Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akhilleus 🙂 zarfı sen yırtmadın postacı da yırtmadı. Zaten yırtılı geliyor. Normal bir durum bunun için sakın endişe etme bir soğuk su iç heyecanın gitsin. Sen çentik attığın an o zaman en büyük sıkıntın başlıyor ki içeri almazlar seni senden ileri giden birisi var zarfı açmış konsolosluğa yazacaktı ne oldu bilmiyoruz.


  • @ayvalik10 Ben de oyle dusunuyorum ama iste okyanusu gecip derede bogulmak deyimine benzer bir hale girmek de istemedim. Zaten o kadar onemli bir evragi o zarfla gonderiyorlarsa basina gelecekleri de biliyor olmalilar.
    Yine de kusku iste.


  • @arnblt peki ssn olmadan şu an çalışabiliyormusunuz?

  • ⭐⭐

    @Muhtaradana ben halen Türkiye de çalışıyorum.


  • @arnblt anladım benim merak ettiğim ssn gelmeden direk çalışabilirmiyizbazı şirketlerin çalışmaya başlattıklarını ssn geldikten sonra dosyalarına eklettirdiklerini okumuştum sanırım, böyle bir durum var ise bunun yasal bir sıkıntısı var mı, bu şekilde çalışır ve muhtemel vatandaşlık başvurusunda bu durum bir sorun olur mu? Malum eğer kısmet olur ve gelir isek hazır parayı tüketmek istemiyorum ve ne kadar erken çalışmaya ve kredi oluşturmaya başlarsak bizim için o kadar iyi olur @crazycells

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ashborn, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @crazycells, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    SSA

    Sn crazycells, bilgi için teşekkürler. SSN ini dediğinz igbi yarın SSA ofise ugrayacam fakat green card için beklemek mi lazım yoksa USCIS'e basvuru yapmak lazım mı?

    Eger 120 gun bekleme suresi gectiyse ve hic gonderilmediyse suradan yeni bir kart talep edebilirsiniz:

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @akhilleus, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Merhaba, ABD'ye giriş yapan arkadaşlara bir sorum olacaktı, konsolosluktan gelen sarı zarfın yan taraflarında (4 ayrı yerde) en büyüğü 10-15 cm olmak üzere yırtıklar var. Başta çok sorun olacağını düşünmedim ama zaman daraldıkça inceden bi rahatsız etti bu durum beni.
    ABD'ye girişte bu problem olur mu, buna benzer durumla karşılaşan sarı zarfı çürük çarık olan var mı? Çok merak ediyorum eğer sorun olacaksa bu dayanıksız zarfı değiştirmeyi düşünüyorum.

    sayin @ayvalik10 'un dedigi gibi hicbir sorun yasamazsiniz 🙂 iyi yolculuklar...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Muhtaradana, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @arnblt anladım benim merak ettiğim ssn gelmeden direk çalışabilirmiyizbazı şirketlerin çalışmaya başlattıklarını ssn geldikten sonra dosyalarına eklettirdiklerini okumuştum sanırım, böyle bir durum var ise bunun yasal bir sıkıntısı var mı, bu şekilde çalışır ve muhtemel vatandaşlık başvurusunda bu durum bir sorun olur mu? Malum eğer kısmet olur ve gelir isek hazır parayı tüketmek istemiyorum ve ne kadar erken çalışmaya ve kredi oluşturmaya başlarsak bizim için o kadar iyi olur @crazycells

    sorun degil, bekleyecekleri 20 gun zaten, sonra dosyaniza SSN eklenince butun kazanclariniz ve vergileriniz ayni numaradan ulasabilir olacak, hukumet icin de onemli olan kisim bu. Calisip calismayacaginiz ise, isyeriyle sizin aranizdaki iliskiye bagli; eger isyerine guven vermezseniz ya da sizin dogru soylediginizi dusunmezse o durumda kabul etmeyebilir (ABD'de yasayan herkes gocmen vizeyi, Green Card'i biliyor sanmayin 🙂 o nedenle isyerleri -ozellikle kucuk olanlar- israrla SSN kartini gormek isteyebilirler, ki bu da anlasilabilir bir durum bence).

    Ayrica eger sayin @arnblt su an ABD'de olsaydi gidip kartin numarasini ogrenebilirdi ya da yeni bir basvuru yapabilirdi. Dolayisiyla SSN'ler 10 ay boyunca gelmiyor gibi dusunmemelisiniz.


  • @crazycells anladım teşekkür ederim, o zaman ssa ofisine gidip ssn numarasını öğrenebiliriz, sistem çok farklı herhalde türkiyeden


  • Arkadaşlar bende sonunda ABD'ye giriş yaptım. Biletimi birkaç gün öncesinden Münih aktarmalı 30 Temmuz tarihine THY/United firmalarından İstanbul/Münih/Houston olarak tek kişi/2 bagaj hakkıyla 4300 tl'ye aldım. Uçuş gerçekten uzun sürüyor Kanada üzerinde kaptana sağa çek inecem diyesim geldi. Pasaport kontrol kalabalıktı yarım saat bekledikten sonra pasaport kontrolüm yapıldı ve Gümrükteki polisler kayıt için çağırdı , şansıma orası da kalabalıktı işlemler 1 saat sürdü. Daha sonra bagaj kontrolüm yapıldı ve havalimanından çıkış yaptım. Çıkışta sağ olsun @yalta beni bekliyordu. Beni airbnb'den kiraladığım (18 günlük 650$) evime/odama bıraktı. Ertesi gün @semavi ile 85 dolara ön ödemeli hat ile bir telefon aldım. birkaç araç gösterdi ve birini satın aldım, Bugün de banka işlerimi hallettim ve araç sigortasını (6 aylık 520$-en düşük kapsama) yaptırdım, şimdilik her şey güzel gidiyor ,gurbette yardımcı olacak birini bulmak demek 1 aylık işi 2-3 günde yapmanız demek. Tekrar değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Houston yeşil, düz bir alana kurulu bir şehir ama burası bu aralar çok sıcak ve çok nemli. Mümkünse bu ay gelmeyin ))

  • ⭐⭐

    @israfil, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    Arkadaşlar bende sonunda ABD'ye giriş yaptım. Biletimi birkaç gün öncesinden Münih aktarmalı 30 Temmuz tarihine THY/United firmalarından İstanbul/Münih/Houston olarak tek kişi/2 bagaj hakkıyla 4300 tl'ye aldım. Uçuş gerçekten uzun sürüyor Kanada üzerinde kaptana sağa çek inecem diyesim geldi. Pasaport kontrol kalabalıktı yarım saat bekledikten sonra pasaport kontrolüm yapıldı ve Gümrükteki polisler kayıt için çağırdı , şansıma orası da kalabalıktı işlemler 1 saat sürdü. Daha sonra bagaj kontrolüm yapıldı ve havalimanından çıkış yaptım. Çıkışta sağ olsun @yalta beni bekliyordu. Beni airbnb'den kiraladığım (18 günlük 650$) evime/odama bıraktı. Ertesi gün @semavi ile 85 dolara ön ödemeli hat ile bir telefon aldım. birkaç araç gösterdi ve birini satın aldım, Bugün de banka işlerimi hallettim ve araç sigortasını (6 aylık 520$-en düşük kapsama) yaptırdım, şimdilik her şey güzel gidiyor ,gurbette yardımcı olacak birini bulmak demek 1 aylık işi 2-3 günde yapmanız demek. Tekrar değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Houston yeşil, düz bir alana kurulu bir şehir ama burası bu aralar çok sıcak ve çok nemli. Mümkünse bu ay gelmeyin ))

    Hoş geldiniz, yeni hayatınızda başarılar, bahtınız açık olsun...


  • @israfil yeni hayatınızda başarılar dilerim. Umarım bizde sizin gibi kolay halledebiliriz işleri.


  • @israfil gerçekten herşeyi hızlıca halletmişsiniz. yeni hayatınız da böyle rahat ve güzel olsun.


  • @israfil
    İlk günlerde yardım edenlere @semavi @yalta bizde çok teşekkür ,yeni yaşamınıza alışma süreciniz inşallah kolay olur, eğer abd ye İstanbul dan gitmişseniz şuanda buralarda çok nemli 😁


  • Hos geldin @israfil 🙂


  • Hoşbuldum @yalta
    Teşekkürler @saulgoodman @DeathZombie @ebrupilten @Muhtaradana , her şey gönlünüzdeki gibi olsun.


  • @israfil hayırlı olsun. başarılar simdiden. on ödemeli hat ve telefon sizin adınıza mı acaba ? ilk gidişte nasıl aldığınızı paylaşırsanız sevinirim. tebrikler tekrar.


  • @cnpist teşekkürler. .Evet benim adıma, kayıt için pasaport ve kaldığınız adres yeterli, Metropcs firmasının herhangi bir şubesine giderseniz size ön ödemeli sınırsız hattı 50$'a verir, telefon içinde bir kaç seçenek sunar , birini seçersiniz toplamda 85$'a hat ve telefonunuz olur ama telefon dediysem çok iyi bir model beklemeyin ilk aşamada işinizi görecek modelleri veriyorlar. Belki daha uygun firmalar vardır ben araştırmadım @semavi 'ye güvendim sağ olsun O da işimi kolaylaştırdı. Bulunduğum yerde çekim kalitesi iyi gibi şimdiye kadar bir sorun yaşamadım.


  • @israfil cok teşekkürler . telefon ilk gidişte konuşmak ve internet için gerekli, efsane bir telefon olmasa da olur 🙂 tekrar teşekkürler bilgiler için.


  • Merhaba Yeşil Kart Forum ailesi,

    Önümüzdeki 2019-2020 öğretim yılının sonunda okulumdan mezun olacağım. Okulum başlamadan hemen önce, hazır vizem de elime ulaşınca Amerika'ya girmek istiyorum (doktor raporunun geçerlilik süresinden dolayı). Bu ilk girişimde, havalimanında göçmen bürosuyla Greencard işlemlerini başlatıp 1-2 gün içinde Türkiye'ye dönebilir miyim? Bu forumda bazı kişilerin yorumlarında okuduğuma göre, 1-1.5 ay kadar ilk girişte kalmak gerekiyormuş. Bu durum Greencard sürecimi etkiler mi ve gerçekten o kadar uzun bir süre Amerika'da kalmak şart mı? (Çünkü ilk girişimden sonraki 4-6 hafta içinde Greencardımı Türkiye'ye kargolatmayı düşünüyorum.) Seneye de haziran gibi (ilk girişimden 8-9 ay sonra) yüksek lisans yapmak ve yaşamak için Amerika'ya kalıcı olarak gitmeyi düşünüyorum. İkinci kez giriş yaptığımda sorduklarında öğrenci olduğumu, okulumun yeni bittiğini ve yüksek lisans yapmak için Amerika'ya geldiğimi söylesem bir sıkıntı olmadan Amerika'ya ikinci girişimi yapabilir miyim?

    Ayrıca vize sırasında, doktordan aldığım kapalı zarfı açtılar ve içindeki belgeleri bir klasöre koydular ve vize görüşmesinden sonra da o belgeleri bana geri vermediler. Bu doktordan aldığım zarfı bana geri vermeleri gerekmiyor muydu? Bu zarfı ve içindeki raporları Amerika'ya ilk girişte kullanmayacak mıydım? Yoksa sadece bu zarfın yanında verilen aşı karnesi ve röntgen CDsi mi benim ilk girişimde yanımda olmalı?

    Bunlara ek olarak Amerika'ya girişte hangi belgeleri yanıma almalıyım? Bu ilk giriş süreciyle ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.

    Teşekkürler,
    Tüm Yeşil Kart Forum ailesine iyi günler diliyorum.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

85
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum