuruda çıktı.

    Evet, her ikisinde de ilk randevu bizimdi 🙂

    Not : Sağlık raporu alma aşamasında anlatacak pek bir olay yok ama yine de anlatayım.

    *Öncelikle sağlık raporunun alınma aşamalarından bahsetmek istiyorum. Saat 09.00'da olan görüşmeye 08.00 gibi gittik. Tabii o vakitte Unganlardan hiç kimse yoktu. Bir bekleme salonu var, muhtemelen tamamen doluyken çok güzeldir. Ancak biz gittiğimizde bizimle beraber bir aile daha vardı ( sonradan onların da vizeyi aldığını öğrendik ). Sohbet muhabbet ede ede saati 09.00 yapıyoruz.

    Öncelikle Unganlarda çalışan ve evraklarla ilgilnen bir sekreter var, bizden pasaportları alıyor ve randevu saatlerine göre ( randevu saatlerini 5 dakika aralıklarla veriyorlar, ancak işimiz yaklaşık 1.5 saat kadar sürüyor. ) sizin fotoğraflarınızı çekiyor. Abartılacak bir durum yok, daha önce aşı olduysanız aşı kartınız alınıyor. Olmadıysanız telaşa gerek yok zaten olacaksınız içerde. Öncelikle direk aşılar vurulmuyor, hemen Unganlarla da görüşülmüyor. Alt katta bir laboratuvar var. Oraya giderek, kan tahlili, idrar tahlili ve bir adet akciğer filmi çektirip parasını ödüyorsunuz. Karışık değil, isimleri sesli bir şekilde çağıranlar oluyor. O anda oraya gidip ne istiyorlarsa onu yapıyorsunuz. Tabii bu arada pasaportunuz çoktan onlarda, en son bu üç işlemi hallettikten sonra pasaportunuz ve sanırım ( tam hatırlamıyorum ) bir kağıt ile birlikte Unganların ofisine çıkarak elinizdekileri Unganlar'ın sekreterine veriyorsunuz. Ardından ( bizi Mehmet Ungan kontrol etti ) sizi içeri çağırıyor. Sekreter sadece iç çamaşırlarınız kalacak şekilde soyunmanızı isteyip o sırada size mavi bir şort ve üst veriyor ( Ben tam gömleği çıkarırken Mehmet Ungan içeri girip, "Merhaba Onur, tamam çıkarmana gerek yok, sadece gömleği ve ayakkabıları çıkar." dedi ). Siz de yatıyorsunuz. Sorular basit, "Sigara var mı, alkol var mı, uyuşturucu var mı, dövme, gözlük, kronik hastalık, ameliyat, ödem, piercing var mı?.. Abinle, annenle, onla bunla aran nasıl?, gidince ne yapacaksın.."

    Anlayacağınız doktorun sorduğu sorular ruh sağlığınızı kontrol edecek nitelikte. Vücudunda çok fazla dövme, piercing bulunduranlardan bazılarını psikoloğa yönlendirdiği de olmuş. Tam ayrıntılarını bilmiyorum ama aklınızda bulunsun.

    Ayrıca akciğerinizi dinliyor.

    Gün biter ve ertesi gün 15.30'dan itibaren sağlık raporları alınır. Muhtemelen sorun yoktur, olsa söylenir çünkü 🙂 Size her aile ferdi için 3 şey veriliyor. Bir CD, Kahverengi bir zarf ( KONSOLOSLUĞA GÖTÜRÜLECEK. ) ve bir bilgi notu.

    Burda önemli olan zarfı açmamak, bunu görüşme gününüzde belgeleri kontrol eden hanım ablaya teslim edeceksiniz. CD ve bilgi notu da zımbalanmış. Dikkatli bir şekilde sökün. Haa unutmadan, size bir belge veriyorlar. Önemli bir belge. Amerika'da çokca işinize yarayacak. Sanırım aşı belgeleriniz. Ondan 10-15 tane fotokopi çektirmeniz sizin yararınıza olacak, çünkü ülkeye giriş yapınca da ihtiyacınız olacak.

    Doktorla işimiz bitti. Belgelerden birinin köşesinde geçerlilik tarihi var.. O zamana kadar ülkeye giriş yapmaz isek doktor randevusu yenilenmek durumunda.

    Yer : Ankara, ABD Büyükelçilik önü.

    Çok sıkı korunan bir yer, o yüzden sadece sizden istenen belgeler hakkında bilgi vereceğim.

    • Randevu saatimiz 07.30 ama biz 06.20 gibi oralardaydık. Çok meşhur büfe kapalı, ve hava da soğuk olduğu için büfeden aşağı doğru inildiğinde yan tarafta bir fırın var, poğaça börek satıyor ( Erken saatlerde çay pek de iyi demlenmemiş oluyor ). Emanetlerimizi oraya bıraktık. Kocaman emanet alınır yazmış, para falan da talep etmedi bizden. Bir şeyler de atıştırdık.

    İçeri alınan bazı şeyler şunlar : Cüzdan, kemer, araba anahtarı...

    İçeri alınmayan bazı şeyler : Çanta, poşet ( poşet dosya değil, düz poşet! )

    Ayrıca sabah birisi diplomasını çerçevesiyle getirmiş. Güvenlikten fırça da yedi, diplomayı da çerçeveden çıkarmak zorunda kaldı. Fazla aksiyona gerek yok bence.

    07.30 randevusu için 07.20 gibi KIRMIZI ÇİZGİNİN ARKASINDA sıra olmamız istendi ( Ondan önce büfenin orda bekleşiyorduk, konsolosluğun kapısı 06.50 gibi açılıyor, ama biz kedinin ciğere baktığı gibi uzaktan bakıyoruz. Sadece biz değil ha. Ordaki herkes. ) İçeri giriyoruz, üstümüz aranıyor, güvenlik girişte bir fotoğraf kontrolu pasaport kontrolu yapıyor. İçerde tekrar X-RAY'ler falan. Güvenlik kontrolu işte.

    ** Artık içerdesiniz, pasaportunuzu hemen ordaki görevliye verdiniz, sıra numarası aldınız ve yanmasını bekliyorsunuz. **

    1- Evet, numara yandı. Numarayı takip ederek gerekli belgeleri veriyorsunuz. Forumda @crazycells tarafından açılan başlıkta bir eksiklik yoktu. Sadece ben 17 yaşında olduğum için mülakat tarihinden 1 hafta kadar önce gelen bir mail var. Mailin içeriği şöyle "İşte benim adım şudur, tamam söz veriyorum amerikaya girmeden evlenmeyeceğim. Evlenirsem hakkım elimden gider. İMZA" Belgeleri verdiniz, hanım abla teşekkür etti ve size az sonra para ödemesi yapacaksınız diyor. Size bir kağıt verip okuyun diyor, Kağıdın özeti şu. "Vize için verdiğin parayı sana iade etmeyiz, eğer korktuysan şimdi kaç git, yoksa paranı geri vermeyeceğiz. Olur da reddedersek paranı arama."Yani köprüden önceki son çıkış. Ama oraya kadar gelip de parayı ödememek için kaçan var mıdır acaba 🙂

    2- Oturduk, bekleşiyoruz. Numara tekrar yandı. Parayı ödedik. Oturduk.

    3- Evet, görüşme zamanı. 3 kişiydik, üçümüz de aynı anda aynı yere doğru gittik. Öncelikle bilgilerin doğruluğu için amerikan usulü ( Sağ el havada [ Albert Einstein'ın Amerikan vatandaşı olurken çekilmiş fotoğrafı] ) yemin ediyoruz. Klasik sorular, "Nereye gidiyorsunuz, tanıdık var mı, ne yapacaksınız, ayrıca bazen kişilere yönelik sorular [Hey sen! kaç yaşındasın tarzında 🙂 ]

    TEBRİKLER VİZENİZ ONAYLANDI diyorlar.

    İçinden diyorsun, e ne yani bu kadar mı?

    Evet bu kadarmış. Görüşmeyi yapan hanım abla size şu meşhur kağıdı veriyor. Çıkıyorsunuz.

    Emanetçiden telefonlar alınıyor, herkes telefonuna sarılıyor. Durumdan haberdar olan eş dost akraba haberdar ediliyor.

    bu kadardı 🙂 çok fazla iranlı var oralarda. onlar da green card için gelmiş oluyorlar. Başka söyleyecek pek birşey yok. Sağlık raporunu aldıysanız ve belgeleri eksiksiz, YALANSIZ bir şekilde teslim ederseniz vizeyi alıyormuşsunuz. Felaket senaryolarından uzak durmakta fayda var.

    Bu güne kadar sorularımızı yanıtlayan herkese çok teşekkür ederim, darısı tüm bekleyenlerin başına.. 🙂

    Düzeltilecek veya eklenecek, parantez açılacak herhangi bir şey varsa özelden

  • ⭐⭐⭐

    @tottenham, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    herkese merhaba, 8 ocak sabah 9 da randevum vardı. arkadaslar randevu saatınden 15dk once gıtsenız bıle olur cunku dıger vıze ıcın gelenlerden dolayı asırı kalabalık oluyor. sıranın sonunda olsanız bıle ıcerde bızım bolum ayrı.. sogukta yıpratmayın kendınızı... 3 aşama var. ilk kez numara yandıgında türk gorevlıye belgeleri teslim ediyoruz. mümkünse sadece; 1-diploma aslı ve foto 2- vukuatlı nufus kayıt 3- arsıvlı sabıka kaydı 4-pasaport 5-iki adet 5*5 fotograf 6-mali destekleyici belgeler ve evlıler ıcın evlılık cuzdanını gorevlıye verın.. ds260 formunun cıktısını, dvlottery sayfasının cıktısını ve csc kaydının fotokopısını kadına vermenıze gerek yok almıyor zaten... fazla ses yapmayın mumkunsebu belgeleri hazırlamıs sekılde yanına gıdın kı sızı moral olarak düşürmesin... ıkıncı kez numaranız hemen yanınca 7 nolu gısede ucretı oduyorsunuz.. son asamada ıse meshur sarısın bayanla kısa mulakat:) bana ünivden ne zaman mezun oldugumu, hıc evlenıp evlenmedıgımı sordu. daha sonra burada ne iş yaptıgımı ve oraya gidince nerede ne iş yapacagımı sordu... ve tebrıkler vizeniz onaylandı dedıkten sonra tebrıkler yazan kagıdı verdi... ve bugun de 10 ocak postaneden cok sukur pasaporta basılmıs sekılde vızelerımızı aldık...
    mülakatla ilgili şunu soylemek ıstıyorum... eğer meslekle ilgili belgeleriniz varsa yada yaptıgınız işle ilgili ruhsatınız falan varsa yani iş yeriniz varsa isyeri acma ruhsatı falan. Bunun gibi elinizi güçlendirecek belgeleri, evrakları mulakatta sarısın bayana camdan uzatın baksın.. ben oyle yaptım.. sorulara net ve kısa cevaplar vermek daha saglıklı oluyor dıye dusunuyorum en azından oyle gozlemledım.. gözünüz korkmasın sabıka kaydı yoksa sıkıntı çıkmıyor...tabı ısım soyısım benzerligi yada belirli ülkelere daha once giris cıkıs yapılması ve daha oncekı amerika vize basvurusunda red almıs olmak AP'ye bırakabılır. bunun dısında sıkıntı olacak ve kendınızı sıkacak bır durum yok.rahat olun...
    Allah hepimize yardımcı olsun umarım herkes vizesini alabilir..
    @crazycells sana sonsuz tesekkur ederim... bu işin Pir'isin.. her soruma sıkılmadan usanmadan cevap verdin Allah senden razı olsun
    son olarak benımle aynı gün 207 numaralı Antalyalı genc cıft sızı merak ettim. ins vizenizi almıssınızdır.. size ücret odeme gisesinde numaranızın yandıgını soyleyen bendım:).. ozelden yazarsanız sevınırım:)..saygılar

  • ⭐⭐⭐

    @B-family, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Herkese merhaba.. Biz de bugün doktor muayenesinden geçtik. Tüm süreç forumda anlatılan tecrübelerle birebir aynıydı. Pasaport, CN numaramız ve varsa aşı kartlarımızı istediler. Çocukların aşı kartları vardı zaten. Ailece hepimiz Ekim'de grip aşısı olmuştuk. Biz Yetişkinler ayrıca 2 ay ara ile 2'şer doz tetanoz aşısı olup, bir aşı Kartı temin ettik. Bugünkü muayenede ise çocuklara tetanoz ve eşime su çiçeği aşısı yapıldı.
    Tüm bu işlemler 2 çocuk + 2 yetişkin; doktor muayene için 2520 TL (674 USD) ve laboratuvar için 880 TL (235 usd) tuttu. Kredi Kartı ile ödeme yaptık. Dr. Handan hanım ve diğer çalışanlar gayet güler yüzlü ve kibardı. Yarın sonuçlarımızı alıp, perşembe günü mülakata gireceğiz.
    Itiraf etmeliyim ki, aylardır forumda yazılan her şeyi okurken hissettiklerimiz bu Sürecin en keyifli anları belki de. Biz her gün "acaba yeni bir şeyler var mı" diye merakla, sabırsızlıkla takipteyiz forumu. Şimdi kendi yaşadıklarımızı yazma sırası bizde. Bu da en az okumak kadar güzelmiş:)
    Perşembe günü mülakat sonrası güzel haberler yazabilmek umuduyla, Ankara'dan selamlar..
    @B-family, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Merhaba arkadaşlar..! Nihayet biz de bugün mülakat sürecini tamamladık ve vizemizin onaylandı.. 8:15 gibi içeriye girdik, 12:00 sularında elçilikten ayrıldık.. bekleme süresi biraz uzun sürdü 🙂
    Biz 4 kişi için 1320 USD nakit olarak ödedik. Forumda okuduğum tecrübelerden hiç bir farkı yoktu mülakatın. Bu yüzden, bir çoğunuzun merak ettiğini düşündüğüm hangi evrakları, nasıl bir sıralama ile verdiğimize değinmek isterim. Her birimizin evraklarını ve 2 şer adet fotoğraf ile beraber pasaportlarımız arasına koyarak görevliye verdik. Bu evraklar ise şöyle; asıl talihli (bu ben oluyorum:)) için sırasıyla; vukuatlı nüfus kayıt örneği, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı ve fotokopisi, banka hesapları, diploma fotokopisi (aslını konsolosa gösterin mutlaka dediler ama kimse sormadı), daha önce boşandığım için mahkeme kararının aslı ve fotokopisi, sağlık raporu.. 7 ay önce evlendiğimiz için 9-10 adet eski fotoğraflarımızdan ve eski pasaportlarım ve tüm yurtdışı vizelerin fotokopilerini de ayrıca verdim. Eşim için; vukuatlı nüfus kayıt örneği, arşiv kayıtlı adli sicil kaydı, evlilik cüzdanı fotokopisi, banka hesapları, sağlık raporu.. Çocuklar için (13 yaşındalar) vukuatlı nüfus kayıt örneği ve sağlık raporları..
    Bize sorulan sorular: Nereye gideceksiniz? Tanıdığınız var mı? Ne zama tanıştınız? Ne zaman evlendiniz?
    İşte hepsi bu 🙂
    Pasaportlarımız vizeler basılmış bir halde elimize ulaşır ulaşmaz uçak biletlerimizi alıp, en kısa sürede Houston’a doğru yol alacağız inşallah.. bizim umutlarımız yeşermeye başladı.. darısı bekleyen tüm arkadaşlara..:)

  • ⭐⭐⭐

    @duygudemirez, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Merhaba arkadaslar bizim randevumuz 6 Şubat saat 9 daydı 8.15 te oradaydık. 11 de tüm işlerimiz tamamlanmıştı. İlk önce belgelerimizi verdik. 5 buçuk aylık evli olduğumuz icin yanımızda ilişki kanıtları da götürmüştük fakat istemediler. Nüfus kaydi ve adli sicil kaydi icin sadece e-devletten olanlari aldılar. Sonrasında parayi odedik ve 3. asamada mülakata girdik. Ne zaman tanıştığımızı, ne zaman evlendiğimizi, başka ülkede yaşayıp yaşamadığımızı, nereye gideceğimizi ve mesleğimizi sordu. Toplamda mülakat süresi 5 dakikayı bulmadı. Tebrik edip onay kağıdı verdiler. Bugün de pasaportlarımizin kargoya verildiği mesaji geldi. Forumda yardımı bulunan herkese çok teşekkürler 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @iskenderp, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

    Merhabalar, sonunda pasaportuma kavuştum ve deneyimlerimi siz değerli forum üyeleriyle paylaşmak için fırsat buldum.

    Mülakat tarihim 8 Şubat 9:00 idi.

    Unganlar'dan randevuyu 5 Şubat 11:55 saatine aldım. 5 Şubat günü saat 10-10.30 arasında Unganlar'a gittim fazla bir yoğunluk yoktu. İstenilen belgeleri verdikten sonra fotoğraf çektiler. Sonrada muayenehaneye girdim. Aşı kartımda ilk doz Tetanoz aşım yazmadığı için Bayan Ungan bu durumu sordu, ben de ilk dozu başka bir doktorun yaptığını, fakat sisteme girmeyi unuttuğunu, aşı tarihlerine bakıldığında ise 3. doz aşımın yapılmış olduğunun anlaşılacağını söyledim. Bir şey söylemedi. Hızlıca muayene ederken kulağa ezberlenmiş gibi gelen 10-15 soru sordu. Su çiçeği geçirdin mi sorusuna, bir de küçük bir burun ameliyatı geçirdiğim için "ameliyat geçirdiniz mi?" sorusuna "evet" dedim. Diğerlerinin cevabı "Hayır" idi. Kontrolden sonra aşı yapacağını belirtip içeriden aşıları getirdi ve hazırlayıp enjekte etti. Daha sonra alt kattaki Düzen Lab'da kan ve idrar tahlili, ciğer röntgeni çekildim.
    Sağlık raporu için toplamda 275 dolar ödedim. 6 Şubat, saat 17 civarı raporu teslim aldım.

    8 Şubat sabah 8.45 gibi konsolosluk kapısına gittim. Kapı önü yoğundu. Kuyruğun sonuna geçtim, ayrı bir kuyruk yoktu. Daha sonra ileriden "9" mülakatlarını alıyorlar sesini duyar gibi oldum ve kapı önüne doğru hızlıca yürüdüm. Kuyruktakilerin hakkını yedim mi bilmiyorum ama kapı ile kuyruk arasındaki etkileşim tamamen durmuştu ve öndekilerin 9 mülakatı olmadığını düşünerek doğruca iç kapıya girdim. Görevliler de kabul edip iç kapıdaki gruba katılan son isim oldum. Kemerleri montu çıkararak teker teker x-ray'den geçtik. Konsolosluk içinde ise kapı ağzında numara veren kişiler var. Pasaportu ve Fotoğrafı gösterip Green Card dedikten sonra ikiyüzlü haneden numara verdiler. Ben girdiğimde içeri doluydu. Green Card görüşmesine gelenler için bekleme bölümü ayrı. O alanda arkadaşımla selamlaşıp oturdum. O'nun mülakatı 8.00'de idi ve evraklarını teslim edip son görüşmeyi bekliyordu. Yaklaşık 40 dakika sonra ilk kez numaram yandı ve evraklarımı teslim etmeye gittim. Burada çalışan kadın, bahsedildiği gibi asabi biri değildi ve gayet kağıt sesi furyası ile evrakları verdim, bir şey söylemedi. Yaklaşık 15 dakika sonra tekrar yandı ve 330 dolar ücreti yatırdım. Vizede dosyam üzerinde onay işareti atılmış kutucukların yanı sıra kırmızı kalem ile yazılmış bir kelime gözüme çarptı ama ne olduğunu anlamadım, hafiften içe doğru burkulsam da çok da üzerine düşmedim. :)) Sonra tekrar beklemeye koyuldum ve arkadaşım saat 12 onay kağıdına kavuştu, kutladık. 🙂 Arkadaştan 5 dakika sonra benim numaram da yandı, aramızda daha numara olmasına rağmen neden bu kadar hızlı sıra geldiğini anlayamadım. :)) Gittim ve yoğunluk olduğunu öğleden sonra 2'de gelmemi rica ettiler, ben de otelden çıkış yaptığımı valizlerim olduğunu beklemenin biraz zor olacağını söyledim. İçeride kimsenin kalmayacağını herkesin yemeğe gideceğini ve orada da bekleyemeyeceğimi söylediler, ben de kıramadım tabi, kabul ettim sonra gelmeyi. 🙂 Saat 14:00 için giriş kartı doldurup verdiler ve yemek yemeye çıktım. Yemekten sonra 13.50'de tekrar içeri girdim, sabahki kalabalıktan eser yoktu. Öğleden sonrası için gönderilen ben gibi diğer arkadaşlar vardı. Ben girdiğimde siyahi bir hanım abla ve sanırım iki çocuğu konsolos ile görüşüyorlardı. Ben geldikten sonra 45 dakika daha görüştüler. Benden önce ne kadar daha görüştüler bilemiyorum sonunda mutlu gibi ayrıldılar. Onlar ayrıldıktan sonra gayet hızlı ilerledi bizim grup. Girenleri "Bol Şans", çıkanları "Tebrikler" ile uğurladık. :))

    Sonunda numaram yandı ve gittim. Merhabalaştık, verdiğim bilgilerin doğru olduğuna dair sağ elimi kaldırarak yemin ettim. Ne iş yaptığımı, Birleşik Devletler'de nereye gideceğimi, daha önce yurt dışında yaşayıp yaşamadığımı ve daha önce evlenip evlenmediğimi sordu. Cevaplardan sonra "Tebrikler, vizeniz onaylandı!" deyip onay kağıdımı verdi. Mükemmel bir duyguydu. 🙂

    Darısı bekleyen tüm herkesin başına...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum