Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

• ⭐⭐⭐

@Gül-Ağar, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba. 2017 talihlisi olarak 2018 mülakat deneyimleri başlığı altında yazıyorum. Sebebi 5 Eylül 2017'de mülakat girecek olmam, yani son nesil :)
    Sizlere sağlık raporu alım süreci hakkında bilgi vermek istiyorum, keza sağlık raporumu daha bu sabah (26 Ağustos) aldım.

Randevu tarihim 25 Ağustos, saat :10:30'daydı. Unganların yeri oldukça merkezi bir yerde, Kuğulu Park'ın hemen yanında. Kızılay'dan gitmek isterseniz araçla 7-8 dakika, yürüyerek 20 dakika. Ben yürümeyi tercih ettim, yolunuzun üzerindeki çoğu konsolosluğa bir merhaba diyebiliyorsunuz. Amerikan Konsolosluğu da aynı güzergahta.
    Unganlar Atatürk Bulvarı'nda ana caddenin üzerinde. Ben apartman/iş merkezi numaralarını takip ederek buldum, bir de Dost Kitabevi'ni de görünce tamam dedim. Ama çok katlı gri bina da Unganlara ait hiçbir tabela yoktu. İçerdeki yetkili teyit etmesine rağmen ne zamanki 4. kata çıktım, kapının üzerinde "Prof. Dr. Mehmet Ungan" yazdığını gördüm, hayal kırıklıkları içerinde emin oldum. Etrafta basmak için zil ararken kapı aniden otomatikman açıldı, korku filmi gibi.. :)
    İçerde siyahi bir kaç kişi ve iki Türk aile vardı. Hemen pasaportumu alıp, fotoğrafımı çektiler, aşı karnemin olup olmadığını sordular ve muayene odasına aldılar. Boy/kilo ölçümü yapıldı. Mavi bir önlük giydirildi ve Dr. Mehmet Bey geldi. Doktor ön sağlık muayenesi yaparken bir yandan da ameliyat olup olmadığımı, uyuşturucu/alkol kullanıp kullanmadığımı ve gözlük kullanım durumumu sordu. Tam konuşma esnasında, ne bir uyarı, ne bir çekinme olmadan, kaşla göz arasında koluma iki tane iğne vurdu. Sonradan öğrendim ki bir tanesi karma olmak üzere 3 tane aşı vurulmuş: Difteri, kabakulak, tetanos, kızamık ve kızılcık.
    Muayene ve aşı işlemim bitmişti. Ödeme yapmak için içeri girdim. Hem dolar hem de Türk lirası kabul ediyorlar. Ben hem muayene hem de aşılar için 250 dolar (873TL) ödedim. Dolar kurunu 3.49 olarak hesapladılar.

Sonra beni bir alt kattaki Düzen Laboratuarı'na gönderdiler. Önce kan ve idrar tahlili ile göğüs röntgeni için 118 dolar ödedim. İşlemler yapıldı ve ardından beni tekrar Unganlara gönderdiler. Unganlar işlemlerin tamamlandığını raporu bir gün sonra alabileceğimi söylediler. Ve işte bitmişti. Tüm bu süreç tam 40 dakika sürdü. Bir gün sonra ise 26 Ağustos'ta raporumu aldım. Beklemeden 5 dakika içerinde raporunuz hazır.

Bilmenizde fayda var:
    -Sağlık raporu hiçbir şekilde aynı gün çıkmıyor. İşlemler online olarak yapılsa da Amerika'da yapılıyor gibi kabul ediliyor ve 8 saatlik zaman farkından dolayı raporu en erken bir gün sonra alabiliyorsunuz.
    -Unganlar, raporu almanız için en fazla 1 ay ellerinde tutuyorlar. 1 ay içerisinde istediğiniz zaman raporunuzu alabilirsiniz.
    -Randevunuzu Cumartesi gününe almanızı önermem. Cumartesi muayene olursanız raporu en erken Pazartesi alabiliyorsunuz. Bu da fazladan Ankara'da bir gün daha fazla kalmanız demek. Ayrıca Cumartesi günleri yarım gün çalışıyorlar.
    -Yakın zamanda aşı yaptırdıysanız belirtin. Sizin ve özellikle bebeğinizin aşı karnesini muhakkak yanınızda götürün. Mevcut aşı karnesine göre bebeğinize gerekli olan aşılar yapılacaktır.
    -Bana vurulan aşılar ve testler genel aşı/test kategorisi değil. Dolayısıyla ödenen para miktarı kişiden kişiye göre değişiyor. Örneğin akciğerde bir problem teşhis edilirse ayrıca balgam testinin talep edilmesi gibi.
    -Muayene ve tahlillerde bir problem yoksa bir gün sonra raporunuzu alabiliyorsunuz. Sağlık raporu dediğimiz şey: Açılmaması gereken bir zarf (zarf mülakat esansında konsolosluk yetkilisine verilecek), bir CD ve bir belge. CD ve belgeleri Amerika'da çoğaltıp yanımızda bulundurmamız gerekiyor.
    -Tahlillerde bir problem çıkarsa dosyanız hazırlanmıyor. Sizi aynı gün arayıp durumu bildiriyorlar. Lakin bu durum mülakata girmenize engel değil. Bunun da sebebi bazı testlerin sonuçlarının uzun sürmesi. Örneğin balgam testin sonucunun iki ay sonra verilmesi gibi. Tahlil sonuçlarınızı ve mevcut sağlık durumunuzu bu noktada Unganlar mülakat öncesi direkt Konsolosluğa bildiriyor. Konsolosluk da bu durumda vizenizi basmıyor, bekletiyor. Tabi kişi bir tedaviye mi tabii tutulacak yoksa Konsolosluk mu durumu değerlendirecek meçhul.. Bu konuda sormama rağmen Unganlar bir bilgilendirme yapmadı.

Önce sağlığımın yerinde olduğunu duyduğum, sonra ise sağlık raporu işlemini sorunsuz tamamladığım için binlerce kez şükürler olsun.
    Dilerim sizler de sağlığınız ile ilgili güzel sonuçlar alırsınız.
    Sağlıklı günlerimiz olsun :)

DEVAMI ALTTAKİ İLETİDE

• ⭐⭐⭐

@Gül-Ağar, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar, merhaba arkadaşlar!
    2017'nin son talihlilerinden biri iken şu an müstakbel bir New Yorker olarak size yazıyorum. Vizem 5 Eylül 2017'de onaylandı :)
    O gün Eylül'ün güzelliğine uyandım..

Mülakat sürecim üzerine bir kaç kelam etmek isterim sizlere..
    Öncelikle case numaram: 35xxx

08:00.. Konsolosluk Kızılay'dan 10 dakika yürüme mesafesinde. Vardığımda pek bir kalabalık yokmuş diye düşünürken sıradakilerin rahatlığı karşısında onları kenarda bekleyen yakınlarının heyecanına tanık olmak.. Meşhur ÖSYM sınavlarını hatırlattı, tuhaf..

Konsolosluğun giriş kapısının karşısında bir büfe var, içeriye almadıkları için tüm eşyalarımı oraya emanet olarak bırakmaya karar verdim. Telefonumu da emanete vermeden hemen önce, o an yaşadığım her an'ı anlamlandırma çabam ve o anları fotoğraflayıp dondurarak biriktirme merakım ağır bastı: Cep telefonum ile bölgenin fotoğrafını çektim. Tamamen iyi niyetle ve an biriktirmek, anı biriktirmek maksadıyla yasak olduğunu bilmeden bulunduğum bir hareket, ben sıradayken bir polis memurunun yanıma gelmesiyle karşılık buldu. Fotoğrafı çekmemin üzerinden bir saat geçmişti. Polisin söylediğine göre fotoğraf ve video çekimi yasak olmasına rağmen kamera kayıtlarından benim fotoğraf çektiğim tespit edilmiş. Fotoğrafı görmek istediler. Telefon ise emanette, çantamın içinde.. Polis memuru benimle birlikte emanete kadar geldi, telefonu yeniden açtım, fotoğrafı buldum. Silmem gerektiğini söyledi ve sildim.. İçimde ise tuhaf bir endişe zuhur etti. Sıramı bekliyorken içimdeki sıkıntı tek bir noktada yankılanıyordu: Acaba bu hadise güvenlik gerekçesi ile mülakatım esnasında bir problem yaratır mı?

09:00.. Mülakat saatim 09:00 olmasına rağmen bizden önce randevu saati olanları çağırıyorlardı. Kuyrukta Arap ağırlıklı yabancı uyruklu vatandaş çok fazlaydı.

09:30.. Ben dahil, 09:00'da mülakatı olanları içeri çağırdılar. Pasaportumu inceleyip ömrümce unutamayacağım bir numara verdiler: 206. (Bu numaranın 3 saat 50 dakika boyunca ekranda yanmasını bekleyecek olmak, beklemek, beklemek..)

09:40.. Numaram yandı. Türk kadın memur benden evraklarımı istedi (iki adet fotoğraf, banka hesap cüzdanı, diploma, sabıka kaydı ve nüfus kayıt örneği). Memura diplomamın aslı gibidir örneğini vermeme rağmen yanımda getirdiğim diplomamı da almak istedi. Ebat olarak dosyaya sığmayacağını fark edince aslı gibidir örneğini kabul etti.
    Sabıka kaydınızı adliyeden almanızı öneririm. Belgeyi e-devletten alan ve üzerinde "arşiv kayıtlı" yazısı olmayan bir kişinin sabıka kaydı kabul edilmedi. İşlemlerini tamamlaması için o gün adliyeye gönderdiler. Bir adamı da çektirdiği fotoğrafta omuzları görünmüyor diye yeniden fotoğraf çektirmesi gerektiğini söylediler.

10:10.. Numaram tekrar yandı. Harç bürosuna gittim, gıcır gıcır 330 dolar ödedim.

Bu saatten sonrası mı? Beklemek, beklemek ve beklemek.. Hiç bitmeyen 3 saat 50 dakika..

Green Card mülakatlarına tek bir erkek memur bakıyordu. Mülakat saati benden sonra olup salona girenler ve eksik işlemlerini tamamlayıp yeniden konsolosluğa gelenlerin numaraları tek tek ekranda yanıyor, Amerikalı o memur ile tanışma şerefine nail oluyorlardı. Peki ya ben? Salondaki televizyonda TRT Çocuk açıktı. O beklediğim 4 saat boyunca yıllar yıllar sonra ilk defa çizgi film izliyor olduğumu fark ederken, TV'lerde dönen çizgi filmlerinin hangileri olduğu öğrendim: Heidi, Ege ile Karga, Canım Kardeşim, Niloya ve dahası.. Türk çizgi filmleri ile büyüyen çocuklara acırken salonun duvarlarını izlemeye koyuldum. Kapı aralığından her biri yeni bir hayatı müjdeleyen, Amerika'nın farklı eyaletlerinden tablolar asılıydı. Evli çiftlerin vizeleri onaylandığında birbirlerine sarılışlarını izledim ve uzun zamandır ilk defa birilerinin mutluluğuna sevindiğimi fark ettim. Vizeleri onaylanmayarak pasaportları iade edilirken o üç kişinin yüzlerindeki hayal kırıklıklarını izledim, onlarla birlikte üzüldüm. (Neden elendikleri hususunda bu kişilerden net bir bilgi almadım. Bu yüzden o an kulak misafiri olup bu kişiler ve memur arasında geçen kesik kesik diyalogları kafanızı karıştırmamak, sizleri yanlış yönlendirmemek ve belki de gereksiz bir endişeye mahal vermemek adına burada paylaşmıyorum.)

O gün o salonda yaklaşık 200 kişi mülakata geldi ve işlemlerini sonuçlandırdı. Saatler ilerliyor, insanlar işlemlerini tamamlayıp ayrılıyor, salon sessizleşiyordu.
    Git gide endişeleniyordum. Bir sorun, evet bir sorun vardı. Bu sessiz sedasız bekleyiş, bekletiliş normal değildi. Sabahki fotoğraf hadisesinin bir sorun teşkil ettiğine olan inancım git gide artıyordu. Gözümün önünden nedense ret yiyen o iki kişinin yüz ifadesi bir belirip bir kayboluyordu.

Salonda 20 kişi kaldık.. Gülsüm, kabul et bir problem var..
    13 kişiyiz.. Amerika devleşiyor, Gülsüm hazır ol, biraz sonra seni yutabilir..
    5 kişiyiz.. Gülsüm, Central Park'ta kitap okumayı unut!
    Son 2 kişiyiz. Hayatımda ilk defa son ikiye kalmak ters yönde bir heyecan uyandırdı.. Sakin ol Gül, tamam ilk red yiyecek olan sen değilsin! Babalar gibi turist vizen var. 8 yıl boyunca Amerika'ya gidip gelebilirsin.

Veeee sona kaldım.. Saat 13:00.

O an salonda sadece ben ve güvenlik görevlileri var. Bankonun arkasında memurlar, aralarında muhabbet ediyorlar. Gişe ekran ışıklarının hepsi sönmüş. Gözüm bir elimde tuttuğum rakam öbeği 206'da, bir ekranda..
    Güvenlikteki Türk memura bir sorun olup olmadığımı sordum. Bu gergin bekleyişin üzerine beni tersleyerek durumu benim bilmem gerektiğini sert bir dille hatırlattı bana (!). Bir diğer güvenlik görevlisine daha sordum, o da bir problem olduğunu sezmiş olmalı ki bir yeri arayarak durumu bildirdi.

13:20.. Ve ekranda birden 206, kırmızı kırmızı göz kırpıyordu. O an'ki hissiyatı ifade edemem. Bankoya gittim. 35'li yaşlarda Amerikalı bir erkek memur oldukça kibar ve mahcup bir Türkçe ile yeni bir şok dalgasını üzerime saldı: "Gül Hanım, öncelikle sizi bu kadar çok beklettiğimiz için özür dileriz. Çünkü dosyalarınız kayboldu, onu arıyorduk". Ben bu korku üzerine ölmediysem daha da ölmem! Verdiğim ilk tepki donuk, hissiz, kanı çekilmişti: "Buldunuz mu?"
    Bulunmuş.. Kendimi yerçekimsiz ortamdaymışım gibi hissettim, tarifi yok bu an'ın..

Türkiye'de ne iş yaptığımı, hangi eyalete gideceğimi, orada ne iş yapacağımı; New York'a gideceğimi söyleyince daha önce gidip gitmediğimi sordu. Evet, iki yıl önce gitmiştim. Bunun üzerine iki yıl önceki o seyahatimin nedenini sordu.. Amerika seyahati yapmışsanız ayrıntıya indiklerini fark ettim. Üniversite diplomamı dosyamdan çıkarttırdı ve görmek istedi! Diplomanızın aslını götürebiliyorsanız her ihtimale karşı götürün. Amerika'da akrabalarım olup olmadığını sordu. Yoktu, sadece tanıştığım bir kaç insan vardı. Sonra gülümseyerek vizemin onaylandığını ve pasaportumda basılı olan Amerikan turist vizesinin iptal edileceğini, artık geçerli olmayacağını ifade etti.. Boşluktayım. Hislerim nötr. Vizemin onaylandığı müjdesini algılamam kaç saniyemi aldı, bilmiyorum. Gül, derin nefes al ve durduğun dönüm noktasını fark et, hoş geldin!

Ve bugün (08 Eylül 2017): Bugün forumda bir talihlinin, vizesi onaylanmasına rağmen pasaportunun teslimi esnasında AP sürecine takıldığını ve bu süreç ile ilgili yaşadığı tecrübeyi endişeli gözler ile okurken PTT birden bana pasaportumun belirttiğim PTT şubesine ulaştığına dair bir kısa mesaj gönderdi. (Pasaportu bizzat sizin almanız ya da vekilinizin alması gerekiyor.)
    Saat 17:00'a gelirken, işyerinden çıkıp PTT'ye can havliyle kendimi nasıl attığımı anlatmayacağım. Endişemin sebebi: Ya ben de forumdaki arkadaş gibi AP sürecine takıldıysam. Sürece takılmak mesele değil. Bu sürece Eylül ayında takılmak problem. Gülsüm, boşuna mı sevindin? Elçiliğin gönderdiği paketi ellerim titreyerek açtım. Gözlerim AP sürecine takıldığımı bildiren emareleri endişeli gözler ile arıyorken neyse ki içinden Amerika'ya giriş yaptığımda görevlilere teslim edeceğim ve kesinlikle açmamam gereken sarı zarf, pasaportum ve UCSIS ödemesi ile ilgili yazılı bir kağıt vardı.
    Huhhhhh!
    İşte bu! İşte bu New Yorker!

• ⭐⭐⭐

@FBazer, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Herkese Merhaba,
    Dün ben, eşim ve bebeğimiz olarak 3 kişi sağlık muayenesine gittik unganlara. randevumuz saat 9:30 daydı. 9:15 gibi oradaydık ve işlemlerimize hemen başladılar. alt kata düzen laboratuvarına kan, idrar tahlilleri ve akciger filmi için gönderdiler. (bu işlemler bebeğe uygulanmıyor). yaklasık 15-20 dk da halledip iki kişi için 235$ karsılıgı 800 TL yi kredi kartıyla ödeyerek tekrar yukarı cıktık. yaklasık 15 dk lık bi bekleme sonrasında sırayla muayeneye girdik ve toplamda yarım saat civarı süren muayenelerimizi tamamlayıp 3 kişi için 660$ karsılıgı 2250 TL yi yine kredi kartıyla ödeyerek cıktık.
    konakladıgımız arkadaslarımızın evine dogru yola cıkmısken unganların ofisinden bir telefon geldi ve akciger filmimde bi sorun oldugunu tekrar gitmemiz gerektigini soylediler. bir kez daha düzen laboratuvarına gidip akciger filmi cektirip unganların ofisine cıktım. biraz beklemem gerektigini durumum hakkında bilgilendireceklerini söylediler. toplamda max. 10-15 bekledim (ki bu bana saatler sürmüş gibi geldi) ve sonrasında bi sorun olmadıgını raporumuzu pazartesi alabilecegimizi soyleyerek gidebilecegimizi soylediler.
    simdi heyecanla 3 ekimdeki randevumuzu bekliyoruz.
    dün sabah mülakatımızı gerçekleştirdik. 08:00 'daki randevumuz için 07:30 'da kapıdaydık. imkanı olanların daha erken gidip sıraya girmelerini tavsiye ederim. sırayla randevusu 8 'de olanları içeri aldılar ve 07:50 'de içerideydik. bebek arabamızı ve bebeğimizin bikaç oyuncagı bezi vs. ve mamasını içeri sokmamıza izin verdiler. mamayı bebegin yada bizim denememizi istediler. çanta, yiyecek içecek ve elektronik eşyaya izin verilmiyor kesinlikle. araba anahtarına izin veriliyordu. içeride uzuuuuun bir beklemeden sonra 09:30 gibi nihayet numaramız yandı ve evrakları teslim etmek üzere bankoya gittik. görevli eşimin ve bebeğin isterlerse bekleme salonuna gecebileceklerini söyledi.
    -pasaport (herkes için)
    -2 tane 5*5 foto (herkes için)
    -diploma (asıl ve fotokopisi) (kazanan için)
    -sağlık raporu (herkes için)
    -arşivli adli sicil kaydı (e-devlet çıktısı) (eşim ve benim için)
    -vukuatlı nüfüs kayıt örneği (1 asıl 2 fotokopi)
    -finansal belgeler
    -CSC kaydı (1 adet)
    yaklasık 15 dk sürdü evrak teslim işlemimiz ve görevli yukarıda listelediğim belgeleri teslim aldıktan sonra bekleme salonuna gecmemi söyledi. 5-6 dk sonra ödeme için numaramız yandı. 3 kişi için 990$ ödeyip tekrar bekleme salonuna gectim. bi 10 dk sonra son kez numaramız yandı ve bu kez 3ümüz beraber bankoya gectik. elimizi kaldırıp dogruyu söyleyeceğimizi bildirdik. ne iş yaptıgımızı, daha önce abd ye gidip gitmediğimizi, vize basvurusunda bulunup bulunmadıgımızı, yurtdısını cıkıp cıkmadıgımızı ve cıktıgımızı soyledikten sonra hangi ülkeler oldugunu sordular. toplam 5-6 dk sürdü orda işlemimiz. vizemin onaylandıgını belirten beyaz kagıdı verip ayrılabileceğimizi söylediler. toplamda 2 saat ama işlem süresi olarak 30 dk da işimiz bitti ve 10:00 da konsolosluktan ayrıldık. simdi pasaportlarımızın gelmesini bekliyoruz. darısı tüm bekleyenlerin basına.

• ⭐⭐⭐

@orhanvegs, içinde söyledi: DV2017 Administrative Process Tecrübesi (Hayalkırıklığı, Korku, Gerilim, Çaresizlik ve Mutlu son içerir)

Öncelikle beni tanımadığı halde yıl boyunca gerek forumda gerek özelden sürekli desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.

İlk randevu bilgilerim konsolosluk tarafından maile gönderildiği andan itibaren heyecanım başladı. İşimin yoğunluğu gereği forumda çok inceleme yapamamıştım. Aralıktan itibaren forumu incelemeye, ilgili notları almaya başladım. Mülakat tecrübelerini ve aksilikleri hepsini yalayıp yuttum. Kafamda A planları B planları her şeyi oluşturdum. Kafamı kurcalayan tek düşünce daha önce 8 ay Bulgaristan’da yapmış olduğum Erasmus idi. Ya benden polis raporu isterlerse. Bulgaristan’da belge almazında AP sürecinden bir farkı yok. Eğer konsolosluk polis belgesi isterse onun içinde DV2017 başvuru kitapçığından bir sayfanın fotokopisini çektim. Sadece 12 aydan fazla kalanlardan istendiğinden bahseden bir yazı vardı. Mülakat tarihim 18 Ocak günler geçmiş görüşmeme 2 hafta kalmıştı. En ufak bir sıkıntı çıkmaması için ilk hafta gerekli belgeleri toplamaya,2. haftada sağlık raporumu almak için ayarladım.

Unganlardan 10 Ocak Salı günü saat 10 için randevumu almıştım. İşten 2 gün izin aldım. Herhangi bir sorun çıkmaması için tüm önlemlerimi aldım. Salı sabah randevum 10 olmasına rağmen 9 da unganlardaydım. İşlemlerime hemen başladılar. Önce kan, idrar ve akciğer filmi çekildi 30 dk sürdü 117,5 $ aldılar sonra Unganlarda muayene ve aşı yaptırdım 30 dk sürdü 200 $ ödedim. Toplamda cebimden 317,5 $ çıktı. Çarşamba günü saat 3 te sağlık raporumu aldım. İzmir’e dönüşe başladım. İlk kısım problemsiz halletmiştim.

Büyük gün yaklaşmıştı. İşten 2 gün izin aldım. Bir aksilik çıkmasın diye 1 gün önceden Ankara’ya geçtim. Tüm belgelerim kusursuz ve hazırdı. Mülakat tarihim 18 Ocak Çarşamba günü saat 8 de idi.(Daha önce ki F1 mülakatından dolayı tecrübeliydim. O zaman randevu saatine göre almamışlardı. Takı, telefon ve çanta gibi şeyler yanımda gelmiştim. Büfeye emanet etmiştim.). Sabah 7.15 te konsolosluğun önünde sıraya girdim. Yanımda sadece belgelerin olduğu dosya ve cüzdan vardı. Her şeyi evde bıraktım. Pantolonuma kemer bile takmadım. Bu sefer mülakat saatine göre çağırmaya başladılar. Önümde yaklaşık 15 kişi vardı. Kapıda ki görevli 8 randevuları geldin dediği an ilerlemeye başladım. Tam 8 gibi hızlıca girdim.(Yanımda ötecek bir şey getirmediğimden kapıda zaman kaybetmedim).İçeri girişte solda ki masada bana numara verdiler. Greencardlılar salonun en sonunda yandaki veznelerden işlemlerini yapıyorlardı. İlk başta siyah saçlı bir bayan çağırdı direk Türkçe konuştu belgeleri kontrol etti ve "evli misin, hiç evlendin mi ?" "Amerika’da daha önce bulundun mu?" "Şu anda çalışıyor musun? Mesleğin ne?" şeklinde sorular sordu. Sonra tekrardan çağrılacağımı söyleyip gönderdi. 10 dk sonra vezneden çağırdılar 330 $ ödedim ve son ve asıl görüşmeyi beklemeye başladım. 15 - 20 dk sonra herkesin bahsettiği sarışı kibar bayan çağırdı. Son derece esprili muhabbet tarzında güzel geçti. İlk başta tüm belgelerimin doğru olduğuna dair yemin ettirdi sonra bana "Mesleğin ne?" "Daha önce yurtdışında bulundun mu?" "Amerika’da nerde yaşayacaksın?" "Amerika’da tanıdığın var mı?" sorularını sordu. Yaklaşık 5 dk sürdü ve vizemi onayladığını söyledi 5 iş günü içinde göndereceğiz dedi ve onaylandığına dair belge verdi. O an çok sevindim çığlık atasım geldi yaklaşık 1 saatte her şey bitti. Telefonum yanımda olmadığından dayımlara doğru yola koyuldum. Metroda sevinçten garip garip sesler çıkarıyordum bu yüzden insanlar bakıyorlardı. Telefonuma ulaştım ve başladım aramaya akraba arkadaş herkesle mutluluğumu paylaşıyordum. Saat 14.30 gibi Ankara’da ki arkadaşlarımla buluştum. Akşama uçağım vardı. Kutlama yaparken saat 3-4 gibi konsolosluktan malum eposta geldi. Vize sürecim reddedildiği yazıyordu. Ben o zaman AP nin ne olduğunu bilmiyordum. Kutlamalar yerini teselliye bıraktı. Hayal kırıklığına uğramıştım. Yaklaşık 1 saat sonra olayın şokunu atlattıktan sonra Administrative Processi araştırmaya başladım. Konsolosluğun epostasını tekrar okudum. Küçük bir umut başladı en azından vize ret edilmemiş. Bir süre beklemem gerekiyormuş. Akşam İzmir’e geldim. Bir gün sonra Pasaportumu boş olarak yanında idari işlem kâğıdı ile aldım.

İdari işlem sürecim başlamış oldu. Tüm arkadaş ve akrabaları tekrar aradım ve durumu anlatmaya başladım. İnternette araştırmaya resmi ve resmi olmayan her şeyi okumaya başladım. Bütün Amerika vizesi ile ilgili yabancı Türkçe forumlara girmeye başladım. Sitelerin geçmişlerin AP durumunda olanları veya bu süreçle ilgili ne varsa okumaya başladım. Kafayı yeme noktasındaydım.
    1 ay önce mülakat maili gelince şirketime çıkacağım tarihi söylemiştim. Onlarda yeni eleman ayarlamışlardı. Artık iş işten geçmişti. Yeni elemanı şubata kadar eğitip işten çıkacaktım. Şirket durumu öğrenince marta kadar idare etti. İdari işleme araştırma yaptıkça daha da bunalıyordum. Süreç belirsiz yeterli referans yok her şey bölük pörçük. Benim dışımda kimse AP kalmamış. Kendimi sorgulamaya başladım. Bu yaşıma kadar trafik cezam bile yok. Forumda grup oluşturmaya karar verdim belki benim durumumda olanlar vardır. Süreçten haberimiz olur ve tüm idari işlemle ilgili bilgiler bir başlık altında olur. İlk 2 ay çok kötü geçti. Süreç tüketti yapılması gereken tek şey beklemekti. Benim dışımda kimsede yok. Sonra yavaş yavaş AP durumunda olanlar yazmaya başladı. Sayı çoğalmaya başladıkça kişilerin takip etmesi zorlaşmaya başladı. Hem sonra ki yıllara referans olsun hem de bu yıl ki AP durumundakiler süreci kolay takip etsin diye tablo oluşturmaya karar verdim. İlk 2 aydan sonra kendimi topladım. Beklemeye başladım. Aylar geçmeye başladı. Yavaş yavaş güzel haberler gelmeye başladı. Güzel haberler gelmeye başladıkça bekleyenlerinde umutları artmaya başladı. Geçen yıllarda da genelde hep haziran temmuz aylarında işlemler bitmiş. Hazirandan itibaren heyecan başladı günler ilerledikçe strese bırakmaya başladı. Dv2017 süreci 1 Ekimde bitecekti. Son eylül ayı gelmişti. Bayramdan dolayı konsolosluk tatili hafta sonu tatilleri derken her çalışma gününün hesaplarını yapmaya başlamıştım. Eskiden En sevdiğim gün Cuma en sevmediğim ise Pazar günüydü. Artık en sevdiğim gün Pazar en sevmediğim gün Cuma olmuştu. Bayramlarda tatilin fazla olmasına bile sevinemiyordum. Eylül ayında sağlık raporu yenileme ve postalama sürecinden dolayı stres ve endişeler başladı. Greencard hakkımı kaybetme korkuları başladı. Son 2 hafta kaldı AP grubundan kimseden ses çıkmıyor. Artık umudum tükendi. Kendi kendime telkinler vermeye başladım. 1 Ekim kadar yetişmezse son gün üzülmemek adına artık farklı yolları düşünmeye başladım. Cv mi güncelledim. Güncelledikten sonra 2 tane büyük kurumsal firma ve 1 tane orta ölçekli firma o hafta içinde çağırdılar. Telkinler ve iş görüşmeleri ile kendimi topladım ve arada greencarda bakıyordum. Zaten konsolosluğa 19 unda mail attım. Geri dönüş yapmadılar. Brit Simon vizeler bitti paylaşımlarından sonra süreç bitti gözüyle bakıyordum. Ta ki 22 Eylülde ceac’ta güncelleme görünceye kadar. 22 Eylül Cuma günü idi Süreç bitse bile 25 Eylül Pazartesi haberim olacak. Randevu PTT vs derken yetişmez gözüyle bakıyordum. Birde zaten daha önce darbe yemişim. Bir yandan da acaba 19 Eylülde ki mesajıma baktılar o yüzden mi güncelleme oldu diye düşünüp durdum. Crayzcells ile iletişime geçtim. Olasılıkları değerlendirdik. Eğer haftaya açıklanırsa konsolosluğun yardımcı olacağını işlemlerini yetiştireceklerinden bahsetti. Kendimi olumsuz olmasına koşullandırdığımdan çok umutlanmadım açıkçası. Gün saat hesapları yaptıkça işin içinden çıkılmıyordu. Normal süreçte ki gibi olursa Pazartesi haberim olsa ve Salı randevu alsam konsolosluğun onaylaması için Cuma günü kalıyordu. Bu da Tüm işlerimin kusursuz şekilde gitmesine bağlı idi. Sonra düşünmemeye karar verdim. Oluruna bıraktım. Eğer ararlarsa elimden geleni yaparım olursa olur olmazsa da önüme bakarım demeye başladım. Ve Pazartesi beklediğim haber geldi.

25 Eylül pazartesi günü öğlene kadar haber gelmedi. Bende artık olmaz diye düşündüm. Saat 1 gibi iş görüşmesine katıldığım kurumsal firmalardan biri beni 2. aşamaya çağırdı. (bu aşamalarda belirsiz ve uzun süreç.). Salı günü 9 da fabrikada olmam gerekiyordu. İçimden yeni belirsiz sürecim hayırlı olsun dedim. Bilet bakarken ABD konsolosluğu telefon ile aradı. Sürece 4 günü kaldığını devam etmek isteyip istemediğimi sordu hiç düşünmeden tabi ki de 8 aydır bekliyorum devam etmek istiyorum dedim. Bana Salı günü hastaneden randevu almam gerektiğini, Çarşamba raporu kapıdan teslim etmemi söyledi. Onun dışında dosyaların hazır raporun ve pasaportun geldiği an işlemlerini çok hızlı yürüteceğiz dedi. Cuma günü saat 5 e kadar onaylanmanın olması gerektiğini yoksa hakkımı kaybedeceğimden bahsetti. Telefonu kapattık. Ben bilet hastane randevu düşünürken 5 dk sonra konsolosluk tekrar aradı. Sizin için sağlık randevusunu aldık durumunuzu onlara bildirdik. Salı günü 9-11 gibi sizi alacaklar işlemlerinizi en hızlı şekilde yapacaklar. Çarşamba günü kapıya isminizi vereceğim o gün pasaportunuzu ve sağlık raporunuzu getirin. Önce Firmayı arayıp görüşmeyi ileri tarihe almak istediğimi söyledim. Ben Gebze’deyken yakalandım neyse ki belgelerimi yanımda taşıyordum. Hemen kardeşimi aradım işten erken çıkarttım. Saat akşam 8 için ankaraya uçak bileti aldım. Saat 5 te kardeşim beni aldı.Trafikten dolayı 7.20 gibi havaalanına getirdi. Havaalanı girişinde polis bizim aracı durdurdu 10 dk boyunca arabayı aradı.7.30 ta kapıya doğru koştum. Check-in yapmıştım valizde yoktu. Yanımda belge dışında bir şey olmadığından güvenliklerden hızlıca geçtim. Kapıya yetiştim daha alım başlamamıştı. Bu sürede otel ayarladım. Ailem dâhil kimseye Ankara gittiğimi söylemedim. Bu süreçte bir kere hayal kırıklığı oldu 2. Seferde de yaşanacaksa eğer tek ben yaşayayım dedim. Pazartesi akşamı otele vardım. Seçtiğim otelde konsolosluğun karşısında hastaneye 10 dk yürüme mesafesinde idi. O gece yatamadım. Aklıma sürekli olumlu ve olumsuz düşünceler geliyordu. Sabah 7 gibi kahvaltıya gittim. Belki daha erken alırlar diye 8 gibi hastanede oldum. 9 da açılıyormuş meğerse bekledim. Dv2018 için sağlık raporu almaya gelen çiftle tanıştım. Muhabbet ettik. Sonra forumdan dreminer ile karşılaştık. İşlemlerimizi beraber yaptık. 8.30 gibi kalabalık olmaya başladık. İdari işleme kalan herkesin yetiştiğini düşünmeye başladık.

Saat 9 gibi ilk beni aldılar. Önce muayene ve aşılar 15 dk 180 $ tuttu. Sonra kan, idrar ve akciğer testi 15 dk sürdü 118 $ ödedim. Toplamda 298 $ ödemiş oldum. 9.45 te hastane işim bitti. Sonra dreminerden sabıka kaydı istemişler. Bende ne olur olmaz ayrıldım hemen Kızılay adliyesine gittim (Bu tarafını anlatmayacağım ömrümden 10 yıl gitti. Bürokrasi rezalet çalışanlarda keza öyle umarım yolunuz düşmez.) 2 saat sonunda arşiv kayıtlı adli sicil belgesi ve vukuatlı nüfus kayıt örneğini aldım. Yemek yiyip otele geçtim. Yaklaşık 5 yıldır TV izlemeyen ben zaman geçirmek için TV açtım. Yarım saat tahammül ettim kapattım. Çarşamba gün saat 2 ye kadar odada volta attım veya telefon kurcaladım. 27 Eylül Çarşamba saat 13.30 da hastaneye gittim. Yemekte olduklarından dolayı 2 de kadar bekledim. Sağlık raporum daha hazır değilmiş beklemeye başladım. Dreminer de geldi beraber bekledik. 14.30 gibi ikimizin ki de çıktı. Beraber konsolosluğa gittik. Kapıya durumu anlattık. İçerde toplantı olduğundan teyit alamadılar 15 dk gibi bekledik. Belgelerimiz teslim ettik. O an içimde bir rahatlama oldu artık iş benden çıkmıştı top konsoloslukla idi. İşlemlerin 29 Eylül Cuma saat akşam 5 e kadar bitmesi gerekiyordu. Konsolosluktan hemen sonra yola çıkıp Gebze’ye geçtim eşyalarımı ordaydı 1 gün kaldım. Perşembe günü akşam saatlerinde ceac’tan issued yazısını gördüm. Crayzcells ile tekrar iletişim kurdum. Bu saatten sonra sıkıntı çıkar mı diye hayırlı olsun dedi süreci tamamladınız. Bende pasaportumu görmeden bu sefer sevinmeyeceğimi söyledim. Cuma günü 07.15 te otobüs bileti aldım. Saat 4.30 gibi Narlıdere PTT mesaj geldi postan ulaştı en kısa sürede alın diye. Saat 5’te PTT kapanıyordu.4.45 gibi Narlıdere’de oldum. Postamı aldım. Ve nihayet 8 ay 15 gün(255 gün) bekleyişimin ardından VİZEMİ gördüm. Şok oldum Ne hissettiğimi tarif edemem. Ve Mutlu Son.

Eylül ayından beridir ilk defa deliksiz yatabildim.

Edit:
    Bu süreçte özellikle işten çıktıktan sonra akıl ve beden sağlığımı korumak için çeşitli hobiler edindim. Bir şeyler ile uğraşmak zorundaydım.
    Martta kendi imkanlarımla C#, İngilizce ve Spora başladım.
    Ağustos ayında ise C# orta seviyeye geldi. Unity e başladım.
    Her işte bir hayır vardır derler. Bu bekleme sürecinde öncelikle C# ve unity(başlangıç) öğrendim. İngilizcemi pekiştirdim ve lazer göz tedavisi oldum. yaklaşık 5 yaşımdan beri gözlüklü idim. Gözlüklerime veda ettim.

• ⭐⭐⭐

@Anka, içinde söyledi: Administrative Processing (İdari İşlemler)

Administrative processing (idari işlemler) kısaca vize başvurunuz için gerekli görülen ek bir soruşturma süreci. Hakkında çok fazla somut bilgi bulunmuyor. Genelde 4 hafta ile 6 ay arasında sonuçlandığı söyleniyor ama 4 haftadan daha kısa sürede sonuçlanan dosyalar olduğu gibi maalesef 6 aydan uzun süredir sonuçlanmayan dosyalar da bulunuyor.

Kendi tecrübelerimi yazmam gerekirse 2 kere bu süreci geçirdim. İlki yıllar önce work and travel programı için başvurduğum vize içindi ve yaklaşık 3 ay sonunda olumlu sonuçlandı ( genelde geçmiş dönemlerde ap'ye kalanların sonraki başvurularında da ap'ye takıldığı söyleniyor, kendi örneklemimden yola çıkarak bu durumu doğrulayabilirim ama bu net bir bilgi değil). Diğer ve asıl önemli olanı ise bu sene green card sürecinde karşılaştığım AP durumuydu.

Temmuz'un ilk haftası mülakatımız olumlu sonuçlanıp, vize onayı alarak konsolosluktan ayrıldık. Ertesi gün ise pasaportları vizesiz, AP kağıdıyla beraber PTT'den teslim aldık. Kağıtta AP sürecine kaldığımız ve DS-5535 formunu mail olarak konsolosluğa göndermemiz isteniyordu. Olayın şokunu atlatıp sürecin bir an önce başlaması için formu doldurmak istedim fakat evrak üzerinde forma ulaşabileceğim belirtilen konsolosluk sayfası "error" verip açılmıyordu (bu yazıyı yazarken görüyorum ki hala açılmıyor). Forma ulaşmak için konsolosluğu aradım fakat kimseye ulaşamadım, konsolosluğun soru sayfasına not bıraktım dönüş olmadı, travel.state.gov'da broken link sayfasına form doldurdum sonuç alamadım, konsolosluğun facebook sayfasına dahi mesaj yolladım tabi ki oradan da sonuç alamadım. Formla ilgili internette çok fazla bilgi bulunmuyor. Formun pdf formatına ulaştım fakat gönderilen kağıtta özellikle fosforlu kalemle boyanarak formun word formatında gönderilmesi istenmişti. En sonunda formu göndermem istenilen adrese durumu anlatan bir mail attım (türkçe). Bir kaç saat sonra konsolosluktan formun ekte olduğu bir mail aldım.

DS-5535 formu (linkini verdiğim konsolosluk sayfasındaki pdf dosyasıdır, benim doldurduğum formda case number vb. farklı bilgiler de isteniyordu, olası bir durumda linkteki formu değil konsolosluk tarafından yönlendirildiğiniz formu doldurmalısınız) genel anlamıyla kişisel bilgilerinizin, geçmişteki yurtdışı ziyaretlerinizin ve sosyal medya hesaplarınızın talep edildiği basit bir form. Ben talep edilen tüm bilgileri detaylarıyla doldurup gönderdim. Bu noktada eksik bilgi vermeden mümkün olan en kısa sürede formu göndermek önemli.

Kısaca özetlemek gerekirse ayın 5'inde konsolosluk görüşmemizde vizemiz onaylandı, 6'sında pasaportlar geri gönderildi ve DS-5535 formu talep edildi. 7'sinde formu doldurup konsolosluğa gönderdim. Bu arada görüşmeye ben, eşim ve kızım ile girdik fakat formu sadece benim doldurmam istendi. (asıl talihli benim).

Sizden istenilenleri yaptıktan sonra yapılması gereken tek şey sabırla beklemek, açıkcası süreç tamamlandıktan sonra bunları yazmak kolay ama özellikle ilk zamanlardaki belirsizlik gerçekten can sıkıcı, herşeyden önce sebep-sonuç ilişkisi kurabileceğiniz bir durum yok, tüm belgeleriniz tam, amerika'da işiniz hazır olmasına rağmen sadece isim benzerliği veya tahmin edemeyeceğiniz bir nedenden ötürü bu sürece dahil olabilirsiniz, ayrıca süreci hızlandıracak veya etki edecek bir imkanınız bulunmuyor. Sürecin ne aşamada olduğunu da bilemiyorsunuz. Bu noktada ap'de olan dosyalar arasında herhangi bir sıralama da bulunmuyor. Benim dosyam Temmuz ayında ap'ye girip, Ağustos ayında sonuçlandı. Ocak ayında ap'ye kalıp hala dönüş bekleyen arkadaşlarımız var. Kısaca genelleme yapılacak bir durum bulunmuyor. Ocak ayında ap'ye kalıp Şubat'ta da, Eylül'de de sonuç alabilirsiniz.

Elimizdeki en net durum bu sürecin her halükarda 30 Eylül'e kadar sonuçlanmak zorunda olduğu, eğer 30 Eylül'e kadar dosya sonuçlanmaz ise maalesef gc hakkınız geçerliliğini kaybediyor. Bir diğer bilgi ise Haziran ve Temmuz dönemlerinde ap dosya işlemlerinin hızlandırıldığı. Bu da resmi bir bilgi değil ama bu sene genel anlamıyla dosyalar bu tarihlerden sonra sonuçlanmaya başladı.

AP sürecine kaldıktan sonra dosya durumunuzla ilgili çok net geri dönüşler alamayabilirsiniz. Hatta konsolosluk sayfasında AP ile ilgili sorulara dönüş yapılmayacağına dair bir not bulunuyordu, bu noktada durumunuzu konsolosluğun dosya takip sayfasından ve ceac'ın vize durum sayfasından takip edebilirsiniz. Fakat şunu belirtmeliyim en güncel ve doğru bilgiyi mail yoluyla alacaksınız. Bu sebeple maillerinizi sık sık kontrol etmeyi ihmal etmemelisiniz.

Net bir bilgi değil fakat son dönemde ben de dahil olmak üzere dosyası sonuçlananların ceac sayfasındaki "Case Last Updated" güncellemeleri sıklaşmıştı. Benim ilk başlarda haftada bir kez güncelleme olurken, son dönemlerde iki-üç günde bir güncellemeyi izleyen günlerde dosyamın tamamlandığını belirten maili aldım. Dediğim gibi bu sadece bir ön görü dosyanızın sık güncellenip güncellenmemesin sonuca doğrudan bir etkisi olmayabilir.

ve umarım bu sürece takılan herkesin alacağı mail;

Case Number: 2017EUxxxx

Dear x x x,

Further instructions regarding the status of your visa case are detailed below.

Processing Completed

We are pleased to inform you that the administrative processing for your case is completed. You do not need to check our website, as this email has the most current information on your case.

Mailin alt bölümlerinde "Applicants whose status is marked "Processing Completed" or "Ready" are encouraged to send in their documents to the Embassy at least two weeks prior to their processing expiration date. Applicants with "Processing Pending" or other statuses should not send in their passports and should not come to the Embassy. Applicants whose case processing is pending may check their status at the "Status Check" link below" gibi bir uyarı olsa da siz maildeki ilk cümleyi dikkate alıp, sitelerdeki durumu dikkate almadan size gelen mail üzerinden işlemlerinize devam edebilirsiniz. Keza site güncellemeri siz işlemlere başladıktan daha sonra yapılabiliyor.

Eğer sağlık raporunuzun tarihi geçmemiş ise bu noktadan sonra sizden talep edilen evrakları en kısa sürede konsolosluğa göndermeniz gerekmekte; benden pasaportlar, ilgili mailin çıktısı ve PTT kayıt çıktısını göndermem istendi. Bu noktada randevu öncesinde girdiğiniz PTT (CSC kaydı) sayfasına tekrar girip konsolosluk eksik belge göndermemi istedi vb. seçeneği seçip tekrar bir gönderi kaydı oluşturmalısınız, bilgilerinizi girmenizin devamında da PTT görevlisine vermeniz gereken ve konsolosluğa göndereceğiniz zarfın içine koymanız gereken sayfaların çıktısını almanız gerekiyor. PTT'den gönderiyi yaptıktan sonra takip numarasından kargo takibini yapabilirsiniz. Ben ayın 11'i Cuma günü dosyamın sonuçlandığı bilgisi olan maili aldım, 12'si Cumartesi günü (çoğu PTT Cumartesileri yarım gün çalışıyor) kargoyu PTT'ye teslim ettim, 15'inde kargo konsolosluğa teslim edildi. 17'sinde gönderdiğim dosyanın işleme alındığına dair konsolosluktan bir mail aldım ve tam bir hafta sonra ayın 24'ünde vizelerimizi ve sarı zarflarımızı daha bir ay önce büyük hayal kırıklığı yaşadığımız PTT şubesinden teslim aldık.

Benim kısa sürede yaşadığım ap tecrübesi bu şekilde, green card talihlisi olduğumu Nisan 2017 gibi oldukça geç bir tarihte öğrenip, randevu tarihi alıp alamayacağımızı düşünürken, bu kısa sürede önce randevu alıp üzerine bir de ap süreci geçirerek vizelerimizi almış olduk. Her ne kadar can sıkıcı bir süreç olsa da kendi adıma sabırlı ve inançlı olmanızı tavsiye ederim. Ben bu süreçte her zaman olduğu gibi @crazycells'den ve ap süreci hala devam eden @orhanvegs'den önemli bilgiler ve destek aldım. Her ikisine de tekrar teşekkür ediyorum.

Umarım bu süreçte olan/olacak herkesin dosyası zamanında tamamlanıp, herkes için en hayırlısı olucak şekilde sonuçlanır.

• ⭐⭐⭐

@igunci, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Vize görüşmesinde istenen sağlık raporu için 22.09.2017 cuma günü Unganlarda sağlık muayenemi oldum. Süreci merak eden arkadaşlar için deneyimimi aktarmak istiyorum.

Ekstra tahlil istenme ihtimaline karşı doktor randevumu vize görüşmemden 10 gün öncesine alarak yeterli zaman bırakmak istedim. Muayenehaneye vardığımda öncelikle doktorun asistanı case number bilgimi gösteren evrağım ile pasaport ve aşı kartımı aldı. 5 dakika sonra adımla seslenerek beni bir kat aşağıda bulunan Düzen laboratuvarına kan ve idrar tahlili ile birlikte göğüs röntgen filmi çektirmem için yönlendirdi. Laboratuvarda ücreti 117.5$ karşılığı 412,30₺ olarak ödedim. Toplamda 15-20 dakika gibi kısa bir sürede buradaki işlemlerim tamamlanınca üst kata doktorun muayenehanesine döndüm. Bir 10 dk bekledikten sonra doktor beni muayeneye aldı. Olunan ameliyatlar, kronik rahatsızlıklar, alkol ve sigara kullanımı gibi rutin sorular ile muayene devam ederken 4 adet aşı da yapıldı. Liv Hospital'dan henüz 1 senesi bile dolmamış tetanoz aşı kartım olmasına rağmen bu aşıyı tekrar oldum 🙂 Göz muayenesi de yapıldıktan sonra muayenem tamamlandı. Muayenem bitince de 280$ karşılığı 960₺ ödeme yaptım. Toplamda 412+960=1372₺ ödedim ve işlemlerim 1 saat içinde tamamlandı. Ertesi günden itibaren (cumartesi) istediğim zaman raporumu alabileceğim söylendi. 25.09.2017 pazartesi günü raporumu bir zarf içerisinde ve rapora iliştirilmiş bir adet aşılama kağıdı ve ayrıca bir adet cd de mevcuttu. Aşılama kağıdıdından Kızamık, Su Çiçeği, Tetanoz ve Grip aşıları yapıldığını gördüm. Son olarak, muayenehanedeki görevli arkadaş zarfın kesinlikle açılmaması ve vize görüşmesi sırasında elçiliğe teslim edilmesi gerektiği bilgisini verdi.

İsteyen herkesin bu aşamaya hayırlısıyla tez zamanda kavuşması dileğiyle sevgiler; saygılar.
    Merhaba arkadaşlar. 05 ekim günü vizem onaylandı. Size yaşamış olduğum deneyimi aktarmak istiyorum.

05 ekim sabahı 08:30'da olan mülakatım için 07:45'te elçilik binası önündeydim. Randevu saatinizden yarım saat önce kapıda sırada bulunmanız bekleniyor. Daha erken gelip sıraya girmeniz hiç bir şeyi değiştirmiyor çünkü içeri almıyorlar. Dolayısı ile çok erken gidip beklemenin de bir anlamı yok. Ayrıca sabah o saatlerde Ankara'da oldukça soğuk bir hava oluyor.

08:00'de elçilik güvenlik görevlisinin talimatı ile 08:30 randevuları elçilik kapısında kuyruk oluşturduk. Yanımda evraklarımdan hariç sadece cüzdanım ve arabamın anahtarı vardı. Kısa bir süre bekledikten sonra sorunsuz bir şekilde içeri alındım. Yaklaşık 1,5 saat kadar bir beklemenin ardından numaram yandı ve ilgili bankoya gittim. Türk bir görevli evraklarımı tek tek benden aldı. Görevli evraklarımı tasnif edip bilgisayarda işlemler yaparken sohbet havasında geçen bir Ankara konuşması yaptık. O ana kadar çok gergin değilken inanılmaz bir heyecan kaplamıştı içimi. Bu bankoda işim 3-5 dakika kadar sürdü. Sonrasında 1 dakika geçmeden numaram başka bir bankoda yandı ve o bankoda 330$ vize işlem ücreti ödedim. 45 dakikalık bir beklemenin ardından numaram başka bir bankoda tekrar yandı. Bu bankoda yabancı ama güzel türkçe konuşan oldukça sempatik ve güler yüzlü bir görevli ile yaptığımız kısa bir konuşmadan sonra vizemin onaylandığını ve pasaportumla birlikte evraklarımı 3-5 gün içerisinde önceden seçmiş olduğum PTT şubesinden alabileceğimi gülümseyerek bana bildirdi. O an sanki ben ben değildim. Çok değişik bir duygu kapladı içimi. Mülakat maili bekleme, mülakatı bekleme gibi stresli zamanlardan sonra kuş gibi hafiflediğimi hissetmiştim. Elçiliğin kapısından gülümseyerek çıkıp arabama doğru ilerlerken güneşin içimi ısıttığımı hissettim 🙂 Benden birkaç gün önce vize alan ve burada deneyimini paylaşan arkadaşın "Güneşe doğru yürüdüm" sözü aklıma geldi 🙂 Bu güzel ve heyecan dolu deneyimi, sabırsızlıkla bekleyen tüm değerli arkadaşlarımın hayırlısıyla tez zamanda yaşamalarını dilerim. Sevgiler..

• ⭐⭐⭐

@jamesbrain, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba dün başvrumuz resmen onaylandı. Mülakat günüyle ilgili hemen 1-2 ufak tüyo vermek istedim. Öncelikle içeriye çanta/cep telefonu kesinlikle almıyorlar. Yanınızdaysa karşıdaki büfe 5tl karşılığı emanet kabul ediyor. Bir de ödeme için kredi kartı ya da paranın olduğu cüzdanı emanete bırakmayın (ben yaptım) sonra dışarı çıkmak için uğraştım.
    Diğer konu da mümkün olduğunca erken gidin. Bizim randevu 8.30 idi. 8.15'de gittik. Sıra vardı. Çocuklu olduğumuz için önden girdik ama yine de çıkışımız tam 12:30u buldu. 7:30da almaya başlıyorlarmış ve randevu saati çok da önemli değil. Mümkün olduğunca erken gidin. Biz en sonuncuyduk öyle düşünün ve tüm işlemlerin bitmesi 4 saat sürdü. Çocukla orda 4 saat çok eğlenceli olmuyor :)
    Önce evraklarınızı almak için çağırıyorlar. Sonra parayı almak için, en son da mülakat için çağırıyorlar. Çok da bir soru sormadılar. Bence zaten alacaklarına önceden karar vermişler, öyle bir aksi durum var mı diye görmek istiyorlar.
    Bir de çocuklu aileler için içeride oyun oynayacakları oyalanacakları bir bölüm var ama tabii bir çocuğu 4 saat ne kadar oyalarsınız bilemem :)
    Herkese bol şans

• ⭐⭐⭐

@Tolga-şahin, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Herkese selamlar,
    Yaklaşık 2 saat önce konsolosluktan elimde "Vizeniz onaylandı!" yazan bir kağıtla çıktım. :)
    Hemen sıcağı sıcağına yazmak istedim. Aşırı detay içeren bir deneyim yazısı geliyor...

Görüşmeyle ilgili ultra detaylı deneyimlerim şu şekilde;
    Randevum saat 8:00'daydı ben tabii ki 7:00 gibi oradaydım. Yolun karşısında geniş bir kaldırım var. Orada küçük bir büfe var. Gittiğimde insanlar burada bekliyorlardı. İçerden bir görevli çıktı ve sadece 7:30 randevusu olan yaklaşık 20-25 kişiyi kapının önünde sıraya soktu. Sonra teker teker içeri aldı. Ben bir yarım saat daha dışarıda bekledim. İnsanlar yine biriktiler. Görevli 7:30'da tekrar çıktı ve 8:00'da randevusu olanları sıraya soktu. Yine 20-25 kişi sıraya girdik. Bu arada üzerinizdeki elektronik eşyaları oradaki büfeye 5 tl karşılığında emanet verebiliyorsunuz. Görevliye sordum, araba anahtarı sıkıntı olmaz dedi, devam ettim. Diğer gözlemlerim, bebek arabaları içeriye alınıyor, sırt çantaları kesinlikle alınmıyor. Ona göre kendinizi ayarlayınız. Neyse sırada biraz bekledik, tek tek içeri aldılar. Tam girişte bir güvenlik görevlisi önden kontrol ediyor, sonra bir odaya girip x-ray'den geçiyorsunuz. Burası biraz havalimanı gibi. Kemeri, saati, cüzdanı hatta ceketi falan çıkarıp bir kutu içerisinde x-ray'e gönderiyorsunuz. Ardından hemen karşıdaki bekleme odasına gönderdiler. Odadan içeri girer girmez bir görevli karşıladı. Pasaportumu aldı, fotoğraf ve DS-260 çıktısını istedi. Pasaportu, fotoğrafı verdim, DS-260'ı çıkarıyordum ki, gerek yok buyrun dedi. Sıra numaramı verdi.

İçerisi bildiğimiz devlet dairesi ya da banka gibi çalışıyor. Kocaman bir oturma alanı var. Numaraları gösteren bir ekran var. İki televizyon var. Çocuklar için ufak tefek oyuncaklar koymuşlar. Bekleme odasında bir koltuğa oturduğumda saat tam 8:00'dı. Numaram ilk kez yandığında ise saat 9:45'ti :) Hemen kalktım numaramın olduğu gişeye gittim. Türk bir hanımefendi karşıladı. Pasaportumu ve sağlık raporumu aldı, diploma aslını ve fotokopisini istedi. Yüksek lisans öğrenci belgemi vereyim mi dedim, gerek yok üniversite diploması yeterli dedi. Ardından banka dökümlerini (Tek kişiyim. 13k dolar 8k TL vardı), nüfus kayıt örneğini (Bu ıslak imzalı kırmızı mühürlüydü), adli sicil kaydını (Bunu e-devletten aldım. İngilizceydi, arşiv kayıtlıydı), PTT kaydını istedi. Hepsine ufak bir göz gezdirdikten sonra dosyaladı "Her şey yolunda görünüyor. Bekleyin numaranız tekrar yanacak" dedi ve gönderdi. İki dakika geçmeden numaram tekrar yandı. Bu sefer Vezne olan gişede yandı. Gittim 330 Doları nakit olarak verdim. Tekrar yerime oturdum. 45 dakikalık bir beklemeden sonra saat 10:45'te numaram tekrar yandı. Yandığı gişeye gittim.

Aşırı tatlı, sıcakkanlı Amerikalı bir hanımefendi karşıladı. Türkçesi biraz kırıktı, cümleye o başladı ben tamamladım anlaştık bir şekilde. Önce sadece doğruları söyleyeceğime dair yemin ettirdi. Sonra parmak izlerimi aldı. Sonra benden aldıkları dokümanlara tek tek göz gezdirdi. Sorular sordu. Ne iş yapıyorsun? Baban, annen ne iş yapıyor? Başka bir ülkede yaşadın mı? Amerika için daha önce vize başvurusu yaptın mı? Hiç evlendin mi? Çocuğun var mı?.. Gibi çok basit cevaplanabilecek net sorular sordu. Amerika adresimdeki kişinin ne iş yaptığını sordu, ben de "Bilmiyorum kendisi arkadaşımın bir arkadaşı, birebir tanışmışlığım yok. Sadece siz adres istediniz diye mecburen bir adres verdim. Amerika'ya giriş yaptığımda değiştireceğim." dedim. Tabii tabii sıkıntı yok dedi. Ardından gülümseyerek diplomamın aslını, ödediğim paranın faturasını ve üzerinde "Tebrikler! Vize başvurunuz onaylandı!" yazan bir kağıdı uzattı. Pasaportumun 5 iş günü içerisinde geleceğini söyledi. Tebrik teşekkür falan filan olay burada bitti. Çıktığımda saat 11:00'di. Suratımda aptal bi sırıtmayla güneşe doğru yürüdüm. :)

Ultra detaylı mülakat deneyimim bu şekildeydi.
    Teşekkürler.

• ⭐⭐⭐

@chipmunk, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle bu süreçte herkeze başarılar diler ve işlerinin yolunda gitmesini temenni ederim.

Benim eşim avrupa birliği vatandaşı ve 2018 talihlisi olarak çekilişi Türkiyede ikamet ederek kazandı. Kazandığını öğrenmesi üzerine 7 senelik beraberliğimizi 10.05.2017 tarihinde nikah yaparak resmileştirdik. Anlaşılacağı üzere hak kazandıktan sonra evlenmiş olduk. Eşim evrkalarını ülkesine giderek ingilizce çevirili olarak tamamladı ve tabiki benim soyadım olan pasaportunu da yenileyerek aldı. DS-260 formlarımız bunun üzerine 30 Haziran 2017 gibi teslim ettik.

Sürece 26 Eylül 2017 tarihinde muayene işlemleri ile başladık. Sabah Unganlarda @orhanvegs ile karılaştık bize AP durumundan ve kısaca kendisinden bahsetti ve daha sonra buradan okuduk ki kendisi green card vizesini almış aslında kendisi ile çok fazla konuşmak isterdik ama sürecin her iki taraf için de olan heyecanı ve gerginliğinden bir daha görüşemedik kendisi de bizi görmedi :)) . Muayeneler sorunsuz bir şekilde 2 saatte tamamlandı ve 27 Eylül 2017 tarihinde bütün evraklarımızı sorunsuz bir şekilde kapalı zarf, aşı bilgileri formları ve CD'ler olarak teslim aldık. Ben iyi niyetim ve resmi kafa ile düşünerek çocukken kızamık ve su çiceği geçirdiğimi belgeleyemeyeciğimi düşünürek düzgün cevap veremedim ama karşı taraf ticari zihniyet ile bunu 4 aşı yaparak sonuçlandırdı. Sonuç olarak eşim 3 ben 4 adet aşılar olduk. Toplam 530 $ muayene ve ayrı olarak 234 $ (2 X 117 $) kan, idrar, rontgen için ödeme yaptık.

Ankara' da ABD Büyükelçiliği ile aynı bölgede ikamet etmemiz sebebi ile rahat bir şekilde 3 Ekim 2017 tarihinde sabah 07.30 olan randevumuza 07.20 itibari ile vardık. Yaklaşık 15 kişilik bir sıra vardı (Türkiye klasiği sıranın sırası vardı, aslında herkezin saati belli), görevli sıraya seslenerek 07.30 randevusu olanlar sağa ayrılsın dedi ve otomatik olarak bir anda elçiliğin güvenli bölgesinde 4 üncü sıraya geçtik. Ben ve eşim aksi bir durumda hiç uğraşmamak için takım elbise giymeme rağmen kemer, saat,alyans takmadık. Aslında güvenlik kontrolünde çıkartıp sonra takabilirmişiz. İçeri girdik ve 204 sıra numarası ile işlemlerimize başladık. Yaklaşık 1 saat sonra evraklarımız teslim etmek üzere şu kağıt gıcırtılarına gıcık olan küt saçlı kumral kadının gişesine gittik. Evet beklenen oldu bizi de uyardı bir de acele ettirdi her nekadar moralimiz düşsede belli etmedik. Hatta bir ara sağlık zarflarını vermemize rağmen bize sağlık zarflarınız nerede diye stres bile yaptı. Sonra kendinde olduğunu ve hatta açmış olduğunu fark etti, tabiki bozuntuya vermedi. Hesap defterleri gişe görevlisinde olmasına (toplam 90.000 bin tl) rağmen eşime toplam ne kadar para gösterdiğimizi sordu. Sonra ne zaman evlendiğimiz sordu kazandıktan sonra olduğunu görünce bişey getirdiniz mi dedi ve tabiki biz aşırı hazırlıklı olarak yaklaşık 200-250 sayfa kanıt (1,5 senelik turkcell konuşma kayıdı, biletler ve biniş kartları, ortak banka hesap bilgileri, nüfus müdürlüğünden adres kayıt geçmişi, köpeğimizin mama sipariş faturaları, sosyal medya içerikleri, fotograflar, fatura, irasliye ve alınan hizmet fişleri, adımıza gelen ve birbirimize gönderdiğimiz mektuplar, eşim için almış olduğum hediyenin faturaları ve pasta sipariş formu) verdik. Sonra gişe görevlisi bir anda aynı şehir ve mahalleden olduğumuzu DS fromlarındaki adres kayıtlarından görünce bütün buzlar eridi hatta ufak çaplı bir muhabbet yaptık. Bütün evraklarımızın tam ve eksiksiz olduğunu söyledi ve mutlu bir şekilde gişeden ayrıldık.

Saat 09.08 de ödeme gişesinde numarmız yandı ve kişi başı 330 $ olmak üzere toplam 660 $ ödeme yaptık. Saatini tam hatırlamıyorum fakat 09.35 civarında görüşme için numaramız yandı. Amerikalı minyon tatlı bir bayan bize ürkek sesi ile karşıladı. Görüşmeye doğrudan ingilizce başladı. Parmak izlerimizi aldı ve daha sonra sağ elimiz kaldırarak yemin ettirdi. Eşime mezun yılını, mesleğini ve çalışıp çalışmdığını sordu. Bana dönerek nerede çalıştığımı (Cevabımı pek umarsar faziyette değildi hemen eşime döndü çünkü yeri söyledikten sonra ünvanımı söylememi dinlemedi gibi) sordu. Amerika' da nereye gideceğimizi ve akraba arkadaşımız olup olmadığını sordu (yakın arkadaşlarımız var). Başka ülkede yaşayıp yaşamadığımızı sordu (ikimizde yaşamadık, eşim Türkiye hariç cevap verdi). Görüşme toplasan hepsi ortalama 5-6 dk sürdü. Orjinal evrakları ilişki kanıt dosyaları ile geri teslim etti ve ilişkiniz bundan daha iyi anlatılamazdı dedi. Tebrik ederek ve vizelerin onaylandığını söyleyerek bilgilendirici broşürleri verdi. 5-7 iş günü içerisinde pasaportlarınız belirttiğiniz postahaneye gelir dedi. Pasaportlarımız 5 Ekim 2017 sabah 10.30 da belirtilen ofise geldi ve biz 11.15 de teslim aldık. Problemsiz bir şekilde vizelerimiz ve açmadan teslim etmemiz gereken dokumanlar gönderinin içindeydi.

Sonuç olarak duygularımızı paylaşmak gerekirse kulaktan dolma bilgiler ile değil yasal mevzuat ve kuralları okuyarak ve gerektiğinde Kentucky ile yazışarak evraklarımız ve kendimizi hazırladık ve hiç bir olumsuzlukla karşılaşmadan sürecimizi başarı ile tamamladık. Şu an gideceğimizi eyaletin internetten bulduğumuz geçerli sürücü el kitabını çalışıyor ve test çözüyoruz. Aralık ayı içerisinde köpeğimiz ile beraber gitmeyi planlıyoruz.

Umarım herşey gönlünüzce olur.
    Herkeze sevgiler ve saygılar,

• ⭐⭐⭐

@apostleoftruth, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,

Bugün doktor unganlarda muayenemiz vardı. Bende tecrübelerimi paylaşayım istedim belki faydası olur.
    Dün geceden özel aracımızla Ankara’ya geldik Mamak’da akrabımızda kaldık. Sabah 9.10 da olan randevumuz için 8.30 da oradaydık. İlk randevuyu alan arkadaşlar için erken gitmenin hiç bir faydası yok ama ilerleyen saatlerde randevusu olan arkadaşlar erken giderlerse çok büyük ihtimalle işlemlere hemen başlayabilirler buna çok kez şahit oldum. 11.00 randevusunun 9.30 da alındığını gördüm. Pasaportları teslim ettik fotoğrafları çekildik confirmation page çıktısını verdik (case numarasını istemelerine binaen) ve bizi 3. Kat düzen laboratuvarına yönlendirdiler. Sırasıyla kan idrar ve göğüs röntgeni çekildik ve evraklarımızla beraber yukarıya çıktık. 20 dk beklemeden sonra doktor hanımın yanına girdik. Daha sonradan alınan aşı kayıtlarının hiç bir etkisi yok sadece orijinal aşı belgelerini götürün arkadaşlar! 4er adet aşı olduk ve düzen laboratuvarına 861 doktor içinse 2058 tl ödedik. Çocuk yok. Sadece ben ve eşim içindi. Cuma günü muayene olanlar cumartrsi raporlarını alabiliyorlar bizde yarın alacağız inşallah.
    @apostleoftruth, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Evet değerli dostlarım geç yazıyorum kusuruma bakmayın. Günler ve günler öncesinden geri sayım başlamıştı bizler için. O kadar zor oluyor ki beklemek. Şu güne kadar şu olsa bu güne kadar şöyle vakit geçse diye 6 ayı yedik bitirdik. Hayırlısı ile geldi. Her evraktan Çifter Çifter götürdüm parayı bile nakit aldım yanıma banka kartı kredi kartı ile uğraşmamak için. Benden size tavsiye siz de kesinlikle öyle yapın. Sabahın 6.45 inde 7.30 randevusu için kapıda dikiliyor aç karna stresten defalarca sigara yakıyordum. 7.30 randevuları gelsin diyince en önde olduğum için sıraya yöneldim eşimle beraber ama İranlılar biraz size ters davranabiliyor sıra kapabilmek için. Tabi bu arada öyle belgelerle gelmişler ki insanlar ben elimdeki bir avuç dosyaya bakıyorum ve gülüyorum ya bende bi sıkıntı var ya onlarda diye. İçeri girdik sıra numaramızı almadan önce çok değişik bir aramadan geçtik. Ellerimize çok garip şeyler sürdüler. İçeride sıra numaramızı aldık, 200 😄 hemen numaramız yandı evrak teslimine gittik. Bu arada biraz içeriden bahsetmek gerekirse İstanbul başkonsolosluğundan çok ama çok daha güzel bir yer orası. Düz ayak aramadan girer girmez bankoların ordasınız ve İşlemleri yapmak için bekliyorsunuz, İstanbul’da ise çok korkunç bir kale sizi karşılıyor ve uzun yürümeler ve asansörden çıkmalar sonucu bir yere ulaşıyorsunuz. Neyse ilk numaramız yandı belgeleri verdik. Belgeleri alan bayan çok aceleci idi. Stresimize stres kattı. Bizden istenilen belgeler ;
    1- yeni ve eskiden vize vurulmuş pasaportlar
    2- adli sicil kaydı
    3- mali geçim kanıtları.
    4- evlilik cüzdanımız ve fotokopisi (bunun yanında sonradan evlendiğimiz için geçmişe dair WhatsApp görüşmeleri, fotoğraflar be e mailleşmelerimiz kanıt olarak sunuldu)
    5- nüfus kayıt örneği.( eşimin de ayrıca istediler yanımda götürmüştüm sizde götürün!!! Özellikle yeni evlenenler)
    6- 2 adet fotoğraf
    7- diploma Aslı ve iki fotokopisi

Daha sonra geri döndük ve 10 dk sonra numaramız yandığında gidip 660 dolarımızı ödedik. Ve tekrar beklemeye başladık. Böyle bir bekleme Yok. Kalbim ağzımda atıyordu. Ne hikmetse eşim uyudu !! Çünkü ne olduğundan haberi bile yoktu. Her numara ‘dınnnn’ diye yandığında kalbim parlıyor kafam bi anda havays kalkıyordu. Bi 30 dk böyle bekledikten sonra sonunda numaramız yandı ve mülakata doğru gidiyoruz sanarken ilişkimizin geçmişine dair kanıtları sunmamız için çağırmışlar bizi.
    Ve geri döndük tabi hayal kırıklığı ile bir 20 dk sonra tekrar numaramız yandı ve işte o an. Yürürken kendimi çok küçük abd elçiliğini ise dev bir kale gibi hissediyordum. Ve o çok tatlı bayanı karşımızda gördük. O kadar güzel günaydın dedi ki tüm stresimizi herşeyimizi aldı götürdü. Nerede çalıştığımı ne zaman mezun olduğumu abd de nerelerde çalıştığımı nereye gideceğimi ve eşime ne iş yaptığını sorduktan sonraaaaa ‘VİZELERİNİZ ONAYLANDİ 5 İŞ GÜNÜ İÇERİSİNDE TESLİM ALABİLİRSİNİZ’ dedi ve ben sırtımdan o an 6 ayın yükünü indirdim.

Çıktığımızda şaşkındım bu sefer mutluluktan sigara içiyordum.

Herşey çok güzel olacaktı... eğer bir de pasaportlar elimize ulaşsaydı!!! 😂😂

Sorularınız varsa detaylı alabilirim dostlar.

• ⭐⭐⭐

@crknms, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Arkadaşlar merhaba ;

31.10.2017' de sağlık raporu almak için Ankara'ya geldik. Sabah saat : 09:00'da olan randevumuza ( Ankara'nın şehir içi trafiğinden dolayı ) 09:15' te varabildik. Muayeneyi 4. katta olacaksınız, tahlil ve diğer tetkikler için 3. kata ineceksiniz.Gittiğimizde kimse yoktu hatta Dr. Bey de bizden 2-3 dk sonra içeri girmişti. Bankodaki hanımefendi bizden Pasaportlarımızı ve Case no'larımızı isteyip beklememizi söyledi. Daha sonra webcam'den hepimizin fotoğrafını çekti ( 3 kişiydik ). Saat : 09:35 gibi bizden daha sonra gelen birini aldılar öncelikle ( ama sebebini bilmiyoruz, çünkü sadece gc için gelmeyenler de mevcuttu ). Sonrasında ilk eşimi aldılar ( çekilişi asıl kazanan benim ). Eşim yaklaşık 15 dk sonra geldi. Sonrasında sırasıyla beni ve bebeğimi aldılar. Bebeğimizin 1 yaşına kadar yapılan tüm aşılarının yer aldığı aşı karnesini teslim ettik. Ben yanımda hamileyken 2 doz tetenoz aşısı olduğuma dair karnemi de götürdüm. Eşime, bana ve bebeğimize 2'şer aşı yapıldı. ( Grip, karma aşı bize ; Grip ve Hepatit A aşısı bebeğimize ). Muayeneler ve aşılar 3 kişi için 740 ( 280*2 yetişkin + 180 usd bebek için ) usd tuttu. Daha sonra tahlil için 3. katta yer alan düzen lab.'a yönlendirildik. ( 15 yaş altı için bu tetkikler yapılmıyor.

Düzen lab.'da biraz daha hızlı ilerledi süreç. Önce kan alındı, sonra idrar tahlili en son olarakta röntgen için işlem yapılıyor.Burada da 2 kişi için tüm tetkilere 235 usd ödedik. 12:00 gibi işlemlerimiz bitmiş oldu. Ertesi gün saat : 16:00'da sonuçları alabileceğimizi ilettiler ve oradan ayrıldık.

İstanbul'dan geldiğimiz için kalacağımız otele yöneldik. Otelin adı Best Hotel. Abd Konsolosluğu arka karşısında ve düzen lab.'a çok yakın mesafede yer alıyor. Bir gecelik konaklama fiyatı da 2 yetişkin 1 bebek için 210.-TL'ydi. Eski bir otel olmasının yanında, temiz ve ilgili bir personele sahip olduğundan ( ve de konumu itibariyle ) tercih edilebilir. Ertesi gün otelden saat : 13:00'da ayrıldık ( normal check out 12 olmasına rağmen anlayışlı davrandılar ). Söyledikleri saatte raporumuzu teslim alıp dönüş yoluna koyulduk. Haftaya Çarşamba ( 08.11.17 ) saat : 09:00'da mülakatımız var, umarız aksilik yaşamadan atlatabilir ve sizlerle sonucunu paylaşabilirim. Buraya kadar sabrederek okuduğunuz için teşekkürler :) Herkese bol şans.
    @crknms, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Ve nihayet benim de mülakat tecrübemi yazacağım gün geldi. Bu sabah saat : 09:00 olan mülakatımız için 08:10'da konsolosluğun önünde yerimizi aldık. Bizim önümüzde sadece bir kişi bekliyordu. Çok fazla bekletmeden önce pasaportlarımızı isteyip fotoğraftan bizleri kontrol ettiler. Daha önceden de bahsedildiği üzere yanınızda telefon,çanta vs bulundurmayın almıyorlar. Bunu bilerek gittiğimiz için sadece bebeğimizin ihtiyaçlarını gidereceğimiz küçük bir çanta vardı yanımızda. Çantayı kendileri aldılar ve bebeğin ihtiyacı olduğunda gelip içerisinden istediğimizi alabileceğimizi söyledir. Teşekkür edip bekleme salonuna yöneldik. İçeride de pasaportlarımızı isteyip ne tür vize için geldiğimizi sorup sıra numaramızı verdiler. 207 :) 08:22'de içerideydik. Beklemeye koyulduk.

İlk numaramız yandığında evrakları teslim edeceğimiz bankoya yöneldik. Çok kibar ve ilgili bir bay personel karşıladı. Sakin bir şekilde hiç acele ettirmeden istediği evrakları vermemizi bekledi. Önce pasaportlarımızı sonra nüfus kayıt örneği ( asıl kazanan ve yanındakiler için de olacak şekilde ), Adli sicil kaydı ( arşiv kayıtlı ), Diploma aslı ve fotokopisi ( sadece talihliye ait olan ), gelir belgesi ( yanımızda tapu ve araç ruhsatı - kasko değerini gösteren belge de götürmüştük ama gerek yok dediler ) ve her talihli için ikişer adet fotoğraf istedi. PTT kaydı çıktısını da istemedi. Daha sonra tekrar numaramızın yanmasını beklemek üzere salona geçtik.

İkinci kez numaramız yandığında ödeme işlemini gerçekleştirmek için bankoya yöneldik. Yanımızda her ihtimale karşı nakit vardı ancak Kredi kartı ile de ödeme yapılabildiğinden biz bu şekilde ödeme yapmayı tercih ettik. Artık son kez numaramızın yanmasını beklemeye başlayabilirdik. İşte asıl heyecan ya da stres adı her ne ise bu safhada kendini gösteriyor. ( en azından benim için durum böyleydi ).

Son kez numaramız yandığında büyük bir heyecanla bankoda yerimizi aldık. Amerikalı çok pozitif bir hanımefendi karşıladı bizi :) Öncelikle sağ elimizi kaldırıp yemin etmemizi istedi. Sonrasında parmak izlerimiz alındı. Bebeğimiz için benim sol el parmak izimi tekrar aldı :) Sonrasında Amerika'da nerede yaşayacağımız sordu. Boston şeklinde cevap verdik, gülümsedi ve eşim daha önce Boston'da 2 sene yaşadığından '' Okul için mi ? Boston'a gitmiştiniz '' diye sordu. Eşim de '' evet, okul için '' şeklinde yanıtladı.Bana ne iş yaptığımı sorduğunda; bebeğim küçük olduğu için şu an çalışmadığımı, mesleğimin bankacılık olduğunu söyledim. Gülümseyerek ok dedi :) Eşime de aynı şekilde mesleğini sordu. Ve o sihirli sözcükler döküldü ağzından :) '' Tebrikler, vizeniz onaylandı. 5 iş günü içerisinde seçmiş olduğunuz PTT adresine gönderilecek '' dedi. Teşekkür edip ayrıldık :)

Yine de ne olur ne olmaz temkinliyim örneklerini forumdan okuduğum için. O vizeyi pasaportta görmeden kutlamalara başlamayacağım. Umarım dileyen herkes vizesine kavuşur. Darısı başınıza :)

• ⭐⭐⭐

@Betfair39, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

1 Kasım sabah 6:30 da gittik konsolosluğun önüne eşimle beraber bizden başka kimse yoktu çevrede 7 gibi görevliler geldi karşıya geçip orada beklememizi söyledi.Bilginiz olsun emanetçi büfede 7:10 gbi açılıyor çantalarınızı kesinlikle içeri sokmuyorlar.Biz bunu bildiğimiz için hiç bir şey götürmemiştik emanete bırakılacak.Elimizde dosyalar ile 1. sıraya geçtik beklemeye başladık 7:30 gibi içeri aldılar ilk numarayı biz aldık ardından birinci kabine gidip evrakları verdik daha önce yurtdışında yaşadınızmı daha önce evlendinizmi gibi basit soruları sordu evrakları alan kişi.Sonra bekleme salonuna yönlendirdi 30 dakika bekledikten sonra numaramız tekrar yandı ve ödeme bölümüne geçip ücreti ödedik 2574TL tuttu 660$ karşılığı TL olarak ödedik.4 tl olması önemli bozuk para üstü veremiyorlar sanırım.Birebir vermeniz gerekiyor miktarı, ardından tekrar bekleme salonuna yönlendirdiler 9 gibi numaramız yandı çok tatlı güleryüzlü bir hanımefendinin olduğu yere yönlendirdiler önce yemin ettirdi bize sonrada işte ne zaman tanıştınız ne iş yapıyorsunuz gibi basit sorular sordu.Biz eşimle 10 yıldır beraberiz ama bu temmuzda evlenmiştik neden şimdi evlendinizi sordu bizde 10 yıl öncesinden fotoğraflar gösterdik çok teşekkür etti vizeniz onaylandı gidebilirsiniz amerikada size bol şans dedi.

• ⭐⭐⭐

@cycl, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Herkese merhaba, benim mulakatim dundu. Burada daha once de bahsedildigu gibi iceri kesinlikle canta, telefon, anahtarlik vs alinmiyor. Ben bir yakinimla gittigim icin kendisine biraktim. Kapidaki guvenlik sizi iceri sokmadan pasaportunuzu alip, randevunuzun kacta oldugunu soruyor. Daha sonra evraklarinizi acmanizi soyluyor. Evraklari ufak bir bezle (sanirim kimyasal bir madde olup olmadiginin tespiti icin) kontrol ettikten sonra iceri alip xray'e yonlendiriyor. Buradan da gectikten sonra bekleme salonuna ilerleyip, pasaportunuzu hemen solda sira numarasi veren gorevliye iletiyorsunuz. Gorevlinin verdigi numarayi salondaki ekrandan takip ediyorsunuz. Once evrak teslimi icin numaraniz yaniyor. Benim evraklarimi teslim ettigim gorevli Turk'tu. Tek tek belgerimi istedi. Mailde yazilan belgeler disindaki belgeleri istemedi. Belgelerimi tek tek zarf dosyaya koymustum. Cikarip vermemi soyledi. Sonra tekrar bekleme salonuna yonlendirdi. Birkac dakika sonra odeme icin veznede numaram yandi. Odemeyi nakit ve dolar olarak yaptim. Kredi karti geciyor mu bilemiyorum. Sonra tekrar beklemeye basladim. Bunlarin uzerine, yaklasik 2,5 saat bekledikten sonra numaram yandi. Buradaki gorevli Turkce bilen bir Amerikali'ydi. Merhaba dedigi icin ben de mulakata Turkce devam ettim. Once sag elinizi kaldirip, burada vereceginiz bilgilerin dogru olduguna dair yemin edebilir misiniz dedi. Bunu tamamladiktan sonra parmak izimi aldi. Hemen onunuzdeki cihazda yapiliyor bu islem ve son derece basit. Evraklarimi incelerken, Nerede kalacaksiniz? Daha once gittiniz mi? Su anda ne is yapiyorsunuz? Turkiye'de nerede yasiyorsunuz? diye sordu. Bu sirada bilgisayara bir seyler yaziyordu. Kisa ve guleryuzlu cevaplar verdim kadin da ayni pozitiflikteydi. Toplam 5 dakikayi gecmedi. Vizeniz onaylandi. 5 gun icinde pasaportunuzu sectiginiz Ptt'den alabilirsiniz dedi. Icerde 10-12 kisi vardi toplamda ama 3 saat kadar konsolosluk icinde beklemis olduk. Sizin de ne olur ne olmaz planlamanizi buna gore yapmanizi oneririm. Herkese simdiden bol sans!

• ⭐⭐⭐

@Femini92, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba. Epey gecikmeli de olsa ben de tecrübelerimi paylaşmak istedim. 8 kasım saat 8’de idi randevum. Aracı yakınlarda bir sokağa bırakıp 7.30 gibi kapıdan girdik. Güvenliğe randevumuz olduğunu söyledik üstümüzü aradıktan sonra fotoğrafımızı kontrol etti ve bahçeye giriş yaptık. Bu arada konsolosluğun sadece Türkiye resmî sitesinde yazdığı gibi “Eğer başvuru sahibi baş örtüsü giymek zorunda ise, fotoğrafta iki kulak ve alın açıkça görünmeli” diye bir şart yok. Yüzünüze herhangi bir gölge düşmesin başörtünüz yüzünüzü kapatmadan yüzünüzün tamamını net şekilde göstersin, sıkıntı yok :) İngilizce orijinal sitede örnek resim de var zaten. Güvenliği geçip binaya girince hemen girişteki masada oturan görevlilerden sıra numarası aldık ve bekleme alanına geçtik. Sanırım göçmen vize sırası 200’lerle başlıyor ve günde 10 mülakat yapıyorlar. Biz 4. Talihliydik. 204. Numarayı aldık. Sakindi, kalabalık yoktu hiç. Çocuklar için ufak bir kaç oyuncak koymuşlar ve televizyondan da TRT çocuk açmışlar. Yaklaşık yarım bekledikten sonra (bu esnada dosyamız çıkarılıp hazırlanıyor diye tahmin ettik) arka taraftaki bankoda bizim numaramız yandı. Zaten anladığımız kadarıyla ön bankolar diğer vizelere bakıyor ve 7 numaralı banko da ödemeleri alıyor. Her neyse. Bizden son mezun olduğumuz okula ait diploma, banka dökümleri, vukuatlı nüfus kayıt, arşivli adli sicil kaydı (polis belgesi) evlilik cüzdanı gibi belgelerimizi istedi. Nüfus kaydını mühürsüz ıslak imzasız olarak e devletten çıktı alıp verdik. Aracın ruhsatı ve değerini gösterir çıktıyı buna bakmazlar buna gerek yok diyerek almadı. Şaşırdık çünkü hiçbirşeyinizi satmayın herşey netleşmeden işinizden ayrılmayın vs diyorlardı. Paramız 2 kişi 15+5k hesabına göre ucu ucuna 20 bin $ oluyordu. Aha dedik mali durum eksik çıkacak şimdi. Ancak problem olmadı. 20.000$ dan 40.000 ₺ eksik olmuş oldu mali dökümlerimiz toplamı. Evrakları istedikleri sıra ile teker teker verdik. Evlilik yeni heralde GC çıktıktan sonra mı evlendiniz dedi. Evet dedik. Ama eski eşimdi.. hımm tamam bu daha iyi o zaman ama sorarlar bilginiz olsun. Tamamdır sıranız yanınca ödeme yapacaksınız dedi ve yine yaklaşık yarım saat bekledik. 7 numaralı bankoda sıramız yandı ve nakit olarak kişi başı 330$ ödedik. Dosyanız sizin olduğunuz bankolarda geziyor. Muhtemelen onu ve diğer evrakların hazırlanmasını bekliyoruz o aradaki sürelerde. Evrak teslim edilen para ödenen mülakat yapılan bankoların hepsi de aynı şekilde banka gişesi gibi. Parayı yatırdıktan Yine yaklaşık yarım saat sonra, Son olarak 3. Bankoda numaramız geldiğinde mülakat için bankoya gittik. Güler yüzlü bayan bir görevli nasılsınız diyerek başladı mülakatımıza. Vereceğimiz bilgilerin doğruluğu için yemin etmemizi istedi. Sağ elimizi kaldırarak yemin ederiz dedik. Parmak izlerimizi aldı ve belgelerimizi kontrol etmeye başladı. Muhtemelen bizden önce dosya eline geldiği için o sırada soracağı şeyleri hazırlamıştı zaten. Nerede çalıştığımızı sordu eşime ve bana. Neden ayrılıp neden evlendiğimizi sordu. Kısaca açıklamaya çalıştık ama mantıklı bulmadığından mı :) yoksa Türkçesi yetmediğinden mi bilmiyoruz “anladım tamam ama anlamadım.” Dedi. ve bir tur da İngilizce geçtik üstünden. Tabi bizde bir telaş... İkna oldu mu olacak mı acep. Sonrasında tamam iyi açıklama dedi. Aralarda bilgisayara Notlar alıyor muhtemelen konuşmalarımız ile ilgili ve sonunda tebrikler vizesiz onaylandı 5 iş günü... bla bla bla. Saat 10.10 gibi işlemlerimiz bitmiş oldu böylelikle. Mülakatımız da 12-13 dk sürdü yaklaşık. 9’u akşamı pasaportlarınız postaya verildi diye bilgi geldi. 10’unda da vize basılmış halde pasaportla birlikte sağlık raporu fotoğraflar dahil verdiğimiz evraklar geldi. Çok şükür kazasız belasız tamamladık süreci. 19’unda giriş yapmayı düşünüyoruz. Beklemek gerçekten zor. Darısı tüm isteyenlere olsun :)

• ⭐⭐⭐

@tırtık, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Selamlar herkese,

Siteyi uzunca bir süredir pasif bir şekilde takip ediyoruz bilgi alıyoruz, artık bilgi ve tecrübe paylaşım sırası bize geldi. :)

Randevu tarihimiz 5 Aralık Salı saat 8:30

Unganlar ile görüşmemiz ise bu sabah idi, sizi ayrıntıya boğarak tecrübelerimizi anlatayım gidecekler şimdiden konuyu bilsinler; Sabah 9:40 randevusuna aksiliklerden dolayı 9:41 de girdik sorun olmadı tabiki, eğer çok ufak gecikme olursa sorun etmeyebilirler. Şansımıza bugün denetleme tarzı sürpriz bir durumun içindelerdi bekleme odasında bizden başka 3 kişi daha bekliyordu işlemler aksamıştı denetlemeden dolayı. Girer girmez bankodaki kibar hanımefendi geliş sebebimizi sordu döyledikten sonra pasaportlarımızı case number yazan kağıdı ek olarak varsa aşı kartı ve sağlık bilgisi içeren dökümanları istedi olanları teslim ettikten sonra beklemeye başladık oturup. Bir iki dakika sonra sırayla çağırıp bir webcam yardımı ile fotoğrafımızı çekip bir çıktı alıp çıktıya imza atmamızı istedi-ki çıktı ID card cinsinden bir şey, ne işe yaradığını anlatacağım.- Bizden sonra gelen bir beyefendinin işlemlerini yaptıktan sonra bir alt kattaki laboratuvara inmesini tetkikleri yaptırmasını söyledi ardından eşim bana bakıp biz niye boş boş bekliyoruz dedi biz de sorduktan sonra bizim de inebileceğimizi söyledi, eşim durumu farketmese boş boş bekliyorduk, demem o ki belge teslim işlemlerinden sonra alt kata gönderebilir eğer içeride hali hazırda birileri muayenede ise siz talep edip inip işlemlerinizi halledip zaman kazanabilirsiniz. Laboratuvara inerken size pasaportunuzu ve ID kartınızı veriyorlar geri onları ilgili bankoya teslim ediyorsunuz size beklemenizi söylüyorlar, oturduk. Birkaç dakika sonra çağırdılar beni bankoya ve 928.83 TL ücret ödeyeceğimi söylediler kart ile ödeme yaptım ardından tekrar bekledik aynı hızda başka biri çağırdı bizi ayrı ayrı ve bir tüp kan aldılar hemen ardından bir kap ve bir tüp verdiler idrar tahlili için onu da hallettikten sonra tomografi için çağrıldık ve o işlemi de bitirdikten sonra pasaport ve ID kartı geri verip tekrar unganlara çıkmamızı söylediler, ID kart ise kan, idrar ve tomografi işlemlerinin her birinin hemen ardından imza atılması için var, her işlem için ayrı imza kutucuğu var görevli hanımefendiler zaten imza alıyorlar sizden. Yukarı çıkıp beklemeye devam ettik çok fazla uzun olmayan bir süre içerisinde çağırdılar beni muayene için içeri, muayene odasına girdiğinizde ayakkabınızı çıkarmanız isteniyor, baskülde kilo kontrolünün ardından boyunuz ölçülüyor ve paravanın arkasına geçip sadece iç çamaşırlar kalacak şekilde soyunup muayene önlüğünü giyip oturup beklemeniz isteniyor. Doktor hanım birkaç dakika sonra geldi bilgisayarda birkaç işlem yaptıktan sonra muayene için yanıma geldi uzanmamı istedi stetoskop ile muayene yaparken sorular sordu soruları liste halinde yazacağım, hemen öncedinde ise tansiyonumu ölçtü sonra oturmamı istedi sorular sorarak muayene ve tabii aşı işlemlerine devam etti, en son giyinebilirsiniz dedi ve masasına geçti. Kollarım ağrıyor hafiften halen. :) Toplamda dört enjektör aşı yaptı, eşime üç enjektör.
    Sorular ise; Daha önce ameliyat oldun mu?
    Hastahanede yattın mı?
    Tansiyon sorunun var mı?
    Şeker sorunu var mı?
    Kanser oldun mu?
    Psikolojik tedavi gördün mü?
    İntihar eğilimin var mı?
    Ruh halin kötü mü?
    Verem oldun mu?
    Birini öldürme isteğin var mı?
    Su çiçeği oldun mu?
    Amerikada nereye yerleşeceksiniz?
    Kaçıncı başvurunuzdu?
    Talihli hanginiz?

Hatırlayabildiğim sorular bu şekilde, ardından eşimin muayenesini bekledikten sonra ödeme için bankoya geçtim, 1944 TL ödemr yaptıktan sonra işlemlerimiz bitti, ek olarak ertesi gün 16:00-18:00 saatleri arasında sonuçları alabileceğimizi eğer bir sağlık sorunu var ise yarın sabah bizi arayacaklarını belirttiler. Unutmadan sağlık randevusu için immigrant seçimi yapmıştım diversity olmalıymış orada düzeltildi fakat aynı hatayı siz de yapmayın.

Umarım bilgiler faydalı olur, görüşme tarihini bekliyoruz, umarım her şey yolunda gider. :)
    @tırtık, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Tekrardan merhabalar herkese,

Sabah 07:00 civarı büyükelçilik önünde dikildik, tabi yağmur da cabası. Bekleyişe geçmeden önce karşıdaki büfeye emanetlerimi bıraktık.

Öncelikle 7:30 ve 8:00 randevuluları aldılar içeri akabinde 8:30 randevuluları yani bizi de aldılar içeri, içeri girerken polis memuru herkese biyometriklerin gözlüksüz ve 5x5 olup olmadığını sordu, hepimiz uymuştuk buna, teker teker güvenlik kısmına aldılar montumu çıkardım ne olur ne olmaz diye kol saatimi evde bırakmıştım, herhangi bir elektronik cihazın yanımda olup olmadığı soruldu ki yoktu, eşimin cebinde standart lipstick şeklinde bir dudak nemlendiricisi vardı, artık o çöpte, onu dahi almadılar, belgelerimiz olduğu dosya ve montumuz x-raydan geçerken ben de metal dedektöründen geçtim ardından bir polis fiziksel olarak basit bir arama yaptı ardından açık hava bir bölümden geçerek bekleme salonuna girdik, bekleme salonunun girişindeki bankoya birer adet fotoğraf ve pasaportlarımızı verdim sıra numarası almak için, sıra numaralarımız ile pasaport ve fotoğraflarımız geri verildi ve oturup beklememiz söylendi, içerisi yavaş yavaş kalabalıklaşmaya başladı saat 8:15 civarında. 8:30 da belgelerimizi teslim etmek için sıra numaramız yandı, bankodaki Türk ve zannımca yeni başlamış olan bir hanımefendi sırayla belgelerimizi istedi istenilen bütün belgeleri eksiksiz teslim ettik. Bunlar; Tabii pasaportlar, ikişer adet özelliklerini hepimizin bildiği biyometrik, talihli ben olduğumdan sadece benim diplomam ve diplomamın fotokopisi, ikimiz için kırmızı mühürlü vukuatlı nüfus kayıt örneği, ikimiz için arşivli adli sicil kaydı, evlilik cüzdanımızın aslı ve iki adet fotokopisi, unganlardan aldığımız zarflar (cdler ve kağıtları yanımıza almıştık ne olur ne olmaz diye fakat istenmedi), mali belge(banka hesap dökümü) ve 25 yaş aldında olduğum için Selective Service formunun imzalı hali. Belgelerin tesliminden yaklaşık 15 dakika sonra ödeme veznesinde sıra numaramız belirdi ve 660 Dolar nakit olarak ödedim ardından beklememiz söylendi.

Saat 11:00 civarında artık sadece göçmen vizesi olanlar kaldık bekleme salonunda, diğer bütün vize türleri adayları işlemlerini halledip çıktılar, aynı dakikalarda görüşme bankosunda sıra numaramız belirdi hemen ışınlandık bankoya, görevli bey sağ elimizi kaldırıp tamamen doğruları söyleyeceğimize dair yemin etmemiz istedi, yemin ardından birkaç basit sordu herkese sorulan cinsten ve parmak izimi aldı ardından sistemde sorun çıktığını söyleyip beklememizi söyledi. Aynı şekilde başka birinde daha oldu ve o da beklemeye geçti.

Herkes bittikten sonra işlemlerinden sorun çıkan son ikiliden bizi aldılar ve eşime DS-260 doldurmamışsınız denildi bizde hayır doldurduk hatta çıktısı da yanımızda dedik (yanınızda gerekli gereksiz her şeyi götürün kopyalarıyla) çıktıyı görmek istedi verdik 1 dakika sonra geri dönüldü ve sorunun çözüldüğü söylendi, ardından eşimin de parmak izleri alındıktan sonra "tebrikler, vizeniz onaylandı, iyi yolculuklar" denildikten sonra, sonrası malum :)

Herkese bol şans :)

• ⭐⭐⭐

@sorusuvar, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Herkese tekrar selam,

Istanbul'a donus yolunda zaman olustu ve hizlica sizleri bilgilendireyim istedim.

Yaziya baslamadan, oncelikle tum paylasimlari ve destekleri icin crazycells'e ve forumda paylasim yapan herkese cok tesekkurler.

Bizim deneyimimiz soyleydi; sabah 09:00 da olan mulakatimiz icin esimle birlikte biraz aceleci davranip 08:05 de konsolosluk kapisindaydik. Ancak gittigimizde sadece 08:30 randevularini aliyorlardi. O yuzden karsi kaldirimda bir 15-20dk bekledik. (Heyecan yapip erken gitmeyiniz :) )

Akabinde 09:00 randevularinin siraya gecmesini soyledi guvenlik gorevlisi. Siraya girip, tek tek kontrolden gectik. Iceriye girer girmez bir masa var. O masadan pasaport ve fotografinizi gostererek bir sira numarasi aliyorsunuz ve bekleyis basliyor. Bugun konsoloslukta 11 Turk gocmen gorusmesi ve sanirim 10 kisi de iran dan gelen gocmen gorusmesi icin bekliyordu. Gocmen gorusmelerine bakan 2 desk var. Biri Iranlilarla, digeri Turklerle gorusuyordu. Iranlilarin sira numarasi 1-10 arasi iken Turklerin 200 ile basliyordu.

Acikcasi biz tahminimizden baya bir fazla bekledik. Hatta beklerken diger gocmen vize adaylariyla epey bir konusma firsati yakaladik :) 08:35'de girdigimiz konsolosluktan 12:15 de ciktik.

Diger gorusmelerde oldugu gibi once numaramiz yandi ve evraklarimizi teslim ettik. Evrak tesliminde bize surati asik siyah sacli bayan denk geldi :) ama biz cok aldiris etmeden modumuzu bozmadan istedigi evraklari ilettik. Daha sonra hemen odeme yaptik. Odeme yaptiktan baya ama baya bir sonra vize gorusmemizi yaptik. Artik konsoloslukta sadece gocmen vize adaylari kalmisti. Gorusmeyi tatli ve pozitif bir esmer Amerikan bayanla gerceklestirdik. Bize ilk olarak adresini verdigimiz Amerika yasayan arkadasimizi sordu daha sonra esime akrabasi olup olmadigini sordu. Sonra ne is yaptigimiz ve sirketlerin isimleri. Akabinde ne zaman evlendigimizi ve nasil tanistigimizi sordu :) zaten biz cevap verirken bir baktik turist vizelerimize "cancelled damgasi basiyor" :) o an anladik olumlu gittigini :) ve en son daha once TR disinda 1 yil ve daha uzun sure yasadiniz mi diye sordu ve tebrikler vizenizi onayliyorum dedi :) bol sans diyerek bizi ugurladi.

Artik vizemizi bekleme noktasina gectik. Umariz problemsiz bir sekilde icinde vize basili olarak pasaportlarimiz gelir bir an once :)

Bu uzun bekleyiste nihayet sonuc almis olmak cok mutluluk verici. Bekleyen/isteyen herkes umarim eylul 2018 sonuna kadar vizelerine kavusurlar :)

• ⭐⭐⭐

@sChAdOw, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Öncelikle emeği geçen başta crazycells olmak üzere tüm arkadaşlara geçen emeklerinden ötürü teşekkür ediyorum.

Cumartesi gecesi (02.12.2017) 2 gibi evden arabayla çıktık ankaraya doğru. 8'de tutuğumuz enerji etele geldik.

Hemen kahvaltı edip 9 daki randevu için unganlara gittik.

9 da kan tahlili, idrar tahlili, röntgen çekildi ve işlem yaklaşık 1 saat sürdü. Ödediğimiz ücret 2 kişi için 235 dolardı. Çocuğa işlem yapmadılar

Pazartesi günü 10:30 da muayene için gelmemiz istendi.

Pazartesi günü 10:30 da oradaydık. Önce muayene sonra 2 aşı oldum, eşime tek aşı vuruldu tetanoz koruması yüksek olduğundan.

Biz muayeneden geçtik fakat çocuğumuzun soğuk algınlığı olduğundan geçemedi ve ona rapor alamadık. 3 hafta sonra onun için unganlara yine gideceğiz.

2 kişi için muayene ve aşı ücreti 560 dolar verdik.(Muayene ve tahliller kişi başı toplam 400 dolar oluyor)

Salı günü 9 olan randevumuza 8:30 da gittik ki iyiki öyle oldu çünkü daha öncesinde baya yağmur yağıyordu.

9'a 10 kala içeri aldılar ve montumuzu, kemerimizi çıkarıp onları ve bizi x-ray'den geçirdiler.

Bekleme odasına geçip sıra numarası aldık ve beklemeye başladık.

Mülakat süreci 3 aşamalı oluyor.

İlk aşamada evrakları verdik, eşim kapalı ve kulakları görünmediğinden bir kez daha foto çekildik migrosun yakınındaki fotoğrafçıdan.

sonra ikinci aşamada para yatırdık 3 kişi için 990 dolar.

Ve en heyecanlı üçüncü aşamayı beklemeye başladık.

Saat 12'ye 20 kala numaramız yandı ve konsolosun yanına bankoya gittik.

Önce hoşgeldiniz dedi sonra sağ eli kaldırıp bilgilerin doğru olduğunu teyit için yemin ettirdi.

Nerede yaşamayı düşünüyorsunuz? dedi Houston dedik.

Daha önce amerikaya geldiniz mi? dedi Hayır dedik.

Sizin ve eşinizin vizesi onaylandı dedi. Çocuğunuzun sağlık raporu geldiğinde o da onaylanacak sorun yok dedi.

Şuanda çocuğu iyileştirip 2-3 hafta sonra tekrar ankaraya unganlara gideceğiz.

Eşimin pasaporta vize basmışlar, Benimkini bugün alacağız.

• ⭐⭐⭐

@mesaha, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhabalar,

Facebook Forumda tebrikleri kabul etmekle beraber doktor muayenesi ve konsolosluk mülakat deneyimlerimi detaylıca sizinle paylaşmak istedim:

Öncelikle 4 kişilik bir aileyiz. 6 yaşının içinde bir kzım, 16 yaşının içinde bir oğlum var. Kızım 1.sınıf, oğlum 11.sınıfta okumakta. Eşim kamuda çalışan, kendim kamudan emekliyim.

Konsolosluk randevu tarihimiz 7 Aralık 2017 saat 07:30'du. Doktor muayenesi için bu tarihe en makul tarih olan 4 Aralık 2017 saat 11:00'a randevu tesis ettik Dr.Unganların web sitesi üzerinden. Randevu tesis edilmesi esnasında belirtmiş olduğum e-mail adresine 2 Aralık tarihinde randevu hatırlatıcı başlıklı bir e-mail aldık. 2 Aralık günü ailemle şahsi aracımla Ankaraya vardık. Bir otele yerleştik. 3 Aralık Pazar günü havanın güzel olmasını değerlendirerek Atamızı istirahatgahı olan Anıtkabir ziyaretimizi gerçekleştirdik. Greencard sürecinden daha heyecan verici ve duygu yüklü idi bu ziyeretimiz...

Aynı gün Dr.Unganların muayenesine ön keşif yapmak aracımı nereye park ederim düşüncesiyle Kuğulu Park civarında uygun bir yer aradım ve en uygun yerin Dr. Unganlara çok yakın konumda olan otopark olduğuna karar verdim (Muayene günü 3 saat otoparkta kalarak 10 TL verdim).

4 Aralık 2017 saat 10:40 itibarıyla otoparktaydık. 10:45 sularında muayenehanenin bulunduğu pasajın asansörle 4. katına çıktık. Asansörden indikten sonra Dr.Ungan isimli yazan kapı açtığınızda sekreterlerin olduğu desk ve önünde bekleme koltuklarının olduüu bir alana girmiş oluyorsunuz. Doğrudan deske yöneldik. Ve DV2018 talihlisi olduğumuzu belirterek randevumuz olduğunu açıkladım sekretere. Nazik bir şekilde karşıladıktan sonra benden pasaportlarımızı, case number'ımızı gösteren KCC mektubu ve varsa ibraz edebileceğimiz aşı kartlarımızı istedi. Hepsini her aile bireyi için hazırladığım dosyadan çıkararak sekretere verdim. Oturup biraz beklememizi istedi. Yaklaşık 5 dakika sonra ilk önce kızımı çağırarak deskin sol tarafında bulunan koltuğa oturmasını ve webcam aracılığı ile fotoğraf çekeceğini söyledi. Annesi kızıma yardım ederk fotosu çekildi. Ardından annesi, sonra oğlum ve en son ben aynı işlemi yaptık. Tekrar bekledik 10 dakika kadar. Fotoğrafların çekilmesi adınıza düzenlenen matbu bir form içinmiş. Üzerinde resminiz bulunan, asınıza düzenlenen bir alt katta bulunan Düzen Laboratuarında yapılacak olan kan, idrar ve röntgen tahlillerinin altında imza hanesine sahip bir form bu. Bu formu kızım için hazırlanmış olmasına rağmen, 6 yaşının içinde olduğu için tahlillerden muaf olduğu söylenerek tahlil ve röntgen yapılmadı kızıma. Alt katta bize verilen formlarla beraber Düzen laboratuarındaki sekreterlerin olduğu deske teslim ettik formları. Beklememizi ve sesleneceklerini söyledi. Bir kaç dakika sonra beni çağırarak Tahiller için ödeme yapmamı istedi. 3 kişi için 1.386,17TL olduğunu söyledi. Banka Kartımla ödeme yaptım. Tekrar beklemeye başladık 3 dakika sonra beni ardından eşimi ardından oğlumu kan alma odasına aldılar. Kan alma esnasında sizin için Dr. Unganlarda tanzim edilen formun kan alma kısmını imzalıyorsunuz. Ordan çıkarken WC'ye yönlendirerek idrar numune kutusunu elimize verdiler. WC çıkışında sizi bekleyen görevliye numuneyi verdikten sonra İdrar kısmını formda imzalıyorsunuz. Ardından desk önündeki bekleme koltuklarına geçtik. 5 dakika sonra röntgen bölümünden isimlerimiz okunarak sırayla göğüs röntgeni çektirdik ardında formun röntgen kısmını da imzalamış olarak tüm haneleri imzalamış olduk. Elimizdeki formlarla birlikte Düzen Laboratuarındaki işimizin bittiğini Dr. Unganlara çıkabileceğimiz söylendi. Formları Dr. Unganın sekreterine teslim ettik. Ve beklemeye başladık. Muayene günü Dr. Unganın eşi olmadığı tek olduğu için sanırım diğer bekleyen 7-8 kişiden dolayıda 25 dakika bekledik. Nihayet benim muayene odasına girmemi istedi asistan hanım. Muayene odasına kadar eşlik etti ve ayakkabılarımı çıkararak tartıda kilomu ardından da boyumu ölçerek forma kaydetti. Sonra açık tarafı öne gelecek şekilde iç çamaşırlar kalacak şekilde soyunarak verdiği önlüğü paravan arkasında giymemi ve muayene sedyesi üzerinde doktoru beklememi söyleyerek odayı terk etti. soyunup önlüğü giyerek sedye üzerinde birazda heycanlı bir şekilde doktoru beklemeye başladım. Doktor geldi ve sedyeye uzanmamı söyledi. Bir yandan da tansiyon aletini bileğime takarken daha önce cerrahi bir operasyon geçirip geçirmediğimi sordu. 2010 yılında Lomber Disk Henrisi ameliyatı olduğumu herhangi bir şikayetim olmadığını belirttim. Güzel dedi. Boynumda nodül kontrolü göbek bölgesinde elle kontrolünü yaptı. Ardından önden göğüs sırtımdan steteskop ile dinleme yaptıktan sonra paravanın dışına çıkıp tekrar elinde iki aşı enjektörü ile geri döndü. Sağ kolumdan iki aşıyı vakit kaybetmeden enjekte ettiı :) sonra tamam giyinebilirsiniz diyerek paravanın arkasındaki masasına geçerken gözlük kullanıp kullanmadığı ne iş yaptığımı sordu. kullanmadığımı söyledim. işimi söyledim bir yandan giyinirken paravanın arkasında. Önlüğü ordaki çöpe atıyorsunuz. Masanın başına geldiğimde muayeneniz bitti bekleme odasında bekleyebilirsiniz dedi. Diğer aile bireylerim içinde aynı süreç yaşanmış. Sadece kızımın muayenesinde annesi yanında olmak kaydıyla sadece eksik gördüğü Grip aşısını kızıma uygulamış. Eşim kendisine 2 ayrı aşının ne olduğunu sormuş ve doktor 3'lü karma (Tdap,MMR,Varicella) ve Grip aşısı olduğunu açıklamış. Tüm aile bireylerinin muayenesi tamamlandıktan sonra saat 12:35 idi. Dr. Unganın sekreteri ödeme yapmak için 3.947,00 TL hesap çıkardı. Banka kartımla ödeme yapmak için muayene odası karşısında bulunan odada duran 2 adet pos cihazının olduğu yerde çekim işlemim başarısız oldu. Günlük limit limit hatası verdi. Vadesiz mevduat hesabımda yeterli bakiye olmasına rağmen her iki pos cihazından da aynı hatayı aldık. Sekreterde bu işe çok şaşırdı. Yarın nasıl olsa raporları almaya geleceksiniz o zaman deneriz dedi. ertesi gün 16:00-18:00 saatleri arasında raporlarımızı almak üzere Dr. Unganların muayenehanesinden ayrıldık. Çıktığımda bankamı arayarak bu limit hatasının sebebini öğrendim. Sebeb banka müşterilerinin her birinin günlük pos cihazından işlem yapabileceği üst limiti varmış ve benimkisi 5.000 TL imiş. Düzen Laboratuarına 1.386,17+Dr.Unganlara 3.974,00 toplamda 5.333,17 TL olunca günlük limiti aştığımı ve hatanın ondan kaynaklandığını anladım. Biz Muayenehaneden ayrıldıktan sonra sekreter benim adıma bankadan bilgi almış ve Kuğulu parkta kahvemi yudumlarken beni aradı ve biraz önce öğrendiğim bilgiyi benimle paylaştı. Ben de kendisine teşekkür ederek hatanın nerden kaynaklandığını ben de öğrendiğimi kendisine söyleyerek yarın görüşmek üzere diyerek kahvemi yudumlamaya devam ettim.

Öğrendiğim kadarıyla ibraz edilen tüm aşı vs diğer sağlıkla ilgili belgeleriniz taranarak sistemlerine kaydediliyor bilginiz olsun. Dr. Unganlar daki maceramız ve tecrübelerimiz bunlar. Herkese bol şanslar dostlar... :)

@mesaha, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba arkadaşlar,

Konsolosluk tecrübeme gelince 7 aralık 06:15 te kalktık. Hava zifiri karanlık. Ankara'nın -3 derece havası ve şansımıza ince kar serpiştiriyordu ara ara. Konsolosluğa şahsi arabamla gitmedik. Tüm cep telefonlarını, yüzük, bozuk para madeni ne varsa otelde bıraktık. Taksi çağırdım ve 07:05 te konsolosluğun vize işlemlerinin yapıldığı millet kapısı dedikleri yerdeydik. Kahvaltı yapmamıştık. İçerde çocuklar bir şeyler atıştırsınlar diye kapının çaprazı yakınlarında olan büfeden su ve bisküvi tarzı şeyler aldım. Giriş kapısında bizden başka 2 aile daha vardı. Kırmızı bir çizgi vardı onun gerisinde beklememizi söyleyen bir görevli içeride su var ve içeriye yiyecek içecek sigara çakmak alınmayacağını tüm elektrik-elektronik malzemelerin alınmayacağını söyleyince aldıklarımı büfeciye geri götürüp çıktığımda alacağımı söyleyerek poşeti ona teslim ettim. 07:30 randevusu olanlardan ilk sırada biz vardık. Güvenlik kontrolü için giriş kapısına davet ettiler. Pasaport ve yanımda getirdiğimiz fotoları kontrol ettiler. Önce bir görevli montumuzun önlerini açtırarak bir kağıda sürülmüş üzerimizde kimyasal bir patlayıcı madde olup olmadığını anlamayı sağlayan sisteme ait olduğunu düşündüğüm bir sıvıyı hızlıca kıyafetlerimize sürdü. Ardından tek tek montlarımızı bant xray cihazına verdik üzerimizde ne varsa kemer vs kutuya koyduk ve vücut xrayinden geçtik. Oğlumun montunun iç cebinde lipstick tespit edilince çöpe attırdılar 🙂 sorunsuzca bekleme salonu içinde bir deske yönlendik. Yanımızda getirdiğimiz her bireye ait 2 şer adet 5×5 cm lik biyometrik foto kontrolünü tekrar yaptıktan sonra pasaportlarımızı istediler ve tracing number denilen bankoya davet edilen 2 adet numaramızı verdiler (200) idi. Ve bekleme salonuna ilk giren bizmişiz. Sütunun arkasında bulunan koltuklarda beklememizi söylediler saat 07:32 idi. İçeride sebil su var 2 adet tv ekranı. Birinde trt çocuk diğerinde cnn türk açıktı. Cnn de kudüs gerilimi alt yazısı vardı. Ve konsolosluğa giden yolların kapalı olmasını o zaman anladım. Abd büyükelçiliği önünde o gün protesto yapılacağını çok daha sonra öğrendim ve kapalı olması anlam kazandı o haberi okuyunca. Sanırım işlemleri yapacak görevliler henüz gelmemiş ya da hazırlık yapıyorlardı mesaiye başlamak için ki hiçbir ses ve yanan numaratör yoktu ortalıkta. Saat 07:55 gibi veznede bir bey yerini aldı. 08:12 de 10 numaralı bankodan 200 numarası yandı. Ailecek gittik. Aksanlı konuşmayan Türk bir bayan sırasıyla evraklarımızı istedi. İstenenler;

1. Herkese ait 2 şer adet 5×5cm foto
    2. Asıl talihliye ait diploma aslı ve fotokopisi
    3. Pasaportlar
    4. Evlilik cüzdanı aslı ve 2 adet fotokopisi
    5. Arşiv kayıtlı adli sicil belgesi ( ben adliyeden ıslak imzalı ve kaşeli her aile bireyi için ayrı ayrı almıştım herhangi bir sürprizle karşılaşmamak garanti olsun diye her ne kadar edevletten alındığını bilmeme rağmen)
    6. Vukuatlı aile nüfus kayıt örneği ıslak imzalı kaşeli nüfustan aldığım ve her aile bireyi için çoğalttığım fotokopileri
    7. Gelir beyanı evrakları (ben emekli olduğum için sgk dan aldığım emekli maaşımı gösteren yazıyı, eşimin gelirini gösteren maaş bordrosu icrası yoktur kaşeli imzalı, eşimin kendi kurumunda çalıştığına dair yazı, araç ruhsat fotokopisine zımbaladığım kasko değerini gösteren çıktı, evime ait tapu fotokopisi, bankadan aldığım son 4 aylık döküm banka görevlisi imza sirküleri de dahil (son bakiye 90.000 TL=22.900$))
      İstenen belgeler sırasıyla bunlar ve benim sunduklarım bunlardı. Benim ve aile bireylerimin ayrıca 2026 ya kadar geçerli ABD B1/B2 Turist vizemizde olması, sorunsuz giriş çıkış yapılmış ABD seyehati yapılmış olması da vizenin onaylanmasında önemli etken olduğunu değerlendiriyorum.

Belgeleri teslim ettikten 15 dk sonra 200 tekrar yandı hemen gittim belgeleri alan bayan bana verilen 2 adet numaratörden birini benden almayı unuttuğunu vermemi rica etti. Güldüm kendi kendime uyanamamış hala diye 🙂 tekrar oturdum. 10 dakika sonra vezneden 200 yandı ödeme yapmak için kredi kartımı verdim. 1320 dolar çekildi 4 kişi için. Şifre girişi yapmadan tahsil edildi kredi kartımdan ve slibi verdi veznedar. Tekrar beklemeye devam 2 dk sonra uyanamayan görevlimiz tekrar 200 bastı. Bu sefer ödeme yapmadan önce size bilgilendirme formu vermeyi unutmuşum afedersiniz diyerek yaptığım ödemeden sonra verdiği notu okudum 🙂 (kısaca vizeniz onaylansada onaylanmasada iade yok diyordu) 08:48 de tekrar 200 yandı. Tüm aile bireyleri bankonun önünde yer aldık. Bu sefer genç bir kafın görevli aksanlı türkçesiyle günaudın dedikten sonra sağ elini kaldırarak söyleyeceklerinizin doğru olduğuna yemin edermisiniz diye sordu güleç yüzüyle. Biz de ederiz dedik. Hepimizin parmak izlerini istedi. Kızımın 6 yaşında olmasından dolayı asıl talihli olarak sadece baş parmak izini onun yerine ben verdim. Ardından bana ve eşime ne iş yaptığımızı sordu. ABD de nerde yaşamayı düşündüğümüzü sordu ve son soru olarak ABD de bir akrabanız veya tanıdığınız var mı? Diye sordu var bir arkadaşım dedim. Müsade isteyip 30 saniye sonra elinde
    Vizeniz onaylandı yazan matbu bir kağıt ile beraber vizeniz onaylandı diyerek güler yüzle evlilik cüzdanı ve diploma aslımı bana teslim etti. 5 iş günü içinde pasaportlarınıza vizeniz asılmış olarak belirlediğiniz ptt şubesine ulaşacak diyerek vedalaştık kendisiyle ve diğer bekleyenlerle vedalaşarak konsolosluktan ayrılıp saat 09:03 idi büfeye emanet ettiğim poşeti alıp karşısında bulunan simit dükkanına karnımızı doyurmak için attık kendimizi. Poğaçaları çok güzeldi bu arada tavsiye ederim. :) 11 Aralık 2017 itibarıyla istanbulda seçtiğimiz PTT şubesinden vizlerimiz işlenmiş ve ABD'ye girişte teslim edeceğimiz zarflarla beraber pasaportlarımızı teslim aldık. Tüm forum ve grup dostlarının darısı başlarına diyoruz. Sağlıcakla kalın... 🙏😊

DV2018 (Case no: 4xxx)

DS-260 Submit : 17.05.2017
    Muayene Tarihi : 04.12.2017
    Mülakat Tarihi : 07.12.2017
    Vize onayı : 07.12.2017
    ABD'ye son giriş : 04.06.2018

• ⭐⭐⭐

@uzay, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Merhaba, vizesini eşiyle almış bir kimse olarak sürecimi özetlemeyi isterim. Sevgili @crazycells 'in sabırlı, bilgili ve doğru yönlendirmeleri karşısında ise ne kadar teşekkür etsem az. Uzatmadan özetleyeyim: sürece bekar olarak başladım, formumu Mayıs ayı içerisinde bekar submit ettim, case number'ım 13xx idi. 2 Ekim 2017 tarihine mülakat verildi. Paralelde süren bir ilişkim vardı. Evlilik kararı kolay değildi. 5 düşünüp 3 karar verdik, öyle dedik böyle dedik, sonunda evlenmeye karar verdik. Mülakatıma gitmedim, aralarda konsolosluğa mail attım içimi döktüm, @crazycells 'e yazdım, foruma yazdım, neler yaşadım bir ben bilirim.

Neler mi oldu? Mülakata (2 Ekim) 3 hafta kala evlilik kararı verilmişti, fakat biz o tarihe kadar 3 hafta içerisinde evlenip mülakat için gerekli evrakları da yetiştiremezdik, kendimizi de. Karalar bağladım, allara boyandım, kurudum yeşerdim, mülakata bekar gidip daha sonra mı eşimi ekletsem yahut mülakata hiç gitmesem mi, dedim durdum, 23 Eylül tarihli sağlık raporu randevum için Ankara'ya kalkıp her durumda gitsem ve raporumu alsam mı, risk nedir, diye sorular sordum kendime. Paralelde aileler ile tanışılıyor, 24 Eylül'de aileler arası söz yapılması planlanıyor, çalıştığım yerde işler çok yoğun ve ben de yeni sayılırım firmada ve elbette şirketim bilmiyor bu süreci. Eşim "sen kaç kendini kurtar beni sonradan ekleyebilirsek ekleriz ekleyemezsek kısmet "diyor, ben ise en doğrusu ne olur derdinde sağı solu tırmalıyorum. Velhasılı kelam ben 23 Eylül'de Ankara'ya muayeneye gitmemeye 22 Eylül cuma akşamı karar verdim, çıktım üzerine 2 bira içtim, o hafta 3 kilo filan vermişimdir düşünmekten. 2 Ekim mülakatıma da gitmedim. Karar vermek kararsızlıktan iyidir derler ya, yüzüme renk geldi. 24 Eylül'de sözlendim. 11 Kasım'a gün aldık nikah için. Bir yandan eşimin 1 aylık yurt dışı seyahati çıktı, nikah hazırlıkları için buralarda bir başına koşturan bir ben (kilo vermeye devam). Bu arada konsolosluğa attığım maillerden birine gelen cevabı aynen paylaşıyorum, faydalı olacaktır:

"Gocmen vize gorusmenize katilamayacaksaniz randevu tarihi degisiklik talebinizi randevu gununuz gectikten sonra hizmet saglayici firmamiz CSC’ye https://ais.usvisa-info.com adresinden veya 0850 390 2884 numarali telefondan iletebilirsiniz. Talebiniz ofisimizle paylasilacak ve randevu degisikliginiz internet uzerinden yapilarak tarafiniza bilgi verilecektir. Ancak DV kategorisinde vizeler her ay kisitli sayida verilebilmektedir ve size sadece gorusme gununuzun oldugu ay bir vize numarasi rezerve edilir. Programin sonuna yaklastikca (Eylul 30) vize numaralari azalir ve yeni randevu taleplerine cevap verilemeyebilir"

Ben Ekim ayı ortasında meraktan bu numarayı bir aradım (0850 390 2884). Kontrolünü yapalım dediler, yeni mülakat için bir engeliniz yok, not alayım dediler. 11 Kasım'da evleneceğimi, o tarih sonrası çağrılmak istediğimi, ama evlilik sonrası evrak toparlama işlemlerim de olacağı için bu genişlikte bir zamanın bana bırakılmasını talep ettiğimi söyledim, bunun notunu aldılar, bilgileri konsolosluğa ileteceğiz dediler, teşekkür ettim kapadım telefonu. İçime bir kurt düştü, acaba yeni tarih alma talebi mi iletildi benim adıma diye. Çünkü evlilik sonrası yapılacak prosedürel işler hiç kısa sürede halledilir işler değil, malum soyadım değişiyor, bundan sebep nüfus cüzdanı değişmeli ve ardından pasaport. Ve bunların hiçbiri kısa sürede olmuyor. İstanbul'daki nüfus müdürlüklerinden herhangi birine randevu almak üzere randevu hattını aradığımda 2017 sonuna kadar tüm randevuların dolduğu bilgisini alıyorum, içime kurtlar düşmeye devam ediyor. Bu arada bir detay daha: evlilik sonrası evlendiğinizin bilgileri belediyelerden nüfus müdürlüklerine gönderiliyor (ortalama 5-10 gün içerisinde), nüfusa randevu alabilen şanslı insanlardan iseniz, randevu için gittiğinizde geçici kimlik belgesi alıp o belgeyi kimlik yerine emniyetteki pasaport başvurusunda kullanabiliyorsunuz ama pasaportun yenilenip size ulaşması 5-7 gün. Hepsi gün. Hepsi zaman. Hepsi ömür törpüsü. Hepsi belirsiz. Diye diye düşünürken konsolosluktan gelen mail: 27 Kasım'a mülakat verilmiş! Benim kalkıp o numarayı aramam ve ortalığı habersiz ve şuursuz hareketlendirmem sebebiyle, nikahımdan tam 2 hafta sonrasına mülakat verildi. Ben tekrar eridim. O 2 haftada tüm bu işlemlerin yürümesi bayağı imkansızdı. 11 Kasım'da evlendik mi, evlendik. Balayına çıkmadık, şirkete yalan söylemeye devam. Nikah Cumartesi gerçekleşti. Pazar evlilik cüzdanının fotoğrafını çekip konsolosluğa ilettim eşim için de form açtılar, Pazartesi belediye ile görüştüm, nüfusa yalvardım, telefon görüşmeleri, eş dost derken, sonuç: Pazartesi günü hem belediyeden evraklarımı nüfusa göndertmiş, hem nüfustan randevusuz kimlik başvurusu yapabilmiş, hem aldığım geçici kimlik belgesiyle emniyete kapanmadan 5 dk evvel varmıştım, emniyette de o gün tüm gün ekranlar çalışmıyormuş, tüm türkiye'de bir sıkıntı varmış, ama son anda sistem çalıştı (16:57 filandır saat, bayağı son anda), pasaport başvurumu da yaptım ve gelecek günleri beklemeye koyuldum, evet hepsi 1 günde oldu, bayağı çılgınlık, bayağı başarı, bayağı şans, bayağı yorucu. Mülakata gittik, sıkıntısız rahat, ilişki kanıtları, fotoğraflar, whatsapp yazışmaları, bayağı titiz çalıştık ve ilişkimiz ya da evliliğimizle ilgili tek bir soru gelmedi! Kısmet. Hayırlı olsun dediler, duygularımız alınmış gibi çıktık mülakattan, neden bilmiyoruz. :) Bu arada ne oldu peki? Şirket bir seyahat koydu yurt dışına, ve benim mülakatımdan 4 gün sonraya! Mülakatım sonrası ya pasaportum elime ulaşmamış olursa ne olur, benim adıma hızlıca schengen alınmış eski pasaportuma o arada, tüm ayarlamalar yapılmış, içim içimi yiyor. O pasaport konsolosluktan 3 gün sonra elime ulaşmazsa büyük bir yalanla ben gidemiyorum diyeceğim yine mecbur, çünkü eski pasaportuma iptal basılmış/delinmiş yurt dışına çıkamam, yenisi konsoloslukta. Ve ne oldu? Pazartesi mülakat, Çarş akşamı ptt'den gelen sms, Perşembe pasaportum ptt'deydi, gidip gönül rahatlığıyla aldım, Cuma da yurt dışına çıktım. Bayağı engelli, bayağı engelleri aşmalı geçen bir kaç ay. Perşembe pasaportumu aldım ya, bünye artık direnmeyi mücadeleyi bıraktı zaar, o akşam hayatımın en korkunç diş ağrısını yaşadım, tüm seyahat boyunca kutu kutu ağrı kesici içtim, dönüşte ateşlendim. Hayat sürprizlerle dolu arkadaşlar! :) Bu daha başlangıç, mücadeleye devam! Hepimizin hakkında hayırlısı ne ise, o olsun. Sevgiler.

• ⭐⭐⭐

@susam-hanım, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri

Herkese Merhaba
    Bugün Doktor raporlarımızı sorunsuz bir şekilde aldık :) Kısaca anlatayım belki başkalarına da faydası olur.
    Cuma sabah 09:40 ta randevumuz vardı 09:00 da 4. kattaki Unganların oradaydık. Unganların sekreterya daki hanımlar çok kibar ve saygılıydı hemen evraklarımızı( Pasaport,case no olan çıktıları, varsa aşı kartları) alıp kayıt yaptılar. Ve 3. kattaki Düzen Laboratuvarına indik sıramız gelince ismimizle ve teker teker çağırdılar. Kan alındı,idrar alındı ve tekrar beklemeye başladık sonra röntgen çekmek için yine isimle çağırdılar.Bu tahlillerin hiç birini kızıma yapmadılar(13 yaşında) Röntgenden sonra ödeme yaptık, iki kişi için 352 Dolar karşılığı TL, Kredi kartıyla ödedik... Elimizde evraklarla tekrar Unganlara çıktık. Yine ayrı ayrı çağrdılar. Önce eşim girdi O çıktıktan sonra ben girdim. Mrs. Ungan o kadar çok soru sordu ki hatırlayabildiklerim: Kaç yaşındasın, ameliyat oldun mu,kaç doğum yaptın,şeker,kalp,tansiyon var mı,depresyon geçirdin mi,kullandığın ilaç var mı,dövme, piercing var mı,uyuşturucu kullandın mı, intihar eğilimin var mı.Kendine ya da başkasına zarar verdin mi . Ben de hem dövme hem piercing var. Hepsini görmek istedi.Kendine ya da başkasına zarar verdin mi diye sorunca benim 16-17 yaşındayken gençlik çılgınlığı kolumda birkaç çizik izi vardı, onları gösterdim.Mrs.Ungan sizi psikiyatr görsün dedi ve Prf.Dr. Bülent Çelikel 'e yönlendirdi. Benim için aynı gün 17:00 ye randevu alındı. Bu arada 4 tane aşı yaptı bana. Grip aşısı(influenza),su
    çiçeği(varicella),Tdap(boğmaca,difteri,tetanoz),MMR(kızamık,kabakulak,kızamıkçık).Ben çıktım kızımı çağırdılar. Yanında beni de. O'na da 3 aşı yapıldı ( grip,su çiçeği, menenjit). Sonra ödeme yaptık. Hepimiz için 860 Dolar karşılığı TL yi kredi kartı ile ödedik.Yarın (Cumartesi)13:30 a kadar raporunuzu alabilirsiniz dedi 17:00 de Pisikiyatra gittik ve çok hoş sohbetle yarım saat geçti. Bülent bey bence siz de bir sorun görmüyorum gayet iyisiniz dedi ve akşama raporu Unganlara göndereceğini söyledi.Tabii ki oradaki ödeme 400 TL...Cumartesi günü 11:30 gibi gittik ve raporumuzu sorunsuz bir şekilde aldık.Toplamda 5058 TL ödemiş olduk. Benim kanaatim sizin her şeyinizi önceden araştırıyorlar. Hastanede ki kayıtlar,yapılan tahliller,hastalıklarınız her şeyi zaten biliyorlar. Soruları da ona göre soruyorlar. Bana sorulan soruların hiç birini eşime sormamışlar. Nokta atışı sorular...Bu yüzden sırf bu yüzden asla yalan söylemeyin derim.Artık bizim için son adım Konsolosluk görüşmesi kaldı. 2 Ocakta 07:30 randevumuz var. 2018 in İlk randevusu.Yeni yıl yeni hayat. Herkese bol şans
    @susam-hanım, içinde söyledi: DV2018 Mülakat Deneyimleri
    Merhaba forum arkadaşlarım. Tecrübelerimizi paylaşmak istiyorum
    2 Ocak 2018 günü sabah 07:30 da konsolosluk randevumuz oldu.07:15 de Elimizde evrak çantasıyla konsolosluk önündeydik. Kapıdaki görevliler sadece evrakları alabileceğimizi evrak çantasını içeri sokamayacağımızı söyledi. Bizde büfeye bıraktık. Zaten telefon ,kol çantası gibi eşyaları arabada bıraktık.Güvenlikten geçerken elimize ve evrak dosyasının üstüne pamukla bir şey sürdüler, ne olduğunu bilmiyorum. Kemer saat mont şapka hepsini çıkarıp x-ray den geçirdiler ve biz de geçtik.Buna rağmen bir güvenlik de manuel arama yaptı..Bekleme salonunda bir masada pasaportları alıp kayıt yaptılar ve bize numara verdiler. Bekleme salonunda Dr Unganlarda karşılaşıp konuştuğumuz talihli aile de oradaydı. Banka da sıra bekler gibi numaranın yanmasını bekledik. Numaramız yanınca evrakları vermeye gittik.Asıl talihli olarak benden diploma aslını ve fotokopisini,Vukuatlı nüfus kayıt belgesini, 2 fotoğraf arşivli adli sicil kaydı(e-devletten indirmiştim ),Mali belgeler (bankadan hesap hareketlerini gösteren defter aldım 3 ay önce $ hesabı açmıştım,bankadan imza sirküsü almıştım ve fakat hiç birini almadılar.Üç kişi için 21.700 $vardı bankada bir de ayrıca başka bankaya 4000$ yatırmış ve deftere yazdırmıştım ama onu sonra çektim. O defteri de verdim, eşimin arsa tapusu vardı e-devletten çıkarmıştı onu da verdik), Evlilik cüzdan ve fotokopisi, Eski evliliğe ait boşanma belgesi, Dr Unganların verdiği sarı zarf ve pasaport.hatırladığım kadar bu belgeleri aldılar. Kızımdan (13 yaşında) çok az belge aldılar( Dr. raporu,2 resim, nüfus kayıt örneği,Ve bizim evlilik cüzdan fotokopisi,pasaport) Eşim DV 260 doldururken klavyenin azizliğine uğramış adresin birinde İstanbul Türkiye yazacağı yere İstanbul Zambia yazmış onu evraklarımızı alan kadına söyleyince güldü ve notunu aldı. Eşimden diploma istemediler,diğer belgelerin aynısını eşim için de verdik.Yerimize oturup beklemeye devam ettik. Unganlarda tanıştığımız aile önce girdi ve mutlu bir şekilde çıktılar vizeleri onaylanmıştı.Bu arada önde oturan genç bir kız vardı onunla sohbet ettik. Kız İranlı ama Türkiye'de yaşıyor, tüm ailesi burdaymış. Anestezi uzmanıymış. Bizden önce ödemesini yaptı sonra bizim numaramız yandı eşim kredi kartıyla üç kişi için 990$ ödedi.Tekrar beklemeye başladık. İranlı kız bizden önce mulakata girdi biz beklerken geldi ve reddedildiğini söyledi. Neden diye sorduk, gerekçe olarak belgenin birinde İran ismini, Başka birinde de Türk ismini yazdığını söylemişler.Çok moralim bozuldu. Bayağı gerildik,Numaramız yanınca gişeye gittik. Camekanın arkasında çok genç ve güzel bir kız merhaba nasılsınız diye karşıladı bizi. Önce sağ elimizi kaldırıp yemin ettik. Sonra parmak ve el izlerimiz alındı. Ne iş yaptığımızı Amerika'da nereye gideceğimizi, orada tanıdığımız olup olmadığını sordu ve ''Vizeniz onaylandı verdiğiniz PTT adresine gönderilecektir'' dedi. Orda eşime sarılıp öpmemek,bağırmamak için zor tuttum( Tabi ki dışarı çıkınca yaptım bunu). Ve evet bitmişti.... Salı günü mülakata girdik çarşamba günü mesaj geldi (o meşhur sarı zarf PTT kargoya verildi diye ) ve perşembe günü pasaportlar vize basılmış halde sarı zarfla beraber elimdeydi.. Aslında beklerken zaman çok yavaş ilerliyordu. Ama şimdi her şey o kadar hızlı gelişti ki hala inanamıyorum. Bütün bu süreci yaşayan insanlara sabır ve bol şans diliyorum. Umarım herkes bizim kadar sorunsuz alır.Ve ayrıca bu forumlarda sorularımıza cevap veren ve soru soran herkese çok teşekkür ederim. Sizlerin sayesinde pek çok şeyi öğrendim. Sağ olun var olun

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

26

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k