• Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kategoriler
    • Güncel
      • Popüler Konular
      • Beğenilen İletiler
    • Popüler Konular
    • Beğenilen İletiler
    • Takip Duvarı
    • Takip Edilen Başlıklar
    • Yer İmleriniz
      • Kullanıcılar
      • Gruplar
    • Kullanıcılar
    • Gruplar
    • Harita
    • Takvim
    • Social Media
      • Facebook Group
      • YouTube Channel
      • Facebook Page
      • Twitter Page
      • Instagram Page
    • Arama
    1. Ana Sayfa
    2. Senay Sirin
    Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
    S
    • Takip Edilenler 1
    • Takipçiler 49
    • Konu 3
    • İleti 365
    • En İyi 309
    • Tartışmalı 1
    • Gruplar 1

Senay Sirin

@Senay Sirin

1039
    İtibar
    4174
    Profil Görüntülemeleri
    365
    Takipçiler
    1
    Takip Edilenler
    Katılım Tarihi: Son Çevrimiçi Zamanı:

Senay Sirin Takip etme Takip Et
    ⭐⭐

Senay Sirin tarafından gönderilen en iyi iletiler

• RE: Meslek Kursları ve Sertifika Programları

Bu abimizin kafasi biraz karismis bence. Soyledikleri cogunlukla dogru ama yanlis anladigi seyler var. Mesela network+ sertifika programina devam edince o okuldan "katilim sertifikasi" aliyorsunuz ama bu sizi network+ certified yapmiyor, onun icin ayrica merkezi sinavlar var, bu sinava girip gecmeniz gerekiyor. Yani ikisinin adi da sertifika ama birbiriyle alakalari yok.

Amerikaya gelince bence de mutlaka ilgi duydugunuz alanda bir certifika programina devam edin. Ben olsaydim su sekilde secim yapardim.

1. Gidecegim sehirdeki community college'larin web sayfasindan certificate programs arastirirdim. Bu sayfalarda Programin kac saat oldugu ve fiyatini bulabilirsiniz.

2. Videoda bahsedilen yer .com uzantili. Ben .edu uzantili kurumlara daha cok guveniyorum

3. bu tur programlari olan kurumlar, her bir program icin "gainful employment disclosure" yayinlamak zorundalar. Yani, o okulda o programi kac kisi bitirmis, bitirenlerin yuzde kaci o alanda is bulabilmis.

4. Amerikada milyonlarca sertifika programi ve bu programlardan milyonlarca mezun vardir. Sanki magazadan bir urun alir gibi butun detaylarini yuzyuze gorusup oyle karar verin. Universite de olsa community college da olsa, ve hatta non-profit de olsa, hepsi de ticari bir kurum mantigiyla isliyor. Siz musterisiniz, size urunlerini satiyorlar. Onun icin bu programi sizin okulunuzda kac kisi bitirdi ve simdi nerede calisiyorlar bu bilmek musterinin (!) hakki

5. Bu kisa donem sertifikalar, is Bulmanizi kolaylastirabilir, kesinlikle tavsiye ederim, ama bunlar sadece baslangic, 2 aylik sertifika ile nursing assistant olarak baslarsiniz ama alacaginiz maas tabiiki de 4 sene okuyup RN olmus birininki gibi olmayacak. Videoda da bahsettigi gibi, basit bir sertifikayla o sektorde calismaya basladiktan sonra, alaninizda ilerlemek icin daha yuksegini okumaniz gerekir.

6. Turkiyede zaten universite mezunuysaniz, alaninizi seviyorsaniz, amerikada da is imkanlari olan bir bolumse, burada ayni alanda 4 senelik universitelerden sertifika programlarina bakabilirsiniz.

Turkiyedeki egitiminiz yukardaki tanima uymuyorsa, alaninizi tamamen degistirip farkli bir alanda calismak isterseniz de kariyer basamaklarina altlardan baslamis olacaksiniz, community college'dan daha uygun fiyatli baskamak daha mantikli olabilir

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: Amerika'da Yaşanacak Eyalet ve Şehrin Seçimi

@caglaror "Ah bir de soguk olmasa"!!!! Really? 😆 NC nin en buyuk artisi iklimi bence. Aralik ortasindan Ocak sonuna kadar biraz soguk oluyor, o kadar. Bu kis arabanin camlari sadece 6-7 kere buzluydu sabah 6:30 gibi. Henuz kar yagmadi. Kat kat giyinmeye, bere, atki, eldivene hic gerek duymuyorum. Orta kalinlikta kapsonlu bir mont, altina uzun kollu ince bir penye yetiyor. Eger kar gormek istersek, daglar 1-2 saat, canimiz sahil cekerse 3-4 saat. Yazlari 1-2 ay birazcik nemli ama cekilmeyecek kadar degil. Bence iklim kosullari cok ideal.

IBM olur insaallah. Amerikada is bulabilmek kisisel networkunuzle cok alakali. Cok siradan, dogru durust ingilizce bile konusamayan insanlarin cok iyi islere tanidiklari vasitasiyla kolaylikla girdigini, cok daha kalifiye kisilerin bir kac interview'nun otesine gecemedigini bizzat gormek hayatin pek de adil olmadigini tekrardan hatirlatiyor.

Yaniliyor olabilirim ama bence NC'nin avantajlari texastan daha az degil. Emlak vergisinin dusuklugu ve iklimin guzelligi de artilari. Charlotte'ta 3+2 mustakil bir ev aldim, yillik vergisi yaklasik 1% of the home value. Pesin parayla almis olsaydim aylik odemelerim sigorta arti vergi vb $250 olacakti. 20 senelik mortgage ile $1500 oduyorum. 30 senelik mortgage ile alsaydim, aylik odemelerim $1000 olacakti. Pekcok eyalette kiralar bile daha yuksek. Bence Amerika standardlarinda cok makul rakamlar bunlar.

Charlotte cennet mi, tabii ki degil. Fakir ve cahil insanlari, dolayisiyla yabancilara karsi ayrimcilik var. Crime rate dusuk degil. South'da oldugumu hatirlatan olaylar oluyor. Park ve kutuphane sayisi goreceli olarak az. Seattle'daki public school'larla karsilastirinca okullari kotu. Iyi bir semtte oturup bunun etkisini biraz azaltabilirsiniz tabii ama yine de daglar kadar fark var.

Uzun lafin kisasi, bence NC green kartla gelip sifirdan bir hayat kurmayi dusunenler icin ideal bir yer. 5-8 sene burada kalip, kariyerinizi kurup, senede $7000'a cok iyi universitelerde, ya da $3000 community college'da okuyup, ev alip para biriktirip sonra Amerikanin istediginiz yerine tasinmak bana mantikli geliyor.

Eyaletler içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: Amerika'ya büyük umutlarla gelip mutlu olamamak

20+ yillik Amerika tecrube ve gozlemlerimi aktarayim:

• mutluluk da mutsuzluk da insanin icinde. Ayni kosullar altinda biri mutluyken digeri mutsuz olabiliyor. Bu TR icin de ABD icin de oyle.
      • Tebdil-i mekanda ferahlik vardir. (Yukardaki maddeyle celisiyor gibi gelmesin:) ) Degisiklik, beyaz bir sayfa acmak, yeni kisiler, yeni ortamlar, yeni firsatlar... Hayali bile insani hayata baglar. Illaki USA olsun demek, "biraz da korkuyorum, olmasa mi acaba" dusuncesinden de kaynaklaniyor olabilir.
      • insanin icine "uzaklara gitmek" atesi bir kez dustumu, gidene kadar huzur bulmak zor. Bir kac sene umutla planlar yapma kismi guzel, senelerce bos bir hayalin pesinden kosmak yipratici.
      • kendi kontrolumuz altinda olmayan seylerden biri green card. Dogru basvuru yaptiginiz halde asla cikmayabilir. Insan dunyaya bir kere geliyor ve omur su gibi akiyor. Kendi kontrolumuz altinda olan alternatifleri de denemek lazim. Bazan bu Turkiye de sehir/is/es degistirmek olur (bakiniz: madde 1), bazan ABD disinda baska ulkeleri de denemek olur. Green card'a basvurmaya devam edersiniz ama bir B plani da vardir.
      • imkanlariniz varsa green card haricinde baska yontemlerle ABD'ye gelmeye calisirsiniz. En azindan ortalama bir ingilizceniz yoksa, arastirmak, elinizdeki birikimi kaybetmemek, birlikte calisacak durust insanlar bulmak... oncesi de sonrasi da zor. En azindan okudugunu anlayacak kadar Ingilizce sart.
      • Amerikada mutlu/mutsuz olmak hangi yaslarda ve kiminle geldiginizle de ilgili. Birlikte geldiginiz insan da sizinle ayni hayalleri paylasiyorsa, birbirinizi ABD de de motive etmeye devam edebiliyorsaniz ne mutlu. Beden ve ruh sagliginiz stresi, zorluklari, belirsizlikleri kaldirabilecek durumda degilse, hersey daha kotuye gidebilir. Maddi manevi zorluklar, bedensel ve ruhsal hastaliklari tetikler.
      • amerikada tutunmak sans isi. Benimle ayni fikirde olmayan pekcok kisi olabilir. Ben gordugumu ve yasadigimi paylasiyorum. Acik ogretim fakultesi mezunu, bozuk ingilizcesi olan biri 1-2 senede hayal bile edemeyecegi bir is bulurken, TR de harika bir kariyeri ve egitimi olan baska biri omur boyu pizza dagitmaya mecbur olabiliyor. Olmayinca olmuyor arkadaslar.
        -Amerika pandemiden sonra daha da zorlu oldu. Yukaridaki postlarda Turkiye hakkinda soylenen olumsuzluklarin cogu burda da var. Maddi acidan iyi durumda olup ABD de iyi bir semtte yasiyorsaniz ne ala, ama her sey eskisinden cok daha pahali, TR dekinden daha zor kosullarda yasamaya da hazir olun. 1-2 sene cekilir, ama 3-5 seneden sonrasi zor. Cocuklariniz icin geliyorsaniz, burda daha iyi olacaginin garantisi yok. Heleki kotu bir okula gidiyorsa, ergenlik donemindeki cocuk bunalima girer.
      • gelmek de guzel, geri donmek de. Paraniz ve sagliginiz oldugu surece. Iki yonde de gelip giderken gemileri yakmayin bence.
      Amerika Birleşik Devletleri'nde Yaşam içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: amerika'da yillarini gecirip "artik ulkeme doneyim" diyen var mi? varsa, neden bu karari verdiniz?

@sinem-akçam
      Biz bu kategoriye giriyoruz sanirim. Esimle universiteden sonra yuksek lisans icin 20+ yil once amerikaya gelip, okuyup, calisip, cocuklari biraz buyutup sonra Turkiyeye kesin donus yaptik. 3 sene sonra, Amerikadaki yasamimizi ozleyip USA e tekrar donduk. Simdi de bir ayagimiz burda bir ayagimiz orda gibi, karisik biraz. Bizim durumumuzda, biz ne yardan ne serden gecebiliyoruz herhalde. Hem Turkiyenin hem Amerikanin, hem cok sevdigimiz hem de hic sevmedigimiz yonleri var. Keske Avrupa gibi yakin olsaydi diyorum herzaman.
      Anne baba kardes akraba kuzenler yegenler bayramlar, dogum, olum hastalik zamaninda yalniz olmamak, altin gunleri 🙂 pastaneler lokantalar, disari ciktiginda neredeyse herkesin turkce konusuyor olmasi ozledigim seyler. Ingilizcem iyi de olsa belli donemlerde artik surekli ingilizce duymaktan zihnen yoruldugumu biliyorum.
      Amerikanin arti ve eksilerini zaten forumda bol bol konusuyoruz, tekrarlamaya gerek yok herhalde.

Göçmenlik Sohbetleri içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@vikki_yaan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Merhaba, biz de 5 aydır ABD’deyiz. Eşim ve kızımla Ohio eyaleti, Cicinnati şehrine yerleştik.
      İlk bir ay çok karışıktı; hem yerleş, hem evrak işleri hallet, hem alış derken çok hızlı geçti.
      Eşim geldikten 1 ay sonra markette iş buldu, gece vardiyasında çalışıyor. Türkiye’de memurdu o yüzden eski işini çok özlüyor, gönlü dönmek istiyor çünkü çok iyi şartlarda yaşamıyoruz şu anda. Geldiğimizden beri de hastalık eşimin peşini bırakmadı. Sağlık sigortası da yok, getirdiğimiz antibiyotikler de tükendi.. Kısaca üst üste sıkıntı yaşayınca çok bunaldı haliyle.
      Kızım 2 yaşında, ona baktığım için elim kolum bağlı, 3 yaşına gelince kreşe verip çalışmak istiyorum. Tabi o zamana kadar dayanırsak 😊
      Çok ilham verici bir yazı olmadı farkındayım, ama bir değişiklik olursa buraya güncel durumumuzu yazarım. Umarım daha iyiye gider. O zamana kadar sağlıcakla kalın ✨

Merhaba,
      Zorluklarla dolu da olsa, duzeninizi kurabilmenize sevindim. Umarim bundan sonrasi daha rahat olur. Esiniz 4 aylik is tecrubesi ile, daha iyi kosullarda bir is bulabilir bence. En azindan gece vardiyasi yapmak zorunda kalmaz.
      Eger extra gelir elde etmek isterseniz, evde cocuk bakmayi degerlendirebilirsiniz. 2-3 tane 5 yas alti cocuk bakarak, esinizin kazandigi kadar da siz kazanirsiniz. Care.com ya da nextdoor.com da ilan verebilirsiniz. Eger dusunurseniz, ilani yazmaniza yardim ederim. Baska bir alternatif de bir kreste calismak olabilir, kendi cocugunuza indirim alirsiniz, Amerika da is tecrubesi kazanmis olursunuz. Sizin de calismaya baslamaniz, esinize de moral olur. Bazan insan "hersey benim omuzlarimda, bana birsey olsa halimiz ne olur" gibi dusuncelere dalabiliyor, bu da hem bedensel hem ruhsal direncimizi kiriyor.

S
      Senay Sirin
    • Thrifting -- ikinci el esya ticareti

Ikinci el kitap, giysi ve esyalari thrift store'lardan satin alip, 20-30 kati fiyata ebayde satarak ek gelir elde edebilirsiniz. Full time bu isi yaparak her ay net 3-5 bin dolar kazanmak da mumkun. Basit gibi gorunse de incelikleri olan bir is... kisa surede yuksek karli satilabilecek urunleri ve markalari ogrenmek gerekiyor. Her marka satmiyor, satamayacaginiz urunleri almaktansa youtube ve facebooktaki kaynaklardan bu isin detaylarini ogrenip, ondan sonra denemenizi tavsiye ederim.

Benim faydali buldugum takip ettigim kisi ve gruplar sunlar:

https://m.facebook.com/groups/32834244401 ( bu grup icinde making money mondays diye arama yaparsaniz hangi urunlerin yuksek karla satildigini ogrenebilirsiniz)

Youtube da:

• states place (ozellikle 2016 yilindaki haul videolari)
      • suzanne a. Wells (basit bir dille acikliyor)
      • just another seller
      • craigslist thrifter (daha cok elektronik mekanik saticisi)

Amerika tam bir tuketim toplumu. Bunun dogal bir sonucu olarak, ihtiyac fazlasi esyalarini bagislamak (donation) cok yaygin. Bu donationlari kabul edip satan Goodwill, salvation army, savers gibi kurumlar var. bagislanan urunleri satip, karlariyla ihtiyac sahiplerine yardim ediyorlar. Yani buralarda alisveris yapmak herkese acik... orada alisveris yaparak ihtiyac sahiplerine de destek olmus oluyorsunuz.

Ebay ve amazon seller app'lerini telefonunuza yukleyip, satin almadan once, her urun icin piyasa arastirmasi yapiyorsunuz, bu sekilde sadece talep goren urunleri almis oluyorsunuz. Sattiginiz her urunden Ebay %15 fee kesiyor. Sene sonunda irs'e %30-40 vergi oduyorsunuz. Bunlari da hesaba katarak, sadece yuksek kar orani olan urunleri almanizi oneririm.

Diğer Meslekler içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: Amerika'da İş Arama Süreci ve Tavsiyeler

Kullandigim ve faydali buldugum bir site: https://www.mockquestions.com/
      Hangi sirketin, hangi is icin ne tur sorular sordugunu gorebilirsiniz. Ucretsiz deneme imkani var, ben bir aylik $12 verip limitsiz kullandim. Ozellikle faydali buldugum, sorulara ornek cevaplarin da verilmis olmasiydi. Internette glassdoor ve indeed gibi sitelerde de ornek mulakat sorulari var ama mockquestions tamamen bu konuya odaklandigi icin daha profesyonel. Toplamda binlerce soru ve her soruya ornek cevaplar var. Is gorusmelerine hazirlananlara tavsiye ederim.

İş Alanları ve Meslekler içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: 2018 Amerikada yaşanabilecek en iyi 50 yer...

Tabii bu listeleri degerlendirirken "kimin icin en iyi" diye de sormak lazim. Beyaz amerikalinin rahat edebilecegi bazi sehirler vardir ki yeni gocmen olarak ayrimciliga ugrarsiniz, is bulmakta zorluk cekersiniz. Ozellikle ingilizceniz zayifsa, bence en iyi yer turklerin yogun oldugu texas gibi bir yerde minimum esya ile baslamak. 1-2 senede ilk acemiliginizi attiktan sonra, begenmezseniz tasinirsiniz. Turklerden uzak durun diyenlere katilmiyorum. Turklerin oldugu yerlere gidin bence, ama kimseden hicbir yardim beklentisi icine girmeyin. Beklemediginiz yerden gelen yardim daha mutlu eder. Bazan keske diyorum abd deki (texastaki 😉 ) turkler, green cart'la gelenlere yonelik bir danismanlik sirketi acsa. Makul bir ucret karsiligi, havaalaninda karsilayip, 2 haftaligina sizi misafir etseler, bu sure icinde yapilmasi gereken SSN, green card, banka hesabi, ev kiralama, araba alma, telefon hatti, ehliyet alma, araba sigortasi gibi her konuda bizzat sizinle birlikte hareket etseler. $500, $1000, $1500'lik paket hizmetler olur, insanlar ihtiyaclarina gore hizmet alirlar. Hem sevaba girersiniz, hem ek para kazanirsiniz. bence bir dusunun texaslilar.

Eyaletler içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri

@Kitapsever, içinde söyledi: Amerika İçin Faydalı İnternet Siteleri

Amerika'ya gitmeden önce iş ayarlayan arkadaşlar nasıl yaptınız acaba ? Ben tüm sitelerden 2 haftadır başvurular yapıyorum resume yolluyorum ama kimse dönüş yapmıyor mail kutusu hep boş. Acaba telefon numaram Türkiye nosu olduğu için mi

Muhtemelen tel. numarasi sebeplerden biridir. Onun disinda, isterseniz linkedin profilinize bakabilirim.
      Not: Amerikaya gelmek uzere olan ya da burda olup egitimine ragmen is bulmakta zorlananlar olursa, linkedin profilinizi gonderirseniz, ABD standartlarina gore duzenlemenize yardimci olabilirim (ucretsiz). Ozelden mesaj olarak linkedin linkinizi gonderebilirsiniz.

S
      Senay Sirin
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

@tufank
      Texas ta hic bulunmadim ama 20+ senelik Amerika tecrubeme dayanarak fikirlerimi belirteyim.

• Esiniz Turkiyedeyken araba kullanmayi ogrenirse cok iyi olur. Motivasyon acisindan soyle bir ornek vereyim. Gecen sene benim 65 yasindaki annem 10 saat ozel ders aldi, simdi aktif olarak araba kullaniyor, akrabalari gun'lere goturuyor, alisverisini yapiyor vs 😊 Ic anadolu'da yasayan ilkokul mezunu bir hanimdir kendisi. Babamin ve kardeslerimin butun itirazlarina ragmen yapti hem de. Masallah 🤗
        Esiniz de, araba kullanmasina mani bir saglik sorunu yoksa, Turkiyede ehliyet almasa bile, araba kullanmayi ogrensin bence cunku Amerikada arabasiz cok cok zor.
      • Downtown'a gitmek cok nadir gerekiyor. Gezmek icin gidilir mesela. Onun disinda, alisveris, resmi islerin pek cogu downtown disinda halledilebiliyor.
      • Ev fiyatlari bazi eyaletlere gore daha uygun olsa da Texas emlak vergisi bana cok yuksek gelmisti. Zillow'da evlerin emlak vergilerini gorebiliyorsunuz.
      • Burda toplu tasimayi gordukten sonra, kullanmamaya karar verme ihtimaliniz oldukca yuksek. Turkiyedeki toplu tasimayla karsilastirmayin. (Boston'in toplu tasimasina hayranim bu arada)
      • bocek her yerde var, sadece turleri degisiyor. Duzenli ilaclama yapiliyor apartmanlarda.
      • markete alisverise yurunebilir olmasini beklemeyin. Yoksa hayati gereksiz yere zorlastirmis olursunuz. Biliyorum, gormeden gozunuzde canlandirmaniz zor. Gelince hak vereceginizi biliyorum.

Bilmiyorum yardimci mi oldum yoksa isleri iyice mi karistimdim. Neyse... kolay gelsin.

Texas içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin

Senay Sirin tarafından gönderilen son iletiler

• RE: Alabama

@Yıldıray81, içinde söyledi: Alabama

Hangi eyalette 4 ay işsiz kaldınız? Kendi mesleğinizde mi iş aradınız sırf?

Evet, sirf kendi alanimda bir is aradigim icin 4 ay surdu. Remote olsun diye de israr ettim ilk donemlerde. Benim onceliklerim biraz farkliydi.

Benim bundan bahsetmemin sebebi, universite mezunu olup da Amerikada alaninda is bulmakta zorlananlara, kalifiye is gucunun daha az oldugu eyaletleri de denemelerini onermek icin.

Iki aydir Alabama'dayim, ve daha iyi bir eyalette is aramaya devam ediyorum. Calisiyorken baska is bulmak daha kolay, issizken is bulmak cok cok zor.

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: Alabama

Birmingham, Alabama' dan selamlar herkese. 2 ay once, kendi alanimda bir is buldugum icin buraya tasindim. Egitim seviyesi dusuk, is imkanlari var ama kalifiye eleman sayisi az. 4 aydir issiz olunca, Alabama da olsa razi oldum acikcasi. Evden ise isten eve geciyor gunler, paylasabilecegim fazla bir sey yok su asamada. Tek oda apartman, aylik $1000. Amerikanin Yozgat'indan herkese selamlar 😁

Diğer Eyaletler içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: Houston'a gidenler, gitmek isteyenler, olumlu olumsuz yönlerini tartışalım

Houston sayfasinda bunu soylemek ayip olmasin ama bence TX'a tasinma karari vermeden once, North Carolina'yi da degerlendirin. Ev kiralamak kolay, hizla buyuyen ve gelisen bir bolge. Pekcok buyuk sirket genel merkezini buraya tasiyor.

Bu sayfada da gelecege yonelik is imkani tahminleri var:

ProjectionsCentralSite
      Texas içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi

@tolgasatir haklisiniz.

Gündem içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin

@semavi, içinde söyledi: 6 Şubat 2023 Gaziantep - Kahramanmaraş Depremi

@Senay-Sirin Hanim gercekten olaganustu bir durum ve Amerika boyle bir tecrube yasamadi. Size katildigim noktalar cok... Muhtemelen burada da ciddi organizayson hatalari yasanir... Hatta yagma vs olaylari bile Turkiye'den daha fazla olabilir. Benim ise dikkat cekmek istedigim nokta farkli...

Amerika'da boyle bir riskten dolayi 20yildan fazla deprem vergisi toplansa idi, eminim ki Turkiye'den kat kat hazirlikli olurdu.

Bu acinin kimse tarafindan yasanmamasi dilegiyle

100% katiliyorum. Binalarin hala kum gibi ufalanmasi kabul edilemeyecek birsey. Beladan ders cikarip da gerekli duzenlemeler yapilmiyor... Ben sadece deprem sonrasi kurtarma calismalari konusundaki fikrimi belirtmistim. Yukarida cenazalerin hastane onunde siralandigi goruntu, new yorkta covidden olen binlerce kisinin balik istifi yigildigi goruntuleri hatirlatti sadece.

Gündem içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin

Felaketin boyutlari cok buyuk. Ayni olay amerikada olsa, daha iyi halledilebilecegini dusunmuyorum. Ayni fikirde olmayabilirsiniz, saygi duyarim. Covid'in en siddetli zamaninda Amerikanin aciz yuzunu de gorduk. 30,000-40,000 kisinin ayni anda enkaz altinda olmasi cok korkutucu, olaganustu bir durum. Insha'Allah cogu kurtarilabilir ama maalesef olu sayisi 20 bin uzeri olacak gibi.

Gündem içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: İngilizce çizgi film önerisi olan var mı?

@yenihayaletadam Cocuklara yonelik cizgi filmlerde dil daha anlasilir ve kolay oluyor. PBS bizim TRT gibi.

İngilizce içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin
    • RE: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

@Hopes1, içinde söyledi: Amerika'da Green Cardla Yaşayanların Tecrübeleri

Abd'ye tek başına bir kadın olarak giden var mı ? Tecrübelerini merak ediyorum.

Ben. Ama daha onceden yillarca Amerikada yasadigim icin zorlanmadim. TR- USA arasi bir kac kez "kesin donus" yaptigimiz icin her seferinde sifirdan basladik. Specific sorulariniz olursa, yardimci olmaya calisirim. Amerikada kadin olmak TR kadin olmaktan cok daha kolay bu arada.

S
      Senay Sirin
    • RE: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

@cgokhan, içinde söyledi: ABD'ye Yeni Taşınmış Göçmenlerin İlk Aylardaki Deneyimleri

Iki gün once iki yere başvuru yaptim. Aslında profilde olusturdum. Bu sefer bir kişi ile contact yerine gelen her arama ile konuşmaya çalıştım. Sizin önerinize uyup 🙂

Ertesi gün 18 arama aldim ve farklı eyaletlerden bunların 10 tanesiyle konuştum. Genel olarak ne iş yaptığımı tecrübe vs ve relocate yapabilir misiniz diye soru sordular. Ve resume istediler. Bugün de 5 arama aldim artık sıkılma geldiği için ikisiyle konuştum. Gerçekten çok yorucu oluyor. Üstelik %95 hint aksanı ile anlaşmaya çalıştım.

Sonuç olarak birsey çıkacağını sanmıyorum çünkü hepsi kendi clientlari için arama yapıyorlar yada kota doldurmaya çalıştıklarını düşünüyorum. Biri saçma bir şey sordu gc nasıl aldın diye. Dv lottery diyorum 3 kere sordu 🙂 anca anladı.

Tabi ertesi gün şak diye işe girmeyi düşünüyorum ama umarım haftaya birkaç telefon harici mülakat alırım. Hatta haftaya kadar bir işe başvuru yapmicam bu aramalardan bir yanıt bekleyeceğim.

Çünkü kim hangi firma için aradı hatırlayamıyorum.
      Hatta aynı firmadan iki farklı kişi aradi. Bir is icin 3-4 kişi aradi ama farklı araci şirketler 😂 Sizce işlere başvurmaya devam etmeli miyim? Hersey çorba gibi oldu 🙂

Merhaba Gokhan bey,

Bence tel numaranizi LinkedIn profilinizden cikartin. email ya da DM ile iletisim kuruyorlar ve cok daha convenient oluyor. Bu sekilde 18 kisi aramamis olur 🙂

Ayni pozisyon icin birden fazla recruiter sizi submit ederse, direkt eleniyorsunuz. Onun icin, DM/email ile ulastiklarinda, resumenizi paylasmadan once is hakkinda sorular sorup ayni pozisyon icin olmadigina emin olun.

Recruiterlarin cogu Hintli, bunda bir sorun yok. Bazilarinin aksani cok kotu, bazilari unprofessional. Bu tur seylerden dolayi elemeyin. Ama on eleme yapin. Mesela Linkedin profilleri aktif mi, gercekten iddia ettikleri yerde mi calisiyorlar, etc. Nadiren de olsa, arayanlarin bazilari scammer olabilir, bilgilerinizi calmaya calisiyor olabilirler.

Sizi represent edebilmek icin, bilgilerinizi girmeleri gerekiyor. Bunun icin de dogum ay/gun ve SSN son 4 rakamini soruyorlar. Bu normal bir uygulama. Gercek bilgileri soylemek yerine uyduruk ama hatirlayacaginiz) bir sey de soyleyebilirsiniz. Cunku burdaki tek amac, sistemlerinde size ozgu bir kayit numarasi olusturmalari.

Lnkedin ile entegre calisan Teal diye bir uygulama var, to keep track of your job applications. Bir bakin isterseniz. Kimisi de excel ile yapiyor bu isi.
      Ilgilenmediginiz isler icin iletisim kuran recruiterlarla linkedin de connection kurup, I am interviewing for another position at this time, but let's stay in contact, gibi bir sey soyleyebilirsiniz. Linkedin de sadece 34 contaginiz var. Cok dusuk bir rakam. Onu 500'un ustune cikarin bir iki hafta icinde. Calismak istediginiz sirketlerdeki recruiter, HR, hiring manager, senior xyz vb kisilere connection request gonderin. Tanimaniz gerekmiyor. Cold calling gibi bir sey. yarisindan cogu kabul ediyor, bu sekilde visibilitinizi arttirin. Bazilarina mesaj ile birlikte de connection request gonderebilirsiniz, ama sart degil.

Hic tanimadiginiz, ama ortak yonlerinizin oldugu LI connectionlariniza, DM gonderip, networking yapabilirsiniz (ben bunu yapmiyorum, ama cok tavsiye ediliyor).

Simdilik aklima gelenler bunlar, Ilk is tel numaranizi silin 🙂

S
      Senay Sirin
    • RE: Mortgage Kredisi ile Ev Sahibi Olmak

@eire mustakil ev yerine, condo ya da townhouse fiyatlari daha uygun olabilir. $500K e ev alip, 30 yillik faizle birlikte 3-4 kati geri odeme yapmaktansa, ucuz ve kolay geri satabileceginiz bir apartman alip, 5 sene sonra satip mustakil almak bir alternatif.

Emlak içinde yayımlandı
      S
      Senay Sirin