Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhabalar, 20 yaşında üniversite 1. sınıf öğrencisiyim. Kış tatilinde kısa süreliğine New York'a bir yakınımın yanına gitmeyi planlıyorum. İki haftalık bir süre içerisinde orada kalmayı planıyorum.

    Bugün pasaportumu aldım ve tatil yaklaştığı zaman vize görüşmesine gitmeyi düşünüyorum. Vize görüşmesi için tavsiyeleriniz nelerdir? Annem bana sponsor olacak, sponsorluğa dair gerekli bilgiyi nereden bulabilirim. Vize görüşmesinde red yeme olasılığım var mı? Varsa ne için olabilir? Uçak biletini vize görüşmesine gitmeden önce mi almam gerekiyor?

    İlk defa yurt dışına çıkmayı planladığım için vize görüşmesinde bunun sıkıntı olabileceği söylendi. Tavsiyelerinizi ve deneyimlerinizi merak ediyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @dorukrblt dürüst ve doğru söyle başka hiçbir şey yapmana gerek yok. Zaten evrakların herşeyi söyleyecek bilet olarak ta görüşmeden önce alıp yanında götürmelisin ki senin geri döneceğine inansınlar. Annen yurtdışında ise sana sponsor olabilir. Eğer Türkiye de ise mülakattan önce hesabına para yatırsın


  • @ayvalik10 yanıtınız için teşekkürler. Annem Türkiye'de, dediğiniz gibi yapacağım.

  • ⭐⭐

    @dorukrblt okuldaki öğrenciliğini belgelerine ekle, varsa akraban davetiye mektubu, ucak rezervasyonu, iyi niyet mektubu yazmanı tavsiye ederim. Konsolosluk görüşmende sorulan soruları dürüst ve tereddütsüz cevapla. Pozitif ol. Bol sans


  • @dorukrbit, vize sonucunuz belli olmadan ucak bileti almayin konsoloslugun sitesinde belirtmisler zaten. Eger yapmak isterseniz rezervasyon yapabilirsin ama ona da gerek yok.

    Amerika Turistik Vize Başvurusunda Bulunmadan Önce Otel Ve Uçak Rezervasyonu Yaptırmak Zorunda Mıyım?

    Hayır. Amerika Konsolosluğu sizden otel veya uçak rezervasyonu yaptırmanızı talep etmemektedir. Aksine vize başvurunuz onaylanmadan önce rezervasyon yaptırmamanız tavsiye edilmektedir. Başvuru için gerekli evraklar arasında otel veya uçak rezervasyonu yaptırdığınıza dair herhangi bir evrak istenmediği gibi doldurulacak formlarda da rezervasyon bilgileri sorulmamaktadır. Bunun için öncelikle Amerika turistik vizenizin onaylanmasını beklemeniz, daha sonra otel ve uçak rezervasyonu yaptırmanız tavsiye edilmektedir.


  • @dorukrblt Yaşın ve seyehat geçmişin nedeniyle konsolosluğa net bilgiler sunmalısın. Sponsorluk konusu karışmış biraz heralde. Ailen masraflarını karşılayacak anladığım kadarıyla. Ailenin hesaplarını ve mal varlığını gösterebilirsin şayet öğrenci olduğun için gelirin ve mal varlığın olmadığını var sayıyorum. Sponsor olarak tanımlanan kimse Amerika'da yaşayıp seni davet eden kişi olarak tanımlanıyor kabaca

    Senin niyetin sadece tatil olarak gidip dönmek olsa bile konsolos buna ikna olmayabilir. Okulun akademik takvimini çıktı alıp "şu tarihte okul tatil ben şurda gidip-döneciği" diye gösterbilirsin. Başarılı bir öğrenci isen okul başarını kanıt gösterebilirsin, şayet başarısız öğrenciler potasiyel kaçak göçmen olarak gözükebilir.

    Reddedilmek için bir sürü neden olabilir. Anlık politi gelişmeler bile bunu etkiler. Bizim burda yaptığımız sadece yorum malesef. Ama genel olarak, kaçak göçmen potansiyeli göstermemen gerek. Türkiye'ye geri dönüş için sağlam nedenlerin olması gerekli. Bu nedenleri de onlara izah edip, onları ikna etmen gerekebilir.

    Vizeyi almadan biet-rezervasyon gibi masraflara girme zaten konsolosluk Schengen vizesi gibi bunları şart koşmuyor ma rezervasyon yapıp kağıdı yanında götürebilirsin.

    Son olarak vize görüşmesinde sakin ol ve aşırı tepkiler verme. Aşırı davranışlar negatif etki yaratabilir.


  • Merhaba ben ocağın 01,27 .2019 da İstanbul Amerikan konsolosluğunda vize başvurusu yaptım.idari soruşturmaya tabi tuttular.bukadat uzunsurmesi cevap vermemeleri normalidir? Yazdığım mailere otomatik cevap almaktayım ..birisi beni aydınlatırsa sevinirim.!!selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Volkan-Balikcioglu, içinde söyledi: İlk defa yurt dışına çıkmayı düşünüyorum, vize görüşmesinde tavsiyeleriniz nelerdir?

    Merhaba ben ocağın 01,27 .2019 da İstanbul Amerikan konsolosluğunda vize başvurusu yaptım.idari soruşturmaya tabi tuttular.bukadat uzunsurmesi cevap vermemeleri normalidir? Yazdığım mailere otomatik cevap almaktayım ..birisi beni aydınlatırsa sevinirim.!!selamlar

    Su konuyu inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem

    Evet, maalesef islemler bitene kadar net bir bilgi almaniz cok mumkun olmuyor, surecin bitmesini beklemelisiniz. 1 yili gecerse konsolos dosyayi iptal da edebilir, sadece beklemelisiniz maalesef.


  • Merhabalar,

    Foruma yeni üye sayılırım. Amerika turistik B1-B2 vize başvurusunda bulunacağım. Öncesinde sizlerden bir kaç bilgi almak istiyorum.

    Antalya'da yaşıyorum. 12 Yıldır bir Alman-İsveç ortaklığında kurulmuş İsveç merkezli medikal bir şirkette çalışıyorum. Ekip lideriyim. Şirketimin Amerika New Jersey'de 2 tane tesisi var. Aslında bir çok avrupa ülkesinde tesisleri var uluslararası kurumsal bir şirketiz. Vize başvurusunda mülakatta nasıl bir yol izlemeliyim. Sorulan cevaplara nasıl bir yanıt vermeliyim.

    Turistik gezi yapmak için gitmeyi düşünüyorum fakat Mülakatta Amerika'ya gitme sebebimi iş yeri ziyareti, meslektaşlarımla tanışmak ve turistik gezi yapmak desem yeterli olur mu? Daha önce geçen sene Ukrayna ya gittim haricinde henüz yurtdışına çıkmadım. Kısa zamanda eğer Schengen çıkarsa İsveç'e gidip geleceğim. Evliyim, 1 kızım var. Eşimle başvuracağız. Eşimle aynı şirkette 2010’dan beri çalışıyoruz.Eşimin 7-8 sene önce Schengen vizesi vardı Almanya'ya gitti.

    Profilim bu şekilde tavsiye verirseniz sevinirim.


  • @mr-bozturk Yani bu işin bir matematiği yok. Genel kanı ülkenle bağlarının kuvvetli olduğunu göstermek. Şirketin Amerika'daki ofisini ziyaret edeceğim dediğinde vize görevlisi farklı bir algıya kapılabilir. Diğer taraftan şirketi ziyaret edeceksin o zaman neden şirket sponsorluğunda gitmiyorsun da diyebilir. Tabii bu söylediklerim tamamıyla farazi.

    Eşinizle aynı şirkette çalışıp şirketin Amerika'daki ofisini birlikte ziyaret edeceğiz demek biraz şüpheli bir hareket olabilir.:)

    Yani bilmiyorum. Daha tecrübeli arkadaşlar farklı yorumlar yapabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

141
Çevrimiçi

40.6k
Kullanıcı

4.4k
Konu

423.3k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum