Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @arnblt ağzınızdan bal damliyor 🙂 inş dedikleriniz resmidir vala çok iyi haberler bunlar

  • ⭐⭐

    @vdulkadiroglu DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    Sayın @arnblt bu bilgilere nereden ulaşabiliriz? Bu durumda eğer birkaç aya CN' ları artırmazlarsa erken "current" olma durumu olabilir bence çünkü bu gidişle 50.000' i yetiştiremezler (tabi Trump baskı yapıp alabildiğiniz kadar az kişi alın demediyse).

    Bu bilgilere visa bulletin yayınlandığı sayfadan erişebiliyorsunuz. 2017 verisi daha yeni yayınlandı. Ekim ayı DV2018 verisinini aynı sayfada bulabiliyorsunuz. Sağ tarafında Visa Statistics diye bir bölüm var. Her ne kadar Britsimon bu azlığa AP süreçlerinin ilk aylarda çok olması durumu olabilir diye bir yorum eklese de, sayı yine de çok az.

  • ⭐⭐

    @yekta DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @arnblt ağzınızdan bal damliyor 🙂 inş dedikleriniz resmidir vala çok iyi haberler bunlar

    Bu bilgiler resmi siteden alınmış bilgilerdir. Vize bültenlerinin yayınlandığı sayfadan alınan bilgiler.


  • selamlar. üniversiteden verilen diploma dışında yan dal ve bölüm birinciliği belgelerim var. bunları vize görüşmesine götürmeli miyim? şimdiden teşekkürler.


  • Merhabalar,

    Ben kazanan kişi olarak diplomamı götüreceğim? Eşimin diplomasını da götürmem gerekiyor mu? Nette ve instructionlarda tam detay yazmıyor 😞


  • @mutlu asıl talihli dışındakilere gerek yok.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @coriander Sadece diploma yeterli, diger belgelere bakmayacaklardir bile, o nedenle goturmenize gerek yok.

    @mutlu Sadece kazanan kisinin diplomasi yeterli.


  • Merhaba yeniden. Green Card almış bir arkadaşımla konuştum. O, saat 9'da olan randevusuna 6 gibi gittiğini söyledi, çünkü sıra numarası almak gerekiyormuş ve saat 9'a mesela 30 tane randevu veriliyormuş. Böyle bir erken gitmenin gerekliliği var mı? Bunun bir ideal zamanı var mıdır? Teşekkürler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @coriander Evet var, sabah 7 gibi kapılar açılıyor ve kapının önündeki sıraya göre insanlar içeri alınıyor. Biz randevu saatimiz geldiğinde işimizi bitirip çıkmıştık bile.


  • Merhaba, ben dv 2018 talihlisiyim. Amerika da İşyeri olan bir arkadaşım bana sponsor oluyor. Konsolosluk görüşmesinde kullanmak için evrak gönderecek . Ama birkaç çeşit sponsor evrakı var dedi. Hangisinin istendiğini öğren demişti. Bu konuda bilgi alabilirmiyim? Teşekkür ederim...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @coriander tam saatinde ya da biraz daha gec gitseniz de sorun olmaz. Erken gitmek sart degil.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mustafa33
    Doldurmasi gereken evrak I-134. Su siteden ulasabilirsiniz.

    Ayrica diger belgeler icin resmi yonergenin son sayfasini da incelemeyi unutmayin:

    SPONSORLUK SÖZLEŞMESİ
    ABD’de yaşayan ve başvuru sahibi için kefil olmak isteyen kişiler Sponsorluk Sözleşmesi Formunu (Form I-134) doldurmalıdırlar. Kefilin vereceği yeminli sponsorluk sözleşmesi aşağıdaki hususları içermelidir:

    1. Kendisinin yıllık geliri hakkında bilgi,
    2. Önemli ise diğer mali kaynakları hakkında bilgi,
    3. Şayet varsa, kendi aile fertleri veya başka şahısları geçindirme yükümlülüğü,
    4. Diğer yükümlülükler ve masraflar,
    5. Başvuru sahibinin geçiminin temini için yapılmış olan planlar ve alınmış olan önlemler,
    6. Birleşik Devletler’de bulunduğu sırada başvuru sahibinin kamuya maddi yük olmamasını sağlamak için gerektiği takdirde Göç ve Vatandaşlık Servisine bir teminat yatırmayı kabul edeceğine dair bir beyan, ve
    7. En güncel Sosyal Güvenlik ve Gıda Maddeleri Yardım Kanunları altında sorumluluklarının bilincinde olduğunu ve sponsorluk sözleşmesinin ilgili şahsın Amerika’ya girişinden itibaren üç (3) yıl süreyle kendisi için bağlayıcı olacağı hususunun teyidini ve sponsorluk sözleşmesi ile ekli belgelerinin kamu yardım makamının kullanımına verilebileceğini anladığı belirtilmelidir. (Yukarıda belirtilen kanunların hükümleri, Form DS-1858’e dahil edilmiş ve Form I-134 için talimatların 3. kısmında basılmıştır).

    Kefil, Birleşik Devletler’deki statüsü ile ilgili bir beyanı da sponsorluk sözleşmesine dahil etmelidir.
    Eğer, kefil bir Amerikan vatandaşı ise, Amerikan vatandaşlığını nasıl kazandığı sponsorluk sözleşmesinde belirtilmelidir. Sonradan vatandaşlığa kabul edilmişse, sponsorluk sözleşmesi vatandaşlığa kabul tarihini, mahkeme ismini ve yerini ve kefilin vatandaşlığa kabul belgesinin numarasını içermelidir. Eğer kefil daimi ikamet için Birleşik Devletler’e kabul edilmiş bir göçmen ise, verdiği sponsorluk sözleşmesinde Amerika’ya göçmen olarak kabul edildiği tarih, yer ve yeşil
    kartında yazılı olan yabancı kayıt numarası (A numarası) belirtilmelidir.

    Geliri ve varlıkları ile ilgili bilgiyi kanıtlamak üzere kefil, aşağıda belirtilenlerden iki veya daha fazla belgeyi sponsorluk sözleşmesine eklemelidir:

    1. Son federal gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
    2. Son W2 formunun fotokopisi,
    3. Ücretini ve çalıştığı işin devamlılığını gösteren, işvereninin vereceği bir beyan,
    4. Banka hesabı, hesabın açılış tarihi ve şimdiki bakiyesini gösteren, banka yetkilisinden alınacak bir belge,
    5. Belirsiz bir süre devam edebilecek olan ve başvuru sahibine karşı üstlendiği yükümlülükleri yerine getirebileceğini gösteren diğer kanıtlar.

    Kefil bir işyeri sahibi ise yukarıdaki belgelerin yerine lisanslı bir iş derecelendirme kuruluşundan alacağı bir raporu ibraz edebilir. Kefil evli ise, sponsorluk sözleşmesini eşi ile birlikte imzalamalıdır. Sponsorluk sözleşmeleri konsolosluk görevlisine sunulduğu zaman güncel olmalıdır. Belge imza tarihinden itibaren bir yıl geçerlidir. Sözleşmenin içeriği kefil istemediği takdirde başvuru sahibine açıklanmayacaktır.


  • Evet, mülakata girecek arkadaşlara şimdiden bol şans ve hayırlı haberler diliyorum.
    Ve bu ayın tahminini yapıyorum.
    EU11500
    Umarım bu ve yahut üstü bir kota açıklarlar.


  • Slm arkadaşlar Visa Bulletin sayfası bir kaç gündür hata veriyor . Nedeni ne olabilir ? Bilen var mı ?


  • Herkese selam, yaklasik 45dk once ciktik gorusmeden. Gorusmemiz olumlu gecti, aksam detaylari paylasacagim 🙂
    Tabi pasaportu bekliyoruz asil oyle icimiz rahat edecek 🙂


  • Tebrikler @sorusuvar akşama detaylı yazınızı bekliyoruz. Oradaki Süreci şöyle bir toparlayıp anlatırmısınız.


  • @takip tabiki detaylica yazacagim 🙂


  • Herkese tekrar selam,

    Istanbul'a donus yolunda zaman olustu ve hizlica sizleri bilgilendireyim istedim.

    Yaziya baslamadan, oncelikle tum paylasimlari ve destekleri icin crazycells'e ve forumda paylasim yapan herkese cok tesekkurler.

    Bizim deneyimimiz soyleydi; sabah 09:00 da olan mulakatimiz icin esimle birlikte biraz aceleci davranip 08:05 de konsolosluk kapisindaydik. Ancak gittigimizde sadece 08:30 randevularini aliyorlardi. O yuzden karsi kaldirimda bir 15-20dk bekledik. (Heyecan yapip erken gitmeyiniz 🙂 )

    Akabinde 09:00 randevularinin siraya gecmesini soyledi guvenlik gorevlisi. Siraya girip, tek tek kontrolden gectik. Iceriye girer girmez bir masa var. O masadan pasaport ve fotografinizi gostererek bir sira numarasi aliyorsunuz ve bekleyis basliyor. Bugun konsoloslukta 11 Turk gocmen gorusmesi ve sanirim 10 kisi de iran dan gelen gocmen gorusmesi icin bekliyordu. Gocmen gorusmelerine bakan 2 desk var. Biri Iranlilarla, digeri Turklerle gorusuyordu. Iranlilarin sira numarasi 1-10 arasi iken Turklerin 200 ile basliyordu.

    Acikcasi biz tahminimizden baya bir fazla bekledik. Hatta beklerken diger gocmen vize adaylariyla epey bir konusma firsati yakaladik 🙂 08:35'de girdigimiz konsolosluktan 12:15 de ciktik.

    Diger gorusmelerde oldugu gibi once numaramiz yandi ve evraklarimizi teslim ettik. Evrak tesliminde bize surati asik siyah sacli bayan denk geldi 🙂 ama biz cok aldiris etmeden modumuzu bozmadan istedigi evraklari ilettik. Daha sonra hemen odeme yaptik. Odeme yaptiktan baya ama baya bir sonra vize gorusmemizi yaptik. Artik konsoloslukta sadece gocmen vize adaylari kalmisti. Gorusmeyi tatli ve pozitif bir esmer Amerikan bayanla gerceklestirdik. Bize ilk olarak adresini verdigimiz Amerika yasayan arkadasimizi sordu daha sonra esime akrabasi olup olmadigini sordu. Sonra ne is yaptigimiz ve sirketlerin isimleri. Akabinde ne zaman evlendigimizi ve nasil tanistigimizi sordu 🙂 zaten biz cevap verirken bir baktik turist vizelerimize "cancelled damgasi basiyor" 🙂 o an anladik olumlu gittigini 🙂 ve en son daha once TR disinda 1 yil ve daha uzun sure yasadiniz mi diye sordu ve tebrikler vizenizi onayliyorum dedi 🙂 bol sans diyerek bizi ugurladi.

    Artik vizemizi bekleme noktasina gectik. Umariz problemsiz bir sekilde icinde vize basili olarak pasaportlarimiz gelir bir an once 🙂

    Bu uzun bekleyiste nihayet sonuc almis olmak cok mutluluk verici. Bekleyen/isteyen herkes umarim eylul 2018 sonuna kadar vizelerine kavusurlar 🙂


  • @crazycells DV2018 Mülakat Deneyimleri içinde söyledi:

    @mustafa33
    Doldurmasi gereken evrak I-134. Su siteden ulasabilirsiniz.

    Ayrica diger belgeler icin resmi yonergenin son sayfasini da incelemeyi unutmayin:

    SPONSORLUK SÖZLEŞMESİ
    ABD’de yaşayan ve başvuru sahibi için kefil olmak isteyen kişiler Sponsorluk Sözleşmesi Formunu (Form I-134) doldurmalıdırlar. Kefilin vereceği yeminli sponsorluk sözleşmesi aşağıdaki hususları içermelidir:

    1. Kendisinin yıllık geliri hakkında bilgi,
    2. Önemli ise diğer mali kaynakları hakkında bilgi,
    3. Şayet varsa, kendi aile fertleri veya başka şahısları geçindirme yükümlülüğü,
    4. Diğer yükümlülükler ve masraflar,
    5. Başvuru sahibinin geçiminin temini için yapılmış olan planlar ve alınmış olan önlemler,
    6. Birleşik Devletler’de bulunduğu sırada başvuru sahibinin kamuya maddi yük olmamasını sağlamak için gerektiği takdirde Göç ve Vatandaşlık Servisine bir teminat yatırmayı kabul edeceğine dair bir beyan, ve
    7. En güncel Sosyal Güvenlik ve Gıda Maddeleri Yardım Kanunları altında sorumluluklarının bilincinde olduğunu ve sponsorluk sözleşmesinin ilgili şahsın Amerika’ya girişinden itibaren üç (3) yıl süreyle kendisi için bağlayıcı olacağı hususunun teyidini ve sponsorluk sözleşmesi ile ekli belgelerinin kamu yardım makamının kullanımına verilebileceğini anladığı belirtilmelidir. (Yukarıda belirtilen kanunların hükümleri, Form DS-1858’e dahil edilmiş ve Form I-134 için talimatların 3. kısmında basılmıştır).

    Kefil, Birleşik Devletler’deki statüsü ile ilgili bir beyanı da sponsorluk sözleşmesine dahil etmelidir.
    Eğer, kefil bir Amerikan vatandaşı ise, Amerikan vatandaşlığını nasıl kazandığı sponsorluk sözleşmesinde belirtilmelidir. Sonradan vatandaşlığa kabul edilmişse, sponsorluk sözleşmesi vatandaşlığa kabul tarihini, mahkeme ismini ve yerini ve kefilin vatandaşlığa kabul belgesinin numarasını içermelidir. Eğer kefil daimi ikamet için Birleşik Devletler’e kabul edilmiş bir göçmen ise, verdiği sponsorluk sözleşmesinde Amerika’ya göçmen olarak kabul edildiği tarih, yer ve yeşil
    kartında yazılı olan yabancı kayıt numarası (A numarası) belirtilmelidir.

    Geliri ve varlıkları ile ilgili bilgiyi kanıtlamak üzere kefil, aşağıda belirtilenlerden iki veya daha fazla belgeyi sponsorluk sözleşmesine eklemelidir:

    1. Son federal gelir vergisi beyannamesinin fotokopisi,
    2. Son W2 formunun fotokopisi,
    3. Ücretini ve çalıştığı işin devamlılığını gösteren, işvereninin vereceği bir beyan,
    4. Banka hesabı, hesabın açılış tarihi ve şimdiki bakiyesini gösteren, banka yetkilisinden alınacak bir belge,
    5. Belirsiz bir süre devam edebilecek olan ve başvuru sahibine karşı üstlendiği yükümlülükleri yerine getirebileceğini gösteren diğer kanıtlar.

    Kefil bir işyeri sahibi ise yukarıdaki belgelerin yerine lisanslı bir iş derecelendirme kuruluşundan alacağı bir raporu ibraz edebilir. Kefil evli ise, sponsorluk sözleşmesini eşi ile birlikte imzalamalıdır. Sponsorluk sözleşmeleri konsolosluk görevlisine sunulduğu zaman güncel olmalıdır. Belge imza tarihinden itibaren bir yıl geçerlidir. Sözleşmenin içeriği kefil istemediği takdirde başvuru sahibine açıklanmayacaktır.

    Bu I-134 öğrenci vizesi içinde geçerli mi ?. Amerikada bir şirketin veya bir şahsın sponsor olması.
    Bunun vize alımında avantajları veya dezavantajları nelerdir bilgisi olan var mı ?


  • @yekta @arnblt bunlar da diğer ayların. şimdi hesaplattırdım

    mar 2017 => 5488
    apr 2017 => 5037
    may 2017 => 8358
    jun 2017 => 4937
    jul 2017 => 2967
    aug 2017 => 3173
    sep 2017 => 2650


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

107
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum