Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...


  • kabin bagajında 100ml poşet içerisinde olması kaydı ile sorun olmaması lazım. Asagıyada verilen bagajlarda hic sorun olmaz. Ucak içi konusu kabine aldığınız ml ile alakalı, uçak altı yani bagaj konusunda yanıcı, gazlı, basınçlı olmayanlarda sorun olduğunu duymadım. Parfum ya da krem sıkıntı değildir ama gazlı yanıcı malzemeler için havayolunuz ile kontak kurun, en sağlıklı bilgi onlardan gelecektir.


  • @vermaynen, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

    @arnblt, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

    @vermaynen biz hazır makarna tahin kaşar peynir pekmez çay getirdik bir sıkıntı yaşamadık. Ne girişte ne de uçakta form doldurmadık ama ben görevliye söyledim valizde makarna falan var diye. Tamam dedi o kadar. DC havaalanından

    tahin pekmek sivi ama iyi izin verdiler 🙂 tskler cok abartiya kacmadan bizde birseyler koyariz ozaman tskler.:)

    Türkiye’de uçağa 125 ml diş macunı ile binmeye çalıştım almadılar. Ve bu iç hatlar uçuşu idi. Ama çocuk varsa çocuk için yiyecek içecek belirli bir miktara kadar uçakla yanınıza alabiliyorsunuz. Biz ikişer üçer tane süt su yiyecek içecek almıştık


  • @gkhanfeez, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

    @vermaynen, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

    @arnblt, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

    @vermaynen biz hazır makarna tahin kaşar peynir pekmez çay getirdik bir sıkıntı yaşamadık. Ne girişte ne de uçakta form doldurmadık ama ben görevliye söyledim valizde makarna falan var diye. Tamam dedi o kadar. DC havaalanından

    tahin pekmek sivi ama iyi izin verdiler 🙂 tskler cok abartiya kacmadan bizde birseyler koyariz ozaman tskler.:)

    Türkiye’de uçağa 125 ml diş macunı ile binmeye çalıştım almadılar. Ve bu iç hatlar uçuşu idi. Ama çocuk varsa çocuk için yiyecek içecek belirli bir miktara kadar uçakla yanınıza alabiliyorsunuz. Biz ikişer üçer tane süt su yiyecek içecek almıştık

    tskler ucak icine degil de ucak bagajina alsak bir problem yaratirmi diye sordum acikcasi. Kabin icinde problem olabiliyor sivi urunler.


  • @crazycells
    Su yasak! çıkarttırıyorlar.


  • @Özgür-Bilgin, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

    @crazycells
    Su yasak! çıkarttırıyorlar.

    100 ml olan şeyler yaz . Çocuk varsa bazı istisnalar olabiliyor . Deniz aşırı uçuşlarda zaten yeme içme serbest sınırsız ikram ediyorlar sıkıntı olmuyor .


  • Thy ile ucacagiz ve bildiginiz gibi kisi basi 2'ser adet 23kg buyuk valiz ve 1'er adet 8kg kabin boy valiz hakkimiz var fakat biz b2 ile giris yapacagimiz icin 1'er ader 23kg valiz ve 1'er adet 8kg kabin boy yada 1 adet 8kg kabin boy ve 1 adet sirt cartasi almayi planliyoruz.

    Toplamda almak istedigimiz 2 adet 23kg valiz + 1 adet 8kg kabin valiz + 1 adet sirt cantasi (veya 1 adet 8kg kabin valiz) olucak. Sizce b2 turist olarak giriste problem yaratir mi? (ucak bileti gidis donus olucak sekilde alinmistir ve yaklasik 1,5 aylik bir sureyi kapsamaktadir.) (Yanimiza almayi dusundugumuz cezve,caydanlik,tencere,tava,tabak canak, pike,nevresim takimi gibi benzer seyler almak)

    Ulkeye giriste b2 ile problem yaratir mi? (road trip karavan hayati gibi dusunulebilir mi?)


  • Valizler ile vizenin birbiri ile ilintisi yok. Valizler icin havayolunun kuralları gecerli. Amerikaya giriste kac kilo valizle geldiginize degil, valiz icinde ne tasidiginiz onemli. Gorunen o ki ucus kurallarına uygun kiloda valiz goturuyorsunuz. İyi ucuslar şimdiden


  • @vermaynen valizlerinizi zaten gümrük kontrolünden geçtikten sonra alıyorsunuz, yani pasaportunuza damga vuran görevli 5 valizle mi geldiniz sadece kabin valiziyle mi geldiniz bilemez..


  • @cnpist, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

    Valizler ile vizenin birbiri ile ilintisi yok. Valizler icin havayolunun kuralları gecerli. Amerikaya giriste kac kilo valizle geldiginize degil, valiz icinde ne tasidiginiz onemli. Gorunen o ki ucus kurallarına uygun kiloda valiz goturuyorsunuz. İyi ucuslar şimdiden

    tesekkurler bilgi icin 🙂 Biz tum valiz hakkimizi alirsak b2 turist ile girisimizin farkli bir amac tasimasindan cekindigimiz icin biraz azaltmayi dusunduk aslinda zaten anca okadar esya alabildik de diyebiliriz tabi green card falan ciksaydi tum hakkimiz olan valizleri hinca hinc doldururduk 🙂


  • @VolkanU, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

    @vermaynen valizlerinizi zaten gümrük kontrolünden geçtikten sonra alıyorsunuz, yani pasaportunuza damga vuran görevli 5 valizle mi geldiniz sadece kabin valiziyle mi geldiniz bilemez..

    Evet bende onu dusundum aslinda ama yine de riske etmek istemedim acikcasi 🙂 4. sefer de vize almis biri olarak ister istemez insan biraz dikkat etmek istiyor her ayrintiya 🙂 tskler yinede.


  • @vermaynen bu arada yukarıdaki mesajımı yazdıktan sonra aklıma şu geldi, ben universitedeyken ailemin işi sebebiyle bedava uçak bileti hakkım vardı, bostonda da en yakın arkadaşım okuyordu ve ben her tatilde yanına giderdim.

    Bu ziyaretlerimde pasaport kontrolden geçip, valizimi aldıktan sonra alanın içinde mobil gezen polisler tarafından çevrilmediğim ve bagajımın didik aranmadığı tek bir sefer yoktur (sanırım tipimden dolayı)

    En son mayıs ayında kız arkadaşımla gittim, ilk defa çevirmediler, bagajlarımı incelemediler. Çiftleri pek incelemiyorlar bu şekilde sanırım, ancak yine de tencere tava götürecekseniz çok abartmamakta fayda var. Naçizane..

    İyi yolculuklar şimdiden..

  • ⭐⭐

    @vermaynen hiç stres yapmayın ve hakkınızı sonuna kadar kullanın. Ucaktan indiğinizde bütün resmi işlemler bittikten sonra valizinize kavusup çıkacak.sınız. Yalnız cıkıs yapısında bazen polisler oluyor süpheli hareket eden, göze carpan birileri olunca ceviriyor.


  • @VolkanU,
    @HockeyUmpire2,

    Benimde aklima geldi genelde kontrolden gecseniz bile son cikis da polis buyuk valiz varsa x-ray dan gecirebiliyor biz diger ulkere de gezmeye gittigimiz de hep sirt cantasi ile gittigimiz icin gecin diyorlardi. Tabi simdi durum farkli olunca o yuzden sikinti yasarmiyiz bir problemle karsilasirmiyiz diye tereddut ettik.

    Ufak 1 er tane tencere tava sadece cok yer kaplamasini istemiyoruz zaten ve takibi catal bicak kasik 2'er tane olabilir oyuzden abartili sayilmaz sanirim. 🙂 Bicak sikinti oluyor mu gerci onu hic bilmiyorum kesici alet sonucta ama ucak alti oldugu icin belki problem olmayabilir diye dusunduk.


  • @vermaynen bicak koymayin bence. Girisinizde bir sorun olusturmaz ama havaalaninda birkac soru ile karsilasabilirsiniz.


  • @vermaynen bagaja vereceğiniz için sorun olmaz.

    Zaten diğer çatal-kaşık takımının eşi olacağı için de ayrıca güvendesiniz..

  • ⭐⭐

    @vermaynen ucak altı için hic sorun olmaz ben çatal,bıcak takımı, annanemden kalan kek cırpacagına kadar herseyi götürdüm 😂 sorun yok yani alın herseyi yanınıza, bagajınızı açsalar bile onları almazlar.


  • @sigmoidalmammal,
    @HockeyUmpire2, en iyisini yapmissiniz bizede ins. bu sene cikarda bizde ne var ne yok herseyi gotururuz. 🙂
    @VolkanU,

    Tesekkuler zaten alacagimiz 1-2 ufak ekmek bicagi 1-2 yag bicagi en fazla. 🙂


  • @vermaynen Merhaba, biz eşim için büyük bir şef bıçağı getirdik uçağın altına verilen valizimizde. Havalimanına ilk girerken ad-soyad ve nereye gideceğinizi bir listeye not alıyorlar. Daha sonra hiç sorun olmadı. THY ile İstanbul-Houston arası uçuşta.


  • @Goncagül-Zihni, içinde söyledi: Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...

    @vermaynen Merhaba, biz eşim için büyük bir şef bıçağı getirdik uçağın altına verilen valizimizde. Havalimanına ilk girerken ad-soyad ve nereye gideceğinizi bir listeye not alıyorlar. Daha sonra hiç sorun olmadı. THY ile İstanbul-Houston arası uçuşta.

    Tesekkurler bilgilendirme icin kanalinizi takip ediyoruz 🙂 paylasimlara devam etmeniz dilegiyle.


  • Son zamanlarda gidenlerden yanında kolonya veya dezenfektan götüren oldu mı acaba ? 2 kilo kolonya almayı düşünüyorum büyük bavula koyacağım


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

42
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum