Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @reader DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Amerika aklınıza nasıl düştü?

    Aslında uzun yıllar, yurtdışına gitmeli mi diye düşündüm ama, hiç hevesli değildim.
    Ancak 2015 yılında, LinkedIn üzerinden Google'ın Amerika'da bir iş ilanına öylesine başvurduğumda başladı herşey. Çok iyi bildiğim bir teknolojiye güvenerek ilana başvurmuştum. Öylesine.. Nasıl olsa olmaz diye başvurmuştum, başvurduğumu dahi unutmuştum hatta.
    Sonra bir e-posta geldi pozisyon ile ilgili; bu pozisyonda relocation support yok, size uyar mı diye. Dedim çalışma iznim yok, bunun için desteğiniz gerekli..
    Tabi hiç bir dönüş olmadı sonrasında. 😛
    O iş için e-posta gelince, pozisyonun olduğu Seattle'ı araştırdım. Yaşam kalitesini, artılarını eksilerini görünce ve çalışma izni, yaşama izni nasıl olur araştırınca, GC başvurmaya başladım. Ancak 4. sene, hep çift şans ile denedik.. Bakalım 4. de çıkacak mı? 🙂
    Bu arada daha öncede bahsetmiştim. İlk GC başvurum çıkmayınca, ABD vizesi aldım ve San Francisco'ya, Silikon Vadisi'ni görmeye gittim. ABD'da yaşanır mı, hayat orada gerçekten uzaktan göründüğü gibi mi diye görmeye gittim. Sonra daha çok istemeye başladım. 😃

    GC çıkarsa, ABD'de IT sektöründe çalışabileceğimi umut ediyorum. Tabi öncesinde dili daha iyi geliştirmem gerekir. O sırada da, deneyimime uygun olmasada, IT sektöründe başlayabilirim umarım.

    Hele GC çıksın, gerisine bakacağız artık. Hayırlısı herkes için.. 🙂


  • @oradaki DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Green Card olayını yıllar önce duymuşumdur ama milliyetçilik ağır bastığı için hiç gitmeyi düşünmedim. Tabi kanımızın hızlı aktığı zamanlara denk geldi belkide kaale almadık çok fazla gelecek kaygısı olmadığından. Belirli bir seviyeye gelmiş yurtdışında bizleri temsil eden Türk Profesörleri falan da zamanında yadırgadım ülkeden gittikleri için. Zamanla ülkemizin siyasetçilerine ilgili bütün kurumlara vs de kızdım tabiki bu adamlara gerekli değer ilgi ve imkan sunulmadığı için burada durmuyorlar dedim. Gel zaman git zaman derken yaşın ilerleyişi durdurulamadı gelecek kaygıları oluşmaya başladı fikirlerdeki değişiklikler başgösterdi. Eğitim sistemimizin hemen hemen her sene baştan sona değişmesi, yıllardır kpss mülakat vs derken torpilin önüne geçilememesi 2010 yılında ygs de yediğimiz büyük bir afedersiniz kazık soru çalma mod medyan olayları katsayıların değişmesi alakasız bir bölümü tercih yapmam ve onun gelmesi aileyi razı etmek adına gidip 2-3 sene takılıp geri dönmem falan derken baktım ki yaş 27 🙄 Evlilik için baskılar da başlamışken Green Card reklamına denk geldim 😊 merak uyandırdı araştırdım falan dedim başvurayım. Sonuç olarak gününü saatini unuttum tabi. Arkadaşın biri hatırlattı başvurular başladı vs diye. Bugün yarın hallederiz derken 4 kasımda pasaportsuz olmaz dedi 🙄 Eee pasaport kaç güne çıkıyor? Bugün pazar napacam falan derken nüfusu aradım 5 kasım pazartesi 15.00a randevu aldım sabah 8 de gittim açılır açılmaz işlem yaptırıp başvuru yaptım dedim yarın elime ulaşması lazım nasıl yaparız dediler ki 1 haftaya anca 😒 dedim kaçırdık gemiyi. Velhasıl gittim işyerine çalıştım neyse ertesi gün 6 Kasım oldu yine işteyim ptt'den mesaj geldi takip numarası hemen aradım nereden alabilirim diye ama alamayacağım söylendi umutlarım yine bitti. Nüfüsu aradım dedim numarasını söyleyin bari e devletten bakıyorum ediyorum ilk defa da pasaport aldık napcaz bilmiyorum falan derken umutsuzluk son safhada dedim bitti artık hayaller öyle bakınırken ederken Green Card başvuru sayfasını açtım ilk defa. Pasaport lazım diyen arkadaşla aynı yerde çalışıyoruz bu arada kendisi şuan Abd de 🙄 neyse başvuru formunu doldurdum doldurdum doldurdum submit ettim confirm numaramı aldım mailde saklıyorum. Başvuru yapabildim ama şaşırıyorum neden pasaport bilgisi istemedi diye. Hemen araştırmaya koyuldum meğer bir şey bildiğim yokmuş pasaport gerekmiyormuş ☺️ Onca duygu sallantısı boşunaymış. Dedim arkadaşa hani pasaport gerekiyordu 🙄 dedi benim başvuruyu abim yapıyor ben öyle sanıyordum ☺️ Allah iyiliğini versin dedim ona da kızmadım tabi bilmiyormuş gerçekten. Süreç bu şekilde işte bende. Dün buna çabaladık 4 gün sonra da iyiki yapmışım demeyi istiyorum ☺️ Özellikle forumda çıkmayan kalmaz inşallah.

    Pasaportunuzu en az 3 yillik almissinizdir umarim; ABD ilk girisinizi baharda yapsaniz, uzerindeki vizeyle bir yil da green card yerine gececek zamani olur. 10 yillik aldiysaniz daha da iyi, vatandas olana kadar tum seyahat kayitlarinizi tek pasaportla tutarsiniz.


  • @tanti evet devrecilik yapmışım biraz 😉


  • @ayvalik10 yoo yaptım valla .


  • Resmen 6 mayıs gecesi 😂



  • @gözde yes baby 🙂


  • @Sharm Orda doğru yaptım ☺️ 10 yıllık aldım. Ağzınızdan bal damlıyor sanki İnşallah 😌


  • 🤩Günaydın Arkadaşlar🤩
    Herkese Hayırlı Cumalar Olsun


  • Günaydın @reader ve diğer tüm arkadaşlar. Cümleten hayırlı Cumalar.


  • @tanti DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Resmen 6 mayıs gecesi 😂

    Hala gülüyorum 😂


  • Günaydın mutlu sabahlar olsun iyi ve huzurlu Cumalar herkese. İnançlar doğrultusunda Vurduğumuz gol olsun 🙏✌👊


  • Bugünü ve salıyı saymazsak 3 gün kaldı.


  • @suv2019 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Bugünü ve salıyı saymazsak 3 gün kaldı.

    Günaydın herkeze😊 aynen 3 gün kaldi salı yı
    Ve bugünü saymazsak🙂 yatcaz kalkcaz. yatcaz kalkcaz. yatcaz kalkcaz hooop ordayiz! Akmi karami belli olacak 😃👍


  • @olcayist DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @suv2019 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Bugünü ve salıyı saymazsak 3 gün kaldı.

    Günaydın herkeze😊 aynen 3 gün kaldi salı yı
    Ve bugünü saymazsak🙂 yatcaz kalkcaz. yatcaz kalkcaz. yatcaz kalkcaz hooop ordayiz! Akmi karami belli olacak 😃👍

    Yahu @olcayist ak mak karıştırmayaydın keşke. İşin içine ak girince tüylerim diken diken oluyor 🙂


  • bu sene çok sayıda kişiye çıkacağına inanıyorum forumdan... çok olumlu pozitif insanlarla dolu burası 🙂 çarşının karışmasına az kaldı 🙂


  • Amerika aklıma nasıl düştü.. Ben liseyi ilkokulu babamın işi dolayısıyla Türkmenistanda okudum ve mezun olup Türkiyeye üniversite okumaya geldim aslen Türküz Adanalıyım 🙂 neyse 2 üniversite serüvenim oldu o sırada işte lise arkadaşlarım evleniyor falan birini duydum amerikaya gitmiş baktım diğeride nasıl oluyor bu işler derken gc öğrendim çok sallamadım zaten Türkiye o sıralar bana yabancı bir serüvendi derken alıştım okula sisteme falan mezun oldum İstanbula yerleşicem iş miş falan ha bu arada wat öğrenip wat da yapınca öle çok amerika amerika olmadım tadını aldım çok güzeldi ama yanlız zordu hani temelli yaşamak için neyse ama laf olsun diye wat sonrasında 1 kere başvurdum çıkmadı emin değilim 2 kerede olabilir neyse işe girdim artık İstanbul serüveni sorumluluk evlilik derken baktım bunalıyorum gerçekten bazı şeyler 2 kişi için bile zor baş edilecek şeyler.. derken zamanında eşim içinde evli değilken onun adına başvurmuştum ama diyorum ya sallamıyordum çok.Şimdi bu başvuru ikimizinde ilk ciddi ve çıksın veya çıkmalı dediğimiz başvuru allahtan eşimde benimle aynı fikir yapısına sahip bir insan yoksa tek kişinin hayali ve çabasıyla zor görünüyor...:) @Oradaki bende pasaportumu 10 yıllık almıştım ama 2 senesi geçti 🙂 o pasaportu kullanmadan eskitmemek lazım 🙂


  • @suv2019 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Bugünü ve salıyı saymazsak 3 gün kaldı.

    3 gün bitip de hala 1 gün kaldığını gören üyeler isyan çıkartmasınlar aman...


  • @gizemb 6 Ayı doldurdum bende 🙂 daha 2. kez elime alıp baktım mı bilmiyorum kaldı ki dolduracağım 😕


  • @dreams_usa DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @olcayist DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    @suv2019 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

    Bugünü ve salıyı saymazsak 3 gün kaldı.

    Günaydın herkeze😊 aynen 3 gün kaldi salı yı
    Ve bugünü saymazsak🙂 yatcaz kalkcaz. yatcaz kalkcaz. yatcaz kalkcaz hooop ordayiz! Akmi karami belli olacak 😃👍

    Yahu @olcayist ak mak karıştırmayaydın keşke. İşin içine ak girince tüylerim diken diken oluyor 🙂

    Oh tabi etsinem yok rahat rahat sallayın 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

81
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum