Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba,
    Öncelikle foruma yeni üye oldum, pek çok bilgiyi üye olmadan okumuştum. Ancak özellikle bu başlığı açmak ve düşüncelerinizi öğrenmek adına üye oldum. Eğer 2024 GC çekilişini kazanırsak ben (şuan 47 yaşındayım) ve oğlum (şuan 6 yaşında) beraber göç edeceğiz. Amerika'da yaşayan arkadaşlar aşağıdaki sorularıma yorumlarını yazabilirse sevinirim. Henüz çok erken ve belki de kazanamayacağız ama hazırlıklı olmak ve kazanırsak yanlış karar vermeden süreci hızlıca yürütmek adına şimdiden fikir sahibi olmak istedim;

    • Tek baba ve oğlu için hangi eyalet/şehir uygun olabilir? Özelde yazmak istersem, Miami'de arkadaşım var (ilk başlarda ev konusunda kesin yardımcı olur), Plano'da eski bir iş arkadaşımın yönetici olarak çalıştığı bir firma var ve umuyorum ki iş konusunda yardımcı olur bir şekilde (kendisi henüz hiç bir şeyden haberdar değil, o nedenle pek de güvenmemek lazım belki)
    • Okul olmadığı zamanlarda çocuk için gündüz gidebileceği yerler veya kurslar veya bakıcı abla gibi alternatifler olabilir mi? Çok mu pahalıdır?
    • GC kazanınca devlet tek ebeveynli ailelere yardım ediyor mu veya başka ilave haklar var mı?

    Eğer kazanırsak muhtemelen 15 bin dolar gibi parayla gelme olanağım var. Bu bize ne kadar yetebilir ( eyalete göre değişir ama okuduklarım gerekli olan şeyleri aldıktan sonra minimum 4-5 ay yeter gibi düşündürüyor)

    şimdiden teşekkürler.


  • @mr-dad Genel olarak bekar ve cocoklu ebeveynler icin bazi eyaletler, sagladiklari imkanlar ve eyalet yardimlari acisindan digerlerine gore daha iyidirler. 2017'deki bir paylasima gore, NJ en iyi eyalet.

    https://www.prnewswire.com/news-releases/these-states-are-the-best-for-single-parents-to-raise-children-300510519.html#:~:text=LOS ANGELES%2C Aug. 31%2C 2017 %2FPRNewswire%2F -- New,least support and financial security for single parents.



  • @mr-dad

    au pair programı da bir ilave seçenek olabilir. haftalık 200-250usd ödüyorsunuz sanırım. yükünüzü bir ihtimal tamamen almasada hafifletebilir.


  • @MySea Çok teşekkür ederim, cidden güzel bir bilgi kaynağı oldu. Texas'ın listenin sonlarında olması hem şaşırttı hem üzdü biraz.


  • @beceke Evet, biraz pahalı bir çözüm olsa da iyi bir alternatif olabilir. Teşekkür ederim.


  • @mr-dad Greencard ile gelirseniz, yararlanabileceginiz bir bilgi daha vereyim: Section 8 housing. Genelde belirli bir gelir limitinin altindaki dusuk gelirli ailer icin uygun bir secenek. Cocuklu bekar ebevenler icin de uygun bir secenek olabilir. Basvuruyorsunuz, kabul edilirseniz, size belli bolgelerde apartment veya ev kirayabilirsiniz diyorlar ve kiralama icin voucher veriyorlar. Siz gidip kiraliyorsunuz ve eyaletin housing programi kiranin belli bir bolumunu sizin adiniza her ay oduyor. Siz aylik gelirinizin 30%'ni gecmeyecek kadar kirayi oduyorsunuz, geri kalani eyalet oduyor.


  • harika bilgiler, çok teşekkür ederim cidden 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @mr-dad bu sitelere bir göz atın

    https://www.govdeals.com/

    google bu yazıyı yazınca ilk çıkan linke tıklarsanız @MySea dediği olay çıkıyor.

    housing_choice_voucher_program_section_8

    hud.gov olan siteye tıklayacaksınız


  • @ayvalik10 teşekkür ederim...ilk fırsatta bakacağım 🙂

    Bu arada Miami'de yaşayan arkadaşım 7-8 yıldır amerika'da ve NY'dan oraya taşındıklarını söyledi. Benim okuduklarımın aksine, daha düzenli ve sakin bir hayat için Miami'yi tercih ettiklerini ve gayet memnun olduklarını söyledi. Bu arada 6 yaşında kızı var. Tam olarak hangi bölge olduğunu bilmiyorum ancak GC çıkarsa seni ve oğlunu da bizim siteye alırız dedi 🙂 henüz ev aramak için erken, bir çıksın düşünürüz. Fakat Miami için söyledikleri şaşırttı beni. Siz sanırım bayağı tecrübelisiniz. Aynı fikirde misiniz ?

    @MySea siz de yorumda bulunabilirseniz sevinirim 🙂


  • @mr-dad Sahsen ben de Miami'i NY'a tercih ederim. Daha once Florida'da yasadim, Tampa bolgesinde, ve memnundum. Miami'de iki defa bulundum, ilkinde sadece 1 gece otelde kalmistim ve cok gezememistim, fakat ikincisinde tatil icin gitmistim ve cok begendim. Ama ben Miami Beach deydim ve orasi dogal olarak pahali bir bolge. Diger yerlerini bilemiyorum.

    NY'da durum daha farkli. Oldukca pahali, ozellikle kiralar ve iyi bir gelir getiren isiniz olmasi lazim.

    Bunlar benim kisisel goruslerim, baskalari icin daha farkli deneyimler olabilir.


  • @MySea Arkadaşımla bir dahaki konuşmamızda Miami'de hangi bölgede olduğunu sorarım.

    teşekkür ederim 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

120
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum