Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2020 bekleme odası

Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
9.9k 757 2.9m 185

• @jesus-christ bak unutmamış beni canım kardeşim :) jesus sen taksim'deydin değil mi?

• @heleniki Evet ablam beyoğlundayım : ) Unutur muyum seni dalgınlığıma geldi :)

• @jesus-christ inşallah bu yıl cümbür cemaat gideriz :)

• Arkadaşlar Kuantum ve Evren yasaları ile uzun zamandan beri çok ilgiliyim.Çekim yasası dediğimiz şey çoğunuz inanmasada gerçek olan birşey..Yıllar sonra ilk defa GC da başvurdum ve Evrene Yolladığım Mesajın detayını sizinle paylaşmak istiyorum :) 1-İmajinasyon(Dileğinizi şekillendirin ve gözönünüze getirin) 2-Duygu Ekleme(Onu içinizde hissedin) 3-İnanç ve Huzur 4-Hergün Hisset....Unutmayın Hayat Sürprizlerle Doludur :)

• @heleniki İnşallah ablam çok iyi olur :)

• ⭐⭐

@reader Aynı dileklerle. Ben de lise bitiminde başvurmuştum mezun.com aracılığıyla ama hiç bir geri bildirim alamadım.Aradan 15 yıl geçti. Ara ara tekrar başvurdum yine olmadı. Bu sene eşimle birlikte ikinci defa şansımızı deniyoruz. Umarım bu sene hedefimize ulaşırız :)

• Son gunleri daha guzel geciyor cok sukur . 😊. Hersey Cok Guzel Olacak !

• @tanti @SUV2019 burada iken devrecilik kimse yapamaz 17 yıl olmuş

• @ayvalik10 DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

@tanti @SUV2019 burada iken devrecilik kimse yapamaz 17 yıl olmuş

ok

• hayırlısı...

• Hayallerimiz gerçek olur inşallah! Hayallere kalan gün #4# gercek olamiyacak kadar guzel bir hayal benim için 😀 uyku vakti.

• @reader DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Amerika aklınıza nasıl düştü?

Aslında uzun yıllar, yurtdışına gitmeli mi diye düşündüm ama, hiç hevesli değildim.
    Ancak 2015 yılında, LinkedIn üzerinden Google'ın Amerika'da bir iş ilanına öylesine başvurduğumda başladı herşey. Çok iyi bildiğim bir teknolojiye güvenerek ilana başvurmuştum. Öylesine.. Nasıl olsa olmaz diye başvurmuştum, başvurduğumu dahi unutmuştum hatta.
    Sonra bir e-posta geldi pozisyon ile ilgili; bu pozisyonda relocation support yok, size uyar mı diye. Dedim çalışma iznim yok, bunun için desteğiniz gerekli..
    Tabi hiç bir dönüş olmadı sonrasında. :-P
    O iş için e-posta gelince, pozisyonun olduğu Seattle'ı araştırdım. Yaşam kalitesini, artılarını eksilerini görünce ve çalışma izni, yaşama izni nasıl olur araştırınca, GC başvurmaya başladım. Ancak 4. sene, hep çift şans ile denedik.. Bakalım 4. de çıkacak mı? :-)
    Bu arada daha öncede bahsetmiştim. İlk GC başvurum çıkmayınca, ABD vizesi aldım ve San Francisco'ya, Silikon Vadisi'ni görmeye gittim. ABD'da yaşanır mı, hayat orada gerçekten uzaktan göründüğü gibi mi diye görmeye gittim. Sonra daha çok istemeye başladım. :-D

GC çıkarsa, ABD'de IT sektöründe çalışabileceğimi umut ediyorum. Tabi öncesinde dili daha iyi geliştirmem gerekir. O sırada da, deneyimime uygun olmasada, IT sektöründe başlayabilirim umarım.

Hele GC çıksın, gerisine bakacağız artık. Hayırlısı herkes için.. :-)

• @oradaki DV2020 bekleme odası içinde söyledi:

Green Card olayını yıllar önce duymuşumdur ama milliyetçilik ağır bastığı için hiç gitmeyi düşünmedim. Tabi kanımızın hızlı aktığı zamanlara denk geldi belkide kaale almadık çok fazla gelecek kaygısı olmadığından. Belirli bir seviyeye gelmiş yurtdışında bizleri temsil eden Türk Profesörleri falan da zamanında yadırgadım ülkeden gittikleri için. Zamanla ülkemizin siyasetçilerine ilgili bütün kurumlara vs de kızdım tabiki bu adamlara gerekli değer ilgi ve imkan sunulmadığı için burada durmuyorlar dedim. Gel zaman git zaman derken yaşın ilerleyişi durdurulamadı gelecek kaygıları oluşmaya başladı fikirlerdeki değişiklikler başgösterdi. Eğitim sistemimizin hemen hemen her sene baştan sona değişmesi, yıllardır kpss mülakat vs derken torpilin önüne geçilememesi 2010 yılında ygs de yediğimiz büyük bir afedersiniz kazık soru çalma mod medyan olayları katsayıların değişmesi alakasız bir bölümü tercih yapmam ve onun gelmesi aileyi razı etmek adına gidip 2-3 sene takılıp geri dönmem falan derken baktım ki yaş 27 🙄 Evlilik için baskılar da başlamışken Green Card reklamına denk geldim 😊 merak uyandırdı araştırdım falan dedim başvurayım. Sonuç olarak gününü saatini unuttum tabi. Arkadaşın biri hatırlattı başvurular başladı vs diye. Bugün yarın hallederiz derken 4 kasımda pasaportsuz olmaz dedi 🙄 Eee pasaport kaç güne çıkıyor? Bugün pazar napacam falan derken nüfusu aradım 5 kasım pazartesi 15.00a randevu aldım sabah 8 de gittim açılır açılmaz işlem yaptırıp başvuru yaptım dedim yarın elime ulaşması lazım nasıl yaparız dediler ki 1 haftaya anca 😒 dedim kaçırdık gemiyi. Velhasıl gittim işyerine çalıştım neyse ertesi gün 6 Kasım oldu yine işteyim ptt'den mesaj geldi takip numarası hemen aradım nereden alabilirim diye ama alamayacağım söylendi umutlarım yine bitti. Nüfüsu aradım dedim numarasını söyleyin bari e devletten bakıyorum ediyorum ilk defa da pasaport aldık napcaz bilmiyorum falan derken umutsuzluk son safhada dedim bitti artık hayaller öyle bakınırken ederken Green Card başvuru sayfasını açtım ilk defa. Pasaport lazım diyen arkadaşla aynı yerde çalışıyoruz bu arada kendisi şuan Abd de 🙄 neyse başvuru formunu doldurdum doldurdum doldurdum submit ettim confirm numaramı aldım mailde saklıyorum. Başvuru yapabildim ama şaşırıyorum neden pasaport bilgisi istemedi diye. Hemen araştırmaya koyuldum meğer bir şey bildiğim yokmuş pasaport gerekmiyormuş ☺️ Onca duygu sallantısı boşunaymış. Dedim arkadaşa hani pasaport gerekiyordu 🙄 dedi benim başvuruyu abim yapıyor ben öyle sanıyordum ☺️ Allah iyiliğini versin dedim ona da kızmadım tabi bilmiyormuş gerçekten. Süreç bu şekilde işte bende. Dün buna çabaladık 4 gün sonra da iyiki yapmışım demeyi istiyorum ☺️ Özellikle forumda çıkmayan kalmaz inşallah.

Pasaportunuzu en az 3 yillik almissinizdir umarim; ABD ilk girisinizi baharda yapsaniz, uzerindeki vizeyle bir yil da green card yerine gececek zamani olur. 10 yillik aldiysaniz daha da iyi, vatandas olana kadar tum seyahat kayitlarinizi tek pasaportla tutarsiniz.

• @tanti evet devrecilik yapmışım biraz ;)

• @ayvalik10 yoo yaptım valla .

• Resmen 6 mayıs gecesi 😂

https://youtu.be/3QoABLFR7_c

• @gözde yes baby :)

• @Sharm Orda doğru yaptım ☺️ 10 yıllık aldım. Ağzınızdan bal damlıyor sanki İnşallah 😌

• 🤩Günaydın Arkadaşlar🤩
    Herkese Hayırlı Cumalar Olsun

Benzer Başlıklar

• DV2027 Sohbet Odası

Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    4k
    24 Oy
    4k İleti
    205k Bakış
    T
    ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bazı Yeşil Kart (kalıcı oturma izni) başvuru sahiplerinden 100 bin dolara kadar teminat alınmasını öngören bir düzenleme üzerinde çalıştığı bildirildi. Wall Street Journal'ın haberine göre Trump yönetimi, yurt dışındaki ABD konsolosluklarından Yeşil Kart başvurusu yapan kişiler için geri ödemeli teminat uygulamasını değerlendirmeye aldı. Konuya yakın bazı yetkililer, teminat tutarının 100 bin dolar olabileceğini belirtirken, bazı durumlarda miktarın başvuru sahibinin koşullarına göre değişebileceğini ifade etti. Planın hayata geçirilmesi halinde, teminatın başvuru sahibinin kendisi ya da yakınları tarafından yatırılabileceği belirtiliyor. Yeşil Kart sahiplerinin ABD vatandaşlığına geçmeleri durumunda, en az beş yıl süren sürecin ardından yatırdıkları teminatı geri alabilecekleri kaydedildi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tommy Pigott, yönetimin mevcut yasal yetkiler çerçevesinde bu uygulamanın hayata geçirilmesini değerlendirdiğini doğrulayarak, "Başkan Donald Trump, ABD'ye göç etmek isteyen kişilerin mali açıdan kendi kendilerine yeterli olmaları gerektiğini açıkça ortaya koydu" ifadelerini kullandı. VİZEDE DE TEMİNAT İSTENİYOR Söz konusu öneri, Ağustos 2025'ten bu yana uygulanan turist vizelerine yönelik teminat programının kapsamının genişletilmesi niteliğini taşıyor. İlk aşamada Malavi ve Zambiya vatandaşlarından 15 bin dolara kadar geri ödemeli teminat alınırken, uygulama daha sonra yarısından fazlası Afrika'da bulunan 50 ülkeyi kapsayacak şekilde genişletildi. Bu teminatlar, vize süresinin aşılması veya ülkeye girişin ardından iltica gibi farklı bir göçmenlik statüsüne başvurulması halinde iade edilmiyor. Göçmen hakları savunucuları ise öneriye tepki gösterdi. Amerikan Göçmen Avukatları Birliği'nden Sharvari Dalal-Dheini, düzenlemenin göç sistemini "parası olanın faydalanabildiği" bir yapıya dönüştüreceğini savunarak, "Bunun amacı belirli bir göçmen grubunu dışarıda bırakmak gibi görünüyor. Böylece yalnızca varlıklı kişiler ABD'yi ziyaret edebilir, aileleriyle birleşebilir ya da daha iyi bir yaşam arayabilir" değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan Trump yönetimi, kamu yardımlarından yararlanan göçmenlerin Yeşil Kart almasını zorlaştıran "public charge" (kamuya yük olma) kuralını da yeniden yürürlüğe koydu. Düzenleme kapsamında gıda yardımı, Medicaid sağlık sigortası veya konut desteği gibi kamu yardımlarından yararlanan kişilerin Yeşil Kart başvuruları reddedilebilecek. "Kamuya yük olma" kuralı ilk olarak Şubat 2020'de Trump'ın ilk başkanlık döneminde yürürlüğe girmiş, daha sonra eski Başkan Joe Biden yönetimi tarafından kaldırılmıştı.
  • DV2020 // Mülakat takip

Kilitli Taşındı Yeşilkart (Greencard) ve Göçmenlik
    2
    -1 Oy
    2 İleti
    804 Bakış
    K
    İlgili başlıktan takip edebilirsiniz => https://yesilkartforum.com/forum/topic/2163/dv2020-mulakat-deneyimleri Gereksiz başlık açmamanızı rica ederiz.
  • DV2021 Bekleme Odası

22k
    1
    31 Oy
    22k İleti
    2m Bakış
    dilaradrkD
    @gungorhan merhaba ben de bu konudan dolayı aşırı tereddüt ediyorum formda şöyle bir soru var daha önceki soyadlarınız diye önceden sadece kızlık soyadım vardı şu an resmiyette iksini birden kullanıyorum . Bunun için nasıl ilerleyeceğim hk net bir cevap bulamıyorum daha önceki soyad bilgimi girdiğimde isim de girmemi istiyor fakat sadece soyadım değişti
  • DV2018 Bekleme Odası

6
    0 Oy
    6 İleti
    2k Bakış
    profaxesP
    Sadece ögrenmek istedim, sonuçta süreci yönetirken beklentilerimde bu olasılıkları da düşünebilmek için.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

34

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k