Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...


  • Yeniden Merhaba Arkadaşlar ,
    Türkiyedeki hayatınızı Amerikaya taşırken tüm hayatınızı birkaç bavula sığdırmanız için bavul hazırlama rehberi hazırlamaya karar verdim.

    Birkaç Madde halinde Tükiyedeki Hayatımızı Bavullara Sığdırmaya Başlayalım.


    1-)Bagaj Hakkınızı Kontrol Edin


    alt metni

    Bu konuda hava yolu şirketleri bazında yanınızda götüreceğiniz bavul sayısı ve ağırlıkları farklılıklar gösterdiğinden mutlaka biletinizi aldığınız firmanın Bavul hakkını öğrenin.

    Örneğin ;

    THY, 2 adet 23 kg’lık bagaj hakkı ve 8 kg’lık el bagajı hakkı verirken,

    KLM ise1 adet 23 kg’lık bagaj ve normal el çantanız dışında, 1 adet 8 kg’lık el bagajı verebiliyor.



    2-) Bavul - Valiz - Çanta Seçimi

    alt metni

    Bu konu çok önemli. Firmalar bavulları kargoda taşırken çok dikkatli - özenli davranmıyorlar. Bu manada yanınıza sağlam bavul almanız gerekecek.

    Ancak bu durumda bavul ağır olabileceğinden sizin yanınızda götürebileceğiniz eşyalarınız için ağırlık hakkınızın dolmasına neden olabilecektir.

    Boş Hali En Hafif Bavul-Valiz Seçin Kimi valizler Boş olarak 6-8 KG oluyor
    ki 23 kg hakkınızın 3/1 ini boş hali kaplayabiliyor.
    Kilo aşımı oluyorsa da sırt çantanıza veya el bagajınıza bölüştürmeye çalışın.

    • Bavul Renk Seçimi olarak Mümkünse Siyah Seçmeyin. Genel Ağırlıkta Siyah ve Benzeri Renkler olacağından bavulunuzu renkli seçmeniz bavulunuzu bulmanızı kolaylaşturacaktır.

    • Mümkünse bavulunuzu 4 Tekerlekli olarak seçin. Taşımada oldukça işinize yarayacaktır.

    • Kaybolmalara bir önlem olarakda bavulunuzu uçağa vermeden önce bir fotografını çekmek kaybolduğunda bulmanıza yardımcı olacaktır.

    Küçük Bir Not : THY Bebek Pusetini bavuldan saymıyor. Onu yanınıza alırken bavuldan saymayabilirsiniz.

    Hafif Bavulunuz Gözünüze hırpalanmayı aşamayacak gibi gelirse Sanayi tipi steçler ile 1-2 tur sarmayı deneyebilirsiniz. - Bazı Havayollarında Normal Streçi kabul etmeyebiliyorlar .sadece havalimanindaki mavi strech ile kaplayabileceginizi söyleyebiliyor gorevliler. O durumda hemen çıkartıp mavi steçi kullanabilirsiniz.

    alt metni



    3-) Kıyafet-Giysi Seçimi

    alt metni

    Gideceğiniz bölge hakkında mutlaka araştırma yapın. Yıllık Sıcaklık eğrilerine bakın. Örneğin Florida gibi bir eyalete gidecekseniz kat kat kalın giysiler almanıza hiç gerek yok. (Yinede üşüyebileceğinizi düşünerek 1 tane hırka tercih edebilirsiniz)

    Yeni Kıyafetler almayın.(Boşa para vermeyin eskidikçe Amerikadan temin edebilirsiniz. ) Ancak ilk etapta Dolar Kazanıp Dolar Harcayana kadar kendinizi tölere etmek için Yeni gibi gördüğünüz kullanacağınız eşyaları seçin.

    • Mümkünse kombin olacak şekilde eşyalarınızı ayırarak alın. Bir tane resmi kıyafet için , bir tane ev için bir tane günlük kombin gibi.. İç giyim - Çorap unutmayın. Gideceğiniz yer sıcaksa mayo-bikini de alabilirsiniz.

    Ayakkabı olarak 1 Tane Spor , 1 Tane Terlik , 1 Tane resmi alabilirsiniz. Yinede Amerikada çok ucuza (20 $ Gibi) marka ayakkabı alabileceğinizi unutmayın...

      • Önemli Bilgi: Mutlaka Vakumlu Hurç Kullanın. Kıyafetlerinizi - Eşyalarınızı bavula sığdırmak konusunda oldukça başarılı sonuçlar veriyor. İnternette , ne alırsan 1 tl dükkanlarında , büyük marketlerde hemen heryerden temin edebilirsiniz.




    4-) Temel Eşyalarınızı Unutmayın

    alt metni

    Hergün veya sıklıkla kullanmakta olduğunuz eşyaları unutmayın. Çevreyi tanıyana kadar veya Çalışmaya başlayana kadar onlara ihtiyacınız olacak.

    Evdeki Küçük bir şampuan (Küçük yoksa küçük bir şişeye boşaltabilirsiniz) , Traş malzemeleri küçük bir deo-parfüm, krem , diş macunu-fırça, Ufak bir Tarak, Özellikle WC lerde kullanmak üzere ıslak mendil. Yinede fazlasına gerek olmadığını unutmamak lazım..



    5-) Yanınızda Yiyecek-Ev Eşyası Getirmek

    Farklı bir kültüre ve alışkanlıklara gideceğinizden evden Türk kültürüne ait birtakım eşyalar ve yiyecekler götürmek isteyebilirsiniz. Peynir-zeytin , Çay-kahve, Çaydanlık-cezve gibi.

    Öncelikle yasak olan şeyleri yanınızda getiremezsiniz.
    Bavulda taneli bakliyatlar, (pirinç, bulgur vb.) et, meyve, sebze bulundurmak ve Amerika’ya sokmak yasak peynir ve zeytin vakumlatıp götürülebilir. (daha önce götürenler var.) .

    Limon kolonyası Türk market olmadığı yerlerde bulunamayabiliyor.
    Fincan - Cezve - Çaydanlık - Çay bardağı Türk marketi olmayan yerde bulunamayabilir. zaten kullandıklarınız varsa ve küçük ise bavula koyabilirsiniz.

    alt metni



    6-) İlaçlar

    alt metni
    Amerikada yeni bir hayata başlayacağınızı unutmayın. Belli bir süre sisteme adapte olamayabileceğinizi ve hastalanabileceğinizi göz önünde bulundurun.
    Sürekli kullandığınız ilaçlarınız varsa 1-2 paket bavulunuza alın ve bu sürekli ilaçlar için doktorunuzdan mümkünse ingilizce çevirili olarak bir reçete yanınıza alın.

    Birkaç paket ağrı kesici , Çocuklar için ağrı kesici ateş düşürücü şuruplar , Kendiniz için grip ilaçları Theraflu , Tylolhot, Katarin .. gibi . 1-2 paket antibiyotik alabilirsiniz. Farklı yiyecekler yiyebileceğinizden 1 er kutu mide - bağırsak ilaçları alabilirsiniz.

    Bepanten - Silverdin gibi kremler , küçük bir güneş losyonu da bavula ekleyebilirsiniz.



    7-) Elektronik Eşyalar

    Günlük kullandığınız ve ihtiyacınız olabileceğini düşündüğünüz elektronik eşyaları yanınızda götürmek isteyebilirsiniz. Ancak Amerikadaki akımın 120V olduğunu unutmayın. Yanınıza almayı planladığınız cihazın giriş voltajını kontrol edin. 120-220-240V ise Bu o cihazı Amerikada kullanabilirsiniz anlamına geliyor.

    Tabii bunun içinde cihazlarınızın miktarı kadar yanınıza priz dönüştürücü uç almanız gerektiği anlamına da geliyor.

    alt metni

    Eğer sahip olduğunuz cihaz bu voltaj değerlerini karşılamıyorsa üzülmeyin.
    Elektronik ürünlerin ucuz olduğu bir ülkeye gidiyorsunuz. Pekçok kişisel bakım ürününü küçük ev aletlerini 10-40$ aralığındaki fiyatlara rahatça temin edebilirsiniz. (Tabii bir Türk kahvesi makinesi bulmanız çok zor olacaktır 🙂 )

    Şimdi kontrol ettim de Wallmart ta Türk kahvesi makinesi bulunabiliyormuş..

    Linkini Görmek İsteyenler Tıklayabilir.

    Sizi bu dertten de kurtardım . Hadi Yine İyisiniz :)))



    😎 Kişisel Eşyalar - Bakım Eşyaları

    alt metni

    Amerika’da yaşayacağınız yere ilk gittiğinizde yastık, çarşaf tarzı şeyler bulamayabilir veya olanların temiz olmadığını düşünebilirsiniz. Bavulunuza incecik bir yastık kılıfı ve incecik bir çarşaf koyabilirsiniz.

    1 er tane ince havlu alabilirsiniz.

    Ayrıca zaten varolan Tırnak makası-törpü gibi şeyler için yeniden para vermek yerine bavulunuza koyabilirsiniz.

    Sigara eyalet eyalet hatta şehirdeki marketlerde bile fiyatı değişken bir ürün. Türkiyedeki gibi sabit bir fiyatı yok. Çok tiryaki iseniz Duty-Freeden Kişi başı 3 Karton alarak Getirebilirsiniz. (Yada yeni bir başlangıç yapıyorsunuz , En iyisi bu vesileyle sigarayı bırakın 🙂 )

    Ufak Çocuklar varsa Vazgeçemedikleri 1-2 tane oyuncak , Birkaç tane Kitap vs. içinde bavulunuzda yer açmanız gerekecek ..



    9-) El Bagajı (8 KG)
    alt metni

    Değerli eşyalarınızı her zaman yanınızda taşıyın. (bavulların kaybolma-çalınma içinin dağılması ihtimalini gözardı etmeyin.) Ziynet eşyaları , para , laptop, tablet , Kimlik , Resmi Belgelerin Asılları , Pasaport vs. Yanınızda taşımanızda fayda var.

    El bagajınıza götürmeniz gereken tüm belgelerinizin aslını koyun ve fotokoposini de normal bagajınıza koyun.
    Uçak yolculuğundaki yemekleri beğenmeyip yiyemeyebilirsiniz veya yemek servisi sırasında uyuyakalabilirsiniz. Yolculuk sırasında yemek için kurtarıcı atıştırmalıkları el bagajınıza koymanızı tavsiye ederim.

    Uçaktan indikten sonra bavulunuz bazı karışıklıklardan dolayı hemen gelemeyebilir ve 1 haftaya kadar bavulsuz kalabilirsiniz. Bu çok nadir görünse de her ihtimale karşı, yanınıza bir takım yedek kıyafetler almanızda fayda var.

    • Son Olarak ;

    • Bavulunuzun üstüne bilgilerinizi ve herhangi bir kaybolma durumları için Amerika’daki adresinizi yazın. Bir bavul etiketi alıp hem bilgilerinizi onun üstüne yazabilir, hem de bavulunuzu diğer bavulların arasından rahatça bulabilirsiniz.
      alt metni



    Bu görseli görmüştüm internette bu konuda paylaşmanın fayladı olacağını düşündüm.

      • Şimdiden Yeni hayatınızda Başarılar ve Hayırlı Yolculuklar. Umarım herşey gönlünüzce olur....

    alt metni


  • Teşekkürler elinize sağlık


  • Bu başlığa acaba deneyimli olanlar gelmeden yapılacaklar listesi gibi bir yazı yazabilir mi? Örneğin, vekalet verme, diplomanın İngilizce'ye çevrilmesi gibi. Oldukça yardımcı olur. 🙂


  • Lufthansa ile TR-ABD ucuslarinda kisi basi 2x30 kg bagaj hakki var. Biz boyle geldik.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    harika bir fikir sayin @sinoretik , zaten boyle bir cizelgemiz var. Ben haftasonu forumda ilgili konuyu olusturacagim ve bu konudaki deneyim ve fikirleri o konuda konusabiliriz. Bavul hazirlamadan cok daha fazlasi olacagi icin sayin smesut'un konusunu amacindan saptirmayalim 🙂


  • @crazycells tabi ki! ben listeyi farketmemistim. daha uygun bir baslik da bulamamistim. 🙂 yeni baslik cok daha kolay ve islevsel olur.


  • @smesut ❤👏👍teşekkurler


  • Selamlar. Peki çocuğu olan aileler için bazı iltimasları geçiyorlar mı acaba. Biz Almanya'ya giderken yanımıza neredeyse her şeyi almıştık poğaça, su, süt ve şekerlemeler konu Amerika olunca koşullar değişiyor mu acaba. Bizim kızlar 3 ve 5 yaşında olacaklar yolculuğumuz sırasında.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gkhanfeez Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ... içinde söyledi:

    Selamlar. Peki çocuğu olan aileler için bazı iltimasları geçiyorlar mı acaba. Biz Almanya'ya giderken yanımıza neredeyse her şeyi almıştık poğaça, su, süt ve şekerlemeler konu Amerika olunca koşullar değişiyor mu acaba. Bizim kızlar 3 ve 5 yaşında olacaklar yolculuğumuz sırasında.

    sirt cantasinda pogaca, sandvic. sekerleme tarzi yiyeceklere izin veriyorlar. Su ve sut'e emin degilim maalesef.


  • Kucuk cocuklar ıcın suya ızın verıyorlar ama özel bir makineden geciriyorlar suyu tecrubeyle sabitlenmiştir. Ben küçük oğlum için hem Turkıyeye gıderken hem donerken su gecırebıldım


  • herkese merhaba, bavula en fazla kac karton sigara koyabilirim ve bu amerika girişinde sıkıntı yaratır mı ? gümrüğe tabi ürün var mi diye sorulursa evet diyip sigarayi söylemeli miyim ? ve uçakta ki formda belirtmeli miyim sigara olduğunu ? saygılar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tottenham Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ... içinde söyledi:

    herkese merhaba, bavula en fazla kac karton sigara koyabilirim ve bu amerika girişinde sıkıntı yaratır mı ? gümrüğe tabi ürün var mi diye sorulursa evet diyip sigarayi söylemeli miyim ? ve uçakta ki formda belirtmeli miyim sigara olduğunu ? saygılar...

    yaninizda 200 adet sigara gecirebiliyorsunuz. Kac paket ya da karton ettigini bilemiyorum.

    https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/53/

    Eger gumrukten belirtilen sayinin altinda adetle gecerseniz sorun yasamazsiniz. Bunun disinda havalimaninda gumruksuz alisveris yerlerinden de sigara alabilirsiniz, bilginize. Orada calisanlar guncel regulasyonlari daha iyi biliyorlardir. Diger sorulariniz icin ne desek bilemedim 🙂 yanlis anlamadiysam girerken yalan soylersem yakalanir miyim diye soruyorsunuz, bunun cevabini zaman gosterecek 🙂 neden risk aliyorsunuz ki?


  • yok yalan söylemiyorum ben de zaten 2 yada 3 karton goturmeyı dusunuyordum... sizin dediginizle 2 karton ust sınır oluyor... onun dısında yalan söyluyecek miktarda bisey goturmem zaten 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @tottenham Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ... içinde söyledi:

    yok yalan söylemiyorum ben de zaten 2 yada 3 karton goturmeyı dusunuyordum... sizin dediginizle 2 karton ust sınır oluyor... onun dısında yalan söyluyecek miktarda bisey goturmem zaten 🙂

    ha ok, o durumda kesinlikle belirlenen sayinin altinda kalin ve formlarda bunu beyan edin.


  • Ukrayna havayolları kullanırsanız valizin kaybolmasına, kırılmasına, içindekilerin karıştırılmasına hazırlıklı olunuz yaklaşık 10 defa tecrübem oldu 10 uçuşta saydıklarımın hepsini tattım.İlk seferden sonra niye kullandın derseniz çünkü en ucuz bilet onlarda diğerleri 3ken onlar 2.Az bir fark olmuyor 🙂


  • Biz Lufthansa Ile geldik de 5 Bavulun 1 tanesi sağlam çıktı. Mahvetmişler herşeyi. Neyse ki içindekilere birşey olmamis.


  • @damladav gecmiş olsun . bavullar mı hasar görmüş kırılmış ?


  • THY'de de durum çok farklı değil, bavulların kulpları ve tekerleri en çok hasar gören kısımları. Denk gelirseniz bagaj yükleme ya da boşaltmada bavulları nasıl attıklarını görebilirsiniz. Siz bir de depolarda -aktarım sırasında- neler yaşıyor bavullar düşünün. Birisi bir gün gizli kamera koyacak bavullara ve kaydedecek göreceğiz.


  • @yekta evet birinin cekceki digerlerinin tekerlekleri kırılmış. Biri de içeri çökmüştü. O kadar hasara rağmen içindekileri sağlamdı neyse ki.


  • @damladav neyse iyi yönünden bakarsak artık amerikadasınız hayırlı olsun 🙂 ilk izlenimlerinide müsait bir zamanda yazarsınız inş 🙂


Benzer Başlıklar

  • 160
  • 10
  • 11
  • 3
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

106
Çevrimiçi

39.8k
Kullanıcı

5.7k
Konu

418.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum