Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    DV2021 Goodluck v Biden Davası (Mayıs 2021)

    curtis morrison ve ekibi, ocak ayında açtıkları JacobvBiden davası sonrası, sadece DV talihlilerinin katılacağı bir dava açacaklarını duyurmuştu hatırlarsanız.

    sonrasında morrison, nisan başında bir waiting list oluşturup ve talep toplamaya başlamıştı. ilgili açıklamayı bugün yaptı ve yeni davasının detaylarını paylaştı.

    [MULTI-PARTICIPANT BIG MANDAMUS LAWSUIT]
    adıyla sitesinde davayı duyuran morrison, detayları ise şu şekilde paylaştı;


    This lawsuit is an opportunity for DV-2021 selectees to challenge the application of the unlawful No Visa policies that were first-implemented by the Trump administration and have since been adopted by the Biden Administration. These policies include the Kentucky Consular Center’s failure to process documents submitted by DV-2021 selectees and the State Department’s prioritization of nearly every visa category above DV-2021 selectees.

    We will be filing this lawsuit in the U.S. District Court for the District of Columbia.

    Important Dates:
    Deadline to participate: May 31, 2021 11:59 PST

    Filing date for complaint: June 6, 2021

    These are firm deadlines, as we aim to have a hearing scheduled on our forthcoming motion for preliminary injunction in July 2021.

    To participate in this lawsuit, DV-2021 selectees must:
    (1) have completed and submitted their DS-260, and
    (2) not be named plaintiffs in any other litigation concerning their DV-2021 application.

    Cost to Participate:
    The attorney fee to participate as plaintiffs in the lawsuit will be $1,500 per DV-2021 selectee family (regardless of family size).

    The terms by which the attorney fees are payable depends upon where the DV-2021 selectee resides:

    A- For DV-2021 selectees residing Cuba, Iran, Nepal, Venezuela, Yemen, or in any country in Africa, the initial payment to participate will be $0, and the remaining balance of $1,500 will be due in three consecutive monthly installments of $500 upon the DV selectee’s entry into the US.

    B- For DV-2021 selectees residing in all other countries, the initial payment to participate will be $500, and the remainder of $1,000 will be fully due upon the DV selectee’s entry into the US.


    kısaca morrison davaya katılım tarihlerini 1 - 31 Mayıs, davanın açılma tarihini ise 6 haziran olarak belirledi.

    dava ücretini ise; aile üye sayısından bağımsız, 500$ davaya katılım sağlandığından, kalan 1000$'ı da vizeyi alıp abd'ye giriş yaptığında ödenecek şekilde toplam 1500$ olarak belirledi.

    dava ile alakalı diğer detayları, resmi sitedeki sıkça sorulan sorular kısmından öğrenebilirsiniz.

    büyük katılım beklenen bu dava öncelikle türkiye'deki, sonra da dünyadaki bütün dv talihlileri için hayırlı olsun. umarım katılanlar için vizelerine ulaşacakları bir sonuca vesile olur.


    ✏ 💳 ödeme işleminin nasıl yapılacağını anlatan türkçe döküman ✏ 💳


    *dava ismi güncellenmiştir.


  • Herkes için hayırlı olsun.
    Edit:12 Mayıs'ta davaya katıldım.


  • Sn @gucarslan bu guzel haber icin tesekkurler. Ben immpact teamin davasina katilacakken curtisin birkac sozu uzerine onun davasini beklemeye karar vermistim o gun gelip catmis. Gectigimiz bir yil gosterdi ki bizlerin kurtulusu amerikan mahkemelerinden olacak eger olursa. Curtisin de basarili ve zeki bir avukat oldugunu dusunuyorum zaten gozluklerin arkasindan gozleri fel fecir okuyor. Umarim bu isteyen her arkadasimiz icin guzel sonuclar getirir.

    Nihayetinde bence acilan bu son 2 mandamus davasi yakin zamanli ve neredeyse ayni gerekcelere sahip oldugu icin kader olarak birbirlerine baglilar biri kazanirsa oteki de kazanacaktir tipki gecen yil gibi.

    Umarim sizin jacob davaniz guzel sonuclanir sizin adiniza ki sonunda biz de bir gol atmis oluruz rakip kaleye. Eger olmazsa, curtis sizi de bu davaya ucretsiz sekilde katacaktir diye dusunuyorum.


  • Ayrica dusuk gelirli ulke vatandaslarina katilim ucreti konusunda yardimci olmasi klas bir hareket olmus. Rekor bir katilim gelebilir.


  • @gucarslan hayırlı olsun, şuana kadar herhangi bir davaya katılmayanların, muhtemelen son fısat olacak bu davaya şiddetle katılmasını tavsiye ederim,kararsız kalacaklarda en azından süreci ödeme kısmına kadar getirsin

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dantés, içinde söyledi: DV2021 Büyük Mandamus Davası (Mayıs 2021)

    Sn @gucarslan bu guzel haber icin tesekkurler. Ben immpact teamin davasina katilacakken curtisin birkac sozu uzerine onun davasini beklemeye karar vermistim o gun gelip catmis. Gectigimiz bir yil gosterdi ki bizlerin kurtulusu amerikan mahkemelerinden olacak eger olursa. Curtisin de basarili ve zeki bir avukat oldugunu dusunuyorum zaten gozluklerin arkasindan gozleri fel fecir okuyor. Umarim bu isteyen her arkadasimiz icin guzel sonuclar getirir.

    Nihayetinde bence acilan bu son 2 mandamus davasi yakin zamanli ve neredeyse ayni gerekcelere sahip oldugu icin kader olarak birbirlerine baglilar biri kazanirsa oteki de kazanacaktir tipki gecen yil gibi.

    Umarim sizin jacob davaniz guzel sonuclanir sizin adiniza ki sonunda biz de bir gol atmis oluruz rakip kaleye. Eger olmazsa, curtis sizi de bu davaya ucretsiz sekilde katacaktir diye dusunuyorum.

    evet, ne yazık ki bu sene de kurtuluş davalardan gelecek bu artik %100 belli. bu yuzden de imkani olan turkiye'deki dv talihlilerinin davaya katılmasını can-i gönülden diliyorum. çünkü büyük ihtimalle bu dava, DV2021 için açılacak son dava olacak. son açılan GohvBlinken davasi gibi bu da sadece DV özelinde olduğundan bu atlamak için son gemi gibi duruyor.

    inşallah karar / karalar, öncelikle turkiye sonrasında da dünyadaki bütün dv talihlileri icin güzel sonuçlanır.

    herkese tekrardan bol şans.


  • Selamlar arkadaşlar,
    Geçen yıl Haziran ayında sonuç ekranında kazandığımızı öğrendiğimde mutluluğum sayfanın alt tarafına doğru inip case numberı görünce bitmişti. O dönem bir yandan kendi heyecanımızı yaşarken diğer tarafta DV2020 talihli talihsizleri takip ediyordum. DV2020 için dava süreçleri başladığında bizim de aynı durumda olacağımız ufak da olsa göz kırpıyordu. Eşimle konuşmalarımızda seneye davaya hazırlanalım demeye başlamıştık.

    DV2021 sürecinde davalar açılmaya başladı ve bizim CN hala current olmadığı için yine umutsuzca beklemekten başka çaremiz yoktu. Nisan bülteni içerisinde numaramızın current olması ile Curtis’in açacağı dava yine bir kıvılcım başlattı. Artık bizim de bir dava dosyasında ismimizin geçmesi gerektiğine karar verdik.

    Artık dava dışında bu süreci olumlu bitirebilmemiz zor ve elinde imkanı olan varsa atacağımız bu son kurşunu değerlendirsin derim.

    Eşimle kararımız, haftaya bugün DV2022 sonuçları açıklandıktan sonra dava için başvuruyu tamamlamamız yönünde.

    Herkes için hayırlı olur inşallah.


  • Yaza doğru olumlu bir şeyler olacak gibi. Ben de katılmayı düşünüyorum.
    Katılacak olan arkadaşlara şimdiden bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Masda sizi de artik dava yorumlarken görmek güzel olacak 🙂
    şimdiden hayırlı olsun, bol şans diliyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @islek umarim hakkınızda hayırlısı neyse o olsun. bakarsınız DV2022'yi daha düşük bir cn ile kazanıp o tarafta değerlendirirsiniz şansınızı. yine de 500$ verip vize alabilme ihtimali halen varken, abd'de daha erken bir hayat kurma şansını da sakin ertelemeyin. şansınız bol olsun..


  • @gucarslan walla eşim de bekleme haftayı bugün bitir başvuruyu diyor 🙂


  • @gucarslan, içinde söyledi: DV2021 Büyük Mandamus Davası (Mayıs 2021)

    @Masda sizi de artik dava yorumlarken görmek güzel olacak 🙂
    şimdiden hayırlı olsun, bol şans diliyorum.

    Çok teşekkürler 🙂


  • Güzel bir haber DV2021 talihlileri için, umarım her şey gönlünüzce olur 🤞


  • @dantés bizim ülkemizde maalesef dolar kurunun yuksek olması sebebi ile düşük gelirli ülkeler arasındayız. keske Türkiyeyide bu kategori icine soksaydi.


  • Katılacak olan arkadaşlara şimdiden bol şanslar diliyorum. Her şey gönlünüzce olur inşallah.


  • Güzel haberlerinizi bekliyoruz 🙏🏼Umarim 2021 talihlileri yeni yıla yeni yuvalarında girer. Sonra derin bi nefes çekip BAŞARDIK BE dersiniz 🥳


  • Merhabalar @gucarslan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler umarım herkes vizesini sorum olmadan alır. Bende son seçenek bu davaya katılmayı düşünüyorum 20-25 mayıs gibi kapanma bittikten sonra büyükelçiliğin nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyorum şu an 500 dolar vermek çok sıkıntıya sokar beni ama bir gelişme olmazsa son seçenek davaya katılıcam.
    Benim sorum ,

    1. Dava başladığında (umarım) büyükelçilikler açılıp mülakat tarihi verilip kendimiz vize alırsak sitede kontrol ettiğimde abd ye girdiğimiz zaman yine kalan dava ücretini yatırmak zorundayız diye okudum bu doğrumu.
      2.Dava olumlu sonuçlandığında mülakat sürecimiz nasıl oluyor normal süreçten bir farkı var mı .
      3.Normal şartlarda mülakat mailleri mülakat tarihinden ne kadar süre önce geliyor (net bit tarih değil ama yaklaşık bir tarih verebilirseniz çok bilgilendirici olur.)
      4.Kapanmadan(17 Mayıs) sonra büyükelçilik dv dosyalarını işleme alıyorum derse mülakat tarihi vermeme riski var mı.

    17 Mayıs dan sonra büyükelçiliğin durumu bende bu dava ile alakalı belirleyici olucak sıra numaram düşük mülakat tarihleri verilirse diye mayısın sonunu beklemek istiyorum umarım en kısa sürede mülakat tarihleri verilip herkes vizesini alır.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @sakaryalı93, içinde söyledi: DV2021 Büyük Mandamus Davası (Mayıs 2021)

    Merhabalar @gucarslan verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler umarım herkes vizesini sorum olmadan alır. Bende son seçenek bu davaya katılmayı düşünüyorum 20-25 mayıs gibi kapanma bittikten sonra büyükelçiliğin nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyorum şu an 500 dolar vermek çok sıkıntıya sokar beni ama bir gelişme olmazsa son seçenek davaya katılıcam.
    Benim sorum ,

    1. Dava başladığında (umarım) büyükelçilikler açılıp mülakat tarihi verilip kendimiz vize alırsak sitede kontrol ettiğimde abd ye girdiğimiz zaman yine kalan dava ücretini yatırmak zorundayız diye okudum bu doğrumu.
      2.Dava olumlu sonuçlandığında mülakat sürecimiz nasıl oluyor normal süreçten bir farkı var mı .
      3.Normal şartlarda mülakat mailleri mülakat tarihinden ne kadar süre önce geliyor (net bit tarih değil ama yaklaşık bir tarih verebilirseniz çok bilgilendirici olur.)
      4.Kapanmadan(17 Mayıs) sonra büyükelçilik dv dosyalarını işleme alıyorum derse mülakat tarihi vermeme riski var mı.

    17 Mayıs dan sonra büyükelçiliğin durumu bende bu dava ile alakalı belirleyici olucak sıra numaram düşük mülakat tarihleri verilirse diye mayısın sonunu beklemek istiyorum umarım en kısa sürede mülakat tarihleri verilip herkes vizesini alır.

    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

    merhaba.

    1- evet, vize alip abd'ye girerseniz 1000$ daha ödeme yapacaksıniz. ama bu abd'ye giriş yaparsanız..

    2- hiçbir farki yok. mahkeme dos'a karari iletiyor, dos konsolosluklara ve kcc'ye emir veriyor vizeler basılıyor

    3- bir ay once dağıtılıyor. tabi normal sartlarda.. 🙂

    4- 17 mayis sonrasi konsolosluğun dv vizesi basacağız şahsen zannetmiyorum. çünkü travel state'in yaptığı aciklama net, dv bizim önceliğimiz arasinda son sırada.


  • @themasterfl hukumetimiz bizi o kategoriye sokabilmek icin gece gunduz var gucuyle calisiyor. Bu yil olmadi seneye kesin gireriz.


  • Davaya katılmak için özel bir durumumu Mr. Morrison'a sormak gerekti. Gelen bilgiyi sizlerle paylaşayım. Belki aynı durumda olan başka birisi daha olabilir.
    Benim Sorum:
    "Şu anda taleplerin toplandığı ve Mayıs ayı sonunda açılması planlanan davaya katılmayı planlıyorum. Özel durumum nedeniyle formları doldurup ödeme yapmadan önce sizinle iletişime geçmek istedim. DS260 formunu doldururken eşim ve kendim için formu doldurdum. Bu arada eşimin hamile olduğunu öğrendik ve şimdi bebeğimizin 20 gün uzakta olduğunu öğrendik. DS 260 formunu doldurduğum ve belgelerim onaylandığı için henüz KCC ile iletişime geçmedim. Ayrıca numaram güncel olduğu için elçilik aracılığıyla bebekle ilgili değişiklikler yapmam gerekiyor. Bu durumda bebek doğmadan 20 gün önce davaya katılıp formları doldurmam ve henüz DS260 formundan bebekle ilgili herhangi bir bilgi eklenmemişse sorun olur mu? Çünkü dava için başvuru formunu doldururken 2 kişilik bir ailenin DS 260 formunu işliyor olacağız ve 20 gün sonra 3 kişilik bir aile olarak yolumuza devam edeceğiz. Bu durumda sizden aldığım bilgilere göre şimdi dava için gerekli formları doldurup ödemesini yapabilirim. Bebeğin pasaportu verildikten sonra davaya katıl derseniz mayıs sonunu bekleyerek davaya katılabilirim. Benim durumumda öneriniz ne olurdu? Bu arada, davaya katılmaya hazır olduğumu ve şimdi ödeyebileceğimi tekrar hatırlatmak isterim. Tek sorun bebeğin bilgilerinin DS260 formunda yer almamasıdır."
    Mr. Morrison'nun cevabi ise:
    "Bu gerçekten uzun bir mesaj
    Bebek doğana kadar KCC ile iletişime geçmeyin. Ve bebeğiniz için mümkün olduğunca çabuk pasaport alın.
    Bebeksiz davaya katılmak senin için sorun değil
    Fikir. Belki son haftaya kadar katılmak için bekleyebilirsin.
    Bilmiyorum - bunun bebeğin davacı olarak listelenmesi sorununu çözeceğini yeni fark ettim, ancak teknik olarak tüm davacıların DS-260'ı tamamladığını söylüyoruz.
    Yani bunun 6 Haziran'dan önce yapılıp yapılamayacağı belli değil"


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

60
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum