Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri
-
@newman baştan beri takip ettiğim birileri üzüldüm.çok hızlı şekilde iş buldular maddi sıkıntıda yok dönmek isteme sebepleri gelip geçici bir duygu yoğunluğu ile verilmiş bir karar gibi geldi.
-
@yekta geçmiş olsun kardeşim, geçen sene bize çok destek oldun şimdi sıra bizde😁
Allah sağlıkla ilgili başka sıkıntılar vermesin de gerisi kolay. En büyük zenginliğimiz sağlığımız sonuçta. Para konusunu dert etme siz iyi olun yeter. Elbette sonrası gelir, ne olacak yani acile gitmişsin sonuçta mutlaka devletin bir desteği vardır. İnşallah kısa zamanda düze çıkarsınız. -
7 aylık ABD deneyimimizin artık yerleşik yaşamda olduğumuz son 2.5 ayında giderlerimiz ne oldu ben de yazayım. Yazacaklarım 2 kişi ve 1 kedi için. Biz Seattle şehri sınırları içinde West Seattle bölgesinde yaşıyoruz.
-Kira: 1340 (1+1 apt dairesi icin)
-Faturalar(telefon hattı, internet, su, çöp): 250
-Elektrik faturası: 100 (kış ayında taşındığımız ve ısıtıcıyı bu 2.5 ay hiç kapatmadığımız için gelecek en yüksek elektrik faturası bu)
-Araç sigorta: 95
-Yakıt: 240 (doordash yaptığımız için yaklaşık haftada 2 defa full depo alıyoruz)
-Kedi mama,kum ve sağlık sigortası: 50
-Mutfak giderleri: 700 (çoğunlukla evde yediğimiz ve iş yerine de evden götürdüğümüz için her şeyi alıyoruz)
-Birkaç ay önce toptan aldığımız sabun şampuan deterjan gibi şeyleri de ay hesabına bölersek herhalde 20 civarı eder.
Bu sabit giderlere ek olarak kıyafet vs. alışverişi yaparsak o ekleniyor. Genelde ayda 1-2 defa da arkadaşlarımızla dışarda yeme içme yapıyoruz, ona da 100 desem yaklaşık olur.
Yani total: yaklaşık 3000 -
Üniversite öğrencisinin yoğun bir şekilde part-time çalışıp aylık 3bin$ kazanma şansı var mıdır? Varsa ne tür işler bir öğrenci için bu dediğim rakamı veyahut bu rakama yakın bir kazanç sağlayabilir?
-
@gallifrey Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
7 aylık ABD deneyimimizin artık yerleşik yaşamda olduğumuz son 2.5 ayında giderlerimiz ne oldu ben de yazayım. Yazacaklarım 2 kişi ve 1 kedi için. Biz Seattle şehri sınırları içinde West Seattle bölgesinde yaşıyoruz.
-Kira: 1340
-Elektrik faturası: 100 (kış ayında taşındığımız ve ısıtıcıyı bu 2.5 ay hiç kapatmadığımız için gelecek en yüksek elektrik faturası bu)
-Yakıt: 240 (doordash yaptığımız için yaklaşık haftada 2 defa full depo alıyoruz)
-Mutfak giderleri: 700 (çoğunlukla evde yediğimiz ve iş yerine de evden götürdüğümüz için her şeyi alıyoruz)
-Birkaç ay önce toptan aldığımız sabun şampuan deterjan gibi şeyleri de ay hesabına bölersek herhalde 20 civarı eder.
Bu sabit giderlere ek olarak kıyafet vs. alışverişi yaparsak o ekleniyor. Genelde ayda 1-2 defa da arkadaşlarımızla dışarda yeme içme yapıyoruz, ona da 100 desem yaklaşık olur.
Yani total: yaklaşık 3000Allah kolaylik versin baya cokmus. Bu durumda eslerin birlikte calisiyor olmasi gerekiyor ilk etap da gibi duruyor. Ev apartman dairesi mi yoksa house mi ve 2+1 , 3+1 falan mi? Kiralar insanin belini bukuyor malesef. Mortgage ile kira oder gibi ev alinsa acaba vermis oldugunuz kiradan daha mi fazla vermek gerekir ?
-
@gallifrey araba en az 8 silindir olması lazım ki hafta da bir depo bitsin ki hemen uzmana mikrofonu uzatalım @semavi birde buradaki hiçbir eyalette mutfak masrafları sizin kadar söylenmiyor sizin yaşantı eminim herkese göre lüks gelecek
https://www.youtube.com/channel/UCRKK8FAsGIlmDEXc8JNZXGA -
Delivery yapılacaksa az yakan araç olmalı. Bir günde de biter depo yeri gelir çünkü... Normal yani @ayvalik10
Mutfak masrafini ben oturup hesaplamadim. Ama 300_400 değil bizimki de... Biz pek ekonomi yapmıyoruz açıkçası :)
-
@semavi Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
Delivery yapılacaksa az yakan araç olmalı. Bir günde de biter depo yeri gelir çünkü... Normal yani @ayvalik10
Mutfak masrafini ben oturup hesaplamadim. Ama 300_400 değil bizimki de... Biz pek ekonomi yapmıyoruz açıkçası :)
Sayın @semavi az yakan araç mesela hangileri?
-
@sinem-akçam Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
su baslikta liste mevcut:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/368/abd-de-yeni-araba-alirken-dikkat-edilmesi-gerekenler -
@sinem-akçam Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
Sinem hanım, yakıtın litresi en pahalı haliyle bile 1 dolara geliyor bunu TL'ye çevirseniz bile burdan ucuz, siz uygun fiyata kaliteli araç bakın az yakanı dert etmeyin bence. Avrupa ve Uzakdoğu araçları (Kore-Japon) zaten Amerikan araçlarına göre az yakıyor yok daha da az yaksın diyorsanız hibrit araç tercih edebilirsiniz.
-
@vermaynen Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
@gallifrey Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
-Kira: 1340
Yani total: yaklaşık 3000Allah kolaylik versin baya cokmus. Bu durumda eslerin birlikte calisiyor olmasi gerekiyor ilk etap da gibi duruyor. Ev apartman dairesi mi yoksa house mi ve 2+1 , 3+1 falan mi? Kiralar insanin belini bukuyor malesef. Mortgage ile kira oder gibi ev alinsa acaba vermis oldugunuz kiradan daha mi fazla vermek gerekir ?
Aslında kazancımızla paralel gidiyor bizi zora sokan giderlerimiz yok yani. İkimiz birlikte çalışıyoruz tabii. Ben ABD'ye geldiğimizin üçüncü haftası çalışmaya başladım eşim beşinci hafta. İkimizin de part-time işleri var. Bunlara ek olarak haftada birkaç gün delivery yapıyoruz bazen. Ev 1+1 apartman dairesi. Onu belirtmeyi unutmuşum afedersiniz.
Mortgage konusunda bir bilgim yok malesef. -
@ayvalik10 Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
@gallifrey araba en az 8 silindir olması lazım ki hafta da bir depo bitsin ki hemen uzmana mikrofonu uzatalım @semavi birde buradaki hiçbir eyalette mutfak masrafları sizin kadar söylenmiyor sizin yaşantı eminim herkese göre lüks gelecek
https://www.youtube.com/channel/UCRKK8FAsGIlmDEXc8JNZXGAAracımız VW Golf. Yakıt giderini maksimum söyledim aslında. Her zaman o kadar harcamıyoruz yani. Arabayı günlük hayatımızda da epey sık kullanıyoruz tabii sadece delıvery ıcın kullanmıyoruz. Ama bir günde 6-7 saat doordash yapınca yaklaşık çeyrek depo gidiyor.
-
@gallifrey delivery tarzı işleri öğrenciler de yapabiliyor mu? Ya da ssn'si olmayan ama yasal olarak amerikada bulunan kişiler? Yani orada yaşayan ama çalışma izni olmayan birisi bir şekilde delivery yapma şansı bulabilir mi?
-
@paramedik Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
@gallifrey delivery tarzı işleri öğrenciler de yapabiliyor mu? Ya da ssn'si olmayan ama yasal olarak amerikada bulunan kişiler? Yani orada yaşayan ama çalışma izni olmayan birisi bir şekilde delivery yapma şansı bulabilir mi?
SSN olmadan bu tarz isleri yapmak mumkun degil.
-
@gallifrey teşekkürler
-
@murat-yılmaz
Bilgiler için teşekkür ederim.
eyalet / is bilgileri belirtebilirseniz ilk mesaja ekleme yapayım -
@smesut Merhaba, Austin/TX. 3 kişilik aile. Yazılımcıyım.
-
@murat-yılmaz Amerika'da Yaşayanlardan Yaşam Maliyeti Örnekleri içinde söyledi:
@smesut Merhaba, Austin/TX. 3 kişilik aile. Yazılımcıyım.
Teşekkür ederim. ilk mesaja ekledim. 👍
Ayrıca Yaşam maliyetleri yıldan yıla da değişebileceğinden verilen maliyetlerin yıllarınıda yanlarına ekledim.
-
buyrun en güncel en kapsamlı dolu dolu video
https://www.youtube.com/watch?v=3H1P7yl_mEU -
Herkese iyi aksamlar,
Evli bir arkadasim ve esiyle ulkenin durumundan bahsederken bir konuda anlasamadik. Onlarin adina yaziyorum. Eksisozlukte Amerika'da yasayanlarin goruslerine kadar internette bircok sey okuduk. Genel kanı Turkiye'de hali vakti yerinde olanin Amerika'ya gitmemesi gerektigi olarak soylenmis. Yani aile olarak Turkiye'de 15-25 bin civari para kazanan insanlari bazi seylerin cok etkilemeyecegi konusu cunku birbiriyle alakasiz herkesin yazdigi sey su; Turkiye'de zaten iyi konumda olanlarin, durumu iyi olanlarin gitmedigi aksine durumu kotu olanlarin aslinda Amerika'ya gittigi ve orada tutunmaya calistigidir. Amerika'dakiler baska yerlerse boyle soylemisler ben de buradaki arkadaslarin gorusunu almak istedim.
(GC harici is bulup gidenler baska olmak uzere, ulkede dini,cinsel vb konulardan dolayi dislanan insanlar haric iyi kariyeri olan insanlardan bahsediyoruz.)
Turkiye'de hastane, dis gibi hizmetler herkes icin, ev almak ise (bu arkadaslar gibi durumu iyi olana) Turkiye'de Amerika'ya gore daha kolay. Bu 3 kalem zaten hayatin %70-80 lik kismini olusturuyor.Siyasi kismi karistirmadan sadece maddi acidan kiyaslarsak 15-25bin kazanan bir ciftin zaten her seye gucu yetecek,cocuklarina da imkan saglayabilecektir. Tum bunlari dusunerek saglik masraflarinin, ev fiyatlarinin (+ev vergisi gorece) yuksek oldugu bir ulkeye yani Amerika'ya is durumu bile kesin degilken neden gitsinler? bunu merak ediyorlar.
Sadece Amerika'da yasayan arkadaslar aciklayici bir cevap verirse memnun olurum. Boyle bir ikileme dusenlere de faydasi olmus olur.
Dipnot: Amerika'da gitmek istenilen yer Texas'mis.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
12
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum