Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri

Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam
2.2k 330 298.8k 320

• 7 aylık ABD deneyimimizin artık yerleşik yaşamda olduğumuz son 2.5 ayında giderlerimiz ne oldu ben de yazayım. Yazacaklarım 2 kişi ve 1 kedi için. Biz Seattle şehri sınırları içinde West Seattle bölgesinde yaşıyoruz.
    -Kira: 1340 (1+1 apt dairesi icin)
    -Faturalar(telefon hattı, internet, su, çöp): 250
    -Elektrik faturası: 100 (kış ayında taşındığımız ve ısıtıcıyı bu 2.5 ay hiç kapatmadığımız için gelecek en yüksek elektrik faturası bu)
    -Araç sigorta: 95
    -Yakıt: 240 (doordash yaptığımız için yaklaşık haftada 2 defa full depo alıyoruz)
    -Kedi mama,kum ve sağlık sigortası: 50
    -Mutfak giderleri: 700 (çoğunlukla evde yediğimiz ve iş yerine de evden götürdüğümüz için her şeyi alıyoruz)
    -Birkaç ay önce toptan aldığımız sabun şampuan deterjan gibi şeyleri de ay hesabına bölersek herhalde 20 civarı eder.
    Bu sabit giderlere ek olarak kıyafet vs. alışverişi yaparsak o ekleniyor. Genelde ayda 1-2 defa da arkadaşlarımızla dışarda yeme içme yapıyoruz, ona da 100 desem yaklaşık olur.
    Yani total: yaklaşık 3000

• Üniversite öğrencisinin yoğun bir şekilde part-time çalışıp aylık 3bin$ kazanma şansı var mıdır? Varsa ne tür işler bir öğrenci için bu dediğim rakamı veyahut bu rakama yakın bir kazanç sağlayabilir?

• @gallifrey Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

7 aylık ABD deneyimimizin artık yerleşik yaşamda olduğumuz son 2.5 ayında giderlerimiz ne oldu ben de yazayım. Yazacaklarım 2 kişi ve 1 kedi için. Biz Seattle şehri sınırları içinde West Seattle bölgesinde yaşıyoruz.
    -Kira: 1340
    -Elektrik faturası: 100 (kış ayında taşındığımız ve ısıtıcıyı bu 2.5 ay hiç kapatmadığımız için gelecek en yüksek elektrik faturası bu)
    -Yakıt: 240 (doordash yaptığımız için yaklaşık haftada 2 defa full depo alıyoruz)
    -Mutfak giderleri: 700 (çoğunlukla evde yediğimiz ve iş yerine de evden götürdüğümüz için her şeyi alıyoruz)
    -Birkaç ay önce toptan aldığımız sabun şampuan deterjan gibi şeyleri de ay hesabına bölersek herhalde 20 civarı eder.
    Bu sabit giderlere ek olarak kıyafet vs. alışverişi yaparsak o ekleniyor. Genelde ayda 1-2 defa da arkadaşlarımızla dışarda yeme içme yapıyoruz, ona da 100 desem yaklaşık olur.

Allah kolaylik versin baya cokmus. Bu durumda eslerin birlikte calisiyor olmasi gerekiyor ilk etap da gibi duruyor. Ev apartman dairesi mi yoksa house mi ve 2+1 , 3+1 falan mi? Kiralar insanin belini bukuyor malesef. Mortgage ile kira oder gibi ev alinsa acaba vermis oldugunuz kiradan daha mi fazla vermek gerekir ?

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@gallifrey araba en az 8 silindir olması lazım ki hafta da bir depo bitsin ki hemen uzmana mikrofonu uzatalım @semavi birde buradaki hiçbir eyalette mutfak masrafları sizin kadar söylenmiyor sizin yaşantı eminim herkese göre lüks gelecek
    https://www.youtube.com/channel/UCRKK8FAsGIlmDEXc8JNZXGA

• ⭐⭐⭐⭐⭐

Delivery yapılacaksa az yakan araç olmalı. Bir günde de biter depo yeri gelir çünkü... Normal yani @ayvalik10

Mutfak masrafini ben oturup hesaplamadim. Ama 300_400 değil bizimki de... Biz pek ekonomi yapmıyoruz açıkçası :)

• Yasaklı

@semavi Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

Delivery yapılacaksa az yakan araç olmalı. Bir günde de biter depo yeri gelir çünkü... Normal yani @ayvalik10

Mutfak masrafini ben oturup hesaplamadim. Ama 300_400 değil bizimki de... Biz pek ekonomi yapmıyoruz açıkçası :)

Sayın @semavi az yakan araç mesela hangileri?

• @sinem-akçam Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

su baslikta liste mevcut:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/368/abd-de-yeni-araba-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler

• @sinem-akçam Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

Sinem hanım, yakıtın litresi en pahalı haliyle bile 1 dolara geliyor bunu TL'ye çevirseniz bile burdan ucuz, siz uygun fiyata kaliteli araç bakın az yakanı dert etmeyin bence. Avrupa ve Uzakdoğu araçları (Kore-Japon) zaten Amerikan araçlarına göre az yakıyor yok daha da az yaksın diyorsanız hibrit araç tercih edebilirsiniz.

• @vermaynen Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

@gallifrey Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

7 aylık ABD deneyimimizin artık yerleşik yaşamda olduğumuz son 2.5 ayında giderlerimiz ne oldu ben de yazayım. Yazacaklarım 2 kişi ve 1 kedi için. Biz Seattle şehri sınırları içinde West Seattle bölgesinde yaşıyoruz.
    -Kira: 1340

Allah kolaylik versin baya cokmus. Bu durumda eslerin birlikte calisiyor olmasi gerekiyor ilk etap da gibi duruyor. Ev apartman dairesi mi yoksa house mi ve 2+1 , 3+1 falan mi? Kiralar insanin belini bukuyor malesef. Mortgage ile kira oder gibi ev alinsa acaba vermis oldugunuz kiradan daha mi fazla vermek gerekir ?

Aslında kazancımızla paralel gidiyor bizi zora sokan giderlerimiz yok yani. İkimiz birlikte çalışıyoruz tabii. Ben ABD'ye geldiğimizin üçüncü haftası çalışmaya başladım eşim beşinci hafta. İkimizin de part-time işleri var. Bunlara ek olarak haftada birkaç gün delivery yapıyoruz bazen. Ev 1+1 apartman dairesi. Onu belirtmeyi unutmuşum afedersiniz.
    Mortgage konusunda bir bilgim yok malesef.

• @ayvalik10 Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

@gallifrey araba en az 8 silindir olması lazım ki hafta da bir depo bitsin ki hemen uzmana mikrofonu uzatalım @semavi birde buradaki hiçbir eyalette mutfak masrafları sizin kadar söylenmiyor sizin yaşantı eminim herkese göre lüks gelecek
    https://www.youtube.com/channel/UCRKK8FAsGIlmDEXc8JNZXGA

Aracımız VW Golf. Yakıt giderini maksimum söyledim aslında. Her zaman o kadar harcamıyoruz yani. Arabayı günlük hayatımızda da epey sık kullanıyoruz tabii sadece delıvery ıcın kullanmıyoruz. Ama bir günde 6-7 saat doordash yapınca yaklaşık çeyrek depo gidiyor.

• @gallifrey delivery tarzı işleri öğrenciler de yapabiliyor mu? Ya da ssn'si olmayan ama yasal olarak amerikada bulunan kişiler? Yani orada yaşayan ama çalışma izni olmayan birisi bir şekilde delivery yapma şansı bulabilir mi?

• @paramedik Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

@gallifrey delivery tarzı işleri öğrenciler de yapabiliyor mu? Ya da ssn'si olmayan ama yasal olarak amerikada bulunan kişiler? Yani orada yaşayan ama çalışma izni olmayan birisi bir şekilde delivery yapma şansı bulabilir mi?

SSN olmadan bu tarz isleri yapmak mumkun degil.

• @gallifrey teşekkürler

• @murat-yılmaz
    Bilgiler için teşekkür ederim.
    eyalet / is bilgileri belirtebilirseniz ilk mesaja ekleme yapayım

• @smesut Merhaba, Austin/TX. 3 kişilik aile. Yazılımcıyım.

• @murat-yılmaz Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

@smesut Merhaba, Austin/TX. 3 kişilik aile. Yazılımcıyım.

Teşekkür ederim. ilk mesaja ekledim. 👍

Ayrıca Yaşam maliyetleri yıldan yıla da değişebileceğinden verilen maliyetlerin yıllarınıda yanlarına ekledim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

buyrun en güncel en kapsamlı dolu dolu video
    https://www.youtube.com/watch?v=3H1P7yl_mEU

• Herkese iyi aksamlar,

Evli bir arkadasim ve esiyle ulkenin durumundan bahsederken bir konuda anlasamadik. Onlarin adina yaziyorum. Eksisozlukte Amerika'da yasayanlarin goruslerine kadar internette bircok sey okuduk. Genel kanı Turkiye'de hali vakti yerinde olanin Amerika'ya gitmemesi gerektigi olarak soylenmis. Yani aile olarak Turkiye'de 15-25 bin civari para kazanan insanlari bazi seylerin cok etkilemeyecegi konusu cunku birbiriyle alakasiz herkesin yazdigi sey su; Turkiye'de zaten iyi konumda olanlarin, durumu iyi olanlarin gitmedigi aksine durumu kotu olanlarin aslinda Amerika'ya gittigi ve orada tutunmaya calistigidir. Amerika'dakiler baska yerlerse boyle soylemisler ben de buradaki arkadaslarin gorusunu almak istedim.

(GC harici is bulup gidenler baska olmak uzere, ulkede dini,cinsel vb konulardan dolayi dislanan insanlar haric iyi kariyeri olan insanlardan bahsediyoruz.)
    Turkiye'de hastane, dis gibi hizmetler herkes icin, ev almak ise (bu arkadaslar gibi durumu iyi olana) Turkiye'de Amerika'ya gore daha kolay. Bu 3 kalem zaten hayatin %70-80 lik kismini olusturuyor.

Siyasi kismi karistirmadan sadece maddi acidan kiyaslarsak 15-25bin kazanan bir ciftin zaten her seye gucu yetecek,cocuklarina da imkan saglayabilecektir. Tum bunlari dusunerek saglik masraflarinin, ev fiyatlarinin (+ev vergisi gorece) yuksek oldugu bir ulkeye yani Amerika'ya is durumu bile kesin degilken neden gitsinler? bunu merak ediyorlar.

Sadece Amerika'da yasayan arkadaslar aciklayici bir cevap verirse memnun olurum. Boyle bir ikileme dusenlere de faydasi olmus olur.

Dipnot: Amerika'da gitmek istenilen yer Texas'mis.

• ⭐⭐⭐

@sametbelli Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:

Herkese iyi aksamlar,

Evli bir arkadasim ve esiyle ulkenin durumundan bahsederken bir konuda anlasamadik. Onlarin adina yaziyorum. Eksisozlukte Amerika'da yasayanlarin goruslerine kadar internette bircok sey okuduk. Genel kanı Turkiye'de hali vakti yerinde olanin Amerika'ya gitmemesi gerektigi olarak soylenmis. Yani aile olarak Turkiye'de 15-25 bin civari para kazanan insanlari bazi seylerin cok etkilemeyecegi konusu cunku birbiriyle alakasiz herkesin yazdigi sey su; Turkiye'de zaten iyi konumda olanlarin, durumu iyi olanlarin gitmedigi aksine durumu kotu olanlarin aslinda Amerika'ya gittigi ve orada tutunmaya calistigidir. Amerika'dakiler baska yerlerse boyle soylemisler ben de buradaki arkadaslarin gorusunu almak istedim.

(GC harici is bulup gidenler baska olmak uzere, ulkede dini,cinsel vb konulardan dolayi dislanan insanlar haric iyi kariyeri olan insanlardan bahsediyoruz.)
    Turkiye'de hastane, dis gibi hizmetler herkes icin, ev almak ise (bu arkadaslar gibi durumu iyi olana) Turkiye'de Amerika'ya gore daha kolay. Bu 3 kalem zaten hayatin %70-80 lik kismini olusturuyor.

Siyasi kismi karistirmadan sadece maddi acidan kiyaslarsak 15-25bin kazanan bir ciftin zaten her seye gucu yetecek,cocuklarina da imkan saglayabilecektir. Tum bunlari dusunerek saglik masraflarinin, ev fiyatlarinin (+ev vergisi gorece) yuksek oldugu bir ulkeye yani Amerika'ya is durumu bile kesin degilken neden gitsinler? bunu merak ediyorlar.

Sadece Amerika'da yasayan arkadaslar aciklayici bir cevap verirse memnun olurum. Boyle bir ikileme dusenlere de faydasi olmus olur.

Dipnot: Amerika'da gitmek istenilen yer Texas'mis.

Sahsi fikrimi cok ozetleyerek ekleyeyim;

Eger "hali vakti yerinde" olarak tanimladiginiz bu tarz kisiler, bu hal ve vakitlerini en kotu ayni seviyede devam ettirebilecekler VEYA daha ileri tasiyabilecekler ise, o halde Amerika'da yasam daha avantajli olabilir. Daha iyi egitim, daha kaliteli yasam, daha fazla imkanlar acisindan.

Fakat tam tersi, eristikleri noktayi kaybederek ayni noktaya tekrar ulasabilmeleri cok uzun sure alacak ve uzun sure odun verilecekse VEYA o seviyeye hic ulasabilecek imkanlari olmayacak ise o halde bence hic mantikli olmayabilir.

Sanirim fikrimi boyle ozetlerdim.

• ⭐⭐

15-25 binden kastiniz aylik oldugunu varsayiyorum. Turkiye icin gercekten iyi bir gelir. Bu geliri elde edebilen kisinin mesleginin ya da sahibi oldugu is yerinin uluslararasi gecerliginin olacagini dusunuyorum. Bu da demek oluyor ki bu kisi bilgisini yetenegini tecrubesini kullanarak Abd de cokta iyi yerlere gelebilir. Yatirim yapabilir. Green card sahibi olarak gelmek cok buyuk bir avantaj. Bircok proseduru ve maliyetten kurtulmus olarak geliyorsunuz.

Bu tarz geliri yuksek olan kisinin gelmemesi konusu tamamen kisisel. Yabanci bi ulkede yasama motivasyonu olmayan kisinin iyi bir yasam surerken gelmesi tamamen eziyet olur.

Bi insanin gelme kararini etkileyen tek unsur para degil. Kazandigin parayla bekledigin hayati yasayamayabilirsin. Yasadigini dusunuyorsan zaten gelmenin bi katkisi olmaz

Benzer Başlıklar

• Amerika'da Evcil Hayvan Adoption/Foster

8
    6 Oy
    8 İleti
    687 Bakış
    R
    @EzgiLera Kesinlikle sokakta hayvan olmamasi güzel. Mesela sokakta daki hayvan ile evde beslediğimiz hayvanın bile pskolojisi farklı. Bugün sokakta ki hayvanlar malesef sürekli tetikte ler dışarıdan gelecek saldirilara karşı... Fakat evimizdeki hayvanlar sürekli sevgi ile beslediğimiz için kafalarini rahatlıkla yataga koyup uyuyabiliyorlar. Her ne kadar kötü olaylarda olsa Türkiye de de aslında hayvanlri seven çok insan var. Benim gördüklerim zaten çogu sokaktan sahiplenmiş. Tabi cins denilen kedileri alanlarda bir o kadar çok. Ama sonuçta kedi kedidir tatlı şeyler. Bizim gibi sokakta hayvan olan ülkelerde 1 yavruya yuva sahibi olmak bence yapılacak en güzel iyiliklerden. Evin içinde gezmeleri bile insanı mutlu ediyor. Aslında kedi ler gerçekten mutluluk kaynaklari^
  • İngilizce olmadan Amerika'da ihtiyaç gidermek

5
    0 Oy
    5 İleti
    353 Bakış
    crazycellsC
    ABD'de pek cok yerde Ingilizce, bazi bolgelerde de Ispanyolca size yetecek :) ama Turkce tek basina kesinlikle yeterli degil. Su bolumdeki basliklari incelemenizi ve ingilizcenizi gelistirmenizi tavsiye ederim, merak etmeyin 1 yilda oldukca iyi seviyede ingilizce ogrenirsiniz, hickimse anasinin karnindan ingilizce bilerek dogmuyor :) https://yesilkartforum.com/forum/category/96/i̇ngilizce
  • Tek Ebeveyn ve Tek Çocuk Olarak Amerika'da Yaşam

12
    0 Oy
    12 İleti
    461 Bakış
    mr.dadM
    @MySea Arkadaşımla bir dahaki konuşmamızda Miami'de hangi bölgede olduğunu sorarım. teşekkür ederim :)
  • Amerika'da Türkçe kitap satın almak

21
    0 Oy
    21 İleti
    8k Bakış
    S
    Dünyada kitap diye bir site var. Özellikle amerika'ya gönderim vurgulanmış. Fiyatlar uygun duruyor, Türkiye'deki fiyatların çılgınlığı ve buradaki ortalama kitap fiyatı düşünülünce.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

25

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k