• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. israfil
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 19
    • Konu 0
    • İleti 276
    • En İyi 168
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 0

israfil

@israfil

396
    İtibar
    1507
    Profil Görüntülemeleri
    276
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum houston

israfil Takip etme Takip Et

israfil tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Evet Arkadaşlar bugün Houston'a geleli 1 ay oldu. Bu zamana kadar ne yaptım paylaşayım.

Ev-
      Gelmeden airbnb'den 18 günlük oda tutmuştum yanlış hatırlamıyorsam 640$ vermiştim. Kaldığım yerden memnunum ev sahibimde iyi biri, daha işim yok diye herşey dahil 500$'a 1 ay daha kalabilirsin dedi, Eğer tekrar uzatmak istersem aylık 600$ olacak.

İş-
      Daha yok, SSN yaklaşık girdikten 2 hafta sonra geldi, Green kart ise 25 gün sonra geldi, Birkaç yerle görüşme yaptım ama illa green kart olması lazım dediler. Neyse artık başvurularım devam ediyor ,önümüzdeki işlere bakacağım.

Telefon-
      Metropcs den ön ödemeli aylık 50$ hat (sınırsız internet -arama-sms) almıştım , devam ediyorum.

Araba-
      Gelmeden Kadir Bey ayarladı , gelir gelmez aldım ,o sebeple sıkıntı yaşamadım, Burada arabasız hayat neredeyse imkansız gibi.

Ehliyet-
      30 günlük "resident" olma sürem yeni doluyor , hemen başvuracağım.

Sağlık sigortası-
      hiç bir yere başvurmadım, başvurmam gerekiyor mu bilmiyorum.

Sosyal hayat-
      Ben yalnız geldiğim için biraz sıkıcı geçiyor ama alışkınım idare ediliyor. Houston'da çok fazla park bahçe var , bölgemdekilerin çoğuna gittim gezdim , Sugar Land kent merkezi ve Memorial tarafındaki "citycenter" güzel yerler Avrupai havası var, diğer yerler sıkıcı. Dağ tepe görmeyi özledim )) her yer düz. Türk - Arap-Hindi marketleri ve restoranları yeteri kadar var. Yalnız hiçbiri 99 cent'in yerini tutmuyorlar ))Yeme içmede sıkıntı yaşamıyorum. Meetup uygulamasında voleybol grubu buldum salı-perşembe akşamları kum sahada oynuyoruz.

Şimdilik iş hariç her şey yolunda gidiyor, aklıma geldikçe güncelleme yaparım.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Arkadaşlar bende sonunda ABD'ye giriş yaptım. Biletimi birkaç gün öncesinden Münih aktarmalı 30 Temmuz tarihine THY/United firmalarından İstanbul/Münih/Houston olarak tek kişi/2 bagaj hakkıyla 4300 tl'ye aldım. Uçuş gerçekten uzun sürüyor Kanada üzerinde kaptana sağa çek inecem diyesim geldi. Pasaport kontrol kalabalıktı yarım saat bekledikten sonra pasaport kontrolüm yapıldı ve Gümrükteki polisler kayıt için çağırdı , şansıma orası da kalabalıktı işlemler 1 saat sürdü. Daha sonra bagaj kontrolüm yapıldı ve havalimanından çıkış yaptım. Çıkışta sağ olsun @yalta beni bekliyordu. Beni airbnb'den kiraladığım (18 günlük 650$) evime/odama bıraktı. Ertesi gün @semavi ile 85 dolara ön ödemeli hat ile bir telefon aldım. birkaç araç gösterdi ve birini satın aldım, Bugün de banka işlerimi hallettim ve araç sigortasını (6 aylık 520$-en düşük kapsama) yaptırdım, şimdilik her şey güzel gidiyor ,gurbette yardımcı olacak birini bulmak demek 1 aylık işi 2-3 günde yapmanız demek. Tekrar değerli arkadaşlara teşekkür ediyorum. Houston yeşil, düz bir alana kurulu bir şehir ama burası bu aralar çok sıcak ve çok nemli. Mümkünse bu ay gelmeyin ))

Yolculuk içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: Amerika'da Ehliyet Almak

Houston/TX ile ilgili ehliyet alma sürecimi paylaşayım.

Yazılı sınav için belgeleri hazırladıktan sonra randevu alarak Rosenberg DMV ofisine gittim (online randevular sabah 7'de açılıyor). Belgeleri (resident belgesi olarak araç sigortasını ve eve posta ile gelen kredi kartı ekstresi gösterdim ) ve 25 doları verdikten sonra online sınava aldılar, sınavı geçerseniz size yol sınavı için randevu veriyorlar. Bana verdikleri tarih 1 ay sonrası idi. Eve geldikten sonra internet sitesine girip diğer bölgelerdeki ofislerden randevu aradım ve El Campo kasabasından (Houston'a 1 saat) ertesi iş gününe boşluk buldum ve hemen randevuyu aldım yani Cuma yazılı sınavdan çıkıp pazartesi yol sınavına girdim. Şansıma yanıma gözetmen olarak polis oturdu. İlk görünce biraz heyecan yaptım ama sıkıntı olmadı , sınavı geçtim. Polis, beni gören herkes önce bir geriliyor dedi. Yolda biraz muhabbet de ettik. Sınav bitti ofise girdim belge almak için , Sıra bekleyen Afro-Amerikalı genç yanıma gelip sınava polis mi girdi dedi. Bende evet deyince " Oh It's crazy man" gibi bir şey söyledi tırsarak )).
      Birde yazılı sınavdan sonra internetten aşağıdaki siteye girip ilgili videoları izlemeniz gerekiyor. Videoları izledikten sonra e posta adresinize sertifika geliyor. Direksiyon sınavına giderken bu sertifikanın çıktısını da götürmeniz gerekiyor.
      https://impacttexasdrivers.dps.texas.gov/ITYD/

Yazılı sınava aşağıdaki videolardan çalıştım.

Belgeleri teslim etmek ve yazılı sınav randevusu için;

Infrastructure Operations | Department of Public Safety

Direksiyon sınavı randevusunu değiştirmek için ;

Texas DPS - Schedule Appointment

Texas DPS - Schedule Appointment

Herkese kolay gelsin.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: [Arşiv] DV2019 Mulakat Deneyimleri

29 Nisandaki (pazartesi) sağlık muayenesi sıkıntısız bir şekilde geçti. Gerekli testler yapıldı bir sorun çıkmadı raporumu aldım.
      Bugün (2 mayıs) sabah 9:15 te mülakatım vardı ,9:00 da oradaydım 9:40 gibi içeri aldılar, kayıt olması , belgelerin teslimi (varlık olarak 5000$ ve 50000 TL'lik araç gösterdim), mülakat toplam 1 saat sürdü. saat 11'e doğru vizeniz onaylandı cümlesini duyunca da mutlu mesut Ankara'dan ayrıldım.
      Darısı tüm bekleyen ve isteyenlerin başına.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: Texas, Austin

4 aydır Houston'dayım. Geçen hafta 5 günlük Austin/San Antonio gezisi yaptım. 3 şehir için naçizane görüşlerim;

Yaşamak için; Austin>>>>Houston>San Antonio
      Yollar: Austin>San Antonio>>>>>>>>>>>Houston )), 3 şehir içinde şehir merkezindeki en berbat yollar Houston'da.
      İklim: Austin>San Antonio>Houston
      Doğa: Austin>>>>>>>>San Antonio=Houston
      Şehir Merkezi : San Antonio (Tarihi ve Turistik, Dere boyu "River Walk" gerçekten güzel)>Austin> Houston
      Ticaret : Houston>>>>>Austin=San Antonio , para Houston'da dönüyor.
      Şehir merkezine yakın mahallelerdeki evlere baktığımda Austin ve San Antonio Houston'a göre çok mütevazı geldi. Evler eski ve bakımsız. Şehir merkezinden uzaklaşınca çoğu yerleşim birbirine benzer.
      Austin aklımı çeldin, en kısa zamanda görüşmek üzere.

Texas içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları)

Evet arkadaşlar, bugün USCIS onayını aldık.
      California service center
      05/08/2020, 2 yıl oldu.
      Darısı tüm bekleyenlerin başına.

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

Eyalet seçimi yaparken aşağıdaki yazıyı da dikkate almak iyi olur.

Ekşi den;
      insani gelişmişlik endeksi'nde abd'ye eyalet eyalet bakınca ortaya çok ilginç bir resim çıkıyor. normalde abd ülke olarak bu endekste %92.6 puanla 17. sırada yer alıyor ama eyaletler arasında ciddi farklılıklar var.

abd'de insani gelişmişlik endeks puanı en yüksek olan eyalet massachusetts ve eyaletin puanı 95.6%. eğer massachusetts ayrı bir ülke olsaydı gelişmişlik endeksi olarak kendisiyle aynı puana sahip olan norveç'le beraber dünyada 1. sırayı paylaşacaktı.

ikinci sırada 95.4% puanlı connecticut eyaleti geliyor. bu eyaletin puani da dünya sıralamasında 2. olan irlanda'nın ve 3. isviçre'nin puanına eşit. abd'nin 3. sırasındaki minnesota'nın puanı isviçre ile izlanda arasına kalıyor.

abd'nin batı yakasındaki washington eyaleti 94.6% puanla almanya-isveç arasına yerleşirken california ve oregon 93.6% puanla finlandiya ve singapur'la aynı seviyede gözüküyor. doğu yakasındaki new york'un puanı 94.4% ve hollanda ile eşit. abd'nin en buyuk eyaletlerinden biri olan texas gerilerde olsa da 91.7% puanla japonya-slovenya arasında bir yere düşüyor.

abd'de endeks puanı en düşük olan eyalet 86.3% ile mississippi. bu eyalet ayrı bir ülke olsaydı portekiz'le beraber dünyada 38. sırayı paylaşacaktı. bundan sonra en düşük eyalet 88.2% ile west virginia ve bu eyaletin puanı da litvanya'ya eşit. sondan üçüncü sırada 88.6% ile alabama var ve puan olarak kıbrıs-yunanistan ile aynı seviyede. düşük puanlı eyaletlerden louisiana avrupa'daki italya'ya, oklahoma ve tennessee avrupa'daki fransa'ya, new mexico avrupa'daki ispanya'ya, idaho güney kore'ye, güney carolina çek cumhuriyetine eşit puana sahip.

güzel ülkemiz türkiye 82.0% puanla 54. sırada ve abd'nin en düşük eyaletinin bile 16 sıra gerisinde kalıyor.

abd eyaletlerinin insanı gelişmişlik olarak ülke karşılıkları:

https://en.wikipedia.org/…y_human_development_index
      29.08.2021 00:33 ~ 01:36 kelly bundey

Eyaletler içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: ABD Vatandaşlığı Başvuru Süreci (Naturalization)

Evet arkadaşlar, vatandaşlık işlemlerim nihayet tamamlandı. Beş yıl dolmasına iki ay kala formu doldurdum ve aşağıdaki sırayla işlemlerim gerçekleşti. Yemin Töreni 9 Ekim'de yapıldı. Houston için tek bir merkezde ve tek seferde 1550 kişi bir spor salonunda yemin etti. Sabah 7'de orada olmamız istendi, önce kayıt yapıldı sonra yargıç beklenildi, saat 9:30 gibi yargıç geldi ve yemin töreni gerçekleştirildi. 10:30'da vatandaşlık sertifikamı alıp salondan ayrıldım.

11 Ekim'de normal hızda pasaport başvurusu yaptım ve pasaportum 26 Ekim'de elime ulaştı. USPS'deki federal ödemeleri money order dışında kişisel çekinizle de yapabilirsiniz, kabul ediyorlar.
      Tüm süreç yaklaşık 4.5 ay sürdü. Bu süre zarfında iki defa 178 gün Türkiye'de kaldım, ancak kimse bununla ilgili bir soru sormadı.

Screenshot 2024-10-27 114900.png

Vatandaşlık Süreci ve İşlemleri içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: DV2019 bekleme odası

2 mayıs benim mülakat tarihim.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: Dr. Mehmet Öz 8 Kasım 2022'deki Senatör seçiminde Cumhuriyetçi parti adayı

Adam siyaseti çözmüş nabza göre şerbet veriyor.

Gündem içinde yayımlandı
      israfil
      israfil

israfil tarafından gönderilen son iletiler

• RE: ABD'ye yeni gelenler icin kredi karti tavsiyeleri

Mortgage ödemeleri için de kullanabilir miyiz

Bankacılık içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@gkhanfeez hatırlarsan sen houston a gelmeden önce bunları sana söylemiştim. 😉

Texas içinde yayımlandı
      israfil
      israfil

@caglarcan sanırım her belgede yazıyor. Ben 39 yaşındaydım bununla ilgili bir belge götürmedim, kimse birsey sormadı.

israfil
      israfil

@Ryback
      @erenotti teşekkürler.
      Bir tek vatandaşlık sertifikası hala gelmedi onu bekliyorum.

israfil
      israfil

Evet arkadaşlar, vatandaşlık işlemlerim nihayet tamamlandı. Beş yıl dolmasına iki ay kala formu doldurdum ve aşağıdaki sırayla işlemlerim gerçekleşti. Yemin Töreni 9 Ekim'de yapıldı. Houston için tek bir merkezde ve tek seferde 1550 kişi bir spor salonunda yemin etti. Sabah 7'de orada olmamız istendi, önce kayıt yapıldı sonra yargıç beklenildi, saat 9:30 gibi yargıç geldi ve yemin töreni gerçekleştirildi. 10:30'da vatandaşlık sertifikamı alıp salondan ayrıldım.

11 Ekim'de normal hızda pasaport başvurusu yaptım ve pasaportum 26 Ekim'de elime ulaştı. USPS'deki federal ödemeleri money order dışında kişisel çekinizle de yapabilirsiniz, kabul ediyorlar.
      Tüm süreç yaklaşık 4.5 ay sürdü. Bu süre zarfında iki defa 178 gün Türkiye'de kaldım, ancak kimse bununla ilgili bir soru sormadı.

Screenshot 2024-10-27 114900.png

israfil
      israfil
    • RE: Adres Kaniti (Proof of Address)

@evrimooloji Florida'da kiraladığınız evin sözleşmesi olur ama NYC' deki olmaz sizin Florida'da yaşadığınızı kanıtlamanız isteniyor. Araç sigortası, bankadan adrese gelen mektuplar, faturalar gerekli. Teksas için bunlardan 2 tanesi yetiyordu. DMV nin sitesinde istenen tüm belgeler yazıyor.

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek

@Ryback bir de 850 gün kaldıysa bağ kur a gecmezsin SSK dan emekli olursun. Sigortalının son 1260 gün (tam rakamdan emin değilim) hangi kurumdan odendiyse o kurumdan emekli olur.

Türkiye Cumhuriyeti içinde yayımlandı
      israfil
      israfil
    • RE: Amerikada yasarken Turkiye saglik sigortasini devam ettirmek

@Ryback bende aynı durumdayım ABD'de çalıştıklarımı saydirirsam emekli olabiliyorum ama şöyle bir sıkıntı var. Eğer yurtdışı borçlanma yaparak emekli olursaniz turkiye devleti bir daha yurtdisinda çalışmanızı istemiyor. Yani ileride sıkıntı olur. Benim 350 günüm kaldı .Türkiye ye gittiğim zaman ara ara çalışır primi öderim diye düşünüyorum.

Türkiye Cumhuriyeti içinde yayımlandı
      israfil
      israfil

@yasmin982 evlendikten sonrakini gireceksiniz.
      Adres beyanında kayıt istemiyorlar siz ne girerseniz o doğru kabul ediliyor.

israfil
      israfil

@hope34
      Su sekilde; dosyaniz onaylandi mulakat icin ayri mail geliyor.

Dear .......,
      The National Visa Center (NVC) received all of the fees, forms, and documents that are required prior to attending an immigrant visa interview at a U.S. Embassy/Consulate General overseas.
      NVC will work with the U.S. Embassy/Consulate General in ANKARA, TRKY to schedule an interview appointment for you. Once we have confirmed an interview date, we will send a notice to you, your petitioner and attorney (if applicable).
      Please do NOT make any travel arrangements, sell property, or give up employment until you have received an immigrant visa from the U.S. Embassy/Consulate General.
      The U.S. Embassy/Consulate General may require additional documentation at the time of the interview. Please visit https://nvc.state.gov/prep for information about immigrant visa interviews.
      Regards,
      National Visa Center,
      U.S. Department of State

NVC Contact Information

NVC Contact Information
      israfil
      israfil