Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ...
-
Lufthansa ile TR-ABD ucuslarinda kisi basi 2x30 kg bagaj hakki var. Biz boyle geldik.
-
harika bir fikir sayin @sinoretik , zaten boyle bir cizelgemiz var. Ben haftasonu forumda ilgili konuyu olusturacagim ve bu konudaki deneyim ve fikirleri o konuda konusabiliriz. Bavul hazirlamadan cok daha fazlasi olacagi icin sayin smesut'un konusunu amacindan saptirmayalim :)
-
@crazycells tabi ki! ben listeyi farketmemistim. daha uygun bir baslik da bulamamistim. :) yeni baslik cok daha kolay ve islevsel olur.
-
@smesut ❤👏👍teşekkurler
-
Selamlar. Peki çocuğu olan aileler için bazı iltimasları geçiyorlar mı acaba. Biz Almanya'ya giderken yanımıza neredeyse her şeyi almıştık poğaça, su, süt ve şekerlemeler konu Amerika olunca koşullar değişiyor mu acaba. Bizim kızlar 3 ve 5 yaşında olacaklar yolculuğumuz sırasında.
-
@gkhanfeez Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ... içinde söyledi:
Selamlar. Peki çocuğu olan aileler için bazı iltimasları geçiyorlar mı acaba. Biz Almanya'ya giderken yanımıza neredeyse her şeyi almıştık poğaça, su, süt ve şekerlemeler konu Amerika olunca koşullar değişiyor mu acaba. Bizim kızlar 3 ve 5 yaşında olacaklar yolculuğumuz sırasında.
sirt cantasinda pogaca, sandvic. sekerleme tarzi yiyeceklere izin veriyorlar. Su ve sut'e emin degilim maalesef.
-
Kucuk cocuklar ıcın suya ızın verıyorlar ama özel bir makineden geciriyorlar suyu tecrubeyle sabitlenmiştir. Ben küçük oğlum için hem Turkıyeye gıderken hem donerken su gecırebıldım
-
herkese merhaba, bavula en fazla kac karton sigara koyabilirim ve bu amerika girişinde sıkıntı yaratır mı ? gümrüğe tabi ürün var mi diye sorulursa evet diyip sigarayi söylemeli miyim ? ve uçakta ki formda belirtmeli miyim sigara olduğunu ? saygılar...
-
@tottenham Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ... içinde söyledi:
herkese merhaba, bavula en fazla kac karton sigara koyabilirim ve bu amerika girişinde sıkıntı yaratır mı ? gümrüğe tabi ürün var mi diye sorulursa evet diyip sigarayi söylemeli miyim ? ve uçakta ki formda belirtmeli miyim sigara olduğunu ? saygılar...
yaninizda 200 adet sigara gecirebiliyorsunuz. Kac paket ya da karton ettigini bilemiyorum.
https://help.cbp.gov/app/answers/detail/a_id/53/
Eger gumrukten belirtilen sayinin altinda adetle gecerseniz sorun yasamazsiniz. Bunun disinda havalimaninda gumruksuz alisveris yerlerinden de sigara alabilirsiniz, bilginize. Orada calisanlar guncel regulasyonlari daha iyi biliyorlardir. Diger sorulariniz icin ne desek bilemedim :) yanlis anlamadiysam girerken yalan soylersem yakalanir miyim diye soruyorsunuz, bunun cevabini zaman gosterecek :) neden risk aliyorsunuz ki?
-
yok yalan söylemiyorum ben de zaten 2 yada 3 karton goturmeyı dusunuyordum... sizin dediginizle 2 karton ust sınır oluyor... onun dısında yalan söyluyecek miktarda bisey goturmem zaten :)
-
@tottenham Bavul Hazırlama - Yeni Hayat , Yeni Bir Başlangıç ... içinde söyledi:
yok yalan söylemiyorum ben de zaten 2 yada 3 karton goturmeyı dusunuyordum... sizin dediginizle 2 karton ust sınır oluyor... onun dısında yalan söyluyecek miktarda bisey goturmem zaten :)
ha ok, o durumda kesinlikle belirlenen sayinin altinda kalin ve formlarda bunu beyan edin.
-
Ukrayna havayolları kullanırsanız valizin kaybolmasına, kırılmasına, içindekilerin karıştırılmasına hazırlıklı olunuz yaklaşık 10 defa tecrübem oldu 10 uçuşta saydıklarımın hepsini tattım.İlk seferden sonra niye kullandın derseniz çünkü en ucuz bilet onlarda diğerleri 3ken onlar 2.Az bir fark olmuyor :)
-
Biz Lufthansa Ile geldik de 5 Bavulun 1 tanesi sağlam çıktı. Mahvetmişler herşeyi. Neyse ki içindekilere birşey olmamis.
-
@damladav gecmiş olsun . bavullar mı hasar görmüş kırılmış ?
-
THY'de de durum çok farklı değil, bavulların kulpları ve tekerleri en çok hasar gören kısımları. Denk gelirseniz bagaj yükleme ya da boşaltmada bavulları nasıl attıklarını görebilirsiniz. Siz bir de depolarda -aktarım sırasında- neler yaşıyor bavullar düşünün. Birisi bir gün gizli kamera koyacak bavullara ve kaydedecek göreceğiz.
-
@yekta evet birinin cekceki digerlerinin tekerlekleri kırılmış. Biri de içeri çökmüştü. O kadar hasara rağmen içindekileri sağlamdı neyse ki.
-
@damladav neyse iyi yönünden bakarsak artık amerikadasınız hayırlı olsun :) ilk izlenimlerinide müsait bir zamanda yazarsınız inş :)
-
@yekta teşekkürler darısı basınıza :) Washington state başlığına birkaç şey yazmıştım devamini zamanla yazarim mesela bugün araba bakmaya gideceğiz :)
-
arkadaşlar acaba Amerika'ya gittikten sonra geride bıraktığımız eşyaları kargo yaptırsak UPS yada başka bir şirket ile çok maliyetli olur mu? yada böyle bir tecrübe yaşayan arkadaş var mıdır?
-
Ups ile sanmiyorum da :) konteyner kiralanabildigini duymustum boyutuna gore 1 ayda gidiyordu sanirim.acikcasi pek mantikli gozukmuyor
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum