Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

• Öncelikle herkese selamlar ve sevgiler,

Foruma ilk mesajımı bu konu sayesinde yazıyorum. Yaklaşık 6 aydır kimse mesaj yazmamış, konuyu “hortlatmış” oluyorum ama kusura bakmayın; çünkü Amerika’ya göç etme arifesindeki bir aile olarak burada yazılanlar bizim için tam bir rehber niteliğinde oldu. 108 sayfanın tamamını hiçbir yorumu atlamadan 2 gün boyunca okudum.Benzer süreçleri yaşamış insanların deneyimlerini görmek içimizi bir nebze rahatlattı.

Biz, 12 Eylül’de taze taze turist vizemizi almış bir aileyiz. Eşim, üç yaşındaki kızımız ve ben… Bu kararı aslında uzun zaman önce almıştık, ancak konfor alanından çıkmak kolay olmuyor. 2022’de kızımız doğduktan sonra gerçekten harekete geçtik. Danışmanlık firmalarının yönlendirmeleriyle, seyyah olduk 🙂 pasaportumuzu güçlendirdik ve sonunda vizemizi alabildik.

Ben Türkiye’de hatırı sayılır bir kurumda, fena sayılmaz bir pozisyonda çalışıyorum. Ancak son yıllarda “yerinde saymak” bir yana, sürekli geriye gittiğimizi hissetmeye başladık. Artık bu göç bizim için bir seçenek değil, bir gereklilik haline geldi.

Şu anda yapılacaklar listemiz kabarık: Ortalama bir evimiz ve ayağımızı yerden kesen bir arabamız var. Öncelikle bunları satmamız gerekiyor. Tabii Türkiye’deki klasik tablo olarak bazı borçlarımız da mevcut.
    Evi ve arabayı sattıktan sonra elimizde kalacak olan para;

Amerika’da ev kiralamaya,

ikinci el bir araba almaya,

evin temel eşyalarını tamamlamaya
    ve bir süre geçinmemize yetecek kadar olacak gibi görünüyor.

Buraya kadar her şey güzel. (Gönlümüz E2 statü değişikliği yapmaktan yana ama şimdilik o başka bir konu.)
    Asıl zorluklar bundan sonra başlıyor.

Amerika’da banka hesabı açmak istediğinizde proof of address istiyorlar. “O zaman önce ev kiralayayım” diyorsunuz, bu sefer de kredi skorunuz olmadığı için sorun çıkıyor. Yani işler bir noktada kilitleniyor. Neyse ki burada yazılan tecrübeleri okuyunca biraz olsun içim rahatladı.

Kısacası;
    Amerika’ya varır varmaz hızlıca ev bulmam, banka hesabı açmam, kredi skorumu oluşturmam ve en önemlisi SSN olmadan bir şekilde geçici bir iş bulmam gerekiyor.En az hasarla atlatmak cepten yemeden devam etmek için 🙂
    Bunların hepsi ailece gideceğimiz için daha da önemli hale geliyor. Tek başıma olsam, gerekirse bankta yatarım ama ailemle durum farklı tabii.

Okuduklarıma göre çoğu kişi iyi insanlarla karşılaşmış ve sonunda işlerini yoluna koymuş. İnşallah biz de aynı şekilde güzel insanlarla karşılaşır, her şeyi hızlıca yoluna sokarız
    Bu arada denizci10 hocamı Instagram’dan ekledim, hiç tanımadan kabul etti sağ olsun. Buraya yazmadan önce Instagram’dan rahatsız etmek istemedim.

Son olarak; @denizci10 , @OrlandoGücü , @dytmelek, @ahsenaydgdu , @mexido , @semavi , @Alper-Bayram @emreata @tolgasatir, @celica@halilibrahim ve @EasternStar beyler ve hanımefendilere paylaşımları, katkıları ve deneyimlerini paylaştıkları için içtenlikle teşekkür ederim. Sizlerin yazdıkları, bizim gibi bu sürecin başında olan aileler için gerçekten çok değerli. 🙏

• ⭐⭐

@akcan5757 merhaba benzer süreçlerden yakın zamanda geçmiş biri olarak senin vesilenle yazmak istedim
    8 yıldır Amerika sevdasına tutulduk ama ne tutulmak Amerika ile yatıyoruz dizi film gibi videolar izlemekler falan forum da binlerce sayfa okumuşumdur da
    o kadar hakimim ki konuya dene dene olmadı greencard bu sefer alalım turist ne gerekiyorsa olumlu geçmesi için yaptık aldık vizeleri sonra evi barkı dağıttım arabayı sattık geldik temmuz 7 de ilk Los Angeles indik oradan san Diego ya geçtik aşık oldum san Diego çok güzel kiralık ev bakmaya başladık ama piyasa o kadar dar ki ilana düşen ev akşam yok zaten ssn yok kredi skoru yok çok az yani şansımız 1 ay durduk Austine geçtik
    Hee bir de başımıza çok ahmaklıklarda geldi maddi olarak bizi geriye iten insan bir şaşkın oluyor istediğin kadar konuya hakim ol bir ay cepten yedik yani yeni gelmişsin gidip belmont parkına yıllık giriş kartı alma ahmak 3x100 dolar neyse canımız sıkıldıkca sınırsız lunaparka gittik 😀 o kadar eminiz ki san Diego da yaşayacağız sonra Austin hep aklımdaydı green card çekilişlerine katılırken ya auistin ya Houston yaşayacağım yerdi biriyle tanıştık dedi kiralar ucuz dedik burada da sıfırız bari oraya gidelim topladık eşyayı çok keyifçi insan olduğumuz için plaj arabasından şemsiye sandalye almıştık geri verdik hepsini uçak biletinde sadece kişisel çanta hakkı var geri kalanı ödüyorsun aldık bileti 3 bavul bir mac PC almıştık o çıktık yola yine ahmaklıklarımızdan bavullar uçuştan 1 saat önce verilmeliymis 4 dakika yüzünden almadılar başka direk uçuş yok biletler yandı bari aynı havayolunun akşam 6 da Las Vegas aktarmalı uçuşu var ama 11 saat aktarma süresi dedim gidelim Las Vegas da oteller ucuz bir iki tur atar otele gideriz güzel plan oldu indik otelin aracıyla otele geçtik 50 dolar gecelik güzel de otel kumarhaneli falan leş gibi yorgun olunca kumarbaz ben tek oyun oynamadım birkaç saat gezdik uyuduk uçtuk Las Vegas görmüş olduk bu bize ekstra 1250 dolara patladı yanlışlıkla gitmiş olsak da deneyim dedik
    auistin de bir arkadaş karşıladı ucuz bir otele attık kendimizi ama otel evsizlikten bir öncesi heryer ot kokuyor odanın için de küçük mutfak kısmı var bir gün boyunca temizlik yaptım masaya örtü bile aldım ev gibi oldu 2 hafta kaldık ev baktık türk bir emlakçı kadına yazdım buluyor evler gidiyoruz kriterin iyi bir okul puanı olan bölge ev de ferah olsun emlakçının bulduklarını begenmedim kendim buldum emlakçıya dedim biz evle anlaştık ara söyle onlar benim müşterim payını al böyle de iyi bir insanım 😀 eşim hala eski iş yeriyle bağlantılıydi o yüzden çalışıyor maaşı da bu gibi evrakları halledebildik 1560 kira bir yıllık sözleşmeye 1 ay bedava 1 aylık da depozito site çok güzel ev de 2. ay kira vermedik banka hesabını san Diego da açmıştık türk bir bankacı vardı adres de kaldığımız yeri verdik sıkıntı olmadı
    Ee kaldı iş.. san Diego da ben birkaç temizlik işlerine gittim firma ile bizim temizliği görünce gözleri açılıyor ama bizim türk Hanımlarının günlük yaptığı temizlik bunların detaylı temizliği düşünün zaten severim temizlik yapmayı psikopat gibi çalışıyorum firma Austine taşınıyoruz diye çok üzüldü kocam aslında Türkiye'de yazılım müdürüydü adamı temizliklere sürüklüyorum bulduğu işlere başvuruyor ama çalışma izni aşamasına gelince iş yatıyor Trump sağolsun sponsorluk olayına da taş koydu neyse dedik gittiği yere kadar bakarız temizlik işlerini burada da yapıyorum her gün iş olsa güzel parası hele yabancılara gidiyorum temizliğe mest oluyorlar bizim temizlik onlara insan üstü geliyor
    8 yaşında oğlum var evin hemen yanında güzel bir okula gidiyor ama alışamadı sık sık dönelim diye ağlıyor dil öğrenmemek için direniyor o içime dert oldu henüz özlem yok Türkiye hasreti konfor alanımi özlüyorum ananeye çocuğu bırak vs yok burda kimseye derdini anlatamıyorsun dön diyecekler diye bugün arkadaşlara bana Türkiye'nin kötü gidişatiyla ilgili haberleri atın ben pişman oluyorum annem pazara gittim 1800 tuttu dedi bana bunları anlat dedim 😀
    biz de özetle böyle e şimdi ne yapacaksınız demeyin biz de bilmiyoruz 😀
    Bana sormak istediğin olursa süreçle alakalı yazabilirsin

• ⭐⭐

@Zelene :))) bence harika bir yazı yaşadıklarınıza bu bakış açısıyla bakıyorsanız günün sonunda başaramama gibi seçeneğiniz olduğunu düşünmüyorum biraz daha sabır ve kararlarınızda 2.3. Adımları da hesaba katabilirseniz daha iyi olacak gibi sadece umarım eşiniz mesleğine uygun iş bulur çünkü austin buna çok müsait çocuk için sosyalleşebileceği etkinlikleri artırarak günlerini daha keyifli hale getirebilirseniz bu zor zamanlarını daha kolay atlatır bol şans

• ⭐⭐

@mesut1905, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmen Olmayan Kişilerin Tecrübeleri

@Zelene :))) bence harika bir yazı yaşadıklarınıza bu bakış açısıyla bakıyorsanız günün sonunda başaramama gibi seçeneğiniz olduğunu düşünmüyorum biraz daha sabır ve kararlarınızda 2.3. Adımları da hesaba katabilirseniz daha iyi olacak gibi sadece umarım eşiniz mesleğine uygun iş bulur çünkü austin buna çok müsait çocuk için sosyalleşebileceği etkinlikleri artırarak günlerini daha keyifli hale getirebilirseniz bu zor zamanlarını daha kolay atlatır bol şans

Evet mesleği bilgisine dayanarak başvuru yapıyor hatta yanlışlıkla kütüphaneye başvurmuş arşiv için yazılımcı arıyorlar şartları çok iyi aradılar pazartesi görüşmeye çağırdılar sevindi dedim eyalet kütüphanesi çalışma izinsiz alır mı hiç sakin ol neyse şimdilik AA biz insanmışız modundayiz artık gülümseyen selam veren oldu mu arkama bakmıyorum bende selam veriyorum güzel dileklerinix için teşekkür ederim

• @Zelene vallahi helal olsun o kadar tersliğe rağmen keyif almasını bilmişsiniz.ben uçağı kaçırsam ya da bavullar yüzünden binemesem kendi kendimi yerdim.

Bende evdeki para edecek elektronik teknolojik herşeyi satmaya başladım yılbaşından sonrada evi satışa koyup yaza kadar kendimizi hazır hale getirmeyi planlıyorum.Ama bu sırada arka planda sürekli birşeyler araştıyorum.Yaşam maliyetleri e2 maliyetleri o1b olurmu f1 mı yapcaz eb3 kaç yılda gelir arka planda sürekli araştırmaya devam.

İş konusuna gelirsek asıl amacımız kızımız onun eğitimi ve geleceği olduğu için herhangi bir iş ayırt etmeksizin hepsini yapmaya kafaya koydum yeterki iş olsun.Artık bahtımıza ne çıkarsa.

Allah yolunuzu açık etsin.İyi insanlarla karşılaşırız inşallah hep.Allah gönlünüze göre versin.

• ⭐⭐

@akcan5757 umarım herşey Yolunda gider bizim herşey karambole oldu zararına sattık çoğu şeyi çocuğunuzun yaşı buraya gelmek için çok iyi biz çok zorluk çekiyoruz alışmasında eski okulunu arkadaşlarını özlüyor

• @Zelene aslında bizimde acele etmemizin sebebi o zaten.geldiğimizde 4 yaşında olacak.1 sene adaptasyon ve dil problemini hallederiz sonrasında da okula başlarız diye planladık.Bakalım hayırlısı

• ⭐⭐⭐⭐

@akcan5757

Çocuklar süreç ilerledikçe adaptasyon konusunda en kolay uyum sağlayanlar. Asıl düşünmesi gereken kişiler ebeveynler ve sizin özelinizde yasal statüye sahip olarak çalışan olmanız, gelir elde edebiliyor durumda olmanız ülke dışından gelecek farklı bir geliriniz yok ise, yasal kalış süresini aşmamanız da ayrı bir husus. Bol şans 🍀

• @ATS16 onunlada ilgili işte bir görüp sonrasında artık e2 yada başka bir şekilde devam edip çalışma iznini bir şekilde almak gerekiyor.bilmiyorum girdik serüvenin içine artık

• @akcan5757 Yazınızdan turist vizesi ile Amerika’da bulunduğunuzu, ve göçmen olmanın yollarını aradığınızı anlıyorum. Henüz durumunuz bile belli değilken Türkiye’deki evinizi kesinlikle satmanızı önermiyorum, emektir, yazık. Türkiye’de şuan sattığınız bir malın aynısını ertesi gün alamazsınız. Size verebileceğim tek tavsiye budur. Diğer konularda zaten gözü karartmışsınız, pek yorum yapmak istemem, sadece bol şans dileyebilirim.

• ⭐⭐⭐ Yasaklı

@erenotti Hocam kesinlikle katılıyorum. En iyi ihtimal şöyle yapabilir. Şu an ki evleri örnek 4 milyon lira ediyorsa satıp 2,5 milyona gerekirse 1+0 alıp geri kalan para ile abd'ye gider. Çünkü 1+0 bile olsa her türlü ihtimali göze alıp TR'de sıfır kalmaması gerekiyor dediğiniz gibi. Çünkü gerçekten dünyadaki en büyük problem tamamen barınma. Bugün 1+0 bile olsa kendine ait evi olan adamın mental olarak kafası çok rahat oluyor

• @akcan5757 Turist vizesiyle gidip statü değişikliği yapmak istiyorsunuz sanırım. Önceden planlama yapmadan yola çıkmayın sakın naçizane tavsiyem. Kervan yolda düzülür lafı pek geçerli değil artık, şartlar çok zorlaştı. Eğer EB1-EB2 , veya O1 vizelerine uygun yeteneğiniz, kariyeriniz yoksa kalıcı olmak için diğer vize türleri çok uzun sürüyor ve bu süre zarfında statü nüzü korumak için tek seçenek F1 veya E2 oluyor. E2 için mutlaka önceden bir avukat desteği ile hazırlık yapmanız gerek (yatırımda kullanılan paranın kaynağını kanıtlamanız gerek, buna uygun satış sözleşmesi hazırlığı, daha önce hiç para giriş-çıkışı olmayan bir sıfır hesaba aktarılması gibi ince detayları var) Avukatla konuşmadan ev-araba satmanızı önermem.

• @erenotti biz şuan birazda gemileri yaktık modundayız buradaki 1 ev 1 araba hiçbirşey değil maalesef artık.Bu zamana kadar iyi kötü bir şekilde geldi biz Türkiye simulasyonunda ne uzalabiliriz ne kısalırız en azından kızımızı daha iyi şartlar altında büyütebilmek daha iyi eğitim görmesini sağlamak adına bu yola girdik.Teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için

• @Müberra-Dikici Türkiye de ses teknisyeni olarak çalışıyorum belki o1b olabilir ama ondada amerikalı bir şirketin sponsor olması gerekiyor sanırım o da zor bir ihtimal 🙂
    Belki abd içerisinde eb3 süreleri daha kısa ise eb3 olabilir.E2 gibi detaylı evrak gereken işlerde uzman bir avukattan mutlaka destek alarak ilerleriz.İyi niyetleriniz için teşekkür ederim.

• ⭐⭐⭐⭐

• ⭐⭐

@erenotti Valla ben yaptim Eren Hocam 🙂 Bos kagida riks budur yazdim resmen.

Bu arada ben geleli 2 sene olmus, artik bir guncelleme yapmam gerekiyor. Ilk firsatta yazalim yine bir seyler.

• ⭐⭐

@akcan5757 Yazdiklarimizla size yardimci olabildiysek ne mutlu bize, yazmamizin tek amaci oydu.

Ne yazik ki hep iyi insanlarla karsilasmadik, ama kotu insanlari yazmamayi tercih ettik. Bazi nuanslarla iyiyi kotuden ayirt edip iyilerle devam ettik.

Bir ornek vereyim, Florida'ya yerlesmeyi dusunen arkadaslar Turk emlakci bulmakta hic zorlanmiyorlar zira su an burada emlak kadar emlakci var. Gorustugunuz emlakci size Florida'da yasa degisti, artik kiralayanlar da komisyon oduyor diyorsa telefonunuzu kapatin ve bir daha arkaniza bakmayin.

Ilk geldiginizde 1-2 sene apartman komplekslerinde yasamak isteyen ve Boca, Delray gibi bolgeleri dusunen arkadaslar bana mesaj atsinlar, gerisi kolay. Emlak ucreti vs istenmez, duzeninizi kurduktan sonra bir kutlama yemegi yeriz 🙂

En kisa surede bir guncelleme mesaji yazip 2 senelik gelismeleri aktarayim, belki birilerinin isine yarar.

• ⭐⭐

@EasternStar bekliyoruz 😊

• @EasternStar güncellemeleri bekliyoruz 🙂

İlk etapta hangi eyalette olursak olalım apartman dairesi düşünüyoruz.Hem daha hızlı sosyalleşebilmek hem de daha rahat adapte olabilmek adına.Bu sayede daha kolay dil pratiği yapabilcez belkide kendi networkümüzü bu şekilde kuracağız.Ev konusunda eğer olurda rotayı Florida ya çevirirsek sözü aldım diyelim.Yemek en kolayı her halukarda yeriz 🙂 Bakalım zaman neler gösterecek yılbaşına kadar rolantide devam ediyoruz.Kısmetse seneye bu zamanlarda orada olmuş belkide 2.ayımızı geride bırakmış olmayı temenni ediyoruz.

Sizden güncellemeleri bekliyoruz 🖐🏻

• ⭐⭐

@akcan5757 Merhaba, bence en önemli adımı atmış karar vermişsiniz sonrası hakkınızda hayırlısı olsun.
    Bu yola çıkarken ile yolda deneyimlediklerimiz ve öğrendiklerimizle kararımıza ulaşacak senaryoların çoğu kez değiştiğini, hesaplamalarımızın şaştığını, öngördüğümüz tarihlerin erkene yada geciktiğini tecrübe edeceksiniz.
    Doğru zaman geldiğinde araştıran, öğrenen ve çabalayan birisi iseniz amerikaya ''pişmiş'' olarak ayak basacaksınız.
    Bol şans

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

125

60.6k
Kullanıcı

5.1k
Konu

533.2k

| | | |