Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Green Card ile gelip ev kiralama hakkında öneriler...


  • @schadow Green Card ile gelip ev kiralama hakkında önerileriniz nedir? içinde söyledi:

    houstonda fiyatı uygun okul puanı yüksek site öneriniz var mı? nisan ayı gibi gelmeyi planlıyorum.

    Merhaba you tube da video çeken bir aile var belki biliyorsunuzdur onlar Houston da spring bölgesinde Ravinia Apartmentte yaşıyorlar ve çocukları da o bölgede okuyor çok araştırmacı ve hoş bir aile kanallarının adı Ver elini Amerika oturdukları sitenin web sayfasından da bakabilirsiniz site hakkında bilgiye ulaşabilirsiniz umarım işinize yarar. Yolunuz açık olsun

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @schadow Genelde merkez dışında evler güzel, kiralar düşük, okullar kaliteli oluyor. Örneğin Spring Branch ISD, Katy ISD, Pearland ISD.. Houston ISD bölgesinde iyi okulların bağlı olduğu yerler genelde pahalı.

    Ben şahsen okul puanına çok fazla takılmayın derim. Bu puanlar genelde sınavlardan alınan notlara göre belirleniyor ve düşük puan her zaman kötü okul anlamına gelmiyor. Zaten "kötü" denen okullar bile Türkiye'deki pek çok özel okuldan daha iyi.


  • @gözde Can Çolpanı Takip Ediyorum.

    @knnrn Teşekkürler. bütçem ilk baştaki belirsizliklerden dolayı 1 oda ev için en fazla 900$ ama Ravinia dahil her yerde fiyatlar uçmuş görünüyor.

    Yoksa ilk planım Ravinia


  • Is neredeyse ev orada olmali...
    Bir süreden sonra yol cekilmez olur...

  • ⭐⭐

    @semavi Green Card ile gelip ev kiralama hakkında önerileriniz nedir? içinde söyledi:

    Is neredeyse ev orada olmali...
    Bir süreden sonra yol cekilmez olur...

    Cok dogru

    Amerika=zaman=para


  • Öyleyse gelmeden iş bulmak veya iş bulana kadar ev tutmamak (otel de kalmak vb.) mantıklı mı?

  • ⭐⭐

    @caglaror

    Kisisel tercihler onemli olmakla beraber bence en onemli konu is bularak gelmek. Bulamiyorsaniz da oda kiralayip maliyetleri minumum tutabilirsiniz. Bu konu da airbnb yi tavsiye ederim. Birakilan review lara gore guvenilir bir sekilde kiralayabilirsiniz. Oncelikle airbnb den tutup sonrasinda ev sahibiyle gorusup uzatabilirsiniz. Ben de kendi evimi tutana kadar bu yontemi kullanmistim. Ilk baslarda security deposit credit history yuzunden uygun bir ev tutabilmek zaman aliyor


  • Aslında ilk başlarda eşya az olacağı için oradan oraya taşınmak problem olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu konuda fikriniz nedir? Taşınmak zor mudur?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @caglaror ABD'de tasinmanin en populer ve ucuz yollarindan biri u-Haul'dur... Bu sirketten ihtiyaciniza gore kamyonet, kamyon, minibus, karavan vs. kiralayip kendiniz surebilirsiniz.

    Siz sureceginiz icin diger tasinma yollarina gore oldukca ucuza geliyor maliyeti. Tabii eger ihtiyaciniz varsa ayni sirketten is gucu ya da surucu de kiralayabilirsiniz. Oyle olunca masraf biraz artacaktir.

    Bunun disinda tasinmak icin kutular vs. de satilmaktadir. Tabii, unutmadan ehliyet kismindan da bahsetmek gerekir, eger ehliyetiniz yoksa ehliyeti olan bir arkadasinizdan rica da edebilirsiniz.


  • uhaul'dan 128 dolara kamyoneti kiraladı ve taşınma amaçlı kullandı örnek olsun taşınacaklara. başka bir kanalda da evin eşyalarını taşımaya yardım amaçlı parası karşılığı adamda ayarladıklarını duymuştum.
    hatta bu daha ayrıntılı olan videsu altta

  • Yasaklı

    @knnrn acaba neden müstakil ev zor oluyor yani ne gibi zorlukları var eşya almak olarak mı zor ya da kiralarken zorluk mu çıkarıyorlar açıklayabilir misiniz rica etsem?


  • @sinem-akçam Kenan'a yazmissiniz ama izninizle ben de araya girmek istedim. Apartman kompleksleri yeni gocmenlerin kredi gecmislerinin olmamasi konusunu kompanse edebiliyorlar. Ote yandan "ev" sahipleri kredi gecmisi, bir kiraci olarak sahip olmaniz gereken referanslar acisindan cok daha secici oluyorlar. Ve apartman komplekslerindeki daireler nisbeten daha ucuz.

  • Yasaklı

    @sadriabi anladım çok teşekkür ederim. Bir de apartmanlar eşyalı kiralanıyor sanırım değil mi böyle de bir kolaylık var gibi...


  • Eski forumda bahsetmistim, burada da kisaca yasadigimiz tecrubeleri aktarayim belki birilerine yardimci olabiliriz.

    Denver,Co `ya tasinmadan once internetten ev tutabilecegimiz bolgeleri iyice arastirdik, belirledik. Gelmeden once hic biri ile iletisim haline gecmedik. Bu bolgelerde baktigimiz evlerin tamami management office olan yerlerdi. Bizim icin yeni hayata baslangicta ki en zor nokta bu oldu cunku dusundugumuz bolgelerde en az 25-30 arasi apartman kompleksi gezdik hepsinin istedigi 4 sart vardi.

    1- income yani gelir. Belli bir seviye de olmali.
    2- Credit History
    3-Kefil. Co-signer dedikleri olay.
    4- Ya da banka hesabinizda 3 times kadar para. Yani ornek vermek gerekirse 1.000 dolarlik bir ev bakiyorsaniz banka hesabinizda 1000x3xyapacaginiz kontrat zamani (10, 12 , 6 ay artik size kalmis) Yani 1 senelik bir kontrat icin 1.000 dolarlik bir eve cikcaksaniz 36.000 dolar para gostermeniz gerekiyordu. 3 aylik bir hesap gecmisinide istiyorlardi.

    Peki biz nasil cozduk:) Artik canimiza tak etmisti . En son gittigimiz bir apartman kompleksinde yine ayni seyleri istediklerinde bu sefer evet calisiyoruz ama Turkiye'de calisiyoruz. Sirketimizden ayrilmadik dedim. Bir onceki aya kadar sirketlerimizden maaslarimiz yatmisti gercekten de. Bankada da ufak bir miktar paramiz vardi. Turkiye'deki banka hesaplarimizi gosterdik bankadaki paramizi gosterdik ertesi gun onaylanmisti yeni sozlememiz.

    Baska eyaletler de durum nasildir bilmiyorum ama Denver,CO icin durumun boyle olduguna garanti verebilirim:) Yani gelmeden once planlaminizi iyi yapin hatta dusundugunuz yerlerdeki apartman kompleksleri ile iltesime gecip sorarsaniz gelmeden belki bir cozum yolu bulma ihtimaliniz dogar.


  • @joejoe ile ayni tercubeyi ben de philadelphianin suburblerinde yasadim. Ofisteki gorevliler, merkezi ofislerinin son karari verecegini soyluyorlar, $35 background check fee oduyorum, iki gun sonra olmadigini ogreniyorum, sebep duzenli bir is olmamasi, daha 3 gun once geldim, ise girecegim desem de, 6 aylik pesin teklif etsem de olmadi. En son gocmenlerin cok oldugu, normalde hic gitmeyecegim kotu bir semtte, ustelik iyi semtlerle ayni fiyata apartman buldum. Benim gorustugum yerler de bir yillik kiranin 3 katini bankada gormek istedi, bir yer 1 senelik pesin istedi, bazi yerler job offer letter gormek istediler, "sahibinden mustakil ev kiralamayi deneyin, buyuk apartman sirketleri paychecksiz kiralamaz" dediler. Sanirim her eyalette farkli bir uygulama var bu konuda.


  • @senay-sirin Bize de sahibinden kiralayin diyen bir kac arkadas oldu ama cogu insan ilk sefer kiralicaginiz yer house tarzi olmasin once bir alisin sistemi ogrenin dediler mantikli geldi. o yuzden apartman komplekslerinde israrci olduk. Ayni sekilde kiranin 6 kati depozito teklifimizi bile kabul etmediler 🙂


  • @sinem-akçam Green Card ile gelip ev kiralama hakkında önerileriniz nedir? içinde söyledi:

    @sadriabi anladım çok teşekkür ederim. Bir de apartmanlar eşyalı kiralanıyor sanırım değil mi böyle de bir kolaylık var gibi...

    Hayır eşyasız. Şöyleki; apartman komplekslerinde full beyaz eşya zaten var, mikro dalga, çamaşır kurutma vs dahil. Bizim tuttuğumuz duvardan duvara bukle halı idi. Closet dedikleri gömme dolaplar var her odada. Yatak, yemek için masa sandalye, bir kanepe, bir kaç sehpa başlangıç şçin yeterli oluyor. Walmarttan 500-1000$'a hepsini halletmek mümkün.


  • Bizim apartman kompleksinde kiralama hikayemiz diğer arkadaşlarınkine kıyasla daha kolay olmuş anlaşılan. 5-6 adet ABD'li müşterimden aldığım proof of income letter sundum yönetime. Freelancer olarak fiilen internet üzerinden iş yaptığım kişiler. Biraz şişirilmiş olsa da yılık toplam 5.000$ civarı bir gelir beyan ettim bu şekilde. Aylık kirası $2060 olan daireyi bir kira depozito ödeyerek, herhangi bir banka hesabı vs göstermeden tutabildim. 12 aylık kontrata bir kira hediye ediyorlardı, ondan da yararlandım. Sıfır daire, havuzlu kapalı garajlı, okyanusa 1/2 mil. Ama kontrat dolunca biraz daha uygun bir yere çıkmayı düşünüyorum. Greater Boston area, Massachusetts.
    Edit: birkaç ay önce benzer bir mesajı yukarda yazmışım, tekrar oldu, kusura bakmayın.


  • Yerlesmeden once buradaki arkdaslarin tavsiye ettigi sitelerden kiralik ev ve apartmanlara bakiyordum nedir ne degildir diye. Ama teori ancak bir fikir veriyor, gelip yasayinca farkli tabii. Biz bir ay kadar extended stay tabir edilen, odasinda mutfak olan otellerden birinde kaldik. O sirada ev baktik. Normalde bu kismi airbnb yapariz diye dusunuyordum ama fiyat avantaji cok fazla olmadigi muddetce airbnb tercih etmemem gerektigini anladim. Airbnb avrupadaki yasam tarzinda tercih edilecek bir sey. Amerikada evler aliskin oldugumuz gibi degil. Kendinizi bir otelin sefkatli kollarina birakin rahat edersiniz. Bir de bu ilk kalacaginiz yer yasamayi ongordugunuz yerde olsun mumkun mertebe. 10 mil nedir 15 mil nedir diye dusunmeyin. Nereye alismaniz gerekiyorsa hayata orada baslayin.
    Bizim ev bakma olayimiz google dan civardaki apartment homes larin adresini alip oraya gitmek ve leasing ofistekilerle gorusmek seklinde oldu. Daha once Amerika'da yasamadiysaniz tutacaginiz yer apartment tarzi olmali. Turkiye de mustakil bir evde yasamaya aliskinsaniz bile ilk seferden house tutmak iyi fikir degil. Mustakil evin bir suru tantanasi olur ve tek basiniza halletmeniz gerekir. Apartman tutarken google yorumlarina bir bakin ama nihai karari ona gore vermeyin. Leasing office e gittiginizde oradaki kisi ve ortam size fikir verir zaten. Baska eyaletlerde nasil bilmem ama leasing office size ev gostermek icin para almiyor. Prensipte anlasip tutacaginiz zaman application fee denilen basvuru ucretini aliyor. Leasing ofiste rahat olun ve hemen kendinizi aklamaya calismayin. Nereden gelip nereye gittiginiz kimsenin umurunda degil. Gelirim yok kredi gecmisim yok gibi mevzulari sorulana kadar soylemeyin.

  • Yasaklı

    @sadriabi harikaymış .. çok teşekkür ederim cevabınıza... 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

112
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum