• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. DeathZombie
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 7
    • Konu 0
    • İleti 129
    • En İyi 84
    • Tartışmalı 0
    • Gruplar 0

DeathZombie

@DeathZombie

175
    İtibar
    578
    Profil Görüntülemeleri
    129
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:
    Konum Houston

DeathZombie Takip etme Takip Et

DeathZombie tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: [Arşiv] DV2020 Mulakat Deneyimleri

Evet Arkadaşlar biraz geç oldu ama bende 3 ekimde mülakatımız için yaşananları anlatmak istiyorum.
      Öncelikle geç yazmamın sebebi sürecin tamamlanıp vizeli pasaportlarımızı elimize alıp yazmaktı.

Sağlık Muayenesi

3 Ekimde olan mülakatımız için 1 Ekim sağlık muayenemizi eşim ve kızımla (6 yaş-1.Sınıf) birlikte gerçekleştirdik.
      Randevularımız ilk randevular olan 9:00 ve sonrası iki randevu idi. 9 a beş kala 4.kattaki doktorların ofisine gittik. Ve bize yan taraf da (Aynı katta sağda olan kapı içeride sandalyeler var) beklememizi söylediler daha çalışanlar gelmemişti. Çalışan arkadaş geldiğinde olduğumuz bölüme gelip randevusu olanları çağırıp, kapısında dr mehmet ungan yazan soldaki kapıdan içeri girdik. Pasaportları ve aşı kartlarımızı isteyen görevli arkadaşa verdik ayrıca case number için KCC den gelen yazıyı gösterdik yetti. Her birimizin resimleri çekildi. Ve verdiği evraklar ile alt kattaki düzen lab. Yönlendirip kan, idrar ve akciğer filmlerimizi yaptırıp gelmemizi istedi. Alt kattaki laboratuvarda Kişi başı 117,5 dolar ödeme yaptık. Ödenecek tutar olan 235$'ı 1.326,10 Tl şeklinde kredi kartından alındı ( kur 5,64 - gerçekten iyi bir kurdu).
      Bütün işlemler 15 dakka sürdü sürmedi. Bu konuda baya hızlılardı.
      Daha sonrasında doktorların oraya üst kata çıktık. Elimizdeki pasaport ve evrakları verip beklemeye başladık. İlk beni çağırdılar. Muayene için biraz bekledim. (saat yoktu ama sıkılacak kadar beklemişimtir.) Doktor hanım geldi ve rahatsızlığım var mı? ameliyat oldum mu? dövme var mı? Psikolojik rahatsızlığım var mı? Alkollü araç kullandım mı? Gibi sorular sorup muayeneyi 3 adet aşı ile bitirdi.
      Çıktığımda eşim ve kızımında muayeneye girdiğini öğrendim beklemeye başladım. Biraz zaman sonra bizim kız ağlayarak geldi. Aşı vurmuşlar açıkçası bende hiç beklemiyordum aşı vurulmasını (oda beklemiyordu sen aşı olmazsın diye söylüyordum ona.) bütün aşıları tamdı ve hem aşı kartını da vermiştik. Ve eşimden öğrendiğim kadarı ile direk birinci sınıfta vurulması gereken aşıları vurmuş (daha zamanı olan aşılar) ve eşim ne olduğunu bile anlayamamış. ( bana ileriye dönük 1 sene sonra vurulması gereken aşıyı vurması garip geldi, o sebeple hazırlıklı olun çocuklar içinde)
      Eşiminde tetanos aşıları olduğundan ona da 2 tane aşı vurmuşlar. (anlamadığım şeyde sadece tetanos aşısı kartı olan eşime 2 aşı, doğduğundan beri tüm kayıtları olan kızıma da 2 aşı vurmaları; raporu aldığımızda aşıların isimlerini görünce daha rahat yorum yapabilirim.)
      İşlemler bittikten sonra burada da 250$ benim için, 200$ eşim için, 200$ da kızım için olmak üzere toplam 650$ tutar ödeme çıktı. Ödemeyi 600$ nakit 50$ da kredi kartından 284 tl (kur 5,68- mevcut kura yakın idi) olarak ödedim. Ve bir sonraki gün 16:00 ile 18:00 arası sonuçları alabileceğim söylendi ve oradan ayrıldık.

Vize Mülakatı

07:45 de olan randevumuza 07:20 gibi kapıda olacak şekilde geldik. Kapıda güvenlik görevlisi arkadaş randevu saatine göre çağıracağını belirtip karşıda ki büfenin önünde beklememizi söyleyip bizi o tarafa yönlendirdi. Tam saatinde 07:45 randevusu olanları çağırarak bizi içeri almaya başladılar. önce pasaportları isteyip teker teker güvenlikten geçerek içeri girdik. kapıdan ilk girdiğimizde sağdaki desk te bulunan kişiler bize vize türünü sorup sıramızı verdiler. İlk yanan numarada evrak teslimlerini gerçekleştirdik.ilk pasaportları istedi. Sonrasında evrakları teker teker istemeye başlamışken ben her kişi için istenen belgeleri gruplandırdığımdan, toplu şekilde verebileceğimi sorduğumda olur dedi ve kişi kişi toplu şekilde teslim ettim. evrakları kontrol edip bana numaramı takip etmemi önce vize ücretimi yatırmamı daha sonrasın mülakatı gerçekleştirmek için çağrılacağımı söyleyip beni gönderdi.
      ikinci numara yandığında vezneye 990$ nakit ödeme yaptım.(Mülakat sonrası verilen fiş te ise 990$ karşılığı olarak 5,90 kurundan hesaplanmış karşılığı TL yazıyordu. Yani kredi kartından TL çekilecekse kuru çok yüksek alıyorlar nakit dolar olarak götürmek mantıklı)
      Üçüncü numara yandığında artık mülakat vakti gelmiş idi. İlk önce mülakatın Türkçe mi İngilizce mi olacağını sordu. ben Türkçe isteyince eliyle bir saniye bekle işareti yapıp arkadan tercüman bir arkadaş çağırdı ve mülakatımız o şekilde ilerledi. Önce yemin ettirip daha sonrasında parmak izlerimiz alındı ve sorulara başladık.
      soruları asıl talihli olan eşime ve bana yakın sorular sorup
      mesleğimizi
      ne mezunu olduğumuzu( ayrıca ön lisans mı, lisans mı olduğunu)
      nerede yaşadığımızı
      evimizin bizim olup olmadığı
      sorup amerika ile ilgili soruları da kızımıza sorarak
      amerikaya gitmek istiyor musun?
      neden gitmek istiyorsun sorularını sorup
      vizemizin onaylandığını söyledi. ve verdiğimiz orijinal evrakları iade etti (diploma, evlilik cüzdanı, eski pasaportlar ve Mali dokümanları) Mali dokümanları iade edince ben onların kendilerinde kalabileceğini bize vermemesi gerektiğini dememe rağmen her şeyin tamam olduğunu kontrol ettiklerini ve alabileceğimi belirtmesi üzerine onları da teslim alıp mülakatı bitirdik.

Ve vizelerimizi basılıp pasaportların gelmesini beklemeye başladık.
      sonraki hafta içi eşimi arayan bir kişi vizelerin hazır olduğunu fakat dosyamızda mali dokümanların olmadığını bunları kendilerine e-mail atmamızı isteyip e-mail adresini vermiş. Hızlıca istenen evrakları taratıp e-maili attık. Ulaştığına dair bir yanıt mailidi alıp beklemeye başladık tekrar. Sonraki gün evraklarımız postaya verildi. ve şubeye gidip vizeleri basılmış pasaportlarımızı ve kapalı sarı zarflarımızı teslim aldık.

Biraz uzatmış ve fazla detaya girmiş olabilirim ama DV2020 dönemin ilk deneyimleri olması sebebi ile bu şekilde yazmak istedim.

Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci içinde yayımlandı
      DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: DV2020 Sonuç Odası

Evet arkadaşlar 2. denememizde bize de çıktı sıramız da 10XX ilk günden beridir forumu takip ediyorum. Bilgi amaçlı gerçekten çok şey kattı bana. Özellikle ilk sene hep okudum zaten sadece bunu yapabildik bilgimiz yoktu ki bir şeyler yazalım. İkinci yılda ise totem yaptım. özellikle hiç haberi olmayanlara çıkar diye eşime başvuru yaparken haber verdim ve dahada konu hakkında ne konuştum nede söyledim. Dün gece ilk kendi başvurumu kontrol ettiğimde bir önceki seneki sonuç ile karşılaştım. Tek umudum totem yaptığım eşimin başvurusunda idi. Onu kontrol ettiğimde şansın bize de güldüğü gördük. Ve şu an gerçekten çok mutluyuz. Yeni bir yol, yeni bir hayat önümüzde duruyor. Çıkar arkadaşlara hayırlı olsun, ve çıkmayan arkadaşlara da umutlarına kaybetmesinler. @crazycells @semavi @knnrn forumta aktif olup tecrübelerini paylaşan kafamızdaki soru işaretlerini gideren arkadaşlara çok teşekkür ederim. Ama sürecimiz daha yeni başlıyor.

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik içinde yayımlandı
      DeathZombie
      DeathZombie

1000'ler de olan numaramız için bugün 13:30 civarında KCC den evraklar isteme mail gelmiş bulunmaktadır.

DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Memurluk mu Amerika mı?

@Volkan-Şale Bizde sizin durumun da sayılırız. Ben ve eşim ikimiz de memuruz, ben ilçe belediyesinde makine mühendisiyim, eşim ise büyük şehir belediyesinde harita teknikeri. Kazandıktan sonra ve vizeyi aldıktan sonrada hep gitme üzerine idi fikirlerimiz. Hiç gitmeme üzerine düşünmedik. Geldiğimiz kariyerleri de (son 3 senedir de müdürlük yapıyorum.) hiç düşünmedik çünkü gitme sebebimiz para değildi, daha fazla kazanmak değildi, çocuğumuza iyi bir gelecek yaratmak ve mutlu ve huzurlu bir şekilde hayat sürmek ( aile içi mutlu olsanız da yaşadığınız stresler ülkenin durumu ister istemez her şeyi etkiliyor.) Tabi oraya gidince her şeyin iyi olacağının garantisi yok ama inanmak gerekiyor. Her şeyi tekrar sıfırdan başlamayı göze almak gerekiyor. Açıkçası memuriyet öncesi severek yaptığım sektör olan petrol sektörüne, şantiye sektörüne ilerleyen zamanlarda geçmeyi düşünüyorum. Ve her şeyin güzel olacağına inanıyorum.
      Aslında memuriyetin şöyle bir güzelliği de var. 12 ay ücretsiz izin alabiliyorsunuz. istifa edip gittikten sonra bile idare bulursanız geri dönebiliyorsunuz. Aslında gemileri yakıp bunları düşünmeden, bel bağlamadan gitmek gerekiyor ki ilk zora düştüğümüzde pes edip gelmeyelim.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

@akif dv2019 talihlisi sinizdir. dv2019 sürecide tamamlandığından konsolosluğun sağlık raporu ile uzatacağını düşünmüyorum. Siz hakkınız ölmemesi için ne yapıp edip verilen tarihe kadar girmeniz gerekmekte. Yanlışım var ise diğer arkadaşlar düzeltir ama siz bu duruma göre kendinize plan yapmanız gerekecek.

Yolculuk içinde yayımlandı
      DeathZombie
      DeathZombie

Evet arkadaşlar dv2020 için ilk mülakat tarihleri verilmeye başlandı. Bugün gelen maillede Bizim mülakatımızın 3 Ekim 07:45 de olduğunu öğrendik. Mülakat tarihi alan ve evrak maili alan tüm arkadaşlarıda tebrik ederim.

DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Dv-2020 Ceac Data İmece Çalışması

@berkyurdum Ankara da, iran içinde mülakat yapıldığından redlerin büyük çoğunluğu iranlılar oluşturmakta. Bizden bildiğim kadarı ile red alan şu an için yok ve umarım da olmazda.

DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: DV2020 İzmir adayları buraya

O zaman +1 koyayım buraya

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: [Arşiv] DV2020 (2020 Green Card Lotosu) Asamalari

@mstf bende çok uğraştım o konuda 10 veya 11 tane adres yazmak zorunda kaldım ve şöyle bir çözüm buldum.
      *Öncelikle büyük harf açık ve İngilizce karakter ile yaz.
      *Sonrasın da yazdıklarını kayıt et fakat geriye dönük hepsini yazamadığından kayıt edemeyip attığı zaman başa dönecektir. O durum içinde örneğin iki adres yaz son yazdığın adresin taşınma tarihini 16 yaşından öncesi ne zamansa o tarihi gir ve kaydet.
      *sonra tekrar tarihi düzelt ve tamamlayana kadar aynı şekilde devam et.
      *sayfadan atsa bile kayıt olmuş olacaktır.
      umarım anlatabilmişimdir.

DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Ates Karincasi Vakasi

@caglaror çok geçmiş olsun. Hadi biz neysekte çocuklara olunca soğuk kanlı olmakta zor oluyor gerçekten.

Sağlık içinde yayımlandı
      DeathZombie
      DeathZombie

DeathZombie tarafından gönderilen son iletiler

@akif evet resmi bir şekilde konu cevaplanmış oldu sayenizde. Yeni hayatınızda bol şans.

DeathZombie
      DeathZombie

@akif dv2019 talihlisi sinizdir. dv2019 sürecide tamamlandığından konsolosluğun sağlık raporu ile uzatacağını düşünmüyorum. Siz hakkınız ölmemesi için ne yapıp edip verilen tarihe kadar girmeniz gerekmekte. Yanlışım var ise diğer arkadaşlar düzeltir ama siz bu duruma göre kendinize plan yapmanız gerekecek.

DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Houstonda araba ve oda kiralama ?

@Hawkerx @Edelweiss
      Dişişleri bakanlığının sitesinden alıntı
      "Yurtdışında oturma izni bulunan vatandaşlarımız Türkiye'den çıkışlarında oturma izin belgelerini ibraz ettikleri takdirde başkaca bir işleme gerek kalmadan harçtan muaf tutulacaklardır."
      şeklinde yazmaktadır ve gerek yoktur.
      Fakat kimi görevliler ilk gidişte (green cardsız) passaporttan vizeden oturum olup olmadığını anlayamadıklarından isteye biliyorlarmış.

Texas içinde yayımlandı
      DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Çocuğum üzerinden greencard alabilirmiyim

@Endgap Anne ve babalar için amerikan vatandaşı olunması gerek diye biliyorum ama https://yesilkartforum.com/forum/topic/1403/ir5-vize-sureci-abd-vatandaslarinin-anne-ve-babasi bu konudan takip edebilirsiniz.

DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Dv-2020 Ceac Data İmece Çalışması

@berkyurdum Ankara da, iran içinde mülakat yapıldığından redlerin büyük çoğunluğu iranlılar oluşturmakta. Bizden bildiğim kadarı ile red alan şu an için yok ve umarım da olmazda.

DeathZombie
      DeathZombie

@bolatmali Gözünüz aydın. Yeni hayatınızda başarılar dilerim.

DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Kelime Türetmece +++ Hikaye Devam Ettirmece

@Oktay-İbiş, içinde söyledi:

"Bir gün evde yaşayan bir adam vardı."

Islanmış gözleri ile camdan dışarı bakıyordu.

Gündem ve Sohbet içinde yayımlandı
      DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

@ayvalik10 zaten bir bırakamadı alaman arabası sevdasını VW sevdasını

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      DeathZombie
      DeathZombie
    • RE: Amerika'da ikinci el araba almak

@ayvalik10 benimde aklıma nedense o geldi @kivo

Ehliyet ve Araba içinde yayımlandı
      DeathZombie