Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Göçmen Vize ile ABD'ye ilk giriş

Yolculuk
4.1k 789 550.7k 685

  • Son mesajdan beri gerçekleşenler:

    SSN'ler geldi. Gerçekten başvurmamıza ihtiyaç kalmadı. Salı gecesi giriş yapıştık. Takip eden perşembe yani 8 gün sonra SSN'ler posta ile elimize ulaştı.

    Secure kartlar ve debit kartlar da tam dedikleri gün geldi. Ayrıca internet üzerinden randevu alarak bankaya gittik ve SSN'leri güncellettik. 10 dakika falan sürdü.

    Ev bakmaya başladık. Credit Score olmadan apartman komplekslerinden ev kiralamak mümkün gözüküyor. İyi bir kredi skoru ile yalnızca 100$ depozito aldıklarını söylüyorlar. Ancak skor olmadığı için 1 aylık kira kadar alacaklarmış. Bu arada ya altı aylık kira bedeli paranız olduğunu gösteren banka hesabı ya da iş mektubu istiyorlar. İş mektubunda baktıkları kiranın 3 katı geliriniz olup olmadığı. Kimse bize 1 yıllık ya da 6 aylık peşin ya da co-signer(kefil) isteğinde bulunmadı. Gerçi hiç bir yere kesin başvuru yapmadık ama evleri gezdik ve yüz yüze görüşmede talep edeceklerinin yalnızca bunlar olduğunu ilettiler.

    Araba almaya yeltendik. Ancak biraz az kullanılmış ve 4 kişilik bir aileyi taşıyacak bir araç başlangıç için pahalı geliyor. Ya 10 yaş üstüne gitmemiz gerekecek ya da buranın standartlarına göre küçük bir araç almak zorunda kalacağız. Yanımızda getirdiğimiz paranın çoğunu buna harcamak zorunda kalacağız. Ayrıca alımı peşin yaptığımız için de kredi skoruna bir faydası olmayacak. Bu nedenle lease denilen uzun süre kiralamaya bakmaya karar verdik. Bu hafta hem normal dealer lar ile şansımızı deneyeceğiz hem de expatride ve internatianalautos ile görüşeceğiz. Deneyimlerimizi ayrıca paylaşırım.

    Bizi herkes hemen ehliyet alama konusunda uyarmıştı. Ancak yaşayacağımız eyalet kesinleşsin oradan alırız diyerek erteledik. Şuan bunun bir hata olduğunu görüyorum. Örneğin şu an bulunduğumuz Georgia'da ehliyet olmadan araç alamayacağımızı öğrendik. Bir yolu var deniyor aslında ama bana güvenli gelmedi. Bu nedenle ilk iş ehliyet almakta fayda var. Bunu da bu hafta deneyeceğiz.

    Herkeze bol şans,


  • @endyilmaz Ehliyeti çok bekletmeyin bence. Aracı da bütçenizi zorlayıp alabildiğinizin en iyisini alacak şekilde aradan çıkarın. ABD araçsız çok zor.


  • @redsat2000 kısa surede bulman dileğiyle.


  • @roccorocco hayırlı olsun :)


  • @endyilmaz deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.


  • Herkese merhaba,

    Belki daha önceden sorulmuştur ama tekrardan tecrübelerinize dayanarak teyit almak istedim. 23 Nisan tarihinde GC vizem ilk girişimi gerçekleştireceğim. Haziran ayında ise Türkiye'ye kısa süreliğine geri döneceğim. Bu dönem içerisinde Green cardım adresime ulaşmazsa sonraki girişimde pasaportuma basılan vize ile girişimi gerçekleştirebilir miyim?

    Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler!


  • Sayın Arkadaşlar merhaba;
    Sancılı bir süreçten sonra vizem basılıp pasaportumu almıştım. Ve geldik ilk giriş yapmam gereken zamana.
    Yarın 6 civarı uçağı ile jfk havalimanına geleceğim. IGA havalimanından ilkkez uçacağım , trickler var ise duymak isterim. Sorularım ise şu şekilde :

    1. 2017 yılında bayağı bir kavga dövüş olmuş anlaşılan 15 temmuz o bu ile ilgili ama , ilkkez çıkarken pul gerekiyor mu sorusu tam cevaplanmamış. Gerekli mi?
    2. Yanına uğrayacağım kişiler için bavulda simit , cevizli sucuk , gibi bazı yiyecekler var. Götürülebilecek gıda listesi veya tecrübesini paylaşacak biri olursa çok sevinirim.
  • ⭐⭐

    1- Normalde gerekmiyor. Green card yaninizda olup gosterdiginizde kesinlikle odemiyorsunuz. Zamaninda arkadaslar green card olmadan da girilebilecegine dair devlet kurumlarindan yazilar almislardi ama gene de gorevlilerin keyfi uygulamarla zorluk cikardiklarini duydum. Bence ilk giriste sansinizi deneyin yoksa hic ugrasmayin odeyin gecin.

    2- Amerikan vatandasi Turk arkadasim Miami girisinde 3-5 ay baska bi arkadasina ait bi bavul dolusu yiyecekle uyari aldi bidaha yapma denildi. Biz kayinvalidem turist vizesiyle gelirken bu yuzden hicbisey getirtmedik. Annem 2 yil once geldiginde bircok yiyecek getirmisti herhangi bi uyari almadan gecmisti. Buradaki risk size ait

  • Yasaklı

    @goodluck tarhana gibi ya da kahve gibi şeylere bişey demiyorlarmış diye duydum daha çok sucuk gibi ya da tohum şeklindeki şeylere(sogan sarımsak vb) bakıyorlarmış bilmem dogru mu?


  • @caglarkko ilk defa çıkış yaptığın için öde istersen yine de ödemeden de gidenler oldu ama gc geldikten sonra bir daha ödemiyorsun


  • @caglarkko gorevli talep etti ama ben vizem turistik degil gocmen vizesi ve Göçmenlik vizesinden talep edilmiyor dedim ve ödemedim. Söyleminizin netligine veya görevlinin bilgisine göre sonuc değişken. Şansınızı deneyin.


  • @onurr sadece 1 yil boyunca Green Card amaciyla kullanabilirsiniz o vizeyi.

  • ⭐⭐

    @sinem Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris içinde söyledi:

    @goodluck tarhana gibi ya da kahve gibi şeylere bişey demiyorlarmış diye duydum daha çok sucuk gibi ya da tohum şeklindeki şeylere(sogan sarımsak vb) bakıyorlarmış bilmem dogru mu?

    1 tane elmadan ceza alanda var 1 bavulla bisey olmayanda. Yazili kural bile olsa gorevlinin insiyatifine gore isler degisiyor

  • Yasaklı

    @goodluck tesekkür ederim. :)


  • Gecen hafta Los Angeles'ten giriş yaptık.uzun bir kuyruğun sonuna doğru arkamızdakilerin bebekleri ağlamaya başladı. Herhalde vize görüşmesi yapan CBP memuru rahatsız olmuş olacak ki gelip onlarla beraber bizi de çağırdı. görevli CBP memuru tam eşimin pasaportunu teslim ederken kaç gün kalacaksınız dedi. Bir terslik olduğunu sezdim. Göçmen vizesi ile giriş yaptığımızı söyleyince şaşırdı tekrardan pasaporta baktı. İşlemlerimizi yaptıktan sonra başka birini çağırdı. Sarı zarfları verdikten sonra bizi 20 dk kadar bekletti. Sonra valizlerimizi alıp Budget araba kiralama servisine gittik orada da ayrıca kuyrukta bekledik. 18 Nisanda SSA'ya ssn numarası için başvurduk. 23 Nisan da kartlarımız geldi. 19 Nisanda bank of West'e gidip hesap acıp kredi kartı başvurusu yaptım. daha önce CA ehliyetim olduğundan benim adıma hesabı hemen actılar ancak kredi kartı başvurum rededildiğini bugün öğrendim. Secure Credit karta başvurdum. Ayrıca JP Morgan Chase gidip tekrar kredi kartına basvurdum. Belki risk alıp verirler. Bu arada ev bakıyorum ama credit score un yokluğu işi zorlaştırıyor bunun yanında application fee moralimi bozuyor. Bir kaç yere başvurduk inşallah olumlu cevap alırız. Bu arada arkadaşta kalıyorum. ilk bir kaç gün kiralık araç ile işlerimi yürüttüm o biraz tuzlu tabiki. Araba alana kadar Turo ve Toyota Rent a Car deneyeceğim. Bu gün Toyota, Honda ve Nissan Delaer ına gittim. Para sıkıntısı çekenler için leasing iyi bir imkan görünüyordu. Aylık $299 Nisan PathFinder veriyorlar. Leasing için en az 24 ay istedikleri için kabul etmedim. daha 8 gün olmadı geleli ama ev arama stressi insanı inanılmaz geriyor. İnsallah başvurduğumuz yerlerden olumlu cevap gelir de yerleşmeye başlarız.

  • ⭐⭐

    Yeni gelen birisi icin leasing (kiralama) ile arac almayi tavsiye etmem. Aylik $299 dolarin yaninda en az $3000 dolar imza parasi alirlar ve arti eklentilerde olabilir. Bir de her ne kadar veririz deselerde leasing kredisi baslamamis birisi icin cikmasi zordur. Finance (kredi ile satin alma) ile arac alma normalden biraz yuksek faiz orani ile arac alabilirsiniz belki


  • Merhaba Dulles havalimani ile ilk girisimizi yaptik İstanbul havalimanindan cikis yaptik belki biliniyordur ama ben yinede belirtiyim istanbul havalimaninda amerika ucuslari icin ayri bir check in Yeri oluyor thy nin biz baska bir noktada bosuna bekledik:) birde istanbulda sari zarfimizi gormek istediler ayrica amerika adresimizide isteyip bir yere girdiler. Dulles te 19:30 da indik tum islemler 1.15 saat surdu hic bir sorun yasamadik


  • Geldiğimizden beri bir de sağlık sigortası ile uğraşıyorum. Gelmeden Coveredca.com dan başvuruyu yapmıştım. Geldiğimde local social servicesten immigration status belgeleri ve proof of income belgelerini istediklerine dair mektup yollamışlardı. sistemden her ne kadar yüklediysemde bir türlü belgelerin onaylandığına dair güncelleme yapılmıyordu. Bugün telefon ile konuştum. Immigration status a ilişkin belgeleri tamam dediler. ( Girişte pasarporta vurulan damga I-551) Proof of income in türkiye'den getirdiği türkçe paystub(bordro) kabul etmediler. Bu sorunu web sitesinde olan attestation belgesi ile aşabileceğimi söylediler. Aynı belgeyi county ofisine de vermemi istediler. dediklerini yaptım bakalım ne zaman medi-cal kartlarımız gelecek.


  • @dreambig Biz Santa Clara'dayiz. Online form doldurduk (temsilciyle). Sonra (3 gun sonra) ofise gittik, yoo basvurunuz yok dediler, sonra bir kitapcik-form doldurup yeniden basvurduk. Ok biz size haber veririz, buyuk olasilikla alirsiniz dediler, 2 ay sonra arayip (ve mektup yollayip) kabul edilmediniz, income belgesi ve GC lerin fotokopileri gerek dediler. Benim GC yeni geliyor. Bakalim bir de bunlarla gidecegiz. Income sart derlerse de 1k gibi bir rakam ufurecegiz. Henuz is yok. TR den gelen para da suyunu cekmek uzere.
    CA zorluyor :)


  • @caglaror Bende ilk başvuruda farklı rakamlar yazmıştım. CoveredCA.com üzerinden report change yapmama rağmen County office case officer ilk başvurun üzerinden gideceğim dedi. County office Green Card istemedi. MC-13 formunu doldurmamı istedi. Orada allien numarası ve ülkeye giriş tarihi yazılıyor. Ama CoveredCA.com EAD, I-94 ve Green Card'da herhangi birini istiyor ama telefon ile konuştuğumda pasaportumdaki stamp ı kabul etti. Proof of income içinde yukarıda bahsettiğim attestation yolla dedi. Ben Southern Californiadayım ama bir gözüm SF'de. İkinci durağım orası. sabır sabır sabır


Benzer Başlıklar

  • B1/B2 Vizesi ile ABD'ye Seyahat & Deneyimler

    Yolculuk
    26
    16 Oy
    26 İleti
    2k Bakış
    mesut1905M
    teşekkür ederim arkadaşlar @T-C-Kubilay-Dikici @gizemk @MySea
  • Boşanılan Eş ile Beraber ABD'ye Turistik Ziyaret

    Taşındı Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    258 Bakış
    gucarslanG
    @muratti resmi boşanma süreciniz eğer bu hafta sonuçlanacak ve seyahatiniz sonraki bir tarihte ise burada devreye çocuğun velayeti girecektir. çocuğun velayeti hanginizdeyse ilgili seyahat için diğer taraftan alınmış bir muvaffafakname hazır bulundurmasını tavsiye ederim. evet, sizin evli / boşanmış olduğunuzu sormayacaklar ve birlikte seyahat edeceksiniz ancak; herhangi bir durumda bu evrağın yanınızda olması daha sağlıklı olur.
  • ABD'ye Para koleksiyonu götürmek

    Yolculuk
    3
    0 Oy
    3 İleti
    866 Bakış
    VoomV
    @crazycells çok teşekkür ederim
  • ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?)

    Taşındı Yolculuk
    579
    0 Oy
    579 İleti
    57k Bakış
    ATS16A
    @Ayşe-3, içinde söyledi: ABD'ye uçak bileti (Hangi ulkeler transit vize gerektiriyor?) Cevabınız için teşekkür ederim,gidiş uçağımızda terminal değişikliği yok ama dönüş uçuşumuzda Zürih için terminal bilgisi yok sadece Zürih havaalanı yazıyor orda bi karışıklık olmaz inşallah ZRH havalimanı tek terminal binasından oluşuyor, ABD uçuşunuzdan sonra bağlantı uçuşunuza skymetro treni ile ulaşacaksınız diye hatırlıyorum. Transfer tabelalarini takip etmeniz yeterli, skymetro ilerlerken tünel içerisinde gösterilen İsviçre Alp dağlarına ait animasyonu izlemeyi ihmal etmeyin, güzel yapmışlar 😉 https://www.flughafen-zuerich.ch/en/passengers/fly/all-about-the-flight/transfer
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

35

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum