@chediak, içinde söyledi: B1 vizesi expedited oluyor mu?
Merhaba, B1 ile öğrenci alan bir eğitim programına başvuru yaptım. Program Mayıs ayında başlıyor ve eğer kabul alırsam davet mektubum şubatın ortasında gelecek. Şu an konsolosluk ve büyükelçilikteki vize randevuları çok geç tarihe veriliyormuş COVIDten dolayı. Ben de kabul alıp da vizeden dolayı gidemezsem diye endişelendim. B1 vizeleri ile acil başvuru yapılabiliyor mu? Şu anki durumu bilen var mı?
Acil randevu icin basvuru yapabilirsiniz ama normalde diploma veya sertifika saglayan egitim kurumlari B-1 degil, F-1 ile ogrenci aliyorlar. Sizin durumunuzu bilemiyorum ama eger ciddi bir egitim programina baslamiyorsaniz konsolosluk durumunuzu acil olarak gormeyebilir, bilginize.

Öğrenci vizesi için başvuran birine Instagramı kapalı olduğu için şu anda karar verilemeyeceğini gün sonuna kadar hesabı herkese açık yapıp öyle onay/red verebileceklerini söylediler. Başka bir öğrenciye aile gelirlerini gösteren bir belge sunmalarını rica ettiler. Başka dikkatimi çeken şey ise mesleğiniz. Bazı görüşmedeki insanlar ben öğretmenim, mühendisim vs. demek yerine işini uzatarak anlattıkları için (detay verdikçe) vize verme oranları düştü. Sizden detay isteyip orada kaçak kalıp kalmayacağınızı anlamaya çalışıyor gibi geldi bana. Herkese iyi yolculuklar...inşallah bana da