Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • B1-B2 vizemizle Amerikada Dil okuluna gidebilirmiyiz?Oradaki okullardan kabul alabilirmiyiz? Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ctnbsr Maalesef B1/B2 vizesiyle ABD'de bir okula (dil okulu yahut orgun egitim veren diger okullar) kayit yapmak mumkun degildir. (Bu dedigim durum kisa kurslar icin gecerli olmayabilir aciklama icin en asagi paragrafi inceleyin!**)

    Eger ABD'de iken bir okula baslamaya karar verirseniz, statunuzu ogrenim vizeleri olan F ya da M'ye degistirmelisiniz. Bu imkansiz degildir ama cok kolay bir prosedur de degildir. Eger B1/B2 vize statusundeyken bir okula kayit olursaniz "out of status" olursunuz. Bu yasal olmayan bir durumdur ve boyle bir durumda hem B1/B2 vizenizi uzatmaniz, hem de vizenizi F ya da M vizesine degistirmeniz mumkun olmaz.

    Eger B1/B2 turist vizesiyle ABD'ye giris yapip, ABD'de iken bir okula kayit yaptirmak isterseniz, oncelikle okula kabul alip bir I-20 hazirlatmaniz, daha sonra da I-539 Change of Status formu ile vize statunuzu F1 ya da M1 vizelerinden uygun olana cevirmeniz gerekir. (Eger B1/B2 statunuz dolmak uzereyse, yine ayni I-539 formuyla Extention of Stay basvurusu yapabilirsiniz.

    F1(akademik program ogrencisi) ya da M1(mesleki program ogrencisi) statusunden hangisini alacaginizi kayit olmak istediginiz program belirleyecek. (Dil okullari ogrencileri F1 statusunde kabul ediyor)

    **B2 vizesine sahipseniz, DOS sitesinde bu vizeyi "enrollment in a short recreational course of study, not for credit toward a degree (for example, a two-day cooking class while on vacation)" icin kullanabileceginiz yazar. Bu su demektir, B2 vizesiyle -ABD'yi ziyaretin asil amaci bu olmadikca- kisa kurslara katilabilirsiniz (ornegin: tatildeyken kayit olacaginiz 2 gunluk ascilik kursu). Katilacaginiz bu kurslar eglendirici, oyalayici kurslar olmali; bir derece ya da sertifika veren kurslara katilamazsiniz. Ayrica DOS'in sitesinde daha once yazan ama su an bakinca bulamadigim (NAFSA'nin sitesinden bilgiyi kopyaliyorum) kursun haftalik 18 saati gecmeyecegi sarti da var. Internette B2 vizesi icin kisa, ingilizce dersleri veren yerler gordum, bunu yapabiliyorlarsa buyuk ihtimal kisa ve part-time olan bir ingilizce kursuna da B2 vizesiyle katilabilirsiniz, ama bunun part-time olmasi gerektigini, ABD'yi ziyaretinizin asil amaci olmamasi gerektigini unutmayin.


  • merhabalar yeğenim benim yanımda okuyor lise 2 de, ben 2018 talihlisi olarak gidebilirsem eğitimine ABD de benim yanımda devam etmek istiyor olabilir mi yada nasıl olabilir özeller çok pahalı bu konuda bilgi alabilirsem çok sevinirim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @fadime35 maalesef yegeniniz ABD'de devlet okullarina gitse bile okul harcini odemek zorunda, ayrica okulu maalesef turist vizesiyle okuyamaz.

    Genel olarak bir cocuk, annesi ve babasi ABD'de hangi vizeyle bulundugunda K12 egitimine katilabilir? Su cizelgeden ogrenebilirsiniz:
    Gocmen Olmayan Vizeler - Kimler ABD'de Okuyabilir?

    Tablodan da gorebileceginiz gibi anne/baba ABD'ye Turist/Ziyaretci B vizeleriyle gelse bile cocuklari okula gidemiyor. Yurtdisindaki ogrenciler ABD'de lise egitimi almak icin genelde F1 vizesine basvuruyorlar. Bunun disinda 1 yillik egitim icin J1 degisim programi vizesi de alabilirler. Ayrica harclar konusunda diger bir nokta ise, F1 vize sahibi lise ogrencileri devlet okulunun harcini da odemek zorunda.


  • Merhabalar Ben oğlumla amerikaya oğlumun eğitimi için gitmeye karar verdik 10 yıllık b1/b2 vizemiz var oğlumu okula kayıt ettirebilmemin bir yolu varmı ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kerem-coşkun Turist Vizesi ile Amerika'da Okula Gitmek (Dil okulu ya da Akademik okullar) içinde söyledi:

    Merhabalar Ben oğlumla amerikaya oğlumun eğitimi için gitmeye karar verdik 10 yıllık b1/b2 vizemiz var oğlumu okula kayıt ettirebilmemin bir yolu varmı ?

    Maalesef statu degistirmeden bir okula gitmeniz mumkun olmaz, ayni sey oglunuz icin de gecerli.

    Hem bu konuda yazilanlari, hem de su linkteki konuda yazilanlari inceleyebilirsiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/669/amerikan-vizeleri-ile-ilkokul-ortaokul-ve-lise-egitimi-almak-gocmen-olmayan-vizeler

    Ayrica su USCIS linklerini de inceleyebilirsiniz:


  • Turist vizesi alıp finans kursuna yazılabilirmiyim?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jent-Mavi, içinde söyledi: Turist Vizesi ile Amerika'da Okula Gitmek (Dil okulu ya da Akademik okullar)

    Turist vizesi alıp finans kursuna yazılabilirmiyim?

    B1/B2 turist vizesiyle sadece haftada 18 saati gecmeyen, kisa sureli ve amaci akademik olmayan -hobi ve eglence amacli olan- resim kursu, ascilik kursu gibi kurslara katilabilirsiniz.


  • En uygun başlık burası bulduğum için yazmak istedim, B1/B2 vizesi ile çocuklar için kısa süreli (2 haftalık gibi) yaz okuluna yazdırma şansımız olur mu? Yazın gelip uzun süreli kalmak istiyoruz, geldiğimizde de küçük oğlumuz için gidebilecek bu tarz kurslara yazdırmak mümkün mü? Bilen varsa çok sevinirim.


  • @zeynep34 merheba ben oğlumu turist vizesiyle yaz okuluna gönderdim 2 haftalığına daha uzun gitmek istemedi.2 haftadan fazlası sorun olur mu bilmiyorum.


Benzer Başlıklar

  • 12
  • 2
  • 41
  • 5
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

99
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum