Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @roccorocco hayırlı olsun 🙂


  • @endyilmaz deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.


  • Herkese merhaba,

    Belki daha önceden sorulmuştur ama tekrardan tecrübelerinize dayanarak teyit almak istedim. 23 Nisan tarihinde GC vizem ilk girişimi gerçekleştireceğim. Haziran ayında ise Türkiye'ye kısa süreliğine geri döneceğim. Bu dönem içerisinde Green cardım adresime ulaşmazsa sonraki girişimde pasaportuma basılan vize ile girişimi gerçekleştirebilir miyim?

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler!


  • Sayın Arkadaşlar merhaba;
    Sancılı bir süreçten sonra vizem basılıp pasaportumu almıştım. Ve geldik ilk giriş yapmam gereken zamana.
    Yarın 6 civarı uçağı ile jfk havalimanına geleceğim. IGA havalimanından ilkkez uçacağım , trickler var ise duymak isterim. Sorularım ise şu şekilde :

    1. 2017 yılında bayağı bir kavga dövüş olmuş anlaşılan 15 temmuz o bu ile ilgili ama , ilkkez çıkarken pul gerekiyor mu sorusu tam cevaplanmamış. Gerekli mi?
    2. Yanına uğrayacağım kişiler için bavulda simit , cevizli sucuk , gibi bazı yiyecekler var. Götürülebilecek gıda listesi veya tecrübesini paylaşacak biri olursa çok sevinirim.
  • ⭐⭐

    1- Normalde gerekmiyor. Green card yaninizda olup gosterdiginizde kesinlikle odemiyorsunuz. Zamaninda arkadaslar green card olmadan da girilebilecegine dair devlet kurumlarindan yazilar almislardi ama gene de gorevlilerin keyfi uygulamarla zorluk cikardiklarini duydum. Bence ilk giriste sansinizi deneyin yoksa hic ugrasmayin odeyin gecin.

    2- Amerikan vatandasi Turk arkadasim Miami girisinde 3-5 ay baska bi arkadasina ait bi bavul dolusu yiyecekle uyari aldi bidaha yapma denildi. Biz kayinvalidem turist vizesiyle gelirken bu yuzden hicbisey getirtmedik. Annem 2 yil once geldiginde bircok yiyecek getirmisti herhangi bi uyari almadan gecmisti. Buradaki risk size ait

  • Yasaklı

    @goodluck tarhana gibi ya da kahve gibi şeylere bişey demiyorlarmış diye duydum daha çok sucuk gibi ya da tohum şeklindeki şeylere(sogan sarımsak vb) bakıyorlarmış bilmem dogru mu?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglarkko ilk defa çıkış yaptığın için öde istersen yine de ödemeden de gidenler oldu ama gc geldikten sonra bir daha ödemiyorsun


  • @caglarkko gorevli talep etti ama ben vizem turistik degil gocmen vizesi ve Göçmenlik vizesinden talep edilmiyor dedim ve ödemedim. Söyleminizin netligine veya görevlinin bilgisine göre sonuc değişken. Şansınızı deneyin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @onurr sadece 1 yil boyunca Green Card amaciyla kullanabilirsiniz o vizeyi.

  • ⭐⭐

    @sinem Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    @goodluck tarhana gibi ya da kahve gibi şeylere bişey demiyorlarmış diye duydum daha çok sucuk gibi ya da tohum şeklindeki şeylere(sogan sarımsak vb) bakıyorlarmış bilmem dogru mu?

    1 tane elmadan ceza alanda var 1 bavulla bisey olmayanda. Yazili kural bile olsa gorevlinin insiyatifine gore isler degisiyor

  • Yasaklı

    @goodluck tesekkür ederim. 🙂


  • Gecen hafta Los Angeles'ten giriş yaptık.uzun bir kuyruğun sonuna doğru arkamızdakilerin bebekleri ağlamaya başladı. Herhalde vize görüşmesi yapan CBP memuru rahatsız olmuş olacak ki gelip onlarla beraber bizi de çağırdı. görevli CBP memuru tam eşimin pasaportunu teslim ederken kaç gün kalacaksınız dedi. Bir terslik olduğunu sezdim. Göçmen vizesi ile giriş yaptığımızı söyleyince şaşırdı tekrardan pasaporta baktı. İşlemlerimizi yaptıktan sonra başka birini çağırdı. Sarı zarfları verdikten sonra bizi 20 dk kadar bekletti. Sonra valizlerimizi alıp Budget araba kiralama servisine gittik orada da ayrıca kuyrukta bekledik. 18 Nisanda SSA'ya ssn numarası için başvurduk. 23 Nisan da kartlarımız geldi. 19 Nisanda bank of West'e gidip hesap acıp kredi kartı başvurusu yaptım. daha önce CA ehliyetim olduğundan benim adıma hesabı hemen actılar ancak kredi kartı başvurum rededildiğini bugün öğrendim. Secure Credit karta başvurdum. Ayrıca JP Morgan Chase gidip tekrar kredi kartına basvurdum. Belki risk alıp verirler. Bu arada ev bakıyorum ama credit score un yokluğu işi zorlaştırıyor bunun yanında application fee moralimi bozuyor. Bir kaç yere başvurduk inşallah olumlu cevap alırız. Bu arada arkadaşta kalıyorum. ilk bir kaç gün kiralık araç ile işlerimi yürüttüm o biraz tuzlu tabiki. Araba alana kadar Turo ve Toyota Rent a Car deneyeceğim. Bu gün Toyota, Honda ve Nissan Delaer ına gittim. Para sıkıntısı çekenler için leasing iyi bir imkan görünüyordu. Aylık $299 Nisan PathFinder veriyorlar. Leasing için en az 24 ay istedikleri için kabul etmedim. daha 8 gün olmadı geleli ama ev arama stressi insanı inanılmaz geriyor. İnsallah başvurduğumuz yerlerden olumlu cevap gelir de yerleşmeye başlarız.

  • ⭐⭐

    Yeni gelen birisi icin leasing (kiralama) ile arac almayi tavsiye etmem. Aylik $299 dolarin yaninda en az $3000 dolar imza parasi alirlar ve arti eklentilerde olabilir. Bir de her ne kadar veririz deselerde leasing kredisi baslamamis birisi icin cikmasi zordur. Finance (kredi ile satin alma) ile arac alma normalden biraz yuksek faiz orani ile arac alabilirsiniz belki


  • Merhaba Dulles havalimani ile ilk girisimizi yaptik İstanbul havalimanindan cikis yaptik belki biliniyordur ama ben yinede belirtiyim istanbul havalimaninda amerika ucuslari icin ayri bir check in Yeri oluyor thy nin biz baska bir noktada bosuna bekledik:) birde istanbulda sari zarfimizi gormek istediler ayrica amerika adresimizide isteyip bir yere girdiler. Dulles te 19:30 da indik tum islemler 1.15 saat surdu hic bir sorun yasamadik


  • Geldiğimizden beri bir de sağlık sigortası ile uğraşıyorum. Gelmeden Coveredca.com dan başvuruyu yapmıştım. Geldiğimde local social servicesten immigration status belgeleri ve proof of income belgelerini istediklerine dair mektup yollamışlardı. sistemden her ne kadar yüklediysemde bir türlü belgelerin onaylandığına dair güncelleme yapılmıyordu. Bugün telefon ile konuştum. Immigration status a ilişkin belgeleri tamam dediler. ( Girişte pasarporta vurulan damga I-551) Proof of income in türkiye'den getirdiği türkçe paystub(bordro) kabul etmediler. Bu sorunu web sitesinde olan attestation belgesi ile aşabileceğimi söylediler. Aynı belgeyi county ofisine de vermemi istediler. dediklerini yaptım bakalım ne zaman medi-cal kartlarımız gelecek.


  • @dreambig Biz Santa Clara'dayiz. Online form doldurduk (temsilciyle). Sonra (3 gun sonra) ofise gittik, yoo basvurunuz yok dediler, sonra bir kitapcik-form doldurup yeniden basvurduk. Ok biz size haber veririz, buyuk olasilikla alirsiniz dediler, 2 ay sonra arayip (ve mektup yollayip) kabul edilmediniz, income belgesi ve GC lerin fotokopileri gerek dediler. Benim GC yeni geliyor. Bakalim bir de bunlarla gidecegiz. Income sart derlerse de 1k gibi bir rakam ufurecegiz. Henuz is yok. TR den gelen para da suyunu cekmek uzere.
    CA zorluyor 🙂


  • @caglaror Bende ilk başvuruda farklı rakamlar yazmıştım. CoveredCA.com üzerinden report change yapmama rağmen County office case officer ilk başvurun üzerinden gideceğim dedi. County office Green Card istemedi. MC-13 formunu doldurmamı istedi. Orada allien numarası ve ülkeye giriş tarihi yazılıyor. Ama CoveredCA.com EAD, I-94 ve Green Card'da herhangi birini istiyor ama telefon ile konuştuğumda pasaportumdaki stamp ı kabul etti. Proof of income içinde yukarıda bahsettiğim attestation yolla dedi. Ben Southern Californiadayım ama bir gözüm SF'de. İkinci durağım orası. sabır sabır sabır


  • @dreambig Ya aslinda prosedur cok net ama bilgi alinan her calisan farkli bilgi veriyor ve hatali yonlendiriyor. Ben ssn leri ilk hafta ogrenmeme ragmen state icinde benim ssnler gecerli olmadi bir turlu. Ekranlarda cikmadi. Oradan zaman kaybettik. Sonra ssnler gelince de formu yeniden doldurttular.
    Belge sanirim suradaki gibi: https://www.coveredca.com/PDFs/Attestation-Form-Income-No-Documentation-Available-English.pdf
    Bunu da doldururuz ama surec tatsiz. Ise girince is yerinin tekliflerine gore sigorta secebiliyorsun. Is en onemli konu.
    Not: SF derken Bay Area da yer secimi cok onemli. Kiralar efsane yuksek. 2.5k ile ust siniri olmayan bir aralikta. Gelmeden haber verirsen lokasyon konusunda bilgi verebiliriz.


  • Giriş yaptıktan yaklaşık 3 hafta sonra yazma fırsatım oldu, detayları fırsat buldukça ilgili konuların altında anlatmaya çalışacağım. genel olarak giriş işlemlerimizden bugüne kadar bahsetmem gerekirse, Eşim , oğlum ve ben sorunsuz bir şekilde İstanbul yeni havalimanın'dan THY ile Houston havalimanın'a geldik, girişte tahmin etmediğimiz uzun bir kuyruğa denk geldik, uzun bekleyişin ardından pasaport kontrolü ve akabinde malum odaya alındık, kısa bir bekleyişin ardından memur soyadımı söyleyerek beni çağırdı, adresimin NJ olduğunu değiştirmek isteyip istemediğimi sordu bende güncel adresi bir not defterine yazmıştım memur direk not defterini benden alıp düzeltti. Biz gelmeden epey bir zaman önce Airbnb'den 15 günlük bir yer ayarlamıştı ve arabayı da forum müdavimlerinden @semavi ile anlaşmıştık Kadir abi sağ olsun hem araba konusunda hemde diğer konularda çok yardımcı oldu, hala daha yardımları dokunuyor. SSN'lerimiz gelmeden girişimizin 4. gününde SSA ofise gittim memur geleli 4 gün olduğunu görünce karşılıklı baya bi gülüştük, bana prosedürü anlatmaya başladı, 21 gün beklemem gerektiğinden bahsetti, ben numaramı görebiliyor musunuz? diye sordum, maalesef dedi ve konu kapandı :)) 8. gün benim ve oğlumun SSN'ler geldi eşimin hala yok 😞 15 günlük konaklama sonunda eşim ve oğlum Türkiye'ye döndü bende Airbnb'nin bittiği son gün kiralık bir ev ayarlayabildim, aynı gün hem eşya taşıdım hem ailemi yolcu ettim :(( GC'ler 19. gün belirttiğimiz adrese geldi fakat şöyle bir sıkıntı ile karşı karşıyayız, üçümüzün kartı teslim edilmiş görünmesine rağmen benimki maalesef posta kutusundan çıkmadı (bazen postacı atlayabiliyormuş) bir kaç gün bekleyip bi haber çıkmazsa peşine düşeceğim. Bu aşamaya gelene kadar emeği dokunan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum, gerek facebook gruplarından, gerek whatsapp gruplarından ve özellikle bu forumdan bir çok kişinin yardımları sayesinde sorunsuz bir şekilde buralara geldik. Ve son olarak @crazycells ve bu platformun kuruluşunda emeği geçen herkese hayatımız boyunca bir teşekkür borcumuz olacak...


  • Aytaç senin greenkart geldi 🙂 peşine dusmene gerek yok 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

64
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.4k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum